Dodaj do ulubionych

Nie wytrzymałam, ech .............

26.04.11, 15:21
Dziewczyny - nie wytrzymałam i już dziś zrobiłam test;
wiem, wiem nie powinnam bo spodziewana @ dopiero 28 IV (CYKLE co 24-29 dni) i
... wyszły 2 KRECHY.
Czuję się dziwnie bo ta druga kreska jest bardzo, bardzo, bardzo, bardzo blada...
Tak bym chciała się cieszyć ale boję się rozczarowania uncertain
Obserwuj wątek
    • dagmaralodz77 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 26.04.11, 16:47
      u mnie dzis 27 dzien cyklu (ostatnia @, 30 marca 2011)... ogolnie cykle 30 dniowe... czekam własnie na potwierdzenie beta... ja jestem kochana po monitoringu i w 12 dc mialam piekna komorke jajowa ktora wspomogłysmy z pania dr ovitrellem by miec pewnosc ze peknie w okreslonym czasie... nie wierzyłam ze sie uda ale sie udało!!! u mnie bardzo mocna krecha!!! Ale grubosc kreski nie ma wpływu na ciaze!!! pozdrawiam
      • minuta76 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 26.04.11, 16:53
        Super, GRATULUJĘ Tobie !!!

Wiesz - 30,31 III miałam bardzo delikatne plamienia (prawie nic) i nie zaliczam ich do obecnego cyklu; @ rozpoczęła mi się 1 IV i stąd moje wliczenie, że obecna @ powinna przyjść 28 IV.
        Aczkolwiek cykle mam nieregularne i różnie bywa...
        Ostatni cykl był na testach owu; przytulanko 8,10,12,14 i 21 IV

...no i sama nie wiem uncertain
        Taaaaaaaaaaaaaaaak bym chciała!
        • dagmaralodz77 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 26.04.11, 16:56
          minuta... mysl pozytywnie i optymistycznie!!! Choc przez minutę wink
          Żrób betę jesli mozesz... ja od razu do laboratorium pojechałam... panie mnie znaja wiec do 18 wysla mi wynik na maila!!! Lec jutro i niech ci zadne zle mysli po glowie nie chodzą!!! Jestem z toba!!!
          • minuta76 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 26.04.11, 16:59
            Jak załatwia się takie badanie, czy można bez skierowania?
            Szacunkowy koszt?
            Dzięki smile)
            • dagmaralodz77 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 26.04.11, 17:01
              minuta wlasnie na ciazy i porod przeczytalam ze masz 8 letnie dziecko... ja tez!!!

Idziesz do laboratorium i prosisz beta HCG. U mnie w lodzi ksztaltuje sie od 22 zł do 50!!! Nie potrzeba zadnego skierowania!!
              • minuta76 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 26.04.11, 17:05
                Postaram się jutro podejść do przychodni, kończę pracę o 15:30 więc może być ciężko (zabiegowy pracuje chyba krócej) uncertain

Tak, mam synka, w X 2010r. skończył lat - z Nim udało się nam w 2 cyklu -
                może i teraz obecny 2 cykl będzie szczęśliwy... smile

Dziękuję (dam znać...)
                • krzysiowa_mama Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 09:53
                  Pisałam już na kwietniówkach, ale napiszę jeszcze i tu - wielkie gratulacje dziewczyny! Proszę o wpisanie sobie smile lub "trafiony" na liście, to się statystyka podbuduje! tongue_out
    • 1.mouse Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 26.04.11, 18:15
      Nic innego dziewczynki nie pozostaje mi jak Gratulować!!!!!Bardzo się ciesze i tak troszeczkę zazdroszczęwinkDbajcie o siebie!!!
      • mewa000 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 26.04.11, 21:31
        Minuta u mnie sprawa wygląda podobnie-zrobione 3 testy i na każdym baaardzo słaba kreska. Okresu spodziewam sie najpóźniej w piątek, choć i dziś mógł przyjść-ale nie przylazł smile
        Jutro albo we czwartek wybieram sie na bete bo nie wiem co o tym myśleć
        • dzieciusie3 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 26.04.11, 22:22
          Ale fajnie dziewczyny!! Niech co raz więcej będzie takich wieści.Mocno trzymam kciuki za Was.Dajcie znać
          • cheeringup Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 08:16
            Bądź dobre myślii!!! ja też nie wytrzymałam i zrobiłam test 4 dni wcześniejwink poleciałam od rzu do lekarza po luteinę i dziś mija mi 18 tydzieńsmilesmile
            GŁOWA DO GÓRY!!!!
        • wuika Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 10:36
          No to dzień dobrych wiadomości smile Aleście zaszalały big_grin
          (a moje maluchy mają już ponad 6cm!)
          • mewa000 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 11:34
            Dagmara i jaka Ci wyszła beta? Ja sie wybieram jutro bo dziś nie miałam jak.
            Minuta a Ty jak?
    • minuta76 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 12:15
      ... a ja w pracy i właczyła mi się myśląca czy ta druga kreska nie była aby za słaba (a była niemal niewidoczna)...
      @ powinnam dostać jutro (28dc) ale równie dobrze i ziś albo w piątek... (cykle mam 24-29).
      Cyba dziś w domku zrobię drugi test?!
      Nie wiem sama...
      Kurcze - boje się sad
      • jeza_bell Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 12:32
        Mierzysz może temp podstawową rano?
        Jeżeli tak- łatwo sprawdzić czy nie spada i czy utrzymuje się na odpowiednio wysokim poziomie.
    • minuta76 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 12:45
      Nie, nie mierzę...
      A gdybym zaczęła teraz (jest jeszcze sens?)... na co powinnam zwrócić uwagę?
      • cheeringup Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 12:53
        kochana...idź na betę i nie marudźwink moja kreska była tak słabo widoczna, że musiałam ją pod słońce sprawdzaćwink i powtórz betę koniecznie za 2 dni; jednorazowy pomiar mija się z celem moim zdaniem, gdyż najważniejszy jest przyrost.
    • minuta76 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 12:56
      Tak, masz rację!
      Nie wiem dlaczego ale boje się wyniku...

Jestem dziś w pracy do 15.00 - laboratorium niestety nie pracuje tak długo... uncertain
      • mewa000 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 13:34
        Minuta moje kreski też są strasznie słabe! I też się boję wyniku, bo przez 18 miesięcy starań o pierwsze dziecko dosyć się napatrzyłam na wynik 0. A teraz to mi się nie chce wierzyć, żeby tak szybko się udało, bo to dopiero 2 cykl starań.
        Teraz nie masz sensu mierzyć tempki, nic Ci to nie da. ja mierzę, ale juz raz miałam 24-dniową fazę lutealną więc na razie podchodze to tego sceptycznie enpr.pl/527
        Zobaczymy, co mi powie jutrzejsza beta
        • dagmaralodz77 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 13:54
          moja beta z wczoraj 136 smile ale dziewczynki ja juz dzis byłam u lekarza smile
          • mewa000 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 14:12
            Dagmara gratuluję!!!! A jak po wizycie? Było juz widać pęcherzyk czy przy takim poziomie bety jeszcze nie?
            • dagmaralodz77 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 14:16
              przy takim poziomie bety nie ma szans nawet zobaczyc pecherzyka... ale "macice" sobie opogladałyśmy!!!
              Wizyta była bo od dzis mam dołączone kolejne leki!!!
    • minuta76 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 14:15
      mewa000 - my również staramy się drugi cykl wink

Z synkiem (8l.) obyło się bez tych wszystkich wyliczeń itp. i udało sie właśnie w 2 cyklu starań smile
      • minuta76 dagmaralodz77 27.04.11, 14:16
        GRATULUJĘ !!!!
        i zazdroszcze strasznie ...
      • minuta76 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 14:17
        Dziewczyny - na jakim poziomie musi być wynik bety-HCG by oznaczał ciążę?
        • dzieciusie3 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 14:20
          Ale szczęściary!!! Aż tu widać jakie buzie macie rozweselone-i tak trzymać.Piszcie na bieżąco co i jak u Was!
          • dagmaralodz77 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 14:23
            minuta: powyżej 15 to ciąża!!!

• minuta76 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 14:24
              Dzięki!!!
              Pośpieszyłam sie i rozpoczęłam nowy wątek... smile

Dziś u mnie 27 dc, ostatnia @ 1 IV ..........................
              • ziabunia84 minuta76:) 27.04.11, 18:47
                minutko gratulacje ogromne!!! U mnie tak samo 2 kreseczki druga bladsza ale są! Wczoraj popołudniu cień cienia drugiej kreski baaaaardzo blada a dzisiaj już wyraźniejsza smile na kiedy masz termin bo mi wychodzi na początku stycznia 2012r.? pozdr i spokojnej ciąży mam nadzieje ze bedziemy w kontakciesmile
                • mewa000 Re: minuta76:) 27.04.11, 19:03
                  Ale mam stracha przed jutrzejszą betą...Niby na 3 testach jest ta słaba kreska ale zaczynam sobie wmawiać, ze to może wadliwe testy itp, bo z allegro, choć kumpelom zawsze prawdę mówiły...
                  • cheeringup Dagmara 27.04.11, 19:39
                    Trzymam mocno kciuki za Wassmile
                    przesyłam ciepłe pozdrowienia znad morzawink
                    • dagmaralodz77 Re: Dagmara 27.04.11, 20:05
                      hej cheering!!! Dzieki... ja tez za ciebie trzymam kciuki... buziaki
    • minuta76 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 20:47
      5 styczeń, 2012 - to ewentualny termin ale jakoś nie ufam wynikowi testu, ta słabiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuteńka kreska do mnie nie trafia uncertain

Jutro zrobię ostatni test sikany wink (rano) bo jutro właśnie dzień spodziewanej @.
      Tym razem teścik mam z apteki - poprzedni był z Allegro...
      Brrrrrrrrr - boję się...
      • dzieciusie3 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 27.04.11, 21:38
        dziewczyny-dodajcie tu zdjęcia tych swoich teścików smile
        • misiontko999 Re: Nie wytrzymałam, ech ............. 29.04.11, 09:26
          Wspaniałe wieści.big_grinbig_grinbig_grin

Gratuluję wszystkim zaciążonym i trzymam kciukaski za starające się.
          big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • minuta76 Juuuuuuuuuuuuuuuupi :)) 28.04.11, 07:41
      Wstałam o 5.30 (nie mogłam dospać), poranna kawusia, i teścik .
      Są DWIE KRESKI i nie muszę się dopatrywać cienia, cienia tej drugiej smile
      Są widoczne i nie mam już wątpliwości smile

Według kalkulatora ciąży termin przypada mi na 5 stycznia 2012r.
      Dziś dzwonię i umawiam się na wizytę do mojego gina...

Buziaki dla Was Kochane!!!!!!!!

Dagmara - uało się, mamy poobne terminy zapewne i dzieci, które obecnie są rówieśnikami wink
      • minuta76 mewa000 28.04.11, 07:44
        ...co u Ciebie, daj znać! Koniecznie! Trzymam kciuki i nie puszczam smile
        • joasiiik25 gratuluje :-) 28.04.11, 08:23

• mewa000 Re: gratuluje :-) 28.04.11, 09:12
            Minuta ja również gratuluję!!!!
            A ja już sama nie wiem co myśleć. Na becie byłam, wynik ok 15-16, ale rano tempka mnie zdołowała. Co prawda nadal jest na poziomie wyższych, ale w stosunku do wczoraj spadła o 5 kresek!!!
            Boję się, że beta tylko potwierdzi brak ciaży i okres nadejdzie...
      • zabelka24 Re: Juuuuuuuuuuuuuuuupi :)) 28.04.11, 09:16
        Super smile
        Gratuluje i kciucze za spokojna ciaze smile
        • mewa000 Re: :((( 28.04.11, 09:56
          Właśnie dostałam okres....
          • 1.mouse Re: :((( 28.04.11, 10:53
            Mewa tak mi przykro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • minuta76 Re: :((( 28.04.11, 11:28
            Przykro mi ale głowa do góry!
            Niebawem zapewne dołączysz do "ciężarówek" smile
            • mewa000 Re: :((( 28.04.11, 16:09
              No, zobaczymy ile to moje "niebawem" potrwa....
              Wynik bety ujemny
              • minuta76 Re: :((( 29.04.11, 09:19
                Nie poddawaj się (wiem, że brzmi banalnie) i koniecznie daj znać co u Ciebie... smile
              • oregano29 Re: :((( 29.04.11, 09:29
                mewa000 przed Wami dlugi, ciepły weekend. Zabierz swojego ukochanego na dlugi spacer, zróbcie sobie romantyczną kąpiel, która będzie przedsmakiem goracej nocy smile nie skupiaj sie na tym, ze owulacja, ze musicie. Moja kuzynka z wyrokiem, ze ona i jej mąż są niezdolni do spłodzenia potomstwa, po odpuszczeniu sobie i szybkich figlach i tescia w stodole w poniedziałek obchodziła roczek swojego synka smile My wszystkie trzymamay za Ciebie kciuki i wiemy, ze niedlugo napiszesz nam post, ze pojawily się dwie kreseczki smile buziaki i uszy do góry
                • mewa000 Re: :((( 29.04.11, 09:36
                  Dzięki dziewczyny wink Czuję się już ok, tzn ten chwilowy żal i smutek już sobie poszły smile
                  Oregano ja tak zaszłam w pierwszą ciążę, po 18 m-cach starań i ciągłego leczenia pękło coś we mnie, nie dałam już rady tego ciągnąć i podjęłam decyzję że odstawiam wszystkie leki. Na dodatek jeszcze mimo leków zaczęło mi sie coś chrzanić. No i zaszłam w tym pierwszym cyklu naszej przerwy od starań.
                  Cały czas tylko mam nadzieję, że teraz nie będziemy musieli znowu czekać tak długo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka