mj77 09.03.05, 09:48 od dwóch dni mam okropną opryszczkę na ustach, słyszałam, że u babek w ciąży to może być groźne? słyszłayście o tym? skończyłam 13tc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scotia Re: opryszczka 09.03.05, 10:21 Groźna może być tylko opryszczka narządów płciowych, więc spokojnie! Poszukaj innych postów na ten temat- a było ich wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
ktome Re: opryszczka 09.03.05, 11:06 Właśnie jestem po opryszczce....... Pomogły mi krople Echinacei......dziewczyny z forum tak radziły....... Na płatek kosmetyczny kroplołam trochetego specyfiku....i po dwóch dniach......NIC JUZ NIE MA.......moze trochę skórka schodzić z ust.....bo te kropelki są z alkoholem....... Ale warte przetestowania ....POLECAM....... Jak będziesz u lekarza to sprawdx czy nie masz opryszczki w miejscach intymnych ta jest niebezpieczna dla dzidzi....... pozdrawiam ...... M. 36/37 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
ktome Re: opryszczka 09.03.05, 11:08 Oczywiście kropiłam...... Sorki za błędy ale na kolanach wierci mi sie mój 3 letni synuś.......a następny w brzuchu...... Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: opryszczka 09.03.05, 11:28 ja słyszałam , że groźna ewentualnie jest taka co jest pierwszy raz, ale nie na pewno, ale wtórna to pikuś!!!! także głowa do góry!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katerol1 Re: opryszczka 09.03.05, 18:36 A ja się tutaj nie do końca mogę zgodzić z przedmówczyniami. Ja miałam opryszczkę w ciąży dwa razy tj w piatym tygodniu i w dziewiątym tygodniu i niestety w dziewiątym tygodniu opryszczka spowodowała u mnie obumarcie płodu.Po rozmowie z lekarzem dowiedziałam się, że jest ona szczególnie niebezpieczna w pierwszym trymestrze, także nie martw się , ciebie to już nie dotyczy Pozdrawiam Dodam,że była to opryszczka na ustach Odpowiedz Link Zgłoś
bernadka.1 Re: opryszczka 09.03.05, 22:46 ja również miałam opryszczkę na ustach w pierwszym trymestrze. Mój synek urodził się chory. Zastanawiam sie czy wirus opryszczki mógł na to wpłynąć. Odpowiedz Link Zgłoś
mj77 Re: opryszczka 10.03.05, 13:16 radziłam się lekarza, jak najszybciej wyleczyć i nie dopuścić w żadnym wypadku do żadnej grypy. Polecam gorąco krem na opryszczkę (lekarz zlecił) antivir, nałożyłam go na oprychę dopiero drugi raz, a czuję, że już się zmiejszyła. Odpowiedz Link Zgłoś