gagat100 dla tych co zobaczyły samotna jedna kreche....... 04.02.05, 17:52 i nietylko dla tych poprawiaja humor Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 jajnik boli, maz w pracy :o( 04.02.05, 18:21 "czajnik" gwiżdze na potege informujac ze to owu a mezulek w pracy do pozna :o( dobrze ze wczoraj był sexik :o) moze mi sie uda go namowic w koncu mamy swoje sposoby ;O) Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Byłam u endokrynologa.. 05.02.05, 00:26 To mój juz drugi i powiem ,że jestem zadowolona. Dostałam skierowanie na USG tarczycy i większą dawkę leków. Jeden dzień Letroks 25 a drugi 50. Bo Tsh z 4,45 spadło do 2,49 - a to za mało. Mam się zgłosić za 6 tygodni. W między czasie mam porobić mnóstwo badań ogólnych i mierzyć ciśnienie 3 razy w tygodniu. Jak mi zmierzyła to miałam 100/50 ( !!!!!! )a zawsze mam 130/90 - to też za dużo ale ujdzie. Mam nadzieję, że droga do fasolki się skraca . Dziewczyny nie wiecie co z fertilityfriend bo już parę dni nie mogę wejść ? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia1 a u mie cisza 05.02.05, 08:21 cześć dziewczyny dzisiaj!! u Mnie bez zmian. testu nie zrobiłam jak nie bedzie do jutra to jutro zrobie.... pozdrawiam Was. Odpowiedz Link Zgłoś
asieksan1 witam 05.02.05, 10:43 Ale dużo dziewczyn testuje 14, życze im walentynek we trójkę, mi wtedy przypadna starania (też miło). Dobrze że te najgorsze dni już za mnśą teraz staram się nia zarazić od mojej córci która ma grypę , bo przy gorączce to i owu może się przesunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: witam 05.02.05, 11:08 a ja sie z M pokłociłam i du...a nie ma przytulanka !!!!!! było przedwczoraj i mam nadzieje ze wystarczy- wiem ze mało :o( Odpowiedz Link Zgłoś
pkaneta Re: witam 05.02.05, 11:23 Witaj Gagatku To jedziemy na tym samym wózku- w decydującym dniu też pokłóciłam się z moim M. ale przystulanko było na drugi dzień - mam nadzieję że nie za późno??Zresztą w tym miesiącu owu tak mi się przesunęła że byłam w szoku- 19 dc przy 30 dniowych cyklach. Na efekty przyjdzie mi jeszcze troszkę poczekać. Ale trzymam kciuki za nas wszystkie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: a u mie cisza 05.02.05, 14:42 Kurcze, Ty to jesteś twarda, ja bym tak długo nie wytrzymała z tym testowaniem! Ale coś mi się wydaje, że w końcu dotrzymasz mi towarzystwa na tym drugim miejscu, czego z całego serca Ci życzę! Powodzenia jutro! POzdrawiam gorąco! *** PS - Mężuś się zachwycony, że mamy swoją fasoleczkę, dotałam nawet bukiet róż, było bardzo miło... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia1 Re: a u mie cisza 05.02.05, 15:25 ja sie po prostu troche boje.... ale wiesz co? pzowole sobie trzymać cię za słowo, że do Ciebie dołącze... Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 Re: Szczesliwe lutowe starania 05.02.05, 18:51 Hej dziewczyny!Pszczółko trzymam mocno kciuki aby w pon.na teście pojawily się DWIE GUBE KRESECZKI!!! A u mnie 18 dc i jakieś dziwne blado-rózowo-brązowe plamienia Troche sie boję,co to może byćporadźcie ,bardzo proszę!!!! Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: Szczesliwe lutowe starania 05.02.05, 19:03 No właśnie , ja mam to samo tylko u mnie zaczęło się w 20 dc a teraz mam 24 i ciągle to mam!!! pomóżcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
veronka21 : mam pytanie!!! 05.02.05, 21:16 dziewczyny co to jest te 20 dc albo 24 dc co to za skrot czy mogl by mi to ktos krutko opisac oco w tym dc chodzi dziekuje z gory Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: : mam pytanie!!! 05.02.05, 21:49 dc - to dzień cyklu . tc to tydzień ciąży.Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
veronka21 Re: : mam pytanie!!! 06.02.05, 16:40 heheh niom tak moglam sie domyslic dzieki megi buziak Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Szczesliwe lutowe starania 05.02.05, 22:47 Dziś po raz pierwszy od odstawienia tabletek zauważyłam trochę śluzu płodnego!! Od 10 miesięcy takiego nie miałam. Może to coś znaczy,że w moim organizmie się poprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia1 Re: Szczesliwe lutowe starania 06.02.05, 08:52 DZIEWCZYNY II KRECHY!!!!! PRZESYŁAM FLIUDKI...IDE BUDZIĆ MĘŻA!!!przepraszam, że dużymi literami, ale nie mogłam się powstrzymać, Boże ja płacze..... pogadamy później... Odpowiedz Link Zgłoś
egz77 Re: Szczesliwe lutowe starania 06.02.05, 10:44 Gratulacje!!!! Oby nas było jak najwięcej. Łapię fluidki. Pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: Szczesliwe lutowe starania 06.02.05, 11:13 GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja też łapie fluidki , bo u mnie pewnie znów lipa!!!! BUZIACZKI !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: Szczesliwe lutowe starania 06.02.05, 12:30 Naprawde takie szczęśliwe poranki Wasze podnoszą mnie na duchu...Bo skoro po długich staraniach Wam się udaje to może i mnie...kiedyś...się uda... Jak narazie trzeba napewno wpisać mnie na liste.Ja mam 25 dc a od 20 plamię ale dziś to już chyba nie jest plamienie tylko ta wstrętna @ ...Poranna załamka...:- ( Zaczynam pomału łapać doła...Ale dobrze,że chociaż niektórym z Was się udaje!! Wielkie buziaki dla zafasolkowanych a jeszcze większe dla tych czekających!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 Re: Szczesliwe lutowe starania 06.02.05, 12:55 Hej! Pszczółko,wielkie GRATULACJE!!!! Meggi,nie martw sie,ja rowniez podzielę Twoj los i wpiszę sie na marcowa listę! U mnie 19 dc i plamienie((( Musze zrobić badania,bo coś jest nie tak((( Ale w końcu sie musi udać!!!! Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: Szczesliwe lutowe starania 06.02.05, 13:34 Kochana Agusiu!!!! A długo się starasz ? miałaś już coś takiego? Bo ja nigdy wcześniej.Piersi mam 2 razy większe , dotknąć ich nie moge , mam potworne wzdęcia.Gdyby nie te plamienia to byłabym prawie pewna ,że się udało.gdzieś koło środy zrobie test , chyba,że @ przyjdzie na dobre bo to co teraz jest to trudno określić.Ludzie mówią,że ok. 20 dc jest to plamienie implantacyjne ale ponoć szybko znika i jest skąpe.A u mnie jest już 5 dzień.paaa Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Dziewuszki...... 06.02.05, 14:45 Gratulacje dla kolejnej 2w1 lub 3w1 :o) Pisałyscie o plamieniach przed @- to moze byc niski progesteron, jego zbadanie to około 30 zł nawet na własna reke a my ty pomozemy z odczytaniem wyniku, jak wiecie on jest odpowiedzialny za ciaze, gdy jest niski to sa plamienia a same wiecie ze w ciazy to raczej rewelacja to nie jest!! No oczywiscie plamienie moze tez byc implantacyjne :o) ale jesli powtarza sie z mies. na miesiac to radze zbadac. U mnie super, z mezulkiem sie pogodzilam a zgody zawsze sa fajne ;o) wiec wczoraj upojny wieczór hihhihhii znow nie odczuwam sluzu, juz mam dosc nawet oeparol nie działa wwwrrrrrr Jesli nie czytałyscie to polecam na temat wsołzycia a ciazy :o) oraz forumowy słownik Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 LISTA********** 06.02.05, 15:00 lista i kiedy testujemy: 1. pandziksa; 2. justina_w; 3. madzia 775;- już zafasolkowała:::)))) 4. trzyplus;testuje około 14 lutego; 5. vase; 6. dorotakb;testuje około 14 lutego; 7. gusia 3;testuje około 16 lutego; 8. gagat 100;test około 21 luty; 9. egz 77;testuje 14 lutego; 10. ciuforek;niestety dopiero w marcu; 11. tesska;test około 14 lutego; 12. Patka_05;testuje około 16 lutego; 13. XXX 14. asieksan;testuje na początku marca; 15. pkaneta;testuje 20 lutego 16. wandana;testuje 13 lutego; 17. veronka21; 18. bmyn 19. ankabj 20. gviazdka3;zafasolkowana !!!!! 21. pszczolaasia1;zafasolkowana !!!! 22. Kruszynka_21 szczesliwie zafasolkowane: ZYCZYMY UDANYCH 38 TYGODNI !!!! 1. Madzia 775 2. gviazdka3 3.pszczolaasia1 Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: LISTA********** 06.02.05, 15:08 Kochany Gagatku , zapomniałaś o mnie Ja jestem nowa na forum ale problemy mam takie same , problem z dzidzi Wpisuje lista i kiedy testujemy: 1. pandziksa; 2. justina_w; 3. madzia 775;- już zafasolkowała:::)))) 4. trzyplus;testuje około 14 lutego; 5. vase; 6. dorotakb;testuje około 14 lutego; 7. gusia 3;testuje około 16 lutego; 8. gagat 100;test około 21 luty; 9. egz 77;testuje 14 lutego; 10. ciuforek;niestety dopiero w marcu; 11. tesska;test około 14 lutego; 12. Patka_05;testuje około 16 lutego; 13. XXX 14. asieksan;testuje na początku marca; 15. pkaneta;testuje 20 lutego 16. wandana;testuje 13 lutego; 17. veronka21; 18. bmyn 19. ankabj 20. gviazdka3;zafasolkowana !!!!! 21. pszczolaasia1;zafasolkowana !!!! 22. Kruszynka_21 23. Meggi 79 - testuje w środe , jeśli @ nie przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 meggi 06.02.05, 15:17 Nie zapomniałam tylko skopiowałam liste z pop.stronki :o) same sie wpisywałysmy i dobrze ze to zrobiłas :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
arwena751 Re: LISTA********** 06.02.05, 20:10 Dopisuję się na końcu listy 1. pandziksa; 2. justina_w; 3. madzia 775;- już zafasolkowała:::)))) 4. trzyplus;testuje około 14 lutego; 5. vase; 6. dorotakb;testuje około 14 lutego; 7. gusia 3;testuje około 16 lutego; 8. gagat 100;test około 21 luty; 9. egz 77;testuje 14 lutego; 10. ciuforek;niestety dopiero w marcu; 11. tesska;test około 14 lutego; 12. Patka_05;testuje około 16 lutego; 13. XXX 14. asieksan;testuje na początku marca; 15. pkaneta;testuje 20 lutego 16. wandana;testuje 13 lutego; 17. veronka21; 18. bmyn 19. ankabj 20. gviazdka3;zafasolkowana !!!!! 21. pszczolaasia1;zafasolkowana !!!! 22. Kruszynka_21 23. Meggi 79 - testuje w środe , jeśli @ nie przyjdzie 24. arwena751-testuje w marcu...dopiero Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: LISTA********** IWONKA 06.02.05, 20:16 Witaj w naszym gronie Iwonko!! Jak widać niestety jest nas zbyt dużo- niestety...Ale w stadzie to zawsze raźniej... Trzymamy za Ciebie kciuki , mam nadzieje,że Twoje starania nie są tak długie jak niektórych z nas. Ja dopiero teraz ucze się cierpliwości widząc jak niektóre dziewczyny mimo tylu porażek się nie poddają.I walczą o niunię, ja zresztą też!!! Trzymaj się ciepło. Pozdrowionka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
an282 Re: LISTA********** 08.02.05, 09:24 > Teraz na mnie kolej dopisuję się na końcu: > 1. pandziksa; > 2. justina_w; > 3. madzia 775;- już zafasolkowała:::)))) > 4. trzyplus;testuje około 14 lutego; > 5. vase; > 6. dorotakb;testuje około 14 lutego; > 7. gusia 3;testuje około 16 lutego; > 8. gagat 100;test około 21 luty; > 9. egz 77;testuje 14 lutego; > 10. ciuforek;niestety dopiero w marcu; > 11. tesska;test około 14 lutego; > 12. Patka_05;testuje około 16 lutego; > 13. XXX > 14. asieksan;testuje na początku marca; > 15. pkaneta;testuje 20 lutego > 16. wandana;testuje 13 lutego; > 17. veronka21; > 18. bmyn > 19. ankabj > 20. gviazdka3;zafasolkowana !!!!! > 21. pszczolaasia1;zafasolkowana !!!! > 22. Kruszynka_21 > 23. Meggi 79 - testuje w środe , jeśli @ nie przyjdzie > 24. arwena751-testuje w marcu...dopiero > 25. an282-testuję 25.02, jeśli do tego czasu nie dostanę @.......... Odpowiedz Link Zgłoś
patka05 Re: LISTA********** 07.02.05, 09:58 Witam! > 12. Patka_05;testuje około 16 lutego; oj, chciałabym, chciała ale 16 lutego to ja bede dopiero kilka dni "po" (mam nadzieję) zafasolkowaniu Testuję około 25 lutego. chyba wkradł się mały błąd- ale może to dobra wróżba?? Trzymam kciuki za wszystkie testujące w okolicach walentynek Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 Re: Szczesliwe lutowe starania 06.02.05, 20:56 Jest to moj drugi cykl staran!A te plamienia mam po raz pierwszy Rano byly obfitsze a teraz jakby pomalu zanikaly,nie mam pojecia co to moze byc! Piersi rowniez mi nabrzmialy i sie powiekszyly Moze to jakis znak W koncu nam sie uda!!!! goraco w to wierze!!!!pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Super Pszczółko 06.02.05, 15:10 GRATULACJE!!!!!!!!!!! Bardzo, bardzo się cieszę! A nie mówiłam, ze jeszcze razem będziemy na tym II miejscu, świetnie, jak narazie te lutowe starania są rzeczywiście szczęśliwe, przynajmniej dla nas! Dbaj o siebie i fasolkę (a może nawet dwie...) i pisz dalej co u Was! Pozdrawiam gorąco! *** PS-Ja też się popłakałam nad tymi dwoma krechami... Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 hiihhihiih znalazłam smieszne forum.... 06.02.05, 17:14 .... czego to juz nie wymyslą hihiihhii forum.abuse@gazeta.pl <forum.abuse@gazeta.pl> Odpowiedz Link Zgłoś
gagat101 a to forum jest SUPER ;o)) 06.02.05, 19:23 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23461 zapraszam, dobrze przeczytac wstep !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gagat101 nigdy tak nie miałam :o(( 06.02.05, 19:26 dzis 16dc , tempke mierze ale mozna powiedziec ze nie bo wacha sie mierzenie plus minus poł godz,pod jezykiem i elektr.term, ale dzis jestem w szoku, strasznie bola i pieką mnie sutki o staniku moge zapomniec na szczescie jestem sama i siedze toples ;o) aha w/g tempki owu jeszcze nie było , choc czajnik bolał, sluzu brak hhhmmmmm co WY na to ?? Odpowiedz Link Zgłoś
egz77 Re: nigdy tak nie miałam :o(( 06.02.05, 19:38 Gagatku może to dobre oznaki. Trzymam kciuki. Ja np. w poprzednim cyklu miałam podwyższoną tem. cały czas 37,2 i okazało się, że nie jestem w ciąży więc wszystko jest możliwe. Może te zawirowania (brak śluzu i temp.) powoduje fasolka...?? ) Pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: nigdy tak nie miałam :o(( 06.02.05, 20:12 Hmmmm, dziwne.Ja też wcześniej tak nigdy nie miałam...Jeśli zaczęły mnie boleć sutki to zwykle ok.20 dc i zwykle to oznaczało nadejście tej wstrętnej @ !!! U mnie narazie plamienia, nie zapeszając-się zatrzymały. Wstrętnej @ jeszcze nie ma.Zobaczymy jak to bedzie...stresuje się strasznie , ok.środy bede testować...albo i nie...! Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
gagat101 **********************nasze zdjecia*********** 06.02.05, 19:33 mozna poprosic modelatora forum "zobaczcie" o wklejenie wystarczy wysłac emaila do niego jesli zdjecie jest za duze, tylko trzeba pamietac o podanie gdzie ma je wkleic !!! Ja juz jestem , czekam na WAS forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19346882 Odpowiedz Link Zgłoś
arwena751 Re: SZCZĘŚLIWE LUTOWE STARANIA 2005 06.02.05, 20:08 Hej Dziewczyny Pozwolicie, że dołączę do Was.Jutro miałam testować ale nie zdążyłam bo dopadła mnie wredna @.Buuuuuuuuuuu........ Dlatego będą lutowe starania (oby szczęśliwe),chociaż testowanie będzie marcowe.Pozdrawiam Was serdecznie.Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 mam pytanko 06.02.05, 21:56 Dziewczyny,kiedy najlepiej zrobić badania progesteronu? Tzn. który dzień cyklu jest najlepszy? Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 oszaleje 07.02.05, 10:51 Po co ja mierzyłam tą tempke w tym mies ? cholerka by wzieła, sama jestem wsciekła na siebie pewnie zaraz postawicie mnie do pionu Dwa mies nie mierzyłam, poprzednie były ze skokiem a ten jakis pokićkany hhhmm moze owu jeszcze nie było ? ale w/g tamtych cykli dzis to juz max na owu tempke mam cosik za równa, popatrzcie: 8dc-36.1 P 9dc-36.1 P 10dc-36.1 11dc-36.1 12dc-36.1 13dc-36.1 P 14dc-36.2 zakół jajnik 15dc-36.2 zakół jajnik 16dc-36.2 strasznie bola i pieka sutki, zakół jajnik, P 17dc-36.2 Od jutra mam brac Duphaston ale jak skoro owu nie było !! Dodam ze sluzu tez nie zauwazyłam bo chyba raczej to były "zolnierzyki" wwwwrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm ;) 07.02.05, 11:11 Zaglądam do was często, ale już nie piszę tylko czytam. Teraz postanowiłam napisać, bo mniej więcej w tym czasie w tamtym roku znalazłam to forum i już się starałam. To oczekiwanie czy udało się czy nie było okropne, a jeszcze bardziej okropne były rozczarowania. Kiedy pojawiała się ta wredna @ to czułam się jakbym kolejny raz straciła moje maleństwo.Bez płaczu się nie obyło. Jeżeli któraś zaciążyła to pisało się, że gratuluje, ale miało się ten niesmak i pytanie Dlaczego nie ja? W czym jestem gorsza? Co zrobiłam nie tak, że teraz się nie udało? A może ja jestem bezpłodna? Udało nam się za 10 razem. Nie traćcie nadziei, wam też się uda. Przesyłam wam mnostwo fluidków ciążowych aby udało się jak najszybciej. P.s. do GAGAT: Wedlug mnie to jeszcze nie było owulacji. Skok musi być o conajmniej 2 kreski. I nie zawsze jest to 14 dc. Pierwsza faza cyklu nie jest stała, dopiero druga. Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: oszaleje 07.02.05, 12:07 Agusia, a Ty zawsze masz taką tempke? Bo ja mam zwykle 36.6 a w owu zwykle 37,1 . Kurcze może jesteś przemęczona , osłabiona . Ja przy temp.36,1 to sie ruszać nie mam siły Albo jakieś chorubsko - odpukać- Cie dopada? Buziaki. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: oszaleje 07.02.05, 12:29 agusia ?? to do mnie ?? bo ja tempke 36.1 zawsze mam hihihihihii jak trup-wiem ! 36.6 to max Odpowiedz Link Zgłoś
veronka21 niom i cisza 07.02.05, 12:40 mialam dostac 4-2 @ nie przyszla jeszcze nie wiem co myslec ale brzuch mnie boli tempke mam 36-8 i tak pewnie przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: niom i cisza 07.02.05, 13:07 Kurcze , ja bym już testowała.Jak wy wytrzymujecie tak długo? Szok. Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: oszaleje 07.02.05, 13:06 Oj sorki , miałobyć Asia Rzeczywiście tempka jak u truposzka Ale jak u Ciebie to normalne to ok, bo ja z taką tempką to się z wyrka nie mogę podnieść Ja na Twoim miejscu zaczęła bym brać mimo wszystko ten lek.Szkoda byłoby przegapić jakiegoś momentu.Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 Re: oszaleje 07.02.05, 14:09 Hej!Gagatku,tylko spokojnie,być może owulacja dopiero przed TobąTrzymaj sie mocno i nie szalej bardzo proszę)))) Meggi,co tam słychać u Ciebie?Czy masz jeszcze plamienia?U mnie po dwóch dniach zanikły(oby nie zapeszyć)! Ale za to mam zapalenie oskrzeli( i dostałam zwolnienie do piątku i mnóstwo lekarstw Pozdrawiam gorąco! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: oszaleje 07.02.05, 16:24 Kochana Agusiu. U mnie dziś plamienia-odpukać- ustały.Ale prawie 5 dni były i troche sie martwie. Niewiem czy jutro nie zrobić testu ale moze jeszcze nie wyjść .Chciałabym jak najszybciej i z wynikiem biec od razu do lekarki.Kurcze tak bardzo bym chciała zafasolkować Za każdym razem robie sobie nadzieje...a potem lipa...Boje sie rnao iść do ubikacji bo jak zobacze tą wstrętną @ albo plamienie...Niedługo sfiksuje...Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 Re: oszaleje 07.02.05, 16:51 Kochana Meggi!doskonale Cię rozumiem,ale może tym razem się udało,może te plamienia byly oznaką zagnieżdzania sie fasolki))Trzymam mocno kciuki! Ja chyba swoj obecny cykl spisuję na straty jeszcze na dodatek to zapalenie oskrzeli((( musze brać leki a na ulotkach jest napisane aby raczej nie stosować ich w ciązy<więc może lepiej byłoby jakbym niezafasolkowała ale z drugiej strony juz dłużej nie wytrzymam !Jak na złość wszędzie widzę kobiety w ciąży i malutkie dzidzie!!! Trzymamjmy się razem a jakoś przetrwamy!!!! Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
gagat101 chyba mam muchomorka :o( 07.02.05, 17:20 ten dzisiejszy sluz to chyba "muchomorek" bbbuuuuuu wyglada jak sluz poowu ale jej w/g wykresu jeszcze nie było, i jak tu sie teraz kochac z M :o( Odpowiedz Link Zgłoś
veronka21 juz nic nie rozumiem 07.02.05, 21:43 3 dni temu polecialo mi troche przez 20 minut @ dzis w poludnie tez jakby troszke przez 4 minuty @ i teraz zas nic a brzuch mnie boli dalej co to ma zas byc Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: juz nic nie rozumiem 08.02.05, 08:27 KOCHANE MOJE ROBACZKI !!!! U D A Ł O SIE !!!!!!!!!!!! Oczywiście nie wytrzymałam do jutra i zatestowałam dzisiaj !!!!!!!!!!!!! HURAAAAAAAAA!!!! Dwie grube krechy!!! Niesamowite!!!Troche się martwie tym plamieniem , ale wieczorem odwiedze moją lekarkę!!!To NIESAMOWITE !!!!! Przesyłam miliony fluidków ******************** Mam nadzieje,że wszystko będzie dobrze!!! Kochane -głowy do góry - CUDA SIE ZDARZAJĄ!!!! Buziaczki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 Re: Gratulacje Meggi!!!!! 08.02.05, 09:08 Kochana Meggi!!!! Bardzo,bardzo sie cieszę z Twojego szczęścia!!!!! Od razu łapię fluidki))) Dbaj o siebie i fasolkę!I trzymaj za nas kciuki oby i nam się udało Tak bardzo chciałabym dołączyc do Ciebie!Może uda sie to w przyszłym cyklu,choć to dopiero 21 dc, to mam przeczucie,że tym razem sie nie udało((( Choć piersi bolą okropnie-nie mogę ich dotknąć i sa twadsze i oczywiście większeJeszcze raz GRATULUJĘ i pozdrawiam!Aga Odpowiedz Link Zgłoś
pkaneta Re: Gratulacje Meggi!!!!! 08.02.05, 09:18 Najszczersze gratulacje!!!!Łapię fluidki i Mam nadzieję na szybkie dołączenie do grona zafasolkowanych. Testuję 20.02 o ile wcześniej nie przyfrunie @@. Jak narazie mam bardzo czułe brodawki, ale piersi mnie nie bolą - a zawsze gdzieś na 2 tygodnie przed @@ już zaczynały- więc nadzieja jest. No, to łapię jeszcze garstkę Twoich fluidków i ściskam Cię mocno Odpowiedz Link Zgłoś
an282 Re: Gratulacje Meggi!!!!! 08.02.05, 09:27 ja też ci Meggi najszczerzej gratukuję.......i życzę bajcudewniejszego stanu odmiennego!!!!!!!! ja dziś mam strasznie złe przeczucia, że jednak w tym miesiącu mi nie wyjdzie...... ale trzymajcie kciuki za mnie moze to coś pomoże!!!!!!! ja dziewczynki za wszytskie Was trzymam!!!!!!!!!!! Meggi łapie od ciebie fluidki!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 BARDZO WAM KOCHANE ROBACZKI DZIEKUJE!!!!! 08.02.05, 09:32 Wszystkie jesteście takie Kochane , a ja becze od rana jak stado bobrów I ciągle zaglądam na test czy czasem sie nie przewidziałam.Obłęd Buziaczki i jeszcze raz dziekuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: Gratulacje Meggi!!!!! 08.02.05, 09:20 Kochana Agusiu.Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki.Moje piersi były też pierwszą oznaką , zrobiły się większe -a to u mnie od razu widać bo zwykle są malutkie niestety , twarde i troche bolały.Poza tym są strasznie wrażliwe. I mam potworne wzdęcia , nie mogę się zapiąć w spodnie , szok.W czym ja teraz bede chodzić Teraz walcze z suwaczkiem...ale coś nie wychodzi .Buziaczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Dziekuje Wam Kochane Robaczki!!!! 08.02.05, 09:40 Bardzo Wam jeszcze raz dziękuje, ja od rana rycze jak stado bobrów tyle,że tym razem ze szczęścia. Mam nadzieje,że Was spotka to samo.Bardzo gorąco Was całuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 Re: Dziekuje Wam Kochane Robaczki!!!! 08.02.05, 10:37 Droga Meggi! Łzy ze szczęścia są bardzo wskazane))) mam nadzieję,ze będziesz nas informować jak rozwija sie fasolka i jak sie obie czujecie Siedze sobie w domku na tym zwolnieniu i pomału wariuję!Najgorsze jest to wyczekiwanie czy @ się pojawi czy może nie!Mimo,że tak już odpuściłam sobie ten cykl,to tak cichuteńko doszukuję sie objawówJednak strasznie boję sie rozczarować!Przesyłam sto buziaczków!!!!!!Aga Odpowiedz Link Zgłoś
an282 dzień zdołowania!!!!!!!!! 08.02.05, 12:05 strasznie się meggi cieszę z twojego szcześcia....nieraz sobie wyobrażam jak ja bym sie cieszyła gdybym znalazła dwie kreseczki na teście......ale cóż to narazie tylko marzenia.........testować mam dopiero ok 23.02 ale wydaje mi się że jestem już po owu, ale coś dziwnie się ze mna dzieje, zawsze juz jakieś dwa tyg przed bardzo bolałyu mnie piersi tera wcale mnie nie bolą, a temp mam 37,2.....a pewnie teraz zacznie mi spadać, jak to bywa po owu.........i przyjdzie @................wrrrrrrrrrrrrr............... Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: Łebki do góry... 08.02.05, 13:55 Dokładnie wiem jak się czuje kobitka, która czyta ,że komuś się udało a ona nadal czeka!!!! Tyle razy czytałam to forum , nigdy nie miałam odwagi napisać. Normalnie ciężko sobie wyobrazić-z jednej strony sie cieszymy ,że komuś sie udaje, bo jak komuś po tak długim czasie sie udało to może i mi... I czekamy, czekamy......Ale ten mój dzisiejszy CUD musi podnieść w Was wiare...UDA SIE napewno , tylko trzeba czekać... Ja jeszcze przed zrobieniem testu - wczoraj miałam potworną ochotę na śledzie , potem sobie pomyślałam,że sobie nawet ochote na coś do jedzenia potrafię wmówić...A jednak nie!!!! Dziś kupiłam sobie ponad pół kilo śledzików i prawie wszystkie zjadłam!!! Buziaki!! Odpowiedz Link Zgłoś
veronka21 Re: Dziekuje Wam Kochane Robaczki!!!! 08.02.05, 16:10 megi super ze dostaniesz swoja dzidzie ciesze sie z toba mam nadzieje ze juz tej @ nie dostane i tez bede miala dzidzie bo jeszcze nie dostalam @ mam dalej nadzieje pozdrawiam cie Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: Dziekuje Wam Kochane Robaczki!!!! 08.02.05, 16:35 Veronko Droga! Ja też trzymam za Ciebie mocno kciuki!!! A kiedy testujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 ***********************************LISTA 08.02.05, 09:48 1. pandziksa; 2. justina_w; 3. madzia 775;- już zafasolkowała:::)))) 4. trzyplus;testuje około 14 lutego; 5. vase; 6. dorotakb;testuje około 14 lutego; 7. gusia 3;testuje około 16 lutego; 8. gagat 100;test około 21 luty; 9. egz 77;testuje 14 lutego; 10. ciuforek;niestety dopiero w marcu; 11. tesska;test około 14 lutego; 12. Patka_05;testuje około 16 lutego; 13. XXX 14. asieksan;testuje na początku marca; 15. pkaneta;testuje 20 lutego 16. wandana;testuje 13 lutego; 17. veronka21; 18. bmyn 19. ankabj 20. gviazdka3;zafasolkowana !!!!! 21. pszczolaasia1;zafasolkowana !!!! 22. Kruszynka_21 23. Meggi 79 - zafasolkowana :o) 24. arwena751-testuje w marcu...dopiero 25. an282-testuję 25.02, jeśli do tego czasu nie dostanę @.......... szczesliwie zafasolkowane: ZYCZYMY UDANYCH 38 TYGODNI !!!! 1. Madzia 775 2. gviazdka3 3.pszczolaasia1 4.Meggi 79 Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 ale ranek, gratulacje 2w1 !! 08.02.05, 09:52 gratulacje megg !! postanowilam wziasc dzis duphaston pomimo ze tempke nie skoczyła :o( mam sluz poowulacyjny (to nie muchomorek) wiec moze ten cykl jest bezowulacyjny :o( tempka Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: ***********************************LISTA 11.02.05, 12:59 gagat100 napisała: > 1. pandziksa; testuję 22 stycznia !!! > 2. justina_w; > 3. madzia 775;- już zafasolkowała:::)))) > 4. trzyplus;testuje około 14 lutego; > 5. vase; > 6. dorotakb;testuje około 14 lutego; > 7. gusia 3;testuje około 16 lutego; > 8. gagat 100;test około 21 luty; > 9. egz 77;testuje 14 lutego; > 10. ciuforek;niestety dopiero w marcu; > 11. tesska;test około 14 lutego; > 12. Patka_05;testuje około 16 lutego; > 13. XXX > 14. asieksan;testuje na początku marca; > 15. pkaneta;testuje 20 lutego > 16. wandana;testuje 13 lutego; > 17. veronka21; > 18. bmyn > 19. ankabj > 20. gviazdka3;zafasolkowana !!!!! > 21. pszczolaasia1;zafasolkowana !!!! > 22. Kruszynka_21 > 23. Meggi 79 - zafasolkowana :o) > 24. arwena751-testuje w marcu...dopiero > 25. an282-testuję 25.02, jeśli do tego czasu nie dostanę @.......... > > szczesliwie zafasolkowane: > ZYCZYMY UDANYCH 38 TYGODNI !!!! > > 1. Madzia 775 > 2. gviazdka3 > 3.pszczolaasia1 > 4.Meggi 79 > Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: ***********************************LISTA 11.02.05, 13:00 pandziksa napisała: > gagat100 napisała: > > > 1. pandziksa; testuję 22 lutego !!! > > 2. justina_w; > > 3. madzia 775;- już zafasolkowała:::)))) > > 4. trzyplus;testuje około 14 lutego; > > 5. vase; > > 6. dorotakb;testuje około 14 lutego; > > 7. gusia 3;testuje około 16 lutego; > > 8. gagat 100;test około 21 luty; > > 9. egz 77;testuje 14 lutego; > > 10. ciuforek;niestety dopiero w marcu; > > 11. tesska;test około 14 lutego; > > 12. Patka_05;testuje około 16 lutego; > > 13. XXX > > 14. asieksan;testuje na początku marca; > > 15. pkaneta;testuje 20 lutego > > 16. wandana;testuje 13 lutego; > > 17. veronka21; > > 18. bmyn > > 19. ankabj > > 20. gviazdka3;zafasolkowana !!!!! > > 21. pszczolaasia1;zafasolkowana !!!! > > 22. Kruszynka_21 > > 23. Meggi 79 - zafasolkowana :o) > > 24. arwena751-testuje w marcu...dopiero > > 25. an282-testuję 25.02, jeśli do tego czasu nie dostanę @.......... > > > > szczesliwie zafasolkowane: > > ZYCZYMY UDANYCH 38 TYGODNI !!!! > > > > 1. Madzia 775 > > 2. gviazdka3 > > 3.pszczolaasia1 > > 4.Meggi 79 > > > > ALE POMYŁKA STYCZEŃ MI SIĘ JESZCZE MARZY. )) Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: ***********************************LISTA 11.02.05, 16:04 pandziksa napisała: > > > gagat100 napisała: > > > > > 1. pandziksa; testuję 22 lutego !!! > > > 2. justina_w; > > > 3. madzia 775;- już zafasolkowała:::)))) > > > 4. trzyplus;testuje około 14 lutego; > > > 5. vase; > > > 6. dorotakb;testuje około 14 lutego; > > > 7. gusia 3;testuje około 16 lutego; > > > 8. gagat 100;test około 21 luty; > > > 9. egz 77;testuje 14 lutego; > > > 10. ciuforek;niestety dopiero w marcu; > > > 11. tesska;test około 14 lutego; > > > 12. Patka_05;testuje około 16 lutego; > > > 13. XXX > > > 14. asieksan;testuje na początku marca; > > > 15. pkaneta;testuje 20 lutego > > > 16. wandana;testuje 13 lutego; > > > 17. veronka21; > > > 18. bmyn > > > 19. ankabj > > > 20. gviazdka3;zafasolkowana !!!!! > > > 21. pszczolaasia1;zafasolkowana !!!! > > > 22. Kruszynka_21 > > > 23. Meggi 79 - zafasolkowana :o) > > > 24. arwena751-testuje w marcu...dopiero > > > 25. an282-testuję 25.02, jeśli do tego czasu nie dostanę @......... 26, iffona testuje 18.02 > > > szczesliwie zafasolkowane: > > > ZYCZYMY UDANYCH 38 TYGODNI !!!! > > > > > > 1. Madzia 775 > > > 2. gviazdka3 > > > 3.pszczolaasia1 > > > 4.Meggi 79 > > > Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: juz nic nie rozumiem 08.02.05, 14:38 Witam wśród zafasolkowanych i oczywiście BARDZO, BARDZO CI GRATULUJĘ!!! Cieszę się ,że jest nas coraz więcej i mam nadzieję, że starania innych też okażą się szcześliwymi! Pozdrawiam gorąco!!! *** PS- pisałam już rano, ale jakoś mi się to chyba nie wysłało... Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: oszaleje 07.02.05, 17:35 Kochana Agusiu!! Jak dobrze,że jesteście ze mną !!! Naprawdę się cieszę,że znalazłam to forum. Z nikim nie da się tak pogadać jak z Wami Niewiem co to ze mną będzie , zobaczymy, chyba ok środy zatestuję.Mój mąż też pomału zaczyna wątpić w sukces chociaż nie daje tego po sobie poznać.Na dodatek całą winę zaczyna brać na siebie. Szok. Na dodatek w pracy wysłali mnie na przymusowy urlop bo mam dużo niewykorzystanego z zeszłego roku. Siedze cały dzień w domu i zaczynam pomału wariować. Trzymajcie się.Powodzonka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
egz77 Re: oszaleje 07.02.05, 18:18 Naprawdę można oszaleć. ) U mnie dziś 28dc. Jutro ma się niby pojawić @. Oby w ogóle nie przyszła. To prawda, że z nikim nie można tak pogadać jak z dziewczynami na forum. Tu wszystkie mamy ten sam temat. Acha!! Pytanie do dziewczyn które już zafasolkowały. Jaki jest śluz na początku ciąży?? Chodzi mi o ten czas kiedy ma się pojawić @ albo zaczyna się spóźniać. Pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
pelegrino Re: oszaleje 07.02.05, 20:21 Cześć, egz77, tak sobie zajrzałam Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
lenka30a Re: oszaleje 08.02.05, 09:45 hej dziewczyny, gratuluje świeżo zafasolkowanym! co do śluzu, to u mnie jakiś tydz, przed spodziewaną @ miałam taki biały sluz, niezbyt obfity, ale był. Życzę wszystkim powodzenia, będę trzymac kciuki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Do Gagat 08.02.05, 13:59 Witaj Asiu, podczytuję ten wątek bo jestem ciekawa co u Ciebie i jak starania. Miałaś wyluzować a co ja widzę. Miało nie być liczenia dni, mierzenia tempki, obserwacji śluzu. Ja tak robiłam i pamiętasz też mi nie wychodziło. Wyszło dopiero w cyklu jak nie wiedziałam nawet czy przytulamy się w dni płodne czy nie płodne. Zero sprawdzania czegokolwiek. Idź za moim przykładem, a na pewno się uda. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: Do Gagat 08.02.05, 14:58 Oj aniu probowałam i tez nic , juz chyba wszystkiego !!! Zreszta ciezko skoromo mam meza pracoholika a teraz tylko w weekendy :o( musze wiedziec kiedy "te" dni aby zorganizowac spotkanie z własnym mezem ;o) Sluz dalej ciapkowy i bialy, wogole nie mialam cignacego ani mokrego a tempka tez nie skoczyla :o( Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Byłam u gin.! :o) 08.02.05, 14:51 Już wczoraj poszłam do mojego gin! Chciałam zrobić betę, ale wg niego to niepotrzebne, bo sądząc po kształcie macicy i obrzmiałych piersiach (do tego dochodzą dwa pozytywne testy no i brak @)na 100% mam moją fasoleczkę! Wstępny termin porodu: 14 październik! Co do moich obajawóch, które mam od powstania fasolki: tempka z rana 36,6-36,7, ale w ciągu dnia cały czas powyżej 37 (tak między 37,3 - 37,5), straszny ból całych piersi (czuję się jakby ważyły tonę) i od czasu do czasu lekki ból podbrzusza (mniejszy niż na albo podczas @!) No i jeszcze ta senność, ciągle jestem zmęczona, mogłabym spać i spać i spać... Powodzenia w kolejnych testowaniach wszystkim starającym się!!! Wysyłam kolejne fluidziki, łapcie je i dołączcie do "zafasolkowanych"!!! POZDRAWIAM GORĄCO!!! *** Odpowiedz Link Zgłoś
an282 do gwiazdki!!!! prosze odpisz 08.02.05, 14:56 gratuluje bardzo!!!!!!!!!!!!! a powiedz jak wyglądały u ciebie wszytskie objawy od dnia po owulacji, kiedy zaczęły boleć piersi? czy bolały cie brodawki? czy miałas śluz? i wszystko co możesz!!!! ta temp niższa to zanim wstaniesz z łóżka? a kiedy ty miałaś owu? prosze napisz mi, bo ja właśnie jestem dwa dni po owulacji (chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: do gwiazdki!!!! prosze odpisz 08.02.05, 15:35 Tempka niższa była z rana przed wyjściem z łóżka (mierzyłam w ustach), podwyższona w ciągu dnia, o różnych porach. Teraz rano już nie mierzę tempki, ale w ciągu dnia ciągle jest podwyższona do 37,5! Co do piersi bolały (zaraz po owu chyba) i bolą całe (ale nie brodawki!), są ociężałe i wrażliwe na dotyk! Śluzu nigdy nie sprawdzałam, tak że nic Ci na ten temat nie powiem, niestety! Moja owu była chyba 16 lub 17 stycznia (wg temperaturki). Poza tym ciągle jestem padnięta i śpiąca! Powodzenia i udanych testów! Pozdro!!! *** Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 Re: do gwiazdki!!!! prosze odpisz 08.02.05, 16:28 U mnie 21dc,piersi pobolewaja mnie od 18dc tylko tyle,że dzisiaj ten ból sie strasznie nasilił-nie mogę ich dotknąć.Więc może jest mała nadzieja na fasolkę z drugiej strony wolę nie dostrzegac tak bardzo moich objawów,bo boję sie rozczarowania(( Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
an282 do gusi 09.02.05, 07:55 ja tez zakazałam sobie dostrzegać te małe i te większe objawy, ale cieżko mi to przychodzi, dziś u mnie 15 dc, i już usiłuje coś szukać.... ale cóż wszystko przede mną tak jak i przed tobą.....wiec mocno trzymam kciuku....Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia1 Re: Byłam u gin.! :o) 08.02.05, 16:58 czesc gwiazdeczko, ja ide dzisiaj do gina... ciekawe co mi powie... pozdrawiam wszyskie dziewczyny. gagatku twój dzieciaczek jest boski, my mamy pieska... Odpowiedz Link Zgłoś
patka05 Re: Byłam u gin.! :o) 08.02.05, 18:58 Super się czyta takie optymistyczne posty! Serdecznie gratuluję wszystkim zafasolkowanym!!!! A ja czekam dopiero na owulację, ale mam dobre przeczucia zw z tym miesiącem Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 pochwale sie wam moim "dzieckiem " 08.02.05, 15:58 hiihhiiii czasem zaspokaja instynkt maciezyński ;o) ale mi i tak mało !! foto.onet.pl/albumy/album.html?id=28039&kat=4&grupa=0&nxt=9 Odpowiedz Link Zgłoś
egz77 u mnie cisza... 08.02.05, 18:55 Witajcie! Oby to nie była cisza przed burzą. ) @ jeszcze nie ma. To 29dc. Gratuluję kolejnej zafasolkowanej. Pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 ♥♥♥♥ 08.02.05, 19:05 hihihiii znalazłam rozne znaczki ktore mozna skopiowac do sygnaturki ☺ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=596&w=19676846&a=20385320 Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 zupełnie nie na temat ...... 08.02.05, 19:11 ale sie usmiałam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=528&w=5019338&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Re: zupełnie nie na temat ...... 08.02.05, 19:40 Dzięki Gagatku!!! Przeczytałam dopiero pierwszą stronkę i leję ze śmiechu!!! Super wpadki! (Dobra, wracam do pracy...) Pozdro!!! *** Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: zupełnie nie na temat ...... 09.02.05, 00:15 Dodałam swoje do tamtego wątku !!!! Świetne te wpadki w kuchni. Gdzieś jeszcze czytałam coś o teściowych. Też było niezłe !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pkaneta Ciuforku!!!Odezwij się!!! 09.02.05, 10:46 Hej Ciuforku co się z Tobą dzieje?? Juz tak dawno nie dawałaś znaku życia. Odezwij się koniecznie. Martwię się tą Twoją nieobecnością. Czekam na jakąś wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: Ciuforku!!!Odezwij się!!! 09.02.05, 11:17 ciuforek napisała • Re: SZCZĘŚLIWE LUTOWE STARANIA 2005 ciuforek 04.02.2005 09:46 + odpowiedz A wiec kochne.!!! Złapała mnie jakaś wredna choroba, całą noc nie przespałam , ból główy okropny a już o gardle nie wspomnę. buuuu okropne- juz się zajerestrowałam do lekarza i zapewne da mi antybiotyk- u mnie bez niego sie nie obejdzie. jak go nie wezmę to gwarantowane zapalenie płuc lu boskrzeli :: najgorsze jest to że musż e dzis jechac do wrostka. mam pierwszy zjazd na studiach - i jak ja wysiedze od rana na tym twardym krzesle do poźnego wieczora prze dwa dni. a potem jeszcze przez kolejne dwa praktyka i męczenie sie z dzieciakami w internacie( w szkole dla niesłyszących). no i mi przepadnie parę dni ze starań, bo ja tak podobnie jak pandziksa nieiem kiedy dokładnie owu, a narazie tempki nie mierze- mam nadziejz ze bez tego się obejdzie- to dopiero drugi cykl starań. no właśnie zmierzyłam temp. 38, 5 fajowo!!!!!. dobra kończę bo was zanudzę- trzymajcie się ciepło. jak wróćę z wrostka to mam nadzieję przeczytać o waszych szcześliwych zafasolkowaniach i wogóle. pozdrawiam .kasia./ Odpowiedz Link Zgłoś
pkaneta Re: Ciuforku!!!Odezwij się!!! 09.02.05, 12:00 dziękuję Ci Gagatku - też to czytałam, ale dzisiaj jest już 09.02 - kilka dni już minęło. Mam nadzieję że Ciuforek nie rozchorowała się za bardzo. Jeszcze raz dzięki - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 Do Meggi 09.02.05, 11:22 Hej,hej! witam swiezo zafasolkowanaByłaś u gin.? Co ci powiedział(a),rozmawiałaś o plamieniu? U mnie dzisiaj rano znowu pojawilo to okropne plamienie,myślałam nawet,że to @ przyszła zawcześne,ale raz sie pojawiło i nic!!! O co tu chodzi??????????? W przyszłym cyklu robię badania na progesteron!!! A jak Ty się czujesz? Trzymaj się cieplutko! Pozdrawiam Ciebie i Twoją fasolkę))) Pa,pa Aga Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Do Agusi!!! 09.02.05, 13:28 Hej Aguś!! Byłam wczoraj u gin.Miałam USG to normalne,nie dopochwowe , ale tam nic konkretnego jeszcze nie widać.Plamienia były niewiadomo skąd , prawdopodobnie z nadżerki.Pani ginekolog skutecznie wylała mi kubeł zimnej wody na głowę.Powiedziała, żebym sobie za wielkich nadziei nie robiła i nie wierzyła za bardzo tym aptecznym testom.Kazała mi zrobić sobie beta hCG , więc jutro idę.Trochę mi się dziwnie zrobiło Dziś zrbiłam sobie 2 różne testy apteczne jeszcze raz i na obydwóch dwie krechy. Kurcze , smutno mi jakoś Mam nadzieje,że beta hCG wyjdzie dobrze. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
veronka21 I przyszla ta @ :-(((((((( 09.02.05, 13:46 Kurde no i smutno mi juz calkiem przyszla @ i zepsula mi humor ale nie poddam sie dalej bedziemy sie starac o nasz skarb chocby mialo to trwac i rok czasu !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
an282 Re: I przyszla ta @ :-(((((((( 09.02.05, 13:51 cześć Weronko!!!!!!!!grunt to się nie załamać, obetrzyj łezki i spójrz przez okno pewnie i u ciebie świeci słonko, pomyśl sobie idzie wiosna i wszystko się budzi do zycia!!!!!!!!!!!!!! i pamietaj tu wszystkie jestesśy z Tobą!!!!!!!!!!!!!!!! napisz mi coś o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 Re: I przyszla ta @ :-(((((((( 09.02.05, 15:50 Cześć Veronko!!!!! Główka do góry!!! W końcu się uda!!!! Nadchodzi wiosna i przylecą bociany i na pewno jeden z nich będzie miał prezencik-malutką fasolkę dla Ciebie(I nas wszystkich)))))))))))pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
an282 do Meggi!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.02.05, 13:48 Rybko nie przejmuj się ten lekarz to jakiś dureń, wiesz jakby na 5 testów tylko na jednym wyszły dwie kreski to mogłabys się denerwowac ale nie tak jak u ciebnie na każdym!!!!!! ja nie tylko wierzę ale i wiem że masz już małą fasoleczkę!!!!!!!!! a usg normalne w tak wczesnej ciązy nigdy nie wychodzi, a i nieraz nie wychodzi na wewnetrznym!!!!!!!! główka do góry jesteś już mamaa fasoleczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: do Meggi!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.02.05, 14:30 Kochana An282!!! Dzięki za słowa otuchy , baaardzo mi pomogły.Mam nadzieje,że masz racje i wszystko bedzie dobrze. Teraz tylko czekać Kochana Veronko , bedzie dobrze, główka do góry!!! Odpowiedz Link Zgłoś
an282 Re: do Meggi!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.02.05, 14:32 ten twój lekarz to jakiś bezmózg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trzymaj się cieplutko!!!!!!!!!!!!! i koniecznie jutro powiedz o badaniach!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 Re: Do Meggi 09.02.05, 15:46 Kochana Meggi! Proszę Cię nie przejmuj sie tą głupią babą! An ma rację,gdyby to na jednym teście pojawiły sie dwie kreseczki to mogłabyś mieć wątpliwości ale na trzech-moim zdaniem fasolka już sie rozwijaa swojądroga to napoczątku powinna zrobić USG dopochwowe!!! może idż do innego lekarza!Uśmiechnij sie))) Bardzo Cie proszę!!!!Wszystko będzie dobrze!!!!Jestem z Tobą(Wami)))Pozdrawiam i przesyłam całusy!!!!! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
tesska Nie udalo sie 09.02.05, 17:25 Witajcie, Niestety nie udalo sie. Nie wytrzymalam i zrobilam test dzsiaj i niestety nie ma dwoch kreseczek. Buuuu Mimo to zostane w tym watku, bo byc moze pod koniec lutego uda sie zalapac. Za tydzien jedziemy na spozniona podroz poslubna, moze zmiana klimatu i wyluzowanie i oderwanie od pracy pomoga... Trzymam za Was "Oczekujace" i "Starajace sie" kciuki! Pozrdawiam Tesska Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: Nie udalo sie 09.02.05, 19:17 Kochana Tessko!! Jeżeli jeszcze @ nie przyszła to nic straconego.Często jest tak ,że poziom hCG nie jest na tyle wysoki ,żeby testy apteczne go wykryły.Jeżeli przez tydzień @ nie przyjdzie to zrób sobie beta hCG z krwi , kosztuje ok.30 zł ale wynik jest pewnością 100 procentową!!!! Pozdrawiam , trzymam kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
egz77 Re: Nie udalo sie 09.02.05, 19:43 Mi też jest przykro, że niektórym się nie udało, ale nie traćcie nadziei. Ja dziś mam 30dc. Żadnych objawów poza temperaturą 37 (rano) i 37,7 wieczorem. Nie wiem co o tym myśleć. Albo jednak się udało, albo tak mi się wydłużył cykl, że jeszcze nie spadła temperaturka... Pozdrawiam i ciągle trzymam kciuki za tych którym się nie udało (bo w końcu nadal będą to dla nich lutowe starania) i za tych, którzy jeszcze nie wiedzą. A tym którzy już wiedzą życzę powodzenia ) Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
an282 Re: Nie udalo sie 09.02.05, 20:02 Jak tam Magii samopoczucie, mam nadzieje ze cudowne i już się nie zmartwiasz ta beznadziejną babą!!!!!!! czekam jutro od ciebie na cudowne wieśći!!!!!!!!Magii skąd jesteś, masz moze gg? Weronka mam nadzije że u ciebie już lepiej, pamiętaj wszystkie jesteśmy z TObą!!!nie zapominaj o nas i odzywaj się!!!!! ewelinko a za cibie trzymam mocno kcióki, u mnie dopiero 15dc, ale też już czekam!!!!!a to tak się dłuży i dłuży!!!!!!!!!ale cóz takie jest życie, nigdy nie jest łatwe!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: Nie udalo sie 09.02.05, 20:51 Kochana An! Staram się o tym wszystkim nie myśleć , teraz się wzięłam za porządki , kombinuje w kuchni , wszystko byle czymś się zająć. A moje gg 2432490. Buziaczki , pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
an282 halllooooo maggiiiiii!~!!!!!!! 09.02.05, 20:59 to prawda porządki to najlepsza forma zapomnienia o wszystkim, ja też tak robię już od teraz u mnie dziś dopiero 15 dc i a już bzikuje....... chciałabym być już tak cudownie zasasolkowana jak ty!!!!!!!!!!!! przepraszam ale dziś nie uda mi się wejść na gadu, gg mam tylkko w pracy, w pracy jestem od 7 do 16, jutro rano napiszę ci na twój numer więc jak bedziesz miała ochotę i czas to mi odklikasz!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciuforek Już wróciłam!!!! 09.02.05, 21:39 Część kochaniutkie. juz jestem- długo mnie mnie było bardzo teskniłam za wami wszystkimi. muszę wam powiedzieć, że odpoczełam i zrelaksowałam się na maksa i teraz mogę się starać o córcię lub synka. Witam nowe koleżanki na forum. i gratuluję szcześliwym przyszłaym mamusią - mówiłam , że lista szcześliwie zafasolkowanych będzie sie wydłużać. ja łapię niestety fluidki ciążowe jako ostatnia, ale mam nadzieje, ze doleci do mnie przynajmniej ten jeden, z dwócch tez sie ucieszę. koazała się ze miałam znów anginkę wiec w sumie nie wiem kiedy owu, moze się przesuneła no ale meżuś mnie nie widzial przez pare dni wiec ma duzo sily. gagatku dziekuje za pilnoewanie listy na ciebie zawsze można liczyć. a ty droga pkanetko dziekuję za pamieć i troskę, wiesz co zgubiłam twój numer gg, podaj mi go mailem na pocztę gazetową. pozdrawiam was kochaniutkie i trzymam mocno kciuki do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
an282 Re: Już wróciłam!!!! 10.02.05, 07:53 cześc ciuforku!!!!! my się jeszcze nie poznałyśmy, super ze wróciłaś do zdrowia, mnie troszkę zaczyna łamać choróbsko ale nie daję się,u mnie dziś jest 16dc, już po owulacji teraz tylko zaczyna się czekanie i bzikowanie..... a u ciebie to jak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: halllooooo maggiiiiii!~!!!!!!! 09.02.05, 21:58 Droga Ann!!! Wszystko przed Tobą !!! Mam nadzieję,że niedługo bedziemy się razem cieszyć z naszych maleńkich fasolek. Ja teraz cały czas jestem w domku , a internet hula u mnie cały dzień bo ściągam piosenki, więc jutro se pogadamy. Buziaczki!! Do juterka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tesska Re: Nie udalo sie 09.02.05, 20:46 Meggi, dziekuje za wsparcie i cieple slowa. Nie bede sie ludzila, bo dzsiaj jest 26 dc i temperatura spadla i test rano wyszedl negatywnie, a jeszcze samopoczucie takie, jak na @, wiec raczej bedzie @. Oczywiscie gdyby sie okazalo inaczej dam zanc w te pedy!! Pozdrawiam Cie serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
trzyplus Re: Nie udalo sie 09.02.05, 22:17 No i ja tez nie bede robic zadnego testu!!! Przyszla nieproszona @ az pisac sie niechce.... Pa pa Powodzenia tym ktore jeszcze czekaja Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
an282 trzyplus.......... 10.02.05, 07:47 halo halo Ewuniu, nie wolno ci się załamywać, my wszystkie tutaj trzymamy się razem i przez to latwiej znosić wszystkie niepowodzenia, napewno następny miesiąc będzie tym szczęśliwym!!!!!!! trzeba wierzyć, bo wiara i nadzieja przenosi góry.......... Odpowiedz Link Zgłoś
trzyplus Re: trzyplus.......... 10.02.05, 17:20 Dziekuje CI BARDZO za slowa otuchy. To milo. Teoretycznie niby duzo o tym nie mysle i staram sie nie zalamywac gdy przyjdzie @ ale jest mi coraz ciezej. Jakos sobie nie radze. Przerasta mnie to!!! Zawsze chcialam aby roznica miedzy dziecmi nie byla wieksza niz dwa roczniki. Zawsze mowilam ze planujemm drugie dziecko wkrodce. Moze czuje sie odpowiedzialna za to co mowilam? Teraz synek ma juz 18 miesiecy a ja czuje ze czas mi bardzo ucieka. Staramy sie juz 11 cykli w tym bylo poronienie. Moze za bardzo sie boje aby 2 raz nie poronic i to mnie blokuje? Z synem zaszlam w ciaze w 2 cyklu. To wszystko jest takie trudne. Moze ktos mi podpowie jak przestac myslec co miesiac z taka nadzieja o drugiej ciazy??? Bede wdzieczna Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 kawusia i forum :o) 10.02.05, 09:58 Kochane............ witaj ciuforku. Mam do WAS pytanie czy jest u mnie szansa jak myslicie,za pozno sie przytulałam bbbbbuuuuuuuuuuuuu ale zła na meza dalej jestem :o( www2.fertilityfriend.com/home/gagat dajcie znac czy widzicie szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
pkaneta Re: kawusia i forum :o) 10.02.05, 10:23 Bardzo mi się podoba- oby był szczęśliwy Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 Re: kawusia i forum :o) 10.02.05, 10:38 Hej Dziewczyny!Witaj Ciuforku po długiej nieobecnośćiFajnie,ze jesteś już z nami Meggi,co tam u Ciebie słychać?Mam nadzieję,że czujesz sie dobrze i Twoja fasolka też))))Ja cały czas czekam i zaczynam wariować,dopiero 23 dc,a ja już nie mogę,tracę cierpliwość(((mam dzisiaj wielkiego dooooła(((( An super suwaczek,życzę Tobie bybył szczęśliwy-jeśli miałabyś czas i ochotę pogadać to podaję mój nr gg 7314998 Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Lekarka chyba miała racje :((((((((((( 10.02.05, 13:28 Lekarka chyba miała racje nie robiąć mi zbyt wielkich nadziei (((( Znów mam plamienia i to bardzo obfite ((((( Byłam dzisiaj zrobić badania na beta hCG, wynik jutro po 13. Pomału trace nadzieje, fasolka chyba nie chce u mnie być :- (((((( buuuuuuu, chlip chlip. Poza tym głowa mi pęka , chyba sie położe.Pa Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 DO MEGGI!!!!!! 10.02.05, 14:20 Kochana Meggi!!!!! Bardzo,bardzo jest mi przykro,ale proszę Cię nie załamuj sie,jest jeszcze nadzieja,a plamienia czasami zdarzają się na początku ciąży! Zobaczysz,wszystko będzie dobrze,musi być!!!! Główka do góry!!! Odpoczywaj dużo,bo jeśli masz fasolkę to musisz o nią dbaćCzekam na wieści od Ciebie!!! Ściskam Cię mocno Aga! Odpowiedz Link Zgłoś
pkaneta Re: Lekarka chyba miała racje :((((((((((( 10.02.05, 14:28 Meegi kochana. Głowa do góry!! Jutro dobierzesz wyniki i wtedy zobaczysz co i jak. Nie sugeruj się tym co Ci mówiła ta Twoja lekarka. A nadzieję trzeba mieć zawsze. Uśmiechnij się . Trzymam za ciebie kciuki. Daj znać jutro. Mocno Cię ściskam i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: Lekarka chyba miała racje :((((((((((( 10.02.05, 23:32 Kochane Dziewczynki!! Co ja bym bez Was zrobiła!! Wy jedyne rozumiecie co ja czuje ((((( Leków żadnych nie biore bo moja lekarka twierdzi,że nie można nic na siłe. Jeśli organizm powie NIE to nie i koniec (( Jutro ok 13 ide po wynik ,zobaczymy co bedzie!! Tak w ogóle to potwornie źle się czuję i dostałam gorączki. Obawiam się najgorszego (((( Buziaki (((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: Lekarka chyba miała racje :((((((((((( 11.02.05, 09:37 meggo maja razje dziewczyny zmien lekarza, ja ala ciaze z Maciejkiem juz od 5 tyg mialam plamienia, dosyc obfite, mojej lekarki nie bylo pojechalam na dyzur do szpitala a tam nie przyjma mnie jesli nie mam skierowania, lece do jakies przychodni a tam facet nawet mnie nie zbadal nic stwierdzil ze nie przepisze mi lekarstw nie da skierowania bo jesli juz jest slaba ciaza to lepiej zeby sobie odeszla, ja w tym czasie bylam juz po jednym poronieniu i bardzo mnie to bolalo, ale pojechalam jeszcze do innego dostalam skierowanie, troche problemow w ciazy mialam ale WARTO bylo, bo Maciejek urodzil sie zdrowy duzy i jestem w nim smiertelnie zakochana, to moj beniaminek, wiec meggi idz na konsultacje raz jeszcze, ja bym sprawdzila poziom beta hcg ale w odstepie kilkudniowym, jesli okazaloby sie ze poziom roznie tzn ze ciaza jest i rozwija sie dobrze, natomiast jesli spadl tzn, ze niestety samoistnie natura zadecydowala, ale nie pozwolmy aby to bylo widzimisie lekarza... naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: Lekarka chyba miała racje :((((((((((( 11.02.05, 09:39 roznie=rosnie w kazdym badz razie sciskam Ciebie bo wiem jakie to uczcucie i trzymam kciuki aby bylo tak jak u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Jak sie interpretuje wynik beta hCG? 11.02.05, 10:15 Iffonko!! Dzieki, mam nadzieje,że bedzie dobrze. Kochane dziewczynki a jak sie interpretuje poziom beta hCG? On ma w ogóle być czy potrzeba jakiejś konkretnej ilości? Ide o 13 po wynik i niewiem jak go interpretować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: Jak sie interpretuje wynik beta hCG? 11.02.05, 10:57 tu sa normy: www.noworodek.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=63 Moim zdaniem powinnas zmienic lekarza, co ona jakas 70 letnia pani czy co w sredniowieczu juz nie jestesmy, na plamienia bierze sie duphaston i normalnie ciaza powinna przetrwac a ona skazuje cie na poronienie, jesli jest za malo progesteronu to niestety :o( jesli brala bys duphaston to podwyzszasz go i super !!!!!!!!!!! kochana idz do innego gina- KONIECZNIE !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: Lekarka chyba miała racje :((((((((((( 10.02.05, 19:12 a ile bierzesz duphastonu lub luteiny ????? jesli sa plamienia to min co 8 godz powinnas !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciuforek hej 10.02.05, 19:44 Dziewczyny nie załamujcie sie - zobaczycie wszystko będzie dobrze. u mnie nie wiem co siedzieje. niewiem czy jestem w trakcie owu, czy przed czy po - i wiecie i w sumie sie nie przejmuje bedzie co ma być. a ty kochany gagatku to szansa zawsze jakaś jest. trzymam mocno kciuki za was wszystkie - jeśli nam sie nie uda na lutowych staraniach to już napewno zafasolkujemy w marcowych - taka jak kotki zamarcowujemy się :). głowy do góry dziewuchy. moze napiszemy o czymś innym do te ciagłe myślenie obcesyjne o jednym to mnie doprowadza do szału. pkanetko mam masę spraw ale moze jutro około 13 skrobnę cos na gg, dziekuję za numer. ja proponuję abysmy porozmawiały drogie panie o tym czym sie zajmujemy, o naszym życiu co wy na to? pozdrawiam kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
veronka21 Re: hej 10.02.05, 23:47 kasia masz w sumie racje bo ciagle myslimy o zafasolkowaniu i ciagle i ciagle kazda z nas traci w kocu nadzieje w sumie co ma byc to bedzie i tego nadziejami i rozmysleniami nie zmienimy jak to sie mowi kiedy przyjdzie nasz czas dostaniemy nasze fasolki a teraz skoro ich nie mamy to chyba nie przyszedl jeszcze nasz czas by je miec tez sie zalamalam bo przyszla @ ale powiedzialam se jakos ze jesli bede bardzo chciala to i tak nie dostane bo tak juz jesti juz staram sie nie myslec o tym heheh zawsze jakis poczatek sciskam cie kasiu i wszystkie kobitki z forium Aga Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 Re: hej 11.02.05, 10:10 Hej kobitki!!! Macie rację,może faktycznie warto porozmawiać o czymś innym,bo inaczej zwariujemuAle tak czy inaczej trzymam za Meggi kciuki,by jej się udało!!! Pozdrawiam WAS wszystkie Aga Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Mój mały sukces !! 11.02.05, 12:58 Bez dopalacza w postaci Clo miałam owu 18 dnia cyklu. Sukces wziął się z leczenia tarczycy. Wiem kiedy testuję - 22 stycznia. Jestem wniebowzięta. Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 pandziksiu !!!!!! 11.02.05, 13:37 spojrz na moj wykres: www2.fertilityfriend.com/home/gagat czy cos Ci mowia TE liczby ??? hhiihiihihhii testujemy razem , idziemy równo do przodu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: pandziksiu !!!!!! 11.02.05, 19:16 Miejmy nadzieję ,że to coś znaczy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
trzyplus USG czy nie ma z nim problemu? 11.02.05, 13:57 WITAJCIE KOBIETKI przespalam sie i mi lepiej Czytalam ze niektore z Was robia USG umozliwiajace okreslenie kiedy dokladnie nastepuje owulacja. Czy ciezko jest dostac skierowanie na to USG? jak to wyglada? Czy to jest USG takie wewnetrzne czy zewnetrzne na brzuchu? Bede wdzieczna za podpowiedzi. Wybieram sie we wtorek do lekarza i chcialabym wiedziec jakie mam szanse na to badanie. Pozdrawiam z humorem Ewa Ps. Pisalam tez na NPR ale tam cisza panuje raczej. Ponadto proponuje zalozyc watek pt co zrobic zeby nie myslec wszyscy wiemy o czym Sam zajmuje sie synkiem i prowadze nasz dom. Wychodze na spacery, spotykam sie z rodzina i znajomymi (tymi mniej bo zbyt duzo ich tu nie mam, mieszkam tu od niedawna) to mala miejscowosc i ludzie tak jakos zamknieci w sobie albo ja na takich trafiam. Mam wlasna dzialalnosc gospodarcza ale z racji matczynego powalania na razie nie pracuje. Lubie bys z synkiem ale jak wypelnic mysli aby nie myslec o ciazy i poczeciu? Co myslicie o takim watku? Myslicie ze beda jakies pomysly? Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: USG czy nie ma z nim problemu? 11.02.05, 14:06 to nazywa sie monitoring cyklu. idzie sie na usg kilka dni przed owulacja i gin stwierdza jak wygladaja pecherzyki, wkłada cos wielkosci długopisu "dowcipnie" i robi usg po 2 dniach idzie sie znow i az do momentu az pecherzyk bedzie duzy i potem peknie, mowi jesli jest wystarczajaco duzy i podpowiada ze to dobry moment na poczecie :o) Odpowiedz Link Zgłoś
trzyplus do gagat100 11.02.05, 14:16 Dziki Ci bardzo za zaspokojenie mojej ciekawosci. Chcialabym wiedziec czy ciezko jest o taki monitoring??? Wiemy w jakim stanie jest sluzba zdrowia, wiem tez ze LEKARZE nie spelniaja kazdej naszej zachcianki. A co Ty myslisz o takim monitoringu? Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: do gagat100 11.02.05, 16:12 no wlasnei nie spełniaja dlatego ja chodze prywatnie !! prywatnie wszystkie spełniaja ;o) kiedys mylalam ze mi akurat nie potrzebny ale teraz coraz czesciej mysle moze jak mi gin powie "pani asiu pecherzyk duzy jutro peknie" to bede miec 100% szans ze byla owu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 MAM JUZ WYNIK B hCG !!! 11.02.05, 14:22 Właśnie odebrałam wynik beta hCG. Mam 401 mlU/ml. Więc 2-3 tydzień ciąży!!! Może nie bedzie źle??? Kurcze,żeby te plamienia ustały!!! Buziaki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pkaneta Re: MAM JUZ WYNIK B hCG !!! 11.02.05, 14:26 Bardzo ale to bardzo się cieszę Meggi. Uważaj teraz na siebie Kochana. I koniecznie zmień lekarza- lekarz nie powinien dołować swojego pacjenta tylko podtrzymywac go na duchu. Daj znać czasami co u Ciebie. Ściskam mocno. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 Re: MAM JUZ WYNIK B hCG !!! 11.02.05, 14:36 Kochana Meggi!!!!Bardzo,bardzo sie cieszę,że jesteś w ciąży!!! Uważaj na siebie i koniecznie ZMIEŃ LEKARZA!!!!!!!!!!!!! Wszystko będzie dobrze))))))))))))) pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: MAM JUZ WYNIK B hCG !!! 11.02.05, 15:28 Meggi gratuluje! ale kubel zimnej wody, musisz zrobic sobie jeszcze raz bete hcg, najlepiej po przynajmniej 5 dniach aby sprawdzic czy rosnie poziom, wtedy bedziesz miala pewnosc ze pomimo plamien Twoja fasolka ma sie dobrze, do momentu kiedy zaczyna bic serduszko a jest to widoczne mniej wiecej 7-8 tydzien, taki wzrost poziomu bety hcg gwarantuje Ci ciaze przepraszam za kubel zimnej wody, ale pamietaj dla Twojego bezpieczenstwa zmien lekarza ktory przepisze Ci luteine lub duphastona by wspomoc cialko zolte, aby Twoja dzidzia miala sie dobrze, wiec wez ten wynik i idz juz zaraz do jakiegos lekarza, co prawda nie sa to tanie leki chyba ok 50 dych za opakowanie, ale jest to niezbedne powtorzysz sobie wynik badan i wtedy bedziesz wiedziala czy wszystko ok trzymam kciuki za brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: MAM JUZ WYNIK B hCG !!! 11.02.05, 16:14 super !!!!!!!!!!!!! ale dalej nie moge zrozumiec dlaczego nie przepisze Ci duphastonu ?? meggi idz na konsultacje do kogo innego !! Odpowiedz Link Zgłoś
ciuforek Meggi 11.02.05, 16:52 Kochaniutka gratuluję, ale jak radzą inne kobitki zmień lekarza - ten obecny nie wydaje mi sie byc fachowcem ale uwież wszystko bedzie dobrze. inne kobitki cos nie piszą. co sie z wami dzieje . a pewnie staranka - to starajcie sie bo musi byc nas coraz wiejeej. ale nie jest źle mamy juz 4 zafasolkowane. kto sie pisze na 5 miejsce?. pozdrawiam kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
trzyplus Re: USG czy nie ma z nim problemu? 11.02.05, 14:25 HURRA!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
egz77 Re: USG czy nie ma z nim problemu? 11.02.05, 18:16 Witajcie! Nie było mnie tu od środy i tyle nowych wpisów. ) Meggi też Ci radzę zmienić lekarza, tak by było najlepiej dla Twojej fasolki. U mnie natomiast dziś 32dc. @ brak. Wczoraj rano robiłam test. Wyszły dwie kreski, choć ta testowa słabsza. ) Ale jest!! Nie biorę żadnych leków więc mam nadzieję, że to jednak fasolka. ) Za jakieś dwa dni powtórzę test dla pewności, ale myślę że się udało. W końcu luty to mój szczęśliwy miesiąc... Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki. ) Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 GRATULACJE EWELINKO !!!!!!! 11.02.05, 19:19 Wielkie gratulacje!!!! Napewno powtórkowy też bedzie pozytywny!!! Bardzo bardzo się cieszę.Pozdrowionka i buziaczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asieksan5 Re: GRATULACJE EWELINKO !!!!!!! 11.02.05, 19:29 Gratuluję, życze spokojnych 9 m-ce . Napisz czy miałaś jakieś objawy ciązy? łapię też fluidki, może teraz pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
egz77 Re: GRATULACJE EWELINKO !!!!!!! 11.02.05, 19:38 Dziękuję! Co do objawów to gdyby nie test i mierzenie temperatury w ogóle bym nie wiedziała, że jestem w ciąży. Żadnych objawów przynajmniej na razie. Piersi bolą ale tak normalnie jak na @, czasami pobolewa brzuszek też jak na @ i bardzo słabo. Poza tym mam taki biały śluz. Pojawił się w sobotę czyli 4 dni przed planowaną @. A zazwyczaj jest sucho. Ale naprawdę gdybym tak na to nie czekała i nie wypatrywała wszystkich objawów to jeszcze pewnie bym nie wiedziała. Pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 Re: GRATULACJE EWELINKO !!!!!!! 12.02.05, 14:22 Ja również gratuluję Ci Ewelinko!!!! Trzymaj się cieplutko! Informuj nas jak rozwija sie fasolka A luty faktycznie bardzo płodny))) A październik to super miesiąc na urodziny-ja sama jestem z października)))a u mnie chyba zbliża się @-tak się czuję jakby już miała się zjawić(((( Hlip,hlip! Więc dla mnie luty chyba nie będzie szczęśliwy( no ale może marzec będzie łaskawszy!!! Jeszcze raz gratuluję wszystkim zafasolkowanym i trzymam kciuki za testujące!!!!Papatki aga Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 LUTY zawsze był płodny !!!!!!!!!!! 12.02.05, 13:00 gratulacje dla kolejnej 2w1 lub 3w1 hihhii w zeszlym roku tez byl plodny, uwaza sie go za najplodniejszy z miesiecy no no ktora nastepna ???? Odpowiedz Link Zgłoś
ciuforek nahnowsza lista 12.02.05, 13:25 No to kobitki nieźle jest nas jeszcze 21 mamuś gotowych do przyjęcia dzidziusia, a było nas 26 i jak widac prosty rachuneczek - 5 już z nas jest domkiem dla fasoleczek. Przywołuję do porządku justynę_w, vase,veronka21; bmyn,ankabj ,Kruszynka_21 - napiszcie kiedy testujecie- bedziemy trzymac za was kciuki. jeśli juz napisaliscie a ja przeoczyłam do przepraszam poprawcie mnie- tez czasami nie dowidzam )). pozdrawaim was wszystkie ide posprzątac mieszkanko - powiesic pranie. napisze cos do was jeszcze poźniej papatki. kasia. lista jeszcze starajacych się i czekajacych na efekty: 1. pandziksa; testuję 22 lutego !!! 2. justina_w; 3.trzyplus;testuje około 14 lutego; 4.vase; 5.dorotakb;testuje około 14 lutego; 6. gusia 3;testuje około 16 lutego; 7.gagat 100;test około 21 luty; 8. ciuforek;niestety dopiero w marcu; 9.tesska;test około 14 lutego; 10. Patka_05;testuje około 16 lutego; 11. asieksan;testuje na początku marca; 12.pkaneta;testuje 20 lutego 13. XXX 14.wandana;testuje 13 lutego; 15. veronka21; 16. bmyn 17.ankabj 18. Kruszynka_21 19. arwena751-testuje w marcu...dopiero 21.an282-testuję 25.02, 22. iffona testuje 18.02 szczesliwie zafasolkowane: ZYCZYMY UDANYCH 38 TYGODNI !!!! 1. Madzia 775 2. gviazdka3 3.pszczolaasia1 4.Meggi 79 5. Egz 77 Odpowiedz Link Zgłoś
ciuforek do gagat 100 12.02.05, 13:41 gagatku fajna stronka- wiesz ma tylko jedną wadę. ja mam cykle coś ponad te 36 dni- wiec nie dla mnie, a tak mi sie marzy córcia.... moze znasz inną ? pozdrawiam cie serdecznie.kasia Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: do gagat 100 12.02.05, 16:15 jak na córcie to koniecznie przytulanko 4,3,2 dni przed owu , wiem tylko gdybysmy wiedziały kiedy ona jest hhhmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
veronka21 Re: nahnowsza lista 12.02.05, 18:15 kasia ja pisalam wczesniej ze dostalam @ 7 trzy dni po terminie i chyba nie jestem zafasolkowana ale bede sie starac dalej w lutym w koncu kiedys sie uda heheh pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
ciuforek Re: nahnowsza lista 12.02.05, 20:45 Agus masz racje- jak juz pisałam czasami nie dowidzam ale chyba mi wybaczysz ten błąd. pozdrawiam cie serdecznie i staraj sie z całych sił by w marcu mogłąś mi napisać oj juz jestem zafasolkowana Odpowiedz Link Zgłoś
ciuforek Re: nahnowsza lista 12.02.05, 20:46 > lista jeszcze starajacych się i czekajacych na efekty: > > > > 1. pandziksa; testuję 22 lutego !!! > > 2. justina_w; > > 3.trzyplus;testuje około 14 lutego; > > 4.vase; > > 5.dorotakb;testuje około 14 lutego; > > 6. gusia 3;testuje około 16 lutego; > > 7.gagat 100;test około 21 luty; > > 8. ciuforek;niestety dopiero w marcu; > > 9.tesska;test około 14 lutego; > > 10. Patka_05;testuje około 25 lutego; > > 11. asieksan;testuje na początku marca; > > 12.pkaneta;testuje 20 lutego > > 13. XXX > > 14.wandana;testuje 13 lutego; > > 15. veronka21; testuje gdzieś w marcu- prawda?! > > 16. bmyn > > 17.ankabj > > 18. Kruszynka_21 > > 19. arwena751-testuje w marcu...dopiero > > 21.an282-testuję 25.02, > > 22. iffona testuje 18.02 > > > > > > szczesliwie zafasolkowane: > > ZYCZYMY UDANYCH 38 TYGODNI !!!! > > > > 1. Madzia 775 > > 2. gviazdka3 > > 3.pszczolaasia1 > > 4.Meggi 79 > > 5. Egz 77 > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
patka05 Re: nahnowsza lista- poprawka ;) 12.02.05, 20:01 ciuforek napisała: > No to kobitki nieźle jest nas jeszcze 21 mamuś gotowych do przyjęcia > dzidziusia, a było nas 26 i jak widac prosty rachuneczek - 5 już z nas jest > domkiem dla fasoleczek. Przywołuję do porządku justynę_w, vase,veronka21; > bmyn,ankabj ,Kruszynka_21 - napiszcie kiedy testujecie- bedziemy trzymac za > was kciuki. jeśli juz napisaliscie a ja przeoczyłam do przepraszam poprawcie > mnie- tez czasami nie dowidzam )). pozdrawaim was wszystkie ide posprzątac > mieszkanko - powiesic pranie. napisze cos do was jeszcze poźniej papatki. > kasia. > lista jeszcze starajacych się i czekajacych na efekty: > > 1. pandziksa; testuję 22 lutego !!! > 2. justina_w; > 3.trzyplus;testuje około 14 lutego; > 4.vase; > 5.dorotakb;testuje około 14 lutego; > 6. gusia 3;testuje około 16 lutego; > 7.gagat 100;test około 21 luty; > 8. ciuforek;niestety dopiero w marcu; > 9.tesska;test około 14 lutego; > 10. Patka_05;testuje około 16 lutego; > 11. asieksan;testuje na początku marca; > 12.pkaneta;testuje 20 lutego > 13. XXX > 14.wandana;testuje 13 lutego; > 15. veronka21; > 16. bmyn > 17.ankabj > 18. Kruszynka_21 > 19. arwena751-testuje w marcu...dopiero > 21.an282-testuję 25.02, > 22. iffona testuje 18.02 > > > szczesliwie zafasolkowane: > ZYCZYMY UDANYCH 38 TYGODNI !!!! > > 1. Madzia 775 > 2. gviazdka3 > 3.pszczolaasia1 > 4.Meggi 79 > 5. Egz 77 > Odpowiedz Link Zgłoś
patka05 Re: nahnowsza lista- poprawka raz jeszcze ;) 12.02.05, 20:07 upss, nieopatrznie wcisnęłam enter i mi się wysłało Pisałam już raz, ale chyba to umknęło- wkradł się mały byczek- nie testuję 16 lutego, ale dopiero 25 lutego Mam nadzieję, że ten błąd to dobra wróżba dla mnie tym razem poprawiam już w liście. > lista jeszcze starajacych się i czekajacych na efekty: > > > > 1. pandziksa; testuję 22 lutego !!! > > 2. justina_w; > > 3.trzyplus;testuje około 14 lutego; > > 4.vase; > > 5.dorotakb;testuje około 14 lutego; > > 6. gusia 3;testuje około 16 lutego; > > 7.gagat 100;test około 21 luty; > > 8. ciuforek;niestety dopiero w marcu; > > 9.tesska;test około 14 lutego; > > 10. Patka_05;testuje około 25 lutego; > > 11. asieksan;testuje na początku marca; > > 12.pkaneta;testuje 20 lutego > > 13. XXX > > 14.wandana;testuje 13 lutego; > > 15. veronka21; > > 16. bmyn > > 17.ankabj > > 18. Kruszynka_21 > > 19. arwena751-testuje w marcu...dopiero > > 21.an282-testuję 25.02, > > 22. iffona testuje 18.02 > > > > > > szczesliwie zafasolkowane: > > ZYCZYMY UDANYCH 38 TYGODNI !!!! > > > > 1. Madzia 775 > > 2. gviazdka3 > > 3.pszczolaasia1 > > 4.Meggi 79 > > 5. Egz 77 > > > > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 POWODZENIA W TESTOWANIACH!!! 12.02.05, 21:02 Kochane kobietki! Wiele z was wkrótce testuje... Mam nadzieję, że wasze starania okażą się bardzo szczęśliwe, czego z całego serca życzę wam wszystkim!!! POZDRAWIAM GORĄCO! I TRZYMAM KCIUKI! *** Odpowiedz Link Zgłoś
ciuforek Re: nahnowsza lista- poprawka raz jeszcze ;) 14.02.05, 09:19 > lista jeszcze starajacych się i czekajacych na efekty: > > > > 1. pandziksa; testuję 22 lutego !!! > > 2. justina_w; > > 3.trzyplus;testuje około 14 lutego; > > 4.vase;testuje około 22 lutego; > > 5.dorotakb;testuje około 14 lutego; > > 6. gusia 3;testuje około 16 lutego; > > 7.gagat 100;test około 21 luty; > > 8. ciuforek;niestety dopiero w marcu; > > 9.tesska;test około 14 lutego; > > 10. Patka_05;testuje około 25 lutego; > > 11. asieksan;testuje na początku marca; > > 12.pkaneta;testuje 20 lutego > > 13. XXX > > 14.wandana;testuje 13 lutego; > > 15. veronka21; testuje gdzieś w marcu- prawda?! > > 16. bmyn > > 17.ankabj > > 18. Kruszynka_21 > > 19. arwena751-testuje w marcu...dopiero > > 21.an282-testuję 25.02, > > 22. iffona testuje 18.02 > > > > > > szczesliwie zafasolkowane: > > ZYCZYMY UDANYCH 38 TYGODNI !!!! > > > > 1. Madzia 775 > > 2. gviazdka3 > > 3.pszczolaasia1 > > 4.Meggi 79 > > 5. Egz 77 a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=20018377">mój Gabryś</a> lilypie.com/baby2/030218/3/6/1/+10[/img][/link][/center] mój Gabryś forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=20018377 Odpowiedz Link Zgłoś
ciuforek Re: nahnowsza lista- poprawka raz jeszcze ;) 14.02.05, 09:20 gagatku nie wychodzi mi to Odpowiedz Link Zgłoś
wandana Re: nahnowsza lista- poprawka raz jeszcze ;) 14.02.05, 10:45 No to ja odpadłam niestety . Przedwczoraj przyszła @@@@. 7-my cykl stracony. A kolejny spisuję na straty, ponieważ w drugiej połowie cyklu mam badania RTG i nie zaryzykuję. Jednak, żeby nie był tak całkiem zmarnowany wybieramy sie z moim M do lekarza przebadać się gruntownie. Może dowiemy się czegoś nowego. Zobaczymy. Wracam do starających się za jakieś 3 i pól tygodnia. Trzymam kciuki za dalej czekające i gratuluję z całego serca wszystkim zaciążonym ) pozdrawiam cieplutko wandana Odpowiedz Link Zgłoś
ciuforek Re: nahnowsza lista- poprawka raz jeszcze ;) 14.02.05, 13:01 <a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=20018377"Mój Gabryś, Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: nahnowsza lista- poprawka raz jeszcze ;) 14.02.05, 14:30 wandana wiem co to znaczy, ja tez w tym cyklu odpadam i przez kilka kolejnych sobie odpuszczam chce zapoznac sie z termometrem i metodami npr, sciskam Cie mocno Odpowiedz Link Zgłoś
wandana Re: nahnowsza lista- poprawka raz jeszcze ;) 14.02.05, 14:45 ja wlasnie zglebiam tajniki npr, od zeszlego cyklu mierze tempke, obserwuje sluzik itd. Poza tym lykam folik i castagnus a w pierwszej fazie wiesiolek. Tlumacze sobie, ze przynajmniej mam czas na przebadanie sie i uzupelnienie brakow Pozdrawiam cieplutko i odezwij sie jak wrocisz wandana Odpowiedz Link Zgłoś
ciuforek Re: nahnowsza lista- poprawka raz jeszcze ;) 14.02.05, 15:58 > lista jeszcze starajacych się i czekajacych na efekty: > > 1. pandziksa; testuję 22 lutego !!! > > 2. justina_w; > > 3.trzyplus;testuje około 14 lutego; > > 4.vase;testuje około 22 lutego; > > 5.dorotakb;testuje około 14 lutego; > > 6. gusia 3;testuje około 16 lutego; > > 7.gagat 100;test około 21 luty; > > 8. ciuforek;niestety dopiero w marcu; > > 9.tesska;test około 14 lutego; > > 10. Patka_05;testuje około 25 lutego; > > 11. asieksan;testuje na początku marca; > > 12.pkaneta;testuje 20 lutego > > 13. XXX > > 14. veronka21; testuje gdzieś w marcu- prawda?! > > 15. bmyn > > 16.ankabj > > 17. Kruszynka_21 > > 18. arwena751-testuje w marcu...dopiero > > 29.an282-testuję 25.02, > > szczesliwie zafasolkowane: ZYCZYMY UDANYCH 38 TYGODNI !!!! 1. Madzia 775 2. gviazdka3 3.Meggi 79 4. Egz 77 A oto kobitki, które zaczną starania na nowo- tym razem napewno sie uda 1.wandana; 2.iffona; 3.pszczolaasia1 Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Gratulacje Ewelinko!!! 12.02.05, 14:15 Nie było mnie kilka dni, wchodzę,a tu kolejna zafasolkowana... SUPER!!! Bardzo się cieszę! I nie martw się tą słabą krechą, u mnie przy pierwszym teście też jedna była ledwo widoczna (robiłam "Pre test"), ale za drugim razem (test "Quick vue") obie były już grubiusieńkie! Powodzenia przy drugim testowaniu, choć jak dla mnie to już masz swoją fasoleczkę!!! Pozdrawiam! *** Odpowiedz Link Zgłoś
arwena751 Niestety żegnam się z Wami na razie :((( 11.02.05, 20:31 Hej Dziewczyny. Koniec starań na jakiś czas. Mam grzybka po antybiotykach. Do tego prawdopodobnie zapalenie śluzówki przewodu pokarmowego (skąd ta cholera się wzięła???). Musimy zrobić przerwę bo muszę wyjśc na prostą.Smutno mi bardzo. Życzę Wam pięknych Fasolek.Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
patka05 Co u mnie :) 11.02.05, 23:06 No proszę! Kilka nowych, szczęśliwie zafasolkowanych!! Gratuluję!!!! Mam nadzieję, że ten miesiąc będzie równie szczęśliwy dla reszty z nas Meggi- koniecznie zmień lekarza! I nie trać nadziei,walcz o swoją dziecinkę. Będę trzymać za Ciebie kciuki. Ja właśnie skończyłam sesję i znów zaczęłam myśleć o ciąży 24/7 Do testowania jeszcze jakieś dwa tygodnie a ja już fiksuję Wydaje mi się, że jestem już po owulacji- wg mnie była w 11 dc i zastanawiam się czy to nie za wcześnie. Przyglądam się swoim cyklom od września i zawsze owu była w 14 lub 15 dc. Jak się Wam wydaje, taka różnica może być prawidłowa? Poprzednią miesiączkę miałam skąpą, może to dlatego? Pytam, bo zastanawiam się czy mam czekać z luteiną na 16 dc, tak jak miałam przy owu 14 dc. no nic, okaże się niedługo pozdrawiam patka Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 fajny kalkulator płodnosci i ...... płci 12.02.05, 13:11 www.urbia.de/services/eisprung/?monat=&jahr=&formular=frage_1&lr_tag=Tag&lr_monat=Monat&lr_jahr=2005&zyklus=30&t itle=&submit=Kalender+erstellen Cosik długi ten link, mam nadzieje ze sie wkleił w razie czego wkleje raz jeszcze a teraz tłumacze co tam trzeb awpisiac: w 1-sza kradke dzien ost @ w 2-ga miesiac ost @ w 3 -cia rok 2005 :o) potem dlugosc cyklu i potwierdzic na dole pokazane jest "majkami- pszczólkami" kiedy byla owu i jaka szanasa na chclopca czy dziewczynke, rowniez pokazuje kiedy mozna testowac ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 mam dosc objawow duphastonu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 16:40 wrzeszczec mi sie chce, nie dosc ze z mezem na bakier to jeszcze brzuch boli jak na @ a to dopiero 4 dpo i wiem ze to wina duphastonu bo tak mam ostatnio jutro albo poj. dojdzie okropny bol p[iersi wwwwwwwwrrrrrrrrrrrrrrrrrr chyba nast cykl zrobie sobie bez niego jak myslicie ? czy skonsultowac sie z ginem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
patka05 Re: mam dosc objawow duphastonu !!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 17:11 Na pewno lepiej bedzie jak porozmawiasz z ginem zanim zrezygnujesz z leków. Ja mam troche inaczej, po dodatkowym progesteronie też bolą mnie piersi niemiłosiernie, ale brzuch za to znacznie mniej niż w niewspomaganym cyklu. Jeśli co miesiąc masz te bóle brzucha to po prostu poradź się gina. A może tym razem to wczesne objawy ciąży? Czego Ci szczerze życzę! patka Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: mam dosc objawow duphastonu !!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.05, 22:20 Mnie bez duphastonu 7 dpo zaczynają boleć piersi i to bardzo ani podrapać ani dotknąć. Jak ściągam biustonosz to odczuwam dużą ulgę. Lecz bez biustonosza chodzić nie mogę bo mój biust to E lub F lub więcej zależy czy na fszbinach czy nie. Uciągneły by mi się jak u Afrykanek i zarzucałabym na plecy !!! Bez Clo natomiast bolał mnie brzuch przed owu a z Clo brzuch mnie bolał dzień przed @. Odpowiedz Link Zgłoś
egz77 Re: mam dosc objawow duphastonu !!!!!!!!!!!!!!!!! 13.02.05, 10:14 Witam! Dziękuję wszystkim za gratulacje. Miło się znaleźć na liście już zafasolkowanych. ) Ja już po kolejnym teście i mam swoje dwie tłuste kreseczki. ) Gagatku nie znam się na tym bo nigdy nie brałam duphastonu, ale myślę, że lepiej skonsultować się z lekarzem przed odstawieniem leków w następnym cyklu. Ale może nie będzie następnego cyklu... Bo może masz już swoją fasolkę. Trzymam kciuki za te już zafasolkowane, żeby nasze fasolki dobrze się rozwijały i za te oczekujące na wieści. ) Pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
hania72 Re: SZCZĘŚLIWE LUTOWE STARANIA 2005 13.02.05, 10:44 Od tygodnia "staramy" sie bardzo czesto. Prawde mowiac wlasnie jestem przed okresem. Szanse na zajscie w ciaze sa male. Zobaczymy co bedzie ... Pozdrawiam wszystkich "starajcych sie"... Odpowiedz Link Zgłoś
lewandzia1 Re: SZCZĘŚLIWE LUTOWE STARANIA 2005 13.02.05, 11:05 Haniu nie smuć się. Ja w zeszłym miesiącu miałam wszystkie objawy ciąży a @ pojawił się normalny. Siła autosugestii. Najgorsze jest to czekanie na @ zwłaszcza że ok połowa ciąż ulega samoporonieniu w trakcie pierwszego @. Pozostaje tylko uzbroić się w cierpliwość a to niestety trudne... Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Powazna rozmowa z M (dlugie) 13.02.05, 17:12 Trzymajcie kciuki !!!!!!!!!!! Nie wiem czy fasolka jest czy nie , na test za wczesnie. Czesc z Was wie a inna pewnie nie ze moj M nie chce isc na badanie nasionek, pobowałam wszystkimi sposobami go namowic, wymyslałam ze zrobimy to w domu i sama zawiose (mozna tak) ominiemy rowniez androloga, probowałam wszystkiego ale On jest twardy nie zgadza sie trwa to juz 3 miesiace !! ostatnio był odpowiedni dzien na to badanie zaczelam rozmowe delikatnie a skonczyło sie na ostrej kłotni ktora trwa juz 4 dzien (nie odzwyamy sie do siebie). Wiem ze mnie pocieszycie , komu mam sie wyzalic jak nie Wam ? Zaraz wroci z pracy i zaczne kolejna rozmowe tym razem ostatniom, stawiam wszystko na ostrzu noza, czy mam racje? sama nie wiem! Kocham go nad zycie ale czy On mnie kocha ? przeciez dla osoby ktora sie kocha i miłuje robi sie wszystko, prawda ? ja bym w ogień za nim skoczyła a On co "narobic" do pojemniczka nie moze !!!!!! Boje sie.... bedzie za godzine, a jesli znow postawi na swoim , twierdzac ze przeciez mozemy miec dzieci (obumarcie 11tc) i to blokada w psychice-moja i nie zgodzi sie na badanie, przeciez ciaza mogla oburzec z powodu wady plemniczka, ale do niego nie dociera, moze sie boi? juz sama nie wiem co robic. Zaczne rozmowe od pytania : jak widzi kontynuacje naszego małzenstwa jesli nie potrafi spelnic mojej prosby, a nie jest to samochód wyscigowy ani gwiazdka z nieba a potem nnie wiem co dalej samo przyjdzie , a jesli powie ze nie widzi sensu ??? co ja mam robic ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
ciuforek Re: Powazna rozmowa z M (dlugie) 13.02.05, 17:20 gagatku masz racje powazna rozmowa to powinna pomóc. jeśli cie kocha a napewno tak jest zgodzi sie na twoja prośbę. trzymam kciuki za twoją sprawę. odezwij sie jakie są rezultaty. kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuforek JA już nie wiem co sie ze mną dzieje 13.02.05, 17:26 Dziś 21 dzień cyklu. wczesniejsze cykle miłay odpowiednio po 30, 36, 44 dni - (wczesniej brałam tabletki) i dziś mam jakieś brudzenie- plamienie - czy sama nie wiem jak to nazwać. już mnie to pomału zaczyna wk... ać. sama nie wiem co mam robić . ciaża chyba nie mało przytulania- tylko dwa razy - wątpię żebym trafiła. na wizytę u gin zapisana jestem na nastepny poniedziałek. jak myslicie czym moze byc spowodowane takie plamienie( jest lekko brązowanate). wczesniej nigdy takiegos czegos nie miłam, aby w trakcie cyklu wystepowały jakieś krwawienia. jak byłam w ciazy z gabrysiem to też nic takiego nie miałam. wiec chyba jakieś zaburzenia- okropieństwo. pozdrawiam was serdecznie. Wiem ze jest niedziela i wiele z was ma neta tylko w pray wiec do zobaczenia a raczej do przeczytania jutro. kasia Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: JA już nie wiem co sie ze mną dzieje 13.02.05, 17:31 badałas progesteron albo bierzesz duphaston ?? Plamienia moga byc spowodowane niskim progesteronem albo........... zagniezdzeniem sie zarodka ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
ciuforek Re: JA już nie wiem co sie ze mną dzieje 13.02.05, 17:37 gagatku masz czas jesli tak to mój gg 3514670. nie biore żadnych leków. to mój drugi cyl starań. miałam nadzije ze mi wyjdzie bez wspomagaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: JA już nie wiem co sie ze mną dzieje 13.02.05, 22:05 ciuforek, tez tak mial w ciazy z M, najpierw niewielkie plamienie raczej takie brazowe pozniej musialam byc na duphastonie, ja jednak bym nie watpila ze od dwoch razy mozna zajsc w ciaze jesli masz mozliwosc zrob sobie badanie krwi i idz szybciej do lekarza aby przepisal Ci wlasnie duphaston lub jakis inny substytut tak jak pisalam wczesniej mialam nieco problemow z utrzymaniem tej ciazy, ale szybka interwencja u lekarza to polowa sukcesu, prawdopodobnie przez badanie ginek. moze nie stwierdzic ciazy, ale bedac z wynikiem hcg chociazby profilaktycznie dostaniesz lek trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
ciuforek Re: JA już nie wiem co sie ze mną dzieje 14.02.05, 08:49 ka też nie wątpię ale wiem kiedy one były dlatego tak myslę. ale jak miło by mi było się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
an282 do ciuforka!!!!! 14.02.05, 09:05 cześć ciuforku!!! na moim miejscu nie masz się czym przejmować, ja odstawiłąm tabletki 5 miesięcy temu, i jak to bywa po odstawieniu hormony wariują, cykle też miałam różnej regularnoći, i też miałam takie dziwne plamienia, byłam u lekarza i miałam zrobione wszystkie badania i lekarz powiedział że jestem zdrowa jak ryba, więc wydaje mi się ze i ty nie masz się czym przejmować. Może akurat fasolka się zagnieżdża...u mnie też dziś 21dc, owu mialam 12-13 dc. Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Po rozmowie z M (dlugie) 14.02.05, 09:50 Było coezko i to bardzo, wymiana pogladaów i zaczeła sie słowna bitwa. Ja mowilam ze jak widzi kontynuacje zwiazku skoro nie ma kompromisu, on wtedy atak na mnie ze oczywiscie ze jest kompromis, ja dlaczego on nie moze spelnic mojej prosby to on ze moze tylko nie teraz , myslalam ze nie wytrzymam , jak z dzieckiem gadałam ja swoje on swoje, po pol godz odpusciłam i na niczym nie pwostało, poszłam ryczeć do sypialni, sluchajcie tak płakałam ze az powietrza mi brakowało, nie wiem ile czasu minelo jak mi przeszło. Poszłam do kuchni troche pozmywałam (on siedzial w salonie) zauwazylam ze królik nie dostał warzywek wiec wzielam i poszlam do salonu mu je dac i w tym momencie M mnie złapał i powiedzial ze nie lubi jak płacze ze mam wszystko zrobic aby najmniej odczuł to badanie, ze napewno nie bedzie nigdzie jezdzil ! wiec tłumacze ze zrobimy to w odpowiednim dniu ale w domu- zgodził sie ( no ale zobaczymy) Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: Po rozmowie z M (dlugie) 14.02.05, 10:44 Kochany Gagatku. Ciesze się,że u Ciebie wszystko na dobrej drodze.Facetowi zaakceptować nawet najmniejszą porażkę jest bardzo ciężko dlatego boi się tych badań. Ale jednak nie jest źle skoro się złamał Ciesze się,że jednak jest u Was coraz lepiej.Trzymam za Was kciuki!!! A jak tam walentynkowe testowanie???? Buziaki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: SZCZĘŚLIWE LUTOWE STARANIA 2005 13.02.05, 21:57 Witajcie kochane!! Ja jestem, jestem ) Tylko staram sie nie za czesto wchodzic, zeby sie nie nakrecac. Gratuluje serdecznie wszystkim zafasolkowanym!!! Ja @ oczekuje ok. 18 lutego, ale jak nie przyjdzie (a szalelismy niezle (dalej szalejemy ) wiec kto wie, kto wie.. ) to testuje dopiero 22. Acha, oboje z mezem robimy badania (M juz po (zgodzil sie bez zadnych oporow :- ) a ja w trakcie. Jutro wlasnie mam pobierana krew (21 dc) Wyniki pewnie dopiero za jakis tydzien. Trzymajcie sie cieplutko! Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 nie daje juz rady :O( 14.02.05, 15:17 Jakbym chciala juz byc 2w1 !!!!!!!!! Jak trafilam na forum byłam w ciazy, poznałam potem duzo dziewczyn które teraz rodza cudowne dzieci a ja nadal tu siedze !!!! Moze moj M ma racje moze faktycznie do tego podchodze matematycznie, licze przeliczam, notuje, ale przez ost. dwa mies nic nie robiłam i co ?? dzis 6dpo nie moge doczekac sie testowania !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia1 Re: nie daje juz rady :O( 14.02.05, 15:48 cześć dziewczyny... cześć gagatku... właśnie wracam ze szpitala... nie mam już mojej fasolki... powodzenia innym... bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
ciuforek Re: nie daje juz rady :O( 14.02.05, 15:52 Przykro mi pszczólkasia. bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka30a Re: nie daje juz rady :O( 14.02.05, 16:07 Pszczolasiu co się stało??? Tak mi przykro, nie wiedziałam co Cię spotkało, trzymaj się jakoś Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 pszczolaasia1 14.02.05, 16:14 Wytropiłam ze test zrobiłas 2.II wiec malenstwo od terminu @ było 12 dni wiec to chyba biochemiczna- przykro mi bardzo. jak to lekarze mowia pierwsze ciaze tak sie koncza- przykre strasznie !! Jak chcesz pogadac podaj mi nr GG na emaila wiem co czujesz moj aniołek jest juz prawie ROK w niebie :o( [*] Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia1 Re: pszczolaasia1 14.02.05, 16:39 robiłam test 5.02 1 dzień po spodziewanej @, byłam u gina bo miałam cały czas takie plamienia w śluzie... dał mi duphaston i kazał leżeć i sie nie ruszać dlatego nie byłam tydzień nieobecna... przepraszam za to dziewczyny... no i wszystko było dobrze do soboty... plamienie malało, brzycho wcale nie bolał. w sobote zaczął mnie boleć, ale plamienia nie było, wczoraj też nie pojawiło się w nocy dzisiaj i to takie dosyć ostre @-ate. rano tel. do gina do szpitala i wyrok... nie wiem co k..a zrobiłam źle...nie wiem... już nie mam nawet sił płakać... współczuje ci w sprawie twojego aniołka... powiedzcie mi jak to jest, że te co nie chcą to rodzą na pniu oddają do domów dziecka, wywalają na śmieci, a my co?????????? jesteśmy w czymś gorsze? w czym winimy, no w czym... znowu płacze...mój nr gg 7639551... zmykam stąd bo nie chce Wam dziewczyny starające się psuć nastroju... powiem wam tylko tyle, że życzę Wam z całego serca powodzenia łapcie fluidki, ale nie ode mnie... ja na razie nie wysyłam dobrych...może za pare dni... pozdrowienia... Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: nie daje juz rady :O( 14.02.05, 16:39 Tak mi przykro. Nie wiem co powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 Re: nie daje juz rady :O( 14.02.05, 17:50 Pszczółko bardzo,bardzo mi przykro(( A u mnie też nie najlepiej!Właśnie pojawiła się ta wsrętna @ i jest mi bardzo źle!!!!Mimo,że tak czułam,że w tym misiącu nic nie wyjdzie to jednak miłam malutką nadzieję,która wczoraj została utracona(( wobec tego wpisuję sie już na listę kolejnych starań-może tym razem się uda Pozdrawiam wszystkie starające się,testujące i zafasolkowane!!!POWODZENIA!Aga Odpowiedz Link Zgłoś
gviazdka3 Dla Pszczółki... 14.02.05, 16:44 Właśnie przeczytałam Twoją wiadomość i bardzo mi przykro, że tak się stało... (miałam nadzieję, że będziemy mniej więcej razem rodzić w październiku...) Trzymaj się cieplutko Pszczółko i nie poddawaj się, ja ciągle wierzę, że jak ktoś bardzo pragnie dzidziusia to będzie go miał choćby nie wiem co! Pozdrawiam serdecznie! *** Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 Re: Dla Pszczółki... 14.02.05, 17:47 Boże, tak strasznie mi przykro...Niewiem co powiedzieć, napewno nic Ci teraz nie poprawi humoru... Ale bede się za Ciebie mocno modlić... Trzymaj się ciepło... Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Dla Pszczółki... 14.02.05, 18:05 "dzieci po smierci trafiły do nieba, tam odpaliły świece i z radościa poszły w strone światła, w strone szczescia wiecznego. Tylko jedno z dzieci wciąż siedziało smutne i nie szło wraz z innymi. Swiety Piotr zapytał, dlaczego nie idzie wraz z innymi, on odpowiedział, ze chciałby ale za kazdym razem gdy odpali świece, łzy jego matki gaszą płomień" pszczolaasiu prosze nie płacz- wiem ze trudno ! [*] Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia1 Re: SZCZĘŚLIWE LUTOWE STARANIA 2005 14.02.05, 19:01 już nie płacze dziewczyny... dziękuje Wam wszystkim...a w szczególności gagatkowi za piękną modlitwę... Odpowiedz Link Zgłoś
pkaneta Re: SZCZĘŚLIWE LUTOWE STARANIA 2005 15.02.05, 09:55 Pszczołasiu - bardzo ale to bardzo mi przykro. Naprawdę nigdy nie wiadomo co w takiej chwili powiedzieć, jak pocieszyć...Ja w takiej sytuacji byłam jakieś 8 lat temu - poroniłam w 6-7 tygodniu ale teraz mam już prawie 6 letnią córeczkę - zobaczysz, Tobie też się uda. Też będziesz cieszyć się swoją maleńką dziecinką, zobaczysz. Gorąco Cię pozdrawiam. I trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Witam przy porannej kawusi :O) 15.02.05, 10:26 Za oknem pada, chyba deszcz ze sniegiem , nocke miałam nie zaciekawą nie wiem co mi było ale obudziłam sie z "kwasota" w buzi fujj i spałam dzis do 10-tej ;o) Nie moge doczekac sie testów od ewy dzis juz 7dpo !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: Witam przy porannej kawusi :O)- do gagat 15.02.05, 13:19 Witaj gagatku! Jestem tu goscinnie bo jak moze pamietasz udalo mi sie w grudniowych staraniach i obecnie czekam na wrzesniowa fasolke. Caly czas Ci kibicuje...ale wiesz co... Niezaleznie od badan meza,ktore mam nadzieje ze dojda do skutku powinnac wyluzowac. Ostatnio moj maz ogladal rano progam o nieplodnosci...i oczywiscie wypowiadal sie tam znany lekarz ginekolog. I co on takiego powiedzial.Ze czesto bardzo sie zdaza, ze para jest plodna w 100% ale kobieta tak bardzo pragnie dziecka ze nie mysli o niczym innym, idzie do lozka z nastawieniem o prokreacji. To nazwal po prostu blokada pscychiczna ktora medycyna nie do konca moze wytlumaczyc. I z mojego doswiadczenia Ci powiem ze cos w tym jest. Moja mama np. kiedy stracila mojego braciszka przy porodzie ponad 5 lat starala sie o drugie dziecko. Najpierw sie bala, potem za bardzo chciala.I oboje z tata sie badali, wyniki byly super...a mimo to nic sie nie udawalo. I zaszla w ciaze ze mna dopiero kiedy raz po imieninach sobie troszke wypila i przytulali sie zupelnie spontanicznie. Po prostu "wpadla" bo przestala myslec. A wierz mi ze robili wiele, i probowali zmienic klimat, i wyjezdzali na romantyczne wyjazdy w gory i nic. A u mnie bylo podobnie...za bardzo chcialam...za szybko. Marzylam o porodzie w czerwcu....i nic nie wychodzilo.A kiedy zapomnialam, zajelam sie planowaniem swiat i kupowaniem prezentow i caly cykl spisalam na straty wlasnie sie udalo. Sproboj naprawde sie wylaczyc, daj sobie czas, nie mysl, nie kalkuluj, i sie nie nakrecaj na forum bo to naprawde nie pomaga. Widocznie sa dziewczyny ktore sa za bardzo wrazliwe psychicznie i aby doswiadczyc macierzynstwa musza wylaczyc ta psychiczna blokade. Cieszcie sie waszym szczesciem, byciem razem we dwoje. Kochajcie sie z przyjemnosci a nie z nastawieniem ze to musi byc dzisiaj bo akurat dobry sluz lub OWU. Zajmij sie czyms co pozwoli Ci wylaczyc ta blokade. Jestem pewna ze maz ma w tym troszke racji. Za bardzo sie nakrecasz a im bardziej sie chce tym zawsze bardziej nie wychodzi. Trzymam za Ciebie kciuki i goraco pozrawiam zyczac umiaru i rozsadku. Miska Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 miska28 15.02.05, 14:32 Tez ogladałam ten program i wiesz co nawet były komentarze na niepłodnosci i powiem Ci tak : jesli przyczyna niepłodnosci były blokady psychiczne to wiekszosc par nie chodziła by do klinik niepłodnosci tylko psychologicznych a dlaczego tak nie jest ?? wiem ze wiele z Was sie wypowiada ze to blokada psychiczna, ale niech któras pomysli ze jest w ciazy, widzi fasolke na usg 2,5 cm z oczkami wpatrzonymi w monitor i za kilka dni jej nie ma !! jak ukoić ten ból? wiem ze trudno.... najlepszym lekarstwem na stracona miłosc jest zakochac sie na nowo a ze stracona ciaza jak jest ?? pewnie ze walcze ze soba aby nie myslec nie liczyc ale ciazko strasznie bo pamietam jak dzis moja fasolke na monitorze usg, skierowana zamknietymi oczkami w moja strone :o( pamietam jak zyłam radościa jak chciałam krzyczec na cały głos ze jestem w ciąży ZNÓW TAK CHCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: gagat 15.02.05, 14:46 Gagatku - masz racje. Nie wszyscy sa nieplodni bo maja blokade. Moje dwie kolezanki tez walczyly mase czasu aby zobaczyc dwie kreseczki na tescie. Jedna ponad 1,5 roku - cykle monitorowane, zastrzyki na wywolanie OWU, potem pekajace 4 jajeczka nawet i dalej bylo nic. Ale sie wreszcie doczekala. A druga...probowala z 4 lata az w koncu doczekala sie blizniat przypuszczam ze po Invitro. Ale Ty nie mozesz mowic o nieplodnosci skoro bylas w ciazy, mialas fasolke bez problemu!!! A ze niestety musiala odejsc. No co...czasami wirus, czasami wady genetyczne, czasami zly los tak chce. Nie wiem co to znaczy stracic takiego maluszka, ale wiem co to znaczy chciec i czekac. Ja tez mialam podwojna mobilizacje...ciezko chora mama i chec aby sie doczekala wnusi/wnuka. Ja jestem dobrej mysli jezeli chodzi o Ciebie.Zaszlas szybko a ze teraz cos nie wychodzi.Zobaczysz ze wyjdzie. Jesli to Cie uspokoi zrob mezowi badania i mam nadzieje ze wyjda ok. Jestem pewna. A co do meza...duzo orzechow, nabialu, i luzniejsze gatki. Moj zaczal nosic bokserki i pomoglo od razu. A moze to nie od tego. Ale trzeba probowac wszystkiego. Mocno Cie sciskam i trzymam kciukasy!!! Zobaczysz odrobina spokoju i ani sie obejrzysz a beda 2 kreski. Moj test przelezal w szufladzie prawie 5 miesiecy na to...a zrobilam go z czystej ciekawosci, bo postanowilam ze jak teraz nie wyjdzie to po nowym roku ide badac hormony. I sie udalo. Przez mysl mi nie przeszlo ze w grudniu sie uda a jednak. Zrobilam test aby w ogole zobaczyc czy moze mam chociaz ciaze biochemiczna i uspokoic sie ze zachodze ale sie nie zagniezdza. I Tobie tez zycze takiego nietypowego testowania. Pozdrawiam goraco, Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: gagat 15.02.05, 14:55 I co tym twoim kolezanka tez mowiona ze to blokada psychiczna ?? Tez mam motywacje, jestem jedynaczka a moj tata walczy z rakiem od 2 lat :o( Jesli chodzi o pierwsza moja ciaze to sama nie wiem czy szybko zaszłam- tak twierdze choc z moim M nigdy nie stosowalismy srodkow anty. tylko stosunek przerwany przez 12 lat !!! i moze w tym tez tkwi problem- nie wiem, skoro moja fasolka umarła (nie znamy przyczyny) to chyba nie od tak sobie ! jakas wina musi być tylko jaka? słabe plemniczki, cos ze mną ? A moze mam słaba psychike i dlatego ????? Ps Nie wierze w takie blokady !! Odpowiedz Link Zgłoś
gusia3 Re: gagat 15.02.05, 17:49 Cześć Gagatku! Masz prawo nie wierzyć w blokady psychiczne i inne rzeczy tak i wierzyć w to, co chcesz! Ale z psychologicznego punktu widzenia i badań naukowych- udowodnione są choroby psychosomatyczne,tzn.że w przyczyną chorób "cielesnych" jest nasza psychika>Oczywiście nie można każdej jednostki chorobowej zaliczyć do tego typu zaburzeń,tak samo nie można powiedzieć,że niepołodność bierze się tylko i wyłącznie z blokady psychicznej,ale w niektórych przypadkach tak jest!(oczywiście nie oznacza to,że jesteśmy chorzy psychicznie,jak wiele osob od razu sadzi) Czasami warto sięgnąć po poradę psychologiczną(Nie mylić z psychiatryczną) może się uda!!!! Gorąco pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś