73nikusia 30.07.04, 17:06 Rozpoczynam piekna kwietniowa historie Kwiecien to piekny miesiac, to wlasnie w nim przyszedl na swiat moj najukochanszy Tato, moj najukochanszy Maz ... i ja sama. Teraz oczekujemy na nasze Kwietniowe Malenstwo Pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olida Re: KWIECIEN 2005 :-) 30.07.04, 17:16 A ja marzyłam o tym, żeby urodziło się w kwietniu i było Baranem. Twierdziłam nawet, że jak się nie wyrobimy to ... czekamy do następnego roku! I tak czekałam trzy lata W końcu jest, ale będzie Luty 2005. Teraz się śmieję z moich marzeń, ale tobie gratuluję! Ola Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 ReGratualcje 30.07.04, 17:23 Nika))) Nie wiem czy mnie pamiętasz bo nie pojawiłam się już na lipcowych staraniach - na dobre zadomowiłam się na forum niepłodność((( Jednak chcę Ci serdecznie pogratulować bo bardzo się cieszę, że Ci się udało. Życzę spokojnej ciąży. Dbaj o siebie pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
73nikusia :-) 30.07.04, 17:47 Pewnie ze pamietam ... i wlasnie bardzo mnie martwilo ze gdzies zniknelas. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje starania. Bede sie trzymac cieplutko i dbac o siebie. Wlasnie za tydzien wybieramy sie na urlop, nad nasze piekne polskie morze. Oby pogoda dopisala. Pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
aga_78k Re: KWIECIEN 2005 :-) 30.07.04, 19:57 Moje maleństwo tez przyjdzie na świat w kwietniu Kiedyś sobie zaplanowałam, że urodzi sie w kwietniu i będzie baranem, no i udało się. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
73nikusia Re: KWIECIEN 2005 :-) 30.07.04, 20:26 Witaj To jest nas dwie Oby jeszcze wiecej dziewczyn z watku staran zasililo watek KWIECIEN 2005 Pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.gdynia Re: KWIECIEN 2005 :-) 30.07.04, 22:13 Witajcie Kwietnióweczki!!! Ja też jestem Kwietniówką, tyle, że 2004 Jednak już czekałam kiedy się ukaże Kwiecień 2005! Tak z sentymentu... Pozdrawiam Was serdecznie, dbajcie o siebie i Wasze fasolki. Czas tak szybko leci, raz dwa będzie połowa, a potem "z górki" i będziecie trzymać w rękach swoje maleństwa. Czego bardzo Wam życzę. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
73nikusia Witajcie :-) 31.07.04, 07:52 Oj za szybko kliknelam W koncu slonko Pewnie zdziwicie sie czemu tak wczesnie wstalam. Jedziemy do Zakopanego ... z rodzina meza, ktora odwiedzila nas i bedzie z nami tylko tydzien. Przyjechali na miesiac i troszke obwozimy ich po Polsce. Pozdrawiam kwietnioweczki Dziekuje za pozdrowienia od bylych kwietnioweczek Trzymajcie sie cieplutko Nika Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Gratulacje!!! :-) 31.07.04, 15:33 Dziewczyny gratuluję bardzo!!! Ale się zdziwiłam, widząc KWIECIEŃ! Nikusia Tobie szczególnie gratuluję, pociągnij za sobą resztę dziewczyn z lipcowych starań. Dbaj o siebie i wypoczywaj nad tym naszym morzem. Ja też tam będę za 1,5 tyg . W związku z tym duuużo słonka! Pozdrawiam serdecznie z MARCA 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
malilka Re: KWIECIEN 2005 :-) 01.08.04, 00:06 Ja też jestem mamą z kwietnia 2004 i też się bardzo wzruszyłam jak zobaczyłam ten wątek- tyyyle wspomnień! Dzisiaj jestem najszczęśliwszą mamą na świecie i nie wyobrażam sobie życia bez mojego Słoneczka. Kwiecień to najlepsza pora na urodzenie dziecka- jak przychodzi na świat to zaczyna się wiosna, nie trzeba mu zakładać ciepłych ubranek, kombinezonów itd. a potem można przez pół roku rozkoszować się piękną pogodą, długimi spacerami, karmieniem i przewijaniem w parku, "golaskowaniem" i wietrzeniem małej pupci na trawie- słowem rewelacja. Jak będę planowała kolejne dziecko (już bym chciała to też spróbuję wcelować się w kwiecień. Pozdrawiamy wszystkie mamy z kwietnia 2005 Malilka i Maciuś 05.04.04 Odpowiedz Link Zgłoś
73nikusia Witajcie :-) 01.08.04, 19:31 Oh jaka sliczna pogoda. Bylismy na weekend w Zakopanem z rodzina meza. Pogoda jak marzenie, slonce, cieplo, tylko troszke te tlumy mnie przerazaja. Czuje sie swietnie, mam tyle energi ... podobno kobiety w ciazy tak maja. Moj maz mi mowil ze dawniej srinterki zachodzily w ciaze przed waznymi zawodami ... a ciaza byla swoistym dopingiem. Chyba nie pisalam jeszcze o tym ale ja nie mialam i na razie odpukac nie mam zadnych typowych ciazowych oznak. Pamietam na staraniach przyszle emamy pisaly o roznych objawach a u mnie na razie nic. Zeby nie testy i brak miesiaczki ... A teraz troszke statystyki ... ile nas jest??? Na razie dwie ... Aga_78k bylwalas na LIPCOWYCH STARANIACH?? Nie pamietam Cie ... Pozdrawiam serdecznie mam nadzieje na wymiane zdan, opowiesci jak tam idzie w kolejnych tygodniach i na szczesliwe rozwiazanie za 8 miesiecy ... Pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
aga_78k Re: Witajcie :-) 02.08.04, 11:33 Witajcie Nikusiu wcześniej bywałam na forum Dla starających się, dopiero niedawno odkryłam to forum. Mam do ciebie pytanie czy byłaś już u lekarza? ja planuje dopiero za tydzień, mam nadzieje, że bedzie juz widac na USG. Ja narazie nie mam za duzo objawów, tylko troche mam mdłości jak jestem głodna. A ty? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: KWIECIEN 2005 :-) 02.08.04, 09:14 Oj strasznie bym chciala do Was dołaczyc, moja mama jest z kwietnia, moja babcia i moj dziadek ktory zmarł 25kwietnia i zaopiekowal sie moim aniołkiem i jak sobie policze to jakby nam sie udało to tez bym rodzila okolo 25 To jest nasz 3 cykl staran. Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk WIELKIE GRATULACJE :)) 02.08.04, 10:47 bardzo wam gratuluję tobie aga_78 i 73nikusia i mam nadzieję , że jeszcze więcej dziewczyn do was dołączy. A ty nikusia nieźle to sobie wyliczyłaś w kwietniu tak jak wszyscy twoi bliscy. Ja jestem z wątku marcowego i też mam podobnie (mój mąż jest z marca, tata, teść i brat) będę wam kibicować bo jestem z końcówki marca i nie wiem czy może nie załapię się na kwiecień trzymajcie się cieplutko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: KWIECIEŃ 2005 :) 02.08.04, 15:38 Nika i pozostale Kwietnioweczki, Poniewaz nikt juz nie zaglada do mnie na starania lipcowe i czuje sie troche osamotniona, to postanowilam zajrzec do Was. Ciagle jeszcze nie wiem, czy do Was dolacze, czy nie bede musiala przeskoczyc na starania sierpniowe. Dzisiaj jest 32 dc, czyli przy moich 28-dnowych cyklach - 4 dni po terminie @. Ale pare miesiecy temu mialam raz 32-dniowy cykl, wiec moze sie okazac, ze jutro pojawi sie nieproszona @. Jesli tak sie nie stanie, to pewnie nie wytrzymam i zrobie test. O wynikach niezwlocznie Was powiadomie. Pozdrawiam, Klara Odpowiedz Link Zgłoś
2.aga.paw Re: KWIECIEŃ 2005 :) 19.08.04, 08:36 Kochane, w końcu dołączam do Was. Termin jak na razie na 4 IV 2005. Ogromnie się cieszę i już nie mogę się doczekać kiedy brzusio zacznie rosnąć. Co u Was jak tam objawy. Ja obawiam się, że u mnie się dopiero zacznie, bo coś na razie za spokojnie (brak mdłości). Na razie ciągnięcie w podbrzuszu i baaaaardzo bolące piersi. Pozdrawiam wszystkie kwietniowe mamy i Fasolki. Trzymajmy się razem Aga Odpowiedz Link Zgłoś
73nikusia :-) 02.08.04, 16:26 Witajcie ... Klara jak zobaczylam Twoj wpis juz bylam pewna sukcesu ... Aga ... do lekarza ide jutro, bowiem w sobote wyjezdzam na urlop i chcialabym o kilka spraw zapytac. Ale mysle ze nie bedzie to wizyta z USG bo za wczesnie. Pozniej wybiore sie po urlopie czyli gdzies 7-8 tygodniu. Ja tez na razie nie mam zbyt duzo objawow. Poza jednym ... strasznie zaparcia ... dzis byl straszny dzien. Zaslablam w pracy. Juz jest dobrze. Jutro pojde do lekarza o wszystko wypytam. Poza tym wszystko dobrze. Ten dzisiejszy stan byl skutkiem mojej nieodpowiedzialnej decyzji jedzeniowej z weekendu wiec sama sobie winna jestem. Pozdrawiam serdecznie Nika Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: KWIECIEN 2005 :-) 02.08.04, 20:21 Cieszę się razem z Wami... to już tyle "miesięcznych wątków" )) Dla mnie to fajny miesiąc, bo ja się urodziłam w kwietniu. Mamy kwietniowe! Nie bójcie się Baranków )) Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak P.S. 02.08.04, 20:23 Zapomniałam, że pozdrawiam Was w imieniu mam grudniowych )) Odpowiedz Link Zgłoś
73nikusia :-) 03.08.04, 20:46 Hej hej Dzis bylam u lekarza. Ciaza potwierdzona, wszystko w porzasiu. W sobote wyjezdzamy na urlop, dostalam zalecenia aby wypoczywac, spacerowac, odstresowac sie na maksa. Nastepna wizyte mam wyznaczona na 31 sierpnia. Po urlopie. Aga a co u Ciebie? Bylas u lekarza? Jak sie czujesz? Pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
aga_78k Re: :-) 03.08.04, 21:37 Super! ciesze sie, ze u ciebie wszytsko wporzadku, ja do lekarza ide w poniedzialek, to bedzie 7tc. i mam nadzieje, ze zobacze moja fasolke. Teraz troche boli mnie dol brzucha, no i caly dzien bylam spiaca. Zycze ci udanego wypoczynku, troche Ci zazdroszcze ja jestem juz po urlopie i teraz musze siedziec w pracy Napisz co jeszcze powiedzial lekarz, czy oprocz kwasu foliowego masz brac jakies witaminy? Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
73nikusia Re: :-) 03.08.04, 21:46 Aga Lekarz zalecil spokoj, wypoczynek, spanko jak sie jest spiacym, duzo ruchu, np plywanie, i dobre jedzonko, bo mam juz problemy z wyproznianiem. Zalecil tez brac duphason ... any case ... szczegolnie ze wybieramy sie na urlop. I podroz dluga, ponad 700 km samochodem ... zmiana klimatu ... wkazdym badz razie stosuje sie i biore. Witamin na razie nie radzila kupowac. Mam zrobic badania na 31 sierpnia i wtedy zdecydujemy. No i bedziemy ogladac bobika na ekranie. FAJNIE Aga jezeli ty od poniedzialku bedziesz juz w 7tc to chyba masz termin na marzec ... ja jestem w 4 tygodniu i mam termin na 5 kwietnia. Pozdrawiam i czekam na relacje z wizyty u lekarza. Nika Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: :-) 03.08.04, 22:22 Hej! Oficjalnie sie wypisuje z watku kwietniowego, bo niestety pojawilo sie dzisiaj plamienie, a teraz to juz @ pelna para( Przeskoczylam juz ze staran lipcowych na sierpniowe i nie pozostaje mi nic innego jako kontynuowac i sie za bardzo nie przejmowac. Gratuluje Wam i zycze Wam duzo zdrowia i radosnego czasu oczekiwania na dzidziusia. Mam nadzieje, ze niedlugo tez dolaczego do szczesliwego grona przyszlych mam. Nika - na pewno bede zagladac tutaj do Ciebie i sledzic Twoje dalsze losy. Pozdrawiam cieplutko, Klara Odpowiedz Link Zgłoś
aga_78k Re: :-) 04.08.04, 20:00 Nika, wg moich obliczen i kalkulatora na gazecie mam termin na 3-go kwietnia, nasze rozbierznosci wynikaja pewnie z tego, ze ja licze od OM, a ty od daty poczecia. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
bzik4 Re: KWIECIEN 2005 :-) 04.08.04, 12:26 witajcie kochane przyszłe mamusie! strasznie się cieszę że powstał juz kwietniowy wątek! mi tez się udało i jestem obecnie w 5tc a termin wychodzi na 09-04-2005 do gina wybieram się w ostatnim tygodniu sierpnia gdyż chce usłyszeć serduszko! zastanawiam się czy w skończonym 7tyg bedzie już słychać? jak cosik wiecie na ten temat to napiszcie! pozdrowionka!!! bzik Odpowiedz Link Zgłoś
73nikusia hej hej 04.08.04, 22:09 Aga, co do obliczen terminu porodu ... teoretycznego ... to wg licznika tu na www.dziecko.pl termin mam na 4 kwietnia. On chyba podaje wlasnie od OM. Moze tu bardziej chodzi o dlugosc cykli ... ?? W kazdym badz razie i tak przy takim terminie wszystko mozliwe i koncowka marca tez moze byc. Co do seduszka i bicia ... podobno zaczyna juz bic pod koniec 4 tygodnia. Wiec pod koniec sierpnia na maksa bedzie bilo. Ja tez szykuje wizyte z USG na 31 sierpnia. A na razie dwa dni do urlopu ... huuuuuuuuuuuuuuuuraaaaaaaaaaa Klara tak mi smutno ... odwiedzaj nas tutaj na kwietniowym ... a my bedziemy Cie dobrze nastrajac. Co do wspolnych wyjazdow w gory to bardzo chetnie ale bez wiekszych wspinaczek ... No to jest nas trzy na razie. Pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
lukka Re: KWIECIEN 2005 :-) 18.08.04, 18:58 Cześć! I ja nieśmiało dopisuję się do tego wątku. Wg daty owulacji i OM termin wychodzi na 21.04. Piękna pora roku! Martwię się tylko, żeby wszystko było dobrze. Trochę się napracowialiśmy, zanim pojawiły się dwie kreski (11 m- cy).Samopoczucie ok, wielkie piersi i wielki głód. Oprócz męża nikt jeszcze nie wie. Życzę nam wszystkim spokojnych 9 miesięcy! lukka Odpowiedz Link Zgłoś
dorot4 Re: KWIECIEN 2005 :-) 04.08.04, 22:29 Czesc Dziewczyny! Ja rowniez mam termin na 5 kwietnia. Chcielismy na marzec, ale widocznie Ten u gory mial dla nas inne plany. I tak bardzo sie ciesze!!! Mam tylko nadzieje, ze ta kruszynka nie bedzie tak beznadziejnie uparta jak moj starszy brat (hi, hi, hi . A moze to tylko kompleks mlodszej siostry? W kazdym razie bardzo sie ciesze, ze dolaczylam do waszego grona oczekujacych mamus na kwiecien 2005. POWODZENIA!!! Dorota, mama Dominika (22m-ce) Odpowiedz Link Zgłoś
73nikusia No to jest nas cztery :-) 05.08.04, 18:49 Troche statystyki nick imie miejscowosc przypuszczalny termin ktory dzidzius 73nikusia Monika Tarnow 5 kwietnia 2005 pierwszy aga_78k mbzik4 dorot4 wolne miejsce dla nowych przyszlych emam ... Pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
bzik4 Re: No to jest nas cztery :-) 06.08.04, 13:36 cześć laseczki z brzuszkami napiszcie co tam nowego u was słychować? ja zapisałam się na 24-08 do gina bedzie to 7-8 tydzień i już nie mogę się doczekać! czuję się raz lepiej raz gorzej, pobolewa podbrzusze i kręci się w łepetynce... dzisiaj rano zachciało mi się jajek ale niestety wylądowały w ubikacji pijecie kawę ??? ja piję bo mam niskie ciśnienie 80/60 i na chłopski rozum wydaje mi się że mi to bardziej pomoże niż zaszkodzi a co do statystyki: bzik * Joasia * Śląsk * 09-04-2005 * drugi Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka6 Re: KWIECIEN 2005 :-) 06.08.04, 14:40 Kochane! Własnie odnalazłam to forum. Ja też, ja też będę mieć dzidzię )))))!!!!! Hurrra! Cieszę się bardzo, tym bardziej, że to jest uwieńczenie 1,5 roku zaawansowanych starań, o czym można przeczytać na forum niepłodność. Termin mam wyzaczony na 09.04.2005. To moja pierwsza ciąża. A z objawów mam nastepujące: bolał mnie brzuch jak na miesiączkę, jestem wzdęta ciągle jak wieloryb (chyba, że to od owoców które pochłaniam szuflami), tak je uwielbiam), troszkę jestem zmęczona, piersi czuję, a jakże, są większe i wrażliwsze, no i mam stan podgorączkowy 37,2... Czy wy też tak macie? Serdecznie WAS WSZYSTKIE pozdrawiam, życzę NAM brak żadnych komplikacji (tego chyba boję się najbardziej, po tym jak było mi trudno zajść w ciążę już nic nie wydaje się mi łatwe . Poziomka Odpowiedz Link Zgłoś
bzik4 Re: KWIECIEN 2005 :-) 06.08.04, 15:35 poziomko masz taki termin jak ja! -09-04-2005 co do objawów mam takie same i ten brzuch wzdęty buuu... narzekam na to bo chciałam jeszcze przez te pare miesiący nacieszyć się jeszcze figurką i kompletnie straciłam apetyt i nic mi nie smakuje, ciągle mi jest nie dobrze... pozdrawiam ciężaróweczki bzik Odpowiedz Link Zgłoś
dorot4 Re: KWIECIEN 2005 :-) 06.08.04, 17:53 Ja ide do gina 2 wrzesnia. Tu w Stanach jest to troche popaprane. Na pierwsza wizyte idzie sie dopiero, kiedy mina dwa cykle od ostatniej @. Jak na razie nie jest zle, po za lekkim zmeczeniem i sennoscia, nie mam innych dolegliwosci. Troszke daje mi popalic moj synek, Dominik. Wiadomo, Prawie dwuletnie dziecko ma 1000 pomyslow na minute. Czasami az sie boje jak to bedzie, kiedy bede miala dwoje. Ale caly czas jestem dobrej mysli... Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
73nikusia Re: KWIECIEN 2005 :-) 06.08.04, 19:04 Witejcie Jest nas juz piec Mam nadzieje ze jeszcze dolacza nowe przyszle emamy ... z polowa miesiaca. Ja od jutra na urlopie ... wiec nie bede pisac ... chyba ze jakos gdies uda mi sie podlaczyc do sieci. Juz nie moglam sie tego urlopu doczekac. Mam nadzieje ze pogoda dopisze. Wizyta u pani lekarz 31 sierpnia. Czyli tak tuz tuz po wakacjach. Pozdrawiam wszystkie kwietniowki, dbajcie o nasz watek niech nie spadnie za bardzo w dol. Nika Odpowiedz Link Zgłoś
rise_and_fall Re: KWIECIEN 2005 :-) 07.08.04, 12:52 Witam! I ja w kwietniu zostanę mamą. Na razie to początki mojej przygody pod tytułem "macierzyństwo", więc cieszę się, że jest miejsce, gdzie będzie można rozwiać rózne wątpliwości. Tym bardziej, że tę przygodę przeżywać będę sama Pozdrawiam ciepło! Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
izik_99 Re: KWIECIEN 2005 :-) 08.08.04, 16:58 czesc dziewczyny ja ide do gina we wtorek ale jak wyliczaam to termin tez wypadnie mi w kwietniu Tak bardzo sie rowniez ciesze,mam nadzieje ze wsszytko bedzie dobrze,to tez moja pierwsza ciażą pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
m.arcy Re: KWIECIEN 2005 :-) 09.08.04, 09:19 Witajcie! I u mnie się udało! To chyba cud, że już za drugim razem, ale to chyba tzw. pamięć materiału po poronieniu. MUSZĘ zostać z Wami aż do kwietnia, nie ma innej możliwości. MIał być 20 sierpnia nie wyszło Kwiecień to piękny miesiąc, wszystko kwitnie i my też pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
bzik4 Re: KWIECIEN 2005 :-) 10.08.04, 11:31 nagryzmole tu cosik bo widzę że nasz wątek kwietniowy już spadł na sam dół! jak tam mamuski kwietniowe? czyzby was było aż tak mało? jak tam wasze samopoczucie? ja narzekam troszku na bóle podbrzusza i kłucie, noo i na... brak snu i kawy! popijam zbożową, którą sobie zaparzam specjalnie by odczuwać jakikolwiek zapach i tęsknię ogromnie do puszczalskiej z mleczkiem buuu.. i tak każdego dnia około południa dyskutuje sama z sobą że może jednak się napije takiej normalnej kawusi skoro mam niskie ciśnienie wiec nie powinna zaszkodzić... a potem jednak robie te zbożową jak tam nawyki żywieniowe i menu? na ile się zmieniło? pozdrawiam ciężaróweczki kwietnióweczki! bzik Odpowiedz Link Zgłoś
younggirl Re: KWIECIEN 2005 :-) 10.08.04, 12:53 to i ja się dołączę Mam nadzieję, że jakieś miejsce na tym wątku się dla mnie znajdzie nie byłam jeszcze u lekarza, ale z moich obliczeń wychodzi mi kwiecień, czyli chyba w dobrym wątku się wpisuję Na wizytę jestem umówiona dopiero na 19 sierpnia. Trochę długo, już wolałabym mieć to za sobą, żeby było pewne, czy jestem w ciąży, czy nie. Ale robiłam 2 testy, oba wyszły pozytywnie, no i ten brak miesiączki... Wszystko wskazuje na to, że chyba jednak jestem Jak na razie żadnych wielkich oznak ciąży nie mam. Jestem jedynie maksymalnie śpiąca! Śpię po 14 godzin dziennie i jeszcze mi mało!! Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej boję bardzo reakcji rodziny... Mam dopiero 18 lat, więc nie wiem jak rodzice zareagują na wiadomość, że będą dziadkami... Pozdrawiam Was wszystkie younggirl Odpowiedz Link Zgłoś
annjan dopisuję się....... 10.08.04, 13:29 Witam wszystkich i mam nadzieję że dłużej sobie pogadamy ( 9 m-cy ) )) U mnie termin na 12-04 więc KWIECIEŃ 2005 Dobrze że rozpoczęłyście ten wątek, mam USG pierwsze 16-08 i ciekawa jestem jak będzie - czy wszystko ok. Na razie na dolegliwości nie narzekam. Całuski Anka Agatka ur.i zm. 02-02-2004 Fasolka 06-07-2004 Odpowiedz Link Zgłoś
aga_78k Re: KWIECIEN 2005 :-) 10.08.04, 14:11 Hej! Wczoraj byłam u lekarza. Zrobił USG dopochwowe i było widać dzidzie, ma 2mm. Narazie nie kazał robić więcej badań, tylko dbać o siebie. Co do dolegliwości to od niedzieli mam straszne mdłości, aż trudno wyjść rano do pracy. Pozdrawiam Statystyki: Aga - Gdynia - 3 kwietnia 2005 - pierwsze Odpowiedz Link Zgłoś
megala Re: KWIECIEN 2005 :-) 10.08.04, 14:18 Witam wg licznika tej strony mam termin na 4.04.2005 ale wg innych licznikow nawet na 31.03 Odpowiedz Link Zgłoś
younggirl Re: KWIECIEN 2005 :-) 10.08.04, 18:01 ja też właśnie przed chwilą obliczałam sobie termin na tej stronie i też mi wyszło na 04.04.2005 )) śliczna data Odpowiedz Link Zgłoś
anita.w Re: KWIECIEN 2005 :-) 11.08.04, 12:41 Czesc, Ja mam termin na 5 kwietnia (jestem ok. 6 tyg. w ciąży ), ale wiadomo różnie to z tymi terminami bywa. Na usg wybiore się pod koniec sierpnia albo początkiem września. Narazie biorę tylko kwas foliowy. Zaczely mi sie okropne mdlosci. Ciagle glodna chodze ale jak cos zjem to mi jest niedobrze i przez to nie moge na jedzenie patrzec choc w brzuchu burczy mi okropnie. Bole podbrzusza juz mi przeszły. Co do diety to mi sie nic nie zmieniło. Chce mi sie ciagle pic i duzo siusiam przez to. Nie moge spac, ale zwalam to na pogode i mam nadzieje ze jak przyjda chlodniejsze dni to bedzie lepiej. Mam tutaj dwulatka ktory wysysa ze mnie cala energie i musze miec na to sily bo inaczej to bedzie ciężko, oj ciężko. Kawy nie pijam bo nie lubie ale on nie szkodzi. Moja kolezanka pila przy pierwszej i drugiej ciazy i dzieci sa cale zdrowe i duze bo ponad 3,5kg. Gdzies kiedys czytałam ze jak sie pije kawe to dziecko bedzie male jak widac teoria ma sie inaczej niz rzeczywistosc. Oczywiscie nie pila jej wiadrami tylko jedna filizanke dziennie . Fajnie być taką młodą 18-19 letnią mamusią. Będziesz miała dużo energii jak się dzidzia pojawi. A rodziną się nie martw, trochę pomarudzą, ale sie z tym pogodza i bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
younggirl Re: KWIECIEN 2005 :-) 11.08.04, 15:14 ja również mam nadzieję, że wszystko się jakoś ułoży... pożyjemy, zobaczymy jak na razie tylko odliczam dni do pierwszej wizyty u doktora Odpowiedz Link Zgłoś
annjan mdłości 11.08.04, 15:29 Boże jak tu pracować jak mi się chce wymiotować!!! (( Jeszcze kilka dni temu było ok a teraz się zaczęło, do sikania już się przyzwycziłam ale trudno mi w pracy, nikt nie wie że jestem w ciąży a ja dzisiaj ledwo żywa... było ok dopóki nie zjadłam chłodnika.... a teraz proszę...ledwo siedzę...ale na głodniaka też mi niedobrze... Czego się nie robi dla Fasolki! Anka Agatka ur.zm. 02-02-2004 Fasolka 06-07-2004 Odpowiedz Link Zgłoś
megala Re: mdłości 12.08.04, 14:18 A ja nie mam zadnych mlosci. Jem normalnie, wszystko co sie da. Jedynymi objawami sa czeste sikanie (w nocy obowiazkowo) i czasem zmeczenie popoludniu, ale nie tak wielkie jak przy pierwszej ciazy. Podobno kolejne ciaze przechodzi sie lagodniej, bo organizm sie przyzwyczail, albo latwiej sie przyzwyczaja. Rodinka jeszcze nic o tym nie wie, ciekawe, kto pierwszy zauwazy i kiedy. Termin mam na 04.04.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
martinka26 kilogramy kilogramy 12.08.04, 19:53 A jak jest u was z wagą?? bo ja jem ostatnio już nie jak za dwóch, ale chyba jak za dziesięciu i waga wskazuje już o 3 kg więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
indiaaa Re: KWIECIEN 2005 :-) 12.08.04, 19:56 a ja się dopisuje na 7 kwietnia prawie na rocznicę ślubu będzie nasz groszek Odpowiedz Link Zgłoś
younggirl Re: KWIECIEN 2005 :-) 12.08.04, 20:36 oczywiście ten wpis "kilogramy kilogramy" pisałam ja, ale z nicka mojej siostry, bo ja korzystam z komputera tylko u niej, a czasami mam problemy z zalogowaniem mojego nicka (czasami nie akcetuje mi hasła, a czasami akceptuje i właśnie nie wiem czemu tak jest...) więc na przyszłość, gdyby pojawiły tu się posty z tego nicka, to piszę to ja, bo siostra z tego co wiem, to w ciąży nie jest pzodrawiam younggirl Odpowiedz Link Zgłoś
m.arcy Re: KWIECIEN 2005 :-) 13.08.04, 08:43 Jak z kilogramami to nie wiem, bo waga mi się na szczęście popsuła ale mam już duży brzuch Qrna, wyglądam tak jak w poprzedniej ciąży w 4 mies. Spodnie jeszcze dobre, ale co z tego, jak wszystkie biodrówki i brzuch na wierzchu. Dziś idę do lekarza, bardzo się boję, czy wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś