adelle do Jakasik: 29.06.04, 23:04 hej, podaję dane: poczęcie - koniec lutego, wiek (w tamtym momencie 25lat i 10mc(podaję tak dokładnie, bo to przecież bliżej 26) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: do Jakasik: 30.06.04, 08:42 Tylko kurcze dziewczyny nie krzyczcie na mnie jak się nie sprawdzi! Ja tam w to nie wierzę, ale co szkodzi się zabawić! Wiadomo, że szanse 50-50!!! Mi wychodzi dziewczynka. A poczęcie to chyba każda z nas miała w lutym zabeczka 73 - dziewczynka zosia.bobas - dziewczynka adelle - chłopiec! Jak będę miała czas to przepiszę tą tabelkę i umieszczę na naszej stronie! Pozdrawiam: Kasia + Ktosiek! Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: do Jakasik: 30.06.04, 10:52 Ooooo! Widzisz zosia.bobas już się u Ciebie nie sprawdziło! Odpowiedz Link Zgłoś
zabeczka73 Re: do Jakasik: 30.06.04, 11:18 Dzięki za info. A gdyby tak doszło do poczęcia w marcu to też mi wychodzi dziewczynka? Wiesz, nie zależy mi na płci ale tak dla zabawy... zabeczka Odpowiedz Link Zgłoś
respect_kaja Re: do Jakasik: 30.06.04, 11:46 No to ja dla zabawy też chcę sprawdzić poczęcie początek lutego,21 lat i 11 miesięcy bo 22 lata skończyłam w lutym pozdrawiam i czekam na wynik tej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_80 tu mozna sprawdzić 30.06.04, 18:23 tu można sobie sprawdzić jolmys.webpark.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mag7714 półmetek ;) 30.06.04, 22:00 Drogie listopadowki, dzis mija 20 tyd wg OM. I w zwiazku z tym mam pytanie, czy liczycie tygodnie wg OM, czy odejmujecie ok 2 tyg? Bo nie wiem czy cieszyc sie z pometka czy swietowac go dopiero za dwa tygodnie... Moj maluszek bryka juz codziennie,super uczucie. 19 lipca mam wizyte i USG, mam nadzieje ze wtedy dowiemy sie co tez nosze w brzuszku Pozdrawiam cieplutko Magda i 20(?) tyg maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: półmetek ;) 01.07.04, 07:27 Ja liczę od OM, czyli teraz jestem w 23 tygodniu. Wcześniej odejmowalam te 2 tyg. ale to bez sensu, bo w większości posługują się wszyscy terminem od OM. Pozdrawiam: Kasia z fikającym Ktosikiem! Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: półmetek ;) 01.07.04, 14:15 mag7714 napisała: > Drogie listopadowki, dzis mija 20 tyd wg OM. I w zwiazku z tym mam pytanie, czy liczycie tygodnie wg OM, czy odejmujecie ok 2 tyg? Możesz spokojnie świętować półmetek. Mój lekarz liczy od OM. OM miałam 3 lutego, więc we wtorek skończyłam 21 tydzień 12 lipca mam usg i wtedy dowiem się czy to chłopiec czy dziewczynka. Pozdrawiam serdecznie. Atlantis Odpowiedz Link Zgłoś
kati1977 Re: Mamy listopadowe :-)) 01.07.04, 08:32 OM to jest data wyznaczona wedł. miesiaczki czy według USG?, ja właściwie mam termin wedł. miesiączki na 8 listopada a według USG na 15, mam teraz 20 miesiąc i dzidzia szaleje cały dzień, odpoczywa kilka minut i bryka znowu, a jeszcze dwa tygodnie temu się martwiłam że nie mam ruchów. Wczoraj mąż po raz pierwszy wyczuł ruchy ręką, wcześniej jak próbował to się uspokajało, zresztą zawsze jak przykładam rękę to mam wrażenia że dzidzia przestaje brykać.Wizytę USG mam na 14 lipca ale chyba też pójdę 19 bo wczesniej mam urlop i może gdzieś pojadę. Pozdrawiam Kasia i mały (albo mała) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 L I S T A :-) 01.07.04, 10:34 Z przyjemnoscia uzupelniam nasza liste. Mam tylko nadzieje, ze wszystko jest ok. i ze nie pominelam nikogo. Napiszcie jak chcecie, zeby cos dopisac, albo gdy popelnilam jakas gafe Witam wszystkie nowe Mamy!! verla, sandra-maja a gdzie mam Was dopisac? Na kiedy macie termin? Pozdrawiam!!! ******************************************************************************** 31.10 - 4.11. zosia_bobas - corka Julka 22.09.2002 - Stary Zoliborz Warszawa 01.11. ulka.m 02.11. asiorekmi 02.11. mal_gosia2 - Malgosia - Brodno Warszawa - synek Mateusz 4 latka 02.11. tasiorek - Basia - Bielany Warszawa 03.11. aprze - Bielany Warszawa-Bartek (6),Ewelinka (4) *corka Dagmara* 03.11. bozena73 - Nowy Jork 03.11. hauck - Sylwia 03.11. jakasik - Gliwice -1 ciaza 03.11. nusku1 - Kasia - Sosnowiec - 1 ciaza 04.11. biedronka2003 - Vancouver, Kanada - syn Mateusz (4)*raczej niespodzianka* 04.11 lub 8.11. estka22 - Bedzin - 1 ciaza *niespodzianka Filip/Zosia* 04.11. nitka074 – Gliwice 04.11. respect_kaja - Bydgoszcz - 1 ciaza 04.11. wodnik74 05.11. czupurek3 - Piatkow Poznan - synek Tymek 20.04.2003 05-10.11 nesla 05.11. poziom_ka - 25 lat - - 1 ciaza 06.11. nadusia 07.11. bdominika 07.11. misia126 - Monika - okolice Warszawy - 1 ciaza 08.11. azetka74 - Aga – Krakow 08.11. justyna-8 - Justyna - Olsztyn - 1 ciaza *Antos/Ula* 09-10.11. atlantis75 - Olsztyn - 1 ciaza 09.11. synovia 11.11. higa - Warszawa/Otwock juz niedlugo 11.11. martusia_74 12.11. gabis77 - Gabrysia - Lodz - 1 ciaza 12.11. katroz - Kasia - synek 15 miesiecy 12.11. olagruca 13.11. myszka_80 - Lodz - 1 ciaza *Kornel/Oliwka* 14.11. gizmag - Magda - 2 ciaza 14.11. maja77 - Maja - Szczecin - 1 ciaza 14.11. somsom - 2 ciaza - corka 4.5 roku 15.11. agniecha474 - Agnieszka 15-18.11. dagest *synek* 15.11. inea - synek 4 latka *niespodzianka* 16.11. asia.bolakowska - Asia (27) - Szczecin - Mateusz 3 latka 16.11. ewcia34 - 2 ciaza *synek* 16.11. ivo_atom - BLIZNIAKI JEDNOJAJOWE - Gdansk 16.11. kati1977 17-19.11. adelle - Lodz - 1 ciaza *synek* 17.11. lidka_edziecko - synek Piotrek 3.5 roku – Poznan 17.11. luciam - Poznan - synek 29.04.2003 18.11. mag7714 - Magda - Katowice - 1 ciaza 19.11. kortis- Brodno Warszawa 19.11. mama_groszka - Wroclaw 19.11. volpe - Warszawa - 1 ciaza 20-30.11. hagata.wala - Agata - Katowice - 1 ciaza 21.11. rebeka555 - 1 ciaza - Warszawa Ursynow 22.11. cation - 1 ciaza 22.11. albo 29.11. izqa - (27) - Szczecin - 1 ciaza 22.11. melba76 Warszawa - 1 ciaza 23-26.11. agucha_np - Agnieszka – Szczecin 23.11. klarinia-Ola(24)-syn Mikolaj 16.04.2001-szczecinianka /Arhus, Dania 23.11. monikaj1 - Monika 24.11. zabeczka_73 - Krakow - synek/corka (?) 18 miesiecy 25.11. asia-paw - 2 ciaza - syn Mateusz 4.5roku 26.11. andzia80 - Ania - 1 ciaza 26.11. kiniadi - Kinga - Bologna - Giulia 2 i pol roku 27.11. jackrzyzak (szczesliwy Tata ) 28.11. kozka76 – Warszawa 28.11. zielona_dama - Ania- Warszawa - 1 ciaza 28.11. zulkaw1 - Zulka (28) - Warszawa - 1 ciaza 30.11. berdyczow7 - Joanna i Andrzej ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Gdzie mam Was wpisac? aniamos - Ania - polowa listopada aniolek78 - termin ? aplusd - Agnieszka - termin ? bb274 - termin ? ewuzia - termin? kozdrana - termin ? madzik_33 - termin ? - syn Mikolaj 10 lat sandra-maja - termin? - Szczecin verla - temrin? Odpowiedz Link Zgłoś
tasiorek Re: L I S T A :-) 01.07.04, 11:28 To ja uzupełniam dane. Ciąża 1, już po USG połówkowym no i raczej córcia będzie Odpowiedz Link Zgłoś
ivo_atom Re: L I S T A :-) 01.07.04, 15:35 Ja również uzypełniam dane po USG w 19 tc. Są chłopaki - Piotr i Paweł ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_74 Re: L I S T A :-) 06.07.04, 12:20 Proszę o dopisanie zmian. Termin 06.11.04 a nie jak podałam wcześniej 11.11. Pierwsza ciąża. Wg usg połówkowego - chłopiec. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anmaba Re: L I S T A :-) 29.07.04, 09:47 Hej Iwonko - Biedronko! Czy moglabys dopisac mnie do listy listopadowek? Ania - Trojmiasto, pierwsza dzidzia (jeszcze nie znam plci), termin na 30/11 Pozdrawiam serdecznie, Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
katroz Przykro mi ale już nie jestem na waszej liście 05.08.04, 12:00 Przykro mi ale już nie jestem na waszej liście, 23 kwietnia miałam zabieg serduszko przestało bić pozdrawiam was i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: Mamy listopadowe :-)) 02.07.04, 16:47 Cześć dziewczyny miałam robione usg i moja dzidzia jest cała i drowa. MOrfologia wyszła słabo i test z glukozy wyszedł źle glukoza 86 mg/dl glukoza po 60 minutach 157 mg/dl czy któraś z was też musiała powtarzać test glukozy pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
ivo_atom Re: Mamy listopadowe :-)) 02.07.04, 18:04 Ja nie miałam jeszcze testu z glukozy - kiedy to się robi?????? Pozdrawiam Ivo (21 tc) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Mamy listopadowe :-)) 02.07.04, 18:13 Nie wiem dokladnie jak to w Polsce jest, ale tutaj jak wyjda zle wyniki z tego testu to po kilku tygodniach wysylaja ponownie na ten test tyle ze trwa to 3 godziny! I trzeba byc na czczo! Pobieraja krew na samym poczatku, potem pije sie ten slodki napoj i pobieraja krew po godzinie i potem znow po godzine i jeszcze raz po godzinie. Moje wyniki wyszly bardzo dobre wiec nie musze robic tego 3-godzinnego testu. Kazali mi zrobic ten test wczesniej bo w poprzedniej ciazy mialam podwyzszony poziom cukru, ale jeszcze sie miescil w tej gornej normie. W kazdym badz razie bede miala ten test jeszcze raz robiony z jakies 4 tygodnie (to bedzie jakos tak 26-27 tc)i na cale szczescie bedzie to tylko ten godzinny test . Czy tak samo wyglada to u nas w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: Mamy listopadowe :-)) 03.07.04, 15:58 ja test z glukozy robiłam w 22 tygodniu ale pielęgniarka powiedziała, że taki test robi się około 24 tygodnia ciąży. Pobierają krew jak jest się na czczo potem trzeba wypić rozcięczoną glukoze (jest bardzo słodka więc najlepiej rozcięczyć w małej ilości wody) a po godz. znowu pobierają krew pozdrawiam agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
maja77 Re: Mamy listopadowe :-)) 05.07.04, 13:59 witam po dłuzszej przerwie.Dziewczyny, czy mam sie martwic skoro to juz mija 21 tydz. a ruchów dzidziusia ani śladu?Jak byłam 2 dni temu u gin. i powiedziałam że jeszcze nic to to p. doktor tak mi naicskała na brzusio przy badaniu, że myślałam że pęknie.To moja pierwsza ciąża a USG dopiero za miesiąc.Jak tu sie nie martwic? Odpowiedz Link Zgłoś
kati1977 Re: Mamy listopadowe :-)) 05.07.04, 16:48 witaj maju77, właściwie to powinnaś zrobić USG gdzieś ok 20 lub 22 tygodnia,wtedy podobno najlepiej widać dzidzię w całej okazałości i lekarz ma okazje ocenić czy wszystko jest w porządku, potem jest już czasami za duża, tak mi przynajmniej mówi moja ginekolog, ja właściwie miałam USG w 14 tyg i następna dopiero 14 lipca w 22 tygodniu, nie mogę się doczekać, ruchy czuję ale delikatne, jestem też w 21 tygodniu, więc Ty możesz ich jeszcze nie wyczuwać,to normalne, nie przejmuj się, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Jestem na zwolnieniu 05.07.04, 13:51 Hej Mamusie Od dziś jestem na zwolnieniu, prawdopodobnie już do końca ciąży. W pracy mi się tak pokomplikowało (pisałam o tym wyżej), że postanowiłam nie użerać się i nie stresować (miałam napady skurczów ze stresu). Wykorzystuję moje święte prawo do zwolnienia Nie powiem, żebym czuła się z tego powodu rewelacyjnie, ale... czasami pewne sytuacje tak układają nam życie. Grunt to w końcu odpocząć i poświęcić ten czas na przygotowania powitania maleństwa. Pod koniec lipca przeprowadzamy się do własnego mieszkania, na razie ten miesiąc jeszcze w wynajętym mieszkaniu. Ciąża przyspieszyła naszą decyzję o kredycie i zakupie własnego M. Także zajęć będę miała mnóstwo. Choćby urządzanie pokoju dla dziecka Za tydzień USG połówkowe. W lipcu będę pisała z kawiarenki, po przeprowadzce zaraz podłączymy internet i będę on-line Pozdrawiam wszystkich serdecznie )) Atlantis, która za chwilę skończy 22 tc Odpowiedz Link Zgłoś
justyna-8 Re: Jestem na zwolnieniu 05.07.04, 14:58 Hej Atlantis. Mam nadzieję, że te skurcze nie były poważne, a zwolnienie tylko "pro forma". Gratuluję mieszkania. U nas też dzidziuś przyspieszył decyzję, ale o zamianie mieszkania na większe. Planujemy to zrobić wrzesień-październik. Trzymaj się cieplutko i nie denerwuj się. Pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: Jestem na zwolnieniu 05.07.04, 17:28 Cześć dziewczyny Atlantis gratuluję mieszkania Ja w piątek byłam u gin. morfologia wyszła słobo i źle test z glukozy a w niedzielę spuchły mi nogi i tak mi zostało. I jakoś tak się kibsko czuję. Wiem marudzę Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Jestem na zwolnieniu 05.07.04, 18:29 Czesc Agnieszka My kobiety w ciazy mamy prawo do marudzenia, co nie? Zycze Ci szybkiej poprawy samopoczucia Ja mialam robiony test z gluzkozy i tez sie balam ze wyjdzie nie tak jak trzeba, ale na cale szczescie wyszedl ok. Czeka mnie jeszcze jeden za jakies 3 tygodnie, bo jak wczesniej pisalam, w pierwszej ciazy mialam podwyzszony wynik, ale mieszczacy sie w gornej granicy normy. Za to od wczoraj strasznie boli mnie glowa. Dzisiaj drugi dzien i jest lepiej. A za to dzidzia kopie mnie po kiszkach i po pecherzu...uuu...dziwne uczucie. Pozdrawiam Wszystkie Mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: Jestem na zwolnieniu 08.07.04, 12:42 aprze napisała: > Cześć dziewczyny > Atlantis gratuluję mieszkania > Ja w piątek byłam u gin. morfologia wyszła słobo i źle test z glukozy a w niedzielę spuchły mi nogi i tak mi zostało. I jakoś tak się kibsko czuję. Wiem marudzę > Agnieszka Aga, masz święte prawo do marudzenia! A co Mam nadzieję, że dolegliwości Ci przejdą i coś lekarz poradzi na ten cukier. Ja test z glukozy mam za 2 tygodnie. Mam nadzieję, że będzie w normie. Pozdrawiam gorąco. Atlantis )) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Atlantis :) 05.07.04, 22:03 Hejka Atlantis )) Słuszna decyzja. Im dalej będziesz od spraw, które Cię denerwują, przygnębiają, tym lepiej Zajmiesz się teraz bardziej sobą i swoją kochaną fasolką w brzuchaczu Mam nadzieję, że z domu też będziesz miała dostę do netu...? Buziorasy Odpowiedz Link Zgłoś
zabeczka73 600 postów za nami! 06.07.04, 13:35 Ciekawa jestem ile jeszcze przybędzie póki nie urodzimy? Moze drugie 600 albo i więcej? Jestem w 19 tygodniu ciąży, wkrótce półmetek. Wczoraj bolaal mnie kosć ogonowa, tak że nie mogłam wstawać kiedy już sobie siadłam. Dziś już na szczęście przeszło. Chodzę bez problemu. W sb. zrobiłam 15 kilometrów po dolinkach podkrakowskich, to chyba jeszcze nie jest źle z moją kondycją. Podrawiam zabeczka Odpowiedz Link Zgłoś
asia.bolakowska Re: Atlantis :) 06.07.04, 13:49 CZEŚĆ trochę nas nie było,ale się urlopowalismy:góry,Mazury. zaczyna się jutro 22 tydzień(om)i jutro mam usg na Unii w szpitalu dr.Węgrzynowski(Szczecin).Kupiłam dziś kombinezon(nie wierzę w przesądy)w ciuchbudzie-stan super,a jescze lepszy kolor :RÓŻOWIUTKI.oczywiscie nie wiemy jaki prezent przewidzała dla nas matka natura.Mój Remi stywierdził,ze w tym wieku to i tak mu obojętne.Pomału kompletujemy garderobę,mamy trochę rzeczy po starszym -Mateuszu,ale Mati urodził się w srodku lata(lipiec).czuję się super mimo,że dzidziuś urządza niezłe dyskoteki,ale charrrrakterek. POZDRAWIAM MAMUSIE I BRZUSIE -asia Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Zakupy 07.07.04, 08:42 Ja już zaczynak kompletować pomalutku garderobę dla mojego brzdąca! Nawet kupilam chusteczki do pupy, bo były w promocji a termin ważności do 2006r. Mąż jak to zobaczył to popukała się w czoło! Mam już śpioszki, koszulki, body i śliczną bluzę z polarku zapinaną z przodu na zatrzaski! Też z promocji! Skarpeteczki, troszkę kosmetyków, śliczny kocyk z polaru i do tego podusię. Kocyk jest tak wielki (chyba dla całej rodziny a nie dla dzidziusia tylko), że zastanawiam się czy nie zrobić z niego dwóch mniejszych! Muszę się wstrzymać trochę z zakupami, bo kuzynka ma dla nas masę rzeczy tylko czeka na określenie płci! Od początku ciąży mam odkładaną co miesiąc pewną sumę pieniędzy na wydatki dzidziusiowe, ale z tego jeszcze nic nie biorę. Na razie są to zakupy kontrolowane i w miarę rozsądne. A Wy? Też już zaczynacie szaleć? Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: Atlantis :) 08.07.04, 12:37 aguszak napisała: > Hejka Atlantis )) > Słuszna decyzja. > Mam nadzieję, że z domu też będziesz miała dostę do netu...? > Buziorasy Aguś, przez lipiec będę pisała z kawiarenek. Właśnie jestem w takiej jednej bardzo fajnej, na olsztyńskiej starówce. I kawkę można wypić i soczek I świetny wystój. I święty spokój Taki olsztyński exlusive Bo ostatnio pisałam z takiej "normalnej" kawiarenki, to myślałam, że mi uszy spuchną. Młodzież grała w gry internetowe, wiadomo jakich znaków przystankowych używali W sierpniu wprowadzamy się do wreszcie własnego mieszkania i na pewno podłączymy się do sieci. U mnie wszystko o.k. Staram się myśleć pozytywnie pomimo sytuacji zawodowej. Dzidzia kopie jak szalona. Ostatnio dostałam w pęcherz, to leciałam do toalety bijąc pewnie rekord sprinterski Brzuch mi rośnie z dnia na dzień. Jedynym minusem są bóle pleców. I czasami jakiś skurczyk złapie (takie dziwne napięcie w jakiejś części brzucha), ale wtedy biorę nospę i jest o.k. Pozdrawiam Cię i buziaki. Miło, że tu zaglądasz Atlantis Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Atlantis :) 08.07.04, 14:17 Zaglądam tutaj, głównie po to, żeby wytropić Ciebie )) No i jeszcze po to, żeby wiedzieć, co mnie czeka za miesiąc )) Odpowiedz Link Zgłoś
melba76 Leżę :( 11.07.04, 14:27 Hej dziewczyny, kończę 20 tc. , ale od 19/19 boli brzuszek i jestem na zwolnieniu, głównie leżę Trochę mi z tym ciężko, ale pocieszam się, że będę miała czas na przeczytanie tego wątku i dowiedzenie się, co u Was Pozdrawiam wszystkie listopadóweczki Odpowiedz Link Zgłoś
mag7714 Re: Mamy listopadowe :-)) 07.07.04, 08:41 Wczoraj mialam Usg polowkowe. Moj gin zmierzyl i wyogladal dzidzie na wszystkie strony.Na szczescie wszystko jest ok i dzidzia rozwija sie dobrze,kopie jak szalona, czasem budze sie w nocy z powodu kopniaka Plec mamy potwierdzona na 80% ze to DZIEWCZYNKA. Ja jestem zreszta pewna bo od poczatku tak czulam. No i dowiedzialam sie,ze ze wzdgledu na moja duza wade wzroku bede miala CC. Jestem troche rozczarowana,choc od poczatku bralam ta mozliwosc pod uwage. Nie wiem czy sie cieszyc czy martwic... Narazie postanowilam zrobic liste rzeczy ktore musze kupic dla dzidzi. Szczerze mowiac nie mam za bardzo pojecia od czego zaczac,takze licze na Was listopadoweczki ze podpowiecie co bedzie potrzebne Pozdrawiawiam goraco Magda i 21 tyg Karolinka Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: Mamy listopadowe :-)) 07.07.04, 08:44 www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=16235 Tu jest lista zakupów dla dzidziusia! Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: Mamy listopadowe :-)) 07.07.04, 17:55 Cześć bardzo dobra lista, ja zrezygnowałam z nożyczek bo lepsze były cążki pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Mamy listopadowe :-)) 07.07.04, 18:53 Hej Aprze! Z wlasnego doswiadczenia powiem Ci, ze bardzo dobrze zrobilas. Mowiac szczerze to cazki uzywamy do dzis! A moj syna ma juz ponad 4 lata. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
asia.bolakowska Re: Mamy listopadowe :-)) 07.07.04, 22:19 HEJ DZIEWUSZKI Jesteśmy juz po usg połówkowym.dzidziuś ma się super,jest wymierzony ,wybadany w szerz i wzdłóż.waży 0,454kg(to juz prawie pół kilo).Pani doktor na Unii była tak fantastyczna,że nawet przez prawie 10 minut próbowała dopochwowo sprawdzić nam co za skarbek czy skarbka tam pod moim sercem siedzi.po konsultacji z kolegą stwierdzili,że chyba dziewusia,ale głowy nie dają sobie uciąć,bo ma pępowinę między nogami,ale wstydzioszka. ta więc czekamy dalej paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa poozdrawiam Asia z Marysią(chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
estka22 Re: Mamy listopadowe :-)) 08.07.04, 08:28 Czesc mamusie Wczoraj miałam Ukg serca płodu. Nic sie nie działo, sama chcialam sprawdzic, czy z dzidzia wszystka w porzadku, a to jest bardzo dokladne badanie, nie tylko serduszka. No wiec moja dzidzia jest zdrowiutka, wszystko ma na swoim miejscu, zadnych wad. Wazy juz pół kiloNo i jest DZIEWCZYNKĄ!!!! Nie wytrzymałabym do końca, no i się zapytaliśmy Teraz juz wiem jakiego koloru mam kompletowac garderobe Biedronko możesz w naszej liście wykreślić na moim miejscu niespodziankę i napisać, że bedzie Zosia przesyłam mnóstwo buziaków dla Was i Waszych brzdąców estka22 Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: Mamy listopadowe :-)) 08.07.04, 15:53 Cześć moja dziewczynka miała nogi szeroko i dlatego wiem, że będzie dziewczynka, ale będzie śmisznie jak urodzi się chłopiec. Mi jest wszystko jedno, aby zdrowe dziewczyny czytałyście listę tego co trzeba mieć dla maluszka, może któraś z własnego doświadczenia napisze jakie produkty są lepsze i co czym można zastąpić pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_80 Re: Mamy listopadowe :-)) 09.07.04, 17:02 Wczoraj byliśmy na usg, dzidziunia rośnie zdrowo i zdecydowała się pokazać kim jest, będziemy mieli córeczkę Jesteśmy strasznie szczęśliwi Pozdrawiamy Basia i 22 tyg Oliwka Odpowiedz Link Zgłoś
respect_kaja Re: Mamy listopadowe :-)) 10.07.04, 12:51 Witam Właśnie wróciłam ze szpitala miałam podejrzenie że mi wody uciekają- na szczeście nie i z dzidzią jest wszystko ok- no i miałam skurcze, których ja osobiście nie czułam. Czuje sie dobrze i dzidzia też, niestety nie wiem kto to tam sobie w brzuszku pozwala na takie fikołki bo lekarz ze szpitala nie chciał mi powiedzieć no ale 21 wraca moja gin z urlopu i mam nadzieję wielką że nam powie pozdrawiam wszystkie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: Mamy listopadowe :-)) 11.07.04, 09:24 Ja byłam w piątek na USG i chyba .... dziewczynka! Ale sprawdzimy jeszcze za 2 tygodnie. Jestem strasznie zadowolona z mowej lekarki! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
melba76 Leżę :( 11.07.04, 14:28 Hej dziewczyny, kończę 20 tc. , ale od 19/19 boli brzuszek i jestem na zwolnieniu, głównie leżę Trochę mi z tym ciężko, ale pocieszam się, że będę miała czas na przeczytanie tego wątku i dowiedzenie się, co u Was Pozdrawiam wszystkie listopadóweczki Wklejam powyższe jeszcze raz, bo umieściłam post w złym miejscu, sroki Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Po USG połówkowym :) 12.07.04, 12:32 Melba, głowa do góry! Odpoczywaj ile wlezie i myśl pozytywnie Dziś rano mileliśmy USG połówkowe. Pierwszy raz towarzyszył mi nie mniej przejęty mąż. Dzidzia rozwija się dobrze, ma już ponad 18 cm i waży 572g. Na 95 proc. to... chłopiec! Ale się ucieszliśmy, bo od początku czuliśmy, że będzie synek Czyli Kubuś. Jestem na zwolnieniu od tygodnia i bardzo się cieszę. Skończyły się skurcze związane ze stresem. Tylko wiązadła i plecy nieżle bolą. I poza tym zaczęła mnie męczyć zgaga! Muszę sobie coś dziś w aptece kupić, bo nie wyrabiam. Ostatnio męczą mnie także zmienne nastroje,raz bzwam wesoła, a 5 min. póżniej mam doła jak Rów Mariański i płaczę. Borykacie się z podpobnym stanem psychicznym? Pozdrawiam wszystkie Mamusie. Atlantis w 23 tc i (na 95 proc.) Kubuś Wiercipięta Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: Mamy listopadowe :-)) 13.07.04, 16:41 Cześć dziewczyny moja Dagmarka strasznie się kręci jutro jadę do Gdyni i boję się czy wytrzymam podróż, a może powinnam zrezygnować? pozdrawiam was i maluszki Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
kiniadi Re: Mamy listopadowe :-)) 13.07.04, 17:20 Hej Atlantis75. Na zgage najlepsze sa migdaly, wez ich sobie z piec, tylko bardzo dobrze pogryz, a zobaczysz, ze zgaga mninie i nie faszeruj sie swinstwami z apteki. Migdaly zostaly wyprobowane przeze mnie i naprawde dzialaja. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniadi Re: Mamy listopadowe :-)) 13.07.04, 17:22 A i ja musze sie pochwalic, bede miala CORECZKE!!!(Ilarie) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
maja77 Re: Mamy listopadowe :-)) 14.07.04, 11:44 Cześć wszystkim mamom.Czy chodzicie juz do szkoły rodzenia i czy warto?Chętnie dowiem się o waszych odczuciach co do tego.Ja wózka jeszcze nie mam w planach kupować ale mam juz jeden model na oku, bardzo funkcjonalny, chociaż myślę że z zakupem wsztrzymamy się do ostatniego miesiąca.Tak sie martwiłam że do 22 tyg. maluszek nie dawał żadnych znaków aż tu, z nastaniem 23tyg, w końcu poczułam "skaczące żabki" w brzusiu i jestem cała w skowronkach(w żabkachUSG dopiero za 3 tyg.ale nie chcemy wiedzieć kim będzie nasz maluszek. Wyobrażcie sobie że w zeszłym tygodniu znajoma urodziła, na wszystkich USG lekarze potwierdzali że to dziewczynka, a tu niespodzianka-urodził sie chłopczyk!To sie nazywa kamuflarzPozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i ich brzusie. Odpowiedz Link Zgłoś
zabeczka73 Re: Mamy listopadowe :-)) 14.07.04, 08:48 Niestety na mnie w tej ciąży to nawet migdały nie działają... Jak ma być zgaga to ja mam. Oprócz tego ciekawa jestem czy któraś z Was jest po cesarce i jak lekarz zapatruje się na kwestię porodu? Naturalnie czy przez cc? żabeczka Odpowiedz Link Zgłoś
justyna-8 Re: Mamy listopadowe :-)) 14.07.04, 11:17 Cześć. Długo się nie odzywałam, jakoś tak wyszło. 07.07. byliśmy na USG i potwierdziło się, że to chłopiec. Będzie Antek, chociaż ostatnio podoba mi się imię Jacek. W weekend byliśmy w Wilnie. Dzidzia ma już za sobą pierwszą podroż zagraniczną. Myślałam, że bedzie gorzej. Na początku sierpnia chcieliśmy jechać do Lwowa, ale już chyba nie dam rady. Pojedziemy w przyszłym roku. Trzymajcie się cieplutko. Czy myślicie już o wózku? Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_edziecko Re: Mamy listopadowe :-)) 14.07.04, 17:34 Nie było mnie długo, bo załtwiamy sobie mieszkanko i wszystko jest na dobrej drodze. Nowa dzidzia zamieszka w nowym domku. Kolejny lekarz znowu skłąnie się do tego, że to chłopak ale jeszce mam nadzieje na córkę, chociaż powoli godze się z myślą posiadania drugiego syna. brzuch mi rośnie na potęgę, tylko dzidziul coś mało kopie, ale czekam cierpliwie. Wózek już mam wybrany, to będzie Peg perego Atlantico tylko nosidło też będę musiała dokupic, wyprawki jakoś specjalnie nie kompletuję, bo mam wszystko po synku, ale coś na pewno kupie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czupurek3 Re: Mamy listopadowe :-)) 14.07.04, 22:35 Jestem dzisiaj po usg i prawdopodobnie będziemy mieli drugiego synka. Nie ma co, będę jedyna kobietą w domu. Ale tak naprawdę to uwierzę jak zobaczę, więc za jakieś 3,5 miesiąca. Mąż załamany, drugi raz czekał na dziewczynkę, a tu znowu chłopak. Byłam na usg 3D i widziałam twarz dzidziusia taką, jaka jest w rzeczywistości, a nie tylko kości czaszki. Coś niesamowitego. Teraz oglądamy kasetę i zastanawiamy sie do kogo jest podobny.Dzidzius trzymał akurat ręce nad głową, a potem włożył sobie palec do buzi i ssał kciuk. A jeśli chodzi o wyprawkę, to na szczęście większość rzeczy mam po starszym synku. Dokupie tylko kilka sezonowych rzeczy i kosmetyki.Wózek, przewijak, kołyska tylko czekają naodpakowanie i złożenie. Przedwczoraj uszyłam nową pościel do kołyski, bo wiem z doświadczenia, że za gotową płaci się ogromne kwoty, a ja mam całą nową za 20 zł + 15 minut szycia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: Mamy listopadowe :-)) 15.07.04, 17:50 U mnie na usg wyszło, że będzie dziewczynka ale ja też uwierzę jak zobaczę. Fantastyczne jet takie usg, zobaczyć swojego maluszka. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Mamy listopadowe :-)) 16.07.04, 21:02 Czesc Dziewczyny! Wlasnie wrocilam z kontrolnej wizyty u lekarza Jestesmy do przodu 4.5 kg! W poniedzialek idziemy na USG. Bardzo sie ciesze, bo moze w koncu sie dowiem czy ten ktos to chlopiec czy dziewczynka. A tak to wszytko jest OK. Upaly niesamowite. Ale jakos idzie wytrzymac. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: Mamy listopadowe :-)) 18.07.04, 14:41 Witam! Cała rodzinka siedzi na działce. Ja tam nie wytrzymałam i wróciłam do domu. Ależ gorąco!!!!!!! I duszno jak diabli!!! Więc siedzę sobie, czytam forum i gotuję obiad. A Ktosiek szaleje w brzuszku! Wpadłam w szał kupowania! Co najmniej raz w tygodniu kupuję jakieś małe ciuszki! Kupiłam też już rożek! Rozglądam się również za łóżeczkiem. W pokoju gdzie będzie spał dzidziuś zrobiłam wczoraj super porządzek, posprzątałam wszystkie "mysie dziury", umyłam co się dało a jutro jadę po nową upatrzoną firankę! Ostatnio zrobiłam się strasznie płaczliwa. Wczoraj przeglądałam ubranka dla maleństwa i się nad nimi rozpłakałam. Wzruszyły mnie Pozdrawiam Was gorąco! Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: Mamy listopadowe :-)) 18.07.04, 18:51 Witajcie jutro jadę na działkę i mam zamiar przez tydzień odpoczywać, moja dzidzia coraz mocniej kopie. Ten czas tak szybko leci, ja pamiętam jak zobaczyłam dwie kreski a tu już taki wystajacy brzuszek pozdrawiam Was i Maleństwa Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
kati1977 Re: Mamy listopadowe :-)) 19.07.04, 15:52 Witam mamy, byłam w zeszłym tygodniu na USG, dzidziuś jest zdrowy ale kiepsko go było widać, ponieważ mam położenie miednicowe - nie bardzo wiem co to oznacza, pójdę w tym tygodniu do ginekologa, ( na USG chodzę do innego), to może mi wyjaśni. Tak więc nie wiadomo kto mi tak kopie codziennie w brzuchu, ale nieszkodzi, najważniejsze że dobrze się rozwija, mąż widział buźkę , zażartował, że dzidziuś nie podobny do niego i może powinien zrobić testy na ojcostwo. Kasia i 23 tyg dzidziuś Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_edziecko No to mamy lato! 19.07.04, 18:52 Hej listopadówki! jak radzicie sobie w te ciepłe dni. Ja w ogóle kiepsko znoszę upały, a włąściwie taką duchotę dlatego teraz też mi trochę cięzko. Nie mogę nie wychodzić z domu, bo 4 lrtni syn zanudził by się ze mna w 4 scianach. ratuję się arbuzem z lodówki, który świetnie dział na moje pragnienie. Brzuch nadal rośnie w szybkim tempie. Niedługo znowu nie będe miał w co się ubrać ))))) Oj czytam, że już kompletujecie wyprawkę? ja mam dużo po synku, to raczej nie będe szaleć. Zresztą pieniążki wydajemy obecnie na urządzenie nowego mieszkanka. Ciągle coś potrzeba. Mąz kupił "sobie" wymarzony zlew ;-0 Troche się martwię, bo dzidzia taka raczej nieruchliwa, słabo kopie, lae na usg wszystko było w porządku, to mam nadzieję, że tak jest. Pozdrawiam Lidka mama Groszka i 23 tyg. Igorka Odpowiedz Link Zgłoś
tania75 Do Atlantis !!!!!!!!!!!!!!!! 19.07.04, 23:31 Witaj kochana Atlantis!!! Strasznie się cieszę że Twoja kruszynka - chłopczyk Kubus rozwija się wspaniale !! Właśnie przeczytałam Twoje posty, i wróciły wspomnienia jak jeszcze byłam w ciąży na równi z Tobą... ten Twój synek jest mi taki bliski... Wyobraż sobie że ja również w sierpniu przeprowadzam się do nowego mieszkanka, taka byłabym szczęśliwa gdybym miała mój brzuszek..... A tak to teraz rozpoczęłam starania które mi niestety nie wychodzą Pozdrawiam Was z całego serca kochana!!!!!!!!!!!! Tania Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Taniu :) 20.07.04, 13:38 tania75 napisała: > Witaj kochana Atlantis!!! > Strasznie się cieszę że Twoja kruszynka - chłopczyk Kubus rozwija się > wspaniale !! > Właśnie przeczytałam Twoje posty, i wróciły wspomnienia jak jeszcze byłam w > ciąży na równi z Tobą... ten Twój synek jest mi taki bliski... > Wyobraż sobie że ja również w sierpniu przeprowadzam się do nowego mieszkanka, > taka byłabym szczęśliwa gdybym miała mój brzuszek..... > A tak to teraz rozpoczęłam starania które mi niestety nie wychodzą > Pozdrawiam Was z całego serca kochana!!!!!!!!!!!! > Tania Nie martw się, że jeszcze jesteś w staraniach. Ani się obejrzysz, a będziesz miała upragnione dziecko w brzuszku Grunt, to się nie załamywać. Wiem, że to trudne, ale warto czekać. Dopiero rozpoczęłaś starania, więc to normalne, że zanim zaskoczy trzeba troszkę poczekać. Także zawsze o Tobie ciepło myslę, bardzo przeżyłam utratę Twojego dziecka. Dbaj o siebie, ciesz się nowym mieszkankiem, wypoczywaj i nie zadręczaj się myślami. Śmiej się do lustra. Trzymam kciuki za powodzenie Twoich starań Zawsze będę Cię szukać na forum. Pozdrawiam. Atlantis Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Co slychac nowego? 20.07.04, 21:26 Czesc Dziewczyny! Bylismy w poniedzialek na USG i chyba bedzie...dziewczynka Na 100% bedziemy wiedziec w listopadzie , ale jesli lekarka sie nie pomylila to bedzie to pierwsza dziewczynka ze strony mojego meza!!! Nasza dzidzia wazy 761 gram. Dlugosc stopy 5.04cm! Glowka jest na dole a nogi pod zebrami co czuje to dosc czesto i mocno Dzisiaj znalazlam ciekway artykul tutaj w Gazecie. Pewno niektore z Was juz czytaly, ale zalacze link dla tych ktore jeszcze nie mialy okazji go poczytac: kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54921,2095840.html A co u Was slychac? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
misia126 Re: Co slychac nowego? 22.07.04, 12:08 Witam, Niewiele sie odzywam, ale musze sie wam pochwalic. Wczoraj wkoncu dowiedzielismy sie kto nam sie urodzi Bedzie DZIEWCZYNKA )) Maz chodzil dumny jak paw, nawet stwierdzil ze czuje sie tak jakby pare centymetrow urosl :- ))). Mala ma 25 cm i wazy 606g. Kopie jak oszalala... wczesniej sie chyba wstydzila, bo jak sie przykladalo reke do brzucha to momentalnie przestawala i udawa ze jej tam nie ma, ze to wcale nie ona, a teraz kopie jak maly pilkarz . Na zdjeciu widac ze ma nosek po mnie... taki maly kartofelek . Bylismy na USG 3D, wiec twarzyczke widzielismy dokladnie. Pozdrawiamy wszystkie mamusie i ich malenstwa Misia i Michalinka (~07.11.2004r) Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: Co slychac nowego? 23.07.04, 13:08 Cześć Biedronko Gratulacje z córeczki! Duża z niej dziewczynka Mój mały też ma główkę na dole, ale tak się wierci, że czasami obrywam malutkiego kopka w pęcherz. Dzięki za linka, bardzo ciekawy artykuł. Czytałam z zapartym tchem. Jestem na zwolnieniu do końca ciąży, staram się aktywnie spędzać czas, chociaż tęsknię za pracą i za dobrymi znajomymi z pracy. Na szczęście spotykam się z czterema koleżankami z firmy także wiem co w trawie piszczy. Mąż czyta książki o porodzie, wie juz chyba więcej ode mnie Cieszę się, że będę miała jego wsparcie TEGO dnia. Jednocześnie cały czas się boję, jak to będzie. Na razie głowę zaprząta mi przeprowadzka do pierwszego własnego M-3, która juz za tydzień. W sierpniu i wrześniu pewnie będziemy urządzali pokoik dla dziecka. Pozdrawiam serdecznie wszystkie Mamusie Atlantis w 23t i 3d Odpowiedz Link Zgłoś
respect_kaja Re: Co slychac nowego? 23.07.04, 15:24 Witam najprawdopodobniej po usg będzie u Nas dziewczynka ale potwierdzi się to za miesiąc mąż liczył na chłopca Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 LISTA 24.07.04, 09:29 No to czas na uzupelnienie listy nowymi danymi Jezeli cos sie zmienilo albo cos pomylilam to jak zawsze prosze o "doniesienie" Pozdrawiam! ******************************************************************************** 31.10 - 4.11. zosia_bobas-corka Julka 22.09.2002-Stary Zoliborz Warszawa 01.11. ulka.m 02.11. asiorekmi 02.11. mal_gosia2-Malgosia-Brodno Warszawa-synek Mateusz 4 latka 02.11. tasiorek-Basia-Bielany Warszawa-1 ciaza *corka* 03.11. aprze-Bielany Warszawa-Bartek (6),Ewelinka (4) *corka Dagmara* 03.11. bozena73 - Nowy Jork 03.11. hauck - Sylwia 03.11. jakasik-Gliwice-1 ciaza *chyba corka* 03.11. nusku1-Kasia-Sosnowiec-1 ciaza 04.11. biedronka2003-Vancouver, Kanada-syn Mateusz (4)*chyba corka Maja* 04.11 lub 8.11. estka22-Bedzin-1 ciaza *corka Zosia* 04.11. nitka074 – Gliwice 04.11. respect_kaja - Bydgoszcz - 1 ciaza 04.11. wodnik74 05.11. czupurek3-Piatkow Poznan-synek Tymek 20.04.2003 *chyba synek" 05-10.11 nesla 05.11. poziom_ka - 25 lat -1 ciaza 06.11. martusia_74-1 ciaza *synek* 06.11. nadusia 07.11. bdominika 07.11. misia126-Monika-okolice Warszawy-1 ciaza *corka Michalinka* 08.11. azetka74 - Aga – Krakow 08.11. justyna-8-Justyna-Olsztyn-1 ciaza *synek Antos* 09-10.11. atlantis75-Olsztyn-1 ciaza *synek Kubus* 09.11. synovia 11.11. higa - Warszawa/Otwock juz niedlugo 12.11. gabis77-Gabrysia-Lodz-1 ciaza 12.11. katroz-Kasia-synek 15 miesiecy 12.11. olagruca 13.11. myszka_80-Lodz-1 ciaza *corka Oliwka* 14.11. gizmag-Magda-2 ciaza 14.11. maja77-Maja-Szczecin-1 ciaza 14.11. somsom-2 ciaza-corka 4.5 roku 15.11. agniecha474-Agnieszka 15-18.11. dagest *synek* 15.11. inea - synek 4 latka *niespodzianka* 16.11. asia.bolakowska-Asia (27)-Szczecin-Mateusz 3 latka *chyba corka* 16.11. ewcia34 - 2 ciaza *synek* 16.11. ivo_atom - BLIZNIAKI JEDNOJAJOWE - Gdansk *Piotrus i Pawelek* 16.11. kati1977 17-19.11. adelle - Lodz - 1 ciaza *synek* 17.11. lidka_edziecko - synek Piotrek 3.5 roku – Poznan 17.11. luciam - Poznan - synek 29.04.2003 18.11. mag7714-Magda-Katowice-1 ciaza *raczej corka Karolinka* 19.11. kortis- Brodno Warszawa 19.11. mama_groszka - Wroclaw 19.11. volpe - Warszawa - 1 ciaza 20-30.11. hagata.wala - Agata - Katowice - 1 ciaza 21.11. rebeka555 - 1 ciaza - Warszawa Ursynow 22.11. cation - 1 ciaza 22.11. albo 29.11. izqa - (27) - Szczecin - 1 ciaza 22.11. melba76 Warszawa - 1 ciaza 23-26.11. agucha_np - Agnieszka – Szczecin 23.11. klarinia-Ola(24)-syn Mikolaj 16.04.2001-szczecinianka /Arhus, Dania 23.11. monikaj1 - Monika 24.11. zabeczka_73 - Krakow - synek/corka (?) 18 miesiecy 25.11. asia-paw - 2 ciaza - syn Mateusz 4.5roku 26.11. andzia80 - Ania - 1 ciaza 26.11. kiniadi-Kinga-Bologna- Giulia 2 i pol roku *corka* 27.11. jackrzyzak (szczesliwy Tata ) 28.11. kozka76 – Warszawa 28.11. zielona_dama - Ania- Warszawa - 1 ciaza 28.11. zulkaw1 - Zulka (28) - Warszawa - 1 ciaza 30.11. berdyczow7 - Joanna i Andrzej ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Dziewczyny, a gdzie mam Was wpisac? aniamos - Ania - polowa listopada aniolek78 - termin ? aplusd - Agnieszka - termin ? bb274 - termin ? ewuzia - termin? kozdrana - termin ? madzik_33 - termin ? - syn Mikolaj 10 lat sandra-maja - termin? - Szczecin verla - termin? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaaaaa Re: LISTA 28.07.04, 18:45 cześć! Chociaż na forum zagladam od lutego (podejrzewałam że będzie bebiko), to dopiero teraz piszę. Czuję się w miarę dobrze - jako "bardzo nisko ciśnieniowiec" w niektóre dni najlepiej jak leżę - jestem na zwolnieniu od 1,5 m-ca. Juz wiemy że będziemy mieli chłopca Wiktorka lub Igorka (zdziwionemu mężowi - czy na pewno - pan doktor zakreślił dowód na zdjęciu), malec kopie i wierci się okropnie, ale to jest fantastyczne! Termin "z obliczeń" 17.11, z USG 28.10. pozdrawiam może się bardziej odważę i będę się częściej odzywać Odpowiedz Link Zgłoś
aplusd Re: LISTA 29.07.04, 10:11 Witam! Zajrzałam do tego wątku po kilkumiesięcznej przerwie i dlatego dopiero teraz mogę uzupełnić swoje i Maleństwa dane. - mam na imię Agnieszka, - mieszkam w Warszawie, - to moja pierwsza ciąża, - termin mam na 9 listopada, - na USG połówkowym wyszła 90% dziewczynka, ale pożyjemy zobaczymy. Pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
kati1977 Re: Mamy listopadowe :-)) 24.07.04, 11:02 chciałabym uzupełnić dane, 1 ciąża, płeć nie znana na razie, Bielsko-Biała, termin 16 listopad, dzidziuś szybko rośnie, koniec 23 tygodnia i waży 700 g, wedł. wzrostu termin porodu wypada ok 6 listopada, pozdrawiam wszytskie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
somsom Re: Mamy listopadowe :-)) 24.07.04, 13:01 Witajcie mamy listopadowe. To już końcówka 24 tyg. i wczoraj dowiedzieliśmy się jakie rodzeństwo będzie miała nasza prawie 5 letnia córeczka. Będzie miałam braciszka! Synek jest bardzo ruchliwy-mocno mnie kopie i waży 780 g!Lekarz mówił, że jak utrzyma tempo wzrostu to w 40 tyg. może ważyć 4 kg! Mamy piękne zdjęie buźki na 3D.Gdybym umiała wkleić to bym wam pokazała... Mąż jest zachwycony potomkiem "po mieczu". Ja też jestem szczęśliwa.Płeć dziecka to dla mnie sprawa trzeciorzędna, a najbardziej cieszy mnie jego dobry stan fizyczny )) Pozdrawiam was serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Wozek :)))) 26.07.04, 18:59 Oj jak sie ciesze Wczoraj kupilismy wozek taki jak chcialam!!! Wiem, pomyslicie ze to troche szybko, ale to byla wlasciwie jedyna rzecz jakiej mi brakowalo (mam wszystko po moim synku) no i gdy go zobaczylam i co jeszcze lepsze gdy zobaczylam cene! nawet sie dlugo nie zastanawialismy! teraz spokojnie poczekam sobie na dzidzie. Jedyne co musze zrobic to wszystko przeprac Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 PS. zaczynam odliczanie :) 26.07.04, 19:00 I jeszcze chce dodac, ze wlasnie "rozbijam" setke dzisiaj! 100 dni do porodu Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: PS. zaczynam odliczanie :) 27.07.04, 09:48 Ja setkę rozbiłam w piątek! Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: Wozek :)))) 27.07.04, 20:58 to super, my mamy spacerówkę i muszę dokupić gondolę. Dlaczego za szybko lepiej kupić wcześniej niż potem spieszyć się Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
verla Re: Mamy listopadowe :-)) 26.07.04, 20:22 jestem chyba najciezsza listopadowka. Termin mam na 11 listopada choc wg ostatniego usg polowkowego na 8 listopada. Mam zamiar do tego czasu zdac egzamin na prawo jazdy. Pozdrawiam wszystkie listopadowki - moze sie spotkamy na Karowej albo w Damianie - nie wiem jeszcze gdzie. Jak widze ile nas jest to na Karowej bedzie mega tlok. jak wszedzie ! verla i lenka ( 25 tc ) Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia34 Re: Te nastroje 27.07.04, 12:09 Myslalm, ze tylko na poczatku ciaży burza hormonów daje sie we znaki i przyszłe mamusie przechodza od euforii do rozpaczy a tymczasem.O tygodnia nie moge sobie poradzic, nie jest to do konca hustawka nastrojów, ale stałam sie bardziej wrażliwa na bodzce z otoczenia. Wczoraj wystarczyło jedno złe słowo mojego malzonka i po prostu wybuch płaczu. Do tego zostalam zmuszona przez dzialania mojej tesciowej zeby isc na wesele jej bratanicy i na nic sie zdała moje zdanie ze wesele to moze nie jest dobry pomysl dla osoby z brzuchem. Raz do tanca sie nie nadaje, nie wspomne o problemie w co sie ubrać, poza tym weekend to jedyne dni kiedy troche moge odpoczac po całym tygodniu pracy a szczegolnie dojazdach 80KM dziennie. Wkurzylam sie strasznie, bo dlaczego mam sie do czegos zmuszac zwłaszcza w ciazy. Nie absorbuje nikogo swoim stanem, jedyne czego chce to swietego spokoju. Dziewczyny wspomozcie cieplym słowem bo strasznie mi po prostu strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
ryba2 Re: Te nastroje 27.07.04, 14:58 Ewcia, doskonale Cie rozumiem. Tez mi sie tak ostatnio zrobilo. Sa chwile, ze zwyczajnie musze sobie poplakac, bez wiekszej przyczyny. Okazja znajdzuje sie sama bo np maz nie umyl szklanki, pies zwalil kwiatek albo inne bzdury... A na to wesele o ktorym piszesz moim zdaniem wcale nie musisz isc jesli nie masz ochoty. Tesciowa sie nie przejmuj. Nawet w ostatniej chwili mozesz powiedziec ze czujesz sie fatalnie. Przeciez byla kiedys w ciazy!, zapomniala juz jak to jest????!!! A moze i Tobie w ostatniej chwili sie odmieni i uznasz, ze to calkiem fajny pomysl... Trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia34 Re: Te nastroje 28.07.04, 10:40 Dzieki za słowa otuchy juz mi troszku lepiej. Nastawienia do wesela chyba nie zmienie, ale poniewaz nie chce juz zamieszania robic mojemu mezowi to musze to przezyc. Fakt moja tesciowa była kiedys w ciazy, ale oczywiscie doskonale ja znosila, po prostu idealnie tak mi powiedziala na moje marudzenie z pojsciem na to wesele. Coz nie bede sie juz tym przejmowac, bo i tak moje malenstwo miało za duzo stresów przez ta cała sytuacje. Dzieki Juz sie usmiecham do Was wszyskich listopadowych brzuchatych)) Odpowiedz Link Zgłoś
anmaba Re: Te nastroje 28.07.04, 14:09 Hej Ewcia Nic sie nie martw, jakos to bedzie. Ja bede miala swoj slub i wyobraz sobie jaka musialam stoczyc wojne z cala rodzina, zeby darowali mi wesele. Nigdy nie bylam za wielkimi weselami (dla mnie to jedna wielka szopka, a potem liczenie pieniedzy), mimo tego, ze u mnie w rodzinie to tradycja (srednie wesele to 200 osob i trzy dni imprezy)! Dla mnie meka! Teraz mam przynajmniej mocna wymowke, po wielu dyskusjach i tlumaczeniach jakos sie udalo. Zycze Ci duzo usmiechu i nie przejmoj sie tesciowa, moja tez mnie denerwuje, taka juz chyba ich rola! Pozdrawiam, Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
anmaba Re: Mamy listopadowe :-)) 27.07.04, 15:38 Czesc dziewczyny! Czy moge dolaczyc do waszego grona? Mam na imie Ania i spodziewam sie swojego pierwszego dzieciatka (jeszcze nie znam plci, bo uparte po mamusi i nie chcialo pokazac!) 30/11 (wg. ostatniego badania USG). Wg. tabelki/wrozby wychodzi mi chlopiec! Z tego co juz zdazylam wyczytac mamuski ze stolicy sa juz bardzo zintegrowane, ja niestety mieszkam w Trojmiescie! Moze sa tu jakies listopadowki z Trojmiasta? Fajnie jest poczytac co u Was slychac i chetnie dodam czasem cos od siebie. Poczatek ciazy byl u mnie koszmarny (znam kazdy milimetr kibelka na pamiec), teraz (na szczescie) oprocz placzliwosci (co normalnie mi sie nie zdarza, a teraz prawie codziennie!), niskiego zelaza i lekkiego niewyspania czuje sie swietnie i nie wybieram sie na zwolnienie, mam nadzieje ze tak juz zostanie do konca. Za to jestem juz ogromna, przybralam 10 kg (to chyba duzo co?) i maluch tez troche wiekszy niz norma (a ja mam 160 cm wzrostu! moze byc ciezko!). Jak bylam ostatnio u lekarza to byly dwie dziewczyny w 7 miesiacu, a brzuszek mialy o polowe mniejszy! (Na szczescie rosne tylko w pasie). Lekarz powiedzial, ze nie ma sie czym martwic, ale ja jestem ciekawa co wy na to. Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie, Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: Mamy listopadowe :-)) 27.07.04, 20:56 Cześć dziewczyny anmaba ja przy drugiej ciąży też miałam bardzo wystający brzych i duży w porównaniu z innymi, mam 155 cm a Ewelinka jak się urodziła miała 56 cm. i 3840 g. Dziewczyny to już wszystkie czujemy ruchy naszych maleństw? pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
anmaba Re: Mamy listopadowe :-)) 28.07.04, 09:53 Czesc dziewczyny Dziekuje Agnieszko za slowa otuchy. Wczoraj moje malenstwo tak mi dalo czadu, ze dzisiaj jestem zupelnie niewyspana, szalalo do polnocy. Ale nie narzekam, bo to boskie uczucie. Najbardziej cieszy sie przyszly mezus (slub juz za 2 tyg!), bo mimo tego, ze ja juz dawno czulam nasze dzieciatko, on dopiero niedawno dostal kopniaka w ucho. Nie robilam jeszcze zadnych zakupow dla maluszka, tymczasem pochlonely mnie zajecia i wydatki zwiazane ze slubem, ale na pewno nadrobie w przyszlym miesiacu, juz nie moge sie doczekac! (na razie mam tylko butelke, no dostalam w prezencie w sklepie z odzieza ciazowa!) Powiedzcie mi czy warto zapisac sie do szkoly rodzenia? Czego tam wlasciwie ucza? Pozdrawiam, Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
verla Re: Mamy listopadowe :-)) 27.07.04, 22:40 czesc wszystkim. wlasnie skonczylam 25 tydzien a miety w kazdej postaci ( mentosy, herbata i guma do zucia ) zjadlam za 50 tygodnie ciazy. Do tego Rennie sni mi sie po nocach - chyba przywoluje zgage zeby miec czyste sumienie ze znowu zajadam sie tymi PRZEPYSZNYMI tabletkami. Rennie i mieta to moje jedyne slabosci ciazowe. Mam wiekszy brzuch niz inne 25tygodniowki a dziecko w brzuchu normalne ( moze lubi przestrzen ? , bola mnie nogi i czasami plecy. Poza tym git. no i bedzie dziewczynka ! pozdrawiam was. verla i lenka Odpowiedz Link Zgłoś
bozena73 Re: Mamy listopadowe :-)) 28.07.04, 03:20 Hej Dziewczyny, Chcialam tylko pozdrowic Was wszystkie i mam nadzieje ze znosicie jakos te upaly. U nas w Nowym Jorku panuje niesamowita wilgotnosc co daje mi sie we znaki. Zaczynam byc coraz wieksza, nie poznaje siebie w lustrze. Niby wszyscy mowia ze dobrze wygladam ale czuje sie naprawde wielka. Malenstwo kopie mnie najczesciej wieczorami, uwielbiam te momenty kiedy go czuje, to jest naprawde niesamowite uczucie. Niepokoi mnie tylko uczucie twardnienia brzucha i uczucia takiego ciagniecia w dole brzucha. To nie boli tylko jest takim nieprzyjemnym uczuciem, nie wiem czy powinnam sie tym martwic. Musze sie spytac swojej lekarki nastepnym razem gdy ja zobacze. Na nastepna wizyte mam wypic ten pomaranczowy plyn na ustalenie poziomu cukru w organizmie. Mialyscie juz ten test robiony? Sciskam Was serdecznie.. Bozenka z Patrykiem ) Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: Mamy listopadowe :-)) 28.07.04, 07:27 Twardnienie brzucha o którym piszesz to nic innego jak skurcze. Macica przygotowuje się już do porodu. To jest NORMALNE! Nie martw się! Ja takie skurcze miałam od ok. 20 tygodnia. Łykam cały czas magnez i mam spokój. Tobie radzę to samo, na pewno nie zaszkodzi! Oprucz tego jak bym miała dłuższe skurcze miałam zapisaną no-spe, ale nie była mi potrzebna. A poza tym wszystko u mnie OK! Łóżeczko już mamy zamówione, teraz zabieramy się za odświeżenie sypialni. Firanki uszyte, dzisiaj zabieram się za szycie pościeli dla bejbika! Wybieram się też do kuzynki, która rodziła w lutym aby podpowiedziała mi co jest tan na prawdę NIEZBĘDNE do kupienia. Nie chcę wydawać pieniędzy na pierdoły. Wózek głęboki też jum mamy (od niej). Ciuszki na początek też leżą w szafce. Komódkę muszę dokupić, ciepły kombinezonik, czapeczkę, pieluchy, jakiś krem (resztę kosmentyków dla malucha mamy) i mogę rodzić! A dzisiaj w nocy śniło mi się, że mogłam zaglądnąć sobie do brzucha i widziałam dzidziusia! Niesamowicie realniy sen! Aż się obudziłam! Szkoda tylko, że nie zauważyłam płci! Urwisek na ostatnim USG tak się wiercił i zasłaniał, że dalej zostaje dziewczynka ale w 70%. Następna wizyta i USG 9 sierpnia, i już sobie obiecałam, że nie wyjdę z gabinetu puki się nie dowiem całej prawny o moim wiercioszku! A wierci się niesamowicie. Uwielbia np. poranna kawę z ciasteczkiem. Dostaje chyba po słodkim energii i się kręci! Jeszcze nie bolą jego harce, ale fajnie mogę już wyczuć np. łokieć którym dostaję kuksańca. A, no i na USG wyszło, że brzdąc jest większy o równe 2 tygodnie. Czyli na dobrą sprawę termin powinnam mieć na październik. Ale na razie nie zmieniamy tego, ponieważ dzieciaczki lubią rosnąć skokowo i może się okazać, że teraz tylko sobie nabiera ciałka a nie rośnie na długość! Pozdrawiam wszystkie mamuśki! Pa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kejt.m Re: Mamy listopadowe :-)) 28.07.04, 15:51 CZEŚĆ MAMUŚKI. JEST TO MOJA PIERWSZA CIĄŻA, TERMIN MAM NA 10 LISTOPADA. PŁCI NIESTETY NIE ZNAMY, DZIDZIUŚ NIE CHCIAŁ NAM SIĘ POKAZAĆ, A SZKODA, GDYŻ NIE MOGŁAM JUŻ WYTRZYMAĆ I ZACZĘŁAM KUPOWAĆ PIERWSZE UBRANKA. WIĘKSZOŚĆ W BARWACH UNIWERSALNYCH, GŁÓWNIE ŻÓŁTE. TO JEST TAKA FRAJDA, ŻE NIE MOGĘ SIĘ POWSTRZYMAĆ.. Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: Mamy listopadowe :-)) 28.07.04, 16:01 cześć te małe ubranka są takie śliczne, mam już trochę i są takie malutkie. Mojadzidzia będzia malutka strasznie lubię jak się rusza Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Do Bozeny :) 28.07.04, 17:21 Czesc! Ja mieszkam w Kanadzie i mialam ten test zrobiony drugi raz w sobote. Mialam juz drugi raz, bo w pierwszej ciazy mialam podwyzszony cukier ale jeszcze miescil sie w normie. No i przy drugiej ciazy moja family doctor stwierdzila,ze chce pilnowac mojego poziomu cukru. Na cale szczescie pierwszy test przeszlam bez problemu. A teraz czekam na wyniki z drugiego. Obydwa testy byly 1-godzinne. Ten plyn pilam. Nie jest zly. Przynajmniej tutaj smakuje jak te takie pomaranczowe musujace napoje rozpuszczane. Kiedy Ty idziesz na ten test? Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bozena73 Re: Do Bozeny :) 28.07.04, 17:40 Czesc Biedronko, Ide na ten test za dwa tygodnie, mam juz ten pomaranczowy plyn i trzymam w lodowce, podobno lepiej smakuje jak jest mocno schlodzony. Mam nadzieje ze wynik bedzie dobry chociaz ostatnio jakos czekolady mi sie zachciewa..staram sie powstrzymywac od tych zachcianek ale ciezko jest ) Gdzie mieszkasz w Kanadzie? Pozdrawiam serdecznie. Bozena Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Do Bozeny :) 28.07.04, 20:19 Tak, najlepszy schlodzony. Zobaczysz pojdzie bez problemu! A czy Ty musialas kupowac ten napoj? Tutaj poszlam do Lab i tam mieli - prosto z lodowki. Wiesz co, ja tez ograniczam sie z jedzeniem slodyczy (mimo , ze obecnie waze raptem 55 kg!). Ale nie chce miec zadnych klopotow z cukrem. A mieszkam niedaleko Vancouver, BC. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Do Bozeny :) - PS 28.07.04, 20:22 Zauwazylam, ze mamy ten sam termin porodu I ze jestesmy z tego samego rocznika A w Polsce gdzie mieszkalas? Ja w Gdansku. Odpowiedz Link Zgłoś
bozena73 Re: Do Biedronki :) - PS 29.07.04, 01:45 Ale swietnie..jestesmy rowiesniczkami i nasze dzieci urodza sie w tym samym lub podobnym terminie W Polsce mieszkalam w Bialymstoku. Ale Gdansk uwielbiam, czesto tam bywalam gdyz moj brat tam studiowal, wspaniale miasto. A ten plyn to dostalam od swojej lekarki w czasie ostatniej wizyty. Mam go wypic rano przed wizyta u niej i podobno nie moge nic jesc az do pobrania krwi. Jak masz na imie Biedronko? Pozdrawiam serdecznie, Bozena Odpowiedz Link Zgłoś
kiniadi Re: Do Biedronki :) - PS 29.07.04, 08:25 Hej dziewczyny. Przepraszam, ze wchodze Wam w parade, ale bardzo mnie ciekawi ten test na cukier. U mnie gdzie mieszkam, takiego czegos nie ma, no i moze dobrze, bo jesli dobrze slyszalam, to w polskich warunkach jest to okropne swinstwo. Jesli sie orjentujecie, to w Kanadzie, czy USA, podaje sie dziecku vitamine d3,bo u mnie nie. Pozdrawiam serdecznie. Kinga. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Do Biedronki :) - PS 29.07.04, 08:36 Wiesz co, o ile mnie pamiec nie myli to pamietam jak moj synek sie urodzil to podawalam mu jakas witamine, ale.....no nie pamietam jaka to byla... Karmilam go piersia, mialam duzo pokarmu, niczym go nie dokarmialam, ale wiem ze lekarz kazala mu dawac kropelke czy dwie. Jak sobie przypomne to napisze. A-ha! I nie przepraszaj, bo nikomu w parade nie wchodzisz! Po to w koncu tu wszystkie jestesmy Pozdrawiam i dobranoc! Do jutra! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka2003 Re: Do Bozeny :) 29.07.04, 08:32 Witaj, wlasnie szykuje sie do spania, troche pozno (bo zbliza sie polnoc), ale czasami trzeba troche posiedziec wieczorkiem. Tutaj troche inaczej robia te badanie. Rano zjadlam sobie sniadanko, zaraz potem poszlam do lab, tam dali mi ten napoj i po godzinie pobrali krew i na tym sie skonczylo. W ciagu tej godziny nie wolno mi wychodzic z poczekalni. Musialam tam siedziec od poczatku do konca. Natomiast nie mozna nic jesc gdy sie robi to samo badanie, tyle, ze trwa 3 godziny! Czyli jesli nie przejde tego testu to czeka mnie poszczenie, a potem trzygodzinne siedzenie w lab (z cogodzinnym pobieraniem krwi)...brrr... mam nadzieje, ze i tym razem wyniki beda dobre, bo naprawde nie chce tam spedzic tych 3 godzin i to jeszcze na czczo!! No ale czego sie nie robi, zeby tylko wszystko bylo okay! Powodzenia i serdecznie pozdrawiam! A na imie mam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
maja77 Re: Mamy listopadowe :-)) 29.07.04, 12:29 dziewczyny, ile razy w ciągu ciązy powinno sie robic test na toxoplazmoze?czy jeden raz w I trymestrze wystarczy?Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
anmaba Re: Mamy listopadowe :-)) 29.07.04, 12:59 Hej Maja Ja robilam 1 raz (wyszedl ujemny) i moj lekarz powiedzial, ze jezeli przez tyle lat kontaktu ze zwierzetami (zawsze mam w domu jedno lub kilka roznych zwierzatek, teraz tez - psa, kota i papugi) nigdy sie nie zarazilam, to i teraz nie ma szans, wiec moge spac spokojnie. Ale lepiej zapytaj swojego lekarza. Pozdrawiam, Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: Mamy listopadowe :-)) 29.07.04, 18:59 Cześć dziewczyny dziś byłam na pobraniu krwi, miałam test na glukozę (pierwszy wyszedł źle). Okropnoś 75g. glukozy wypić a ona taka słodka i jeszcze trzy razy kuli mnie. Mam kontakt z zwierzętami czy powinnam zrobić sobie badania? pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
tasiorek Re: Mamy listopadowe :-)) 30.07.04, 09:11 Mi na szczęście test na glukoze wyszedł w normie, bo nie wiem jak zniosłabym powtórkę. A jeśli chodzi o toksoplazmoze to do tej pory miałam robione to badanie dwa razy, i z tego co wiem czeka mnie jeszcze raz (czyli wychodzi że będzie jeden raz w trymestrze), mimo iż nie mam kontaktu ze zwierzętami. Jak widać mój lekarz woli dmuchać na zimne, a mi to szczególnie nie przeszkadza Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kashha Re: Mamy listopadowe :-)) 29.07.04, 19:16 Witam serdecznie. Chociaż śledzę ten wątek od początku jego założenia, to dopiero dzisiaj postanowiłam również się dopisać. Oczekujemy na przyjście - planowane 5/6 listopada naszego synka, obecnie jeszcze bezimiennego. Synuś na ostatnim USG rozwiał nasze wątpliwości czy będzie chłopcem czy dziewczynkę demonstracyjnie wręcz sie wystawiając, tak że nawet z mężem jako laicy nie mieliśmy wątpliwości że to nasz mały mężczyzna. Mieszkamy w Warszawie, myślimy o udaniu się do szkoły rodzenia, ale jak na razie nie możemy się zdecydować do jakiej i kiedy się zapisać (jak tak dalej pójdzie to jest szansa że w ogóle tam nie zdążymy). Najbardziej dokucza mi, że zwiększam w tak szybkim tempie swoją objętość i wagę. Coraz częściej się męczę i ze zdziwieniem odkrywam, że zawiązywanie butów staje się mało przyjemne. A na dodatek ten problem wstając rano do pracy, czy uda się wcisnąć do pracy w jakieś sensowne ubranie, czy też kolejna szmatka pójdzie na tzw. stertę, którą może jeszcze kiedyś (w dalekiej przyszłości) się założy. Zgaga męczyła mnie okropnie i o dziwo wzięłam przykład jednej z forumowiczek, tydzień temu zakupiłam migdały, z nieznanych przyczyn nawet ich nie otworzyłam gdyż zgaga mi przyszła, może działa to psychologicznie? Czasem tak jak dziś dopada mnie tylko strach czy nasze dzieciątko będzie zdrowe i jak my sobie z tym wszystkim poradzimy. Pozdrawiam serdecznie i życzę nam wszystkim dobrego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
aprze Re: Mamy listopadowe :-)) 29.07.04, 19:28 Ja też chcę iść do szkoły rodzenia i zastanawiam się gdzie, może w szpitalu Bielańskim? Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś