Dodaj do ulubionych

Beta HCG...

10.02.11, 14:07
Hej dziewczyny,zrobiłam wczoraj bete,wynik to 260,3 mIU/ml. Normy to:
4 tydzień ciąży - 9.5 -750.0
5 tydzień ciąży - 217,0 - 7138.0
6 tydzień ciąży - 158.0 - 31798.0
Ze swoich obliczeń wywnioskowałam,że jestem w 4 tyg i 2 d ciąży... Myślicie,że to dobry wynik?
Jutro zrobię bete jeszcze raz,wtedy będę wiedziała jaki jest przyrost. Wizytę u lekarza też mam jutro a chyba zwariuję z tej niepewności ;/

Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • kasahara Re: Beta HCG... 10.02.11, 14:13
      Ja w pierwszej ciąży w 28dc miałam wynik 238. Beta ładnie przyrastała. Później z USG wynikało, że owulacja musiała byc tydzień wcześniej. Wychodziło, że ciąża jest tydzień starsza niż wynikało z OM.
      Wynik masz bardzo ładny. Powtórz badanie po 48h.
      Teraz staramy się z mężem o drugie dziecko. Wczoraj zrobiłam bete i wynik tylko 35 w 29dc.
      Jutro pójde ponownie na badanie. Mam nadzieje, ze bedzie ok, bo beta tym razem bardzo niska.
      • mewa000 Re: Beta HCG... 10.02.11, 15:29
        Kasahara może i niska w porównaniu z poprzednią ciążą ale i tak wskazuje na 4 tydzień wink
        Powodzenia

Crypticgirll u Ciebie beta też w normie wink

Ja w 5 tygodniu miałam betę 4382
    • agnrek Re: Beta HCG... 11.02.11, 13:11
      Ja od siebie dodam, że naprawdę wielkości bety są bardzo umowne i nie nalezy się aż tak nimi przejmować. Jak sama widzisz, przedziały są bardzo szerokie i ja w ciaży bliźniaczej miałam wyniki o niebo niższe niż inne mamy w pojedynczej ciąży. U nich wyniki leciały w tysiącach, a u mnie dopiero w setkach. Nie wiem, od czego to zależy, ale u każdej jest inaczej. Najważniejszy jest przyrost bety w czasie, bo świadczy o rozwoju ciąży - powinien się co najmniej podwajać. Wiek ciąży liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, a usg może to skorygować.

Twój wynik na pewno świadczy o ciąży, termin ostatniej miesiączki znasz, lekarz też Ci za wiele nie powie bez powtórzenia bety, na usg może już coś zobaczy, a może i nie.
      Ciesz się ciążą, powtórz betę, jeśli nie możesz wytrzymać, umów się do lekarza na wizytę - moim zdaniem nie ma co się spieszyć. Lepiej póść po 6-7 tygodniu, wtedy już będzie słchać serduszko smile
      • crypticgirll Re: Beta HCG... 11.02.11, 16:17
        Dzisiejszy wynik bety 818.2 więc chyba wszystko jest w porządku smile)

Pozdrawiam smile
        • agnrek Re: Beta HCG... 11.02.11, 16:54
          No pewnie smile
        • kasahara Re: Beta HCG... 11.02.11, 20:45
          U mnie druga beta 112, więc też ok.
          • hanula12 Re: Beta HCG... 11.02.11, 21:19
            kasahara u mnie beta w 34 dc wynosiła 178 i wszystko dobrze się rozwija, jak widać na suwaczkusmile
            • kasahara Re: Beta HCG... 11.02.11, 21:28
              Dzięki Hanula smile Pocieszyłaś mnie.
              • crypticgirll Re: Beta HCG... 12.02.11, 10:00
                Mam jeszcze jedno pytanko dziewczyny...Byłam u lekarza wczoraj,miałam USG i pobieraną cytologię...Mogę mieć po tym lekkie plamienia? Dodam,że pęcherzyk ciążowy ma 3mm,wynika z tego,że to 4 tydzień ciąży.
                • livia_22 Re: Beta HCG... 12.02.11, 12:09
                  Możesz mieć, ja bynajmniej miałam po cytologii plamienia przez kilka dni, ale mnie lekarz od razu uprzedził że tak może być.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka