Dodaj do ulubionych

Roszkowski USG.......................

11.05.04, 16:06
Ponieważ przypuszczam, że do tego p. dr trzeba nieco poczekać na swoją
kolejkę chciałabym się w najbliższym czasie zapisać na USG. Niestety nie znam
namiarów. Czy możecie mi podać adres i nr. telefonu oraz napisać ile kosztuje
mniej więcej USG, a może wiecie też czy jeżeli są dwie fasolki to podraża
koszt?
Obserwuj wątek
    • ika_25 Re: Roszkowski USG....................... 11.05.04, 17:37
      dr Tomasz Roszkowski
      ul Finlandzka 9
      tel. 616-13-87
      w styczniu placilam 200zl
      jak bedziesz dzwonila to najlepiej zapytaj o aktualny koszt

pozdrawiam
      ika
      • planer Re: Roszkowski USG....................... 11.05.04, 18:35
        dziękuję
        • agap26 Re: Roszkowski USG....................... 15.05.04, 18:32
          Wizyta kosztuje 250zł, płaciłam tyle w marcu. Nie płacisz mniej, jak masz ciąże
          bliźniaczą, no co Ty?
          Pozdr Aga
    • karrina1 Re: Roszkowski USG....................... 17.05.04, 16:46
      Dziewczyny a może znacie kogoś tańszego ????????????
      • anusiamamusia Re: Roszkowski USG....................... 17.05.04, 17:35
        W tym samym gabinecie przyjmuje dr Garwoliński - mniej znany choć ponoc lepszy
        (opinia lekarzy - dr Garwoliński jest naprawdę wybitnym specjalistą, uczy
        kolejne pokolenia sztuki odczytywania USG, opracowuje tabele itp). Koszt USG u
        niego to 150zł.
        • asikx Re: Roszkowski USG....................... 17.05.04, 19:34
          W tym samym gabinecie przyjmuje również dr Jacek Turowski. Mnie poleciła go
          moja doktór prowadząca. Bardzo miły i sympatyczny, dużo mówi co widzi i
          kosztuje ...... tylko 100 zł.
          Dzięki niemu mam nagrane dwa cudowne ziewnięcia mojej fasoli - co dla mnie
          jednoznacznie sugeruje że będzie to taki sam śpioch jak ja.
          Pozdrawiam,
          Aśka (i Ola)
    • mna Re: Roszkowski USG....................... 18.05.04, 20:22
      W Gromada Medica na Pl Powst. Warszawy 2 płąciłam 160PLN dr Zwoliński zrobił na
      mnie dobre wrazenie.
      • mna Re: Roszkowski USG....................... 18.05.04, 20:23
        mna napisała:

> W Gromada Medica na Pl Powst. Warszawy 2 płąciłam 160PLN dr Zwoliński zrobił
        na
        >
        > mnie dobre wrazenie.
        Tel 582 94 55, 582 94 42
    • jollita Re: Roszkowski USG....................... 19.05.04, 19:20
      Robiłam 2 razy USG u dr Makowskiego na Żelaznej, cena 90 zł polecam.Bardzo
      dobry fachowiec.
      • carolline1 Re: Roszkowski USG....................... 20.05.04, 10:07
        dr Roszkowskiego odradzam.... natopmiast dr Makowskiego bardzo, bardzo polecam!
        naprawde wizyta u niego byla wspaniala za 3d zaplacilam 150 pln w Pruszkowie w
        gabinecie Contenta!!
    • anna20045 Roszkowski USG-odradzam! 20.05.04, 12:24
      Dziewczyny, po to jest to forum by każda z nas mogła coś sobie napisać radząc
      innym lub odradzając. Mam nadzieję, że żadnej z Was nie urażę swoją wypowiedzią.
      A mianowicie chcę odradzić wizyty u dr.Roszkowskiego. Uważam, że jest on tu
      grubo przereklamowany-on sam o tym wie (chociażby nieźle zarabia na nas od
      stycznia cena wzrosła 50zł-po tym jak ktoś go tu pochwalił). Ale do rzeczy.
      Spotkałam się z dwoma przypadkami moich koleżanek które po wizycie u
      Roszkowskiego miny miały nie ciekawe. Opowiem o jednej. W 7 miesiącu ten
      fachowiec od USG powiedział jej że dziecko na 100% ma zespół Downa. Możecie
      sobie wyobrazić co wtedy poczuła. Udała się do kilkuastu innych learzy którzy
      temu zaprzeczliy no ale jak tu nie wierzyć Dr.Roszkowskiemu??? Do końca ciąży
      dziewczyna ledwo przy zmysłach była ... a dziecko urodziło się zupełnie zdrowe
      i...znerwicowane.

Uważam, ze jest wielu innych specjalistów w Warszawie, chociażby w Gromada
      Medica czy w Contentcie, że nie trzeba wyczekiwać (często ponad godzinę są
      opóźnienia) na swoją kolej u Roszkowskiego który bierze grubą forsę a wizyty są
      coraz to krótsze (normalna fabryka).

Oczywiście to tylko przypadki i jestem pewna, że w większości przypadków
      Roszkowski nie myli się ze swoimi diagnozami i że wiele z Was jest zadowolonych
      z wizyt u niego...ale chciałam tu napisać, że nie zawsze tak kolorowo bywa.
      • carolline1 Re: Roszkowski USG-odradzam! 20.05.04, 12:40
        zgadzam sie z toba anna... tez mam niemile wspomnienia z wizyty u niego....
        szkoda gadac! a nastepna wizyte mialam w Contencie.. i bylo naprawde milo i
        bardzo profesjonalnie!
        pozdro
        karo i 24 tyg Franus
        • cardamomo Re: Roszkowski USG-odradzam! 20.05.04, 13:23
          Ja też słyszałam nieciekawe opinie o Roszkowskim i postanowiłam mu nie nabijać
          kiesy i poszłam do dr. Zwolinskiego w gromada Medica. I byłam b. zadowolona -
          profesjonalnie, miło i rzeczowo za 160 zł. a po porodzie okazało się, że moja
          córeczka jest b. podobna do zdjęcia, które jej dr zrobił w 29 tcsmile
          Pozdrawiam i zachęcam do promowania lekarzy, którzy swoim zachowaniem na to
          zasługują.
          • weronka73 o co chodzi z tym "odradzam"? 21.05.04, 17:39
            ... bo nie wiem. Nie podajecie żadnego konkretnego przykładu (oprócz jednego,
            ale tez z drugiej, czy trzeciej ręki). Właśnie zapisałam się do tego lekarza i
            chętnie dowiedziałabym się, dlaczego jest taki zły, jak mówicie, bo jeszcze mam
            szansę zrezygnować.
            A może to po prostu tylko kwestia ceny za usługę, o której tyle się tu pisze i
            braku uśmiechu za strony lekarza podczas badania? Bo nie wiem...
            Bardzo prosze o szczegóły, jeśli można.
            W.
            • 1302beata Re: o co chodzi z tym "odradzam"? 22.05.04, 12:41
              Bylam u dra Roszkowskiego na kilku badaniach USG, poniewaz wykryto u mnie
              konflikt serologiczny i musialam robic to badanie co 2 tygodnie. Prowadzacy
              moja ciaze lekarz bezwzglednie kieruje mnie do niego. Kazda wizyta jest
              koszmarem. Jesli chcesz wiecej wiedziec to skontaktuj sie ze mna.
              beata@gd.home.pl
              pozdrawiam
              • merrlin Re: o co chodzi z tym "odradzam"? 22.05.04, 13:17
                Nie zachęcam ani nie odradzam.
                Byłam na 2 wizytach i chciałąm je tylko opisać.
                Mój lekarz który ma też usg w gabienecie i jest b.dobrym specjalistą stwierdził
                w 6 tyg. mojej ciąży, że ta sie nie rozwija (to niby było wcześnie, ale
                pęcherzyk plod. mial bardzo nieregularny kształt, wokól byly liczne krwiaki)
                Postanowilam skonsultować z kimś jeszcze. Wybór padł na Roszkowskiego ze wzgl.
                na renomę, a ja bardzo chciałąm walczyć o to dziecka (kto przeżył wie, kto nie
                przeżył -oby sie nie dowiedział -horror).
                Sama wizyta normalnie -zrobił usg, porozmawiał, był bardzo miły. Potwierdził
                diagnoze mojego lekarza, ale ejdnocześnie zaporponował odczekanie jeszcze
                tygodnia i powtórzenia usg, gdyż był świadkiem cudów w swojej karierze i żeby
                mieć całkowitą pewnośc....
                No i na to drugie potwierdzajace usg, zaprosił mnie już do szpitala
                -sądzę ze ciąża sie nie rozwija, więc nie chce pani narazić na koszty....-
                No i bardzo podtrzymał mnie na duchu, poradził "co dalej".

Znam tez "z drugiej" ręki przypadek kiedy dziewczyna byla skierowana na zabieg.
                Jednak R. polecil odczekać. Serduszko było widać później, Ma zdrowa córeczkę,
                którą ktoś pochopnie chciał sad(((((((( ....

Ale rzezcywiście "na miescie" sie mówi, że jest okropny, straszny itp.
                Ja akurat mam dobre doświadczenia.
                • nubukub Re: o co chodzi z tym "odradzam"? 24.05.04, 11:24
                  dziewczyny, po raz pierwszy postanowiłam wypowiedzieć się na tym forum, z
                  reguły jestem biernym uczestnikiem...

w 22 tyg. cišży zrobiłam USG w Centrum Medycznym - paniš dr. przeprowadzajšcš
                  badanie zaniepokoiła grubo?ć fałdu karkowego, która była wg niej na granicy
                  normy (5,9mm - norma jest do 6) Mówiła, że zrobiła pomiar kilka razy. Ona była
                  zaniepokojona, ja byłam przerażona. Jeszcze w tym samym dniu wieczorem miałam
                  wizytę u dr Roszkowskiego. Dr wykonał badanie kilkakrotnie, z różnych stron i
                  wynik wahał się miedzy 4 a 4,4mm. Ponadto spore różnice były również na innych
                  wymiarach (główki, długo?ci ko?ci udowej itp.) Przypomnę, że pomiary były
                  robione w tym samym dniu tylko przez 2 różne osoby i na różnym sprzęcie!!

Ponieważ, dr Roszkowski powiedział, badanie USG nie może w 100% wykluczyć
                  zespołu Downa a ja byłam roztrzęsiona dał mi skierowanie na poradę genetycznš
                  do prof. Zaremby, zaproponował mi również wykonanie amniopunkcji (sam
                  zaoferował się pobrać krew z pępowiny).
                  Prof. Zaremba nie chciał widzieć żadnych innych badań USG, tylko od Dr
                  Roszkowskiego. Powiedział, że to najlepszy specjalista w Warszawie a być może
                  nawet w Polsce. Wytłumaczył, że aby wyniki USG mogły być wiarygodne, muszš być
                  spełnione 2 warunki - przede wszystkim dobry specjalista praktyk, po drugie
                  dobry sprzęt. Tu liczš się milimetry a nawet dziesiętne milimetrów, dziecko
                  noże być różnie ułożone itp.

Po rozmiowie z profesorem nie zdecydowałam się na amniopunkcję, praktycznie
                  zostałam uspokojona. Fakt, nie mogę jeszcze dzisiaj z całš pewno?ciš
                  powiedzieć, że wszystko jest w porzšdku - to dopiero 26tc, ale jestem
                  przekonana że dr. Roszkowski jest jednym z najlepszych specjalistów USG
                  ponieważ usłyszałam to z ust nie dziewczyn z forum, ale profesora w instytucie
                  genetyki, a spore różnice w wynikach USG z tego samego dnia doskonale to
                  potwierdziły (myslę, że wg opinii wykonujšcych badania, oba były robione
                  rzetelnie).

pozdrawiam i życzę zdrowych dzidzi...smile)

• han30 Re: Roszkowski USG....................... 22.05.04, 21:12
      Byłam u dr Makowskiego (Contenta Pruszków) i u dr Osóbki - Morawskiego. Z obu
      wizyt była zadowolona, choć z tej drugiej mniej, ponieważ czułam się jak w
      fabryce, 15 min i następna pacjentaka, ale to podobno b. dobry fachowiec. Cena
      obu USG - po 150 zł.

Pozdr
    • aleksandraantek Re: Roszkowski USG....................... 24.05.04, 10:03
      Ja chyba jestem weteranką 14 USG w ciąży - 1 u Roszkowskiego 2 u
      Garwolińskiego!!! Moja pani ginekolog (zrobiła mi 5 USG) jak się dowiedziała że
      byłam u Roszkowskiego to koniecznie chciała zobaczyć wynik powiedziała że jak
      on powiedział że jest ok to napewno nie ma się co martwić!!! A generalnie to
      trochę się martwiłam - cukrzyca - a pod koniec: małowodzie, podejrzenie
      makrosomii płodu i zwapnienie łożyska!!! Efekt (tak jak mówił Roszkowski)
      wszystko dobrze : 38tc (wywoływany poród - zakończony cesarką) 3700g 56cm
      10pkt!!!
      Na patologii w szpitalu im. Orłowskiego wszystkie chcą żeby USG robił
      Roszkowski (i robi jak się go poprosi)!!!
      A to że niezbyt miły no cóż ważne że się zna na rzeczy!!!
      Pozdrawiam Ola od Antka (3 m-ce i 18dni)
    • mariolakot Re: Roszkowski USG....................... 24.05.04, 19:50
      Ja miałam wątpliwą przyjemność być badana przez tego pana w szpitalu Orłowskego.
      Abstrachując już od tego czy jest fachowcem , odrobina taktu i godności jaka
      należy się choremu dziecku w łonie matki -jest temu panu obca.!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka