Dodaj do ulubionych

LUBELSKIE przyszłe mamy!

• katiuszka78 a wiecie że viola1001 urodziła? 17.01.05, 20:17
      witam, ciekawe czy ktoś mnie pamięta bo kiedyś się tu pałętałam wink

wiem z noworodka że Viola urodziła bo była w szpitalu od jakiegoś czasu ale nie
      znam szczegółów

strasznie długo mnie tu nie było, oj staraaaasznie wink

pozdrowionka dla wszystkich ciężaróweczek
      • milenaj9 Re: a wiecie że viola1001 urodziła? 18.01.05, 08:26

--Witam Wszystkie mamusiesmileczasem tu do Was zaglądam,właśnie myślałam o
        Violi,bo dawno się tu nie odzywała,oczywiście gorące gratulacje dla świeżo
        upieczonej mamusi,niech maluszek zdrowo rośniesmile
        Violu a Ty koniecznie odezwij się do nas(jak będziesz miała chwilkę
        czasu),napisz jak przebiegał poród,no i jak maleństwo,czekamy też na zdjęcia!!!!
        Ściskamy Was cieplutkosmile

nowe zdjęcia Lenki
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=17207784&wv.x=2&a=18719257
    • monika_oli Hej Mamusie:) Co słychać? 24.01.05, 08:08
      U nas praktycznie bez większych zmian.
      No, może brzuszek jest coraz bardziej widocznysmile
      Jutro idziemy na USG - już się nie mogę doczekać.
      Żałuję tylko, że nie mam pieniędzy na 3/4D, bo byłaby spora szansa
      na 'podejrzenie' maluszka, a na zwykłym prawdopodobnie nie będzie takiej
      szansy, chociaż mam taką cichą nadzieję że jednak się udasmile
      Pozdrawiam cieplutko.
      Monika
      • joanna_dragan Re: Hej Mamusie:) Co słychać? 24.01.05, 12:36
        Juz sie zastanawialam gdzie wszystkie zginelyscie, dobrze ze sie odezwalas. U
        mnie w sumie tez nic sie nie zmienilo oprocz brzuszka ktory jest coraz wiekszy
        ale to bardzo mile bo juz najwyzszy czas zeby byl widoczny. Na usg sie wybieram
        w piatek na 3d, mialam juz normalne wiec bede mogla napisac czy jest duza
        roznica oprocz ceny. Ale tez juz sie nie moge doczekac zeby sie dowiedziec czy
        to Pola czy moze Szymek.
        Pozdrawiam Mamusie odzywajcie sie czesciej
        Asia
        • monika_oli Re: Hej Mamusie:) Co słychać? 24.01.05, 12:45
          Z tym USG, to myślę że różnica będzie ogromna. Ja widziałam i 'zachorowałam' na
          takie - moja koleżanka miała je robione w 11tc (ma o tydzień wcześniejszy
          termin niż ja). Tzn miała niby zwykłe, ale lekarz na trochę przełączył na 3D.
          Na mojej, zwykłej fotce było widać zarys dzidziusia - a na jej było widać nawet
          takie detale jak nosek, ucho, łokcie, kolanka, dłonie czy stopy.
          Przyznaję, że gdyby nie to że dostałam skierowanie na USG i nie muszę nic za
          nie płacić, to napewno poszłabym na 3D. A tak zwyciężył we mnie skneruswink
          Jak wrócisz z badania to się koniecznie pochwal.
          m.
    • monika_oli piękną mamy zimę:) 27.01.05, 08:25
      Co u Was słychać?
      Jak się czujecie?
      Jak maluszki?
      m
      • misiabella Re: piękną mamy zimę:) 28.01.05, 12:29
        Cześć.
        U nas juz ostatnia prosta!Zaczęłam właśnie 40-ty tydzień i tylko czekam...
        Pozdrawiam Was mamusie.
        • sylwiawm Re: piękną mamy zimę:) 29.01.05, 19:30
          Misiabella: Pisz koniecznie co u ciebie i jak tylko bedziesz mogla to daj znac
          jak prebiegał poród i jak maleństwo. Ja już nie mogę się doczekać swojego
          Igorka.
          Dziewczyny gdzie kupowałyście, albo macie zamiar kupować wyprawkę da waszych
          maluszków? Ja zastanawiałam się nad jakąs hurtownią, ale oprucz Rampersa nie
          znam rzadnej sad. Nie mam pojecia gdzie jest tanio. Może coś mi podpowiecie ?
          • joanna_dragan Re: piękną mamy zimę:) 29.01.05, 20:42
            Czesc Sylwiam! Po pierwsze slowko wyjasnienia. To co jest na Smoluchowskiego na
            pierwszym pietrze to jest sklep hurtowni Rampers a nie hurtownia tak sie jakos
            utarlo ale hurtownie to oni maja na dole i detalistom tam nie sprzedaja.
            Dzisiaj bylam w Tesco i jest tam troche rzeczy dla maluchow. A od 2 lutego maja
            byc jakies wyprawki w Leclerze.
            Pozdrawiam i zycze udanych zakupow
            Asia
            • sylwiawm Re: piękną mamy zimę:) 29.01.05, 23:18
              Tak wiem chodziło mi o hurtownie. Kiedyś tam dzwoniłam i dowiedziałam się, że
              nie chcą żadnych papierów firmowych tylko warunkiem jest zakup towaru na 1000
              zł. Wyprawka pewnie będzie droższa. Szukałam też na necie dzisiaj adresów
              hurtowni z artykulami niemowlęcymi i znaazłam kilka ale nie jestem pewna czy
              rzeczywiście są to hurtownie. Napewno Baby Fant jest, ale Maluch na Fabrycznej
              3, Ola na Lubartowskiej 39a/1a, Aleksandra na Mariańskiej 25 i Budirek-Ck na
              Rapackiego 13/15 to nie mam pojęcia. Były wyszczególnione jako hurtownie ale
              jakoś nie chce mi się wierzyć, nie wiem czemu. Najpierw chce pochodzić
              pospisywać cey a potem wybrać się do hurtowni i kupić wszystko. Napewno wyjdzie
              taniej tylko nie wiem gdzie jest najtaniej, a przez telefon cen nie udzielaja.
              Dzisiaj własnie dostałam gazetkę Leclerca, że od 1 lutego jest obniżka cen, ale
              ceny nie sa rewelacyjne. Podobno w Lutym są najlepsze ceny dla niemowlaczków.
              Jak tak wszystko w glowie sobie porządkuję to mam coraz większy mentik. Jakie
              łóżeczko, ile ubranek, które pieluchy tetrowe są lepsze. Na razie tyle co wiem
              to to, ze będę używać pampersów, matracyk chce kokosowy i nie będę używać
              oliwki, bo jak sobie teraz kupiłam Johnsonsa to mnie uczuliło i nie chce aby
              mojego maluszeka uczuliło, a poza tym to mało wiem. Moze coś mi pomożecie???
              P.S. Jak bedą mialy na imię wasze maluszki???
              • misiabella Re: piękną mamy zimę:) 30.01.05, 00:48
                Cześć,Baby Fant na Lotniczej to też sklep.Mają duży wybór ubranek i innych
                artykułów.
                • sylwiawm Re: piękną mamy zimę:) 30.01.05, 16:41
                  A jak cenowo w nim jest w porównaniu np. do Rampersa?
                  • monika_oli Re: piękną mamy zimę:) 30.01.05, 19:24
                    Wtrącę się do dyskusji ciuszkowejwink
                    Tak prawdę powiedziawszy, to wydaje mi się że w Rampersie jest nieco taniej, choć tak właściwie to ceny są porównywalne. W Rampersie te ceny są takie czasem trochę śnieszne z tymi groszowymi końcówkami np.5,93, a w Baby Fancie są zwykle zaokrąglone do 10gr (takie moje spostrzeżenie). Poza tym przy zakupie na kwotę, jeśli się nie mylę 300 (może jednak więcej???) zł w Baby Fancie dają kartę rabatową na 3% upustu - od razu go odliczają przy tym zakupiesmile
                    Pościel, zarówno wkłady jak i poszewki oraz kocyki kupiłam nieco taniej w hurtowni (chyba) Abel na ul.Grabskiego przy skrzyżowaniu z Pogodną (czynne tylko do 15 czy 16 więc najlepiej być tam rano). Nie są to takie firmowe rzeczy (np.Drewexa) jak w sklepach 'dziecinnych', ale przynajmniej tańsze i całkiem dobrej jakości.
                    A jeśli chodzi o ciuszki, to jeśli nie macie uprzedzeń to zajrzyjcie czasem do ciuchlandów - można kupić super rzeczy za naprawdę śmieszne pieniądze.
                    Czasem też i w Anonsach są ogłoszenia - w ten sposób miałam dla starszej córci prawie całą wyprawkę za 60zł (czyli teoretycznie jakieś 4-5 szt ubranek sklepowych)
                    Kończę (bo mąż już stoi mi nad głową).
                    Odezwę się jutro z pracy.
                    Pozdrawiam
                    Monika.
                    • monika_oli Re: piękną mamy zimę:) 31.01.05, 09:34
                      Hej.
                      To znowu jawink
                      Jeszcze o ciuszkach.
                      Osobiście nie polecam tych tanich ubranek z supermarketów. W tamtym roku
                      kupiłam córci w Leclerku body, które praktycznie po 2-3 praniach nie nadawały
                      się do użytku - materiał fatalny. Podobnie było z rajstopami z Tesco. Chociaż
                      mamy też spodenki i komplecik z tego samego źródła i te mogą być - tyle że
                      kosztowały już drożej.
                      Pozdrawiam.
                      m.
                      • misiabella Re: piękną mamy zimę:) 31.01.05, 11:04
                        Przepraszam,że tak krótko piszę,ale nie mam zbyt wiele czasu.
                        Wydaje mi się,że o ile w Rampersie jest większy wybór pościeli,łóżeczek itd.
                        (tam kupiłam łóżeczko i kilka innych rzeczy) to ubranka mają
                        fatalne,przynajmniej dla maluchów.Według mnie naprawdę brzydkie i cenowo wcale
                        nie rewelacyjne.Ja kupowałam większość w Baby Fancie.A tak naprawdę
                        dziewczyny,jak macie chęć,możliwość i siły to jedźcie do Warszawy.Tam teraz są
                        fantastyczne wyprzedaże ubranek w niektórych sklepach.Ubranka,jakich u nas nie
                        ma za małe pieniądze (wyprzedaże nawet do -60,70%).Ja tam kupiłam kilka
                        przeslicznych ciuszków oraz dwa śliczne śpiworki,markowe rzeczy dobrej
                        jakości.Przykładowo-śpiworki polarkowe z"5,10,15", normalnie w cenie 80-90zł
                        kupiłam za niecałe 30zł.Przecenione,bo zmiana kolekcji.I tak można znaleźć
                        więcej rzeczy.
                        A wózek najpierw przetestowaliśmy na żywo w Baby Fancie,a potem kupiliśmy w
                        sklepie internetowym,czyli za kilkaset zł taniej.

src="lilypie.com/days/050204/0/0/1/+1"
                        alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a>
                        • joanna_dragan Re: piękną mamy zimę:) 31.01.05, 12:24
                          Z tymi sklepami internetowymi to prawda i z Allegro. Patrzylam na wozek Premier
                          to w Baby Fancie kosztuje ok 900 w Rampersie 844 a na Allegro 699 to nawet
                          liczac 50 zl za paczke to jest taniej. Ja sie jeszcze waham z internetem ale
                          brat mi powiedzial ze jak jest na Allegro ktos jako super sprzedawca to nie ma
                          ryzyka.
                          Pozdrawiam Was dziewczyny z zawianego domku
                          Asia i Pola
                          • sylwiawm Re: piękną mamy zimę:) 31.01.05, 13:18
                            Ja sobie tak postanowiłam, że najpierw sprawdze ceny, a potem wybierzemy sie po
                            zakupy. Przeważnie jest tak, że jak się kupuje hurtem wszystko w jednym miejscu
                            to daja duze rabaty. W zeszycie narysowałam sobie tabelke i teraz mam zajecie,
                            bo najpierw spisuje ceny z netu. Z hipermarketów to tylko dla porównania. No i
                            czeka mnie wycieczka do Baby Fantu i Rampersa. Co do ubranek hipermarketowych
                            to masz racje. Wystarczy je dotknąc. Wyglądają jak szmaty, a nie ubranka.
                            Cenowo też nie są rewelacyjne, bo kaftanik najzwyklejszy 11 zł. to przesada.
                            Myślałam o kupnie koszyczka wiklinowego, takiej kołyski tylko nie mam pojęcia
                            gdzie to mogę znalezc. Pokarze wam posciel która mi się spodobała. Muszę ją miec

www.bobasmarket.pl/pages/product.php/product=poscielea&page=2&item=0&menu=posciele
                            Do Warszawy chyba nie uda mi sie męza namówic aby pojechac.
                            Jakiej firmy są dobre i w miare tanie ubranka?
                            • monika_oli Re: piękną mamy zimę:) 31.01.05, 13:35
                              Nie działa u mnie ta stronka z pościeląsad
                              A koszyczki, takie łóżeczka wiklinowe na kółkach to widziałam na allegro, nawet
                              w komplecie z pościelą i baldachimem - całkiem niedrogie, tyle że małe (chyba
                              nie są praktyczne dla dzieci które same siadają/wstają). Chociaż wyglądają
                              naprawdę słodko.
                              Nie jestem pewna, ale chyba w Baby Fancie też coś podobnego byłouncertain
                              m.
                              • sylwiawm Re: piękną mamy zimę:) 31.01.05, 14:21
                                To moze w ten sposób:
                                www.bobasmarket.pl/
                                kategoria: pościele
                                kategorie: 4 elementowe ( na drugiej stronie pościel nazywa sie "EXPO 2000 45"
                                GLUCKA) taka w 2 słoniki
                                Chodzi mi o taki koszyczek, który jest jednoczesnie kołyska. Słyszałam dużo
                                pozytywnych opini o nich. Spiąc nie będe się martwić, że mogę zrobić krzywde
                                maluszkowi
                          • agga_27 Re: piękną mamy zimę:) 31.01.05, 14:21
                            Hej dziewczyny!
                            Ostatnio rzadko tu zaglądałam, bo niestety przez jakis czas nie miałam dostepu
                            do internetu. Ja w sprawie watku wyprawkowego- po naszych lubelskich hurtowniach
                            jeszcze sie nie rozglądałam, ale zrobiłam rozpoznanie w sklepach z ubrankami i
                            ...załamałam się troszkę. Jak byłam na wyprzedaży u nas w Smyku, to przecena nie
                            dotyczyła niestety noworodków (nie wiem jak teraz, bo byłam tak jakieś 3 tyg.
                            temu) a i tak nie widziałam nic godnego zainteresowania. Na początku stycznia
                            miałam okazję być w Warszawie, był to poczatek wyprzedazy i kupiłam parę
                            ślicznych ciuszków dla maleńkiej w H&M, C&A i "5-10-15" (tam najtaniej) w bardzo
                            rozsadnej cenie: body, pajacyki i śpioszki od 10-25 zł i do tego naprawdę super
                            jakości bawełna i ładniutkie, oryginalne wzory. Teraz tam pewnie jest jeszcze
                            taniej. Żałuję że nie byłam przygotowana na większe zakupy, bo bym kupiła coś
                            jeszcze, jakieś śpiworki etc. No i po tej wizycie w W-wie te ciuszki ze Smyka to
                            wyglądały dużo gorzej, zarówno cenowo jak i jakościowo. W Tesco i Leclercu
                            rzeczywiście nie najlepszej jakości są te ciuszki, no Bellvit wygląda nieźle ale
                            za to cenowo jest drogi. Dziewczyny, rzeczywiście - jak pisała wyżej misiabela,
                            jak macie okazję wybierzcie sie do Wwy albo zlećcie zakupy ciuszków komuś
                            znajomemu kto tam mieszka- po rozpoznaniu tego co oferują nam w Lublinie uważam
                            że naprawdę warto. Aha, niedaleko mnie na ul. Zana (pierwszy przystanek na Zana
                            po skręcie z Krasnickiej) jest sklep-komis dla dzieci i maja całkiem fajne,
                            niedrogie ciuszki, niektóre w b. dobrym stanie, trafiają sie tez zupełnie nowe
                            (nowa jest np. bielizna dla maluszków: body, koszulki), wózki też mają i inne
                            takie. Zamierzam tam dokupić parę sztuk body, bo te co nabyłam z H&M niiby
                            rozmiar 56 a w porównaniu z polskimi firmami to wyglądaja jak 62 albo i więcej i
                            boję sie żeby dzidzia w nich nie pływała na początku smile
                            Pozdrawiam wszystkie lubelskie mamusie
                            Aga i Niunia (28tc)
    • monika_oli Hej dziewczyny! 02.02.05, 07:40
      Mamy już nowy miesiąc, a tu taka cisza.
      Co u Was słychać?
      Pozdrawiam
      Monika
      • joanna_dragan Re: Hej dziewczyny! 02.02.05, 10:00
        Moniczko wiesz ze ja jestem codziennie tylko nie tak z samego rana, chociaz
        wczoraj i dzisiaj jak na mnie 10 to skoro swit. Wczoraj wstalam nawet przed 9
        bo wyslalam meza do Leclerca po lozeczko turystyczne. Po ostatnim fiasku kupna
        w Lidlu moj mezus pojechal na otwarcie i kupil a ja juz nie moglam spac bo
        lozeczko stalo na srodku pokoju rozlozone i nie moglam oderwac od niego oczu.
        Takie same Meggi sa w Rampersie tylko nie pamietam po ile. Te lozeczka co byly
        w Leclerze tez zreszta wstawil tam Rampers. Co do tych ciuszkow wyprawkowych, o
        ktorych mowilam ze beda od wtorku to sa ale taki chlam ze nawet nie ma na czym
        oka zawiesic. Wiec jak macie daleko do Leclerca to nie ma sesnsu specjalnie sie
        wybierac.
        Pozdrowienia Asia i Pola
        • monika_oli Re: Hej dziewczyny! 02.02.05, 10:22
          hehehe
          A ja jestem z rana, bo pracuję od 7-mej i dzień zaczynam od forumsmile
          Cieszę się że masz wreszcie to wymarzone łóżeczkosmile
          Pamiętam Waszą niemiłą przygodę z Lidlem.
          Wybraliście śliczne imię dla córeczki. My mamy je też na naszej liście imoin
          dla ewentualnej córeczki. Powiedz proszę, czy Wasza Pola to po prostu Pola czy
          zdrobnienie od Apolonii. Przyznaję że mi osobiście bardziej ta pierwsza opcja
          odpowiada. Słyszałam (czytałam?) że obie możliwości są dopuszczalne.
          m.
          • monika_oli Re: Hej dziewczyny! 02.02.05, 10:30
            A tak właściwie to znowu jest nas tu malutkosad
            Nic tylko niż demograficznywink
            Gosia się już dawno nie odzywała.
            Misiabella już może jest mamą, czytałam na innym forum że kilka dni temu miała
            już za sobą 'próbny lot' do szpitala, więc kto wiesmile
          • joanna_dragan Re: Hej dziewczyny! 02.02.05, 11:12
            Nasza Pola to po prostu Pola chyba ze koaze sie Szymonem Andrzeje. bo w piatek
            idziemy na 4d i mam nadzieje ze sie ladnie pokaze rodzicom.
            Asia i Pola
    • balba_77 Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 02.02.05, 10:45
      Witam Wszystkie lubelskie Mamy (te przyszłe i te świeżo upieczone smile!

Dzisiaj odkryłam Wasze "pogaduchy" i chciałabym się przyłączyć smile
      Jestem w 38 tc ciąży i moja Malutka już powoli się szykuje do wymarszu w świat.
      Może Mogłybyście mi pomóc w jednej sprawie...
      tzn. przeczytałam w ktorymś z postów że w Motyczu jest jakiś basen dla
      niemowlaczków i że ktoraś z Was konytaktowała sie z dziewczyną która na ten
      basen uczęszcza. Jakby któraś z Was miała jakieś namiary i mogła mi je przesłać
      np. na maila gazetowego to byłabym bardzo wdzięczna.
      A może któraś z Was wybrała szpital na Staszica?

Pozdrawiam, Iza T
      • monika_oli Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 02.02.05, 10:58
        Witamy.
        A już się martwiłam że jest nas tutaj tak małosmile
        Ja niestety nie umiem Ci pomóc z tym basenemsad
        Szpital też raczej wybiorę ten na Jaczewskiego. Ale moja koleżanka chodzi do
        lekarza ze Staszica i zamierza tam rodzić. Tyle że ona jest dopiero w 20tc,
        więc pewnie jeśli napiszesz jak tam było, to ja będę ją informować bo ona
        niestety jest 'niesieciowa'.
        Trzymaj się i pisz koniecznie co słychać.
        Pozdrawiam
        m.
        • sylwiawm Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 02.02.05, 11:25
          U mnie wczoraj była studniówka. teraz wielkie odliczanie. Do porodu już tylko
          99 dni. To wszystko zaczyna mnie przerazać. Echhhhhh.
          Poza tym byłam wczoraj w Baby Fancie porozglądać się za wyprawką i zobaczyć
          ceny. Jeszcze został mi Rampers. Wózek który tak mi się podobał na necie w
          rzeczywistości jest jeszcze fajniejszy. Implast Driver 4XL z pompowanymi
          kołami. Super. Taki właśnie chcę mieć. W Baby Fancie kosztuje 1499zł + 450 zł
          fotelik. Strasznie drogo. Na necie znalazłam za 1328 zł z fotelikiem i torbą
          albo parasolka. Różnica kolosalna. Poza tym żaden mi się nie spodobał. Łóżeczka
          takie sobie. Ja chciałam z szuflada, a było tylko jedno i to brzydkie. Ładne sa
          nielakierowane z misiami rzeźbionymi, ale nie miały szuflady. Ciekawe jak w
          Rampersie. A ubranka cudowne. Z dobrej jakości bawełny body, takie, że się nie
          zeszmaci po praniu kosztuje 10 zł. Myślę, że cena jest dobra.
        • balba_77 Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 02.02.05, 11:36
          Jasne że napiszę smile
          • misiabella Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 02.02.05, 14:41
            Cześć Lublinianki!
            Wpadłam,by Wam powiedzieć,że jeszcze jestem 2 w 1,ale jutro mam się zgłosić do
            szpitala na czczo,bo chyba będzie cc.
            Strasznie się denerwuję i cieszę.
            Pozdrawiam serdecznie.
            Aha,własnie wpadła mi w ręce gazetka z Leclerka,że jest wyprzedaż rzeczy dla
            dzieci do 13 lutego.Czy jest to coś ciekawego-nie wiem,na pewno tanie kosmetyki
            i pieluchy,rożek za 13 zł i in.Ubranka cenowo podobnie jak w Baby Fancie,nie
            wiem jak z jakością.
            Trzymajcie się,pa!Jak wrócę,zaraz napiszę.
            • balba_77 Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 05.02.05, 23:22
              Hello!

Lubelskie Mamy coś cicho siedzą smile
              No to ja coś napiszę smile
              Po ostatniej wyprawie do Leclerca doszłam do wniosku, że nie ma się tam po co
              fatygować jeżeli chodzi o rzeczy dla maluszków, no chyba że coś przegapiłam.
              Ciuszki raczej marnej jakości i niewiele tańsze od tych w Baby Fancie.
              Jedyna rzecz jaką chyba warto się zainteresować to proszek Persil sensitive i
              chusteczki Pampersa w dwupakach.
              A jutro idę sobie obejrzeć porodówkę na Staszica (trochę późno ale w końcu to
              lepiej niż wcale smile) i pogadać sobie z położną , z którą umówiłam się na poród.
              acha ....nie wiem czy to jakaś reguła ale dwa największe sklepy z artykułami
              dla Maluchów są miejscami w których zadbano o to żeby kobieta w zaawansowanej
              ciąży miała się o co potknąć albo gdzie pośliznąć.
              Uważajcie na pofałdowane wykładziny przy wejściu na przestrzeń sklepową w
              Rampersie ina oblodzony parking przy Baby Fancie. Nie wiem jak Wam ale ja przez
              ten wystający brzuchol czuję się mało stabilna jak nigdy w życiu (i w dodatku
              własnych stóp nie widzę kiedy sie poruszam) i mało sie nie wylożyłam przy
              obydwu sklepach.

Pozdrawiam Lubelskie Mamuśki smile)
              Trzymajcie się ciepło i zdrowo bo coś zimno ostatnio smile

• sylwiawm Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 06.02.05, 12:18
                Ja nie polecan zakupów w hipermarketach. Rzeczy da maluszków są kiepskiej
                jakości, a w Baby Fancie czy Rampersie można kupić nawet tańsze i bardzo dobre.
                Co do cen to w Rampersie jest taniej i daja 5% rabatu do każdego artykułu.
                Mam już prawie cała wyprawkę, brakuje mi tylko wózka i kosmetyków. Ale to
                wszystko kosztuje. My na razie zapłaciliśmy juz ponad 2000 zł.
                To co zauważyłam:
                Ubranka w dużych sklepach dziecięcych są o wiele tańsze niż te z
                hipermarketów nawet w promocji, poza tym są lepsze jakościowo.
                Odradzono mi kupna termopaku, podobno krótko trzyma temperature. Te z Avanta
                kosztuja 80 zł.
                Te same ubranka w Baby Fancie były poukładene jedno na drugim i pewnie ktoś się
                pomylił i kupiłam body które kosztowało 14,50 za 11 zł; pajacyk kosztował 30
                zł, kupiłam za 15. Wiele takich rzeczy jest.
                Sprawdźcie ceny droższych rzeczy, bo różnice są spore.
                Pytajcie o rabat, jak wszystko kupujecie hurtem to naprawdę wychodzi sporo
                taniej. My dostaliśmy 5% rabatu.
                W Rampersie nie było body z krótkim rękawkiem.
                Dobrze, ze wybrałam się teraz a nie za kilka tygodni- takie zakupy są bardzo
                męczące, a ja chciałam być świadoma co kupuje i nie chciałam aby ktoś mnie
                wyręczał. Przecież zakupy to sama przyjemność.

6 par skarpetek, 1 rękawiczki, 4 śliniaki, 4 czpeczki

ROZMIAR 56
                3 body z długim rękawem
                3 body z krótkim rękawem
                5 bluzeczki/ kaftaniki
                4 śpioszki/ pajacyki (2 z krótkim i 2 z długim rękawem)
                1 majteczki

ROZMIAR 62

4 body z długim rękawem
                2 body z krótkim rękawem
                2 bluzeczki/ kaftaniki
                5 śpioszki/ pajacyki (2 z krótkim i 2 z długim rękawem)
                1 majteczki

Łóżeczko Bartek II ( www.klups-gostyn.pl ) kolor teak
                Materacyk z kokosowym wypełnieniem
                3 komplety pościeli ( www.gluck.pl ) Frotti II, Expo 2000 045 i flanelowa
                3 prześcieradła z gumka Gluck bawełniane frotte
                kocyk polarkowy i akrylowy
                podkład na materac z jednej strony bawełna z drugiej guma dobrej jakości

10 pieluch tetrowych
                3 pieuchy flanelowe
                rozek Gluck Frotti II
                wanienka
                myjka bawełniana
                ręcznik z kapturkiem bawełniany
                szczoteczka a włosia koziego z grzebyczkiem
                nożyczki zaokrąglone na końcach i obcinaczki do paznokci
                podgrzewacz Canpol Babies
                smoczek z termometrem
                aspirator do nosa z dwoma końcówkami: miękką i twardą
                2 smoczki uspokajające 0-6 mies. I 1 6-18mies
                2 klipsy do smoczków
                2 smoczki antykolkowe do butelek
                2 butelki
                szczotka do czyszczenia butelek i smoczków

To już mam. Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam. Co wy na to?
                • monika_oli Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 07.02.05, 08:43
                  sylwiawm napisała:

> Te same ubranka w Baby Fancie były poukładene jedno na drugim i pewnie ktoś
                  > się pomylił i kupiłam body które kosztowało 14,50 za 11 zł; pajacyk kosztował
                  > 30 zł, kupiłam za 15. Wiele takich rzeczy jest.

Z tego co zauważyłam to tam często tak jest. Moim zdaniem oni po prostu metkują
                  towar na podstawie aktualnej faktury z hurtowni i nie przemetkowują starej
                  partii, tak jak się dzieje w innych sklepach, więc można wybrać rzeczy z
                  wcześniejszych dostaw po niższych cenach.

> Dobrze, ze wybrałam się teraz a nie za kilka tygodni- takie zakupy są bardzo
                  > męczące, a ja chciałam być świadoma co kupuje i nie chciałam aby ktoś mnie
                  > wyręczał. Przecież zakupy to sama przyjemność.

POPIERAM POWYŻSZE!

Jeśli chodzi o ubranka, to myślę że powinno Ci ich wystarczyć, choć ja -
                  panikara miałam ich sporo więcej, ale przez to części z nich córcia nawet przez
                  chwilę nie miała na sobie. Choć Oliwce strasznie się ulewało i często musiałam
                  ją kilkakrotnie przebierać w ciągu dnia. Poza tym, jeśli chodzi o różne
                  komplety i pajacyki to zapewne sporo ich dostaniesz od odwiedzjących bobaska.

> 6 par skarpetek, 1 rękawiczki, 4 śliniaki, 4 czpeczki
                  >
                  > ROZMIAR 56
                  > 3 body z długim rękawem
                  > 3 body z krótkim rękawem
                  > 5 bluzeczki/ kaftaniki
                  > 4 śpioszki/ pajacyki (2 z krótkim i 2 z długim rękawem)
                  > 1 majteczki
                  >
                  > ROZMIAR 62
                  >
                  > 4 body z długim rękawem
                  > 2 body z krótkim rękawem
                  > 2 bluzeczki/ kaftaniki
                  > 5 śpioszki/ pajacyki (2 z krótkim i 2 z długim rękawem)
                  > 1 majteczki

Body bardzo, bardzo popieram, ale koszulki moim zdaniem są do niczego -
                  strasznie się podwijają, nawet jeśli dzidziuś sam się nie wierci, to ciągle
                  trzeba je poprawiać. Także, jeśli zdecydujesz się powiększać garderobę
                  maluszka, to kupuj raczej body - chociaż i tak niedługo sama się przekonasz co
                  będzie dla Was najwygodniejszesmile
                  Jeśli nie masz, to kup koniecznie body rozpinane na całe długości i w kroku -
                  do lekarza (którego będziecie bardzo często odwiedzać) są super.
                  Jakie/po co kupiłaś majteczki???

A jeszcze proponuję abyś, jeśli możliwości finansowe pozwolą, zaopatrzyła się w
                  kilka ubranek większych - na 68. Dzieci naprawdę bardzo szybko rosnąsmile

> Łóżeczko Bartek II ( www.klups-gostyn.pl ) kolor teak
                  > Materacyk z kokosowym wypełnieniem
                  > 3 komplety pościeli ( www.gluck.pl ) Frotti II, Expo 2000 045 i flanelowa
                  > 3 prześcieradła z gumka Gluck bawełniane frotte

Moim zdaniem - super.
                  Dodam tylko, że nam wystarczyły 2kpl pościeli i 2 prześcieradła.

> kocyk polarkowy i akrylowy

Kocyk polarowy jest świetnym wyborem - u nas królował, choć i akrylowego
                  napewno użyjecie nie raz.

> podkład na materac z jednej strony bawełna z drugiej guma dobrej jakości

- my obyliśmy się bez większych problemów bez niego, mam nadzieję że się przyda

> 10 pieluch tetrowych

Mieliśmy 20szt - czasem przez to ulewanie i wymioty brakowało czystych i
                  poprasowanychsad

> 3 pieuchy flanelowe

Super do lekarza i przykrycia malucha w ciepłe dnismile

> rozek Gluck Frotti II

Rożka użyliśmy tylko raz - na przejazd ze szpitala do domu. U nas się nie
                  sprawdził. Mam nadzieję że dla Was nie będzie zbędnym zakupem - słuszałam na
                  jego temat wiele pozytywnych opinii.

> wanienka
                  > myjka bawełniana
                  > ręcznik z kapturkiem bawełniany
                  > szczoteczka a włosia koziego z grzebyczkiem

Proponuję do kpl jeszcze dokupić gąbkowy wkład do wanienki, chociaż można
                  wkładać też na spód pieluchę. Jednak na tej gąbce maluch się tak nie ślizga i
                  chyba przez to czuje się pewniej.

> nożyczki zaokrąglone na końcach i obcinaczki do paznokci

My mieliśmy taki kpl z Canpol-a - nożyczki były totalnym niewypałem (nawet
                  kartki popieru nie udało się nimi przeciąć). Mam nadzieję że producent choć
                  trochę się poprawił. Za to obcinaczki - rewelacja.

> podgrzewacz Canpol Babies
                  > smoczek z termometrem
                  > aspirator do nosa z dwoma końcówkami: miękką i twardą
                  > 2 smoczki uspokajające 0-6 mies. I 1 6-18mies
                  > 2 klipsy do smoczków
                  > 2 smoczki antykolkowe do butelek
                  > 2 butelki
                  > szczotka do czyszczenia butelek i smoczków

Tu niewiele skomentuję.
                  Dodam tylko, że mogłabyś kupić najprostszą odciągaczkę do mleka. Ja miałam jego
                  ogromne ilości i z laktatora korzystałam już w szpitalu. Później w domu też był
                  niezbędny. Przed porodem miałam kupiony Baby Ono, ale to był niewypał. Mąż
                  kupił mi do szpitala taką najzwyklejszą szklaną "gruszeczkę" i ta była super.
                  Nawet początkowo w pracy nią odciągałam. Później korzystałam już z Medeli Mini
                  Electric. Tą ostatnią bardzo polecam, ale jeżeli nie zamierzasz odciągać
                  pokarmu w większych iliściach to myślę że szkoda wydawać na nią pieniążków.
                  Z gadżetów laktacyjnych nie zapomnij wkładkach laktacyjnych (nawet jeśli nie
                  będziesz ich używać na codzień, to przydadzą się na dłuższe wyjścia z domu) i
                  biustonoszach z odpinanymi klapkami. Polecam także zakup maści Bepanthen - do
                  smarowania podrażnionych brodawek (nie trzeba jej zmywać przed kolejnym
                  karmienim) - jeśli jej nie zużyjesz do piersi, to jest także świetna do pupci
                  malucha.

> To już mam. Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam. Co wy na to?

smile

Widziałam niżej, że pamiętasz o pieluchach i kosmetych. Z tymi ostatnimi nie
                  przesadzaj. Na początek wystarszą tylko te podstawowe - mydełko, krem do pupci,
                  zasypka (opcjonalnie), Sudokrem (w razie odparzeń), oliwka, wilgotne
                  chusteczki - choć nie gwarantuję że i tak z nich wszystkich skorzystasz. Ja na
                  początek miałam kosmetyki Nivea - są ok. Trochę niebardzo był tylko krem do
                  pupci z Nivea - potwornie gęsty. Poza tym super chusteczki są z Pampers-a,
                  tańsze od Nivea - czesto sprzedawane w wielopakach.

Mam nadzieję że bardzo nie namieszałam z moimi uwagami;P

Pozdrawiam cieplutko.
                  Monika.
      • joanna_dragan Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 02.02.05, 11:14
        Z tego co wiem to basen dla niemowlat musi miec wode ozonowana a nie chlorowana
        jak ten w Motyczu.
        Asia i Pola
        • joanna_dragan Re:Wózki z Turki 06.02.05, 12:10
          Cześć dziewczyny! Rozumiem ze jest weekend ale zeby az tak... No dobra bylam
          wczoraj w Turce popatrzec za wozkami i jestem milo zaskoczona. To co jest w
          lubelskich sklepach nie umywa sie do tamtych wozeczkow. Oczywiscie jesli chodzi
          o te tansze wozki do 500 zl. Wozki sa na lanych albo pompowanych kolach,na
          pasach albo resorach, gondola albo spacerowka, raczka przekladana, wentylacja
          budki, koszyk na dole, torba w komplecie, . Nie mowie juz o kolorach bo
          dostalam zawrotow glowy. Maja tez hustawki i wozki dla blizniakow a za 2 tyg
          beda robic wozeczki na aluminiowych rurach. Nic dodac nic ujac. Moze tylko tyle
          ze serwis jest na miejscu a zamowic mozna wozek i po paru dniach juz jest.
          Pozdrawiam Asia
          • monika_oli Re:Wózki z Turki 06.02.05, 13:56
            Hej Asiu.
            Bardzo, bardzo mnie ucieszyłaś tą wiadomością o wózkach z Turki. Ja właśnie dziś oglądałam ich stronkę, bo byłam ciekawa co tam produkują. Wózki na ich stronie są super, jednak nie piszą oni nic o cenach ani dostępnych kolorach, a także o tym gdzie można je oglądać. Nawet, zanim tu zajrzałam, wysłałam im dotyczące tego zapytanie. Teraz widzę że niepotrzebnie, bo wiele się dowiedziałam od Ciebie.
            Pozdrawiam cieplutko.
            Monika
            • monika_oli Re:Wózki z Turki 06.02.05, 14:00
              Napisz mi jeszcze proszę, czy ta firma mieści się na takim z wyglądu nieciekawym podwórku z nieco obskurną reklamą przy bramie? Kiedyś coś takiego widziałam jak przejeżdżaliśmy przez Turkę, ale nie jestem pewna czy to tam.
              m.
              • joanna_dragan Re:Wózki z Turki 06.02.05, 14:12
                Szyld maja dalej obskurny, ale podworko troche poprawili. Wjazd jest po lewej
                stronie naprzeciwko szkoly. Monisiu a skad wzielas adres ich strony? ja tae
                chce jak mozesz wrzucic to prosze. A Wiesz bylam w piatek na 4d fanie bylo
                wzystko widac z dzidzia ok, tylko tyle ze wh usg jest 3 tyg mlodsza niz wg
                om.No i okropnie wstydliwa, dalej nie wiemy kto to i musimy poczekac jeszcze
                troche bo na razie doktor nie planuje kolejnego usg,dopiero przed porodem.
                Pozdrawiam Asia i chyba Pola
                • sylwiawm Re:Wózki z Turki 06.02.05, 20:49
                  Ja widziałam je na tej stronie:
                  www.wozkoland.pl
                  Moja koleżanka ma taki. Z wyglądu jest ok, ale jest bardzo cięzki, szama
                  sprawdzałam. Ona ogólnie nie jest z niego zadowolona.
                  Co myślicie na temat mojej wyprawki? Co zapomniełam oprócz pieluszek
                  jednorazowych i kosmetyków?
                  • monika_oli Re:Wózki z Turki 07.02.05, 08:46
                    Hej.
                    Wczoraj nie zdążyłam dobrze popatrzeć co nakupiłaś, bo jednak wiele tego jest,
                    ale dzisiaj już to nadrobiłam.
                    Mój komentarz jest wyżej.
                    Pozdrawiam
                    Monika.
                • monika_oli Re:Wózki z Turki 07.02.05, 07:23
                  Adres taki jak pisała Sylwiawm.
                  Wklejam skrót:
                  www.wozkoland.plm.
                  • sylwiawm Re:Wózki z Turki 07.02.05, 10:47
                    Dzieki Moniko za dobre rady. Na pewno z nich skorzystam. Co do majteczek
                    wyglądają jak spodenki, kupiłam je na upalne dni jezeli takie będą. Moje
                    maleństwo ma się urodzić w maju więc pomyślałam, że czasami w body może być mu
                    za gorąco, a sam papmers nie za ładnie wygląda i bez podtrzymania może się
                    zsuwac.
                    Zastanawiam się nad kupnem balsamu dla maluszka zamiast oliwki. Mnie ostatnio
                    uczuliła i nie chcę eksperymentować na synku.
                    Chciałam kupić takie body rozpinane na calej długości z krótkim rękawkiem, ale
                    niestety nie znalazłam. Może jeszcze a wcześnie na letnie rzeczy.
                    Co do koszulek. Kupywałam je z myślą, zakładania przede wszystkim na body z
                    krótkim rekawkiem jak będzie taka niewiadona pogoda, aby nie przegrzać
                    malenstwa
                    • monika_oli Re:Wózki z Turki 07.02.05, 11:19
                      Hej.
                      Chyba masz rację z tymi majteczkami. Moja Oliweczka też jest majowa i naprawdę
                      bywało gorącosmile Tak prawdę powiedziawszy, właśnie sobie przypomniałam że
                      kaftanik w roli 'narzutki' na body też stosowaliśmysmile
                      Co do balsamu - to czemu nie. Tylko nie kupuj J&J - te bardzo często uczulają.
                      Olcię uczulił taki płyn do mycia (który ponoć można stosować od dnia urodzin).
                      Czytałam też o wielu przypadkach uczuleń po produktach tej firmy.
                      Nie wiem czy czytałaś o kosmetykach Skarb Matki - ja kupiłam ostatnio z tej
                      firmy szampon dla córeczki. Na forum 'Kosmetyki' zarówno mamy, jak i ekspertka
                      bardzo je chwalą - podobmo jakościową są porównywalne do Nivea. My w tej chwili
                      nie używamy zbyt wielu kosmetyków, ale chyba rozejrzę się w ich ofercie - mają
                      bardzo korzystne ceny. A, można je dostać w Baby Fancie, chociaż producent na
                      stronie internetowej pisze że ich stoiska firmowe są w Smykach (ale w naszym,
                      jak byłam, to były tylko 2 rodzaje kremów i sprzedawca nawet nie wiedział że
                      mają szampon w swojej oferciesad
                      Pozdrawiam
                      m.
                      • sylwiawm Re:Wózki z Turki 07.02.05, 11:50
                        Chyba najpier wyprobuje na sobie te kosmetyki, bo po oliwce dostałam uczulenia,
                        wysypka na brzuchu i na nogach.
                        Te majteczki kupiłam w Baby Fancie za 6 zł. Leża na dolnej pólce tam gdzie
                        wyżej są staniki i majtki dla mam
                        • joanna_dragan Re:Wózki z Turki 07.02.05, 11:54
                          Sylwia a gdzie robilas te zakupy ze dali Ci rabat?
                          • joanna_dragan Re:Spacerek!! 07.02.05, 11:59
                            Dziewczyny jesli tylko mie siedzicie w pracy albo nie mozecie wyjsc to zachecam
                            Was do spacerku. Nie musi byc daleko pol godzinki dla dotlenienia malenstwa
                            wystarczy. ja zaraz zakladam mojemu jamnikowi sweterek i idzmy odetchnac
                            swiezym powietrzem.
                            Asia i Pola
                            • sylwiawm Re:Spacerek!! 07.02.05, 12:01
                              W rampersie dali mi 5% rabatu. Trzeba się o niego upomnieć
                              • monika_oli Re:Spacerek!! 07.02.05, 13:14
                                W Baby Fancie dają kartę rabatową na 3%, tyle że trzeba zrobić zakupy powyzej
                                jakiejś kwoty (chyba 300zł). Rabat uwzględniają już przy tym pierwszym zakupiesmile
                                m.
                                • joanna_dragan Re:Spacerek!! 07.02.05, 13:46
                                  Ja juz poszlam i
                                  wrocilam po 5 min bo jamnik odmowil dalszego spaceru. Porzucilam drania i
                                  poszlam sama teraz sie super czuje, no i mam gazetki do czytania
                            • monika_oli Re:Spacerek!! 07.02.05, 13:18
                              Ja niestety siedzę w pracy do 15-tej. Nie ma szansy na wcześniejsze wyrwanie
                              sięsad
                              Po pracy, zanim naszykuję obiadek, to zaraz będzie ciemna nocsad
                              Ale już niedługo będzie wiosna, lato - to będziemy znowu sobie chodzić na
                              spacerkismile))
                              m.
                        • monika_oli Re:Wózki z Turki 07.02.05, 13:15
                          Chyba wiem które.
                          Takie z gumeczkami w nogawkach?
                          m.
    • monika_oli namieszałam ... 07.02.05, 13:21
      ... z odpowiedziami.
      Zrobił się groch z kapustą, chociaż starałam się odpowiadać na poszczególne
      posty, to jednak wyszło inaczej.
      Mam nadzieję że się zorientujecie co jest do czegotongue_out
      m.
      • sylwiawm Re: namieszałam ... 07.02.05, 14:45
        W Baby Fancie dają rabat 3% od 400 zł, a w Rampersie nie wiem od jakiej kwoty,
        bo nie mówili, ale nie na całośc tylko na kazdy produkt. Porównałam ceny i
        taniej jest w Rampersie.
        • joanna_dragan Re: namieszałam ... 07.02.05, 17:12
          Dzieki dziewczyny za rady dobrze, ze jestesci to sie mozna wymienic radami i
          spostrzezeniami
          Pozdrawiam Asia i Pola
    • monika_oli Hej! 09.02.05, 09:00
      Jak się trzymacie?
      Bo u mnie praktycznie bez większych zmian.
      Wyczytałam za to na innym forum, że nasza 'wątkowa' koleżanka - Misiabella,
      wczoraj urodziła swego synka.
      Przyznaję że trochę jej zazdroszczę. Ja już się nie mogę doczekać dnia kiedy
      będę mogła przytulić moje małe szczęście. A u nas to dopiero półmetek.
      Pozdrawiam cieplutko.
      Monika
      • sylwiawm Re: Hej! 09.02.05, 10:43
        Zobaczcie co wyszperałam na forum Zobaczcie
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=20284570
        • sylwiawm Re: Hej! 09.02.05, 10:45
          Takie maleństwo już sie urodziło. Ja jestem w 27 tyg, czyli moj maly jest
          starszy o 2 tyg. Mie wyobrażałam sobie, że takie maleństwo wygląda już jak
          człowiek.
          • monika_oli Re: Hej! 09.02.05, 10:54
            O rany faktycznie maleństwo.
            Oglądałam ostatnio dokument o wcześniakach na "dwójce". Uratowanie takiego
            maluszka wymaga bardzo wielu nakładów i umiejętności lekarzy oraz super
            sprzętu. Poza tym chyba takie dzieciątko bardzo cierpi (musi przchodzić sporą
            ilość operacji), a z nim cierpią rodzice. Mam nadzieję że to dzieciątko
            z 'Zobaczcie' mimo wszystko wyrośnie na wielkiego człowiekasmile
            m.
            • monika_oli Re: Hej! 09.02.05, 10:56
              A'propos 'Zobaczcie', będę nieskromna i pochwalę się moją córeczką:
              Oliwia
              • joanna_dragan Re: Hej! 09.02.05, 11:15
                Monika zdjecia Niuni sa bardzo fajne. Zauwazylam tam kota i psa, czy to sa
                Wasze zwierzeta czy moze sie przypadkiem zapaletaly? Pytam bo mam 2 koty (z
                ktorymi bede mieszkala na poczatku ze 2 miesiace i jamnika i zastanawiam sie
                jak to cale towarzystwo pogodzic z dzieckiem? Gdybys miala chwilke i mogla mi
                cos skrobnac o tym to bede ci wdzieczna bo moje kotki juz jak rozlozylismy
                lozeczko tur umyslily sobie ze to dla nich
                Pozdrawiam Asia i Pola
                • monika_oli Re: Hej! 09.02.05, 11:48
                  Hej.
                  Kotek jest pradziadków i mieszka sobie na wsi.
                  Piesek a właściwie sunia - nasza. Moja córeczka ją uwielbia (to dla niej były
                  zarezerwowane pierwsze uśmiechy) i to z wzajemnościąsmile)) Początkowo bałam się
                  że Tina (sunia) będzie zazdrosna o dziecko - dość długo była naszym oczkiem w
                  głowie, takim trochę za bardzo rozpuszczonym 'poduszkowcem'. Przyznaję że wiele
                  czytałam o zazdości psa o dziecko, o tym że potrafi być (pies oczywiście)
                  bardzo złośliwy i agresywny. Całe szczęście że tak się nie stało w naszym
                  przypadku. Początkowo sunia czuła się bardzo zdezorientowana i była smutna, że
                  nie poświęcamy jej tyle uwagi co wcześniej. Rozkręciła się dopiero jak Oliwia
                  zaczęła sama ją zaczepiać, a teraz obie wygłupiają się czasem jak małe
                  szczeniaczkiwink, choć suka ma już ok.8 lat. Wydaje mi się że dużo zależy od
                  charakteru zwierzaka - kiedyś czytałam że jamniki to uparci indywidualiści, ale
                  pewnie to nie jest regułą - myślę że w tej kwestii masz więcej do powiedzenia.
                  Nie ukrywam, że suce zdarza się warknąć na małą (nic więcej, choć nie ma oporów
                  przed ugryzieniem kogoś obcego, nawet innego dziecka) kiedy ta jej dokucza, a
                  czasem pomimo naszych interwencji dokucza jej bardzo.
                  Nie wiem jak się ma sprawa z kotami, bo nie mam takich doświadczeń. Ale z tego
                  co pamiętam to widziałam kiedyś piękne fotki na "Zobaczcie" - dzieciaczek w
                  łóżeczku, a przy nim śpiący kot. Więc myślę że i z nimi może być ok. Jeśli
                  boisz się np. alergii, to może pocieszy Cię opinia którą gdzieś wyczytałam, że
                  jeśli kobieta ciężarna ma stały kontakt ze zwierzętami, to później bardzo
                  rzadko zdarza się u malucha uczulenie na nie.
                  Życzę aby zwierzaki zaakceptowały Waszą córeczkę bez problemu.
                  m.
                  • monika_oli Re: Hej! 09.02.05, 11:55
                    Teraz się zorientowałam, że Tiny nie ma na tych zdjęciach, a ten pies to
                    owczarek niemiecki moich rodziców, który także całkiem przyjaźnie potraktował
                    pojawienie się Oliwii i z cierpliwością znosi jej 'pieszczoty'. Nasza sunia to
                    średniej wielkości kundelkasmile
                    • monika_oli Re: Hej! 09.02.05, 12:10
                      Jeśli mi się udało, to mam tu fotkę Oliwki z naszą sunią:
                      Thanks to ImageShack for [URL=www.imageshack.us]Free Image Hosting[/URL]
                      • monika_oli Re: Hej! 09.02.05, 12:11
                        może teraz? ;P
                        img233.exs.cx/img233/1803/p1110766mac582email5tq.jpg
                        • sylwiawm PROŚBA 10.02.05, 10:18
                          Ma może któraś z was tel. do szpitala na Lubartowskiej? Najlepiej na oddział,
                          gdzie pracuje oddziałowa Walentyn. Chciałam zapisać się do szkoły rodzenia i
                          wcieło mi numer sad
                          • mbuk Re: PROŚBA 10.02.05, 12:13
                            witam smile
                            numer do szpitala - 740 27 75
                            szkoła rodzenia - 740 27 22
                            ja właśnie dziś pędzę na następne zajęcia, będzie o karmieniu smile)
                            pozdrawiam
                            • sylwiawm Re: PROŚBA 10.02.05, 22:18
                              dzieki. Zapisałam sie, ale muszę jeszcze za 2 tyg zadzwonic po dalsze instrukcje
    • monika_oli Kołyska wiklinowa :) 10.02.05, 10:49
      Wiem że z którąś z Was o niej "rozmawiałam".
      Właśnie znalazłam info że jest taka do oddania:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=20445819
      mam nadzieję że się przyda.
      m.
      • monika_oli Re: Kołyska wiklinowa :) 10.02.05, 10:53
        Z tą kołyską to trzeba szybko działać, bo na tamtym forum panuje dość duży
        ruchsmile
    • monika_oli do joanna_dragan 14.02.05, 09:10
      Hej Joasiu.
      Pisałaś o Waszej wizycie w Turce.
      Ja właśnie przekonałam mojego mężusia (który zaparł się na wózek Deltrim) żeby
      się wybrać do Wózkolandu i obejrzeć co tam oferują.
      Problem jednak polega na tym, że nie wiem w jakich godzinach można tam
      pojechać - podpowiesz???
      Niby nie jest daleko, ale nie chcę pojechać na darmo.
      Pozdrawiam
      Monika
      • joanna_dragan Re: do joanna_dragan 14.02.05, 11:56
        Widze ze u Was jest odwrotnie bo to ja sie zaparlam na Deltima a mezus mnie
        zawlokl do Turki. Nie pamietam do ktorej sa otwarci na tygodniu ale w soboty do
        12 tylko. Patrzylam na ich stronie od 7 do 16 na tygodniu. Moze wstrzymaj
        jeszcze meza pare dni jak wejda te wozki na aluminiowych rurach po co macie dwa
        razy jezdzic z tym samym? A ktory wozek z Seltima wybral Twoj maz?
        Pozdrawiam Asia i Pola
        • monika_oli Re: do joanna_dragan 14.02.05, 12:17
          Faktycznie godziny są na ich stronietongue_out
          Jeśli chodzi o nasze plany wybrania sie tam to nie są one jeszcze bliżej
          określone, więc chyba tak jak radzisz - poczekamysmile
          Z Deltima wstępnie wybraliśmy Voyager-asmile
          Mój mały bratanek takim jeździ. Generalnie wózeczek nie jest najgorszy czy
          specjalnie brzydki, ale nie podoba mi się w nim ta kanciasta, niska budka
          i 'flakowate' nosidełko (chciałabym sztywne). Poza tym w zeszłym tygodniu
          zepsuł się w nim wahacz (ok.5 mies.użytkowania) i byli uziemieni - na szczęście
          w Baby Fancie dostali nową część i nie trzeba było odsyłać wózka do producenta.
          m.
          • joanna_dragan Re: do joanna_dragan 14.02.05, 12:25
            Moj wybor to Premier. A propos napraw to moim znajomym ukradli z klatki kolka
            od wozka z Turki i bez problemu je dokupili od reki
            • monika_oli Re: do joanna_dragan 14.02.05, 12:35
              Fajny jest ten Premiersmile
              Ciekawa jestem jak się prowadzi taki wózeczek z skrętną osią na dużych kółkach,
              bo taką zwykłą spacerówką na średnich kółkach bardzo fajnie się kieruje (pod
              warunkiem że nie jeździ się po śnieguwink. Ciekawi mnie także, czy ten wózeczek
              na przekładaną rączkę - to jest super wygodne. Mamy po Oliwii taką tradycyjną
              gondolę (na miejsce której montuje się spacerówkę), ale właśnie przez tą rączkę
              chciałabym mieć inny wózek.
              m.
              • monika_oli Re: do joanna_dragan 14.02.05, 12:39
                Wypatrzyłam niedawno wózek Baby Dreams Eksplorer. Na zdjęciach w necie jest
                super, ale w rzeczywistości mi się nie podoba - fatalne kolory i amortyzacjasad
                m.
                • joanna_dragan Re: do joanna_dragan 14.02.05, 19:57
                  W sumie fajnie sie prowadzi Premiera a te kolka mozna zablokowac. Raczke ma na
                  pewno nie przekladana. Mozna oparcie w gondoli stawiac w 3 pozycjach i dosc
                  latwo sie montuje i demontuje spacerowke. mnie w Deltimie odstraszaja kolory
                  ktore sa po prostu obrzydliwe (szczegolnie ten Premier w Rampersie fuj). jak
                  pojedziecie do Turki to dopiero zobaczysz ladne kolorki.
                  Pozdrawiam Asia i Pola
                  • misiabella Urodziłam synka! 18.02.05, 08:58
                    Cześć,wpadam pochwalić się,że ósmego lutego przyszedł na świat przez cc mój
                    synek Borys.Dostał 10 p.Agpar,mierzył 51cm i ważył 3350g.
                    Jest śliczny jak laleczka,bardzo pogodny,ładnie śpi,dużo je.Jest
                    kochanym,upragnionym maluszkiem,a my jesteśmy bardzo szczęśliwi.
                    Dziś skończy aż 10 dni!
                    • monika_oli Re: Urodziłam synka! 18.02.05, 09:06
                      Jeszcze raz ogromne gratulacjesmile
                      Ja już pisałam tu dziewczynom o Twoim maluszku - wypatrzyłam tę nowinę na innym
                      forum.
                      Czekamy na relacje ze szpitala. Gdzie rodziłaś? Jesteś zadowolona z opieki?
                      Pozdrawiam cieplutko Ciebie i Boryska (może się pochwalisz zdjęciami?)
                      Monika
                      • sylwiawm Re: Urodziłam synka! 18.02.05, 09:55
                        Gratuluje. Ucałuj go od nas smile
    • joanna_dragan Re: Remont na Krasnickich 18.02.05, 14:03
      Czesc dziewczyny!
      Nie wiem czy to zima dziala an was tak oslabiajaco czy co?
      W srode byla na Izbie na Krasnickich i pani mi powiedziala ze sie remontuja i
      moze byc tak ze moga miec klopoty z przyjeciem. Nie wiem jak dlugo to potrwa
      ale jesli jestescie w koncowce to przedzwoncie zapytac zeby sie nie naciac
      Pozdrawiam Asia i Pola
    • monika_oli Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 22.02.05, 09:21
      Co słychać?
      Bardzo cicho się tu zrobiłosad
      Pozdrawiam
      Monika
      • monika_oli jesteście ??? 24.02.05, 14:26
        • joanna_dragan Re: jesteście ??? 24.02.05, 17:13
          Jestesmy tylko mialysmy chwilowe klopoty z netem.
          Asia i Pola
      • channach USG w Lublinie 25.02.05, 00:01
        Witam wszystkie lublinianki.
        Jestem na pocz. 20 tc, dzieciątko ma przyjść na świat ok.20 lipca. Zamierzam
        rodzić na Kraśnickich.
        Mam pytanie dotyczące USG - wybieram się na badanie połówkowe i troche nie wiem
        gdzie. Chciałabym uporządkować informacje na temat tego: gdzie, jakie i za ile.
        Oto co wiem:
        Top Medical- usg 3/4d 200 zł
        Artmed - usg 3/4d 150 - 180 zł
        Luxmed - usg zwykłe - 75 zł.
        Czy są jeszcze jakieś miejsca gdzie można zrobić usg (najlepiej 3 lub 4d) nieco
        taniej?
        Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe mamusie. I dziękuję za odpowiedź.
        • monika_oli Re: USG w Lublinie 25.02.05, 07:39
          Hej.
          Chyba wynalazłaś najtańsze w Lublinie - Artmed (3/4D) i Luxmed (zwykłe). Ja
          bardzo chciałam iść właśnie do Artmedu, ale zawsze mam jakieś inne wydatkisad Za
          to w Luxmedzie bywałam często (szczególnie w pierwszej ciąży i przed nią) i
          uważam że super rozwiązaniem jest to, że leżąc na leżance masz przed sobą drugi
          monitor na którym widzisz wszystko to samo co i lekarz wykonujący badanie. Jak
          byłam tam ostatnio (pod koniec zeszłego roku) to niestety zmienili sprzęt i nie
          udało się nagrać badania na kasetę, także jeśli chciałabyś mieć pamiątkę to
          musisz się dowiedzieć jak jest teraz. Z Luxmedu bardzo polecam dr
          Kościeleckiego - super lekarz - bardzo komunikatywny i sympatyczny. Do Artmedu
          chodzi moja koleżanka do prof.Czekierdowskiego (prowadzi jej ciążę) - podobno
          to bardzo dobry specjalista od usg, ale czasem narzeka że ma dla niej zbyt mało
          czasu i nie wszystko wyjaśnia, poza tym pomimo tego że umawia się na konkretną
          godzinę, to i tak nigdy nie wchodzi punktualnie, tylko nawet czasem z ponad
          godzinnym 'poślizgiem'. Zwykłe USG w Artmedzie kosztuje 100zł.
          Ja chodzę teraz do Pro Vivo na Jutrzenki. Jest tam też zwykłe USG, ale nie wiem
          ile kosztuje, bo chodzę na wizyty i badania refundowane przez NFZ.
          m.
          • channach Re: USG w Lublinie 25.02.05, 11:04
            Hej.
            Chyba wybiorę się do Luxmedu, bo trochę krucho z kasą, a tam wychodzi
            najtaniej.Boję się tylko, że na zwykłym USG nie będzie jeszcze widać płci.
            Dziękuję za info, pozdrawiam i życzę udanego dnia.
            • monika_oli Re: USG w Lublinie 25.02.05, 11:27
              Różnie to może być - jedne dzieci widać wyraźnie na zwykłym, inne "tajniaczą"
              się nawet na 3/4D. Moja starsza córcia do końca była niespodzianką - jeszcze na
              porodówce mąż żartował że może zrobimy zakłady.
              Ja teraz też bym bardzo chciała wiedzieć, ale jak to wyjdzie to nie wiem. Byłam
              w 17tc i lekarz nawet nie chciał patrzeć, bo powiedział że to jest jeszcze duże
              ryzyko pomyłki. Teraz nie dostanę już predko skierowaniasad Gin powiedział że
              ewentualnie mogę iść prywatnie jakbym chciała, ale niestety nie bardzo mam za
              co a baaardzo chcę.
              m.
    • channach Re: LUBELSKIE przyszłe mamy! 26.02.05, 22:15
      i do góry;}
    • monika_oli no i mamy już marzec ... 01.03.05, 10:18
      ... już niedługo kalendarzowa wiosnasmile
      Szkoda że za oknem tego nie widaćsad
      Co u Was?
      Bardzo się tu cicho zrobiło?
      m.
      • sylwiawm Re: no i mamy już marzec ... 01.03.05, 12:21
        Udalo mi się w końcu zapisac do szkoły rodzenia. Tyloko nie wiem czy już nie za
        późno. Zajęcie zaczynają się 10 marca, czyli będę w 33 tygodniu. Jak będzie 8
        zajęc to ominie mnie trochę. Ciągle biję się z myślami czy to ma sens. Jak
        myślicie?
        • monika_oli Re: no i mamy już marzec ... 01.03.05, 12:53
          Faktycznie może być już trochę późno, choć z drugiej strony to przynajmniej
          będziesz na bierząco i nic nie zapomniszsmile Będziesz miała trochę rozrywki na
          ostatnie tygodnie, bo powiem Ci z doświadczenia, że ostatni okres oczekiwania
          jest najgorszy - dłuży się o wiele bardziej niż cała ciąża.
          Moja Oliweczka urodziła się na przełomnie 41/42tc.
          Więc jeśli Twoje Maleństwo też się nie będzie spieszyło, to może akurat uda się
          Wam zaliczyć wszystkie zajęcia.
          Pozdrawiam
          Monika
    • monika_oli NOWY LUBELSKI WĄTEK - ZAPRASZAM 07.03.05, 10:12
      Witam.
      Właśnie założyłam nowy wątek jako kontynuację tego, bo coraz trudniej jest się
      tu poruszać.
      Aby na nim się znaleźć - kliknij tutaj
      Pozdrawiam
      Monika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka