katiuszka78 a wiecie że viola1001 urodziła? 17.01.05, 20:17 witam, ciekawe czy ktoś mnie pamięta bo kiedyś się tu pałętałam wiem z noworodka że Viola urodziła bo była w szpitalu od jakiegoś czasu ale nie znam szczegółów strasznie długo mnie tu nie było, oj staraaaasznie pozdrowionka dla wszystkich ciężaróweczek Odpowiedz Link Zgłoś
milenaj9 Re: a wiecie że viola1001 urodziła? 18.01.05, 08:26 --Witam Wszystkie mamusieczasem tu do Was zaglądam,właśnie myślałam o Violi,bo dawno się tu nie odzywała,oczywiście gorące gratulacje dla świeżo upieczonej mamusi,niech maluszek zdrowo rośnie Violu a Ty koniecznie odezwij się do nas(jak będziesz miała chwilkę czasu),napisz jak przebiegał poród,no i jak maleństwo,czekamy też na zdjęcia!!!! Ściskamy Was cieplutko nowe zdjęcia Lenki forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=17207784&wv.x=2&a=18719257 Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Hej Mamusie:) Co słychać? 24.01.05, 08:08 U nas praktycznie bez większych zmian. No, może brzuszek jest coraz bardziej widoczny Jutro idziemy na USG - już się nie mogę doczekać. Żałuję tylko, że nie mam pieniędzy na 3/4D, bo byłaby spora szansa na 'podejrzenie' maluszka, a na zwykłym prawdopodobnie nie będzie takiej szansy, chociaż mam taką cichą nadzieję że jednak się uda Pozdrawiam cieplutko. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_dragan Re: Hej Mamusie:) Co słychać? 24.01.05, 12:36 Juz sie zastanawialam gdzie wszystkie zginelyscie, dobrze ze sie odezwalas. U mnie w sumie tez nic sie nie zmienilo oprocz brzuszka ktory jest coraz wiekszy ale to bardzo mile bo juz najwyzszy czas zeby byl widoczny. Na usg sie wybieram w piatek na 3d, mialam juz normalne wiec bede mogla napisac czy jest duza roznica oprocz ceny. Ale tez juz sie nie moge doczekac zeby sie dowiedziec czy to Pola czy moze Szymek. Pozdrawiam Mamusie odzywajcie sie czesciej Asia Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: Hej Mamusie:) Co słychać? 24.01.05, 12:45 Z tym USG, to myślę że różnica będzie ogromna. Ja widziałam i 'zachorowałam' na takie - moja koleżanka miała je robione w 11tc (ma o tydzień wcześniejszy termin niż ja). Tzn miała niby zwykłe, ale lekarz na trochę przełączył na 3D. Na mojej, zwykłej fotce było widać zarys dzidziusia - a na jej było widać nawet takie detale jak nosek, ucho, łokcie, kolanka, dłonie czy stopy. Przyznaję, że gdyby nie to że dostałam skierowanie na USG i nie muszę nic za nie płacić, to napewno poszłabym na 3D. A tak zwyciężył we mnie sknerus Jak wrócisz z badania to się koniecznie pochwal. m. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli piękną mamy zimę:) 27.01.05, 08:25 Co u Was słychać? Jak się czujecie? Jak maluszki? m Odpowiedz Link Zgłoś
misiabella Re: piękną mamy zimę:) 28.01.05, 12:29 Cześć. U nas juz ostatnia prosta!Zaczęłam właśnie 40-ty tydzień i tylko czekam... Pozdrawiam Was mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: piękną mamy zimę:) 29.01.05, 19:30 Misiabella: Pisz koniecznie co u ciebie i jak tylko bedziesz mogla to daj znac jak prebiegał poród i jak maleństwo. Ja już nie mogę się doczekać swojego Igorka. Dziewczyny gdzie kupowałyście, albo macie zamiar kupować wyprawkę da waszych maluszków? Ja zastanawiałam się nad jakąs hurtownią, ale oprucz Rampersa nie znam rzadnej . Nie mam pojecia gdzie jest tanio. Może coś mi podpowiecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_dragan Re: piękną mamy zimę:) 29.01.05, 20:42 Czesc Sylwiam! Po pierwsze slowko wyjasnienia. To co jest na Smoluchowskiego na pierwszym pietrze to jest sklep hurtowni Rampers a nie hurtownia tak sie jakos utarlo ale hurtownie to oni maja na dole i detalistom tam nie sprzedaja. Dzisiaj bylam w Tesco i jest tam troche rzeczy dla maluchow. A od 2 lutego maja byc jakies wyprawki w Leclerze. Pozdrawiam i zycze udanych zakupow Asia Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: piękną mamy zimę:) 29.01.05, 23:18 Tak wiem chodziło mi o hurtownie. Kiedyś tam dzwoniłam i dowiedziałam się, że nie chcą żadnych papierów firmowych tylko warunkiem jest zakup towaru na 1000 zł. Wyprawka pewnie będzie droższa. Szukałam też na necie dzisiaj adresów hurtowni z artykulami niemowlęcymi i znaazłam kilka ale nie jestem pewna czy rzeczywiście są to hurtownie. Napewno Baby Fant jest, ale Maluch na Fabrycznej 3, Ola na Lubartowskiej 39a/1a, Aleksandra na Mariańskiej 25 i Budirek-Ck na Rapackiego 13/15 to nie mam pojęcia. Były wyszczególnione jako hurtownie ale jakoś nie chce mi się wierzyć, nie wiem czemu. Najpierw chce pochodzić pospisywać cey a potem wybrać się do hurtowni i kupić wszystko. Napewno wyjdzie taniej tylko nie wiem gdzie jest najtaniej, a przez telefon cen nie udzielaja. Dzisiaj własnie dostałam gazetkę Leclerca, że od 1 lutego jest obniżka cen, ale ceny nie sa rewelacyjne. Podobno w Lutym są najlepsze ceny dla niemowlaczków. Jak tak wszystko w glowie sobie porządkuję to mam coraz większy mentik. Jakie łóżeczko, ile ubranek, które pieluchy tetrowe są lepsze. Na razie tyle co wiem to to, ze będę używać pampersów, matracyk chce kokosowy i nie będę używać oliwki, bo jak sobie teraz kupiłam Johnsonsa to mnie uczuliło i nie chce aby mojego maluszeka uczuliło, a poza tym to mało wiem. Moze coś mi pomożecie??? P.S. Jak bedą mialy na imię wasze maluszki??? Odpowiedz Link Zgłoś
misiabella Re: piękną mamy zimę:) 30.01.05, 00:48 Cześć,Baby Fant na Lotniczej to też sklep.Mają duży wybór ubranek i innych artykułów. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: piękną mamy zimę:) 30.01.05, 16:41 A jak cenowo w nim jest w porównaniu np. do Rampersa? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: piękną mamy zimę:) 30.01.05, 19:24 Wtrącę się do dyskusji ciuszkowej Tak prawdę powiedziawszy, to wydaje mi się że w Rampersie jest nieco taniej, choć tak właściwie to ceny są porównywalne. W Rampersie te ceny są takie czasem trochę śnieszne z tymi groszowymi końcówkami np.5,93, a w Baby Fancie są zwykle zaokrąglone do 10gr (takie moje spostrzeżenie). Poza tym przy zakupie na kwotę, jeśli się nie mylę 300 (może jednak więcej???) zł w Baby Fancie dają kartę rabatową na 3% upustu - od razu go odliczają przy tym zakupie Pościel, zarówno wkłady jak i poszewki oraz kocyki kupiłam nieco taniej w hurtowni (chyba) Abel na ul.Grabskiego przy skrzyżowaniu z Pogodną (czynne tylko do 15 czy 16 więc najlepiej być tam rano). Nie są to takie firmowe rzeczy (np.Drewexa) jak w sklepach 'dziecinnych', ale przynajmniej tańsze i całkiem dobrej jakości. A jeśli chodzi o ciuszki, to jeśli nie macie uprzedzeń to zajrzyjcie czasem do ciuchlandów - można kupić super rzeczy za naprawdę śmieszne pieniądze. Czasem też i w Anonsach są ogłoszenia - w ten sposób miałam dla starszej córci prawie całą wyprawkę za 60zł (czyli teoretycznie jakieś 4-5 szt ubranek sklepowych) Kończę (bo mąż już stoi mi nad głową). Odezwę się jutro z pracy. Pozdrawiam Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: piękną mamy zimę:) 31.01.05, 09:34 Hej. To znowu ja Jeszcze o ciuszkach. Osobiście nie polecam tych tanich ubranek z supermarketów. W tamtym roku kupiłam córci w Leclerku body, które praktycznie po 2-3 praniach nie nadawały się do użytku - materiał fatalny. Podobnie było z rajstopami z Tesco. Chociaż mamy też spodenki i komplecik z tego samego źródła i te mogą być - tyle że kosztowały już drożej. Pozdrawiam. m. Odpowiedz Link Zgłoś
misiabella Re: piękną mamy zimę:) 31.01.05, 11:04 Przepraszam,że tak krótko piszę,ale nie mam zbyt wiele czasu. Wydaje mi się,że o ile w Rampersie jest większy wybór pościeli,łóżeczek itd. (tam kupiłam łóżeczko i kilka innych rzeczy) to ubranka mają fatalne,przynajmniej dla maluchów.Według mnie naprawdę brzydkie i cenowo wcale nie rewelacyjne.Ja kupowałam większość w Baby Fancie.A tak naprawdę dziewczyny,jak macie chęć,możliwość i siły to jedźcie do Warszawy.Tam teraz są fantastyczne wyprzedaże ubranek w niektórych sklepach.Ubranka,jakich u nas nie ma za małe pieniądze (wyprzedaże nawet do -60,70%).Ja tam kupiłam kilka przeslicznych ciuszków oraz dwa śliczne śpiworki,markowe rzeczy dobrej jakości.Przykładowo-śpiworki polarkowe z"5,10,15", normalnie w cenie 80-90zł kupiłam za niecałe 30zł.Przecenione,bo zmiana kolekcji.I tak można znaleźć więcej rzeczy. A wózek najpierw przetestowaliśmy na żywo w Baby Fancie,a potem kupiliśmy w sklepie internetowym,czyli za kilkaset zł taniej. src="lilypie.com/days/050204/0/0/1/+1" alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a> Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_dragan Re: piękną mamy zimę:) 31.01.05, 12:24 Z tymi sklepami internetowymi to prawda i z Allegro. Patrzylam na wozek Premier to w Baby Fancie kosztuje ok 900 w Rampersie 844 a na Allegro 699 to nawet liczac 50 zl za paczke to jest taniej. Ja sie jeszcze waham z internetem ale brat mi powiedzial ze jak jest na Allegro ktos jako super sprzedawca to nie ma ryzyka. Pozdrawiam Was dziewczyny z zawianego domku Asia i Pola Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: piękną mamy zimę:) 31.01.05, 13:18 Ja sobie tak postanowiłam, że najpierw sprawdze ceny, a potem wybierzemy sie po zakupy. Przeważnie jest tak, że jak się kupuje hurtem wszystko w jednym miejscu to daja duze rabaty. W zeszycie narysowałam sobie tabelke i teraz mam zajecie, bo najpierw spisuje ceny z netu. Z hipermarketów to tylko dla porównania. No i czeka mnie wycieczka do Baby Fantu i Rampersa. Co do ubranek hipermarketowych to masz racje. Wystarczy je dotknąc. Wyglądają jak szmaty, a nie ubranka. Cenowo też nie są rewelacyjne, bo kaftanik najzwyklejszy 11 zł. to przesada. Myślałam o kupnie koszyczka wiklinowego, takiej kołyski tylko nie mam pojęcia gdzie to mogę znalezc. Pokarze wam posciel która mi się spodobała. Muszę ją miec www.bobasmarket.pl/pages/product.php/product=poscielea&page=2&item=0&menu=posciele Do Warszawy chyba nie uda mi sie męza namówic aby pojechac. Jakiej firmy są dobre i w miare tanie ubranka? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: piękną mamy zimę:) 31.01.05, 13:35 Nie działa u mnie ta stronka z pościelą A koszyczki, takie łóżeczka wiklinowe na kółkach to widziałam na allegro, nawet w komplecie z pościelą i baldachimem - całkiem niedrogie, tyle że małe (chyba nie są praktyczne dla dzieci które same siadają/wstają). Chociaż wyglądają naprawdę słodko. Nie jestem pewna, ale chyba w Baby Fancie też coś podobnego było m. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: piękną mamy zimę:) 31.01.05, 14:21 To moze w ten sposób: www.bobasmarket.pl/ kategoria: pościele kategorie: 4 elementowe ( na drugiej stronie pościel nazywa sie "EXPO 2000 45" GLUCKA) taka w 2 słoniki Chodzi mi o taki koszyczek, który jest jednoczesnie kołyska. Słyszałam dużo pozytywnych opini o nich. Spiąc nie będe się martwić, że mogę zrobić krzywde maluszkowi Odpowiedz Link Zgłoś
agga_27 Re: piękną mamy zimę:) 31.01.05, 14:21 Hej dziewczyny! Ostatnio rzadko tu zaglądałam, bo niestety przez jakis czas nie miałam dostepu do internetu. Ja w sprawie watku wyprawkowego- po naszych lubelskich hurtowniach jeszcze sie nie rozglądałam, ale zrobiłam rozpoznanie w sklepach z ubrankami i ...załamałam się troszkę. Jak byłam na wyprzedaży u nas w Smyku, to przecena nie dotyczyła niestety noworodków (nie wiem jak teraz, bo byłam tak jakieś 3 tyg. temu) a i tak nie widziałam nic godnego zainteresowania. Na początku stycznia miałam okazję być w Warszawie, był to poczatek wyprzedazy i kupiłam parę ślicznych ciuszków dla maleńkiej w H&M, C&A i "5-10-15" (tam najtaniej) w bardzo rozsadnej cenie: body, pajacyki i śpioszki od 10-25 zł i do tego naprawdę super jakości bawełna i ładniutkie, oryginalne wzory. Teraz tam pewnie jest jeszcze taniej. Żałuję że nie byłam przygotowana na większe zakupy, bo bym kupiła coś jeszcze, jakieś śpiworki etc. No i po tej wizycie w W-wie te ciuszki ze Smyka to wyglądały dużo gorzej, zarówno cenowo jak i jakościowo. W Tesco i Leclercu rzeczywiście nie najlepszej jakości są te ciuszki, no Bellvit wygląda nieźle ale za to cenowo jest drogi. Dziewczyny, rzeczywiście - jak pisała wyżej misiabela, jak macie okazję wybierzcie sie do Wwy albo zlećcie zakupy ciuszków komuś znajomemu kto tam mieszka- po rozpoznaniu tego co oferują nam w Lublinie uważam że naprawdę warto. Aha, niedaleko mnie na ul. Zana (pierwszy przystanek na Zana po skręcie z Krasnickiej) jest sklep-komis dla dzieci i maja całkiem fajne, niedrogie ciuszki, niektóre w b. dobrym stanie, trafiają sie tez zupełnie nowe (nowa jest np. bielizna dla maluszków: body, koszulki), wózki też mają i inne takie. Zamierzam tam dokupić parę sztuk body, bo te co nabyłam z H&M niiby rozmiar 56 a w porównaniu z polskimi firmami to wyglądaja jak 62 albo i więcej i boję sie żeby dzidzia w nich nie pływała na początku Pozdrawiam wszystkie lubelskie mamusie Aga i Niunia (28tc) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Hej dziewczyny! 02.02.05, 07:40 Mamy już nowy miesiąc, a tu taka cisza. Co u Was słychać? Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_dragan Re: Hej dziewczyny! 02.02.05, 10:00 Moniczko wiesz ze ja jestem codziennie tylko nie tak z samego rana, chociaz wczoraj i dzisiaj jak na mnie 10 to skoro swit. Wczoraj wstalam nawet przed 9 bo wyslalam meza do Leclerca po lozeczko turystyczne. Po ostatnim fiasku kupna w Lidlu moj mezus pojechal na otwarcie i kupil a ja juz nie moglam spac bo lozeczko stalo na srodku pokoju rozlozone i nie moglam oderwac od niego oczu. Takie same Meggi sa w Rampersie tylko nie pamietam po ile. Te lozeczka co byly w Leclerze tez zreszta wstawil tam Rampers. Co do tych ciuszkow wyprawkowych, o ktorych mowilam ze beda od wtorku to sa ale taki chlam ze nawet nie ma na czym oka zawiesic. Wiec jak macie daleko do Leclerca to nie ma sesnsu specjalnie sie wybierac. Pozdrowienia Asia i Pola Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: Hej dziewczyny! 02.02.05, 10:22 hehehe A ja jestem z rana, bo pracuję od 7-mej i dzień zaczynam od forum Cieszę się że masz wreszcie to wymarzone łóżeczko Pamiętam Waszą niemiłą przygodę z Lidlem. Wybraliście śliczne imię dla córeczki. My mamy je też na naszej liście imoin dla ewentualnej córeczki. Powiedz proszę, czy Wasza Pola to po prostu Pola czy zdrobnienie od Apolonii. Przyznaję że mi osobiście bardziej ta pierwsza opcja odpowiada. Słyszałam (czytałam?) że obie możliwości są dopuszczalne. m. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: Hej dziewczyny! 02.02.05, 10:30 A tak właściwie to znowu jest nas tu malutko Nic tylko niż demograficzny Gosia się już dawno nie odzywała. Misiabella już może jest mamą, czytałam na innym forum że kilka dni temu miała już za sobą 'próbny lot' do szpitala, więc kto wie Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_dragan Re: Hej dziewczyny! 02.02.05, 11:12 Nasza Pola to po prostu Pola chyba ze koaze sie Szymonem Andrzeje. bo w piatek idziemy na 4d i mam nadzieje ze sie ladnie pokaze rodzicom. Asia i Pola Odpowiedz Link Zgłoś
balba_77 Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 02.02.05, 10:45 Witam Wszystkie lubelskie Mamy (te przyszłe i te świeżo upieczone ! Dzisiaj odkryłam Wasze "pogaduchy" i chciałabym się przyłączyć Jestem w 38 tc ciąży i moja Malutka już powoli się szykuje do wymarszu w świat. Może Mogłybyście mi pomóc w jednej sprawie... tzn. przeczytałam w ktorymś z postów że w Motyczu jest jakiś basen dla niemowlaczków i że ktoraś z Was konytaktowała sie z dziewczyną która na ten basen uczęszcza. Jakby któraś z Was miała jakieś namiary i mogła mi je przesłać np. na maila gazetowego to byłabym bardzo wdzięczna. A może któraś z Was wybrała szpital na Staszica? Pozdrawiam, Iza T Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 02.02.05, 10:58 Witamy. A już się martwiłam że jest nas tutaj tak mało Ja niestety nie umiem Ci pomóc z tym basenem Szpital też raczej wybiorę ten na Jaczewskiego. Ale moja koleżanka chodzi do lekarza ze Staszica i zamierza tam rodzić. Tyle że ona jest dopiero w 20tc, więc pewnie jeśli napiszesz jak tam było, to ja będę ją informować bo ona niestety jest 'niesieciowa'. Trzymaj się i pisz koniecznie co słychać. Pozdrawiam m. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 02.02.05, 11:25 U mnie wczoraj była studniówka. teraz wielkie odliczanie. Do porodu już tylko 99 dni. To wszystko zaczyna mnie przerazać. Echhhhhh. Poza tym byłam wczoraj w Baby Fancie porozglądać się za wyprawką i zobaczyć ceny. Jeszcze został mi Rampers. Wózek który tak mi się podobał na necie w rzeczywistości jest jeszcze fajniejszy. Implast Driver 4XL z pompowanymi kołami. Super. Taki właśnie chcę mieć. W Baby Fancie kosztuje 1499zł + 450 zł fotelik. Strasznie drogo. Na necie znalazłam za 1328 zł z fotelikiem i torbą albo parasolka. Różnica kolosalna. Poza tym żaden mi się nie spodobał. Łóżeczka takie sobie. Ja chciałam z szuflada, a było tylko jedno i to brzydkie. Ładne sa nielakierowane z misiami rzeźbionymi, ale nie miały szuflady. Ciekawe jak w Rampersie. A ubranka cudowne. Z dobrej jakości bawełny body, takie, że się nie zeszmaci po praniu kosztuje 10 zł. Myślę, że cena jest dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
misiabella Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 02.02.05, 14:41 Cześć Lublinianki! Wpadłam,by Wam powiedzieć,że jeszcze jestem 2 w 1,ale jutro mam się zgłosić do szpitala na czczo,bo chyba będzie cc. Strasznie się denerwuję i cieszę. Pozdrawiam serdecznie. Aha,własnie wpadła mi w ręce gazetka z Leclerka,że jest wyprzedaż rzeczy dla dzieci do 13 lutego.Czy jest to coś ciekawego-nie wiem,na pewno tanie kosmetyki i pieluchy,rożek za 13 zł i in.Ubranka cenowo podobnie jak w Baby Fancie,nie wiem jak z jakością. Trzymajcie się,pa!Jak wrócę,zaraz napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
balba_77 Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 05.02.05, 23:22 Hello! Lubelskie Mamy coś cicho siedzą No to ja coś napiszę Po ostatniej wyprawie do Leclerca doszłam do wniosku, że nie ma się tam po co fatygować jeżeli chodzi o rzeczy dla maluszków, no chyba że coś przegapiłam. Ciuszki raczej marnej jakości i niewiele tańsze od tych w Baby Fancie. Jedyna rzecz jaką chyba warto się zainteresować to proszek Persil sensitive i chusteczki Pampersa w dwupakach. A jutro idę sobie obejrzeć porodówkę na Staszica (trochę późno ale w końcu to lepiej niż wcale ) i pogadać sobie z położną , z którą umówiłam się na poród. acha ....nie wiem czy to jakaś reguła ale dwa największe sklepy z artykułami dla Maluchów są miejscami w których zadbano o to żeby kobieta w zaawansowanej ciąży miała się o co potknąć albo gdzie pośliznąć. Uważajcie na pofałdowane wykładziny przy wejściu na przestrzeń sklepową w Rampersie ina oblodzony parking przy Baby Fancie. Nie wiem jak Wam ale ja przez ten wystający brzuchol czuję się mało stabilna jak nigdy w życiu (i w dodatku własnych stóp nie widzę kiedy sie poruszam) i mało sie nie wylożyłam przy obydwu sklepach. Pozdrawiam Lubelskie Mamuśki ) Trzymajcie się ciepło i zdrowo bo coś zimno ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 06.02.05, 12:18 Ja nie polecan zakupów w hipermarketach. Rzeczy da maluszków są kiepskiej jakości, a w Baby Fancie czy Rampersie można kupić nawet tańsze i bardzo dobre. Co do cen to w Rampersie jest taniej i daja 5% rabatu do każdego artykułu. Mam już prawie cała wyprawkę, brakuje mi tylko wózka i kosmetyków. Ale to wszystko kosztuje. My na razie zapłaciliśmy juz ponad 2000 zł. To co zauważyłam: Ubranka w dużych sklepach dziecięcych są o wiele tańsze niż te z hipermarketów nawet w promocji, poza tym są lepsze jakościowo. Odradzono mi kupna termopaku, podobno krótko trzyma temperature. Te z Avanta kosztuja 80 zł. Te same ubranka w Baby Fancie były poukładene jedno na drugim i pewnie ktoś się pomylił i kupiłam body które kosztowało 14,50 za 11 zł; pajacyk kosztował 30 zł, kupiłam za 15. Wiele takich rzeczy jest. Sprawdźcie ceny droższych rzeczy, bo różnice są spore. Pytajcie o rabat, jak wszystko kupujecie hurtem to naprawdę wychodzi sporo taniej. My dostaliśmy 5% rabatu. W Rampersie nie było body z krótkim rękawkiem. Dobrze, ze wybrałam się teraz a nie za kilka tygodni- takie zakupy są bardzo męczące, a ja chciałam być świadoma co kupuje i nie chciałam aby ktoś mnie wyręczał. Przecież zakupy to sama przyjemność. 6 par skarpetek, 1 rękawiczki, 4 śliniaki, 4 czpeczki ROZMIAR 56 3 body z długim rękawem 3 body z krótkim rękawem 5 bluzeczki/ kaftaniki 4 śpioszki/ pajacyki (2 z krótkim i 2 z długim rękawem) 1 majteczki ROZMIAR 62 4 body z długim rękawem 2 body z krótkim rękawem 2 bluzeczki/ kaftaniki 5 śpioszki/ pajacyki (2 z krótkim i 2 z długim rękawem) 1 majteczki Łóżeczko Bartek II ( www.klups-gostyn.pl ) kolor teak Materacyk z kokosowym wypełnieniem 3 komplety pościeli ( www.gluck.pl ) Frotti II, Expo 2000 045 i flanelowa 3 prześcieradła z gumka Gluck bawełniane frotte kocyk polarkowy i akrylowy podkład na materac z jednej strony bawełna z drugiej guma dobrej jakości 10 pieluch tetrowych 3 pieuchy flanelowe rozek Gluck Frotti II wanienka myjka bawełniana ręcznik z kapturkiem bawełniany szczoteczka a włosia koziego z grzebyczkiem nożyczki zaokrąglone na końcach i obcinaczki do paznokci podgrzewacz Canpol Babies smoczek z termometrem aspirator do nosa z dwoma końcówkami: miękką i twardą 2 smoczki uspokajające 0-6 mies. I 1 6-18mies 2 klipsy do smoczków 2 smoczki antykolkowe do butelek 2 butelki szczotka do czyszczenia butelek i smoczków To już mam. Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 07.02.05, 08:43 sylwiawm napisała: > Te same ubranka w Baby Fancie były poukładene jedno na drugim i pewnie ktoś > się pomylił i kupiłam body które kosztowało 14,50 za 11 zł; pajacyk kosztował > 30 zł, kupiłam za 15. Wiele takich rzeczy jest. Z tego co zauważyłam to tam często tak jest. Moim zdaniem oni po prostu metkują towar na podstawie aktualnej faktury z hurtowni i nie przemetkowują starej partii, tak jak się dzieje w innych sklepach, więc można wybrać rzeczy z wcześniejszych dostaw po niższych cenach. > Dobrze, ze wybrałam się teraz a nie za kilka tygodni- takie zakupy są bardzo > męczące, a ja chciałam być świadoma co kupuje i nie chciałam aby ktoś mnie > wyręczał. Przecież zakupy to sama przyjemność. POPIERAM POWYŻSZE! Jeśli chodzi o ubranka, to myślę że powinno Ci ich wystarczyć, choć ja - panikara miałam ich sporo więcej, ale przez to części z nich córcia nawet przez chwilę nie miała na sobie. Choć Oliwce strasznie się ulewało i często musiałam ją kilkakrotnie przebierać w ciągu dnia. Poza tym, jeśli chodzi o różne komplety i pajacyki to zapewne sporo ich dostaniesz od odwiedzjących bobaska. > 6 par skarpetek, 1 rękawiczki, 4 śliniaki, 4 czpeczki > > ROZMIAR 56 > 3 body z długim rękawem > 3 body z krótkim rękawem > 5 bluzeczki/ kaftaniki > 4 śpioszki/ pajacyki (2 z krótkim i 2 z długim rękawem) > 1 majteczki > > ROZMIAR 62 > > 4 body z długim rękawem > 2 body z krótkim rękawem > 2 bluzeczki/ kaftaniki > 5 śpioszki/ pajacyki (2 z krótkim i 2 z długim rękawem) > 1 majteczki Body bardzo, bardzo popieram, ale koszulki moim zdaniem są do niczego - strasznie się podwijają, nawet jeśli dzidziuś sam się nie wierci, to ciągle trzeba je poprawiać. Także, jeśli zdecydujesz się powiększać garderobę maluszka, to kupuj raczej body - chociaż i tak niedługo sama się przekonasz co będzie dla Was najwygodniejsze Jeśli nie masz, to kup koniecznie body rozpinane na całe długości i w kroku - do lekarza (którego będziecie bardzo często odwiedzać) są super. Jakie/po co kupiłaś majteczki??? A jeszcze proponuję abyś, jeśli możliwości finansowe pozwolą, zaopatrzyła się w kilka ubranek większych - na 68. Dzieci naprawdę bardzo szybko rosną > Łóżeczko Bartek II ( www.klups-gostyn.pl ) kolor teak > Materacyk z kokosowym wypełnieniem > 3 komplety pościeli ( www.gluck.pl ) Frotti II, Expo 2000 045 i flanelowa > 3 prześcieradła z gumka Gluck bawełniane frotte Moim zdaniem - super. Dodam tylko, że nam wystarczyły 2kpl pościeli i 2 prześcieradła. > kocyk polarkowy i akrylowy Kocyk polarowy jest świetnym wyborem - u nas królował, choć i akrylowego napewno użyjecie nie raz. > podkład na materac z jednej strony bawełna z drugiej guma dobrej jakości - my obyliśmy się bez większych problemów bez niego, mam nadzieję że się przyda > 10 pieluch tetrowych Mieliśmy 20szt - czasem przez to ulewanie i wymioty brakowało czystych i poprasowanych > 3 pieuchy flanelowe Super do lekarza i przykrycia malucha w ciepłe dni > rozek Gluck Frotti II Rożka użyliśmy tylko raz - na przejazd ze szpitala do domu. U nas się nie sprawdził. Mam nadzieję że dla Was nie będzie zbędnym zakupem - słuszałam na jego temat wiele pozytywnych opinii. > wanienka > myjka bawełniana > ręcznik z kapturkiem bawełniany > szczoteczka a włosia koziego z grzebyczkiem Proponuję do kpl jeszcze dokupić gąbkowy wkład do wanienki, chociaż można wkładać też na spód pieluchę. Jednak na tej gąbce maluch się tak nie ślizga i chyba przez to czuje się pewniej. > nożyczki zaokrąglone na końcach i obcinaczki do paznokci My mieliśmy taki kpl z Canpol-a - nożyczki były totalnym niewypałem (nawet kartki popieru nie udało się nimi przeciąć). Mam nadzieję że producent choć trochę się poprawił. Za to obcinaczki - rewelacja. > podgrzewacz Canpol Babies > smoczek z termometrem > aspirator do nosa z dwoma końcówkami: miękką i twardą > 2 smoczki uspokajające 0-6 mies. I 1 6-18mies > 2 klipsy do smoczków > 2 smoczki antykolkowe do butelek > 2 butelki > szczotka do czyszczenia butelek i smoczków Tu niewiele skomentuję. Dodam tylko, że mogłabyś kupić najprostszą odciągaczkę do mleka. Ja miałam jego ogromne ilości i z laktatora korzystałam już w szpitalu. Później w domu też był niezbędny. Przed porodem miałam kupiony Baby Ono, ale to był niewypał. Mąż kupił mi do szpitala taką najzwyklejszą szklaną "gruszeczkę" i ta była super. Nawet początkowo w pracy nią odciągałam. Później korzystałam już z Medeli Mini Electric. Tą ostatnią bardzo polecam, ale jeżeli nie zamierzasz odciągać pokarmu w większych iliściach to myślę że szkoda wydawać na nią pieniążków. Z gadżetów laktacyjnych nie zapomnij wkładkach laktacyjnych (nawet jeśli nie będziesz ich używać na codzień, to przydadzą się na dłuższe wyjścia z domu) i biustonoszach z odpinanymi klapkami. Polecam także zakup maści Bepanthen - do smarowania podrażnionych brodawek (nie trzeba jej zmywać przed kolejnym karmienim) - jeśli jej nie zużyjesz do piersi, to jest także świetna do pupci malucha. > To już mam. Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam. Co wy na to? Widziałam niżej, że pamiętasz o pieluchach i kosmetych. Z tymi ostatnimi nie przesadzaj. Na początek wystarszą tylko te podstawowe - mydełko, krem do pupci, zasypka (opcjonalnie), Sudokrem (w razie odparzeń), oliwka, wilgotne chusteczki - choć nie gwarantuję że i tak z nich wszystkich skorzystasz. Ja na początek miałam kosmetyki Nivea - są ok. Trochę niebardzo był tylko krem do pupci z Nivea - potwornie gęsty. Poza tym super chusteczki są z Pampers-a, tańsze od Nivea - czesto sprzedawane w wielopakach. Mam nadzieję że bardzo nie namieszałam z moimi uwagami;P Pozdrawiam cieplutko. Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_dragan Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 02.02.05, 11:14 Z tego co wiem to basen dla niemowlat musi miec wode ozonowana a nie chlorowana jak ten w Motyczu. Asia i Pola Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_dragan Re:Wózki z Turki 06.02.05, 12:10 Cześć dziewczyny! Rozumiem ze jest weekend ale zeby az tak... No dobra bylam wczoraj w Turce popatrzec za wozkami i jestem milo zaskoczona. To co jest w lubelskich sklepach nie umywa sie do tamtych wozeczkow. Oczywiscie jesli chodzi o te tansze wozki do 500 zl. Wozki sa na lanych albo pompowanych kolach,na pasach albo resorach, gondola albo spacerowka, raczka przekladana, wentylacja budki, koszyk na dole, torba w komplecie, . Nie mowie juz o kolorach bo dostalam zawrotow glowy. Maja tez hustawki i wozki dla blizniakow a za 2 tyg beda robic wozeczki na aluminiowych rurach. Nic dodac nic ujac. Moze tylko tyle ze serwis jest na miejscu a zamowic mozna wozek i po paru dniach juz jest. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re:Wózki z Turki 06.02.05, 13:56 Hej Asiu. Bardzo, bardzo mnie ucieszyłaś tą wiadomością o wózkach z Turki. Ja właśnie dziś oglądałam ich stronkę, bo byłam ciekawa co tam produkują. Wózki na ich stronie są super, jednak nie piszą oni nic o cenach ani dostępnych kolorach, a także o tym gdzie można je oglądać. Nawet, zanim tu zajrzałam, wysłałam im dotyczące tego zapytanie. Teraz widzę że niepotrzebnie, bo wiele się dowiedziałam od Ciebie. Pozdrawiam cieplutko. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re:Wózki z Turki 06.02.05, 14:00 Napisz mi jeszcze proszę, czy ta firma mieści się na takim z wyglądu nieciekawym podwórku z nieco obskurną reklamą przy bramie? Kiedyś coś takiego widziałam jak przejeżdżaliśmy przez Turkę, ale nie jestem pewna czy to tam. m. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_dragan Re:Wózki z Turki 06.02.05, 14:12 Szyld maja dalej obskurny, ale podworko troche poprawili. Wjazd jest po lewej stronie naprzeciwko szkoly. Monisiu a skad wzielas adres ich strony? ja tae chce jak mozesz wrzucic to prosze. A Wiesz bylam w piatek na 4d fanie bylo wzystko widac z dzidzia ok, tylko tyle ze wh usg jest 3 tyg mlodsza niz wg om.No i okropnie wstydliwa, dalej nie wiemy kto to i musimy poczekac jeszcze troche bo na razie doktor nie planuje kolejnego usg,dopiero przed porodem. Pozdrawiam Asia i chyba Pola Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re:Wózki z Turki 06.02.05, 20:49 Ja widziałam je na tej stronie: www.wozkoland.pl Moja koleżanka ma taki. Z wyglądu jest ok, ale jest bardzo cięzki, szama sprawdzałam. Ona ogólnie nie jest z niego zadowolona. Co myślicie na temat mojej wyprawki? Co zapomniełam oprócz pieluszek jednorazowych i kosmetyków? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re:Wózki z Turki 07.02.05, 08:46 Hej. Wczoraj nie zdążyłam dobrze popatrzeć co nakupiłaś, bo jednak wiele tego jest, ale dzisiaj już to nadrobiłam. Mój komentarz jest wyżej. Pozdrawiam Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re:Wózki z Turki 07.02.05, 07:23 Adres taki jak pisała Sylwiawm. Wklejam skrót: www.wozkoland.plm. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re:Wózki z Turki 07.02.05, 10:47 Dzieki Moniko za dobre rady. Na pewno z nich skorzystam. Co do majteczek wyglądają jak spodenki, kupiłam je na upalne dni jezeli takie będą. Moje maleństwo ma się urodzić w maju więc pomyślałam, że czasami w body może być mu za gorąco, a sam papmers nie za ładnie wygląda i bez podtrzymania może się zsuwac. Zastanawiam się nad kupnem balsamu dla maluszka zamiast oliwki. Mnie ostatnio uczuliła i nie chcę eksperymentować na synku. Chciałam kupić takie body rozpinane na calej długości z krótkim rękawkiem, ale niestety nie znalazłam. Może jeszcze a wcześnie na letnie rzeczy. Co do koszulek. Kupywałam je z myślą, zakładania przede wszystkim na body z krótkim rekawkiem jak będzie taka niewiadona pogoda, aby nie przegrzać malenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re:Wózki z Turki 07.02.05, 11:19 Hej. Chyba masz rację z tymi majteczkami. Moja Oliweczka też jest majowa i naprawdę bywało gorąco Tak prawdę powiedziawszy, właśnie sobie przypomniałam że kaftanik w roli 'narzutki' na body też stosowaliśmy Co do balsamu - to czemu nie. Tylko nie kupuj J&J - te bardzo często uczulają. Olcię uczulił taki płyn do mycia (który ponoć można stosować od dnia urodzin). Czytałam też o wielu przypadkach uczuleń po produktach tej firmy. Nie wiem czy czytałaś o kosmetykach Skarb Matki - ja kupiłam ostatnio z tej firmy szampon dla córeczki. Na forum 'Kosmetyki' zarówno mamy, jak i ekspertka bardzo je chwalą - podobmo jakościową są porównywalne do Nivea. My w tej chwili nie używamy zbyt wielu kosmetyków, ale chyba rozejrzę się w ich ofercie - mają bardzo korzystne ceny. A, można je dostać w Baby Fancie, chociaż producent na stronie internetowej pisze że ich stoiska firmowe są w Smykach (ale w naszym, jak byłam, to były tylko 2 rodzaje kremów i sprzedawca nawet nie wiedział że mają szampon w swojej ofercie Pozdrawiam m. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re:Wózki z Turki 07.02.05, 11:50 Chyba najpier wyprobuje na sobie te kosmetyki, bo po oliwce dostałam uczulenia, wysypka na brzuchu i na nogach. Te majteczki kupiłam w Baby Fancie za 6 zł. Leża na dolnej pólce tam gdzie wyżej są staniki i majtki dla mam Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_dragan Re:Wózki z Turki 07.02.05, 11:54 Sylwia a gdzie robilas te zakupy ze dali Ci rabat? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_dragan Re:Spacerek!! 07.02.05, 11:59 Dziewczyny jesli tylko mie siedzicie w pracy albo nie mozecie wyjsc to zachecam Was do spacerku. Nie musi byc daleko pol godzinki dla dotlenienia malenstwa wystarczy. ja zaraz zakladam mojemu jamnikowi sweterek i idzmy odetchnac swiezym powietrzem. Asia i Pola Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re:Spacerek!! 07.02.05, 12:01 W rampersie dali mi 5% rabatu. Trzeba się o niego upomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re:Spacerek!! 07.02.05, 13:14 W Baby Fancie dają kartę rabatową na 3%, tyle że trzeba zrobić zakupy powyzej jakiejś kwoty (chyba 300zł). Rabat uwzględniają już przy tym pierwszym zakupie m. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_dragan Re:Spacerek!! 07.02.05, 13:46 Ja juz poszlam i wrocilam po 5 min bo jamnik odmowil dalszego spaceru. Porzucilam drania i poszlam sama teraz sie super czuje, no i mam gazetki do czytania Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re:Spacerek!! 07.02.05, 13:18 Ja niestety siedzę w pracy do 15-tej. Nie ma szansy na wcześniejsze wyrwanie się Po pracy, zanim naszykuję obiadek, to zaraz będzie ciemna noc Ale już niedługo będzie wiosna, lato - to będziemy znowu sobie chodzić na spacerki)) m. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re:Wózki z Turki 07.02.05, 13:15 Chyba wiem które. Takie z gumeczkami w nogawkach? m. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli namieszałam ... 07.02.05, 13:21 ... z odpowiedziami. Zrobił się groch z kapustą, chociaż starałam się odpowiadać na poszczególne posty, to jednak wyszło inaczej. Mam nadzieję że się zorientujecie co jest do czego m. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: namieszałam ... 07.02.05, 14:45 W Baby Fancie dają rabat 3% od 400 zł, a w Rampersie nie wiem od jakiej kwoty, bo nie mówili, ale nie na całośc tylko na kazdy produkt. Porównałam ceny i taniej jest w Rampersie. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_dragan Re: namieszałam ... 07.02.05, 17:12 Dzieki dziewczyny za rady dobrze, ze jestesci to sie mozna wymienic radami i spostrzezeniami Pozdrawiam Asia i Pola Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Hej! 09.02.05, 09:00 Jak się trzymacie? Bo u mnie praktycznie bez większych zmian. Wyczytałam za to na innym forum, że nasza 'wątkowa' koleżanka - Misiabella, wczoraj urodziła swego synka. Przyznaję że trochę jej zazdroszczę. Ja już się nie mogę doczekać dnia kiedy będę mogła przytulić moje małe szczęście. A u nas to dopiero półmetek. Pozdrawiam cieplutko. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: Hej! 09.02.05, 10:43 Zobaczcie co wyszperałam na forum Zobaczcie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=20284570 Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: Hej! 09.02.05, 10:45 Takie maleństwo już sie urodziło. Ja jestem w 27 tyg, czyli moj maly jest starszy o 2 tyg. Mie wyobrażałam sobie, że takie maleństwo wygląda już jak człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: Hej! 09.02.05, 10:54 O rany faktycznie maleństwo. Oglądałam ostatnio dokument o wcześniakach na "dwójce". Uratowanie takiego maluszka wymaga bardzo wielu nakładów i umiejętności lekarzy oraz super sprzętu. Poza tym chyba takie dzieciątko bardzo cierpi (musi przchodzić sporą ilość operacji), a z nim cierpią rodzice. Mam nadzieję że to dzieciątko z 'Zobaczcie' mimo wszystko wyrośnie na wielkiego człowieka m. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: Hej! 09.02.05, 10:56 A'propos 'Zobaczcie', będę nieskromna i pochwalę się moją córeczką: Oliwia Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_dragan Re: Hej! 09.02.05, 11:15 Monika zdjecia Niuni sa bardzo fajne. Zauwazylam tam kota i psa, czy to sa Wasze zwierzeta czy moze sie przypadkiem zapaletaly? Pytam bo mam 2 koty (z ktorymi bede mieszkala na poczatku ze 2 miesiace i jamnika i zastanawiam sie jak to cale towarzystwo pogodzic z dzieckiem? Gdybys miala chwilke i mogla mi cos skrobnac o tym to bede ci wdzieczna bo moje kotki juz jak rozlozylismy lozeczko tur umyslily sobie ze to dla nich Pozdrawiam Asia i Pola Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: Hej! 09.02.05, 11:48 Hej. Kotek jest pradziadków i mieszka sobie na wsi. Piesek a właściwie sunia - nasza. Moja córeczka ją uwielbia (to dla niej były zarezerwowane pierwsze uśmiechy) i to z wzajemnością)) Początkowo bałam się że Tina (sunia) będzie zazdrosna o dziecko - dość długo była naszym oczkiem w głowie, takim trochę za bardzo rozpuszczonym 'poduszkowcem'. Przyznaję że wiele czytałam o zazdości psa o dziecko, o tym że potrafi być (pies oczywiście) bardzo złośliwy i agresywny. Całe szczęście że tak się nie stało w naszym przypadku. Początkowo sunia czuła się bardzo zdezorientowana i była smutna, że nie poświęcamy jej tyle uwagi co wcześniej. Rozkręciła się dopiero jak Oliwia zaczęła sama ją zaczepiać, a teraz obie wygłupiają się czasem jak małe szczeniaczki, choć suka ma już ok.8 lat. Wydaje mi się że dużo zależy od charakteru zwierzaka - kiedyś czytałam że jamniki to uparci indywidualiści, ale pewnie to nie jest regułą - myślę że w tej kwestii masz więcej do powiedzenia. Nie ukrywam, że suce zdarza się warknąć na małą (nic więcej, choć nie ma oporów przed ugryzieniem kogoś obcego, nawet innego dziecka) kiedy ta jej dokucza, a czasem pomimo naszych interwencji dokucza jej bardzo. Nie wiem jak się ma sprawa z kotami, bo nie mam takich doświadczeń. Ale z tego co pamiętam to widziałam kiedyś piękne fotki na "Zobaczcie" - dzieciaczek w łóżeczku, a przy nim śpiący kot. Więc myślę że i z nimi może być ok. Jeśli boisz się np. alergii, to może pocieszy Cię opinia którą gdzieś wyczytałam, że jeśli kobieta ciężarna ma stały kontakt ze zwierzętami, to później bardzo rzadko zdarza się u malucha uczulenie na nie. Życzę aby zwierzaki zaakceptowały Waszą córeczkę bez problemu. m. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: Hej! 09.02.05, 11:55 Teraz się zorientowałam, że Tiny nie ma na tych zdjęciach, a ten pies to owczarek niemiecki moich rodziców, który także całkiem przyjaźnie potraktował pojawienie się Oliwii i z cierpliwością znosi jej 'pieszczoty'. Nasza sunia to średniej wielkości kundelka Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: Hej! 09.02.05, 12:10 Jeśli mi się udało, to mam tu fotkę Oliwki z naszą sunią: Thanks to ImageShack for [URL=www.imageshack.us]Free Image Hosting[/URL] Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: Hej! 09.02.05, 12:11 może teraz? ;P img233.exs.cx/img233/1803/p1110766mac582email5tq.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm PROŚBA 10.02.05, 10:18 Ma może któraś z was tel. do szpitala na Lubartowskiej? Najlepiej na oddział, gdzie pracuje oddziałowa Walentyn. Chciałam zapisać się do szkoły rodzenia i wcieło mi numer Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk Re: PROŚBA 10.02.05, 12:13 witam numer do szpitala - 740 27 75 szkoła rodzenia - 740 27 22 ja właśnie dziś pędzę na następne zajęcia, będzie o karmieniu ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: PROŚBA 10.02.05, 22:18 dzieki. Zapisałam sie, ale muszę jeszcze za 2 tyg zadzwonic po dalsze instrukcje Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Kołyska wiklinowa :) 10.02.05, 10:49 Wiem że z którąś z Was o niej "rozmawiałam". Właśnie znalazłam info że jest taka do oddania: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=20445819 mam nadzieję że się przyda. m. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: Kołyska wiklinowa :) 10.02.05, 10:53 Z tą kołyską to trzeba szybko działać, bo na tamtym forum panuje dość duży ruch Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli do joanna_dragan 14.02.05, 09:10 Hej Joasiu. Pisałaś o Waszej wizycie w Turce. Ja właśnie przekonałam mojego mężusia (który zaparł się na wózek Deltrim) żeby się wybrać do Wózkolandu i obejrzeć co tam oferują. Problem jednak polega na tym, że nie wiem w jakich godzinach można tam pojechać - podpowiesz??? Niby nie jest daleko, ale nie chcę pojechać na darmo. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_dragan Re: do joanna_dragan 14.02.05, 11:56 Widze ze u Was jest odwrotnie bo to ja sie zaparlam na Deltima a mezus mnie zawlokl do Turki. Nie pamietam do ktorej sa otwarci na tygodniu ale w soboty do 12 tylko. Patrzylam na ich stronie od 7 do 16 na tygodniu. Moze wstrzymaj jeszcze meza pare dni jak wejda te wozki na aluminiowych rurach po co macie dwa razy jezdzic z tym samym? A ktory wozek z Seltima wybral Twoj maz? Pozdrawiam Asia i Pola Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: do joanna_dragan 14.02.05, 12:17 Faktycznie godziny są na ich stronie Jeśli chodzi o nasze plany wybrania sie tam to nie są one jeszcze bliżej określone, więc chyba tak jak radzisz - poczekamy Z Deltima wstępnie wybraliśmy Voyager-a Mój mały bratanek takim jeździ. Generalnie wózeczek nie jest najgorszy czy specjalnie brzydki, ale nie podoba mi się w nim ta kanciasta, niska budka i 'flakowate' nosidełko (chciałabym sztywne). Poza tym w zeszłym tygodniu zepsuł się w nim wahacz (ok.5 mies.użytkowania) i byli uziemieni - na szczęście w Baby Fancie dostali nową część i nie trzeba było odsyłać wózka do producenta. m. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_dragan Re: do joanna_dragan 14.02.05, 12:25 Moj wybor to Premier. A propos napraw to moim znajomym ukradli z klatki kolka od wozka z Turki i bez problemu je dokupili od reki Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: do joanna_dragan 14.02.05, 12:35 Fajny jest ten Premier Ciekawa jestem jak się prowadzi taki wózeczek z skrętną osią na dużych kółkach, bo taką zwykłą spacerówką na średnich kółkach bardzo fajnie się kieruje (pod warunkiem że nie jeździ się po śniegu. Ciekawi mnie także, czy ten wózeczek na przekładaną rączkę - to jest super wygodne. Mamy po Oliwii taką tradycyjną gondolę (na miejsce której montuje się spacerówkę), ale właśnie przez tą rączkę chciałabym mieć inny wózek. m. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: do joanna_dragan 14.02.05, 12:39 Wypatrzyłam niedawno wózek Baby Dreams Eksplorer. Na zdjęciach w necie jest super, ale w rzeczywistości mi się nie podoba - fatalne kolory i amortyzacja m. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_dragan Re: do joanna_dragan 14.02.05, 19:57 W sumie fajnie sie prowadzi Premiera a te kolka mozna zablokowac. Raczke ma na pewno nie przekladana. Mozna oparcie w gondoli stawiac w 3 pozycjach i dosc latwo sie montuje i demontuje spacerowke. mnie w Deltimie odstraszaja kolory ktore sa po prostu obrzydliwe (szczegolnie ten Premier w Rampersie fuj). jak pojedziecie do Turki to dopiero zobaczysz ladne kolorki. Pozdrawiam Asia i Pola Odpowiedz Link Zgłoś
misiabella Urodziłam synka! 18.02.05, 08:58 Cześć,wpadam pochwalić się,że ósmego lutego przyszedł na świat przez cc mój synek Borys.Dostał 10 p.Agpar,mierzył 51cm i ważył 3350g. Jest śliczny jak laleczka,bardzo pogodny,ładnie śpi,dużo je.Jest kochanym,upragnionym maluszkiem,a my jesteśmy bardzo szczęśliwi. Dziś skończy aż 10 dni! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: Urodziłam synka! 18.02.05, 09:06 Jeszcze raz ogromne gratulacje Ja już pisałam tu dziewczynom o Twoim maluszku - wypatrzyłam tę nowinę na innym forum. Czekamy na relacje ze szpitala. Gdzie rodziłaś? Jesteś zadowolona z opieki? Pozdrawiam cieplutko Ciebie i Boryska (może się pochwalisz zdjęciami?) Monika Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_dragan Re: Remont na Krasnickich 18.02.05, 14:03 Czesc dziewczyny! Nie wiem czy to zima dziala an was tak oslabiajaco czy co? W srode byla na Izbie na Krasnickich i pani mi powiedziala ze sie remontuja i moze byc tak ze moga miec klopoty z przyjeciem. Nie wiem jak dlugo to potrwa ale jesli jestescie w koncowce to przedzwoncie zapytac zeby sie nie naciac Pozdrawiam Asia i Pola Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 22.02.05, 09:21 Co słychać? Bardzo cicho się tu zrobiło Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_dragan Re: jesteście ??? 24.02.05, 17:13 Jestesmy tylko mialysmy chwilowe klopoty z netem. Asia i Pola Odpowiedz Link Zgłoś
channach USG w Lublinie 25.02.05, 00:01 Witam wszystkie lublinianki. Jestem na pocz. 20 tc, dzieciątko ma przyjść na świat ok.20 lipca. Zamierzam rodzić na Kraśnickich. Mam pytanie dotyczące USG - wybieram się na badanie połówkowe i troche nie wiem gdzie. Chciałabym uporządkować informacje na temat tego: gdzie, jakie i za ile. Oto co wiem: Top Medical- usg 3/4d 200 zł Artmed - usg 3/4d 150 - 180 zł Luxmed - usg zwykłe - 75 zł. Czy są jeszcze jakieś miejsca gdzie można zrobić usg (najlepiej 3 lub 4d) nieco taniej? Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamusie. I dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: USG w Lublinie 25.02.05, 07:39 Hej. Chyba wynalazłaś najtańsze w Lublinie - Artmed (3/4D) i Luxmed (zwykłe). Ja bardzo chciałam iść właśnie do Artmedu, ale zawsze mam jakieś inne wydatki Za to w Luxmedzie bywałam często (szczególnie w pierwszej ciąży i przed nią) i uważam że super rozwiązaniem jest to, że leżąc na leżance masz przed sobą drugi monitor na którym widzisz wszystko to samo co i lekarz wykonujący badanie. Jak byłam tam ostatnio (pod koniec zeszłego roku) to niestety zmienili sprzęt i nie udało się nagrać badania na kasetę, także jeśli chciałabyś mieć pamiątkę to musisz się dowiedzieć jak jest teraz. Z Luxmedu bardzo polecam dr Kościeleckiego - super lekarz - bardzo komunikatywny i sympatyczny. Do Artmedu chodzi moja koleżanka do prof.Czekierdowskiego (prowadzi jej ciążę) - podobno to bardzo dobry specjalista od usg, ale czasem narzeka że ma dla niej zbyt mało czasu i nie wszystko wyjaśnia, poza tym pomimo tego że umawia się na konkretną godzinę, to i tak nigdy nie wchodzi punktualnie, tylko nawet czasem z ponad godzinnym 'poślizgiem'. Zwykłe USG w Artmedzie kosztuje 100zł. Ja chodzę teraz do Pro Vivo na Jutrzenki. Jest tam też zwykłe USG, ale nie wiem ile kosztuje, bo chodzę na wizyty i badania refundowane przez NFZ. m. Odpowiedz Link Zgłoś
channach Re: USG w Lublinie 25.02.05, 11:04 Hej. Chyba wybiorę się do Luxmedu, bo trochę krucho z kasą, a tam wychodzi najtaniej.Boję się tylko, że na zwykłym USG nie będzie jeszcze widać płci. Dziękuję za info, pozdrawiam i życzę udanego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: USG w Lublinie 25.02.05, 11:27 Różnie to może być - jedne dzieci widać wyraźnie na zwykłym, inne "tajniaczą" się nawet na 3/4D. Moja starsza córcia do końca była niespodzianką - jeszcze na porodówce mąż żartował że może zrobimy zakłady. Ja teraz też bym bardzo chciała wiedzieć, ale jak to wyjdzie to nie wiem. Byłam w 17tc i lekarz nawet nie chciał patrzeć, bo powiedział że to jest jeszcze duże ryzyko pomyłki. Teraz nie dostanę już predko skierowania Gin powiedział że ewentualnie mogę iść prywatnie jakbym chciała, ale niestety nie bardzo mam za co a baaardzo chcę. m. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli no i mamy już marzec ... 01.03.05, 10:18 ... już niedługo kalendarzowa wiosna Szkoda że za oknem tego nie widać Co u Was? Bardzo się tu cicho zrobiło? m. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: no i mamy już marzec ... 01.03.05, 12:21 Udalo mi się w końcu zapisac do szkoły rodzenia. Tyloko nie wiem czy już nie za późno. Zajęcie zaczynają się 10 marca, czyli będę w 33 tygodniu. Jak będzie 8 zajęc to ominie mnie trochę. Ciągle biję się z myślami czy to ma sens. Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli Re: no i mamy już marzec ... 01.03.05, 12:53 Faktycznie może być już trochę późno, choć z drugiej strony to przynajmniej będziesz na bierząco i nic nie zapomnisz Będziesz miała trochę rozrywki na ostatnie tygodnie, bo powiem Ci z doświadczenia, że ostatni okres oczekiwania jest najgorszy - dłuży się o wiele bardziej niż cała ciąża. Moja Oliweczka urodziła się na przełomnie 41/42tc. Więc jeśli Twoje Maleństwo też się nie będzie spieszyło, to może akurat uda się Wam zaliczyć wszystkie zajęcia. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
monika_oli NOWY LUBELSKI WĄTEK - ZAPRASZAM 07.03.05, 10:12 Witam. Właśnie założyłam nowy wątek jako kontynuację tego, bo coraz trudniej jest się tu poruszać. Aby na nim się znaleźć - kliknij tutaj Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś