Dodaj do ulubionych

termin - Listopad 2005

04.06.05, 14:58
Co u was słychać? Jak dzidzie, ruszają się już trochę w Waszych brzuszkach,
bo moja jeszcze chyba nie bardzo (chyba, bo wydaje mi się , że ze 2 dni temu
poczułam coś przypominającego takie delikatne pojedyńcze trącania, ale nie
mogę na 100% stwierdzić, że to było to). Czekam na to, kładę się na plecach
po jedzeniu, bo wiem, że w ten sposób najlepiej wyczuć i nic. Jak u Was z
wymiarami dzidzi. Opisujcie wszystko co chcecie. Wasze radości i niepokoje.
Wspólnie fajniej przeżywać ten nasz fantastyczny okres w życiu.

Gorące całuski!!!

--Mój skarbek
tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20051107/dt/6/k/5e46/preg.png
Obserwuj wątek
    • ciapek7 Re: termin - Listopad 2005 04.06.05, 15:55
      cześć !ja właśnie byłam wczoraj u lekarza, zmierzył długość szyjki , wszystko
      ok. i średnicę główki dziecka, za miesiąc pierwsze usg zewnętrznie , no i
      posłuchałam przez sondę jak kopie i jak wali serducho smile mam niestety mało
      czerwonych krwinek i przepisał mi żelazo i witaminę B12.A przede wszystkim
      zalecił dużo zieleniny. No i zajadam smilePoza tym samopoczucie doskonałe, zresztą
      takie mam od samego początku, zero mdłości i wymiotów smile Pozdrawiam !
    • michalina761 Re: termin - Listopad 2005 04.06.05, 15:57
      Witam Eminka. Termin mam na 6 listopada. Od dwóch tygodni mam skurcze (chyba),
      mam odpoczywać i brać no-spe. Ruchów chyba nie czuję. Piszę chyba, bo mam
      problem z identyfikacją tego co się dzieje w brzuszku. Z samopoczuciem różnie
      to bywa.
      Pozdrawiam serdecznie.
      • eminka1 Re: termin - Listopad 2005 04.06.05, 16:02
        Witam Michalina, jakie skurcze? w jaki sposób to czujesz?
        Ja idę do lekarza 7 czerwca. Badania mam do odbioru 6-go, to będę miała świeże
        informacje - napiszę co słychać.

Pozdrawiam

--Mój skarbek
      • eminka1 Re: DO CIAPEK 04.06.05, 16:05
        Witam Cię. Jakie miałaś te wymiary, bo jak pójdę do mojego gina 7-go, to pewnie
        też będzie mi sprawdzał te wymiary, to będę mogła porównać.

Pozdrawiam

--Mój skarbek
    • djenne Re: termin - Listopad 2005 04.06.05, 17:16
      czesc
      ja mam termin na 9 listopada. ciesze sie ze znalazlam kogos kto jest tak samo
      dlugo w ciazy jak ja. ja chyba czuje jakies ruchy, ale nie jestem pewna -
      przypomina to bąbelki w brzuchu. a wy juz znacie plec?
      mnie pobolewa ciagle brzuch. bylam u lekarza. powiedzial ze wszystko ok, ze
      niektore sa delikatniejsze i czuje ze4 tam sie rozciaga, innych to nie rusza. a
      kupujecie juz cos dla dzidzi? urzadzacie im pokoj?
      ja mam zmartwienie jedno najwieksze, ze mamy wielkiego psa w domu, ktorego
      kochamy strasznie. ale on nie ma za dobrego charakteru - nie lubi obcych i
      martwimy jak sie dogada z dzieckiem. ale jestem dobrej mysli. pozdrawiam
      • eminka1 Re: termin - Listopad 2005 04.06.05, 17:40
        Witam Cię djenne. Odpowiadając po kolei na Twoje pytanka, to:
        1. nie znam niestety jeszcze płci ale jak pisałam wyżej idę 7-go do gina, więc
        może moja dzidziunia będzie taka kochana, że pokaże rodzicom co ma między
        nóżkami.
        2. Jeszcze nic nie kupuwałam, ale po połowie mam zamiar kupić jakieś ciuszki.
        3. Z remontem pokoju dla dzidzi ruszamy od 1 sierpnia, już mamy umówioną ekipę.
        4. Ja również mam pieska ale malutkiego (pinczerek). Też go bardzo kochamy i
        mam tylko nadzieję, że nie będzie zbytnio zazdrosny o maluszka. Piesek musi
        poczuć, że to małe, to członek rodziny. Oswoi się i jeszcze będzie go
        pilnował. A jakiej rasy jest wasz piesek? Niektóre bardzo lubią dzieci. No
        ale oczywiście trzeba być czujnym.

Pozdrawiam, czekam na dalszy ciąg pytań.

--Mój skarbek
        • arla5 Re: termin - Listopad 2005 04.06.05, 19:27
          Witajcie!!!a ja mam termin na 11 listopada.czuje juz male kopniecia w
          brzuszku,poza tym mam niska hemoglobine i biore zelazo,ale wiecie czego nie
          moge sie doczekac najbardziej?wlasnie rozpoznania plci,mamy juz 17 miesiecznego
          synka i ciekawe co teraz?pozdrawiam Was serdecznie.ide na nastepna wizyte w
          srode 8 czerwca.
          • kajka29 Re: termin - Listopad 2005 12.07.05, 20:24
            cześć ja też mam termin na 11.11 i juz wiadomo ,że to będzie druga córka,
            chociaż wszelkie objawy mam odwrotne niz w pierwszej ciąży, czuje się dobrze,
            jeszcze pracuje do 31.08 napewno, jedziemy na wakacje i mam nadzieje, że nad
            morzem mi brzuszek nie bedzie przeszkadzał, pozdrawiam gorąco- Kasia-poznań
        • djenne Re: termin - Listopad 2005 04.06.05, 19:41
          nasz pies waży 40 kg i przypomina doga smile.
          hmm. a jakie kupujecie meble do tego pokoju? my ogladaliśmy w ikei, bo to
          zasadzie jedyny sklep jako taki odpowiadający naszym gustom, ale były jakieś
          liche...
          a ta za miska hemoglobina to jaka, ja ostatnio miałam 12.7, co chyba jeszcze
          jest znośne. a i nie jem mięsa.pozdrawiam
          • bergo1 pies 04.06.05, 21:34

Hej! Moi rodziece posiadali w domu psa przed moim urodzeniem. Byl to wielki owczarek niemiecki nie lubiacy obcych osob i tez sie obawiali jak mnie przyjmie. Pokazali mnie psu (Basior sie wabil) zaraz po przyjsciu ze szpitala - obwachal i nie wykazal zadnego zainteresowania. Do konca swego psiego zycia (zdechl jak mialam 7 lat) mnie z gory na dol zlewal i olewalsmile Nigdy nie reagowal na moje wolania smile

ps. mam termin na 11.11.
      • gosiak752 Re: termin - Listopad 2005 09.06.05, 16:11
        Witam wszystkich
        Piszę po raz pierwszy. Mam termni na 25 listopada. Jestem teraz w 16 t.c. Czy
        jest tu jakaś ciężarówka z Gdańska?
        Pozdrawiam
        • sylwia131 Re: termin - Listopad 2005 14.06.05, 11:40
          gosiak752 napisała:

> Witam wszystkich
          > Piszę po raz pierwszy. Mam termni na 25 listopada. Jestem teraz w 16 t.c. Czy
          > jest tu jakaś ciężarówka z Gdańska?
          > Pozdrawiam
          No jest !!!! Cześć ja mam termin na 24 listopada może 25 wiec ja Tysmile
          mieszkam w Gdańsku i to moej pierwsze baby strasznie się cieszymy z meżem!
          JAk Twój brzusio? bo mój dopiero zacyna być widac i od poczatku przytyłam tylko
          1 kg?
          Napisz szybkosmile
    • djenne Re: termin - Listopad 2005 04.06.05, 19:44
      Aaaaa
      I zapomniałam zapytać. Pracujecie jeszcze normalnie. Ja robię doktorat na
      uczelni i choć może nie jest to zbyt ciężkie to już wolałabym sobie posedzieć w
      domu a nie oglądać studentów i siedzieć w gorącym pokoju.
      i mam 26 lat. a wy?
    • michalina761 Re: termin - Listopad 2005 04.06.05, 19:59
      Eminka, zaczęło mi się pod koniec 16tc. To moja pierwsza ciąża, więc nie
      potrafię nazywać tego co dolega. Czułam to jako twardnienie macicy, w nocy było
      to na tyle silne, że mogłam wymacać jej kształt. Nie czułam bólu, ale z
      zaniepokojenia uznałam to za nieprzyjemne. Oczywiście byłam u lekarza, ale nie
      zrobiono mi KTG. Gdyby to było miesiąc później, to możnaby przyjąć że to
      skurcze przepowiadające. A teraz? Mówił, że może to Maluch tak się obraca. W
      każdym razie nie wiadomo co to. Mam dużo odpoczywać i brać nospe. Nie wiem czy
      mam się martwić...
      I jescze coś Ci powiem- bardzo chciałabym znać płeć Malucha. Od początku mam
      przeczucia na synusia... A jak u Ciebie?
      • mgosiaczek1 Re: termin - Listopad 2005 14.06.05, 13:29
        cześć michalina, jestem w 19 miesiącu, termin mam na 8 listopada, też mam
        skurcze i martwi mnie to , w pierwszej ciąży też miałam i skończyło się to w
        szpitalu, mój nr gg 4956682, napisz koniecznie, pogadamy o tych skurczach,
        pozdrawiam
        • r.kruger Re: termin - Listopad 2005 14.06.05, 14:59
          Cześć ja powinnam urodzić 12 listopada,ale myslę że podobnie jak pierwsze
          dziecko i to się pospieszy.Czuję jak mój lokator się rusza.Skurcze miałam i
          teraz musze leżeć na L4.
          Pozdrawiam wszystkie mamy smile
    • bergo1 Nagly wstret do tesciowej!! 04.06.05, 21:44
      Hej!!

Mam termin na 11.11 , mam 25 lat i pracuje fizycznie. Od samego poczatku ciazy dokuczaja mi bole miesiaczkowe (co jakis czas), od niedawna zaczynaja bolec pachwiny itp - ale to wszystko normalne wiec jakos znosze i odliczam dni do wakacji i urlopu. Rowniez wydaje mi sie ze 3 i 4 dni temu wyczulam ruchy dziecka - po jedzeniu w pozycji lezacej ,mialam uczucie poruszajacego sie pecherzyka powietrza. Bylo to nowe i dziwne uczucie.

Usg zewnetrzne mialam w 12 tygdoniu i dzieciak wygladal ok, wymiary w normie. 16 czerwca ide na te najwazniejsze usg i sie dowiemy w jakim stanie zdrowia jest dziecko. Plci nie chcemy znac.

Ostatnimi czasy mam bzika i szajbe na punkcie wozkow dzieciecych, ogladam wszystkie napotkane na ulicach i wieksozsc mi sie nie podoba.
      Z humorami ogolnie jest ok, ale w ten weekend jestem sama w domu, gdyz maz wyjechal z kumplami na 2 dni, i za kazdym razem jak dzwoni to na niego krzyczee i robie awantury o ten wyjazd!! Mimo, ze sama go wczesniej namawialam do wyjazdu!!!! TO JEST CHORE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie zauwazylam jakis zachcianek jedzeniowych, ani naglego odrzucenia od ktorys dan. Jedyne co mam to wster do TESCIOWEJ!!! Zupelnie chory, po przed ciaza nasze stosunki byly bardzo poprawne. Tesciowa ma 53 lata, nie wtraca sie w nasze zycie (tylko dzwoni czesto z pytaniami co slychac), pomagaja jak trzeba...jest (bylo) bardzo ok!! A teraz!!!!!! Nie znosze!!! Biedny moj maz nie potrafi tego zrozumic. JA TEZ NIE!!! A najbardziej mnie wkurza jak sie zachwyca rosnacym brzuszkiem ( ona ma bzika na punkcie malych dzieci, maz jest jedynakiem, pierwszy wnuk). wrrrrrrrrrrrr
    • ciapek7 Re: termin - Listopad 2005 05.06.05, 12:24
      cześć ! nie wiem czy dobrze odczytam bazgroły mojego lekarza, ale spróbuję :
      długość kanału 46 mm, BPD 42 mm, według usg był to 17 tydzień i 4 dzień.
      Poruszyłyście tamat piesków. Ja też mam 11 miesięczną sunię, posokowca
      bawarskiego, zwierzę jest bardzo żywe i jeszcze nie do końca poważne, ale
      sprawdzaliśmy , jak reaguje na małe dzidzie. Okazało się, że w kontakcie z
      kilku i kilkunastomiesięcznym bobasem wypada znakomicie, całkowicie
      przyjacielski stosunek, zero agresji i zazdrości. Staramy się, aby zwierzyna
      miała dość częsty kontakt z dzieckiem, zanim pojawi się nasze, żeby nie było
      dla niej to jakieś wydarzenie wielkie. A jeśli chodzi o higienę , to ja nigdy
      nie byłam pedantką i nie mam w domu sterylnego laboratorium i myślę , że takie
      warunki nie spowodują problemów. Pozdrawiam wszystkie listopadówki !
      • sisi55 Re: termin - Listopad 2005 06.06.05, 17:57
        Cześć!!!
        Ja mam 26 lat , termin na 17 listopada.

Ogólnie czuje się dobrze, nie miałam żadnych mdłości, tylko brzuszek mnie
        trochę bolał, no i teraz czasami pobolewa.
        Też mam nienajlepsze wyniki krwi, więc biorę żelazo.

No i przede wszystkim: nie mogę doczekać się, kiedy poznamy z mężem płeć
        naszego dzieciaczka - oboje twierdzimy, że będzie to chłopak!!!

Za wózkami też się powoli rozglądam.
        Remont mamy juz za soba - zostało nam tylko kupno mebelków i innych akcesoriów,
        ale tym zajmiemy się pewie po wakacjach.

A jeśli chodzi o wyczuwanie ruchów, to sama nie wiem. Coś tam czuję, ale to
        chyba jeszcze za wcześnie, więc na razie staram się nie zaprzątać tym sobie
        głowy.

Czekam na USG połówkowe!!!!!!!

• sylwiad5 Re: termin - Listopad 2005 06.06.05, 10:21
      czesc kochana.moja dzidzia zaczela juz kopac w 18 tygodniu i to doslownie
      kopac.wariuje juz tak 2 tygodnie siuper uczucie.masz racje jak lezysz na
      pleckach to czuc najlepiej bo brzuch naciagniety.caluje pa
      • joanna1982 Re: termin - Listopad 2005 06.06.05, 20:15
        Hej dziewczyny!
        Ja mam termin na 27 listopada.Mam 23 lata. To moja druga ciąża. Obecnie jestem
        na urlopie wychowawczym. Samopoczucie teraz już jest ok. Przez pierwszy
        trymestr dokuczały mi ogromne nudności. Zachcianek żadnych nie mam. Ogólnie jak
        na razie jest dobrze. Ostatnio tylko antybiotyk brałam bo miałam zapalenie
        pęcherza moczowego sad Ruchy dzidziusia czułam leciutko 2 razy ale jeszcze
        troszke poczekam żeby miec pewność że to właśnie to smile. Ciąża "leci" mi bardzo
        szybko bo mam córeczkę prawie roczną i jest przy niej co robić.
        Płci dzidzi nie chce znać najważniejsze żeby zdrowa byłasmile
        Do lekarza ide dopiero 21 czerwca a w lipcu bede miała badanie prenatalne żeby
        wykluczyć wadę serca u dziecka.
        Trzymajcie się, wszystko będzie dobrze
        Pozdrawiam
        Asia, mama prawie rocznej Natalki i bąbla 16 tc
    • agilator Re: termin - Listopad 2005 07.06.05, 09:40
      Przepraszam a czy możesz mi powiedzieć kiedy zaszłaś w ciążę że wyszedł termin
      na listopad tak mniej wieecej... dzięki
    • kaaskaa17 Re: termin - Listopad 2005 07.06.05, 13:17
      Czesc dziewczyny ja mam termin na 22 listopada, ciesze sie i jednoczesnie boje
      bo mam 9 miesieczna coreczkesmilemoj numer gg dla chetnych do ppogaduszek
      przewaznie wieczorem to 516428. Pozdrawiam Dorota
      • eminka1 Re: termin - Listopad 2005 08.06.05, 12:31
        Cześć listopadóweczki. Ja właśnie wczoraj (18 tc) dowiedziałam się, że będę
        mieć synka. Widać to bardzo wyraźnie na zdjęciu. Bardzo się cieszę, bo mam już
        córeczkę, więc mała odmiana, za to ona dużo mniej - bardzo nastawiła się na
        siostrzyczkę, ale myślę, że to tylko chwilowe niezadowolenie. Za 2 tyg. mam USG
        połówkowe, to zobaczę jeszcze więcej. Mam pytano - czy słyszałyście o takim
        przypadku, że w tym tygodniu ciąży było widać ewidentnie chłopca, a później się
        zmieniło na dziewczynkę? lub na odwrót?
        Trzymajcie się cieplutko

--Mój synek
        • sisi55 Re: termin - Listopad 2005 08.06.05, 12:56
          Gratuluję synka!!!

Ja też chcę juz wiedziec, ale moj lekarz czeka do połówkowego!!! sad(

Zastanawiamy się z mężem nad UGD 3D. Czy któraś z was robiła? Czy jest warto?
          • kaaskaa17 Re: termin - Listopad 2005 08.06.05, 13:40
            Czesc sisi55, z tego co wiem na temat usg 3d to sie oplaca moja bratowa byla i
            super widac tylko ze jest drogie. Pozdrawiam wszystkie mamysmile
          • kaaskaa17 Re: termin - Listopad 2005 08.06.05, 13:40
            Czesc sisi55, z tego co wiem na temat usg 3d to sie oplaca moja bratowa byla i
            super widac tylko ze jest drogie. Pozdrawiam wszystkie mamysmile
            • eminka1 Re: termin - Listopad 2005 08.06.05, 13:51
              Ja właśnie również mam zamiar zapisać się na USG 3D. Myślę, że zrobię to w 23
              tc.
              Papatki
          • gosiak752 Re: termin - Listopad 2005 09.06.05, 16:14
            Hej

Robiłam USG 3D i 4D w 14 t. c. Nie zapomniane wrażenia jeżeli masz taką
            możliwość to zrób je. Ja i mój mąż byliśmy zachwyceni tym co udało się
            zobaczyć. Niesamowite przeżycie.
            Polecam
        • delta.x Re: termin - Listopad 2005 08.06.05, 13:49
          Hej, ja też 2 tygodnie temu dowiedziałam się, że będzie chłopczyk, to był 17
          tydzień, jednak lekarz powidział mi, że to jeszcze niepewna informacja i jak za
          miesiąc zobaczy to samo to już wpisze do karty (to już za 2 tygodnie smile). Mam
          już córeczkę, i ona marzy o braciszku. Pozdrawiam smile
          Aha - 2 dni temu poczułam pierwsze porządne kopniaczki smile
          • eminka1 Re: do delta.x 08.06.05, 13:56
            Witam Cię ! to znaczy, że ruchy poczułaś w 19tc - ufff - ulżyło mi, bo ja
            jakieś bąbelki czuję, ale kopniaków jeszcze nie i już się zamartwiam mimo tego,
            że na wczorajszym USG było wszystko ok. Myślałam, że jeżeli to druga ciąża to
            poczuję je wsześniej.No cóż, czekam cierpliwie.

Trzymaj się cieplutko

--Mój synek
    • nikola313 Re: termin - Listopad 2005 08.06.05, 21:58
      Mysle ze moge dolaczyc do was...
      Termin mam na 17.11.i prawdopodobnie bedzie synus.
      Wczoraj bylam na USG i jak narazie wszystko wporzdku z malutkim oby tak do
      konca!
      Pozdrawiam wszystkie mamy!
      • sisi55 Re: termin - Listopad 2005 08.06.05, 22:14
        Ojej!!!
        Masz taki sam termin jak ja!!!

A to, że będzie synuś potwerdziło USG???

• nikola313 Do sisi 09.06.05, 12:13
          Tak powiedzial mi ze bedzie synus-mowil ze widzi malutkiego sisiaczka
          Bardzo sie ciesze mimo ze w domku mam juz jednego lobuziaka ma 6lat!
    • kaaskaa17 Re: termin - Listopad 2005 09.06.05, 13:49
      czesc dziewczyny wczoraj poczulam pierwszy wyrazny ruchsmile w piatek ide do
      lekarza ciekawe moze powie mi czy to chlopczyk czy dziewczynkasmile) mam juz core
      moze teraz bedzie chlopczyksmilePozdrawiam Dorota
      • sisi55 Re: termin - Listopad 2005 13.06.05, 19:29
        Coś długo nie piszecie!!!!!

Ja czuję już doś wyraźne ruchy, czasem kopniaczki smile)
        A na USG jesteśmy umówieni dopiero na 30 czerwca, ale za to na 3D. Ciekawe jak
        to wszystko będzie wyglądało??!!!
    • siwa77 Re: termin - Listopad 2005 14.06.05, 12:57
      Cześc.Jestem w 17 tc z drugim dzieckiem. Termin porodu mam na 28
      listopada.Dzisiaj poczułam lekkie poruszenie w brzuszku.Pozdrawiam wszystkie
      mamy.
      • djenne Re: termin - Listopad 2005 14.06.05, 17:42
        czesc
        A jak tam wasze wakacje???
        Jedziecie gdzieś dalej?
        Ja tylko na 2 tygodnie w góry, na pierwsze 2 tygodnie sierpnia, ale mam
        niedaleko bo 120 km.
        ale biorę slub 20 sierpnia!!!
        a wy wszystkie macie juz mężów?smile
        A czy robicie za każdym razem badanie krwi i moczu przed wizytą u ginekologA?
        Ja tak, a on mówi że jestem przewrażliwona. Ale jak na przykład wykryć infekcje
        pęcherza, o którą podobno w ciąży łatwo?
        pozdrawiam
        pozdrawiam
      • graza9 Re: termin - Listopad 2005 16.06.05, 20:33
        Cześć. Dołączam i ja z moim 20 tc brzuszkiem. Ruchy poczułam już dwa tygodnie
        temu. to moja druga ciąża i chyba troszkę gorzej ją znoszę, może dlatego że po
        domu biega półtoraroczny brzdąc i nie mam kiedy odpocząć smile). Ale nie narzekam
        i z niecierpliwościa czekam na LISTOPAD.
        Pozdrawiam.
    • mrowka75 FORUM LISTOPAD 2005 16.06.05, 22:52
      HEJ
      Przyjdźcie na specjalnie założone forum dla listopadówek:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27628
      Jest nas tam dużo i równie fajnie się gada.
      Pozdrawiam
      • r.kruger Re:LISTOPAD 2005 drugie dziecko 18.06.05, 20:41
        Cześć u mnie też biega 18m synek,szkoda mi że nie moge go brać na ręce(miałam
        skurcze)
        pozdrawiam
    • nikola313 Re: termin - Listopad 2005 20.06.05, 00:06
      Dziewczyny czy odczuwacie juz ruchy dziecka?
      Mi zaczal sie 18tc i moje malenstwo tak mi sie wydaje ze malo sie rusza,
      czasami cos poczuje, ale tylko delikatnie.
      Wydaje mi sie ze w poprzedniej ciazy czulam szybciej ruchy i czesciej.
      • eminka1 Re: termin - Listopad 2005 20.06.05, 08:14
        Cześć!
        Ja już czuję bardzo wyraźne ruchy. Jak tylko kładę się na brzuchu mały zaczyna
        się wiercić. Jestem dzięki temu spokojniejsza. Najbardziej uaktywnia się na
        wieczór. A jak u was z ruchami? Jak samopoczucie, bo ja w tej ciąży (moja
        druga) poznałam co to znaczy ból głowy, potrafi mnie ćmić cały dzień, a nawet
        dwa dni. Czy Wy też tak macie i jak sobie z tym radzicie? Ostatnio wzięłam
        nawet jeden apap, bo juz miałam dosyć.
        Pozdrawiam
        • mama_ania1 Re: termin - Listopad 2005 20.06.05, 09:34
          Cześć dziewczyny !!!
          Ja też termin mam na listopada, jest to moja druga ciąża i znoszę ją duzo
          gorzej od pierwszej.
          Od samego początku miałam straszne mdłoścci, co prawda nie spowiadałam się w
          ubikacji ale męczyły mnie caly dzień.
          Teraz tak mi się wydaje, że czuję już ruchy ale są tak słabiutkie, że nie wiem
          jak to interpretować.
          eminka1 ja też mam częste bóle głowy i to takie migrenowe, że promiemiują mi na
          oko.
          Jedynym ratunkiem jest wtedy apap, podobno nie szkodzi w ciąży i możma go
          czasami zażywać.
          Następną wizytę mam dopiero 12 lipca i mam nadzieję, że poznam wreszcie płeć
          mojego dzidziusia smile
          W domu mam już 3 letniego Krysyianka więc po cichu liczę na dziewczynkę ale jak
          będzie chłopczyk to też będę sie cieszyła.
          Bedzie bardziej ekonomicznie, bo mam tyle ciuszków i zabawek, ze mogłabym
          obdzielić tym pół osiedla.

Pozdrawiam Ania
        • asieksan5 Re: termin - Listopad 2005 20.06.05, 09:38
          Czesc, ja mam termin na 3 grudnia, ale z pierwszym dzieckiem miałam na 10
          czerwca, a urodziłam 22 maja, wiec teraz też pewnie bedzie wczesniej. bedę
          zagladała, więc na wątek listopadowy i grudniowy. Ja teraz w końcu czuję sie w
          miarę dobrze, bo nudności są tylko poranne, ale zdarzją mi się bóle głowy.
          Czy któraś z Was zamierza moze rodzić w Bielańskim?
          • r.kruger Re: termin - Listopad 2005 20.06.05, 09:52
            Witam, znam i bóle głowy sad i mdłości.Też nie "spowiadałam się" ale niedobrze
            było mi całymi dniami..a mój 18miesięczny synek nie miał się z kim bawić bo sił
            starczało mi tylko na podstawowa opiekę.Teraz juz jest ok.Ruchy czuję nie słabo
            ale jakos bardzo nieregularnie-nie wiem czy to normalne bo w pierwszej ciąży
            ruchy czułam późno.Ponieważ na bóle głowy cierpię dziedzicznie,jestem pod
            opieką neurologa.Polecam wizyte zapisze środki bezpieczne i tańsze bo na
            recepte. Od trzeciego trymestru mało które można zażywać!
            Hej asieksan5 mój synek też się pospieszył o trzy tygodnie,jakoś mam przeczucie
            że i tym razem...
            pozdrawiam
    • konefka29 Re: termin - Listopad 2005 24.06.05, 15:51
      Jestem teraz w 19 tygodniu i nic nie czuje, nie kopiesad(( Nie mam tez zadnej
      pregi od pemka w dol. Moze cos nie tak. Napiszcie prosze czy wy tez nic nie
      czujecie.
      • mama_ania1 Re: termin - Listopad 2005 25.06.05, 17:18
        konefka29 nic sie nie przejmuj u każdej z nas ciąża przebiega inaczej.
        Jeżeli jest to twoja pierwsza ciaża to możesz jeszcze nie odczówać ruchów.
        A ciemna kreska prędzej pojawia się u kobiet z ciemną karnacją ja mam taką
        slabiutką, że ledwie ją zauważam.

pozdrawiam Ania
        • mama_ania1 Re: termin - Listopad 2005 25.06.05, 17:19
          Przepraszam za błędy miało być "odczuwać" smile
          • mo-nika27 Re: termin - Listopad 2005 26.06.05, 12:31
            Hej Dziewczyny!Ja mam termin na 3 listopada.Mój brzucholek jest już sporawy,a
            dzidzia kopie z całej siły.Teraz czuję się już dobrze,ale miałam różne
            sensacje,2-krotny pobyt w szpitalu,leżenie "plackiem" i mnóstwo leków.Mam
            nadzieję,że już wszystko ok.i nie będę musiała się więcej zamartwiać.Pierwsze
            wyrazne ruchy poczułam 13.06,a wcześniej nie byłam pewna,to moja pierwsza
            ciąża.Nie wiemy jeszcze czy będzie synuś,czy córcia,na USG idziemy 13.07,więc
            jeszcze 3 tyg.niewiedzy.Chociaż w zasadzie nie jest to najważniejsze,ważne żeby
            dzidzia była zdrowa.Czego życzę sobie i Wam.

Pozdrawiam
            • olakow1 Re: termin - Listopad 2005 27.06.05, 17:07
              cześć ja mam termin na 23 listopada. jeszcze nie czuję ruchów ale mam jeszcze
              dwa tygodnie żeby poczuć.ile przytyłyście do 18 tygodnia. ja 4,5 kg i nie wiem
              czy do końca ciąży uda mi sie zmieścić w nirmie. brzuch mam naprawdę duży
    • karolzz Re: termin - Listopad 2005 30.06.05, 10:54
      Witajcie ja mam termin na 20 listopada. Jest to moja pierwsza ciąża i czuję sie
      rewelacyjnie, praktycznie nic mi nie dolega. Dzidzia zaczyna się powoli kręcić,
      szczególnie wieczorami odczuwam bombelki w brzuchu smile) Kolejne badanie usg mam
      11.07. i najprawdopodobniej dowiemy się z mężem czy będzie to chłopiec czy
      dziewczynka. Choć intuicja podpowiada mi że będzie to synek smile) pozdrowienia
      dla Was wszystkich...
      • magda236 Re: termin - Listopad 2005 02.07.05, 18:33
        Cześć ja mam termin na 21 listoada. Do tej pory czuje sie bardzo dobrze nawet
        ani razu nie miałam nudności itp. Przełamałam wielki strach i wybrałam się do
        dentysty bo zaczeły mnie boleć ząbki. Tyję w tępie expresowym bo już 7 kg,
        ciekawe co dalej??? Będą mnie dzwigiem transportować na porodówkę ha ha
        ha.Pozdrawiam
        • r.kruger Listopad 2005 03.07.05, 09:47
          HEJ
          Przyjdźcie na specjalnie założone forum dla listopadówek:

Jest nas tam dużo i równie fajnie się gada.
          Pozdrawiam

• aniolek105 Re: termin - Listopad 2005 03.07.05, 18:00
      Ja mam termin na 1 listopada,ale kto wie czy nie bedzie wczesniej. Kopie bardzo.
      • niunia64 Re: termin - Listopad 2005 06.07.05, 09:01
        Hej, dopiero dziś Was odnalazłam, jak fajnie, że tak dużo, bo wiekszośc juz
        urodziła, albo rodzi za miesiąc, a ja sama... Mnie w 17 tyg. powiedział, że
        dziewczynka, ale jadę jutro (21 tydz.) i upewnię się , będę też miała badania
        organów dzidziusia, to chyba to połówkowe. Termin mam na 16 listopoada. Z
        ruchami u mnie to różnie bywa, w 17-tym coś tam poczułam, potem znowu przez 2
        tyg.,a ostatni słabo, nawt zaczęłam sie mocno stresować, ale coś tam czuję,
        jednak to moja pierwsza ciaza i nie wiem tak naprawdę, czy to to. Bardziej mi
        przypomina delikatne ukłucia w dole brzucha, na pewno nie są to
        żadne "bąbelki", a Wy co czujecie i jak często? Pozdrawiem z okolic Warszawy.
    • moniqua79 Re: termin - Listopad 2005 06.07.05, 19:28
      pzdr
      monika
    • mokopi Re: termin - Listopad 2005 06.07.05, 22:26
      Witam. Mam termin na 17 listopada i już wiem że urodzę synka. Pierwsze ruchy odczułam dokładnie 1 czerwca. Mały rozrabia bardzo. Mam łożysko przodujące i różnie może się to skończyć. Mam dużo odpoczywać i nie przemęczać się. Niestety przy mojej 19 miesięcznej córeczce nie jest to bardzo możliwe. Czy któraś ma podobny problem z łożyskiem?
      • pszczolkab Re: termin - Listopad 2005 13.07.05, 21:48
        Witam, właśnie weszłam na forum i bardzo się ucieszyłam, że znalazłam przyszłe
        Mamy rodzące w Listopadzie. Ja rozpoczynam z córeczką 25 tydzień. To jest moja
        pierwsza ciąża i czuję ruchy od 22 tyg. Początki były bardzo nieśmiałe ale
        teraz jest juz fajniesmile. Super przeżycie. Mam jednak problem, który pojawił się
        w połowie 6 m-ca - WYSYPKA. Krostki, które zmieniaja się w czerwone plamki. Czy
        któraś z Was ma lub miała ten problem?. Pozdrawiam i czekam na info.
        • mama_ania1 Re: termin - Listopad 2005 14.07.05, 08:13
          Witaj pszczolkab ja mam jedynie uczulenie na słońce i nie mogę się opalać bo
          zaraz cała skóra mnie swędzi.
          Wyczytałam też w książce, że plamy i przebarwienia skóry powstają na skutek
          działanie hormonów, więc napewno z chwilą urodzenia dziecka wszystko ci minie.
          Pozdrawiam Ania
          • r.kruger hej listopadówki-zapraszamy 14.07.05, 09:52
          • pszczolkab Re: termin - Listopad 2005 14.07.05, 14:37
            Aniu, dziękuję bardzo za odpowiedź ale boję się, ze zostaną mi jakieś blizny.
            Wygląda to okropnie, jak poparzenie brr. Nie jest to niestety przebarwienie
            ciążowe. Ginekolog i internista tez nie wiedzą co to jest. Twierdzą, ze nie
            szkodzi to dziecku. Tylko, że ja cierpie sad. Pozdrawiam.
            • kacha43 Re: termin - Listopad 2005 17.07.05, 11:28
              witam Was wszystkie! ja mam termin na 11 albo 16 listopada, są 2 różne wersje.
              siedzę teraz w domu, do miałam twardy brzuch i biorę leki- okazało się ze to
              skurcze- tylko trochę za wczeeśnie!! Jesteście może z Wrocławia?
              Pozdrawiam
      • mokopi Re: termin - Listopad 2005 23.07.05, 22:47
        Byłam dzisiaj u lekarza i dowiedziałam się, że łożysko przesuwa sie. Jest super. Wszystko będzie dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka