Dodaj do ulubionych

szukam przyszłych mamuś z Piły

25.03.04, 16:09
witam,
chciałabym popisać trochę z mamuśkami z mojego miasta, czy są tu gdzieś
jakieś? co jakiś czas gdzieniegdzie je spotykam ale jakoś nie mam z żadną
większego kontaktu.
Pozdrawiam,
Becia i dzidzia 25t.i 5d.
mój nr gg 3509648
Obserwuj wątek
    • aneta303 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 25.03.04, 20:51
      Cześć Betty,

Już kiedyś do Ciebie pisałam, ale chyba nie odpisałaś mi.
      Ja też jestem z Piły - 23 tydzień. Może się znamy?
      Termin mam na 24 lipca, ty pewnie jakieś trzy tygodnie wcześniej więc raczej w
      szpitalu się nie spotkamy...
      Spróbuję wejść na gadu gadu. nie wiem czy mi się uda, bo moja córcia wciąż mi
      coś przestawia, wgrywa nowe wersje i ja ciagle zapominam swoje hasło. Gdybym
      się nie odezwała na gadu to pisz na forum!

Pozdarwiam, Aneta

P.S. Który jesteś rocznik? Ja 73.
      • aneta303 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 27.03.04, 16:05
        Hallo!
        Piszecie o szkole rodzenia? To może dodam coś z własnych doświadczeń, bo akurat
        jestem na etapie nauki.
        Co prawwda jest to moja druga dzidzia, ale rodziłam sama. Tym razem chcę iść z
        mężem i tak naprawdę do dla niego chodzimy. Byliśmy raz u Gilewskiej, ale
        oprócz przyjemnej atmosfery, nie wyciągnęliśmy nic pozytywnego, a na dodatek
        każe facetom oddychać, co się mojemu mężowi nie spodobało (mi prawdę mówiąc
        też). Teraz chodzimy do Wasilewskiej - ona prowadzi zajęcia indywidualne. Koszt
        jest taki sam, a efekty nieporównywalne. Masz całą godzinę, czasem nawet więcej
        dla siebie, możesz pytać o co zechcesz, nie krępując się przed innymi bo tych
        innych po prostu nie ma. U Gilewskiej spędza się 2-3 godzin i moim zdaniem
        brakowało schematyczności, przechodzenie z tematu na temat, mówienie o
        wszystkim i o niczym. U Wasilewskiej jest tak: Na każdych zajęciach wiesz z
        czego będą następne, wykłady są zrozumiałe, poparte rysunkami i filmami.
        Dodatkowo jest rehabilitantka, która prowadzi zajęcia na basenie w każdą
        niedzielę. To tyle co mam ja do powiedzenia jeśli chodzi o szkołę rodzenia. Ja
        jestem w 23 tygodniu, ale już chodzę. Prawdę mówiąc nie wiadomo kiedy jest
        najlepszy czas na szkołę. Jak za wcześnie - boimy się, ze wszystko zapomnimy,
        jak później, to z kolei nie wiadomo czy się wytrwa. Ja akurat mam ciążę
        zagrożoną (lekkie rozwarcie i niskie łożysko ze skłonnością do przodujacego)
        więc nie wiem czy np. nie wrócę znów do szpitala i wtedy nie będzie szans na
        szkołę.Jeśli chodzi o lekarza, to chodzę do dr Gajewskiej.
        Fajnie, ze jesteście. Mogłybyśmy się kiedyś spotkać na jakiejś kawie, co o tym
        myślicie???
        Czasem jestem na gg, to piszcie, mój nr:8325870.

Pozdrawiam!
    • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 25.03.04, 22:34
      CZesc Dziewczyny ja tez jestm z pily. Betty, czy ja ciebie nie mam pzrypadkiem
      juz na swojej skrzynce mailowej?? ja mam 29 lat i 13 tc. Moj mail to:
      wielkiblekit@gazeta.pl. Pozdrwaiam i do milegosmile)
      • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 26.03.04, 06:46
        Cześć dziewczyny,
        Fajnie, że się odezwałyście smile Aneta - pamiętam to było chyba w poście OBY DO
        LIPCA - odpisałam, ale ten post został chyba jakoś zapomniany.
        A maila sprawdziłam i rzeczywiście jest tam list od ciebie wielkiblekit smile
        Fajnie, że tu jesteście smile Ja jestem rocznik '78 wiec troszke mi do was brak.
        Chodzę do Politowskiego, a wy? Byłam już w sobotę na pierwszej lekcji u
        Gilewskiej, nawet mi się spodobało. Siedzę od czterech tygodni na zwolnieniu,
        więc z chęcią z Wami popiszę.
        Pozdrawiam i do napisania,
        Becia i dzidzia
        • monles Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 26.03.04, 09:48
          Witajcie dziewczynysmile
          Ja tez jestem z Piły.Bardzo miło Was poznac.Mam na imie Monika rocznik 77.
          Aktualnie jestem w 17t ciazy,jest to moja pierwsza ciaza. Teraz siedze w domu
          i mam duzo czasu, wiec ja tez z checia zapoznam sie z Wami.
          Przy okazji mam pytanie do Betty odnosnie szkoly rodzenia.Tez mam zamiar
          niedlugo isc szczegolnie ze blisko mieszkam, interesuje mnie od kiedy mozna tam
          isc i ile kosztuja lekcje?Pozdrawiam.
          Moj nr gg to 2790640.Czekam na odzew.
    • n_i_n_a Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 26.03.04, 08:37
      Witam!
      Ja co prawda jestem z W-wy, ale ze względu na Maleństwo planuje przenieść się
      na stałe do Piły. W tej chwili jestem w trakcie załatwiana wszystkich spraw
      związanych z przeprowadzką i na dłużej zawitam do Piły po świętach.

Pozdrawiam serdecznie
      • monles Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 26.03.04, 09:49
        Witajcie dziewczynysmile
        Ja tez jestem z Piły.Bardzo miło Was poznac.Mam na imie Monika rocznik 77.
        Aktualnie jestem w 17t ciazy,jest to moja pierwsza ciaza. Teraz siedze w domu
        i mam duzo czasu, wiec ja tez z checia zapoznam sie z Wami.
        Przy okazji mam pytanie do Betty odnosnie szkoly rodzenia.Tez mam zamiar
        niedlugo isc szczegolnie ze blisko mieszkam, interesuje mnie od kiedy mozna tam
        isc i ile kosztuja lekcje?Pozdrawiam.
        Moj nr gg to 2790640.Czekam na odzew.

• betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 26.03.04, 10:37
          Cześć,
          jak fajnie, że jest nas więcej. Do szkoły chyba można zacząć chodzić od 23 t.,a
          lekcje kosztują 15 zł. Zajęcia są we wtorki i soboty, z tymże w soboty rano i
          wieczorem. Ja akurat chodzę na 11.00 w soboty. Byłam pierwszy raz i w sumie
          byłam najmłodsza stażem smile tzn. chodzą dziewczyny z terminami na maj, czerwiec.
          Mi to w sumie nie przeszkadza bo i tak siedze caly czas w domciu więc spotkanie
          z dziewczynami w ciąży jak najbardziej mi odpowiada.
          Pozdrawiam,
          Becia i dzidzia
    • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 21.04.04, 13:08
      Cześć Dziewczyny,
      Czy jeszcze tu czasem zagladacie? smile Co tam u Was nowego?
      Pozdrawiam,
      Becia i dzidzia 29t. 4d.
      • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 21.04.04, 14:59
        A zagladamy zadladamysmile) U mnie wszysto dobrze.. znaczy sie troche mnie dol
        brzucha bolal w weekenda le juz sie unormowalo. W czwartek ide do lekarza wiec
        mam nadzieje uslyszec tylko dobre wiesci. A Wy na zwolnieniach czy do pracy
        jescze??Pa
        • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 21.04.04, 15:54
          No cześć smile) Ja siedzę na zwolnieniu w domciu. Powoli porządkuję pokoje i
          kończę zakupki dla mojej dzidzi. A jest z niej niezły rozrabiaka tylko dalej
          nie wiem czy to on czy ona. Idę w poniedziałek do Politowskiego i będę miała
          USG więc może wtedy się dowiemy. A tak ogólnie czuję się ok chociaż brzuszek
          juz mi trochę wywaliło. Pozdrowionka,
          Beata
          • monles Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 22.04.04, 09:59
            Witam ponowniesmile
            No własnie jakos nasz watek ucichł a szkoda.GG tez mi siadlo musze ponownie
            zainstalowac.
            Ja wlasnie jestem juz po połowinkach, tzn zaczełam 22 tydzien.Bardzo mnie to
            cieszy bo tzn ze juz coraz blizej konca.Dzidzius od jakiegos miesiaca niezle
            dokazuje i fika.Niestety nie wiem jeszcze jaka bedzie plec choc bardzo mnie to
            ciekawi,mam nadzieje ze przy nastepnej wizycie sie okaze. Pozdrawiam wszystkie
            Pilanki,do uslyszenia.Pa
            • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 22.04.04, 10:44
              No wlasnie dziewczyny.. od ktorego tygodnia mozna juz zauwazyc plecsmile i kiedy
              zaczelyscie czuc rucgy waszych dzieci? I kiedy dostalyscie brzuszki?smile) Ja
              zaczelam wlasnie 17tc i sie nie moge doczekac na to wszystko.Pa
              • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 22.04.04, 11:16
                Ja pierwsze ruchy poczułam dokładnie 5 lutego to był chyba jakiś 18 tydzień.
                Brzuszek zaczęło mi być widać jakoś koło 20 tygodnia no a co do płci to dalej
                nie wiemy, bo maluch jest taki złośliwy i ciągle się ukrywa smile)) No ale może
                tylko do poniedziałku - poczekamy zobaczymy.
                Pzdr, Becia
                • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 29.04.04, 10:22
                  CZesc dziewczynkismile) Jak sie czujecie?? Jak tam wasze brzuszki?? Odezwijcie
                  sie... Pozdrawiam
                  • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 29.04.04, 13:50
                    No hej,
                    U mnie wszystko ok. Byłam w poniedziałek u gina na USG - niestety dzidzia dalej
                    się ukrywa smile)) Idę na jeszcze jedno w poniedziałek na oddział do szpitala bo
                    mają tam nowe 3D. Jeszcze do końca nie jestem zdecydowana - kosztuje podobno
                    130 zł. Widziałam, że w innym poscie pytałaś o szkołe rodzenia - ja zaczęłam
                    chodzić w 24 tygodniu do Gilewskiej - jak na razie jestem zadowolona.
                    Pozdrawiam serdecznie,
                    Becia i ukrywający się szkrabik (30t.5d.)
                    • patrycjaa21 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 29.04.04, 23:52
                      betty1234 moglabys napisac cos wiecej o tym usg w szpitalu??gdzie sie
                      zarejestrowac?dlugo trzeba czekac??
                      • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 30.04.04, 05:09
                        Czesć,
                        mam małe problemy ze snem smile ale to chyba normalne w tym stanie.
                        Co do tego USG to dokładnie nie wiem, bo na ostatniej wizycie u Politowskiego
                        (do niego chodzę) spytałam czy robią prywatnie i on odpowiedział, że wszyscy
                        lekarze, którzy pracują w szpitalu mogą na nim robić. Ja umówiłam się z nim na
                        jego dyżurze 3 maja bo stwierdził, że będzie mógł nam poswięcić trochę czasu -
                        więc zabieram mężulka, który akurat nareszcie będzie miał czas żeby ze mną iść
                        i idziemy. Tylko nie jestem jeszcze zdecydowana co do tego 3D bo dosc sporo
                        kosztuje a w tym aparacie moga włączyć też 2D, na którym też wszystko super
                        widać a kosztuje dużo mniej bo 30 zł i jest podobno o wiele lepsze od zwykłych
                        USG. Nie wiem dokładnie na czym polega róznica, ale Politowski stwierdził, że
                        to 3D to tylko taki drogi bajer smile Poczekamy - zobaczymy. Pogadaj z lekarzem,
                        do którego chodzisz a jak nie mogę dać Ci nr do mojego i myślę, że możesz się z
                        nim umówić ( no chyba, że to on akurat jest twoim lekarzem smile)
                        Pozdrawiam i idziemy się jeszcze troszkę zdrzemnąć - spróbujemy -
                        Beata i dzidzia (juz jutro 31 t.)
                        • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 30.04.04, 08:51
                          CZESC Betty.. DZieki za info. odnosnie szkoly.. wlasnie zacynamy sie nad tym
                          zastanawiacsmile Ty to masz fajnie.. niedlugo zobaczysz swoje dziecko i na spacer
                          powieziszsmile mnie jescze troche czekac trzebasmile) A co od tego 3D to zinnych
                          watkow wiem ze odczucia dziewczyn sa rozne, ze nie zawsze dobrze widac. Moze
                          wiec faktycznie lepiej przeznaczyc te pieniadze na inny cel, skoro juz i tak
                          tylko ila tygodni pzred toba i zobaczysz dziecko na wlasne oczysmile)Pozdrwawiam
                          • patrycjaa21 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 30.04.04, 18:15
                            czesc!!!dzwonilam do gajewskiej(moj lekarz) i pytalam o to usg. maja je w
                            szpitalu dopiero od ponad dwoch tygodni i prywatne wykonanie badania kosztuje
                            150 zl.z tego co sie dowiedzialam to mozna je wykoanc w poniedzialki,wtorki i
                            piatki o 8.30 na oddziale patologii.gajewska powiedziala ze dopiero sie ucza
                            obslugiwac tym sprzetem i w razie gdyby badanie wyszlo niezaciekawie to
                            policzone bedzie jak za zwykle usg(chyba ze jak zwykle cos pokrecilamsmile)czyli
                            30 zl.podejrzewam ze moja ciewawosc bedzie z dnia na dzien narastala i jeszcze
                            w przyszlym tygodniu(moze we wtorek....) pojade do szpitala wykoanc
                            badanie.pozdrawiamsmile) ps.betty na kiedy masz termin bo cos mi sie wydaje ze
                            calkiem niedaleko mojegosmile), ja mam na 8 lipca
                            • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 30.04.04, 20:45
                              No hej,
                              no jasne ja mam na 4 lipca smile) Widzisz mi Politowski mówił o 130 zł. pojadę w
                              poniedziałek to zdam relację.
                              Pozdrawiam i zyczę miłego, długiego weekendu
                              • patrycjaa21 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 30.04.04, 21:29
                                ok.mam nadzieje ze cos wyjdzie z tego badania.bede czekala na relacje.
                                • betty1234 Re: wróciłam z USG 03.05.04, 14:49
                                  Właśnie wróciliśmy - nareszcie wiemy, że to chłopak smile)) na to cały czas po
                                  cichutku liczyłam. Więc robił mi tylko 2D, kosztowało 30 zł, ale na tym samym
                                  aparacie robią 3d i 4d tylko, że cena tamtego 130 zł. Powiedział mi, że to co
                                  trzeba to dobrze widać na tym 2d a tamte to tylko taki bajer żeby sobie
                                  pooglądać. Widać było ekstra - leżałam tam chyba z 30 minut i pokazał nam dużo
                                  szczegółów - dużo więcej niż na wizycie w poradni. Ten sprzęt, który mają to
                                  jakaś wyższa półka smile) chciałam, żeby nagrał mi na dyskietkę albo płytę ale
                                  śmiał się, że jeszcze nie doczytali instrukcji do końca - trudno ale i tak
                                  jestem zadowolona, że pojechaliśmy. No a co najważniejsze to dzidzia w ciągu
                                  tygodnia odwróciła się główką w dół i nareszcie mogę do niego mówić Oskarek smile))
                                  Pozdrawiam serdecznie,
                                  Beata
                                  • wielkiblekit Re: wróciłam z USG 03.05.04, 20:58
                                    Cieszymy sie bardzo z twoich pozytywnych wrazen... fajnie, ze znasz w koncu
                                    plec i ze dziecko szykuje sie juz do porodu...smile
                                    • patrycjaa21 Re: wróciłam z USG 04.05.04, 11:38
                                      betty napisz mi prosze czy to usg nawet jesli chodzi o 2d jest juz na pierwszy
                                      rzut oka lepsze od tych ktore maja w gabinetach? no i czy gajewska krecila sie
                                      gdzies po oddziale.aha i jeszcze w jakie dni mozna tam jechac bo ona cos mowila
                                      ze poniedzialki,wtorki i piatki o 8.30 dobrze zapamietalam?a w srody nie mozna?
                                      jesli wiesz to napisz prosze
                                      pozdrawiam
                                      • betty1234 Re: wróciłam z USG 04.05.04, 14:58
                                        No hej,
                                        USg na pewno lepsze niż nasi lekarze mają w swoich gabinetach - nawet to 2D smile
                                        A co do tego kiedy to nie wiem, bo ja na wizycie tydzień temu umówiłam się z
                                        Politowskim i to on kazał mi przyjść na swoim dyżyrze. Musiałabyś pogadać z
                                        Gajewską i się z nią umówić kiedy przyjść - bo najlepiej jak to twój lekarz
                                        zrobi ci to usg. Nam Politowski poświęcił chyba z 30 minut, ale widzielismy
                                        dokładnie wszystko łącznie z nerkami, serduszkiem, pępowiną itp. sprawdzał
                                        nawet jak krew przepływa przez pępowinę i serducho. Kasę płaciliśmy tam u niego
                                        na miejscu - nie trzeba w kasie szpitala. Jeżeli nie szkoda ci kaski to możesz
                                        zrobić to 3 lub 4d. Nam Politowski odradzał i uważam, że to 2d było warto.
                                        Jednak za te 100 zł to wolę kupić coś dla małego.
                                        Napisz czy idziesz, uważam że warto.
                                        Pozdrawiam,
                                        Beata
                                        • patrycjaa21 Re: wróciłam z USG 04.05.04, 19:56
                                          pojde napewno tylko nie wiem jeszcze dokladnie kiedy.zastanawiam sie nad
                                          przyszlym poniedzialkiem lub piatkiem.jak wroce to napewno dam znac.
                                          pozdrawiam
    • aneta303 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 05.05.04, 11:53
      Cześć dziewczyny!

Jak dobrze, że Was znowu "odnalazłam".
      Piszecie dużo o tym USG w szpitalu. Ja w przyszłą środę idę na kolejną wizytę
      do Gajewskiej i też chcę się z nią umówić na USG w szpitalu. Moja koleżanka
      była i mówiła, ze jest niesamowite, że wszystko widać jakbyś miała
      zdjęcie.Akurat na niej testowali (była pierwszą pacjentką i miała za darmo).
      Nie wiem czy miała robione 2,3 czy 4-ką.
      Ile już przybrałyście na wadze? Ja 10 kg!Brzuch już mam ogromny!
      Czy nie macie wrażenia, że strasznie dużo kobiet chodzi w ciąży? Nie wiem, czy
      bardziej zwracam uwagę czy faktycznie ten rok to będzie wysyp maluchów! Tak
      głośno było o niżu demograficznym, że wszyscy się wzięli do "roboty" (ha, ha).

Pozdrawiam serdecznie, Aneta i 28,5 tygodniowa (chyba) córeczka
      P.S. Robicie już zakupy dla maluszka?
      • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 05.05.04, 12:23
        Hej,
        USG jest rzeczywiście fajowe. U mnie jak do tej pory 13 kg +, a co do zakupów
        to mam już prawie wszystko oprócz kosmetyków, poduszeczki i kołderki, butelek i
        innych tam takich drobiazgów. Właśnie segreguję ciuszki do prania - jestem
        przerażona smile tyle tego mam a i tak ciągle cos jeszcze dokupuję ( oczywiscie
        część dostałam od koleżanek) ale mimo wszystko powstrzymać się nie mogę od
        dalszego kupowania.
        Pozdrawiam i życzę lepszej pogody bo nam się chyba na burzę zanosi.
        Beata
        • patrycjaa21 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 05.05.04, 17:16
          brrr ja przytylam chyba za malo bo termin na 8 lipca a j dopiero kolo 6kg.na
          usg napewno sie wybiore tylko nie iwem dokladnie kiedy.na pierwsze zakupy ide w
          piatek i nie wiem ktory sklep wybracsad
          pozdrawiam
          Patrycja i 31/32 tyg Nadia
          • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 05.05.04, 17:21
            napisz co chcesz kupować to powiem ci gdzie jest taniej - mam to już
            obcykane smile))
            pzdr,
            Beata
            • patrycjaa21 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 05.05.04, 17:23
              chyba zaczne od ubranek,butelek i rzeczy typu nozyczki do paznokietkow.na
              koniec zostawie wozek,lozeczko,wanienke,przewijak itp
              • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 05.05.04, 17:34
                o kurcze tych szczegółów to jeszcze nie mam smile ale te grubsze rzeczy typu
                łóżeczko itd. to taniej są w IBI - porównywałam ceny ze sklepem na Kilińskiego
                i na Buczka. My wogóle kupiliśmy łóżeczko w Poznaniu w TESCO na Piątkowie - w
                sumie bylismy tam przy okazji i wzieliśmy a różnica w cenie była jakieś 20 zł.
                Co do butelek to sprawdzałam na allegro - tam np. 125 ml Aventu kosztują 34-36
                zł (3 szt), sprawdzałam w sklepie to ok 13 - 15 zł za jedną, te większe tez są
                taniej niż w sklepach (nawet z kosztami przesyłki). Nie wiem tylko czy potrzeba
                nam tak dużo butelek smile ja mam zamiar karmić piersią więc nie jestem pewna. Hmm
                co do ubranek to ja w sumie dużo dostałam ale kupiłam kilka body i śpiochów.
                Fajne śpiochy i niedrogie ok. 12 zł są koło Domu Książki - sklep chyba nazywa
                się "Bartuś" a body z firmy Pinokio na Kolbego. Kurcze to tyle na teraz bo się
                rozpisałam a to wszystko dlatego, że mam za dużo czasu smile)) Cały dzień w domu
                sama i chyba za dużo siedzę przed kompem.
                Pzdr i do następnego napisania,
                Beata
                p/s masz może gg? bo jak tak to mój nr to 3509648
    • iteb Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 05.05.04, 17:41
      witam ciężarówki z Piły
      jestem w 18tg płeć dziecka poznałam juz tydzień temu , to chłopiec.nie jest to
      na 100% , ale myslę że gdyby lekaż nie dojrzał malego siusiaka to by nic nie
      mówił.
      ja nawet nie pytałam bo nie przypuszczałam ,że w 17 tg można juz cos zobaczyć.
      pozdrowienia dla anety 303.musimy sie spotkać i pogadać o brzuszkach-może jutro
      po 19?
      poadrawiam wszystkie mamusie
      beata
      • patrycjaa21 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 05.05.04, 21:09
        betty mam gg nr:2937206
    • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 14.05.04, 15:09
      Hej Dziewczyny, czy czasem tu jeszcze zagladacie? Co u was nowego? Ja zabrałam
      się już za pranie ubranek smile)) Nie wiem skąd ja ich tyle nabrałam smile
      Patrycja napisz czy byłaś na tym USG.
      Pozdrawiam i czekam na jakieś nowe informacje na temat wasz i waszych maluchów.
      Beata i coraz bardziej rozrabiający w brzuchu Oskarek (jutro już 33 t.)
    • aneta303 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 18.05.04, 20:02
      Cześć pilanki!

No więc słuchajcie. Byłam w szpitalu na USG 4D i wiecie co?, gdyby potrafili je
      obsługiwać, to wcale nie bajer, tylko naprawdę widoczność jest rewelacyjna. Co
      do 2D, to widać tak samo jak u Gajewskiej. Próbowali mi robić 4D i coś niecoś
      wychodziło. Głowica, którą jeżdżą po brzuchu jest bardzo czuła i jak już coś
      złapią, to zaraz im ucieka. Ale widok jest rewelacyjny! Po pierwsze w kolorze,
      po drugie wygląda to jak namalowany obraz. Niestety moja córcia nie chciała
      pokazać buźki do zdjęcia, za to tak wypięła dupcię, że nikt nie miał
      wątpliwości, że to córeczka. Udało się zrobić zdjęcie jedynie dłoni i widać
      nawet malutkie kosteczki. Co za cudo!!! Szkoda, że nie udało się uchwycić buźki!
      Byłam trochę rozgoryczona, bo kazali mi zapłacić 50 zł. Moim zdaniem nie
      powinni nic brać, a cieszyć się, że w ogóle są chętne na to by lekarze mogli
      sobie poćwiczyć. No cóż, dołożyłam się do porcji żywieniowej (oby, bo jedzenie
      w szpitalu jest ochydne). Acha, tylko zdjęcie nie jest kolorowe lecz czarno
      białe, ale i tak fajnie widać. Na pewno warto spróbować. jeśli im coś nie
      wyjdzie, to i tak policzą mniej niż 130 PLN. Te z Was, które mają jeszcze czas,
      to niech zaczekają. Podobno w czerwcu ma przyjechać ktoś, kto będzie szkolił
      nasz pilski personel, może wtedy uda Wam się zobaczyć więcej niż nam.
      No, to tyle z doświadczeń USG w naszym szpitalu.

Pozdarwiam,
      Aneta i 30 tygodniowa Jagódka (no, chyba, ze byłby jednak Filip - ha, ha...)
    • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 20.05.04, 20:44
      Kurcze dziewczyny, czy jeszcze tu zaglądacie? Dajcie jakiś znak życia. Co
      nowego u was? Która oprócz mnie i Anety była na tym nowym USG. Mam nadzieje, że
      mimo tego, że nas przenieśli i tak tu jeszcze zaglądniecie.
      Pzdr,
      Beata i prawie 34t. Oskarek
      • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 21.05.04, 22:51
        O co tu chodzi z tym przeniesieniem?? To znaczy ze teraz sa dwa fora?? w
        oczekiwaniu i ciaza+porod???
        • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 21.05.04, 22:55
          Ktoś robi porządki na "ciąży i porodzie" i wszystkie wątki dot. kobitek, które
          dopiero będą rodziły poprzenosił na "w oczekiwaniu". Małe zamieszanie ale no
          cóż, nic na to nie poradzimy smile) No ale nareszcie, któraś się odezwała smile Co
          tam u Ciebie nowego?
          Pzdr,
          Beata
          • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 21.05.04, 23:01
            CZesc BeatasmileJakos zyjemysmile ostatnio maz na urlopie i nie daje mi do kompa
            usiascsmile jak tam ubranka juz poprane i poprasowane??? Ja wlasnie pzregladalam
            Allegro w poszukiwaniu jakis tanich ciuszkow ciazowych bo strasznie winduja
            ceny tej odziezy w sklepachsmile ostatnio kuplalam sobie pierwszy ciazowy stroj
            (spodnie) bo juz mi wstyd bylo z rozporkiem odtwartm do polowysmile)A tak mi
            przyszlo na mysl.. moze Wy, kolezanki- mieszkanki Pily macie jakis stroje
            ciazowe co na was juz za male a na mnie dobre by bylysmile))Pa
            • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 21.05.04, 23:09
              Niestety ja kupiłam tylko jedne spodnie typowe ciążówki - dżinsy w sklepie na
              Boh. Stalingradu, a poza tym to pokupowałam sobie kilka par spodni dresowych
              tzn takich z prostymi nogawkami , w pasie na sznurku i powiem ci, że mimo tego
              iż brzuch już spory (mam chyba ze 103 cm w pasie) to super się w nich czuję.
              Takich dżinsów nie polecam - jak dla mnie mało wygodne a kosztowały chyba z 90
              zł.
              Pzdr i do napisania,
              Beata
              p/s mam nadzieję, że inne dziewczyny też się tu jeszcze pojawią smile))
              PA PA
    • aneta303 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 22.05.04, 19:09
      No cześć,

Właśnie dzisiaj szukałam naszego forum i nie mogłam nas znaleźć! W końcu
      przypomniałam sobie, ze dodałam go do ulubionych i weszłam na "moje forum", no
      i udało się. Nierozumiem dlaczego ktoś tak namieszał - czy komuś to
      przeszkadzało?
      U mnie narazie OK. 31 tydzień minął, właśnie zastanawiałam się nad rozpoczęciem
      wyprawki, bo nic jeszcze nie mam. Kręgosłup mi nawala, a Wam? Już nie wiem jak
      mam się układać. z ciuchów nic nie mam, bo nic nie kupowałam. Noszę to co mam -
      na rozpięty rozporek polecam długie koszulki.

Pozdrawiam, Aneta

P.S. Ale pogoda kijowa, co nie?

• betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 23.05.04, 19:10
      Dalej taka tu cisza i spokój ????????
      • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 31.05.04, 22:55
        Witam Pilanki. Betty czy mogla bys podac namiary na szkole rodzenia pani
        Gilowskiej? ty zapewne juz skonczylas caly cykl zajecsmile Jak twoje wrazenia?
        pozdrawiamsmile
        • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 01.06.04, 07:41
          No hej,
          Już podaję : tel. 067 2133711 lub 601587857, ul. Żeromskiego 3d/44.
          Najlepiej zadzwonić najpierw. Zajecia są na pewno we wtorki i soboty od 16.30 i
          trwają mniej więcej do 19.00. Ja początkowo chodziłam w sobotę na 11.00 ale
          moja grupa się trochę wykruszyła i później chodziłam już po południu.
          Wrażenia smile - generalnie mi się podobało, na początku zajęć 30 min. ćwiczeń do
          czego w domu ciężko jest się zmusić smile póżniej jakieś 2-3 godz. wykładu. Myślę,
          że dosyć dużo ciekawych rzeczy się tam dowiedziałam - ogólnie mi się podobało.
          Teraz tylko muszę jeszcze iść na naukę parcia ale to dopiero w 37 t. więc
          jeszcze trochę. Acha za lekcje płaci się po każdej 15 zł. Można też zrobić u
          pani Reni zakupy np. koszule do karmienia, laktatory medeli, maści, kosmetyki
          lub rzeczy dla dziecka. Ceny przystępne.
          Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że zanim urodzę jeszcze tu któraś ze mną
          popisze smile)))) A jak dobrze pójdzie to liczę że jeszcze 2-3 tyg. i koniec smile
          • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 01.06.04, 13:54
            CZesc Bettysmile Ale masz fajnie... za 3 tygodnie zobaczysz swoje dziecko "live:smile
            CZy bedziesz chciala zaplacic lekarzowi lub poloznej za asystowanie przy
            porodzie? Jaka jest powszechna praktyka? Aha i jak juz bedziesz po wszystkim to
            tez daj znacsmile opowiesz nam o dzidzi i o swoich wrazeniach z porodusmile
            Pozdrawiam i dzieki za info co do szkolysmile
            • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 01.06.04, 15:03
              Wiesz co troche szkoda mi kasy na bycie położnej przy porodzie - bedzie ze mną
              mąż a jak nie on to moja chrzestna, która jest pielęgniarką. Gilewska bierze
              600 zł, a co do lekarza to Politowski jest na urlopie do końca czerwca więc nie
              wiem czy zdąży wrócić zanim urodzę. No jasne, że napiszę co i jak ale mam
              nadzieję że wcześniej też jeszcze sobie pogadamy smile)
              Pzdr,
              Beata
              gg 3509648
              preg.fertilityfriend.com/pregticker/38b28/
              • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 02.06.04, 09:05
                CZesc Bettysmile Co do poloznej to mysle podobnie jak tysmile A pogadac to chetnie
                ale nie mam ggsad. cZy masz juz przygotowane wszystko dla dziecka? Kupowalas
                wszystko czy odziedziczylas cos po innych? JA sie troche martwie ze bede
                mussial duzo kupic bo jakos narazie nikt sie nie kwapi zeby mi cos zaoferowac.
                Moze uda nam sie dostac lozeczko od rodziny. ALe jak mysle o zakupie ciuszkow
                to sie troche przerazam bo to dosc pokazna sumka pewno wyjdzie.
              • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 02.06.04, 09:08
                I jeszce jedno. co to jest ten ogon co go wleczesz za listem? jakies
                kalendarzyk ciazy? Ta strone juz widzialam ale tam wszystko po angielskusad
                • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 02.06.04, 10:10
                  Przeczytalam sobie wlasnie caly watek i stwierdzilam ze tyle nas tu sie
                  pzrewijalo a teraz jakos nikt ze starych pilanek-forumianeksmile sie tu nie
                  pojawia. I pomyslaalm sobie moze udaloby sie nam spotkac gdzies w Pile na
                  pogaduszkismile Co Wy na to?
                  • monles Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 02.06.04, 17:01
                    Witamwink
                    Ja oczywiscie bylabym chetna na spotkanie, zwlaszcza ze siedze i tak w
                    domu.Tylko musimy sie konkretnie umowic. No to jak dziewczyny piszcie
                    propozycje spotkania.
                    Kurcze dzwonie od jakiegos czasu do Gilewskiej i nikt nie odbiera, a juz czas
                    najwyzszy sie zapisac do szkoly rodzenia. Wielkiblekit czy wiesz moze cos na
                    temat najblizszych rozpoczynających sie zajec?
                    Jutro ide na wizyte do lekarza, ciekawa jestem czy w koncu moja dzidzia sie
                    ujawni, choc lekarz ostatnio miesiac temu stwierdzil ze prawdopodobnie bedzie
                    dziewczynka, mam nadzieje ze teraz bedzie na 100% wiadomo, jestem strasznie
                    ciekawa.Zreszta chce sie wybrac na 2D lub 3D Usg do szpitala.
                    • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 03.06.04, 09:46
                      CZesc Monlessmile Dawno Cie tu nie bylosmile Do Gilewskiej dzwonilam wlasnie wczoraj,
                      namiary dostalam od Betty. Podam Ci chyba tel do pracy bo pod domowym ciezka
                      zastac:2106326. Umowilam sie wlasnie na pzryszly wtorek na godzin 16.30.
                      Zaczynja sie zajecia 30 min cwiczen fizycznych, ale na nie jescze nie pzryjde
                      bo musze spytac lekarza czy mi wolno. Przyjde na 17 i chyba bede sama bo maz
                      zajetysad. Daj znac moze tez sie zdecydujesz, to sie spotkamysmile Adres masz
                      podany troche wyzej bo ja Betty zadalam to samo pytanie. Jak chcesz jakies
                      szczegoly to daj mi znac na mail ten gazetowy, to napisze co sie dowiedzialam
                      Ciesze sie e jestes chetna na spotkanie gdzies w miescie. Moze niech jescze
                      inne dziewczyny sie zdeklaruja to sie wtedy umowimy. A jesli nie to my sie
                      chociaz spotkamysmile
                      • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 03.06.04, 10:19
                        Hej dziewczyny,
                        Ja też się chętnie spotkam - mam tylko nadzieję, że jeszcze zdążę smile) Od kilku
                        dni mam starszny katar sienny (tak już od dwóch lat w czerwcu) i nie za bardzo
                        wiem co można brać w ciąży a do gina idę dopiero w poniedziałek. Na razie piję
                        tylko wapno ale to pomaga tylko na chwilę.
                        Za chwilę ide do dentysty brrrr aż mnie wszystko boli.
                        Odezwę się po powrocie i może wtedy wiecej napiszę.
                        Pzdr,
                        Beata
                        gg 3509648
                        preg.fertilityfriend.com/pregticker/38b28/
                        • monles Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 03.06.04, 12:09
                          Witam,
                          Własnie dzwonilam do Gilewskiej, w koncu ja zastalam. Jestem umowiona juz na
                          sobote, we wtorek pewnie tez przyjde.Takze Wielkiblekit napewno sie spotkamy ja
                          przyjde na 16 30. Fajna babka z tej Gilewskiej , nawet dzisiaj na jej dyzurze
                          zaprosila mnie z mezem na porodowke,ale z tego co wiem na zajeciach tez
                          przewidziane jest zwiedzanie porodowki.
                          Betty1234 wiem co to znaczy alergia mnie tez meczy ale na przelomie kwietnia i
                          maja katar sienny,lzawia oczy itd.Mi wapno nie pomagalo, mialam specjalny
                          inhalator o dzialaniu miejscowym ktory zapisal mi alergolog ale uzywalam krotko
                          ze wzgledu na dzidzie.Teraz juz jest ok.
                          Widze ze nikt poza nami nie jest chetny na spotkanie, moze jeszcze sie odezwa
                          dziewczyny.PozdrawiamsmileMonika
                          • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 09.06.04, 09:32
                            CZesc monikasmile Bylas wczoraj albow w sobote w szkole? JA nie bylam, nie
                            zdazylam niestetysad JAk twoje wrazenia? CZy wkrotce zacznie znowu cykl wykladow
                            od pierwszego tematu? Pa
    • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 09.06.04, 12:09
      Cześć Dziewczyny,
      No to prawie zbliżam się do końca smile Mam nadzieję, że za dwa tygodnie będę po
      bo inaczej chyba nie wytrzymam. Ta moja alergia daje mi ostro popalić - biorę
      wapno trzy razy dziennie i Politowski pozwolił mi brać clemastin - pomaga
      troszkę bardziej. Prawie wcale nie wychodzę z domu, brzuchol mi coraz bardziej
      ciąży i wogóle totalna załamka.
      Co do szkoły pani Reni to zajęcia zorganizowane są tak, że obojętnie kiedy
      można zacząć i chodzi się do zakończenia wszystkich tematów podanych w
      programie. Ja zaczęłam chyba od jednego z ostatnich nt. wyprawki i chodziłam
      jakieś 10 tygodni, więc tematy się wyczerpały. Teraz muszę umówić się jeszcze
      na naukę parcia ale to dopiero w przyszłym tygodniu, bo muszę skończyć 37t.

Napiszcie jak tam wasze brzuszki - rosną już?
      Pozdrawiam,
      Beata
    • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 14.06.04, 12:09
      Hej dziewczyny,
      Co tu znowu taka cisza? Piszcie czy byłyście już u p. Reni i jak wasze wrażenia?
      Ja mam zamiar jeszcze z tydzień poczekać i już rodzić ale co ztego wyjdzie nie
      mam pojęcia. Generalnie jest mi już ciężko, nie wychodzę z domu przez tą głupią
      alergię i bardzo się cieszę, że mam już wszystko przygotowane - nawet torba do
      szpitala stoi juz zapakowana.
      Dajcie znak życia smile))
      Pozdrawiam,
      Beata
      • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 14.06.04, 13:48
        CZesc Beatasmile No to bedziemy trzymac kciuki, zeby jak najszybciej przyszlo
        rozwiazanie, cobys sie nie musiala meczyc z brzuszkiem i alergia. Na kiedy
        masz termin? Co do szkoly rodzenia to ja pojde w ten w torek a monika (monles)
        byla juz w zeszlym tygodniu. Wyslalam do niej list z zapytaniem o wrazenia i
        zcekam na odpowiedz. Pozdrawiam Cie i daj nam znac czy jescze jestescie w e
        dwojke czy juz w trojkesmile Aha, jescze chcialam zapytac czy oplacasz polozna
        albo lekarza do porodu? Pozdrawiam Ala
        • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 14.06.04, 15:27
          Hej,
          Mam termin na 4 lipca no ale chciałabym wcześiej. Co do położnej to p. Renia
          bierze 600 zł, a mi troszke kasy szkoda. Politowskiego nie ma do 5 lipca a z
          tego co wiem to lekarze rzadko kiedy są przy porodach - no chyba,że się coś
          niedobrego dzieje. Mój mężuś też nie ma jakoś zapału do asystowania przy
          porodzie, więc wstępnie umówiona jestem z moją ciotką, która jest pigułą -
          zawsze to ktoś bliski smile Wziełabym mamę ale ona mdleje na widok krwi więc
          zostaje mi ciotka (zresztą siostra mamy).
          Za poród rodzinny i tak trzeba zapłacić u nas w szpitalu 100 zł.
          A jakie masz plany? Poród rodzinny, z położną?
          • monles Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 14.06.04, 20:50
            Czesc
            Wielki blekit wlasnie wyslalam maila do Ciebie.
            Betty trzymam kciuki aby wszystko poszlo sprawnie i szybko i ani sie obejrzysz
            bedziesz tulic Oskarka w ramionach. Sama Ci zazdroszcze ze juz tak niedlugo
            zobaczysz swoje dziecko, mi zostaly ponad 2 miesiace, ale jesli tyle wyczekalam
            to te 2 mies to juz zleca z gorki,zwlaszcza ze teraz jestemn zajeta
            kompletowaniem wyprawki.Wlasnie jestem na etapie poscieli do łozeczka. Jest
            taki wybor i wszystko jest takie ladne ze nie moge sie zdecydowac. Czytalam
            Twoja wypowiedz na temat poscieli Amy, sama sie zastanawiczu czy jej nie kupic,
            do tej pory bylam napalona na Glucka.Dzisiaj w sklepie pani polecial mi tez
            posciel firmy Alvi tez maja ladne wzory min z owieczkami czy ksiezycami i
            nawet ochraniacze maja w ksztalcie chmurek.Takze teraz jestem w zupelnej
            kropce.Moze Ty jestez w stanie mi cos konkretniejszego doradzic.
            Jutro jade z mezem na Usg do szpitala ale wezme te tansze bo troche szkoda kasy
            na to 3d.W koncu zobacze moja dzidzie bo dawno nie mialam usg i sama jestem
            ciekawa.Moze dzidzia w koncu sie ujawni.
            Acha mam jeszcze pytanie czy mialas robioen badanie na tolerancje glukozy to co
            pije sie glukoze i po godzinie robi sie badanie Jesli tak to gdzie robilas i
            ile kosztowalo?.Moj lekarz wcale mi nie zlecil tego badania a jak sie pytalam
            to powiedzial ze cukier zawsze mialam w porzadku i nie jest ono konieczne wiec
            nie wiem co robic. Chyba dla swojego sumienia wybiore sie na to badanie.
            Pozdrawiam
            • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 14.06.04, 21:37
              Hej,
              Co do badania glukozy to tego szczegółowego nie miałam bo zawsze mieściłam się
              w normie.
              A co do pościeli to jestem chyba fanatyczką smile) bo mam już pięć kompletów smile)
              i to każdy z innej firmy. Jeden z Amy (i ten mam założony akurat w łóżeczku bo
              podoba mi się najbardziej) a tu link
              www.amy.com.pl/bajeczna_standard/ana_krem.php
              , jeden z Drewexu - taki w biało niebieski w krateczkę z króliczkami (dostałam
              od rodziców na imieniny w marcu), dwa z Glucka (new expo i new eko) a ostatnio
              kupiłam z firmy Polak - tej od wózków - ale trochę taniej bo na allegro.
              Przymierzałam się do kupna Alvi tej z owieczkami ale dam sobie już spokój smile
              Koleżanka kupiła satynową- chyba z małymi dzieciaczkami i też jest z niej
              zadowolona.
              Pościel z Amy kupowałam na raty - bo jakieś trzy miesiące temu zamówiłam w
              sklepie internetowym trzy cześciową, ale ostatnio stwierdziłam, że przydałby mi
              się baldachim i napisałam do producenta. Tam odp. mi bardzo sympatyczna babka i
              dokupiłam baldachim, rożek i śpiworek już na zaś bo na 90 cm. Cenowo troszkę
              taniej niż w sklepie internetowym tylko niestety 20 zł kosztów przesyłki. Ale
              za to dołożyli mi gratis dwa kolorowe jaśki.
              Gdybyś była zainteresowana tą pościelą to napisz do producenta a oni podadzą ci
              ceny i w razie czego u ich zamówisz. Dokładniej możesz ją obejrzeć w
              www.baby.com.pl/ i możesz porównać ceny.
              Naprawdę serdecznie ją polecam jest fajna gatunkowo i ma słodkie wzorki -
              szczególnie te z miśkami.
              Jakby co to pytaj dalej - chętnie odpowiem.
              Odkąd siedzę w domu strasznie szaleję z zakupami m.in. na allegro i na
              forum smile)) To chyba z nudów smile Zdążyłam już nawet kupić drugi wózek - używany
              ale fajny, więc teraz mój mąż się śmieje, że małego jeszcze nie ma a już dwie
              fury stoją zaparkowane w pokoju smile)

Ok bo się rozpisałam za bardzo. Jakby co dziewczyny to pytajcie i piszcie -
              dopóki jestem w domciu sama i się nudzę to chętnie popiszę. Później to pewnie
              będzie brakowało tego czasu.

Pozdrawiam serdecznie i oby jutro była ładniejsza pogoda
              Beata
              • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 15.06.04, 10:05
                O, ale sie watek rozkrecilsmile)
                Widze dziewczyny, ze wy juz przygotowania pelna para. JA jescze nie mam nic ale
                jescze mnie nie ciagnie, nawet nie wiedzialabym co potrzebne. Czekam na szkole
                rodzenia to sie wszystko dowiem. Monika, dzieki za list wlasnie odpisalam. Co
                do poloznej to chyba tez nie bede oplacac, zdam sie chyba na los i na meza,
                jego zadanie bedzie mi asystowac i jakby co to dbbac zeby polozne sie dobrze
                uwijalysmile Aha, a co do tego testu glukozowego, Monika, to ja pytalam w
                laboratorium, to jest taka bardziej skomplikowana forma pomiaru cukru,
                podobniez bardziej dokladna, ale wychodzi na jedna z ta tradycyjan miezona z
                krwi na czczo bez obcizenia ta glukoza.Moj lekarz tez nic mi mowil, ale ja
                cukier tez mam ok, wiec sie wcale nie wyrywam zeby to robic. Pozdrawiam Ala
              • monles Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 15.06.04, 11:07
                Czesc smile
                Wlasnie wrocilam z usg, nie moglam sie oprzec i do Was nie napisac. Dziecko
                rozwija sie dobrze, wszystkie wymiary wskazuja na 29 tydzien czyli
                prawidlowo ,wazy juz 1200 gr.Dostalismy pare zdjec do albumu .Wreszcie wiemy
                tez jaka jest plec,to jest dziewczynkasmileTak jak sobie wymarzylam.Teraz moge
                kupowac rozowe ciuszki i sukieneczki.Po drodze nawet nie odmowilam sobie
                zakupow i kupilam rozowy komplecik. Co do poscieli patrzylam juz w intenecie na
                www.baby.com.pl, posciele Amy sa tez w sklepie www.tomi.com.pl tylko tam nie ma
                takiego wyboru.Jesli sie zdecyduje na Amy to zamowie u producenta. Zastanawiam
                sie czy brac 3 czy 4 czesciowa. Zawsze chcialam baldachim ale mam maly pokoik i
                moze bedzie tego wszystkiego za duzo.Chyba sobie podaruje i wezme 3 czesciowa.
                Co do tego badania na cukier moze faktycznie jesli mialam zawsze cukier w
                normie to nie trzeba robic. Tylko ze ja caly czas zajadam sie slodyczami mam
                nadzieje ze to zbytnio nie wplynie na ten cukier.Choc przez cala ciaze jestem
                okopnym lasuchem na slodkie i cukier byl ok wiec teraz mysle ze tez bedzie.No
                to sie rozpisalam, pozdrawiam Monika
                • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 16.06.04, 10:16
                  Ktora z Was zna numer telefomu do pani Wasilewskiej???
                  • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 16.06.04, 10:49
                    hej,
                    tu masz jej strone www.szkol-rodzenia.pl/piel_noworodka.htm
                    • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 16.06.04, 14:58
                      DZieki Betty, jestes nieocenionasmile)) Jak samopoczucie?
                      • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 16.06.04, 16:28
                        Hej,
                        okropny katar i oczy zapuchnięte sad(( Najgorzej, że wydaje mi się że z mojej
                        twarzy zrobił się balonik. Dobrze chociaż, że nie mam problemu z nogami - jakoś
                        wogóle mi nie puchną.
                        Acha co do Wasilewskiej to mam od niej kupiony laktator i zestaw butelek Avent -
                        porównywałam ceny i wszystko z Aventu jest u niej tańsze niż w sklepach i
                        internecie. Gilewska preferuje Medelę ale ja się jakoś do niej nie przekonałam.
                        Pzdr,
                        Beata
                        • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 17.06.04, 10:23
                          Oj to faktyczni nie najlepsza masz forme. ALe to juz tylko kilkanascie dni i
                          wszystkie dolegliwosci ustapia. JA co do doboru firmy nie mam jecsze zielonego
                          pojecia, dopiero bede sie w ciagac w te problematyke. Powoli chyba bedziemy
                          myslec o jakis zakupach, ale musze sie z orientowac w rodzinie na co moge
                          liczyc po ich dzieciachsmileTrzymaj sie Beata i do milegosmile
    • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 18.06.04, 19:01
      Hej Dziewczyny,
      Co u was nowego? Idzie któraś jutro po południu do Gilewskiej? Ja chyba będę bo
      po zajęciach mam mieć naukę parcia. Na zajęciach ma być dr Osiecki - to chyba
      jakiś pediatra, więc może coś fajnego opowiadać - na zajęciach z nim jeszcze
      nie byłam.
      Pzdr,
      Beata
      • monles Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 19.06.04, 10:24
        Cześć,
        U mnie wszystko w porzadku.
        Ja ide dzisiaj popoludniu do Gilewskiej na to spotkanie z tym pediatra.Wiec
        pewnie sie spotkamy.Bede sama bo moj maz ma pilny wyjazd,tylko nie wiem jak sie
        poznamy.Bede ubrana w biala bluzke w paski i czarne spodnie tez w
        paski.Pozdrawiam Monika
        • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 19.06.04, 11:00
          hej,
          Poznamy sie na pewno - bo grubszej ode mnie to tam chyba nie będzie smile))
          Zresztą jak chodziłam to byłam jedyną Beatą - nie wiem jak jest teraz. Ja też
          będę sama, zresztą zawsze chodziłam bo mój mąż zawsze miał coś innego do roboty.
          Ok to do miłego zobaczenia, papa
          Beata
        • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 19.06.04, 19:46
          Kurcze Moni - nie zdążyłam z Tobą pogadać. Miałaś może na sobie czarny komplet
          w prążki? Bo wydawało mi się, że to ty ale było takie zamieszanie smile Niestety
          musiałam umówić się z p. Renią na lekcje parcia na jutro bo dziś to już jak dla
          mnie trochę za bardzo męczące by było. Nie wiem czy mnie poznałaś - miałam na
          sobie beżowe spodnie i beżowo czarną bluzkę w paski, trochę się spóźniłam smile -
          To byłam ja smile)) Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś się spotkamy.
          Pozdrawiam serdecznie,
          Beata
          • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 19.06.04, 20:41
            Acha coś mi się jeszcze przypomniało - co do tego kompletu z Nivea to
            widziałam u niej jest za 56 zł a zaraz później pojechalismy na Matwiejewa na
            zakupy i tam ta sama duża kosmetyczka kosztuje 47,50 czy jakoś tak więc zanim
            cokolwiek u niej kupisz to sprawdź ceny w mieście smile))
            Pzdr,
            Beata
            • monles Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 19.06.04, 22:08
              Tak widzialam Ciebie ale nie bylo jak pogadac.
              Dzieki za wiadomosci, a w ktorym sklepie widzialas ten zestaw Nivea? Napewno
              tam sie wybiore.Ja u Gilewskiej kupie raczej tylko rzeczy trudno dostepne w
              miescie i za ktorymi trzeba sie nalatac. Acha mam pytanie czy w czasie waszych
              zajec Gilewska zalecila bezwzgledne posiadanie termoforu do porodu bo u nas
              powiedziala ze nie mamy przychodzic bez, ponoc bardzo dobrze łagodzi bol.
              W sprawie poscieli napisalam do Amy ale cos mi nie odpisuja chyba musze ponowic
              moje zapytanie.Mi podoba sie Ana kremowa z pomaranczowym wykonczeniem. Szkoda
              ze w tej serii nie maja nic rozowego dla dziewczynki.
              Pozdrowienia
              • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 21.06.04, 08:41
                Hej,
                Ta kosmetyczka jest w Multusie (straej Stefanii) ale sprawdź jeszcze w mieście
                bo być może tam będzie jeszcze taniej. Mi mąż kupił wczoraj w Poznaniu ale nie
                powiedział ile zapłacił bo to prezent smile) Co do tego termoforu to też nam
                kazała zapakować - mój czeka już w torbie. A na odpowiedź z Amy poczekaj bo na
                pewno odpiszą - kontakt tam jest z jedną babką, swoją drogą bardzo
                symaptyczna smile A co do koloru to powiem szczerze, że ta kremowa jest super
                słodka i dla dziewczynki i dla chłopca.
                Kurcze nie byłam wczoraj na lekcji parcia bo p. Renata wyjechała na zakupy do
                Poznania i umówiona jestem na dzisiaj. Swoją drogą nie wiedziałam, że jest już
                na urlopie i liczyłam, że może uda mi się rodzić jak będzie na dyżurze a tu
                taka niespodzianka. Ale nic to mam nadzieję, że jakoś sobie poradzę.
                Pozdrawiam,
                Beata i Oskarek (jeszcze w brzuszkusmile)
                • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 21.06.04, 09:29
                  CZesc dziewczyny. Ciesze suie ze tak ozywila sie tu rozmowa na naszym watkusmile
                  CZytam was ino sie nei dopisuje.. bo jeszcze nie robie zakupowsad Ale mam do Was
                  inne pytanie, pewno bedziecie wiedzialy lepiej niz jasmile Co oznacza taki bol
                  albo powiedzmy raczej dyskomfort w brzuchau podobny do tego zprzed miesiaczki.
                  CZuje to tak jak napieice pzredmiesiaczkowe? Czyzby to byly jakies skurcze? CZy
                  mam sie niepokoic czy to jest norma? Mialam cos takiegow wnocy i rano teraz
                  juz mi lpeiej. ALe prosze o wasze opinie, co to oznaczasmile pozdrawiam
                  • patrycjaa21 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 21.06.04, 21:46
                    Czesc!!!Jesli chodzi o te bole to ja mam to samo.Dzisiaj w nocy tak mnie
                    chwycilo ze nie moglam sie z boku na bok przewrocic. Juz myslalam ze zaczelam
                    rodzic. Az mnie zoladek z nerwow rozbolal!!Tylko ze u mnie to juz koniec 38 tc.
                    Sama jestem ciekawa co one oznaczaja. Chcialabym zeby byly zwiastunek
                    szykujacego sie porodu bo naprawde chcialabym juz urodzic. Mam popuchniete
                    rece. nogi a ostatnio nawet twarz.
                    pozdrawiam
                    Patrycja i 38 tyg. Nadia
                    • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 25.06.04, 09:12
                      Ooo, cos mi sie wydaje ze Beata chyba na porodowce wyladowala, bo sie nie
                      odzywa? No a jak sie beata nie odezwie to juz tutaj cicho i pusto. Co tam u was
                      dziewczyny? JAk zdrowie i pzrygotowania do pzryjecia dziecka??Pozdrowienia)
                      • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 27.06.04, 14:16
                        Hej Dziewczyny,

Ja już jestem po smile)) Oskarek urodził się 24 czerwca o 23.14, miał 3190 i 54
                        cm. Niestety miałam cc, ale już dziś wróciłam do domciu i jest ok. Napisze
                        później coś więcej - pozdrawiam,
                        Beata
                        • patrycjaa21 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 27.06.04, 15:03
                          O rety jak ja Ci zazdroszcze i gratuluje!!!!!Ja wczoraj mialam skurcze najpierw
                          co pol godziny,poznym popoludniem co 15 min a wieczorem nawet co 10. Odszedl mi
                          chyba ten caly czop sluzowy ale dzis juz wszystko minelo...sadPojawiaja sie
                          skurcze ale znowu co pol godzinki. Boze kiedy ja zaczne w koncu rodzic??Betty
                          kto byl przy porodzie chodzi mi o lekarza??
                          pozdrawiam
                          Patrycja i Nadia
                          • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 27.06.04, 21:13
                            Wklejam opis jaki zrobiłam wcześniej na innym wątku :
                            Więc na razie tak w skrócie smile Zaczęło się u mnie generalnie od najgorszego
                            czyli w czwartek o 13.30 siedząc przed komputerem poczułam coś gorącego między
                            nogami smile okazało się, że pękł mi pęcherz. Zadzwoniłam do położnej ze szkoły
                            rodzenia (ma akurat urlop) ale kazała mi do sibie przyjechać. Zbadała mnie i
                            stwierdziła, że to rzeczywiście pęcherz ale problem w tym, że szyjka skrócona
                            nadal tylko o 1/3 a rozwarcie na 1,5 cm. Pojechałam do szpitala gdzieś po
                            16.00. O 16.30 po przyjęciu podłączyli mi KTG - niby wszystko ok ale ciśnienie
                            skoczyło mi na 160/100. Po 19.00 podłączyli mi oksytocynę no i zaczęła się
                            masakra. Bóle niesamowite a do 22.30 szyjka skrócona ale rozwarcie tylko 2 cm.
                            Ciśnienie nadal wysokie więc podjęli szybką decyzję o cc. Miałam znieczulenie
                            ogólne, obudziłam się gdzieś koło godz. 1.00 i już było po wszytskim. Do rana
                            wysyłałam już tylko smsy rodzince i znajomym bo ogólnie oprócz bólu rany po
                            cięciu czułam się ok. Jestem happy bo mój mężulek, który nie wyobrażał sobie
                            nawet bycia przy porodzie był przy mnie a potem przy maluchu cały czas.
                            Mały urodził się o 23.14 z wagą 3190 i 54 cm. Dostał 9/9/10. Ponieważ zarówno
                            on jak i ja czuliśmy się świetnie dziś już wypuścili nas ze szpitala. Do piersi
                            przystawili mi go jeszcze w nocy po zabiegu ale trwało to krótko a dziś już
                            idzie świetnie. Właśnie przed chwilą skończyliśmy kąpiel i prawie godzinną
                            wyżerkę. Brzuchol trochę boli ale nic to jakoś przeżyję, nawet się cieszę bo
                            załatwiam wszelkie potrzeby bez żadnych problemów. Stanęłam dziś też na wagę smile
                            na razie na minus 8 kg (przytyłam 18 więc jeszcze troszkę zostało ale mam
                            nadzieję nie będzie to duży problem przy karmieniu). Mówię wam tak to jakoś
                            szybko zleciało, że sama jestem w wielkim szoku. Jutro postaram się umieścić
                            pierwsze fotki małego na forum to dam znać.
                            Trzymam kciuki za te, które jeszczę są przed i pozdrawiam serdecznie,
                            Beata i Oskarek (nareszcie poza brzuszkiem) a do mojego terminu jeszcze tydzień
                            od dziś hahaha

A co do lekarza to była na dyżurze taka młoda nazywa się chyba Andryszak, a
                            później przez te kilka dni był Łuczak. Generalnie pobyt w szpitalu ok - udało
                            mi się naprawdę szybko wyjść co??
                            Jutro może cos jeszcze napisze bo ide teraz spać - w szpitalu to prawie nie
                            było kiedy smile))

Pozdrowionka
                            papapapa
                            • monles Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 28.06.04, 12:01
                              Betty Wielkie Gratulacje dla calej Waszej trojki, nareszcie mozesz przytulic
                              swojego synka, ale Ci zazdroszczesmileBo ja jeszcze troche musze poczekac.
                              Faktycznie szybko wyszlas ze szpitala po cc, wiadomo nie ma to jak w domu.
                              Pozdrawiam i czekamy na zdjecia słodkiego Oskarka.
    • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 29.06.04, 09:13
      Hej Dziewczyny,
      Mam teraz troszkę mniej czasu na siedzenie przy komp. ale co jakiś czas
      zagladam. Na razie strasznie bola blizny po cięciu i staram się jak najmniej
      chodzić.
      Na dole mam już link z kilkoma fotkami Oskarka.
      Pozdrawiam serdecznie,
      Beata
      • sloneczko227 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 29.06.04, 17:38
        hej betty! Zycze wam zdrowka, chcialam sie zapytac o dobrego lekarza jestem
        obecnie w 17tyg ciazy i chodzilam do Raukucia ale z plotek dowiedzialam sie ze
        on ma wyjechac na jesien, wiec trzeba zmienic lekarza a poza tym chcialam na
        jakiegos z kasy bo jak mam co chwile bulic za wyniki krwi 70 zl to az mnie
        trzesie Poradzcie mi prosze bo za 2tyg musze isc na kontrol a nie wiem do kogo
        • monles Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 29.06.04, 23:04
          Witaj Sloneczkosmile
          Milo powitac kolejna pilanke.
          Jesli chodzi o lekarza ktory przyjmuje w ramach funduszu, to ja chodze do
          poradni przyszpitalnej przyjmuje tam dwoch lekarzy polecam dr Politowskiego,
          tylko tam trzeba sie zarejestrowac wczesniej ale jezeli jestes w ciazy to moze
          sie uda szybciej.Jak chcesz to moge podac Ci numer.Za badania tez trzeba placic
          samemu, bo sa wyczerpane limity. Pozdrawiam
          • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 30.06.04, 09:59
            Czesc Sloneczko. 70 zloty za badanie krwi?? Ja place razem z moczem 11zl. A to
            70 to moze jkaies specjalistyczne i robi sie tylko jeden raz pewnosmile Betty
            gratulacje!!!! ale dlazcego klikam na twoj link i nie wgrywa mi sie zadne
            zdjeciesad(((
          • sloneczko227 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 13.07.04, 21:36
            hej monles!!!
            nio i poszlam do Politowskiego nie widzac twojej odpowiedzi, co jakis czas mam
            dostep do internetu tzn jak przyjade do rodzicow bo w Pile jeszcze nie mam.
            Poszlam do niego prywatnie ale badania mam robione na kase chorych lepsze to
            niz nic.
            Nio jestem w 19 tyg ciazy leci mi to tak szybko...a mowia ze wolno leci ciaza a
            ja juz mysle o 2 dziecku ;p;p;p heh zatuje niech sie jedno urodzi
            Pozdrawiam
            Ola + grudniowe sloneczko
    • monles Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 01.07.04, 10:14
      Czesc
      Wielkiblekit dawno Cie tu nie bylo.Czy w koncu wybraliscie szkole rodzenia?Czy
      w tej drugiej jest lepiej? Napisz co i jak .Pozdrawiamsmile
      • sloneczko227 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 13.07.04, 21:44
        hej! chcialam sie dowiedziec od ktorego tygodnia ciazy nalezy chodzic do szkoly
        rodzenia aaa i ile to kosztuje.
    • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 01.07.04, 12:51
      Hej dziewczyny, właśnie zauważyłam że Patrycja na gg ma info, że już urodziła
      małą Nadię smile)
      Patrycja moje serdeczne gratulacje !!!!! W chwili wolnego (chociaż szczerze
      powiem, że teraz o taka nie tak łatwo) napisz co i jak.
      A u nas jak na razie ok, mały spi i je i tak na okrągło.
      Pozdrowionka,
      Beata i Oskarek
      • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 02.07.04, 09:25
        CZesc Monia. Chodzimy teraz do pani Wasilewskiej i podoba nam sie znacznie
        bardziej. Zajexcia sa indywidualne, na temat z mozliwoscia dopytania o kwestie
        ktore nas interesuja. Atmosfera wydaje nam sie znacznie pzryjemniejsza. Zajecia
        teoretyczne sa z nia i po czesci z fizykoterapeutka ktora uczy od strony
        praktycznej zajmowania sie dzieckiem i przygotowaniem do porodu. Bylismy
        narazie na 1 zajeciach teraz idziemy na kolejne. A jak tam u Ciebie? Co
        slychac? Pozdrowionkasmile)
        • monles Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 02.07.04, 11:19
          Witamsmile
          Dzieki za wiadomosc.Teraz troche zaluje ze poszlismy do Gilewskiej,a moze
          jeszcze jest mozliwosc pojscia do Wasilewskiej, chociaz na pare zajec.Ja
          ostatnio tez nie bylam na zajeciach u Gilewskiej bo stwierdzilam ze nie ma
          sensu isc. Napisz mi prosze ile kosztuja zajecia u niej, i jakis numer telefonu
          jesli bysmy sie zdecydowali isc.W sumie to szkola nie jest mi az tak potrzebna
          bo mam zalatwiona juz polozna do porodu wiec moze ona mi pomoze w trudnych
          chwilach.Ale zawsze mozna sie dowiedziec troche ciekawych rzeczy.
          U mnie pozatym wszystko ok, moje malenstwo tak sie rozochocilo i strasznie sie
          wierci i kopie a szczegolnie wieczorami ze czasami to mam juz dosyc, ale takie
          sa uroki, pocieszam sie ze zostaly tylko 2 miesiace i aby to szybko
          zlecialo.Pozdrawiam
          • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 03.07.04, 16:02
            CZesc Monika. Zajecia kosztuja tyle samo. Tu amsz adres internetowy. www.szkol-
            rodzenia.pl. JAka masz polozna do porodu i skad ja znasz? Ile bierze za
            odebranie porodu?? Pozdrawiamsmile
            • monles Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 06.07.04, 09:59
              Czescsmile
              Dzieki ale jednak dam sobie spokoj i skoncze szkole u Gilewskiej, ostatnio
              bylo nawet ciekawie.Zostalo nam jeszcze polawa zajec i nauka parcia. Co do
              poloznej to jest to znajoma mojej cioci odbierala porody mojej kuzynki,
              pracuje w szpitalu. Nie wiem ile bierze ale jest to przysluga wiec chyba nie
              duzo. Musze sie spotkac z nia i jeszcze wszystko ustalic.Czas juz goni
              nieublagalnie, bo zostalo mi tylko 8 tygodni lub mniej. Jutro ide na kontrole
              mam nadzieje ze wszystko jest w porzadku, czego i Tobie zycze. Pozdrawiam
    • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 12.07.04, 14:56
      Hej Dziewczyny,
      Co tam nowego u was? Ja powoli przyzwyczajam się do pobudek o 2-3 nad ranem i
      ciągłego karmienia. Mały ciągle głodny, nie mam nawet na razie czasu na
      porządki. Byliśmy już na dwóch spacerkach - jeden to nawet zakupy w IBI - mały
      śpi lepiej na powietrzu niż w domu. Szkoda tylko, że ta pogoda nijaka.
      Napiszcie co nowego, jak tam wasze brzusie.
      Pozdrawiam,
      Beata
    • aneta303 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 12.07.04, 15:36
      Witajcie dziewczyny!

Dawno mnie nie było, ale dopiero teraz odnalazłam forum "w oczekiwaniu".
      Gratuluje tym co już mają swoje dzieciątka przy piersi.
      U mnie zaczął się 39 tydzień i mimo chodzenia przez całą ciążę z 1 cm
      rozwarciem, nic się nie posuwa. Dzisiaj chyba idę do szpitala, bo mam wrażenie,
      że ruchy mi się osłabiły i lepiej dla świętego spokoju sprawdzić to na KTG, ale
      niestety wiąże się to z 2-3 dniowym pobytem w szpitalu. Ale chyba pójdę. Jak ma
      być coś nie tak, to lepiej wcześniej to wykryć niż za późno. Bo tak w ogóle to
      niewiadomo jak to z tymi ruchami powinno być. W książkach piszą, że 10 na dobę
      jest OK, moja gina mówi, że ilość nie powinna się zmniejszać. Ja już nic nie
      wiem. Jestem ciągle nadąsana, że jeszcze nie mam dzidzi przy sobie. Codziennnie
      głaszczę łóżeczko i gadam sama do siebie - kiedy???????

Nie wiem jak wytrwam. Zostało mi do terminu jakieś 2 tygodnie (niecałe), ale
      cały czas mam nadzieję, że będzie szybciej (?)...
      Nie mogę się doczekać! Pewnie za bardzo chcę, to tak jak z zajściem w ciążę.
      Jak chcesz, to wtedy nie da rady, jak przestajesz myśleć - trach i już jest
      dzidzia. Może to i dobra teoria?

Pozdrawiam, odezwę się jak wyjdę ze szpitala.
      Pozdrawiam! Aneta i Jagódka
      • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 12.07.04, 23:00
        Zesc dziewczyny. Ja natomiast poczynilam dzis pierwsze zakupysmile))) Kupilam
        raptem po dwa spioszki body i kaftaniki, jeden pajacyk i zabuilam 90 zloty.
        Rany boskie, dobrze ze zaczelam te zakupy juz teraz, bo w jednym miesiacu
        byloby ciezkosmile) Jakie tanie sklepy mozecie polecic, mamusie z wiekszym
        doswiadczeniem (lub brzuszkiemsmile) Pozdawiamsmile
        • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 13.07.04, 22:52
          Sloneczko, polozne mowia ze najlepiej kolo 26 tc. W pile to kosztuje 15 zloty w
          kazdej z dwoch szkol dostepnych w Pilesmile
    • aneta303 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 16.07.04, 16:00
      Hej,

Wróciłam już ze szpitala. Wszystko jest podobno OK, to tylko fałszywy alarm,
      albo moja urojona panika.
      Został mi jeszcze tydzień do terminu - nie mogę się doczekać.
      Ciuszki już mam - na początek. Co do cen, to wszędnie podobnie. Jak byłam w
      szpitalu, to jedna z dziewczyn mówiła, że tanie ciuszki są na Buczka w takiej
      niby hurtowni, tam kiedyś był sklep z Art Christian czy coś takiego. Ja jeszcze
      tam nie byłam więc nie potwierdzam.

Pozdrawiam!
      Aneta
    • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 29.07.04, 22:58
      Hej Dziewczyny,
      co tam u was? czy wszystkie pojechałyście na wakacje? żadna się już nie
      odzywa smile) dajcie znać co tam, co prawda nie zawsze mam czas siedzieć przy komp
      ale miło byłoby się dowiedzieć czegoś nowego.
      Pozdrowionka dla was i waszych bobasków,
      Beata i już (akurat za parę minutek) 5 tygodniowy Oskarek
      • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 30.07.04, 10:23
        Witajcie, ja tez wlasnie myslalam ze cos nam sie watek gleboko zakopalsmile
        Powiedzcie dziewczyny czy w naszym szpitalu trzeba wziasc jakies kosmetyki dla
        bobaska czy tam daja jakies szpitalne. Powiedzcie i w ogole co musze wziasc
        dla dziecka do szpitala bo swoja wyprawke mam juz mniej wiecej obcykanasmile
        No i napiszcie jak sie czujecie jak przygotowania do porodusmile Pozdrowionkasmile
        • monles Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 30.07.04, 11:57
          Witam wszystkie pilankismile
          Ja wlasnie niedawno wrocilam z wakacji i powoli szykuje wszystko dla dzidzi i
          dla siebie do szpitala, zostalo nam tylko ok miesieca. Dalej chodze do szkoly
          rodzenia. Brzuch zrobil sie ogromny i jest mi coraz ciezej, troche te upaly
          dokuczaja a mala kreci sie i kopie po zebrach. Mysle ze jeszcze ten miesiac
          wytrzymam. Wielkiblekit czy w Twojej szkole nic nie mowili co trzeba wziasc?
          Z tego co Gilewska mowila to teraz do szpitala juz trzeba wziasc wszystko dla
          dziecka min kosmetyki, ubranka i pieluchy, nic juz nie zapewniaja. Jeszcze
          dokladnie jutro na zajeciach sie dowiem bo nam ma dac liste co jest potrzebne
          do szpitala. Pozdrawiam cieplo Monika
      • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 30.07.04, 12:47
        Hej dziewczyny,
        Bierzcie najlepiej dla dziecka wszystko swoje a przede wszystkim oliwkę, bo ja
        zapomniałam a w szpitalu mają cholernego johnsona który strasznie uczula i mój
        mały dostał właśnie uczulenia (nazywa się to chyba rumień toksyczny - tak ma
        wpisane w książeczce). Poza tym trzeba mieć swoje pampersiki, chusteczki do
        pupy a ubranek wziąść więcej nie zaszkodzi bo ja pobrałam tak jak Gilewska
        mówiła po 3-4 sztuki ale musieli mi później dowieźć bo mój mały podczas
        przebierania oblewał sobie czyste ciuszki smile Wasze dzieciaczki może tego nie
        zrobią ale generalnie lepiej i tak wziąść więcej. Weźcie też kilka pieluch
        tetrowych i swój rożek. Czego ja miałam za dużo to na pewno koszul do spania,
        niepotrzenie kupiłam sobie dwie takie z dziurami na piersi. Używam tylko jedej
        a gruga nowa leży w szafie i pewnie już z niej nie skorzystam. Miałam też kilka
        par gatek jednorazowych ale nie użyłam ani jednej bo wkładki, które dają w
        szpitalu jakoś same się trzymają, a ja niestety po cięciu miałam kłopoty z
        założeniem czegokolwiek. Na pewno weźcie dużo wody mineralnej bo strasznie się
        chce pić. HMM co jeszcze smile Aha płyn do higieny intymnej (miałam lactacyd)- ja
        chociaż miałam cc to i tak co chwila latałam się myć, bo to zawsze przyjemniej.
        Jak mi się jeszcze coś przypomni to napiszę.
        Aha musicie już wcześniej wiedzieć do jakiego lekarza pediatry będziecie
        zapisywały dziecko bo o to pytają już jakoś na początku.
        Ok muszę kończyć bo Oskar już zaczyna marudzić więc pora iść go nakarmić.
        Aha pochwalę się tym, że w niedzielę zostawiłam go mamie od 10.00 do 18.00 i
        pojechaliśmy na zakupy do Poznania smile Oczywiście zostawiłam trzy butle
        odciągniętego mleka ale mały skorzystał tylko z dwóch i z jednej butli z
        herbatką koperkową i był bardzo grzecznysmile
        O to dodam wam jeszcze, że bardzo przydaje mi się laktator Aventu - super
        sprawa - nie miałam jak dotąd żadnych problemów z piersiami. Dostałam jeszcze
        komplet butelek z Aventu (taki zestaw startowy, który też się przydaje -
        szczególnie jak muszę gdzieś wyjść) Ok bo ja się tu rozpisałam a mały się budzi.
        Sorki za takie haotyczne pisanie ale wiecie jak to jest jak się człowiek
        stresuje, że mały się zaraz obudzi smile))
        Pozdrowionka i uściski,
        Beata

p/s ale mamy upały co nie smile)))
    • betty1234 hej, hej jest tam kto???? 02.08.04, 20:45
      dziewczyny czy wszystkie wyjechałyscie na wakacje??? żadna nie daje znaku
      życia sad((((
      • monles Re: hej, hej jest tam kto???? 03.08.04, 10:54
        Czescsmile
        Zglaszam sie z placu boju.
        Faktycznie nikogo w watku ostatnio nie widac a to moze dlatego ze jest nas
        oczekujacych mam coraz mniej. Mi od dzisiaj zostal rowny miesiac i w koncu bede
        mogla przytulic moja malutka. Mamy jeszcze maly problem z wybraniem imienia,
        caly czas sie zastanawiamy, prawdopodobnie bedzie Amelka albo Zuzia.
        Bylismy ostatnio obejrzec porodowke w szpitalu, myslalam ze troche lepiej to
        wyglada, choc dobrze wiedziec co mnie czeka.Ze szkoly rodzenia dostalismy
        liste potrzebnych rzeczy do szpitala oraz zestaw pytan ktore zadaja na izbie
        przyjec na ktore mozna juz teraz przygotowac odpowiedzi, potem bedzie szybciej.
        Jest tego bardzo duzo i nie wiem jak ja sie pomieszcze w reklamowkach tak jak
        nakazala Gilewska.
        Wozek i lozeczko juz stoja teraz czekaja mnie jeszcze ostatnie zakupy typu
        odciagacz i koszula oraz pare innych drobnostek dla mnie do szpitala.Oprocz
        tego zostawilam na koniec prasowanie ubranek choc nie przepadam za prasowaniem
        ale mysle ze bedzie to najprzyjemniejsze prasowanie jakiekolwiek robilam.
        Zmienilam tez lekarza chodze teraz do Politowskiego,jest o wiele
        przyjemniejszy.Choc ostatnio mnie wystraszyl nie na zarty. Na kontrolnej
        wizycie podczas Usg stwierdzil ze cos jest nie tak, nic mi nie chcial
        powiedzic, kazal zglosic sie na to lepsze usg przy odziale lub mialam polozyc
        sie na pare dni na obserwacje. Umowilam sie z nim na drugi dzien pojechalismy z
        mezem na usg, Na szczescie okazalo sie to tylko pomylka poprostu tamten aparat
        do usg w gabinecie jest kiepski, no i dzidzia sie jakos tak ulozyla ze on sam
        nie byl pewien i wolal to sprawdzic.Ale tego co ja przezylam przez ta noc w
        oczekiwaniu na to badanie nikomu nie zycze. Przy okazji tego badania mialam
        okazje zobaczyc moja malutka i przekonac sie ze bedzie dziewczynka, widzielismy
        twarz z bliska, bardzo ladnie bylo wszystko widac, zaluje tylko ze nie
        poprosilam o zdjecie, ale ja w totalnym szoku bylam cieszylam sie ze w szystko
        z nia jest ok.

No to troche sie rozpisalam.
        To tyle odemnie tym razem, napewno sie jeszcze odezwe.
        Pozdrawiam wszystkie mamy rowniez te oczekujace. Monika
        • wielkiblekit Re: hej, hej jest tam kto???? 03.08.04, 11:15
          CZesc Monika CZesc Beata
          Jak milo poczytac te wasze relacje.
          DZieki Betty za rady co do wyprawki zaraz skoryguje moja liste i zaniose do
          Wasilewskiej zeby jescze rzucila okiem. Mozesz napisac jeszcze gdzie kupic
          tanio takie komplety butelek Avent? Betty, zerknij jescze na skrzynke, bo list
          ode mnie jest tam. Monika, jakie z trudnych pytan byly na tej liscie od
          Gilewskiej? Mozesz mi cos podrzucic, zebym mogla jakby co poszperac w pamieci?
          • betty1234 Re: hej, hej jest tam kto???? 03.08.04, 11:52
            Hej,
            Co do Aventu to ja mam wszystko właśnie od Wasilewskiej - sprwdzałam ceny w
            sklepach i internecie i ona ma najtaniej. Mi akurat ciotka od niej przynosi -
            mam chyba tu gdzieś cennik od niej ale nie wiem czy w 100 % aktualny. Ja mam
            akurat od niej laktator, zestaw startowy z butelkami i butelkę do woreczków
            jednorazowych. Kupowałam u niej też wkładki laktacyjne z Aventu - dobra ale
            troszkę drogie smile Aha co do wkładek to teraz mam też z canpola - też dobre a
            trochę tańsze.
            Pozdrowionka,
            Beata
            • monles Re: hej, hej jest tam kto???? 03.08.04, 12:49
              Wielkiblekit tych pytan jest 40 wiec jakbys chciala to moge Ci je podeslac.
              Lista do szpitala tez ktora dostalismy jest dluga, jest nawet na niej
              skierowanie do szpitala- Gilewska powiedziala ze jest niekonieczne ale mozna
              miec przygotowane ulatwi im to pozniej prace.
              Zastanawiam sie nad kupnem laktatora konkretnie marki, czy Avent czy Medela.
              Gilewska oczywiscie odradza Avent bo ponoc jest zlozony z wielu czesci i jest
              trudniejszy w utrzymaniu czystosci, proponuje Medele te co ma w szkole. Ja
              chyba bylabym sklonna kupic Aventu zwlaszcza ze mam butelki tej firmy.Betty a
              ile mniej wiecej kosztuje ten laktator u Wasilewskiej? Mam tez pytanie odnosnie
              wkladek czy one sa jednorazowe czy wielokrotnego uzycia i ile tez kosztuja.
              Pozdrawiam Monika
              • betty1234 Re: hej, hej jest tam kto???? 03.08.04, 13:21
                Ja mam ten Avent i jestem super zadowolona - jest do niego więcej dodatków no i
                medela jest chyba troszkę droższa. Ja też się zastanawiałam i jednak wybrałam
                Avent - w razie czego wszędzie można go dostać.
                Co do cen to już sprawdzam - nie wiem czy nie było jakiejś podwyżka ale ceny są
                takie:
                laktator z dwoma butelkami 125 ml - 155 zł a ten z butelką do torebek
                jednorazowych 165 zł.
                Wkładki mam jednorazowe 50 szt- kosztują 32 zł, tych wielorazowych nie
                próbowałam a kosztują u niej 37,50.
                Tanio ma też butelki - moża kupić jedną lub w kompletach po 2 lub 3 i wtedy
                wychodzi taniej.
                Ja mam zestaw starowy:
                www.tanimarket.pl/_produkt.php?cPath=1_17_108&products_id=551
                i u niej kosztował 60,99
                No a te wkładki canpola też są dość dobre i tak szybko nie przeciekają 40 szt w
                tuptusiu płaciłam 13 zł ale widziałam w cocodrillo na Kolbego za 12 zł.
                pzdr
                Beata
                • wielkiblekit Re: hej, hej jest tam kto???? 03.08.04, 15:04
                  Monika, Ja mam laktatot Medeli, bo dostalam od bratowej i jest znacznie tanszy
                  niz Avent, bo widzialam gdzies w aptece chyba. A butelki pewno tez bede uzywac
                  Avent, bo nie znam dobrze tej marki Medela i chyba kupie u Wasilewskiej ten
                  zestaw startowy o ktorym mowila Beata. Liste tych pytan podeslij mi prosze. My
                  juz wprawdzie bylismy na porodowce i pokazywala mi tez ten fomularz ale nie
                  pomyslalam zeby go zabrac ze soba. Dzieki
                  • wielkiblekit Re: hej, hej jest tam kto???? 03.08.04, 15:15
                    Aha, jeszcze mi sie przypomnialo jedno. Powiedzcie mi, dziewczyny gdzie w tym
                    miescie mozna kupic biustonosze do karmienia, bo chodzialm po sklepach z
                    bielizna i jak na razie odkrylam tylko 2: w nowym Merkurym i na rynku. Ale jak
                    jest obwod to nie ma miseczkisad Gdzie wy kupujecie dla siebie??
                    • betty1234 Re: hej, hej jest tam kto???? 03.08.04, 15:22
                      ja kupiłam z triumpha - kosztował coś koło 70 zł ale jest ok. tydzień temu
                      byłam w Poznaniu i tam w sklepie Mothercare kupiłam sobie dwa z przeceny po 19
                      zł.
    • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 03.08.04, 17:29
      dodałam album ze zdjęciami Oskarka smile))
      • monles Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 04.08.04, 13:38
        Witam w ten upalny dzien smile
        Wielki blekit napisala do Ciebie maila z tymi pytaniami.
        Betty Twoj Oskarek jest przesliczny,zwlaszcza jak razem śpicie. Ja juz sie nie
        moge doczekac na moja coreczke. Jak tylko bedzie na swiecie to umieszcze tez
        zdjecia tylko bedziesz musiala mi dac instrukcje jak to sie robi bo zupelnie
        sie nie orientuje.
        Korzystajac z pogody przypomnialo mi sie ze musze jeszcze zrobic pranie
        poscieli, kocykow i rozka. Betty czy pralas wlasnie rozek i ochraniacz bo ja
        sie zastanawiam czy to sie nie zmechaci i nie porobia sie jakies koltuny w
        srodku? A szkoda zniszczyc, chyba ze wybiore pranie reczne w pralce.
        Mam jeszcze male pytanie. Zastanawiam sie nad wyborm lekarza pediatry, bo
        trzeba go wybrac juz teraz. Do jakiego lekarza chodzisz z Oskarkiem i jakiego
        moglabys mi polecic, czy chodzisz prywatnie czy panstwowo.
        To tyle odemnie
        Pozdrawiam ide troche odpoczac Monika

• betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 04.08.04, 14:01
          Hej,
          Akurat zaraz wychodzimy na spacer ale jeszcze ci odpowiem.
          Ochraniaczy nie prałam a rożki - bo mam trzy smile (małemu czasem się ulewa) -
          jak były nowe to wyprałam ręcznie w lovelii bo miały taki sklepowy zapach smile
          Co do lekarza to jesteśmy zapisani do przychodni na Lotniczej do dr
          Gronowskiego (to jest na fundusz) Mam jeszcze w razie czego nr do Osieckiego -
          to ten, który był w szkole, bo to czasem różnie bywa.
          Na szczęście oprócz pierwszej zapoznawczej wizyty lekarza jeszcze nie
          widzieliśmy, ale idziemy w przyszłym tygodniu na szczepienie to się z nim
          spotkamy - bardzo sympatyczny no i przychodnia niedaleko.
          pzdr,
          Beata

p/s a my idziemy do stokłosy kupić jakieś body z długim rękawem bo chyba mamy
          za mało takich na 62 smile
          • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 05.08.04, 09:37
            CZesc dziewczyny. Co do Gronowskiego to moja kuzynka chodzila do niego i
            niestety nie byla zadowolonasadPolecala pania Swierczynska-Nowacka, ale nie wiem
            czy ona tez na kase chorych pzryjmuje. To tyle co wiem na razie o lekarzachsad
            • monles Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 05.08.04, 18:25
              Czescsmile
              Betty dzieki za porady,pranie juz zobilam.Jesli chodz o pediatre po tym co
              napisala Wielkiblekit jestem w kropce.Czy ta Swierczynska- Nowacka przyjmuje
              tez na Lotniczej, nie ukrywam tu jest mi najblizej.
              Nie znam zadnego z tych lekarzy i kogo tu wybrac? Chetnie bym wybrala znanych
              mi lekarzy ktorzy mnie leczyli min. Banas czy Szymkowiak ale on przyjmuja w
              innych przychodniach i tam juz musze dojezdzac. Musze sie jeszcze zastanowic,
              trzeba wybrac cos za cos.
              Wielkiblekit jesli chodzi o stanik do karmienia to kupie prawdopodobnie u
              Gilewskiej bo na takowe za 35 zl. Ogladalam tez w sklepie Triumpha, ale
              narazie kupie ten tanszy. Z Triumpha mam ten ciazowy i jestem zadowolona z tego
              co czytalam i radzily inne dziewczyny mozna go tez uzywac przy karmieniu wiec i
              ja moze tak zrobie.
              Pozdrawiam .Monika
              Uff ale dzisiaj upal, ide zaaz pod prysznic.
              • betty1234 Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 05.08.04, 19:23
                Hej ja też mam ten ciążowy z triumpha i też go noszę - jest całkiem całkiem.
                A co do upału to coś okropnego - mały dostał mi chyba potówek - właśnie
                wykąpałam go w kartoflance. Poza tym całe popołudnie strasznie marudził - chyba
                było mu też gorąco. Dopiero przed chwilką usnął więc też idę pod prysznic.
                Pozdrowionka i do następnego napisania,
                Beata

p/s A może tak byśmy się jakoś w trójkę spotkały? Zapraszam do mnie - mały
                bałaganik, no niestety przy maluchu nie daję rady z porządkami ale serdecznie
                zapraszam.
                • wielkiblekit Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 05.08.04, 21:09
                  Czesc DZiewczyny. Ta pani doktor co pislam to nie wiem gdzie przyjmuje ona jest
                  podobno ordynatorem oddzialu dzieciecego naszego szpitala, to moze gdzies w
                  szpitalu pzryjmuje i pewno prywatnie chyba na Kolbego jesli dobrze pamietam z
                  opowiesci kuzynkismile A co do spotkania, Betty to ja chetnie, bo moze bys nam cos
                  opowiedziala ze swoich doswiadczeni porodowych i macierzynskichsmilePa
                  • monles Re: szukam przyszłych mamuś z Piły 06.08.04, 13:41
                    Czesc dziewczyny, wlasnie wrocilam z zakupow i jest strasznie goraco.
                    Zdecydowalam sie i kupilam w koncu laktator Aventu. Mam nadzieje ze bede
                    zadowolona.Z wiekszych rzeczy musze jeszcze dokupic wanienke i przewijak, ale z
                    tym musze poczekac na meza, bo sama raczej tego nie doniose.
                    Betty z mila checia Cie odwiedzimy, tylko napisz kiedy bedzie Ci najwygodniej.
                    Pozdrawiam
    • betty1234 ale upał :(((( 10.08.04, 13:15
      Hej Dziewczyny,
      Strasznie co nie? Mojemu małemu też chyba gorąco bo przez te kilka ostatnich
      dni strasznie mi marudzi i w dzień prawie nie śpi więc dlatego się nie
      odzywałam. Co do spotkania to może umówimy się jak będzie troszkę chłodniej,
      ale może jeszcze w tym tygodniu.
      A jak wasze samopoczucie w taki upał? Pewnie ciężko tak z brzuszkami co? Ale mi
      też ciężko jak mały taki niespokojny. Mówię wam człowiek pada z nóg.
      Ok bo znowu marudzi - napiszę jeszcze jak znajdę chwilę.
      Pa, pa
      Beata
      • wielkiblekit Re: ale upał :(((( 11.08.04, 12:24
        No czescsmile byle do zimysmileJa z domu pzred poludniem to prawie nie wychodze bo
        mam wrazenie ze serce mi zaraz wyskoczy albo padne gdzies na srodku chodnikasmileA
        dzieci to pewno jescze gorzej znosza takie temperatury. Pozdrowieniasmile
        • monles Re: ale upał :(((( 11.08.04, 12:59
          Czescsmile
          Mi tez te upaly nie daja zyc,nic sie nie chce robic. Lato teraz musi nadrobic
          zaleglosci i pewnie tak bedzie grzalo przez jakis czas.Tez staram sie juz nie
          wychodzic, jedynie popoludniami, choc w domu tez jest goraco. Mam nadzieje ze
          nie przyjdzie mi rodzic w taki upal, tego sie najbardziej obawiam. Do szpitala
          juz jestem prawie przyszykowana ,tylko zastanawiam w co ja to wszystko wladuje.
          Gilewska zastrzegla ze mamy sie spakowac w 3 reklamowki, tak ponoc im lepiej
          bo moga przywieszac sobie przy dziecku i wogole. Mam problem skad ja teraz mam
          wziasc takie mega reklamowki. Betty a Ty w co bylas spakowana? Dzisiaj ma
          przyjsc do mnie jeszcze polozna z ktora mam rodzic to jej sie wypytam jakie ona
          ma zdanie na ten temat i czy koniecznie trzeba miec swoja koszule do porodu, bo
          jako takiej nie posiadam a jesli mam to niechcialabym jej odrazu przeznaczac
          na straty.
          Brzuch teraz coraz czesciej mi twardnieje, straszne uczucie czasami oddechu nie
          moge zlapac, pocieszam sie ze to juz prawie koncowka, choc ta koncowka wlecze
          sie niemilosiernie.
          Pozdrawiam Monika
          • betty1234 Re: ale upał :(((( 11.08.04, 13:22
            Hej,
            Ja tak ekspresowo bo jak tylko siadam do komp mały zaraz mi się budzi smile))) Ja
            miałam dwie torby - jedną dla siebie i jedną dla małego. Nie mieliśmy torby z
            jedzeniem (nawet o tym nie myślałam jak jechałam do szpitala)Wzięłam tylko
            kilka butelek z wodą.
            Co do koszuli to miałam swoją ale i tak ją ocaliłam bo przy cc mnie
            rozebrali smile Ale jak nie masz to specjalnie nie bierz - te ich nie są aż takie
            straszne.
            Idziemy jutro z małym na 12.00 na szczepienie to nareszcie mi go zważą bo
            zrobił się już dosyć ciężki.
            Moni będziesz jeszcze u Renaty? Gdybyś była sprawdź mi proszę ile kosztuje to
            największe opakowanie Sudokremu.
            Pzdr,
            Beata
            • wielkiblekit Re: ale upał :(((( 11.08.04, 22:21
              Monika. Ja mysle ze lepiej sie spakowac w to co Tobie wygodniej nie poloznymsmile
              A jaka Ty polazna bedziesz miala przy porodzie I skad ja masz? Bierze
              standardowo (600zl)? A co do koszul to wiem ze do porodu mozna skorzystac ze
              szpitalnych i to podobniez lepiej bo i tak bedzie strasznie ubrudzonasmile
              • monles Re: ale upał :(((( 12.08.04, 10:31
                Hejsmile
                Wielkiblekit ta polozna to bliska znajoma i sasiadka mojej chrzestnej pomagala
                przy porodach mojej kuzynki,jest dobra w swoim fachu bo nawet Gilewska ja
                chwalila, jesli chodzi o kase to raczej nie chce pieniedzy - tak wczoraj
                powiedziala, ale wiadomo jakos sie jej trzeba bedzie odwdzieczyc.
                Po wczorajszym spotkaniu i rozmowie z nia mam troche metlik w glowie,W szkole
                rodzenia mowia tak ona inaczej. np powiedziala ze absolutnie nie mam brac
                majtek jednorazowych bo ponoc nie pozwalaja ich zakladac, bo nie pozwalaja
                wogole skorze oddychac, jest jeszcze wiele rzeczy z listy do szpitala ktore
                wedlug niej sa zbedne, ale to jej zdanie.Ja i tak wezme wszystko co juz sobie
                naszykowalam. Zastanawia mnie tez jedna rzecz, tu mam pytanie do Betty, czy te
                rzeczy ktore wezme dla dziecka do szpitala chodzi mi o kosmetyki, chusteczki i
                pampersy dostane je z powrotem przy wyjsciu ze szpitala.
                Betty dzisiaj bede w szkole rodzenia to zobacze na ten Sudokrem i Ci dam znac.
                Z tego co wczoraj widzialam w prognozie pogody to dzisiaj jest ostatni dzien
                upalow od jutra ma byc ochlodzenie i bardziej znosna temperatura z czego sie
                bardzo cieszesmile
                Jutro ide chyba na ostatnia wizyte do Politowskiego musze wziasc skierowanie do
                szpitala, ciekawe czy zrobi mi usg bo nawet nie wiem ile teraz wazy moja
                niunia.
                Pozdrawiam jeszcze upalnie Monika
                • betty1234 Re: ale upał :(((( 12.08.04, 14:25
                  hej,
                  Byliśmy dziś na szczepieniu - mały jest troszkę marudny ale to pewnie częściowo
                  przez ten upał. Ale pięknie mi przybrał na wadze - jak nas wypisywali to miał
                  3110 a dziś po 7 tyg. 5320 smile)) Niezły wynik.
                  Co do rzeczy dzidziusia to najlepiej zapakować je w reklamówkę bo w szpitalu
                  wieszają torbę na wózeczku, w którym spi i jeździ maleństwo i ta torba jest
                  cały czas przy dziecku (są w niej i ciuszki i pampesy i kosmetyki) przy wyjściu
                  zabiera się wszystko razem.
                  Pozdrowionka,
                  Beata
                  • monles Cześć:-) 13.08.04, 09:21
                    Hej
                    Niezły klocuszek z Oskarka sie zrobil, to znaczy ze dobrze sie chowie. Caly czs
                    karmisz go piersia?
                    Bylam u Gilewskiej, Sudokrem 125 g kosztuje 20.20 zl a juz 250 g bardziej sie
                    oplaca bo kosztuje 36 zl. Ja tez sie zaopatrzylam w taki 125 g ale kupowalam go
                    w aptece, widzialam tez ze jest w Rossmanie.
                    Fajnie upalow juz nie ma ale dzisiaj strasznie leje.Wole deszcz od upalow.
                    Zaraz wychodze bo jade do szpitala na wizyte do Politowskiego. Pozdrawiam Monika
                    • wielkiblekit Re: Cześć:-) 17.08.04, 13:06
                      CZesc dziewczynysmile I co tak cicho na forum? Co u Was - dajci znacsmile PA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka