bebell Re: letnie starania 03.09.05, 12:19 Witajcie)) u nas znowu młyn. Wojtek jest w szale pracowym (kolejny program i czas nagrania zbliża się neubłaganie) a my z Tosicą same. Wszystko w biegu)) bo Tośka w dzień spi juz krótko. No, i poza tym staramy sie wykorzystac maksymalnie ładną pogode i całe dnie siedzimy na dworze. T nauczyła się sama włazic na zjeżdżalnię) sama zjężdża juz od dawna, ale do tej pory musiałam ja posadzic, teraz pełna niezależnośc!. gada co raz więcej tylo ciagle po swojemu. Co prawda doskonale ja rozumiem, ale nasz jezyk to absolutnie nie jest) a wczoraj opusciła cichaczem mieszkanie. ale się zdenerwowałam! byłam pewna, że jest w syialni i bawi się w szafie (to ostanio jej ulubiony teren zabaw) i spokojnie sobie myłam naczynia w kuchni. nagle słysze z oddali takie: "iiii iiii". myje dalej. i znowu:"iiii iii"- takie stłumione. pomyślałam, że sie może zamknęła w tej szafie i nie może wyjśc, no, więc ide na ratunek. wchodze do przedpokoju, a tam drzwi wejściowe otwrte, Tośki nie ma! wypadam na klatkę, pierwsza myśl, spadła ze schodów- leży połamana... na szczęście nie próbowała schodzic, tylko poszłą na górę. lecę za nią, a ona sobie puka do drzwi na II pietrze i próbuje łapac klamkę wydając to swoje:"iii, iii" łomatko co ja przeżyłam... a te drzwi to Wojtek zostawił niedomknięte i mały czort sonie to wykorzystał)) buziaki kasia p.s. Basia, szybkiej przeprowadzki życzę. my właśnie się przymierzamy do kupienia mieszkania. ale na razie to wszystko mnie przeraz, a juz najbardziej ceny)) k. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Witam poniedzialkowo! 05.09.05, 10:22 Dziewczyny gdzie wy jestescie? Sami mamy sie starac?? U nas staranka w pelni. 14 wrzesnia mam cytologie, a testowanie ok. 20. Juz wymylsamy imiona... ale narazie tylko dla dziewczynki... chyba o meskim imieniu tez musimy pomyslec, bo u meza w rodzinie sami faceci, a u mnie tez sa wiekszoscia. Pozdrawiam was wszystkie!! Odpowiedz Link Zgłoś
idalkas Re: Witam poniedzialkowo! 05.09.05, 13:06 Witam. Zazdroszczę Ci U mnie 6dc i nie mogę się doczekać starań. Już niedługo zacznę bo przydałaby się siostra Sebusiowi Dziewczyny, starajace się we wrześniu, w któreym dc jesteście? Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Witam poniedzialkowo! 05.09.05, 13:28 u mnie 19dc. niedługo sobie zrobie test. ale nie jestem przekonana o mozliwym pozytywnym wyniku( zupełnie nie czuję się w ciąży, tzn. brak mi takiego wewmetrznego przekonania. przy Tośce, to poprostu obudziłam sie którejś nocy i wiedziałam! jakoś tak... no, i się sprawdziło) teraz takiego przeczucia brak. albo może nie wsłuchuję sie w siebie z nalezyta uwagą)) kasia Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Witam poniedzialkowo! 05.09.05, 16:44 W mnie 16dc. Ja mam przeczucie, ze to juz... ale w styczniu tez takie mialam... zoczaczymy za 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 06.09.05, 20:45 kobiety, ja jakoś nieskoncentrowana ostatnio. wręcz rozkojarzona na maksa. zapominam o wszystkim, ziemniaki solę dwa razy a ryżu wcale)) wchodze do sklepu i za cholerę nie mogę sobie przypomniec, po co ja tam wlazłam??? no, juz nie mogę normalnie... pozdrawiam kasia p.s. znowu są truskawki)) drogie, ale kupiłam sobie pół kilo)) wiecie, nie mogłam się powstrzymac)) k. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell meegrena... 06.09.05, 20:48 a co u Ciebie słychac??? nie odzywasz się a tu mi wychodzi, że chyba jakis teścik niedługo byc powinien)) kasia Odpowiedz Link Zgłoś
meegrena Re: meegrena... 07.09.05, 09:04 Mea culpa - przyznaję się. Troszkę Was zdradziłam na rzecz "starających się z trójmiasta", ale już wracam na łono forum. Wszystko się zgadza, czujna jesteś hi hi hi. Dzisiaj u mnie 26 dzień cyklu. Ale słuchajcie - proszę o opinię. Otóż taka jestem napalona na tę ciążę, że po starankach, tak około 20 - 22 dc zrobiłam sobie test - wariatka! Pisali, że wykrywa nawet 6 - dniowa ciążę. Dodam dla prezycji, że robiłam test po południu, bo oczywiście nie mogłam sie doczekać. No i wyszedł negatywny I teraz tak się zastanawiam czy są jeszcze szanse, że sie udało? Jak myślicie? Takim normalnym trybem - bez szaleństw - to testuję w poniedziałek. Ale jakoś tego "nie czuję". Przy Adasiu to był jakis impuls, a teraz nie wiem... A co u Was dziewczyny? Jak staranka, testy? Buziaki Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: meegrena... 07.09.05, 09:14 za wczesnie zrobilas tes ja zrobilam dzien przed spodziewana @ i wyszedl negatywny @ nie przyszla za 4 dni zrobilam test i byl pozytywny wiec jeszcze mozesz miec nadzieje. ja jak bylam w ciazy z alicja nic nie czulam a teraz tak Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: meegrena... 07.09.05, 09:17 Anetka, szanse sa. Czytałam , ze test przed terminem planowanej miesiączki robi sie rano a po terminie pora nie ma znaczenia, wiec do dzieła z samego ranka!!! U mnie przy Szymku też był impuls i po prostu wiedziałąm,,ze zaszłam w ciąże, a teraz tyle się nasłuchalam i naczytałam, ze wcale tak łatwo nie jest z zajsciem, ze byłam przekonana, ze się nie udało. Do tego stopnia, ze w pierwszych dwóch tygodniach pozwoliłam sobie na winko i nawet drinki-teraz mam wyrzuty, ale podobno w tak wczesnej ciąży to nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: meegrena... 07.09.05, 14:03 aneta, to ja tez zatestuje w poniedziałek))!!!! ha! teraz sobie o tym pomyslałam i podoba mi się ta idea!!! kasia Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: meegrena... 07.09.05, 17:11 Dobrze, ze wrocilas!! Powodzenia w testowaniu! Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 06.09.05, 21:13 u mnie tez mozna kupic truskawki... z Belgii... dziwne, w maju tez byly z Belgii. To tam truskawki na okraglo rosna?? W ogrodku mam jezyny... i nie bardzo wiem co z nimi zrobic. U mnie juz po owulacji... byle do testowania. Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: letnie starania 07.09.05, 09:13 Witam Was serdecznie! Mam nadzieje, ze Wasze przeczucia co do zajścia są jak najbardziej trafione i same juz niedługo sie o tym przekonacie! Ja czuje sie w miare znosnie, choć mdłości mam zdecydowanie gorsze niż przy Szymku-czy to znak na dziewczynke? Kasia, jak Ty miałas przy Tosi? Podobno przy dziewczynkach gorzej sie znosi ciażę? Jutro ide na pierwszą wizytę do lekarza i mam nadzieje zobaczyc a USG fasolke i usłyszeć , ze wszystko jest jak najbardziej w porzadku. Tak też myslę, bo w pierwszej ciąży zdarzały mi sie plamienia a tu, odpukać, nie. Mam nadzieje, ze nie macie mi za złe,ze jeszcze tu zaglądam Pozdrwaiam Was ciepluchno i trzymam kciuki, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: letnie starania 07.09.05, 09:17 nie wiem kto ci powiedzial ze ciaze z dziewczynka gorzej sie przechodzi ja przy alicji nie mialam zadnych dolegliwosci teraz zreszta tez nie mam to chyba zalezy od kobiety a nie od plci dziecka. Ja czujke sie bardzo dobrze juz sie w swoje zeczy nie mieszcze i czuje juz pierwsze delikatne ruchy dzidzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 07.09.05, 14:00 hejka! jesli chodzi o mdłości)) miałam, miałam))) ale tylko przez dwa tygodnie w drugim miesiacu)) poza tm ciąż z Tosicą bezproblemowa była)) pocieszacie mnie tym, że też nie miałyscie przeczucia)) czyli jest szansa! tez bym już zrobiła test, nic zaczekam)) Magda, zaglądaj, zaglądaj)) inaczej uschniemy z tęsknoty)) althea, z tych jeżyn to dzemik możesz zrobic! pyszny bedzie i wcale duzo roboty z tym nie ma! tylko żelfix kup! pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 07.09.05, 17:08 Kasia, a gdzie ja zelfiks kupie?? Do najblizszego Polskiego sklepu 80 km... Narazie zjadamy na biezaca, pozniej bede mrozic. Ale bym juz chciala wiedziec... a do testowania jeszcze tyle czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 07.09.05, 17:11 Madzia, mam nadzije ze zobaczysz jutro swoja fasoleczki i ze serducho bedzie pieknie bilo! Mam nadzieje, ze mdlosci ci szybko przejda i ze wszystko bedzie w najwiekszym porzadku! Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: letnie starania 13.02.06, 13:18 witam jutro 14 wiec raczej doczekam do nowej porodowki bo nie zanosi sie ze bede pierwsza rodzaca tam) ogulnie czuje sie nie najgorzej jedyne dolegliwosci to nogi jak balony( alicja spi ide myc lozeczko) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 13.02.06, 13:27 Lalisia, do jutra jeszcze troche czasu, wiec wszystko sie moze zdarzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
begonia4 Re: letnie starania 07.09.05, 17:25 Bardzo dawno sie nie odzywałam. Wybaczcie, ale nie miałam dojścia do internetu. Za to informuję uroczyście - 2 kreseczki. Czyli dzidzius w drodze. Szacunkowy termin - koniec kwietnia. Na razie czuje sie dobrze, chociaż chce mi się spać i mam ogólnego lenia. Pozdrawiam wszystkie starające się i gratuluję przyszłym Mamom. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
bebell GRATULCJE!!!!! 07.09.05, 18:24 Begonia gratulacje! I buziaki! Super nius)) Proszę, proszę następna fasoleczka- nastraja optymistycznie)) Proszę głaskac brzuszek ode mnie! kasia Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Gratulacje! 07.09.05, 18:59 Gratuluje zafasolkowania! Mam nadzije, ze niedlugo pojawi sie wiecej szczesliwych zafasolkowanych... Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: letnie starania 08.09.05, 08:02 Ja również gratuluje. Coś nawet podejrzewałam, bo na forum trafiłam na wypowiedzi odnoście ciaży begonii2 i zastanawiałm sie czy to Ty. A jednak! GRATULUJĘ i dołącz do rówiesników kwiecien2006. Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Re: letnie starania 08.09.05, 09:42 Witam serdecznie juz z Polski! JUPI!!!! Jestesmy w Krakowie od wtorku, pogoda przecudna (za bardzo sie na to nie przygotowalam i letnie kiecki zostaly w Szwecji). Wczoraj bylismy na romantycznej kolacji z okazji trzeciej rocznicy slubu, bylo bardzo bardzo fajnie!Potem piwko w ogrodkach na Rynku, a potem spacerek do domu. Bylo bardzo romantycznie i bardzo wesolo. Dawno sie tak dobrzenie czulam... Begonia gratulacje!!! Dbaj o siebie i dzidzie. Zycze Ci bardzo spokojnych tych 9 miesiecy oczekiwania na malenstwo. Ale ja sie ciesze, ze na naszym forum corazwiecej kobitek jest zafasolkowanych! OOOO i widze ze juz niedlugo szykuje sie wiele testowan. Zycze aby wszystkim Wam ukazaly sie upragnione 2 kreseczki! My rozpoczynamy nasze kolejne starania, to juz bedzie 3 cykl, miejmy nadzieje, ze sprawdzi sie porzekadlo: do trzech razy sztuka! Podrawiam serdecznie ze slonecznego Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 08.09.05, 14:44 Ale fajnie Wam Basieńko)) tez chetnie odwiedziłabym Kraków, to dla mnie miasto magiczne, bo tam oświadczył mi się mój mąż))) do tej pory nie moge zrozumiec dlaczego wybrał akurat to miejsce, bo on to Krakowa baardzo nie lubi)) nasi przyjaciele też wczoraj mieli trzecią rocznicę ślubu)) fajne są wrzesniowe małżeństwa)) kasia Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: letnie starania 09.09.05, 07:46 My też małżenstwo wrześniowe ) Dokładnie za tydzien mamy 5 rocznicę ślubu!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 08.09.05, 19:37 Witaj Basiu! Dobrze, ze sie odezwalas... bo ja juz wczoraj cale archiwum na gg przejrzalam, zeby zobaczyc kiedy wyjezdzasz do Polski. Mam nadzieje, ze wrocisz zafasolkowana! Tez bym chetnie sie wybrala do Krakowa! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
idalkas Re: letnie starania 09.09.05, 12:35 My mieszkamy w Krakowie, więc tym badziej mi miło czytać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
idalkas Codziennie? 08.09.05, 12:47 kochane napiszcie od którego dnia cyklu zaczynacie starania i czy przytulacie sie codziennie czy bardziej skupiacie się na jednym razie co ponoć wiąże się z jakością plemników. Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: letnie starania 09.09.05, 09:21 Jestem po pierwszej wizycie. Widziałam fasolkę i cudnie bijące serduszko. Ale.....tak sie cieszyłam,że omineły mnie plamienia, które miałam w pierwszej ciaży, a tu przed samą wizytą zauważyłam, że plamie Jestem jednak dobrej mysli, bo w pierwszej ciaży też miałam i wzięłam je za zwykly okres i jakimś cudem bez leków wyszłam z tego. Liczę na to, ze skoro mam zapisane leki-duphaston-troszkę sie będę oszczędzać to damy z maluszkiem radę) Trzymam kciuki za poniedziałkowe testowanie i za krakowskie (i nie tylko) staranka ) Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Letnie, gorace starania 09.09.05, 11:54 Czesc dziewczyny! Ale tutaj straszny upal, a ja oczywiscie nie wzielam ze soba letnich ciuszkow, nie wiem jak to przezyje... Nic mi sie nie chce, a tutaj trzeba latac po miescie i szukac butow na wesele siostry, ktore jest w przyszla sobote. Chetnie bym sobie te zakupy w tak gorace dni odpuscila, ale nestety sukienka czeka na skrocenie i musze koniecznie przyjsc z butami... Mam tyle spraw jeszcze do zaltwienia, caly czas jestem w biegu, a tutaj czas na staranka, ale sie to wszystko zbieglo w czasie. Nie wiem czy przy takiej gonitwie cos z tego bedzie, ale jestem dobrej mysli :o) idalkas - u nas dzis 11dc, staranka w tym cyklu nie tak czeste jak w poprzednich (ale to przez ten brak czasu). Tez sama nie wiem co lepsze, starania co dugi maja taki plus ze zolnierzyki sa bardziej aktywne, ale w ten sposob mozna przegapic dzien owu. Sama nie wiem co lepsze, my w sumie podchodzimy do tego bardziej tak, ze jak jest nastroj i ochota to jest przytulanie, a jak nie to nie... mama.tosi - kasiu wyobraz sobie, ze mnie maz oswiadczyl sie rowniez w Krakowie w ogrodach na Wawelu. Pamietam do dzis jak szczyrkal pudelkiem w kieszeni i nie potrafil wyjac pierscionka (chcial to zrobic tak zebym sie nie zorientowala) :o) Ale to bylo przeslodkie! Dla nas Krakow jest rowniez miastem szczegolnym, tutaj sie poznalismy, spedzilismy tu caly okres studiow, a potem mieszkalismy tu po slubie prawie 3 lata. Takze mamy straszny sentyment do tego miasta, i bardzo duzo wspomnien z nim zwiazanych... althea35 - pozdrawiam serdecznie z goracego Krakowa! Jak tam wasze staranka? Kiedy testujecie (chyba juz jakos na dniach jak sie nie myle)? Pisz jak tam u ciebie? Jak Ci idzie na kursie? Fajnie by bylo jakby udalo nam sie w tym cyklu zafasolkowac. Zycze Wam powodzenia i dwoch wyraznych kreseczek!! e_madziq - gratuluje! To musi byc wspanialy widok zobaczyc taka malenka fasolke pod swoim sercem... Co do plamien - to naprawde badz dobrej mysli, napewno wszystko bedzie oki, tylko bedziesz musiala sie bardziej oszczedzac i uwazac na siebie i na dzidzie. Zycze powodzenia i spokojnego 9miesiecznego oczekiwania na narodziny Malenstwa! Wszystkie malzenstwa wrzesniowe - wszystkiego najlepszego! Aby z kazdym rokiem wasza milosc byla coraz wieksza! Wszystkiem starajacym sie, aby te staranka okazaly sie owocne! Pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś
idalkas Re: Letnie, gorace starania 09.09.05, 12:38 Oj kochana przynajmniej nie masz czasu myśleć. Właśnie dlatego napewno teraz się uda. W Krakowie faktycznie straszny upał ale podobno na weekend ma się ochłodzić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
idalkas Re: Letnie, gorace starania 09.09.05, 12:41 Bajakaja, zapomniałam dodac, że u mnie dziś 9dc, tak więc będziemy w zbliżonym czasie testować. Wczoraj zaczeliśmy starania Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Letnie, gorace starania 09.09.05, 14:13 Szukanie butow... wiem cos o tym... obeszlam caly Krakow i nic nie kupilam, bo jak mi sie jakies podobaly to nie bylo rozmiaru. A jakich szukasz? U mnie 20 dc, wiec testowanko za ok. 10 dni. Staranka byly mniej wiecej co drugi dzien, ostatnie dzien przed owu. Testy juz czekaja w pogotowiu... mam nadziej, ze wytrzymam te 10 dni i nie pokusi mnie na testowanie przed terminem @. Bajajaka, zycze udanych staranek! Moze wlasnie jak masz duzo na glowie i nie masz czasu na ciagle koncentrowanie sie na starnkach uda sie! Powodzenia!! Dziewczyny czekam na informacje o kolejnych 2 kreskach! Odpowiedz Link Zgłoś
begonia4 Re: letnie starania 10.09.05, 09:22 Cześć Dziewczyny, Bardzo dawno się nie odzywałam, mam nadzieję, że mnie pamietacie. Zaczynałam staranka w lipcu, nawet myslałam, że się udało, ale nic z tego. Natomiast po jednym dniu ( !!!) starań w sierpniu ZASZŁAM Teraz rozpoczynam 5 tc. Czuję się dobrze, oprócz braku miesiączki i lekkiego pobolewania piersi nie mam innych objawów. Test robiłam 6 września - w urodziny mojego M. Powiedział, że to najwspanialszy prezent urodzinowy. Pozdrawiam wszystkie Starajace Się i życzę powodzenia. Pamietajcie - los bywa przewrotny i lubi zaskakiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 10.09.05, 12:18 Begonia, gratulacje!! No to twoj M, mial super prezent urodzinowy! Moja mial urodziny wczoraj... ale niestety u mnie za wczesnie na testowanie. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i malenstwa, najserdeczniejsze zyczenia urodzinowe dla twojego M.! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 12.09.05, 12:55 Witajcie! miałam sobie zrobic dzisiaj test... ale od soboty plamię, więc chyba nie ma po co testowac(( od porodu plamię przez kilka dni przed @, teraz tez to wygląda standardowo- niestety(( miałam nadzieję na majowego dzieciaczka, ale czerwcowy też fajny)) Anetko, a co u Ciebie??? buziaki dla Was wszystkich kasia Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: letnie starania 12.09.05, 13:10 Od rana tu zaglądam, żeby cosik nowego wyczytać. Kasia-zrób teścik, ja w pierwszej ciąży miałam w terminie planowanej misiączki trzydniowe plamienia i też je wziełam za okres. O ciazy dowiedziałam sie w 8 tyg. Może jednak sie udało?? Czego Ci życzę. A czerwcowe dzieciaczki też fajne) Odpowiedz Link Zgłoś
idalkas Re: letnie starania 12.09.05, 14:32 Begonia4 serdeczne gratulacje!!! Jestem właśnie w trakciemoich pierwszych starań. Nie wiem o co chodzi bo za nic w świecie niemogę się zorientować czy miałam już owulację, czy dopiero nadchodzi Nigdy nie miałam takich watpliwości,a teraz popatrzcie Bebell, ja też plamiłam Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 12.09.05, 17:46 może zrobie ten test... ale poczekam jeszcze, w czwartek powinno się wiele wyjasnic a to tylko trzy dni)) kasia Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Owiesia.... 13.09.05, 19:13 ja już od dłuższego czasu zastanawiam się co u Ciebie??? mam nadzieję, że nie zrezygnowałaś ze starań o Ksymka)) odezwij się... kasia Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 14.09.05, 15:27 Hej dziewczyny! Mam nadzieje, ze u was lepsza pogoda niz u mnie. u mnie dzisiaj bardzo wietrzny i jesinny dzien... spac mi sie chce caly czas i sie zastanawiam czy to wina pogody czy to moze jakis maly lokator. Bylam dzisiaj na cytologii. Juz za pare dni, za dni pare... testowanko! A co u was? Kiedy staranka, kiedy testowanka?? Czekam na jakies nowe wiesci! Buziaki! Althea Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 14.09.05, 21:31 u mnie ciagle plamienie(( juz piaty dzień. jutro powinna nadejśc @- nie mam watpliwości, napewno nie omieszka(( testu nie robiłam więc... pozytywy: coraz bliżej nowe starania)) i zaoszczędziłam na teście, będzie na za miesiąc)) pozdrawiam kasia p.s. Basia, czy Ty ciagle za butami latasz, że nic nie piszesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 14.09.05, 21:45 Kasiu, a moze te plamienia wcale nie ma @??? A swoja droga nie zazdroszcze, najpierw 5 dni plamien a pozniej @... A staranka przyjemna rzecz, wiec nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Basia pewnie w wirze przygotowan weselnych, bo o ile dobrze pamietam juz w sobote szaleje. Pozdrawiam! Althea Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 15.09.05, 08:00 @ przyszła(( punktualnie jak w zegarku... następne starania ok. 29 wrześnie, będą już jesienne))) pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Re: letnie starania 15.09.05, 12:08 trzymam kciuki! Wierze ze te jesienne okaza sie juz owocne! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 15.09.05, 13:23 Kasia, przykro mi! Ale glowa do gory, bo nastepne staranka juz niedlugo! Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Witam po przerwie! 15.09.05, 12:26 Witajcie dziewczyny! Bardzo przepraszam za tak dluga przerwe, ale niestety mam ograniczony dostep do internetu, a po drugie to czasu mi tez strasznie brakuje. Buty coprawda juz kupione, ale wir przygotowan do sobotniego szalenstwa pochlonal mnie calkowicie (w sobote moja si9ostra wychodzi za maz, a ja jestem swiadkowa). W dodatku w Polsce jestesmy tylko do wtorku, takze jestesmy rozchwytywani... Begonia4 - serdeczne gratulacje!! Bardzo milo slyszek o kolejnych zafasolkowanych na naszym forum. Zycze duzo zdrowia i spokoju, ciesz sie tymi wspanialymi 9cioma miesiacami i zdawaj nam relacje z ich przebiegu! mama.tosi - jak juz wspominalam buty juz kupione, sukienka dzis do odbioru, wiec koniec ganiania za kreacja na wesele, ufffffffff... Przykro mi, ze Wam sie tym razem nie udalo, ale jestem dobrej mysli i wiem ze juz niedlugo Tosia bedzie miala rodzenstwo, i bedziesz nam opowiadala jak razem psoca! althea - juz nie moge sie doczekac wynikow Twojego testowania! Ja zastanawiam sie czy by nie zrobic testu z krwi. Tylko nie wiem od ktorego dnia po owu takie testy wychodza i sa wiarygodne. Bardzo bym chciala juz wiedziec przed wyjazdem z Polski, po pierwsze zeby wiedziec czy moge poszalec na weselisku, a po drugie (najwazniejsze) to bardzo milo by bylo przekazac taka radosna nowine naszym Rodzicom osobiscie. Ale nie wiem czy to nie za wczesnie. Musze poszukac jakis info na ten temat. W Polsce oczywiscie ani razu nie zajrzalam do ksiazki z jez. szwedzkiego (nie bylo czasu) takze nawet nie wyobrazam sobie, jak to bedzie po naszym powrocie, smiech na sali :o) Zycze Wam owocnego testowania. Daj znac jak tylko poznasz wynik! idalkas - bardzo milo wiedziec, ze idziemy nadal leb w leb. U mnie dzis 17 dc, bardzo bym chciala zrobic test z krwi, ale nie wiem czy to nie za wczesnie (przy cyklach 25 dniowych). Byloby bardzo sympatycznie jakby tym razem nam sie udalo: Tobie, mnie i Althea, mielibysmy foremkowe trojaczki :o) Pozdrawiam Was dziewczyny serdecznie. Strasznie mi przykro, ze nie moge tu codziennie zagladac, brakuje mi waszych postow. Ale jak tylko wroce do Szwecji to napewno bede zagladala codziennie. Zycze Wam bardzo przyjemnych i owocnych staranek, a testujacym aby zobaczyly upragnione dwie kreseczki! Natomiast tym ktorym sie juz udalo: aby te 9 miesiecy oczekiwanie na narodziny waszego malenstwa przebiegalo w spokoju i zdrowiu! Papapapa Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Witam po przerwie! 15.09.05, 13:28 Bajajaka, zycze udanej imprezy w sobote i udanych szalenstw! A co do testu z krwi to chyba jeszcze za wczesnie... ale mozesz sprobowac, w Polsce kosztuje to grosze, mozesz po prostu isc gdzies gdzie robia badania i zrobic test odplatnie. W kazdym razie, mam nadzieje, ze tym razem sie udalo! Powodzenia! U mnie 26 dc... wiec testowanko coraz blizej, ale owu mialam 17 dc, wiec jeszcze troche poczekam z tym testem... ale nie dluzej niz do poniedzialku. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 16.09.05, 21:47 Witajcie wieczornie! Znów jem truskawki)) Miałam dziś w połowie dzień koszmarny, a w połowie baardzo udany)) do 16.00 bolałao mie oko i od oka głowa, potem brzuch, potem z bólu zrobiło mi się niedobrze i przywitałam się z muszlą klozetową)) i od tego momentu było juz tylko lepiej)) a późnym popołudniem wybrałam się na zakupy i kupiłam sobie kreację i obuw cudny)) jutro na wesele idę! i baardzo się cieszę... macham na dobranoc kasia Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 :(( 17.09.05, 10:58 U mnie 28 dc i jedna smutna kreska na tescie... ale ciagle mam przeczucie, ze bylo za wczesnie na testowanie i ze druga krecha sie pojawi za pare dni. Wiec kolejny test czeka w szufladzie i jestem ciagle dobrej mysli! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: :(( 19.09.05, 09:41 30 dc @ nadal nie ma...hmmmm Bsia i Kasia - jak sie bawilyscie w sobote?? Bajajaka pewnie bezalkoholowo! Co u zaciazonych i oczekujacych? Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: :(( 19.09.05, 12:39 czesc ja czuje sie dobrze choc troche sie niepokoje bo niby przytylam 3 kg a teraz schudlam 1 kg dzisiaj mialam isc do gina ale dzisiaj on nie ma czasu i dopiero mam zadzwonic w czwartek. Dzisiaj czujesie tez cos nienajlepiejomalo nie zemdlalam ale to przez tesciow ktorzy zawsze umia mi cisnienie podniesc. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: :(( 19.09.05, 18:44 Lalisia, mysle ze to normalne, moze tak byc ze sie chydnie na poczatku. Odzywiaj sie zdrowo, jedz duzo owocow i warzyw a wszystko bedzie dobrze! Omdlenia tez sie zdazaja... nawet bez pomocy tesciow. Odpowiedz Link Zgłoś
meegrena Witam po kolejnej przerwie 21.09.05, 08:22 Witam koleżanki, znowu zniknęłam na dłuższy czas. Ale spieszę donieść, że moja nieobecność jest całkowicie usprawiedliwiona - bawiłam 11 dni w Chorwacji!! Wyszło zupełnie niespodziewanie - mieli jechać moi rodzice, ale tata tuż przed wyjazdem zaniemógł i pojechałam w ramach zastępstwa. Było baaaaardzo fajnie! No, ale powróciłam a tu dziecko chore, w pracy full roboty no i juz zapomniałam, że byłam Co do testowania to niestety, @ przyszła własnie podczas wyjazdu więc nawet nie musiałam testować. Bardzo byłam rozczarowana Ale oczywiście się nie poddajemy i staranka w tym miesiącu od nowa. A co u Was? Jakas cisza zapanowała... Buziaki Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 U mnie sie wyjasnilo... 21.09.05, 16:01 samo... czyli nawiedzila mnie wlasnie @... czyli majowego dzieciaczka nie bedzie. Czuje sie dzisiaj okropnie, caly dzien boli mnie brzuch... i caly dzien siedzialam w szkole. A wczoraj wieczorkiem juz myslelismy, ze sie udalo, bolala mnie glowa i az mi bylo niedobrze... Juz ciesz sie na staranka poczatkiem pazdziernika! Odpowiedz Link Zgłoś
idalkas Re: :(( 19.09.05, 13:01 Cześć dziewczynki. Ja czekam (20 dc) Nie wiem jak przetrzymam te 10 dni. Jak Wy to robicie? Althea35 - mam nadzieję, że pierwszy test się mylił ! Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Wrocilam!! 22.09.05, 10:28 Witam serdecznie! Nareszcie wrocilam na nasze forum. Nawet nie wiecie jak bardzo sie stesknilam... Moja nieobecnosc byla spowodowana wyjazdem do Polski, gdzie po pierwsze mialam ograniczony dostep do internetu, a po drugie to caly czas jakim dysponowalismy chcielismy wykorzystac na spotkania z rodzina i znajomymi. Takze mam nadzieje, ze mi wybaczycie ta nieaktywnosc na forum. Jak wiecie w Polsce bylam na weselu mojej siostry, bylo cudownie! Dwa dni niesamowitej zabawy, spotkania z rodzina i znajomymi, tance, hulanki, swawole! Wybawilismy sie oboje z mezem za wszystkie czasy. Buylo naprawde cudownie. U mnie 24dc tazke testowanko lada dzien! Z jednej strony juz nie moge sie doczekac, a z drugiej bardzo sie boje, ze znowu sie nie udalo... W dodatku jakies paskudne przeziebienie nas wzielo (mnie i meza), a ja nie wiem czy jestem w ciazy i czy moge brac jakies leki. Na razie jem tylko witamine C, ale czuje sie paskudnie, z nosa leci jak z kranu, gardlo pobolewa, glowa o malo nie peknie, a w kosciach to mnie lamie na calego. Poza tym jest calkiem dobrze :o) Idalkas - cierpliwosci! Wytrzymasz, pewnie bedzie to najdluzsze 10 di w twoim zyciu, ale mam nadzieje ze to oczekiwanie zakonczy sie pomyslnie i zobaczysz upragnione 2 kreseczki! Ja tez jeszcze czekam, dzis wypada moj 24dc. Mam nadzieje, ze ten cykl okaze sie zarowno dla Ciebie jak i dla mnie owocny! Althea - witam serdecznie! Bardzo mi przykro, ze sie nie udalo tym razem. Trzymam kciuki za nastepne starania! Nie poddawajcie sie, glowa do gory, moze juz nastepne staranka okaza se owocne, w co bardzo wierze! Pozdrawiam serdecznie, wszystkim zafasolkowanym zycze duuzo zdrowka, testujacym - aby tym razem ujrzaly upragnione 2 kreseczki, starajacym sie - przyjemnych i owocnych staranek. Trzymajcie kciuki za moje testowanko i za to zebym sie uporala z tym parszywym chorubskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Wrocilam!! 22.09.05, 13:13 Bajajaka, zycze zebys niedlugo na tescie zobaczyla dwie krechy! A co do przeziebienia: polecam wieczorkiem kanapke z duza iloscia czosnku, na drugi dzien to samo, najlepiej i rano i wieczorem i w poludnie. I powinno byc lepiej! To naprawde skuteczny sposob. Duzo pij, najlepiej sok z malin jesli posiadasz. Poci sei po nim czlowiek potwornie, ale to pomaga. Zdrowka zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
idalkas Re: Wrocilam!! 22.09.05, 15:17 Witajcie dziewczynki Miło, że tu jeszcze ktoś został U mnie dziś 23 dc i ciągłe czekanie. Bajakaja kiedy przewidujesz testowanko? Na gardło najlepszy syrop z cebuli. Trzeba cebule pokroić w plastry, zasypać cukrem i zakręcić w słoiku. Pić jak coś z tego się zrobi. Zdrówka życzę. Althea35 - Szkoda, że się nie udało. Spiesz się spiesz i pracuj żebyś w czerwcówką była (może my też będziemy) Odpowiedz Link Zgłoś
meegrena Re: Wrocilam!! 22.09.05, 15:48 No hej, dziewczyny! Juz myślałam, że tylko ja tu zostałam. U mnie dzisiaj 10 dc, tak więc zaraz ruszamy ze staraniami. Mam wielką nadzieję, że tym razem się uda. Nawet postanowiłam zaopatrzyć się w testy owulacyjne. Czy stosowałyście kiedyś? Jesli tak to napiszcie coś więcej. Pozdrawiam znad morza Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Wrocilam!! 22.09.05, 16:12 Ja narazie podchodze do staranek na luzie... zadnych testow owulacyjnych, zadnego mierzenia temperatury, owulacje i tak czuje, bo trudno nie czuc jak boli. No ale jak narazie nic... ciekawe ile jeszcze wytrzymam. W tym miesiacu zmieniamy taktyke... Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Do meegrena 22.09.05, 18:32 Ja osobiscie testow owu nie stosowalam, ale znalazlam cos takiego: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20897 Moze warto tam zajrzec, poczytac troche, zawsze sie czlowiek czegos nowego moze dowiedziec. Zycze przyjemnych i owocnych staranek Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Do Althea35 i Idalkas 22.09.05, 18:38 Dziewczyny dziekuje bardzo za rady. Maz juz sie zaopatrzyl w zapas czosnku, powiedzial, ze dzis mi zaaplikuje zapiekanki czosnkowe oraz mleko z maslem i czosnkiem (niestety bez miodu - brak takowego w domu), sok malinowy zakupiony taki zwykly zageszczony w sklepie, a marzy mi sie taki domowy z tymi glutami z malin :o). Syrop z cebuli, no wlasnie! Specjalnosc mojej Mamusi, zawsze nam to serwowala jak bylysmy z siostra chore, a najlepsze jest to ze mi on bardzo smakuje! Zaraz sobie nastawie! Tylko przy takiej diecie to jakiekolwiek spokania towarzyskie odpadaja, chyba ze nie bede oddychala :o) Jeszcze raz wielkie dzieki! Trzymam kciuki Idalkas! Oby ta wredna @ w tym cyklu nas nie nawiedzila! Jakby nam sie udalo to bedziemy mialy prawie blizniaki :o) ale by bylo cudownie! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
meegrena Re: Do Althea35 i Idalkas 22.09.05, 19:14 No dziewczyny, ja tez słyszałam o tym sprawdzonym ponoc sposobie z syropem z cebuli, ale dola mnie to okrrrrropieństwo. Ale pewnie warto spróbować! dzieki za linka, poczatkowo też podchodziłam na luzie, ale im bliżej kolejnej owu tym bardziej o niej myślę, jakos nie potrafię sie wyluzować. Ponoc moje podejście nie sprzyja więc musze chyba znaleźć jakąs metodę na "wyluzowanie" Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Do Althea35 i Idalkas 22.09.05, 21:50 Witam wieczornie)) Althea-przykro mi z powodu @ oby była ostatnia. Basia- zdrowiej! Anetko- ja jestem wyluzowana)) jakoś zupełnie spokojnie do tego podchodzę. Chciałam strasznie miec majowego dzieciaczka, ale teraz to myślę, że i listopadowy jest super)) w końcu będzie)) i to najwazniejsze. a to, ze nie udało się nam od razu to swoją droga cenna dla mnie lekcja: nie mamy kontroli nad wszystkim i trzeba to przyjąc... Pozdrawiam Was serdecznie kasia Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Do Althea35 i Idalkas 22.09.05, 21:56 Kasiu, wreszcie sie odezwalas... wlasnie sie zastanawialam co sie z toba i twoja Tosia dzieje. Co tam u was?? @ mam nadzieje, ze ostatnia, ale jak przedostatnia to tez moze byc... moze bede miala fajny prezent na urodziny! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
meegrena Re: Do Althea35 i Idalkas 23.09.05, 08:46 Witam piątkowo! Kasiu - podziwiam Cię za ten spokój! Szczerze mówiąc to fakt, że nie od razu się udało dał mi sporo do myślenia. Nawet nie w jakimś negatywnym sensie, ale tak po prostu, że nie zawsze dostajemy od razu to, co chcemy. Taka mała lekcja pokory... Althea - ja równiez mam skrytą nadzieję, że to juz ostatni @ i nastapi dłuższa przerwa . Ja, kiedy ostatnio mnie zawiedziła, byłam baaaardzo rozczarowana. Trzymam za nas wszystkie kciuki, jutro chyba dotrą do mnie testy owu, będziemy testować. Pa pa Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Do Althea35 i Idalkas 23.09.05, 10:19 Przepraszam, że jakos rzadziej sie odzywam)) ale dużo sie u nas dzieje ostatnio. W. strasznie dużo pracuje, a przymierzamy sie do kupienia mieszkania (w końcu) i całe poszukiwania są na mojej głowie. Przeglądam strony developerów, oferty rynku wtórnego, dzwonię, pytam... i szczerze mówiąc to mam juz dośc. Poza tym bierzemy jakis gigantyczny kredyt i troche mnie to przeraża. Taka pętla na szyi, którą sobie sami zakładamy. Wojtek mówi, że spłaci ostatnia ratę, położy sie do grobu i umrze... Poza tym od soboty prowadze zajęcia dla studentów)) i jestem baardzo z tego powodu szczęśliwa! dla zaocznych, co drugi weekend calutka sobota i niedziela (12 grup). Układ dla mnie idealny: nie za duże obciążenie, na weekend Tosicę moge przekazac dziadkom, mam jakieś wyzwanie)) no i z ludźmi praca)) po prostu super! bardzo się cieszę, bo powiem Wam, że już troszke miałam dośc siedzenia w domu. i choc generalnie bardzo sobie chwalę ten stan, to odczuwałam juz zmęczenie sytuacją i troszkę mi było duszno)) a tak mam odskocznię! bardzo mi się te zajęcia przydadzą. dla zdrowia psychicznego głównie)) bo jeśli chodzi o finansową kwestię, to raczej marnie płacą. jak powiedziała moja przyjaciółka:"wystarczy Ci na waciki"))) pozdrawiam Was serdecznie kasia Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja JUPI !!!!! 23.09.05, 11:31 Witam serdecznie! Mam Wam do przekazania najwspanialsza nowine: UDALO SIE !!!! Dzisiaj rano ujrzelismy przepiekne 2 kreseczki!!! JUPI, JUPI, JUPI !!!! Musze sie przyznac ze juz wczoraj testowalam, uzywalam testu QUICK VUE, ale druga kreseczka byla bardzo niewyrazna, juz myslalam ze sobie ja wmowilam. Jak tylko maz wrocil z pracy dostal testy do zinterpretowania i jego zdaniem bylo widac rozowa kreseczke dosc wyraznie. Jednak dla pewnosci polecielismy do apteki po inny test CLEARBLUE. Z samego rana (ledwo przytomna) uslyszalam od meza: "To co, testujemy?" No i testowalismy, ku naszej uciesze zobaczylismy przepiekne 2 niebieskie kreseczki ukladajace sie w znak "+". Musze przyznac, ze jest to najpiekniejszy "+" jaki w zyciu widzialam! Nareszcie sie udalo! Z jednej strony strasznie sie ciesze, a z drugiej jakos nie potrafie w to uwierzyc, ze to juz! Jesli wszystko pojdzie dobrze (OBY...) to nasza fasolka przyjdzie na swiat kolo 10 czerwca, bedzie to niezly prezent urodzinowy dla mojego meza, ktory urodzil sie 13 czerwca! Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Strasznie sie denerwuje, boje sie ze cos sie moze stac, ze moje chorobsko moze dzidzi zaszkodzic, ze cos pojdzie nie tak... Trzymajcie prosze za nas kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: JUPI !!!!! 23.09.05, 11:34 No, masz szczeście, zdążyłaś przede mna o jedną minutke. Sciskam Cię cieplutko, wracaj do zdrówka i wszystkiego naj, naj, naj....... Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 GRATULACJE !!!!! 23.09.05, 17:07 Basienko, bardzo sie ciesze razem z wami!!! wlasnie wrocilismy z wielkich zakupow a tu takie wiesci! Serdeczne gratulacje! Dbaj o siebie i malenstwo! I zapisz sie do barnmorski. Opieka medyczna dla ciezarnych jest zupelnie bezplatna w Szwecji. A jak wszystko bedzie dobrze, to ginekologa nawet nie zobaczysz przez cala ciaze. Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: GRATULACJE !!!!! 24.09.05, 13:40 gratuluje to jest wspaniala wiadomosc ze nastepnej sie udalo dbaj o siebie i malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: Baśka do raportu!!! 23.09.05, 11:32 Bajakaja-Cholerko jedna!!! To ja (my) z innego wątku musimy się dowiadywać o TAKICH wiadomosciach???!!!!!!!!!! Mam nadzieje, ze nie bedziesz zła, ze Cię wydam GRATULUJĘ!!!! Krakowskie klimaty widać podziałały, zatem dziewczyny-do Krakowa na staranka!!!! Jeszcze raz bardzo sie cieszę i gratuluję!! Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Re: Baśka do raportu!!! 23.09.05, 11:43 Dzieki wielkie!! Ale jestem szczesliwa! W koncu, w koncu sie udalo! Jeszcze raz bardzo bardzo dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Baśka do raportu!!! 23.09.05, 15:50 Basiu- Buziaczki! i GRATULACJE!!!!!! przeogromniaste)) głaszczę brzuszek)) wszystko bedzie dobrze, nic się nie martw! a to przeziębienie napewno nie zaszkodzi maleństwu)) kasia p.s. pewnie się przeniesiesz na jakis wątek dla zafasolkowanych, ale nie zostawiaj nas całkiem)) zaglądaj i pisz jak się macie)) Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Re: Baśka do raportu!!! 23.09.05, 16:51 Dziekuje Kasiu! Nawet nie wiesz jak bardzo sie ciesze! Jezeli nie macie nic przeciwko temu, to nadal tutaj zagladala. Bardzo sie do Was przyzwyczailam i wcale nie chce mi sie opuszczac tego watku. Bardzo goraco zapraszam na watek CZERWIEC 2006, ktory mialam zaszczyt zalozyc. Mam nadzieje, ze jeszcze nie jedna z Was sie tam zalapie, zapraszam wszystkich! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja test suwaczka 23.09.05, 21:00 Mam nadzieje dziewczyny, ze sie nie pogniewacie, jak przetestuje tu moj suwaczek. Podrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Prosze o niezasmiecanie watku!!!! 24.09.05, 21:37 Co to za testy i zasmiecanie naszago watku?? To dzialajacy watek, dla tych ktorzy zaczeli starania w lecie i ciagle sa w trakcie! Prosze nie zasmiecac! Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Re: test suwaczka 23.09.05, 21:54 ostatni raz chyba sie udalo przepraszam za zasmiecanie forum Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Re: test suwaczka 23.09.05, 21:58 a jednak dopiero ten bedzie ostatni naprawde bardzo przepraszam, mam nadzieje ze sie nie gniewacie Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: test suwaczka 23.09.05, 22:08 Super suwaczek! No i przy okazji dowiedzialam sie, ze istnieje forum testowe... Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: test suwaczka 24.09.05, 15:13 src="tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;7;19/st/20060524/dt/6/k/f5bd/preg. png">moje maleństwo</a> Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Re: letnie starania 24.09.05, 13:07 Witam Was dziewczyny serdecznie w ten sloneczny sobotni dzionek! Idac za Waszymi radami wcinam czosnek i pieje herbate z sokiem malinowym. Juz jest duzo lepiej! Co prawda oddech mam niezbyt po tym czosnku... Nadal nie potrafie uwierzyc w to co sie stalo! Czlowiek tyle czeka na te 2 krechy, a jak juz je ujrzy to nie potrafi w to uwierzyc. Moze usg mnie jakos przekona. Do poloznej wybieramy sie jak maz wroci z delegacji, czyli za jakis tydzien. Troche sie tym denerwuje. Musze sobie chyba przygotowac liste pytan, i to w jezyku angielskim, bo poszwedzku jeszcze nic nie umiem. Jak bede juz cos wiedziala to dam Wam znac. Idalkas - Co u Ciebie? Czy juz po testowaniu? Jaki byl wynik? Pisz natychmiast bo mnie skreca z ciekawosci! Althea - Ja tez odkrylam forum testowe, nawet tam testowalam moj suwaczek, tu wysylalam z przekonniem ze juz jest wszystko oki, ale jak sie okazalo - wcale nie bylo oki. Jeszcze raz wielkie sorki za zasmiecanie forum. trzymam kciuki za pazdziernikowe starania! To juz naprawde niedlugo. Zywie wielka nadzieje ze okaza sie owocne! Wszystkim Wam zycze powodzenia, trzymam kciuki za staranka, testowanko i wogole! pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 24.09.05, 13:41 > Idac za Waszymi radami wcinam czosnek i pieje herbate z sokiem malinowym. Juz > jest duzo lepiej! Co prawda oddech mam niezbyt po tym czosnku... A tam oddech... wazne zeby sie poprawilo! Dobrze, ze czujesz sie lepiej! Bajajaka, a bierzesz kwas foliowy? Jesli jeszcze nie zaczelas to najwyzszy czas. A to forum testowe to odkrylam wlasnie dzieki tobie i twoim probom wstawienia suwaczka. A wiecie co moj maz wymyslil? Ze nie mozna chodzic w jeansach po owulacji, bo sa zaobcisle.... i jest za casno w brzuchu... hehehehe Czekam na kolejne dobre wiesci od wszystkich szczesliwych zafasolkowanych i oczekujacych na zafasolkowanie! Pozdrawiam althea Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Do Althea 24.09.05, 19:13 biore: kwas foliowy, wit C i wit E :o) Pozdrawiam seredcznie Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Do Althea 24.09.05, 19:40 To dobrze! Dlugo juz bierzesz kaws foliowy? Ja juz ponad rok... ale tego sie nie da przedawkowac. C rozumie, ze z powodu tej grypki, ktora cie dopadla. A czemu E? Podobno niedobory tej witaminy sa bardzo rzadkie. Chyba lepiej jesli wiecej owocow i warzyw, szczegolnie na poczatku, niz brac za duzo witamin. Pozdrawiam! Althea Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Re: Do Althea 25.09.05, 15:56 Kwas foliowy bire tez juz kolo roku :o) Co do witamin C i E to zalecenie ginekologa. Jeszcze w Polsce bylam na wizycie przed planowana ciaza, zalecil mi brac te witaminy przez caly okres staran i na poczatku ciazy (ponoc dobrze jak sie nagromadza w nablonku, ktory niestety zluszcza sie wraz z comiesiecznym krwawieniem, tlumaczyl mi dlaczego, ale nie potrafie tego dokladnie powtorzyc, takze nie bede tu siala plotek). Nie chodzi o uzupelnienie niedoboru tych witamin tylko o to zeby byly obecne w organizmie i wspomnianym wyzej nablonku. Wit C - Ponieważ organizm jej nie magazynuje, musi się ona znaleźć w codziennej diecie. Jest konieczna do prawidłowego wzrostu tkanek płodu, a także ułatwia wchłanianie innych ważnych składników odżywczych, np. żelaza. Uczestniczy w produkcji przeciwciał, dzięki czemu podnosi odporność organizmu. Zapewnia również prawidłową strukturę włókien kolagenowych, zmniejsza więc ryzyko przenikania wirusów przez nabłonek oddechowy do wnętrza organizmu. Nie da sie jej przedawkowac, poniewac nadmiar jest usuwany wraz z moczem. Wit E - Pełni ona ważną rolę ochroniarza - razem z witaminą C i beta-karotenem należy do przeciwutleniaczy. Bierze udział w zaopatrywaniu organizmu w tlen. Zwalcza wolne rodniki i chroni wyściółkę naczyń krwionośnych, przyczyniając się do zmniejszenia ryzyka zachorowań na choroby serca. Może nawet odwracać proces powstania miażdżycy. Witamina ta ponadto wzmacnia błony komórkowe i broni je przed zanieczyszczeniami. Działa wzmacniająco na komórki skóry, wątroby, komórki nerwowe. Poprawia metabolizm tkanki łącznej. Gdy zabraknie witaminy E, słabnie wzrok, czujemy się zmęczeni, rozdrażnieni, mamy kłopoty z koncentracją. Niektóre badania świadczą także o tym, że obecność witaminy E powoduje obniżenie poziomu cukru we krwi oraz korzystnie wpływa na produkcję insuliny. Jak sugerują specjaliści, jest szczególnie zalecana dla kobiet, gdyż może łagodzić objawy zespołu napięcia miesiączkowego. Jest także przez nie specjalnie ceniona, gdyż kosmetyki z zawartością tej witaminy bardzo dobrze pielęgnują i wygładzają skórę, likwidują zmarszczki i poprawiają koloryt cery. Mnie zalecona wlasnie ze wzgledu na role utleniacza jaka pelni. Tyle udalo mi sie znalezc na ten temat (nepewno da sie znalezc wiecej, ale mysle ze to wystarczy jako odpowiedz na twoje pytanie) :o) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Do Althea 25.09.05, 19:55 Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz. Przyznam, ze nie slyszalam wczesniej, ze witaminy C i E tez sa zalecane w czasie staran. Ja sie wlasnie zastanawiam, czy sobie nie kupic magnezu... bo miewalam niedobory. Chyba sie jutro wybiore do apteki i zobacze co sie da w tej kwestii zrobic. Buziaki! Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Re: Do Althea 26.09.05, 09:57 Nie ma za co! Co do roznych suplementow witaminowych - popytaj w aptece co zalecaja, napewno cos ci doradza. Mi nawet proponowali taki zestaw wit dla kobiet w ciazy (mozna brac juz w trakcie staran - ponoc), zawiera juz kwas foliowy i inne potrzebne witaminki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Do Althea 26.09.05, 10:14 Pytalas w aptece w Szwecji? Tu maja taki jeden jedyny zestaw witamin dla kobiet... zobacze co w nim jest. Ja raczej nie jestem zwolennikiem faszerowania sie tabletkami, a moj maz jest tego wielkim przeciwnikiem. Z tego co napisalam nadmiar witamin (szczegolnie A) moze miec niekorzystny wplyw, szczegolnie na poczatku ciazy, wiec wszelkie zestawy witamin sa raczej niezalecane, lepiej wzbogacic diete o wieksza ilosc owocow (kologram dziennie! - tylko, kto tyle je??). Jeli cos kupie to bede lykac tylko do owulacji, a pozniej odstawie i zostane tylko przy kwasie foliowym. A pozniej zaczne cos lykac tylko jesli bede miala takie zalecenie. Ale najpierw musi sie udac... Pozdrawiam! Althea Odpowiedz Link Zgłoś
idalkas Bajakaja - gratuluję 25.09.05, 22:11 Super, że się udało!!!!!! Ja bedę testowała ok czwartku, piątku i zaraz napiszę. Sama nie wiem czy chce być w tej ciąży bo wyobraźcie sobie, że kilka dni temu miałam kontakt zdziewczynką chorą na cytomegalię i jeśli sięzaraziłam.... nie chcę nawet o tym pisac ( Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Re: Bajakaja - gratuluję 26.09.05, 09:59 Idalkas spokojnie, bez niepotrzebnych stresow! Dlaczego od razu zakladac, ze sie zarazilas? Uwazaj na siebie! I koniecznie daj znac jak bedziesz znala wynik testu! Mam nadzieje, ze bedzie pozytywny i ze sie spotkamy na watku CZERWIEC 2006! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: Bajakaja - gratuluję 26.09.05, 10:04 idaklas, nie panikuje! Pewne wszystko bedzie w porzadku i sie nie zarazilas. Ale moze dla spokoju lepiej zrob badania. Powodzenia w testowaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Bajakaja - gratuluję 26.09.05, 11:46 Witam w poniedziałek)) gardło mnie boli(( i katar sie przypałętał. fuj! ale za to męża mam cały dzień w domu, a to bardzo rzadkie dobro jest. sobotnie zajecia bardzo fajnie poszły))) na 4 grupy jedną mam świetną, jedna dobrą i 2 niestety słabe, ale i tak jestem bardzo zadowolona)) idalkas- nie wiem za duzo o cytomegalii, ale chyba to nie jest łatwo zaraźliwa choroba... zgadzam sie z Althea, zrób badania)) i trzymam kciuki za testowanie)) buziaki kasia Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 kasia 26.09.05, 11:50 > gardło mnie boli(( i katar sie przypałętał. fuj! Mam nadzije, ze juz zaczelas jesc czosnek! I witaminke C albo rutinoscorbin. Zycze szybkiego wyzdrowienia! > ale za to męża mam cały dzień w domu, a to bardzo rzadkie dobro jest. Super! U mnie jak ja jestem w domu to nie ma meza, albo on jest a ja siedze w szkole. tylkow weekendy jestesmy oboje. > sobotnie zajecia bardzo fajnie poszły))) na 4 grupy jedną mam świetną, jedna > dobrą i 2 niestety słabe, ale i tak jestem bardzo zadowolona)) Fajnie! A z czego prowadzisz te zajecia? To sa wyklady czy cwiczenia? > Pozdrawiam! Althea Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: kasia 26.09.05, 11:59 czosnek odpada(( jak go czuję to mi niedobrze(( w ogóle wszystkie domowe sposoby odpadają, bo mleka z masłem i miodem nie cierpię, a od syropu z cebuli rzygam. sok z malin goracy pozostaje... mam zajęcia z socjologii z elementami antropologii kulturowej, cwiczenia. jak na razie fajnie. k. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: kasia 26.09.05, 22:27 > czosnek odpada(( jak go czuję to mi niedobrze(( w ogóle wszystkie domowe > sposoby odpadają, bo mleka z masłem i miodem nie cierpię, a od syropu z cebuli > rzygam. sok z malin goracy pozostaje... No wiesz co?? Taka duza dziewczynka... No to miod moze jeszcze... bez mleka. > > mam zajęcia z socjologii z elementami antropologii kulturowej, cwiczenia. jak n > a > razie fajnie. Fajnie masz! Ja niestety caly czas jestem po drugiej stronie katedry... i mam tego juz serdecznie dosyc. Ilez mozna sie uczyc... juz nie daje rady. Kasiu, niedlugo zostaniemy tu chyba same na tym letnim forum... dobrze, ze pogoda przynajmniej letnia ciagle. Pozdrawiam! Althea Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: kasia 27.09.05, 20:51 chyba rzeczywiście zostałyśmy tu we dwie. bo Anetka jakaś milczaca ostatnio, a Owiesia to chyba na dobre uciekła... mam grypę zołądkową. poprzednią noc spędziłam całą w toalecie, a dziś normalnie nie mam siły ręką ryszyc(( przeleżałam cały dzień w łóżku. pocieszam się, że podobno taka grypa szybko przechodzi. u mnie dzis 13dc i jakieś działania powinnismy podjąc, ale nie mam siły zupełnie, więc chyba stracimy ten cykl, cholera jasna! nosz, wkurzona jestem! nie miało się kiedy cholerstwo przypałętac((( kasia Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: kasia 27.09.05, 21:21 > chyba rzeczywiście zostałyśmy tu we dwie. bo Anetka jakaś milczaca ostatnio, a > Owiesia to chyba na dobre uciekła... No na to wyglada. > > mam grypę zołądkową. poprzednią noc spędziłam całą w toalecie, a dziś normalnie > nie mam siły ręką ryszyc(( przeleżałam cały dzień w łóżku. pocieszam się, że > podobno taka grypa szybko przechodzi. Przechodzi szybko, ale uwazaj co jesz. Podobno juz nawet jak jest lepiej jak sie zje cos za ciezkiego to bol powraca. Wiec djetka lekkostrawna cie czeka. No i przygotuj sie na powtorke z rozrywki... to jest bardzo zarazliwe wiec moze nie ominac Tosi i twojego meza (oby ominelo!). > > u mnie dzis 13dc i jakieś działania powinnismy podjąc, ale nie mam siły > zupełnie, więc chyba stracimy ten cykl, cholera jasna! nosz, wkurzona jestem! > nie miało się kiedy cholerstwo przypałętac((( W takie sytuacji, to chyba nawet lepiej sie powstrzymac, nawet jakby sily przyszly... Trudno, nie zawsze jest tak jak sie chce. Ni eprzejmuj sie! Widocznie tak milo sie to wszystko ulozyc. To wszystko jest dzies zapisane! U mnie jeszcze pare dni do owu, ale jak narazie tez nie mam na nic sily. Po calych dniach albo siedze w domu albo nad praca domowa. Jak koncze to juz mi sie nic kompletnie nie chce. No i jak tu myslec o staraniach... Pozdrawiam! Althea > kasia Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: kasia 27.09.05, 21:34 ja jestem ostatnia(( Wojtka dopadło w czwartek, Tośkę w niedzielę a mnie wczoraj((( mam nadzieję, że jutro juz bedzie lepiej)) i dzięki, że mnie ostrzegłaś o nawrotach, bo pewnie bym nie uważała. k. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: kasia 27.09.05, 22:11 > ja jestem ostatnia(( Wojtka dopadło w czwartek, Tośkę w niedzielę a mnie > wczoraj((( > mam nadzieję, że jutro juz bedzie lepiej)) To juz macie to za soba! Teraz juz moze byc tylko lepiej! > i dzięki, że mnie ostrzegłaś o nawrotach, bo pewnie bym nie uważała. To raczej nie mawroty choroby... ale lepiej nie obciazac od razu zoladka, bo reaguje bolem. Nawrotow wszystkich objawow nie powinno byc. Zycze wam wszystkim zdrowka jak najszybciej!! Althea Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 28.09.05, 13:56 Hejka! ozdrowiałam juz)) rzeczywiście grypa żołądkowa mija szybko, ale potrafi wymęczyc straszliwie. mam nadzieję, że jeszcze zdążymy na owulację)) i że się uda tym razem)) buziaki dla Was kasia Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 28.09.05, 14:29 Super, ze juz jestes zdrowa! To do dziela w takim razie! Pozdrawiam! Althea Odpowiedz Link Zgłoś
meegrena Re: letnie starania 28.09.05, 19:31 Jestem, jestem, dziewczyny! No,wybaczcie, ale u mnie dzisiaj 16 dc więc same rozumiecie hm hm A tak na powaznie to jestem w kropce. Wspominałam Wam już, że zaopatrzyłam się w testy owu, no i testuję testuję i cisza. Dzisiaj 16 dc, test wyszedł negatywnie, brzuch mi rozrywa więc sama już nie wiem... W każdym bądź razie działamy, ale jakoś tak nie mam przekonania. Współczuję szczerze tej grypy, okrrrropieństwo!!!! Życzę dużo zdrówka! Ja od poniedziałku siedziałam w domu, ale ze względu na Adasia - znowu chory - niestety. Jutro już wyruszam do pracy a przy Adasiu zmieni mnie teściowa. Ale przyznam szczerze, że siedzenie w domu całkiem mi odpowiada - no, gdyby tylko synek był zdrowy. Buziaki dla wszystkich Pa pa A. Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 28.09.05, 20:00 > Jestem, jestem, dziewczyny! No,wybaczcie, ale u mnie dzisiaj 16 dc więc same > rozumiecie hm hm > A tak na powaznie to jestem w kropce. Wspominałam Wam już, że zaopatrzyłam się > w testy owu, no i testuję testuję i cisza. Dzisiaj 16 dc, test wyszedł > negatywnie, brzuch mi rozrywa więc sama już nie wiem... W każdym bądź razie > działamy, ale jakoś tak nie mam przekonania. Dzialajcie, dzilajcie! I zycze II kresech na tescie za dwa tygodnie! Skoro brzuch ci rozrywa to owu musi byc! > Współczuję szczerze tej grypy, okrrrropieństwo!!!! Życzę dużo zdrówka! > Ja od poniedziałku siedziałam w domu, ale ze względu na Adasia - znowu chory - Mam nadziej, ze synek bedzie wkrotce zdrowy! Pozdrawiam! Althea Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 29.09.05, 13:10 Anetka, fajnie, że jeszcze tu zaglądasz)) zdrówka dla Adasia)) o testach owu nic nie wiem niestety, ale wiem, że ciężka "praca" dzień po dniu zwiększa szanse)) u mnie znów dolegliwosci żołądkowe(( kasia Odpowiedz Link Zgłoś
meegrena Re: letnie starania 29.09.05, 16:48 Pewnie, że zaglądam. Dzięki, Adaś wraca do zdrowia! "Pracujemy" dzień po dniu, wyniki za 2 tyg. Współczuję tych dolegliwości, może trzeba do lekarza? Pomyśl o tym Buziaki Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 29.09.05, 17:23 Hej! 900 post jest moj! Wlasnie wrocilam od higienistki... i nie bylo tak zle jak myslalam, ze bedzie. Kasiu, mam nadzieje, ze to tylko chwilowe i ze zadne objawy juz nie wroca. Uwazaj z jedzeniem, polecam raczej lekkostrawne i w malych ilosciach Anetko, mam nadzieje, ze za 2 tyg. beda dwie tluste krechy na tescie. Bajajaka, zagladaj do nas! Owiesia byla widzina na forum, na babjajakowych czerwcowkach! Pozdrawiam! Althea Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja zagladam, zagladam! 29.09.05, 20:00 Zagladam i to codziennie, tylko nie pisze, przepraszam. Widzisz Althea mowilam ze nie bedzie tak zle! Z zebami lepiej sie uporac przed zajsciem w ciaze. Teraz tylko sie starac i strac. Nasze forum CZERWIEC 2006 zaczyna sie rozrastac liczy juz 10 foremek i ok 4 gosci! Zapraszam serdecznie na razie jako gosci a potem kto wie... (Bardzo bym sie cieszyla jakby wam sie udalo juz w tym cyklu, trafilybyscie wtedy na nasze czerwowe forum oj jak by bylo fajnie!) Pozdrawiam serdecznie (przepraszam za poprzedni post, ale gafa...) Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: zagladam, zagladam! 29.09.05, 20:12 > Zagladam i to codziennie, tylko nie pisze, przepraszam. To pisz cos czasami! Ja tez was podgladam na Czerwiec2005... ale tez nic nie pisze... bo co sie bede wyrywac... > > Widzisz Althea mowilam ze nie bedzie tak zle! Z zebami lepiej sie uporac przed > zajsciem w ciaze. Teraz tylko sie starac i strac. To moj maz mnie tak nastraszyl... a bylo naprawde ok. W zyciu takich wyczyszczonych zebow nie mialam jak dzisiaj) Kamien usuniety, nie bylo go duzo. Zostalam poinstruowana jak czyscic zeby zeby bakterie sie nie zbieraly. Mam zalecone czyszczenie przestrzeni miedzyzebowych codzinnie nicia dentystyczna i specjalna malenka szczoteczka. No a najbardziej dumna jestem z tego powodu, ze rozmawialam z ta pania caly cas po szwedzku! > Nasze forum CZERWIEC 2006 zaczyna sie rozrastac liczy juz 10 foremek i ok 4 > gosci! Zapraszam serdecznie na razie jako gosci a potem kto wie... (Bardzo bym > sie cieszyla jakby wam sie udalo juz w tym cyklu, trafilybyscie wtedy na nasze > czerwowe forum oj jak by bylo fajnie!) Super! Zagladam tam do was i czytam! Pozdrawiam! Althea > Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 30.09.05, 20:51 Wreszcie udalo mi sie cos w siebie wcisnac... cale popoludnie bylo mi niedobrze i zbieralo mnie na wymioty. Przed chwila zjadlam obiad i nawet wszedl, chociaz poczatkowo myslalam, ze nic z tego nie bedzie. Pierwszy raz od 6 tygodni mam wolny weekend! Co za luksus! A co u was?? Jak zdrowko u was i dzieciaczkow? Co u zaciazonych? Czekam na wiesci! Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: letnie starania 30.09.05, 21:16 czesc u nas wszystko dobrze alicja zdrowa i rozrabia jak sie da nie mam pojecia co to bedzie jak bedzie 2 dzidzi) ja czuje sie bardzo dobrze zaczelam juz 5 m licze ze niedlugo wszystkie domnie dolaczycie. We wtorek kupilismy sobie auto bo z 2 dzieci ciezko bylo by mi sie ruszyc z domu autobusem lub piechota. Alicja bardzo polubila nasz samochodzik jezdzi nawet sama w tyle Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 30.09.05, 21:28 Super, ze czujesz sie dobrze i ze wszystko u ciebie dobrze! Jakie auto kupiliscie, jesli mozna spytac? Bo my wlasnie szukamu... juz mielismy kupic Toyote Corolle... ale moj maz wzial ja na dluzsza jazde probna i stwierdzil, ze jest za glosna. Pozdrawiam! Althea Odpowiedz Link Zgłoś
lalisia78 Re: letnie starania 30.09.05, 21:33 my kupilismy lanosa bo jest tanim autem a zwglednie mlode bo z 2001 na drozsze nas w tej chwili nie stac mamy kredyt na mieszkanie no i juz prawie 2 dzieci wiec pracuje tylko maz. Tojota nie jezdzilam wiec nie wiem jakchodzi mi sie podoba skoda ma moj tata i brat w poniedzialek tez ma odbior skody Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 30.09.05, 22:50 Wieczorne buziaczki! u nas już dobrze wszystko)) kwitnące jesteśmy obie)) jeśli chodzi o pojazdy to nie mamy. ja również licencji na prowadzenie nie posiadam)) w ogóle to ostatnio boję się jeździc samochodem! może mi jeszcze przejdzie)) kupiłam sobie dzieś bilety na koncert Garbarka i jestem przeszczęśliwa)) kasia Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 02.10.05, 13:16 super z tymi biletami! Kiedy koncert? Ja tez nie mam lecencjii na prowadzenie! I dobrze mi w roli pasazera... ale maz bardzo chce mnie nauczyc jezdzic... ale aktualnie nie mam czym. A jak juz cos kupimy, to tez bedzie szkoada nowego samochodu na moje nauki. Dobrze, ze juz zdrowi jestescie! Widze, ze jestes tez na Pazdziernikowych. Tam wiecej towarzystwa, ale nei zostawiajmy letnich. Buziaki! Althea Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 02.10.05, 17:13 nie mam zamiaru letnich porzucac))) one fajne są)) Basia- oglądałam nowy suwaczek, fajny jest)) wątek czerwcowy rozrasta Ci się zankomicie)) kto wie może my też się jeszcze na niego załapiemy? chociaż wątpię(( bo znów nie mam tego przeczucia... pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Re: letnie starania 02.10.05, 19:22 Serdecznie zapraszam do na czerwcowy watek :o) Ciesze sie ze tam zagladacie, bardzo bym sie cieszyla, jakbyscie tam wszystkie dolaczyly! Zycze przyjemnych i owocnych staranek Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 30.09.05, 22:51 aaa, mój tata ma skode i też ją lubię)) i ona się wcale nie psuje)) k. Odpowiedz Link Zgłoś
meegrena Re: letnie starania 02.10.05, 20:58 Witajcie, co do samochodów to wygląda na to, że moja rodzinka jest najbardziej zmotoryzowana Ja mam prawo jazdy od 17 r.ż. i uwielbiam prowadzić. Mamy każdy po swoim autku - mąż lekko "przechodzoną" Nexię a ja Mitsubishi Colta, którego dostaliśmy z Adasiem w marcu na urodziny - hihi. Poza tym to u nas wszystko ok, Adaś wrócił już do zdrowia, jutro idzie po 2 tyg. przerwie do swojego ukochanego żłobka. Buziaki Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 02.10.05, 22:34 Nosz Anetka, tosz Ty jesteś demonem szos)) a może demonicą))?? całuski dla Adasia k. Odpowiedz Link Zgłoś
meegrena Re: letnie starania 03.10.05, 08:06 Witajcie poniedziałkowo! Oj, tam - zaraz demonicą hi hi hi. Tak sobie śmigam moim autkiem. Odstawiłam synka do żłobka - był taki uradowany! Stęsknił się okropnie za swoimi ciociami! A co tam u Was, dziewczyny? Jakaś cisza znowu nastała... Pa pa Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 03.10.05, 09:34 Hej! Ja jeszcze dlugo sobie autkiem nie posmigam... ale w najblizszych dniach mamy miec telefon i mamy isc zobaczyc i przejechac sie autkiem, ktore ewentualnie mamy kupic. To fajnie, ze twoj maly tak chetnie chodzi do zlobka. Ja nawet wczesnie dzisiaj wstalam... ale nie moglam sie dostac na forum. Mam czas do 12 a pozniej znowu do szkoly. Buziaki! Althea Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine HUrra! 03.10.05, 08:10 Muszę się z kimś podzielić, bo zaraz mnie rozsadzi! Udało się! Dzisiaj rano zobaczyłam na teście dwie kreseczki! Po prostu nie mogę w to uwierzyć. Test leży przede mną, a do mnie jeszcze nie dociera. Jakoś specjalnie na to nie liczyłam, bo wydawało mi się, że przegapiliśmy najlepszy moment, a tu taka niespodzianka! Testowałam dzisiaj, bo dzisiaj męża urodziny - no i ma prezent! Liczyłam na to po cichu, bo coś mnie brzuch dziwnie pobolewał, ale oprócz tego zero objawów. Pozdrawiam Was wszystkie, przesyłam moc fluidków i życzę wszystkim dwóch kreseczek! Bajakaju - pamiętasz mnie? W ubiegłym miesiącu testowałyśmy mniej więcej w tym samym czasie. A teraz własnie przeczytałam starsze posty i widzę, że Tobie też się udało! Gratuluję serdecznie i spieszę na wątek czerwcowy! Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Gratulacje eglantine!! 03.10.05, 09:36 Ciesze sie z toba z twoim dwuch kreseczek! Super prezent na urodziny meza! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: Gratulacje eglantine!! 03.10.05, 11:36 gratulacje Eglantine)) głaszczę brzuszek! i dzięki za fluidki)) kasia Odpowiedz Link Zgłoś
meegrena Re: Gratulacje eglantine!! 03.10.05, 11:42 No, ja równiez gratuluję! Z całego serca! Buziaki Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja serdeczne gratulacje!! 03.10.05, 12:07 eglantine - gratulacje! Ale sie ciesze! JUPI! Na czerwcu 2006 jest nas coraz wiecej! Zapraszm wszystkich!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meegrena Re: letnie starania 04.10.05, 10:14 Witam Was słonecznie! Czy jest tu jeszcze ktoś czy już wszystkie na wątku czerwcowym? Mam cicha nadzieję, że i ja się na niego załapię. Hmmm, to jednak okaże się nie wcześniej niż pod koniec przyszłego tygodnia.Dzisiaj u mnie 22 dc, czekamy... Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 04.10.05, 12:46 Ja tez tu jeszcze jestem i na pazdziernikowych staraniach. U nie starania w pelni, 14 dc, do testowania tez mniej wiecej 14 dni. Ja tez caly czas mam szanse zostac czerwcowa mama, zobaczymy jak to bedzie... Powodzenia dla wszystkich starajacych sie! Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 04.10.05, 13:21 Anetka, no co Ty??? Ja Cię tu samej nie zostawię)) Ja sobie teraz spokojnie czekam na rezultaty)) powinno byc wiadomo co i jak w końcu przyszłego tygodnia. buziaczki kasia Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 04.10.05, 13:26 To wyglada na to, ze ja najpozniej testuje... i zostane tu pewnie samiutka... Odpowiedz Link Zgłoś
meegrena Re: letnie starania 04.10.05, 13:43 Zwracam honor, Drogie Koleżanki! Ale jakby nie było to zostałyśmy juz chyba tylko we trzy. Kasiu! Kiedy dokładnie testujesz? Bo ja najszybciej w 13 października, w poniedziałek. Althea! Więcej optymizmu! Nawet nie myśl o tym, ze zostawimy Cię samą. Przecież dopóki watek nie opustoszeje to będziemy zaglądać, nie? Pozdrawiam z cieplutkiego Gdańska Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 04.10.05, 14:01 Super! Nie zostawiajcie mnie samej! Mam nadzije, ze odlaczymy wszystkie do bajakajowych czerwcoweczek. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 04.10.05, 19:03 Anetko- ja tez powinnam testowac 13 października, tylko mi wychodzi, ze to czwartek) kasia Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 04.10.05, 19:08 A u mnie chyba wlasnie sprawa sie rozstrzyga, bo brzusio mnie boli... jak co miesiac. Wiec za 2 tygodnie wszystko bedzie jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: letnie starania 04.10.05, 21:16 Dziewczyny, bardzo dziękuję za gratulacje i bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki, żeby Wam też się udało! Ja jeszcze nie wierzę. Dziś zrobiłam betę i jutro odbieram wyniki, może wtedy jakoś się przekonam Altheo, meegreno i bebell - jeszcze raz życzę wam powodzenia i będu tu do was zaglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
truskaweczka76 Re: letnie starania 04.10.05, 22:40 Cześć dziewczyny!!!Strasznie dłuuuuugo mnie tu nie było, zbyt długo!! Odrzucało mnie od komputera bardzo skutecznie. Niestety 8 godz. w pracy przy kompie daje mi dobrze popalić. Ale wróciłam i nadrobiłam zaległości. I bardzo się cieszę, że tak dużo z Nas zostanie mamusiami! Wszystkim bardzo gratuluję!!! Powiem Wam co u mnie. Tak jak pisałam wcześniej odstawiłam pigułk. Mój pierwszy cykl bez był straszny - hormony szalały, mąż był zestresowany - rozpłakałam się, kiedy nie wiedziałam czy iść na tenisa, czy jechać kupić nowe firanki. Bo generalnie od lipca chce pomalować mieszkanie, żeby jak juz nas będzie troje, nic takiego nie robić, by nie szkodzić dzidziusiowi. Przyśpieszyliśmy nasz wyjazd na wakacje,bo znaleźliśmy interesującą ofertę. Niestety, @ dopadła mnie już na Krecie. Ale nie dałam za wygraną i intensywnie wykorzystywaliśmy czas po.I tak rozpoczęliśmy starania na przełomie sierpnia i września. Jakoś specjalnie nie liczliśmy, kiedy będę miała owu. Czekałam na @ - pierwszą, która mogłaby nie nadejść, w/g wyliczenia miała mnie dopaść 24.09.- w sobotę. Ale dzień po /w niedzielę/ dostałam plamienia. Kurde, nie wiedziałam czy to okres taki skąpy czy tylko plamienie.Wyczytałam, że można mieć okres i być w ciąży (rzadko, ale zawsze). No i plamiłam dalej. W końcu w czwartek nie wytrzymałam i kupiłam sobie test. Zrobiłam. No i nic - tylko jedna krecha. Trudno( Za to w piątek dotsałam @ i to taką mega obfitą! Dziś /wtorek/ właśnie skończyłam, ale byłam już zrozpaczona - ile w końcu mozna chodzić z podpaską! i odstawiać męża. strasznie popsuła mi się cera - porobiły mi się wypryski, takie bolesne... Ale dziś już rozpoczęliśmy starania znów. W końcu to drugi cykl... Ale powiem Wam, że bardzo byłam nerwowa kiedy robiałam sobie test, a wiedziałam, że szanse mam nikłe. Tak więc jestem z wami i staram się ostro! Mam tylko nadzieję,że te plamienie nie niesie za sobą jakiś zmian hormonalnych większych... No to pozdrawiam i pędzę spać, bo pracę zaczynam o 7 rano( Trzymam kciuki za starające sie i obiecuję,że będęjuż w stałym kontakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
meegrena Re: Kasiu! 05.10.05, 08:13 No oczywiście, że 13 października to jest czwartek. Ja już w tym roztargnieniu patrzę na jakis stary kalendarz z 2003 roku!!! Wyobrażacie sobie? Truskaweczko! Spokojnie, spokojnie, trzeba się wyluzować. Wiem, że to się tak łatwo mówi, a sama czekałam na testowanie z wielkim napięciem... A teraz mam jakiś taki zdrowszy stosunek do tego wszystkiego - uda się to fajnie, a jeśli nie to dalej będzimy próbować - przecież to taka przyjemna sprawa te starania Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
bajakaja Trzymam kciuki 05.10.05, 12:47 Witam Dziewczyny! Ja tez tu zagladam codziennie(tylko nie zawsze pisze), zeby byc na biezaco i wiedziec co tam u Was slychac, bo musze przyznac, ze bardzo sie do Was przywiazalam. Bardzo bym chciala, zebyscie wszystkie co do jednej, trafily na watek czerwiec 2006 jako czerwcowe mamuski. Trzymam kciuki za wasze staranka! Meegrena ma racje, trzeba troche wyluzowac. Wiem, ze latwo sie mowi. Ale nie wiem czy pamietacie jak bylo u mnie: juz przestwalam wierzyc ze sie moze udac, i w momencie kiedy mialam duzo spraw na glowie, bylam w ciaglej gonitwie i nie mialamnawet czasu o tym myslec, to wlasnie WTEDY sie UDALO! Takze dziewczyny zycze duzo cierpliwosci i troszke "luzu". Wierze, ze sie Wam uada! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
idalkas Re: letnie starania 06.10.05, 13:09 Dziewczyny, witam po przerwie. Niestety nam się nie udało i 27 września dostałam @. Nie załamamłam się bo jak wcześniej pisałam miałam kontakt z dziewczynką chorą na cytomegalię, więc bałam się ew. zarażenia. A że przeciwciała pojawiaja sie dopiero po 2,3 tygodniach muszę darować sobie ten cykl bo nie chce ryzykować. Dziś mam 10dc ale starania dopiero za miesiąc. Trochę mi smutno. Zostaję tu więc z Wami, życząc oczywiście 2 kresek testującym Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 06.10.05, 14:40 Idaklas, widocznie tak mialo byc! Bedzie dobrze! U mnie juz nic sie nie da zrobic tylko czekac na rezultaty Buziaki! Althea Odpowiedz Link Zgłoś
meegrena Re: letnie starania 07.10.05, 08:35 Hej, hej! Jest tam kto? No, my czekamy, czekamy. Miałam się wyluzować, taka byłem mądra a tymczasem wsłuchuję się w siebe i rozmyślam. Mam takie jedno spostrzeżenie - bardzo czuje piersi. Tzn. nie tak bardzo jak przy Adasiu - ale wtedy było bliżej miesiączki. Ale np. jak dzisiaj spałam na brzuchu to bardzi mi "przeszkadzały" i generalnie są takie jakieś nabrzmiałe... Mam nadzieję, że to wszystko dobrze rokuje - hi hi hi A co tam u Was? Kasiu! Jak sie czujesz? Masz jakieś podejrzenia? Buziaczki Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 07.10.05, 10:28 Ja tez czekam. Nie chce sie dopatrywac objawow, bo zawsze sie cos da znalezc... tak jak miesiac temu. Wiec pozostaje czekac do terminu @ i testowac. Mam nadzieje, ze za tydzien zobaczycie dziewczyny wasze dwie krechy! Buziaki! Althea Odpowiedz Link Zgłoś
meegrena Re: letnie starania 07.10.05, 14:50 No ja wiem, wiem. Mnie sie też w poprzednim miesiącu nie udało, ale jak tak sobie porównuję to chyba nie miałam tych piersi takich, no, sama nie wiem. Althea, a Ty kiedy testujesz? Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
althea35 Re: letnie starania 07.10.05, 14:54 > No ja wiem, wiem. Mnie sie też w poprzednim miesiącu nie udało, ale jak tak > sobie porównuję to chyba nie miałam tych piersi takich, no, sama nie wiem. > Althea, a Ty kiedy testujesz? Najwczesniej 19. Z terminu owu, wnioskuje, ze wlasnie wtedy mam termin @. Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 07.10.05, 16:14 U mnie przeczuc o ciąży brak. objawów równiez. właściwie to nabieram pewności, że nie udało sie tym razem. moje wewnętrzne coś mi tak mówi. nie martwie się jednak)) wychodze z założenia: co sie odwlecze to nie uciecze))) Truskaweczko- witaj po przerwie)) i słusznie prawią Ci dziewczyny: najważniejsze to wyluzowac! nie stresowac się i spokojnie acz systematycznie zając się "pracą" nad maleństwem)) idalkas- buziaki! i nie stresuj się tak ta cytomegalią! buziaki dla Was Wszystkich)) kasia Odpowiedz Link Zgłoś
truskaweczka76 Re: letnie starania 07.10.05, 21:06 Helloł dziewczyny!!! Nie stresuję się za bardzo (przynajmniej jeszcze nie teraz), bo wychodzimy z założenia, że jak będzie to będzie. Więc sobie czekamy. Jednak po raz pierwszy w życiu robiłam sobie test ciążowy! Dziś spędziłam za to dzień z malerzem pokojowym! Po trzech miesiącach oczekiwania na "fachowca" wreszcie się doczekałam!!! Zresztą to już trzeci malarz (pozostali dwaj mnie wyrolowali - nie przyszli). Mamy gotową sypialnię!! Może niedługo zamieszka w niej jakas mała istotka?? Pozdrawiam i biegnę kończyć porządki) Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 10.10.05, 18:04 No, i chyba znów zaoszczędzę na teście( Plamię sobie znów od wczoraj, czyli w czwartek zamiast robic test będę się z @@@ witac((( Anetko, a jak u Ciebie??? Jakieś pozytywne przeczucia???? A tak w ogóle to może "nasz mamusie" be się troche poudzielały, napisały co u nich i przesłały troche fluidów??? Hej summerdays, lalisia, e_madziq, eglantine! Jakis raport proszę złożyc))) kasia Odpowiedz Link Zgłoś
bebell Re: letnie starania 10.10.05, 18:05 ooooo!!! i bajakaja oczywiście)) też się kolezankę o raporcik uprasza))) k. Odpowiedz Link Zgłoś