Dodaj do ulubionych

6 pazdziernik

26.05.04, 11:32
CZesc dziewczynysmile CZy ktoras z Was, tak jak ja, szykuje sie na termin w
okolicach 6.10?? Jesli tak napiszcie jak sie czujecie,czy macie jakies
dolegliwosci i jak tam wasze dzieciaczki sie czuja. Ciekawa jestem, jak sie
maja dziewczyny, ktore sa w dokladnie takim samym momencie ciazy jak jasmile
Pozdrawiam Was. Pa
Obserwuj wątek
    • koszatka Re: 6 pazdziernik 26.05.04, 11:46
      Hej, hej! Gratuluję Dzidziusia! Ja mam termin dokładnie na ten sam dzień, co Ty!
      Czuję się świetnie, mam mały brzuszek, nadal intensywnie pracuję (jestem
      nauczycielem i tłumaczem). Od niedawna mam wzmożony apetyt i dosyć często budzę
      się w nocy (moja pani doktor twierdzi, że to klasyczne zjawiska w tym okresie).
      Od półtora tygodnia czuję delikatne ruchy Dzidzi, a na początku czerwca mam
      zapisane USG połówkowe - może wtedy nasz skarb oswieci nas w sprawie swojej płcismile
      A Ty jak się czujesz?
      Pozdrawiam!
      Koszatka
      • wielkiblekit Re: 6 pazdziernik 26.05.04, 11:52
        OOO, a ja gratuluje aktywnosci zawodowej. Ja tez jestem nauczycielem jezykasmile
        Ale jestem juz na zwolnienieu bo mialam kolo 4 mc skurcze macicy wiec sie
        wycofalam chwilowo z pracy.Teraz juz mi dobrze, rozkoszuje sie
        moim "wywalczonym" od naturysmile stanem...ja 2tyg temu bylam na USG ale nic nie
        bylo widacsad. Kolejne za 2 tyg moze tym razem sie dowiem.Pa
    • dokumi Re: 6 pazdziernik 26.05.04, 11:48
      zapraszam w imieniu wszystkich wrześniowo-pażdziernikowych mam do naszego wątku
      (na forum "w oczekiwaniu")

ja mam termin na 30.09 więc stworzyłam ww wątek, bo mam termin akurat tak na
      przełomie tych miesięcy- może będzie 2tyg wcześniej, a może 2 tyg. później

wczoraj mój maluszek odnalazł nowe miejsce w które może mnie kopać- wybrało
      sobie nerki smile
      na szczęście te kopniaki są jeszcze przyjemne, ale co będzie za pare tygodni????
      pozdrawiam i zapraszam "do nas" wink

dochna z maleństwem
    • mamanowa Re: 6 pazdziernik 26.05.04, 12:23
      Witam Cię Wielkibłękicie! Ja mam termin na 7.10. więc jesteśmy w tym samym
      tygodniu (21tc). Czuję się bardzo dobrze, chociaż najlepiej czułam się na 2-
      tygodniowym zwolnieniu, z którego niedawno wróciłam. Teraz mam sporo pracy i
      czasami nie wszyscy moi współpracownicy rozumieją mój stan, wyprowadzając mnie
      z rónowagi, ale staram się wyluzować. Jak będą mnie za bardzo wkurzac, to znowu
      pójdę na zwolnienie!
      Poza tym brzuszek urósł już duży i w środkach komunikacji miejskiej ludzie
      ustępują mi miejsca (!) Na USG połówkowe idę w najbliższy poniedziałek i wtedy
      mam nadzieję poznać płeć maleństwa, które już od miesiąca kopie i rozkręca się
      coraz bardziej.
      Bierzesz jakieś wiataminy? Do kiedy brałaś kwas foliowy? Ja cały czas go biorę,
      zgodnie z zaleceniami lekarza, chociaż wydaje mi się to już zbędne. Witamin
      natomiast nie biorę, bo wyniki mam dobre i czuję się super, za to jem owoce i
      warzywa i piję herbatkę dla kobiet w ciąży. Czasem tylko stresuję się tym
      niebraniem witamin, kiedy któraś z moich koleżanek dziwi się, bo one brał, tak
      profilaktycznie.
      Pozdrawiam Ciebie i Twojego maluszka i czekam na wieści,
      mamanowa z październikowym smerfiątkiem
      • ewablabla Re: 6 pazdziernik 26.05.04, 13:19
        Witam Cieplutko
        Ja tez mam termin na 7.10 to super ze robi sie nas wieksza drużyna.Od początku
        ciąży jestem na zwolnieniu, na szczęście wszystko przebiega bez
        kopmlikacji.Brzuszek coraz bardziej sie rusza, wiem nawet ze w nim mieszka
        dziewczynka, ale potwierdze to jeszcze na kolejnym usg na które wybieram sie 2
        czerwca.Witaminki,witaminki na potege musimy jeść bo wyniki lecą nam w dół!!!
        Mam nadzieje ze to chwilowe.
        Pozdrawiam Was Kochane Mamusie w tym pieknym dniu**duzo radości.Ewa&Julka (7,10)
    • anetchen Re: 6 pazdziernik 26.05.04, 12:57
      Witam ja mam termin na 3 października i będę miała synka! Czy któraś z
      przyszłych mam jest może z Poznania?
      • wielkiblekit Re: 6 pazdziernik 26.05.04, 13:39
        Mamanowasmile Odnosnie kwasu foliowego to bralam caly 1 trymestr. A po jego
        zakonczeniu lekarz kazal mi odstawiac Folik i pozwolil lykac juz witaminy.
        Teraz lykam dodatkowo zelazo bo mam slabsze wyniki.
        Anetchen. Ja wprawdzie nie jestem z Poznania ale tam jezdze do lekarzasmile
        Pozdrawiam
        • anetchen Re: 6 pazdziernik 26.05.04, 17:30
          Pytałam o Poznań, bo zastanawiamy się z mężem nad wyborem szkoły rodzenia, a
          chcemy, żeby była przy szpitalu, w którym odbędzie się poród. No widzisz, mi
          się też pogorszyły wyniki morfologii - bardzo spadła hemoglobina, pewnie jutro
          mój gin przypisze mi żelazo, bo to w witaminkach ciążowych jakoś nie wystarcza.
          A z anemią nie ma żartów. Pozdrowienia
    • atc2 Re: 6 pazdziernik 26.05.04, 13:46
      Hej Hej Ja też mam termin na 6 października. Na ostatnim USG wyszło, że będzie
      chłopiec ( Kuba lub Filip). Jest bardzo bardzo ruchliwy. Ciągle kopie, ale
      narazie jest to bardzo przyjemne. Niestety dosyć dużo już przytyłam, prawie
      8kg. Nie wiem dlaczego bo wcale dużo więcej nie jem. Mam nadzieję, że nie
      przekroczę 20kg. Czy któraś z Was też może tyle przytyła? Może nie jestem sama.
      Pozdrawiam. Asia
      • mamanowa Re: 6 pazdziernik - kilogramy 27.05.04, 10:00
        atc2
        nie przejmuj się. ja tez przytyłam już ok. 7-8kg (termin 7.10.) i wcale nie jem
        dużo więcej niż przed ciążą. chyba nie mamy większego wpływu na to o ile nasze
        ciała się powiększają w tym stanie. oczywiście nie mówię o skrajnościach, kiedy
        kobieta cały czas się objada. ja nawet nie jem słodyczy, bo nie mam na nie
        ochoty. a skoro i tak na razie nie możemy się odchudzać, nie pozostaje nam nic
        innego jak zaczekać do października i wtedy rozpocząć jakąś marchewkowo-
        sportową dietę karmiącej mamy.
        pozdrawiam cię serdecznie i pozostałe mamy też,
        mamanowa ze słodkim październikowym balastem
    • zuzia36 Re: 6 pazdziernik 26.05.04, 22:37
      Witam !!!!
      Ja co prawda nie jestem w ciązy (choć mam zamiar niedługo być) ale mam właśnie
      6 października urodziny.

Pozdrawiam Was gorąco !!!!!!!!!!
      Rośnijcie zdrowo !!!!!!!!!!!!!!
      • wielkiblekit Re: 6 pazdziernik 01.06.04, 13:56
        CZesc dziewczyny i jak tam wasze samopoczucie? ja za tydzien mam wizyte i moze
        sie w koncu!!! (22tc)dowiem jaka plec dzieckasmilePozdrawiam
        • ewablabla Re: 6 pazdziernik 01.06.04, 19:17
          A ja jutro wybieram sie na usg 3d do dr Makowskiego w Pruszkowie,
          prawdopodobnie w brzuszku mieszka dziewczynka, a jutro potwierdzimy. Juz nie
          moge sie doczekacsmile))i troszke sie denerwuje czy wszystko jest w porządku..!!
          Ewa & Julka (7.10)
          • wielkiblekit Re: 6 pazdziernik 02.06.04, 09:01
            Dlaczego sie denerwujesz, czy wszystkow w porzadku? sa jakies pzreslanki ze cos
            moze byc nie tak?? Ile kosztuje u was 3D?
            • ewablabla Re: 6pażdziernik 02.06.04, 16:01
              Akurat to usg kosztuje 150pln, ale słyszałam o kosmosach-240 do 300pln.Ja
              akurat znam tego lekarza ,czytałam o nim na forum i mam do niego zaufanie.Co do
              przesłanek ze coś nie tak - to takich nie ma, ale my mamuśki zawsze mamy jakies
              obawysmile)))
              Buziaki
              Ewa&Julka (7,10)
          • mamanowa do ewablabla! 02.06.04, 09:12
            Ewo! Jestem bardzo ciekawa Twojej relacji z usg u dr. Makowskiego, bo też się
            tam wybieram za jakiś czas.

Mamy ten sam termin, czy wiesz już gdzie będziesz rodzić?

Pozdrawiam Cię gorąco i trzymam kciuki za badanie, ucałowania dla
            najprawdopodobnie Julki, mamanowa z październikową zagadką (7.10.)
            • ewablabla usg 3d 02.06.04, 15:56
              wszystko napiszę ja wrócimy, czyli wieczorkiem usg mam na 19:30
              Całuski
    • female Re: 6 pazdziernik 02.06.04, 11:28
      Helo wink
      Ja mam termin na 9.10 i prawdopodobnie w brzuszku mam małego chłopczyka. To
      całkiem miła wiadomość, bo po domku biega śliczna 7latka wink Na ostatniej
      wizycie mój doktorek potwierdził płeć (nawet wpisał 19.04 "filius", bo jak
      stwierdził ewidentnie widać siusiaczka), więc mam nadzieję, że nie robię
      głupoty oddając dziewczęce ciuszki kuzynce...
      Mały Mieszkaniec Brzuszka rozpycha się wieczorami(od 24.04), co sprawia ogromną
      radość mi i moim bliskim wink
      Po wczesnociążowych perypetiach wróciłam do pracy i myślę, że popracuję do
      końca czerwca, bo potem przydałoby się poodpoczywać i nabrać siły i mnóstwo
      energii na zbliżające się przyjęcie Kaczorka.
      Przytyłam 1,5 kg, czuję się dobrze, a wyglądam fantastycznie (hihihih, co za
      skromność).
      Pozdrawiam,
      Benia
    • dokumi Re: usg- dr Makowski 02.06.04, 13:07
      witam!
      odnośnie usg u dr Makowskiego (pruszków)- ciekawa jestem waszej opini na temat
      ważyszch wrażeń z wizyty
      dowiedziałyście się wszyskiego?
      ja byłam 26.05 i jestem zadowolona, chociaż nie mam żednego porównania z
      połokowym usg-3d
      po wizycie dostałam kasetę vhs- niestety bez dzwięku (szkoda bo gin mówił co
      widać w damym momencie) i pięc zdjęć, w tym 3 zdjęcia buzi smile, z czego dwa mało
      wyrażne i nieczytelne
      do tego dostaliśmy krótki opis badań (mam wrażenie,że malo wyczerpujący- brak
      np wagi dziecka)
      chyba te badania są traktowane bardziej dla zaspokojenia ciekawości przyszłych
      rodziców, niż pod kątem przydatności tych badań dla celów medycznych
      faktem,jest, ze dosyć długo gin analizował to co widać było na monitorze, i
      wiecej nam powiedział, niż w wynikach badań napisał...sad

a tak właściwie jakie informacje powinny zawierać wyniki badań połowkowych??
      tak naprawdę - to, co mam za bardzo nie nadaje się do pokazania mojemu dr
      prowadzącemu....... chyba, że jemu są one nie potrzebne......

• mamanowa Re: usg- dr Makowski 02.06.04, 14:12
        podciągam do góry, bo interesują mnie odpowiedzi na te same pytania.
        pozdrawiam cieplutko z październikowym okruszkiem,
        mamanowa
        • ewablabla Re: usg- dr Makowski 02.06.04, 23:03
          Witam
          Juz jestesmy po usg, było super!!!Wrazenia sa niesamowite.Z tego wszystkiego to
          nie wiem co napisac.Widzielismy całą dzidzie od główki po pięty.3d pokazuje
          tylko buzię.Trzeba o wszystko pytać mam wrażenie że dr.jest juz troszke
          zmęczonysmile!!Dostalismy kasete z nagraniem i kilka zdjec samej buzki.
          Kochane teraz ide cos zjesc,jutro na spokojnie jak ochłone to napewno cos
          jeszcze napiszę.
          Pozdrawiam
          Ewa&Julcia (7.10)
          • dokumi Re: usg- dr Makowski 03.06.04, 09:37
            takie samo i ja miałam wrażenie- jak się nie spytałam to nic nie mówił,
            a jak opis badania- mnie się wydaje, że skąpy jak na badanie połówkowe

pozdrowionka

Dochna i Jaśminka (28.09smile
            • ewablabla Re: usg- dr Makowski 03.06.04, 22:16
              Witam
              co do opisu usg to trudno mi porównac zawiera (chyba) większośc tzw:biometria
              płodu.Generalnie zabrakło mi wyjasnienia przez dr.co te skróty oznaczają.Ale i
              tak najważniejsze ze Julka jest zdrowa i co mnie zaskoczyło na poród muszę sie
              nastawić juz na koniec wrześniasmile)
              A dzis byłam na badaniu "glukozy"-świństwo!!!!!!!!!!ale żyję.
              Pozdrawiam gorąco
              Ewa&Julcia
            • anetchen Re: usg- dr Makowski 04.06.04, 15:59
              Ja jestem ciekawa, czy taki wynik badania oficjalnie połówkowego - czyli przy
              założeniu, że robi się tylko trzy badania usg podczas ciąży, różni się od
              standardowego badania usg, które ja mam co trzy tygodnie. Myślę, że chyba nie.
              Mi mój lekarz co trzy tygodnie podaje wszystkie wymiary (mam frajdę, bo
              sprawdzam je sobie z tabelą), wagę i opowiada, czy serduszko i inne narządy
              dobrze się rozwijają.
              • wielkiblekit Re: usg- dr Makowski 07.06.04, 10:43
                CZesc Dziewczyny. Powiedzcie mi, jak duze sa wasze brzuszki? tzn ile wam
                przybylo centymetrow do dnia dzieisejszego. Ja mam ich 87 i przybylo mi jakies
                20smile Aha i jescze pytanie: Czy stosujecie jakis krem na brzuszek, zeby nie bylo
                rozstepow? Jesli tak to jaki i ile kosztuje. Ja na razie smaruje sie balsamem,
                ale zaczynam sie obawiac ze toz a malo. Pozdrawiam
                • mamanowa na rozstępy 07.06.04, 11:45
                  ja stosuję oliwkę dla dzieci po kąpieli wieczornej, na jeszcze wilgotne ciało,
                  a rano balsam do suchej skóry. na razie to wystarcza, po prostu staram się nie
                  dopuścić do wysuszenia skóry.
                  a jest o co się troszczyć, bo brzuchol jest już ogrmony, nie wiem ile cm, ale
                  na pewno duuuuuuuuużo, ponad miesiąc temu miałam 81cm, ale wtedy prawie nic nie
                  było widać!!!!!!!!!! ...ale fajnie!!!!!!!!
                  pozdrawiam wszystkie brzuchole początkowo-październikowe
                • anetchen Re: usg- dr Makowski 07.06.04, 12:42
                  Ja mam krem na rozstępy z Avonu, ale tak ogólnie to smaruję się zawsze po
                  kąpieli oliwką dla dziecci, z tym że nie od początku ciąży, tylko tak od
                  dobrych 7 lat. Mam nadzieję, że skóra na brzuchu mi wytrzyma... W talii 78 cm
                  (przed ciążą 60) i tak jak mówi mój lekarz, rośnie duży chłopaczek...
      • krystyna33 Re: usg- dr Makowski 09.06.04, 08:10
        Ja miałam robione badanie połówkowe u dwóch różnych lekarzy , z tym że I-sze w
        szpitalu na Madalińskiego a II-gie u pana dr Makowskiego więc mam
        porównanie.Otóż to I-sze badanie (niby połówkowe) nie zawierało 1/3 wiadomości
        co te u dr Makowskiego, poza tym lekarz pomylił płeć. Na to drugie badanie 3D
        pojechałam tylko z ciekawości i okazało się bardzo dokładne i wyczerpujące, a
        moja lekarka prowadząca była bardzo zachwycona dokładnością i rzetelnością
        opisu. Pan doktor bardzo dokładnie badał i udzielał wszystkich informacji , a
        buzia w 3D wyszła rewelacyjnie aż mąż miał łezkę w oku. Tak więc z całego serca
        polecam pana dr.
    • atc2 Re: 6 pazdziernik 07.06.04, 13:59
      Hej Hej Dziewczyny. Zaczyna mi się właśnie 24 tydzień. Od jakiś dwóch tygodni
      mam okropne zaparcia, a na dodatek brzuszek robi mi się cały napięty i
      niesamowicie ciężki(najczęściej wieczorem i nie chce mi się wtedy nigdzie
      wychodzić). Poradźcie co powinnam jeść a może czego nie powinnam (na suszone
      owoce już patrzeć nie mogę). Przytyłam już niestety 10 kg, ale na razie idzie
      mi już tylko w brzuszek.
      Pozdrawiam gorąco. Asia
    • cytrynka3 Re: 6 pazdziernik I ja, i ja:-))) 07.06.04, 18:10
      Hej, nie muszę pisać na kiedy mam terminsmile)) Mam 28 lat (w lipcu kończę 29),
      trzynastomiesięczną córeczkę, synka w brzuszku i 9.5 kilo na plusie. Mialam
      robiony test potrójny i wyniki są w normie. Czekam na październik z
      ustęsknieniem (synku, chcę Cię wreszcie przytulić), obawą (jak nikogo nie
      zaniedbać) i ciekawością (czy maluszu będziesz budził się co godzina na cysia?).
      Za 4 tygodnie będę miała wykonany test glukozowy, i badania pod kątem anemii.
      Jestem chronicznie niewyspana, dzień zaczynam od pysznej kawki, a potem dobudza
      mnie córcia. Kiedy widzi goły brzuch tuli się do niego i całuje. To po prostu
      miód na moje serce.
      Pozdrawiam serdecznie
      Cytrynka
    • catalina1 Re: 6 pazdziernik 08.06.04, 08:10
      No to i ja się tutaj odezwę, choć termin mam na 9.10 wink Ale zobacyzmy kiedy
      mój "chyba chłopak" się zechce objawić wink
      Odpowię hurtem na pozostałe posty:
      Ja używam do smarowania oliwki Bambino, na razie wystarcza.
      Bruzszek - tam gdzie kiedyś była talia teraz jest 97 cm wink czyli prawie 30 cm
      na plusie wink
      Czuję się rewelacyjnie i mam wyjątkowo dużo siły. Dolega mi tylko spanie - mało
      śpię, budzę się w nocy ale jakos nie przeszkadza mi w funkcjonowaniu.
      • dariaa76 Re: 6 pazdziernik 08.06.04, 12:49
        Witam wszystkich, termin mam na 8 pazdziernika, 5 kg do przodu, brzuszek coraz
        wiekszy i dziewczynke w drodze. Siedze w pracy przez 8 godzin i jest mi juz
        coraz trudniej. Zapisalam sie do szkoly rodzenia, w nadziei ze tam zmusza mnie
        do jakiegos ruchu...Do brzucha stosuje oliwke, bo od kremow AVON mialam
        uczulenie. Jeszcze dokladnie 4 dlugieeeeeeeee miesiace, a cos czuje ze tak jak
        pierwsze dziecko (dziewuszka) tak i ta urodzi sie z malym opoznieniem.
        Pozdrawiam
        • ewablabla Re:szkoła rodzenia ???? 08.06.04, 19:23
          Witam Was Cieplutko
          Im czas mija tym bardziej zaczynam sie zastanawiać,czy zapisac sie do szkoły
          rodzenia.Czy spotkania te nauczą -pomogą mi w czasie porodu.Kiedys kobiety
          rodziły bez specjalnego przygotowania... .mam koleżankę która rodziła bez
          szkoły rodzenia i było super No i nie wiem z jednej strony chciałabym aby porod
          był jak najbardziej bezpieczny dla dziecka,a z drugiej strony zastanawiam sie
          czy bez szkoły rodzenia nie dam sobie rady???Np.rodząc w towarzystwie dobrej
          połóżnej.
          A wy juz zdecydowałyście?Napiszcie coś o programie szkół,ktore sa ok.i wmiare
          tanie,aktualne.Interesują mnie szkółki Warszawskie
          Dzięki
          Ewa&Julcia (7,10)

• catalina1 Re:szkoła rodzenia ???? 09.06.04, 07:56
            ewablabla napisała:

> Im czas mija tym bardziej zaczynam sie zastanawiać,czy zapisac sie do szkoły
            > rodzenia.Czy spotkania te nauczą -pomogą mi w czasie porodu.

Ja dokładnie na to liczę, a przy okazji nie nasi panowie nauczą się pomagać
            nam, co w ostatnim momencie może być ważne. Nie chcę wpaść w panikę, więc
            idziemy.

> A wy juz zdecydowałyście?Napiszcie coś o programie szkół,ktore sa ok.i wmiare
            > tanie,aktualne.Interesują mnie szkółki Warszawskie

Mnie też interesują warszawskie, a dokładniej myślę nad dwoma - albo przy
            szpitalu na Madalińskeigo albo na Bielanach. Decyzja zapadnie pewnie za tydzień
            jak ustalę ze swoją panią doktor, w któym z nich raczej będę rodzić, uważam, że
            najlepsza jest szkoła przyszpitalna, pozwala poznać oddział i położne. To
            powinno się przydać później.
            • wielkiblekit Re:szkoła rodzenia ???? 09.06.04, 09:25
              Ja zglosilam sie juz nawet wstepnie do szkoly rodzenie. Lubie wiedziec co sie
              wokol mnie dzieje, a porod jest dla mnie zupelnie nowa sytuacja wiec lizce na
              fachowa wiedze i doswiadczenia kolezanek ze szkoly. poza tym praktyczne
              informacje co do pielegnacji malucha interesuja mnie bardziej niz mity i
              zabobony tesciowejsmile Dzis ide na USG.. trzymajcie kciuki, zebym sie wkoncu
              dowiedziala jaka plec mojego dzieckasmilePozdrawiamsmile
              • anetchen Re:szkoła rodzenia ???? 09.06.04, 10:05
                Ja właśnie miałam ostatnio dylemat czy już zacząć kurs w szkole rodzenia czy
                jeszcze z nim poczekać. W szkole, którą wybrałam, przyjmują ciężarówki od 24
                tygodnia (obecnie w nim jestem) a zajęcia rozpoczynały się w poniedziałek.
                Stwierdziliśmy z mężem, że to jednak trochę za wcześnie i że zapomnimy dużo
                przez dwa miesiące przerwy. Zdecydowaliśmy się na następną edycję (najwyżej nie
                dokończę kursu, gdyby Maluch się pośpieszył).
            • ewablabla Re:do catalina 1 09.06.04, 21:23
              Witam Cię
              Tez w pierwszej wersji miałam rodzic na Madalińskiego tzn. biore ten szpital
              nadal pod uwage, ale mieszkam na Bemowie i generalnie bliżej mam np.na
              Kasprzaka.Tym bardziej jak przeczytałam o Madalińskiego na forum szpitale... .
              W przychodni na Madalińskiego prowadze ciąże i powiem z reką na sercu że coraz
              częściej się załamuję jakością pracy tamtejszego personelu, z drugiej strony
              mają naprawdę dużo pacjentek.Już przy następnej wizycie 5,07 idę do nowego
              lekarza,Pani dr moze będzie bardziej kontaktowa i wszystko będzie ok.
              Catalina1 proszę jak bedziesz znała opinię swojej lekarki na temat
              Madalińskiego to daj znać, może nawet na priv.bardzo mi zależy.!!
              Gorąco Cię pozdrawiam i Twoje maleństwo
              Ewa & Julcia 7,10
              • catalina1 Re:do catalina 1 10.06.04, 12:59
                Ja za to mieszkam na Mokotowie i jakoś bardziej ostatnio obstawiam Bielany wink
                Kiedyś leżałam tam na ginekologii i mam dobre wspomnienia ze szpitala. A co do
                Madalińskiego to on ma bardzo rózne opinie i bardzo dobre i bardzo złe. Moja
                siostra rodziła tam i była zachwycona. Zresztą ja też tam się urodziłam wink)
                Jak coś postanowię to dam znać.
                Miłego weekendu życzę wink
    • agax3 Re: 6 pazdziernik 09.06.04, 10:26
      Dopiszę się i ja - termin na 4.10 ale na USG w kwietniu wyszło, że raczej 23.10.
      Zobaczymy co wyjdzie teraz, bo idę w piątek (11 czerwca). Właśnie 1 czerwca
      stukneło mi 33 latka. W domu biegają trzy urwisy - dwie dzieczyny i chłopiec.
      Pozdrawiam Wszyskie przyszłe mamusie!!!!
      • paulajal Re: 6 pazdziernik 09.06.04, 12:00
        To i ja się dołączę wraz z moim Sebastiankiem, który ma przyjść na świat 10.10.
        Właśnie złapało mnie okropne przeziębienie, toteż siedzę w domku, co w sumie i
        tak robię od początku ciąży, ze względu na charakter mojej pracy, przez którą
        cierpię na chroniczne zapalenie gardła (jestem lektorką francuskiego, chyba
        niektóre z Was też z tego co czytałam, może nawet pracujemy w tych samych
        szkołach jezykowych). Widzę, że moje Usg połówkowe było bardzo skąpe w
        informacje (polegające głownie na tym, że wszystko jest dobrze, nie podano mi
        nawet wagi maleństwa), choć wykonywał je polecany mi z wielu źródeł specjalista
        dr Wielgoś. Ciekawa jestem jak często chodzicie na usg i ile ich już miałyście,
        ja niestety, dużo (ciąża była w 1 trymestrze zagrożona) i trochę mnie to
        martwi. Też nie wiem do której szkoły rodzenia się zapisac i czy w ogóle ma to
        sens, może lepiej przeznaczyć te pieniążki na prywatną położną. Zmierzam rodzić
        na Karowej lub na Solcu, wiecie coś o tamtejszych szkołach rodzenia, położnych,
        z którymi można się indywidualnie umówić? Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
        Pozdrawiam ciepło wszystkie małe cypiski. Paula
    • patricciosa Re:Usg dr Makowski. 09.06.04, 13:59
      Cześć. Mam termin na 08.10 więc niedaleko od Was. Na razie u mnie wszystko
      gda, ale mam do Wasd jedno pytanko o USG u dra Makowskiego. Wybieram Się na nie
      za tydzień i nie wiem czy mam ze sobą zabrać płytę czy kasetę? A może nagranie
      dostaję na płycie od lekarza?
      • ewablabla Re:Usg dr Makowski. 09.06.04, 21:09
        Cześć
        Ja byłam u Dr. w Pruszkowie i tam dostaje sie kasetke z nagraniem,ale w
        ostatniej chwili przypomniałam o jej włożeniu do magnetowidu!!!!
        Zycze powodzenia
        Ewa &Julcia 7,10
        • wielkiblekit Re:Usg dr Makowski. 18.06.04, 09:37
          DZisiaj rano weszlam na wage i .. malo co z niej nie spadlam@ kg do przodu w
          ciagu 2 tygodni... W sumie 9 do przodu.Matko, chyba przejde na dietesmile))
          • agnieszka.k.k Re:Usg dr Makowski. 18.06.04, 14:44
            Witam!
            na razie jestem pośród starających się ale chciałabym prosic Was o pomoc,
            czy dr. Makowski przyjmuje tylko prywatnie??? Ile bierze za wizytę prywatnie
            (bez USG)w gabinecie w Pruszkowie???
            Czy możecie mi podać dokładne namiary do tego lekarza
            z góry dziękuję
            Aga
    • ewablabla Re: urlopik?? 25.06.04, 18:03
      Witam Mamusie
      2 tyg mnie nie było leciałam z wywieszonym językiem do komputera szukam wątku,i
      co gdzieś daleko daleko... . Co słychać jak brzuszki?? Wybieracie sie na urlop?
      ja właśnie wróciłam z Mazur trochę pogoda nie dopisała ale dobrze ze nie było
      bardzo gorąco, troszkę sie opaliłam i teraz moge zacząc szał zakupów.A wy już
      macie pokupowane rzeczy dla dzidzi? A w Warszawaie gdzie można kupić wyprawkę?
      Może jest jakiś sprawdzony sklep hurtownia?
      Pozdrawiam
      Ewa&Julka 7,10
      • catalina1 Re: urlopik?? 25.06.04, 20:18
        ewablabla napisała:

> Co słychać jak brzuszki?? Wybieracie sie na urlop?
        > ja właśnie wróciłam z Mazur trochę pogoda nie dopisała ale dobrze ze nie było
        > bardzo gorąco, troszkę sie opaliłam i teraz moge zacząc szał zakupów.

A my już po urlopie wink Leciutko opalona buzia i ręce, nogi jak zawsze się
        zbiesiły i nie opaliły wink
        Z zakupami czekam jeszcze z miesiąc. ale jak znajdziesz namiar na jakąś
        hurtownie to podaj.
        • ewablabla Re: urlopik?? 28.06.04, 09:33
          straszna cisz nastąpiła...!!!
          • catalina1 Re: urlopik?? 28.06.04, 10:43
            Może faktycznie wszystkie się urlopują, a ja pierwszy dzień w pracy po
            tygodniu wink Ale jest dobrze.
            • ewablabla Re: urlopik?? 28.06.04, 12:58
              ja po 2 tyg wypadzie na mazury, ale do pracy nie wracam cały czas jestem na l4.
              od początku. i muszę przyznac ze wcale mi sie nie nudzi.
              • catalina1 Re: urlopik?? 28.06.04, 14:16
                A co takiego robisz?? ja bym kota dostała w domu, co w połączeniu z posiadanym
                psem było by mało ciekawe - szczególnie dla przyszłego Taty wink
                • ewablabla Re: urlopik?? 29.06.04, 13:36
                  Wprawdzie nic szczególnego.Ostatnie pół roku mojego życia zawodowego dało mi w
                  kość, zmiana kierownika na mało odpowiedzialnego i decyzyjnego, miejsca pracy
                  itp.To sprawiło ze nadal nie tesknie za pracą, cieszę sie kazda chwilą spędzoną
                  w domu każdym wolnym weekendem (bo zwykle pracowałam)Nabieram sił... Chodze na
                  spacerki z moim pieskiem wiecznie wesołym bokserkiem
                  Ewa &Julcia 7,10
                  • catalina1 Re: zakupy 29.06.04, 13:53
                    Wczoraj poszliśmy na rekonesans po sklepach i załamałam się cenami, ja wiem, że
                    część rzeczy to fenaberia np kąpiel przyborów do kąpieli za 155 pln - w sumie z
                    tego kompletu to potrzebne są nożyczki, szczotka i termometr a za teo zapłace
                    ze 20-30 pln. Ale ogólnie koszty mnie przyłamały. sad
                    • ewablabla Re: zakupy 29.06.04, 15:00
                      My jeszcze musimy kupic komodę na ubranka itp.,pozostaje cała wyprawka,wózek
                      sama nie wiem...moze można dodrukować pieniądze na ten celsmile))A wybrałaś już
                      szkołe rodzenia??Gdzie będziesz rodzić??
                      Ja coraz bardziej skłaniam się ku Zelaznej.Na 90% będę
                      rodzić sama tzn mój małzonek na tą fazę porodu wyjdzie z sali.
                      Pozdrawiam
                      Ewa&Julcia
                      • catalina1 Re: zakupy 29.06.04, 15:02
                        ewablabla napisała:

> My jeszcze musimy kupic komodę na ubranka itp.,pozostaje cała wyprawka,wózek
                        > sama nie wiem...moze można dodrukować pieniądze na ten celsmile))

Jak znajdziesz na to sposób to podziel sie nim wink

> A wybrałaś już
                        > szkołe rodzenia??Gdzie będziesz rodzić??

Do szkoły rodzenia ide 05.07 na pierwsze zajęcia. Na Madalińskiego, ale nie
                        przy szpitalu. A rodzić będę na Bielanach.

> Na 90% będę
                        > rodzić sama tzn mój małzonek na tą fazę porodu wyjdzie z sali.

A ja nie wiem - mój Pan jest gotowy zostać do końca, a ja nie wiem czy chcę
                        tego.
    • dagg Re: 6 pazdziernik 29.06.04, 18:38
      Dziewczynyyy, ile przytyłyście??
      Ja już 7 kg!!
      A ostatnio to strasznie szybko postępuje... smile
      Pozdrawiam!
      Dagmara

• catalina1 Re: 6 pazdziernik 29.06.04, 18:42
        dagg napisała:

> Dziewczynyyy, ile przytyłyście??
        > Ja już 7 kg!!
        > A ostatnio to strasznie szybko postępuje... smile

Prawie 10 smile i pilnuję się żeby nie postępowałao zbyt szybko wink znaczy się
        pożegnałam sie ze słodkimi bułeczkami codziennymi smile
        • dagg Re: 6 pazdziernik 30.06.04, 07:39
          Ja teraz też zaczynam pilnować. A muszę zrezygnować z batonika Bajecznego!
          Może nie codziennie, ale i tak za często crying
          Ech życie, czego się nie robi dla własnego dziecka...
          Pozdrawiam
          Dagmara

Jeszcze się taaam żagiel bieli...
          • wielkiblekit Re: 6 pazdziernik 30.06.04, 10:01
            Ja 9 kilosmile W zycuiu nie wazylam 60kg, ale maz sie cieszysmile A macie moze takie
            strzykajace bole w krzyzu? Czy cwiczycie jakos, przygotowujecie sie jakos do
            porodu?? Napiszciesmile pa
            • catalina1 Re: 6 pazdziernik 30.06.04, 10:11
              wielkiblekit napisała:

> Ja 9 kilosmile W zycuiu nie wazylam 60kg, ale maz sie cieszysmile

ja w życiu nie ważyłam 70 wink)

> Czy cwiczycie jakos, przygotowujecie sie jakos do
              > porodu??

Nie - mam nadzieję nauczyć się tego w szkole rodzenia. Czyli od poniedziałku wink
              • ewablabla Re: waga 30.06.04, 17:05
                Witam
                Ja niestety przybrałam sporo na wadze blisko 15 kg,może to dlatego ze siedze w
                domku na l4 a moze dzieki zerwaniu z nałogiem palenia, ale nie ważne będe sie
                martwić póżniejsmile)Co do ćwiczeń to na początku zawzięcie ćwiczyłam w domu.Na
                basenie byłam kilka razy a teraz jakoś od tygodnia brakuje mi sił i coś
                kręgosłupik mi siada.Zaczynam się czuć jak prawdziwa "Ciężarówka".
                Pozdrawiam
                Ewa &Julcia 7,10
                • dagg Re: waga 30.06.04, 18:18
                  A mnie najbardziej doskwiera uczucie rozciągania się skóry pod biustem...
                  Dagmara

Jeszcze się taaam żagiel bieli...
                • catalina1 Re: waga 30.06.04, 18:30
                  ewablabla napisała:

> a teraz jakoś od tygodnia brakuje mi sił i coś
                  > kręgosłupik mi siada.

Czas wrócić na basen wink
                  • wielkiblekit Re: waga 25.08.04, 10:15
                    Witajcie 6 pazdziernikowe mamusiesmile Cos nam watek podupadl. Jak sie czujecie?
                    JAk wasze brzuszki? Macie juz torby popakowane? Ja sie czuje dobrze i pomimo ze
                    nie jestem wcale strasznie gruba, to czuje sie dosc ciezko i to mnie troche
                    denerwuje. Poza tym radosne oczekiwanie.. i wydawanie pieniedzy. Pa
                    • wielkiblekit Re: waga 23.09.04, 16:18
                      Witajcie? Czy ktoras z Was juz moze urodzila????
                      • catalina1 Re: waga 23.09.04, 21:28
                        Ja nie, choć bardzo bym chciała wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka