Dodaj do ulubionych

Termin na 28 maja!

14.05.04, 15:16
Witajcie. Dzisiaj zaczynam 39 tydzień ciąży. Postanowiłam, że nie będę
czekała na zbliżające się oznaki porodu, ponieważ strasznie się dłuży.
Zajmuję się porządkowaniem pokoiku dla dzidziusia, sprzątaniem. Dużo śpię i
odpoczywam. Czuję się bardzo dobrze, nic mnie nie boli, nie marudzę
Mężowi.Chociaż wcześniej miałam skurcze przepowiadające. Dużo spaceruję i
dyskretnie obserwuj swój organizm. Obserwuję mój brzuszek i widzę jak nasze
Maleństwo wierci się, zabawnie faluje brzuszek. Oboje z Mężem jesteśmy
ciekawi jak będzie wyglądało nasze życie we trójkę. Ja jestem ciekawa jak
zareaguję na pierwsze oznaki porodu, czy będę oazą spokoju,( przynajmniej w
pierwszym okresie porodu),czy zacznę panikować i bać się narastającego bólu.
A jak wy czujecie sie w tych ostatnich tygodniach ciąży? POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • lenvi Re: Termin na 28 maja! 15.05.04, 23:38
      Mam termin na 21 maja, od poczatku kwietnia na zwolnieniu - szyjka zgladzona,
      gotowa do porodu, rozwarcie na opuszek palca. A tu oznak porodu ani widu ani
      slychu... Kiepsko sypiam, to chyba napiecie nerwowe daje sie we znaki. Duzo
      czytam, odpoczywam, nie mysle ze to musi byc juz, po prostu spokojnie czekam,
      malenstwo na pewmo da mi znac kiedy bedzie gotowe. Dopada mnie syndrom gniazda,
      potrzeba sprzatania itp. wiec na pewno to juz bliziutko smile)
      • ivvonia Re: Termin na 28 maja! 16.05.04, 13:54
        Czy na ostatniej wizycie u ginekologo badana jest szyjka macicy? Byłam kilka
        dni temu,gin raczej skupił się na KTG niż na szyjce. Nie potrafił też
        powiedzieć czy urodzę siłami natury czy przez cesarskie cięcie. Nie wiedział
        jak duże jest dziecko. Czego powinnam domagać się na ostatniej wizycie u
        ginekologa? Do końca ciąży zostało 12 dni.
        • lenvi Re: Termin na 28 maja! 16.05.04, 16:25
          U mnie szyjka zaczela sie zgladzac zbyt wczesnie, wiec kontrolowana jest przy
          kazdej wizycie, aby stwierdzic czy proces postepuje czy sie zatrzymal. Ale
          mysle, ze wszystko zalezy od lekarza, choc dobry gin powinie zbadac dokladnie i
          matke i dziecko na ostatniej wizycie, powinien umiec okreslic wielkosc malca
          chocby w przyblizeniu (mi powiedzial, ze dziecko-standard, to mi w zasadzie
          wystarcza), czy jest prawidlowo ulozone itp. Zas co do porodu silami natury lub
          nie, to mysle, ze generalnie jesli wszystko jest ok, to zaklada sie, ze
          wszystko pojdzie jak natura chce, choc trzeba np. liczyc sie z czyms w
          ostatniej chwili nieprzewidzianym, co spowoduje, ze porod zakonczy sie jednak
          cieciem.
          • ivvonia Re: Termin na 28 maja! 17.05.04, 21:25
            Czy tylko my mamy terminy na 28 maja. Lenvi jak sie czujesz? Dzisiaj mam lekkie
            bóle brzucha, jakoś dziwnie sie czuję. Może to już, może coś sie zaczyna dziać.
            Jutro umawiam sie na kolejną wizytę u ginekologa. Mam nadzieję, że przybliży mi
            odpowiedzi na moje pytania i doweim się coś więcej na temat porodu. Lenvi jak
            wygląda badanie szyjki, czy jest bolesne? POZDRAWIAM
            • ivvonia Re: Termin na 28 maja! 26.05.04, 20:57

Hej! Witam. Czy tylko ja amam taki termin. Dziewczyny odezwijcie się!
              • dona29 Re: Termin na 28 maja! 28.05.04, 09:07
                Ja miałam na 27 maja.
                A dziś ...jestem już przetrminowana;-((((((
                Nie mam pojęcia,jak długo tak potrwa....może ładna pogoda doda naszym dzieciom
                ochoty na przyjście na świat???
                Pozdrawiam serdecznie
                • ivvonia Re: Termin na 28 maja! 29.05.04, 15:57
                  Dona. U mnie właśnie minął wczoraj termin porodu. W piątek mam się stawić w
                  szpitalu, jeśli nic sie nie będzie działo wywołają mi poród, czego najbardziej
                  się boję. Podobno wywoływany poród boli bardziej niż ten naturalny. Po podaniu
                  kroplówki wszystko dzieję się zbyt szybko, częściej nacina się krocze.
    • majarzeszow Re: Termin na 28 maja! 30.05.04, 10:41
      hihi, a ja termin mialam na 29 maja, a urodzilam 19 maja. synek dzis ma 11 dni.

maja i Adaś (19.05.2004)
      • ivvonia Re: Termin na 28 maja! 30.05.04, 13:10
        Maja gratulacje! Cieszę się, żę już masz Kruszynkę przy sobie. Ja muszę jeszcze
        poczekać. Jaki był poród? Jeśli masz czas napisz? Pozdrawiam
        • aninia1 Re: Termin na 28 maja! 30.05.04, 19:14
          Hej Iwonia,
          Jednak nie wywaływali Tobie porodu.Mi kazali czekac do tygodnie po terminie
          czyli do wtorku i zgłosić się mam do szpitala ,ale ide juz jutro.Tez jestem
          ciekawa czy to wywoływanie boli?
          Pozdrawiam,
          Ania i 40 tyg.Maluszek
          • ivvonia Re: Termin na 28 maja! 30.05.04, 22:35
            Hej Aninia1! Daj znać co i jak. Ja na wywołaie idę w piątek. Może do tego czasu
            poród sam sie zacznie. Już my się o to postaramy z Mężem. Wywoływanie jest
            gorsze niż naturalny poród, wiele na ten temat czytałam. Może też się zakończyć
            cesarskim cięciem. Dlatego jeśli wszystko będzie z dzidziusiem ok wolę
            poczekać, jeśli będzie się coś działo muszą wywoływać.
            • bioo Re: Termin na 28 maja! 01.06.04, 10:10
              witajcie!!!wg OM 28maja, a dzis Dzien Dziecka i NIC!!!!!w piątek mam sie stawic
              w szpitalu gdzie zadecydja co dalej!!!!!juz psychicznie wysiadam, fizycznie ok,
              ale ciagle chce mi sie płakać, to perwnie przez te niepewość....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka