Dodaj do ulubionych

CHORA KROWA NADCIĄGA:))))

• enterek77 Re: CHORA KROWA NADCIĄGA:)))) 22.02.06, 09:13
      Fantaisie! Jaki tytuł Chmielewskiej???? Lubię ją, chociaż wszystkich nie
      czytałam. Mma głupawkę, jak czytam ją w miejscach publicznych to musze uważaćsmile))
      Erguś, zdjęcia SUPER!!!!!! Ile śniegu!!!!
      Zuza, witam!!! ja też podglądałam przez jakiś czas a później dołączyłam. Razem
      raźniejsmile))
      Teraz już uciekam pracować....
      • ma_ruda2 Re: CHORA KROWA NADCIĄGA:)))) 22.02.06, 09:17
        Enterek nowa chmielelwska ma tytul - kretka blada smile
        • fantaisie Buzi, buzi 22.02.06, 10:39
          Dzień Doberek!!!
          Kochane, być może walnę gafę, ale dzisiaj jest Marty i Małgorzaty, a Martusie u
          nas grasują...
          W związku z tym, życzę Wam dziewczyny dużo ciepła, miłości, seksu, pozytywnych
          wibracjismile)) samych dobrych myśli, spełnienia wszystkich marzeń, cudownych
          przyjaciół i po prostu wszystkiego najlepszego!!!!!
          Dużo całusków dla Was!!!!!!!!!!!!

Najwyżej mnie prześwięciciebig_grinDD
          • enterek77 Re: Buzi, buzi 22.02.06, 15:22
            Dziękuję za życzonkasmile)))
            Całkiem imieninkowy dzionek ma dzisiajsmile))
            Mmmm.... uciekam niedługo do domku... zajrze wieczorkiem. Chyba,że będę
            zajętasmile) Wybaczycie?big_grinDD
            • melba7 Re: Buzi, buzi 22.02.06, 15:41
              Enterku...wszystkiego najlepszegowink a zwłaszcza własnego maleństwawink)))jak
              najszybciej
              • althea35 Re: Buzi, buzi 22.02.06, 16:17
                Czesc!

Dzisiaj dowalilam na maksa... zapomnialam o wyzycie u chirurga. A u nas nie ma
                tak latwo, za wizyte i tak trzeba zaplacic. Wiec troche mnie walnela po
                kieszeni ta moja glupota.

Erguniu, mam nadzieje, ze czujesz sie juz lepiej. Teraz juz pewnie jestes w
                drodze do domu, wiec przynajmniej bedziesz mogla sie polozyc i odpoczac.
        • fantaisie Ogłupiał komp, za dużo wielkich liter, debil! 22.02.06, 10:45
          Enterku, co do Chmielewskiej, to jestem jest fanką od lat, ta książeczka zaczyna
          się tak sobie, ale może się jeszcze rozkręci, ale powiedzmy sobie szczerze,
          najlepsze są te stare!

Cytruś, bronimy się, parę razy padało pytanie, co u Ciebie, a jak zajarzyłam, że
          pojawiasz sie na staraniach lutowych, to codziennie tam zglądam zobaczyć, czy
          przypadkiem nie pojawiłaś się!!!
          Z pieseczkiem tak niestety jest na początku, ale labradorki to bardzo mądre
          pieski i szybko się nauczy, zobaczysz, mój teść do nauki zawsze wykorzystywał
          balkon, a dopiero potem z nim wychodził dalej, ja od samego pczątku wynosiłam na
          podwórko, ale pamiętam mojego tatę, który uczył jednego psa sikać na drzewko,
          czyli pocgodził i zadzierał nogę i robił, psi, psi psi, niestety nie działało...
          ALe masz rację mały zwierz to wstęp do dzieckasmile)
          Będę ccyba w czerwcu w Katowicach a w sierpniu w Nowym Sączu, czy mam wtedy
          szansę z kimś się spotkać.
          Chwilowo koncertu niet, ale szykujemy się do maja albo kwietnia po świętach.
          • gviazdka3 Fantaisie!!! 22.02.06, 10:47
            Chętnie spotkałabym się z Tobą w Katowicach, tylko, że
            akurat w czerwcu to pewnie już na porodówce będę, hihi!
        • gviazdka3 Witam o poranku!!! :o) 22.02.06, 10:45
          Hello laseczki!!! Jestem dziś strasznie niewyspana, więc pewnie
          po obiadku będę nadrabiać nockę... Mój malutki, kochany Dzidziuś
          urządził sobie tej nocy imprezkę w mamy brzuchu i nie dał mi spać!big_grin
          Mam nadzieję, że po porodzie przestawi sobie porę snu i zabawy! big_grinDD

Balbinko, mówisz, że po 30-tce mężulowi się odechciewa, ej, no nie
          strasz mnie tu!!! wink)) Qrcze, może jak odstawisz te wszystkie leki
          i spróbujecie naturalnie, letnia IUI będzie zbędna... Życzę!!!
          Co do mieszkania, pewnie masz sporo racji, że pomoc sióstr i mamy
          będzie przydatna, tylko, że ja już nie wytrzymuję mieszkania w mym
          rodzinnym domu, z dnia na dzień jestem coraz bardziej zestresowana,
          ale póki co nie będę Wam o tym smęcić! (...)

Lalisiu, przecież lekarz, do którego chodzisz to Twój dobry znajomy,
          więc kto jak kto, ale ten gin. na pewno doskonale się Tobą zajmie
          i w razie konieczności, przeprowadzi cc! Bądź dobrej myśli!!!

Fantaisie, cenę całej wyprawki podam Ci kiedyśtam, póki co zrobiłam
          sobie tylko listę wstępną, nie sprawdzałam ile co kosztuje!

Bebellku, Hortiko, wyprawkowa lista zajęła mi na razie 1,5 stronki A4,
          a to dlatego, że mam już wózek, fotelik samochodowy, sporo ubranek, 2 rożki,
          no i nie zamieściłam na niej rzeczy potrzebych mamusi (typu laktator)!
          Bebellkowa damo, życzę cudnego balu w tej liliowej sukni!!!

Ant - wyszalej się na maksa na nartach i spędź przyjemniutkie chwile
          z mężusiem i córcią!!!

Stokrotko, ale to Twoje jajo uparte jest!!! Może jeszcze urośnie?!

Erguś, widzę, że masz podobne myśli do moich przy CLO, też bliźniaki
          chodziły mi po głowie, hihi, a tu masz jedno i to takie wstydliwe!!!
          Ktoś pytał po kim wstydliwe?! Jak to, po mamusi oczywiście! :oDDD

Melbuś, w sprawie autka Marudki, chyba nie postawię na Corollę, ale
          pomysłu innego też brak! Może pani właścicielka coś podpowie?!

Hortiko, kompletną listę oczywiście Ci podeślę w swoim czasie!!! Liczę
          też, że na szkole rodzenia położna cosik podpowie!

Enterku, sprawa z rachunkiem za gaz wyjaśniona?!

Cytruś, kochana, koniecznie przeczytaj cały wątek (w przerwach między
          sprzątaniem po piesku), kilka razy o Ciebie pytałyśmy... Prosimy o
          fotki upartego Konsula!!!

Coś nam Megi zniknęłą i Abie i Matalka i Ktat...

Buziaczki!!!

• gviazdka3 Zuza1978 22.02.06, 10:54
            Witam rówieśniczkę (choć mi 28 stuknie dopiero w maju)!!!
            A ślub też brałyśmy chyba w podobnym czasie! (VIII 2002)
            Cieszę się, że postanowiłaś się ujawnić, bo jak już inne
            dziewczyny napisały, nam możesz naprawdę się wyżalić,
            wygadać, poradzić... Właśnie po to tu jesteśmy!!! Z resztą
            jak już pewnie zauważyłaś nasz wątek jest taki dość mocno
            mieszany starankowo - ciążowy! big_grinDD

Napisz skąd jesteś, czym się zajmujesz...

Życzę, byś już wkrótce pisała z nami jako przyszła mama!!!
            I pozdrawiam gorąco!!!:o)
          • erga4 Re: Witam o poranku!!! :o) 22.02.06, 11:02
            Co do kupek po spacerku to też to mój brat przerabiał. Ale ona już umiała się
            załatwiać na podwórku i nagle jej odbiło że zawsze po powrocie ze spaceru kupkę
            robiła na dywan.
            A było to spowodowane zbyt krótkimi spacerami. Ona uwielbia spacery.
            I kojarzyło się jej że jak tylko zrobi kupkę to wraca do domu. Więc dlatego nie
            robiła na polku smile)
            • kateb007 Re: Witam o poranku!!! :o) 22.02.06, 11:10
              Witam dziewczynki,

i znowu mamy zimę, nie wiem jak u Was ale w Łodzi jest bardzo zimno, buu!
              Erga, upominam się o zdjęcia smile
              Gviazdko, zdradź proszę co na tej liście umieściłaś, bo ja też po woli zaczynam
              się zasanawiać nad zakupami i nie bardzo wiem od czego zacząć. Na pewno wózek i
              łóżeczko muszę kupić oraz stertę ubranek smile ale co dalej...?
              • gviazdka3 Kateb, Hortiko,... 22.02.06, 11:15
                Swoją wstępną listę zrobiłam korzystając ze tej ściągi:

www.allegro.pl/search.php?string=radek+VII&category=11863&country=1
                z tym, że nie zamieściłam na niej rzeczy potrzebnych mamusi i wszystkiego,
                co już mam po siostrzeńcu Bartoszku! Jak już skompletuję swoją listę, może
                za kilka dni, prześlę Wam ją na privy, oki?!

Kateb, pisz co u Ciebie!!! Jak się czujesz Ty i Maluszek???
                • gviazdka3 Sorki, pomyliłam linki!!! 22.02.06, 11:16
                  boboland.pl/index.php?m=page&s=jojclrnkq603xc23bky3zr124wysel4k&id=3418
                • kateb007 Re: Kateb, Hortiko,... 22.02.06, 11:19
                  Gviazdko, na tej str są tylko łóżeczka smile

Czujemy się dobrze, brzuszek cały czas rośnie. Też byłam trochę przeziębiona,
                  ale katarek już przechodzi. Cały czas chodzę do pracy, chociaż czasami chętnie
                  bym sobie poleniuchowała.
                  Wczoraj odebrałam wyniki krwi i okazało się że mam za mało czerwonych krwinek i
                  muszę łykać żelazo. Poza tym czuję się bardzo dobrze. A jak Ty się czujesz?
                  • hortika Gviazdko 22.02.06, 11:30
                    Mam pytanie -kiedy poczułaś pierwsze ruchy Twojego Dzidziusia??? I skąd
                    wiedziałaś, ze to to właśnie, a nie kiszki np.??? wczoraj poczułam coś, ale to
                    bardzo wcześnie i było to takie dziwne uczucie-nawet się wystraszyłam?? A Ty
                    Tycjo?? czujesz już coś?? I inne dziewczyny z fasolkami?
                    • gviazdka3 Hortiko 22.02.06, 11:46
                      Pierwsze, pewne ruchy Dzidzi poczułam na przełomie 19 i 20tc!!!
                      Wcześniej też coś odczuwałam, ale nie wiem czy to było moje
                      Maleństwo czy jelita czy jeszcze coś innego!

Sama nie wiem do czego porównać te ruchy, mnie nie kojarzyły się
                      ani z książkowym bulgotaniem, ani z "przepływającą rybką", tylko
                      miałam wrażenia, że ktoś mnie głaska, delikatnie masuje od wewn.
                      strony brzucha (na początku)! Potem ruchy przypominały odrobinkę
                      jakby jedzenie się przesuwało tam w środku, ale tak inaczej, a
                      teraz to już na bank Maluch kopie, uderza w różne narządy wewn.!
                      (co jest widoczne gołym okiem podczas obserwacji odkrytego brzusia)
                    • kocurek100 sroda :) 22.02.06, 12:05
                      Czesc Dziewczynki smile

Zuza, ciesze sie, ze nie tylko ja podgladalam wink Fajnie, ze jestes. Nie martw
                      sie bedzie dobrze, trzeba myslec pozytywnie smile

Bebell, Erga - fajne to byly czasy smile Moze kiedys powtorzymy? Szczerze mowiac
                      to jest moje marzenie smile

Erga, czy moge poprosic o zdjecia? Obiecuje wyslac swoje jak maz bedzie mial
                      chwilke zeby je dla mnie przygotowac, wszystkie sa u niego w kompie niestety...
                      Erga, a jak tam Twoja labradorka jesli mozna wiedziec? Beda male?

Stokrotko, a moze Twoje cykle sa na tyle dlugie, ze jeszcze za wczesnie na
                      wzrost jajeczka?

Marudko, moje osiedle jest rzut beretem od Okopowej. Kojarzysz gdzie jest
                      Ekonomik na ul. Zawiszy? A gdzie teraz mieszkasz? bo chyba cos przeloczylam sad

Cytrusowa, teraz jest ciezko - ale zobaczysz jaki bedzie kochaniutki jak
                      dorosnie smile Uwielbiam labradorki... Labladorek albo goldenek to nasze marzenie -
                      ale jeszcze troszke chyba zaczekamy smile

Gwiazko, ale fajnie tak poczuc malucha smile Nie moge sie juz doczekac... A dzis
                      13t, 2d, wiec jeszcze troche poczekam.

Pozdrawiam Was wszystkie - i prosze o jakiekolwiek zdjecia - jak wspominalam
                      wyzej swoje fotki wysle jak maz sie nade mna zlituje smile Tak naprawde to narazie
                      go nie zaczepiam bo bardzo zabiegany jest...

• gviazdka3 Re: sroda :) 22.02.06, 12:13
                        Kocurku, ani się obejrzysz, a Twój dzidziuś będzie skakał w brzusiu,
                        zobaczysz!!!
                        Z tego co piszesz, jesteś już w 14tc, pamiętam jak wówczas odczułam
                        lekką ulgę...

Pozdrawiam!!! I czekam na fotki!:o)))
                        • erga4 Re: sroda :) 22.02.06, 12:29
                          Gvaizdeczko - ale ja bym chciała poczuć kiedyś to co ty teraz... ech...

Co do labradorki to coraz grubsza jest!! będą psiaki!! pewnei za 3 tygodnie smile)
                          oj będę was zadręczać fotami smile
                          • gviazdka3 Erguś!!! 22.02.06, 12:32
                            Jakie kiedyś???!!! Poczujesz już wkrótce to co ja i to ze zdwojoną
                            siłą, skoro chcesz zmajstrować bliźniaki!!! ;o)))
                      • ma_ruda2 Re: sroda :) 22.02.06, 12:15
                        Kocurku - ale mnie zabilas ta ulica zawiszy!! czy my rozmawiamy o naszej
                        stolicy??? teraz mieszkam na tarchominie ale za wola - ta moja na okopowej
                        strasznie tesknie smile)
                        • ma_ruda2 Re: sroda :) 22.02.06, 12:18
                          no ulzylo mi, znalazlam na mapie ul zawiszy. to poprostu po drugiej stronie
                          cmentarzy smile))))
                          dziewczyny a moze damy Kocurkowi tajny adres ???? co wy na to? skoro chce nas
                          zobaczyc ???
                          • gviazdka3 Marudko 22.02.06, 12:21
                            Niezły pomysł z tym adresem dla Kocurka, z tym, że stronka Abie
                            nie działa ostatnio dobrze, coś tam jej mężuś pozmieniał i nie
                            można nas wszystkich otworzyć!

Abie musiałaby przyjść z pomocą, ale nie wiem czy da teraz radę!
                            • ma_ruda2 Re: Marudko 22.02.06, 12:24
                              no tak, zapomnialam ze jakies problemy sa na stronie Abie, no coz Kocurku
                              musisz poczekac na tajny aders smile a na twoje zdjecia czekamy z
                              niecierpliwoscia smile
                          • kocurek100 Re: sroda :) 22.02.06, 12:22
                            Marudko, zgadza sie po drugiej stronie cmentarzy smile jakies 10min piechotka od
                            Okopowej smile Tajny adres powiadasz??? Rany ale konspiracja!!!
                            Gwiazko, ja tez troszke poczulam ulge - ale Ty dobrze wiesz jakie ma sie mysli
                            po zeszlorocznej tragedii... Mam nadzieje, ze teraz dotrwam do konca smile
                            Znalazlam pare fotek w mailach - zaraz Wam wysle smile

• gviazdka3 Re: Kateb 22.02.06, 11:39
                    W porównaniu z I trymestrem czuję się rewelacyjnie, choć nie powiedziałabym,
                    że energia mnie rozpiera jak to piszą w niektórych poradnikach o II trymestrze!

Potworny katar na szczęście już sobie odpuścił i być może w tym tyg. wznowię
                    wyjazdy na basen, już nie mogę się doczekać!!! :o)

Poza tym, mój Maluszek fika sobie w brzusiu, zwłaszcza wieczorem i nocą, co
                    oczywiście jest cudowne, ale czasem też bardzo mnie boli...
                    Przed snem, obserwujemy z mężusiem mój podskakujący brzuszek i nie możemy się
                    nacieszyć tym widokiem! big_grinDD

W najbliższym czasie planujemy zapisać się do szkoły rodzenia, z tym, że
                    wybierzemy tę nieco odleglejszą, ze względu na wybór porodówki w Cieszynie!
                    Chciałabym urodzić naturalnie, ale w wodzie, zobaczymy jak będzie...

A Ty, nie wybierasz się na jakiś urlopik?! Pomyśl o tym, na pewno taki
                    odpoczynek przydałby się i Tobie i Maluchowi! Buźka!!!
                    • erga4 Re: Kateb 22.02.06, 12:35
                      Kocurku - czekamy na foty!! ja tez ci podeślę moje - te ostatnie zimowe..
                      Kateb - z tego co pamiętam wysyłałam ci.. ale coś mi szwankowało wysyłanie.
                      Sprawdź - powiinaś mieć.
                      • kocurek100 Gwiazdko 22.02.06, 12:55
                        Mam jakies problemy ze skrzynka. Pierwszy raz wysylam zdjecia z tej skrzynki.
                        Poki co wyslalam zdjecia tylko do Ciebie. Czy mozesz sprawdzic czy doszly?
                        Dzieki smile
                        • gviazdka3 Re: Gwiazdko 22.02.06, 13:00
                          DOSZŁY, DOSZŁY!!! Nawet dwa razy, hihi!!! :o)
                          Dzięki wielkie, szkoda tylko, że nie zasilisz klanu blondynek
                          forumowych... ;o))) Zdjęcia bardzo ładne, zwłaszcza to oryginalne
                          oko!!!

Jeśli chcesz, mogę te fotki porozsyłać naszym dziewczynom! Tylko daj
                          znać!
                          • ma_ruda2 Re: Gwiazdko 22.02.06, 13:02
                            Gviazdko, ty sie nie pytajKocurka tylko rozsylaj!!
                            a i to ja sie pytalam po kim mala gviazdka lub gviazdorek taki wstydliwy i
                            wierzyc mi sie nie chce ze po mamusi big_grinDDDDDDDDD
                            • gviazdka3 Re: Gwiazdko 22.02.06, 13:05
                              No dobra, zaraz wyślę!!!
                              Kocurku, chyba nie bedziesz się gniewać, co?!

Marudko, czyżbym nie wyglądała na wstydliwą?! Hmmm...
                              • ma_ruda2 Re: Gwiazdko 22.02.06, 13:13
                                Kocurek - ale z ciebie laska!!!! WOW smile

Gviazdeczko - nie, nie wygladasz na wstydliwa smile)))
                            • erga4 Re: Gwiazdko 22.02.06, 13:15
                              Gviazdko prześlij do nas!! plissss

Ale mnie brzuchal dziś napier... o szok!! zaraz się wykończę..
                              • erga4 Re: Gwiazdko 22.02.06, 13:26
                                mam!!! ale z ciebie laska kocurku!!! dzięki gviazdeczko.
                                Kocurku sprawdz maila..
                              • gviazdka3 Re: Gwiazdko 22.02.06, 13:27
                                Foty Kocurka poszły, ale nie mam ich w folderze "wysłane"!
                                Sprawdźcie skrzynki!!!
                              • kateb007 Dzięki, 22.02.06, 13:31
                                właśnie dostałam od Was zdjęcia, tzn od Ergi i Gviazdki (Kocurka).
                                Ach, i dzięki Gviazdko za tę str dot listy zakupów. Bardzo przydatna!
                                Ja pierwsze ruchy też poczułam na przełomie 19/20 tyg. W zasadzie to nie
                                odczuwam bolesnych kopniaków, niektóre tylko są troche nieprzyjemne - nie wiem
                                jak je opisać. Ale większość sprawia dużą radość smile
                                • kocurek100 Re: Dzięki, 22.02.06, 13:42
                                  Dzieki Gwiazdko, za wyslanie zdjec smile Cos mi skrzynka chyba nawala. Mialam
                                  chwile przerwy z Wami, bo musialam zrobic cos do pracy i jakos komp dziwnie
                                  dziala sad moze pradu za malo dzis nadaja do chalupy wink

Dzieki za komplementy, ale z ta laska to nie przesadzajcie :o maz fotograf, wie
                                  jak sztuczki robic wink

• kocurek100 Re: Dzięki, 22.02.06, 13:55
                                    No Gwiazdko, z Ciebie to prawdziwa Gwiazka smile A jaki sliczny brzusio juz
                                    masz smile i jaka szczuplutka jestes!
                                    Zaraz zabiore sie za maila Ergi wink
                                  • erga4 Re: Dzięki, 22.02.06, 13:58
                                    dziewczyny umieram z bólu...

łzy mam w oczach i szlag mnie trafia bo tylkje rzeczy jeszcze muszę zrobić, a
                                    najchętniej to bym się położyła...

aaaaaaauuuuuuuaaaaa
                                    buuuuuuu
                                    • kocurek100 Re: Dzięki, 22.02.06, 14:01
                                      Erga, biedaku w pracy jestes? Wez koniecznie cos przeciwbolowego...
                                      Sciskam delikatnie!
                                      Twojego maila jeszcze nie rozpracowalam, bo moj komp chyba zwariowal... Teraz
                                      korzystam z okazji, ze meza w domu nie ma i korzystam z jego komputerka smile
                                      • ma_ruda2 Re: Ergus!! 22.02.06, 14:04
                                        Kochana to przez @ tak masz?? Biedaku, koniecznie wez jakas nospe czy cos,
                                        napij sie czegos cieplego - najlepiej herbatki - mi zawsze pomaga... i nie
                                        przemeczaj sie!!
                                        sciskam delikatnie smile)
                                        • erga4 Re: Ergus!! 22.02.06, 14:12
                                          ano w pracy... a wiecie - sami faceci naokoło i tak głupio powiedzieć żeby dziś
                                          się odczepili... a mam to na końcu języka...
                                          • ma_ruda2 Re: Ergus!! 22.02.06, 14:14
                                            a niby dlaczego glupio?? oni co w puszczy chowani ?? nie wiedza ze kobiety maja
                                            swoje dni??? napewno zrozumieja!!!!!
                                    • gviazdka3 Erguniu, 22.02.06, 14:02
                                      Skocz do apteki po Nospę, jeśli tylko masz taką możliwość!
                                      Współczuję @-wego bólu brzusia, wiem jak może boleć!!! :o(
                                      • erga4 Re: Erguniu, 22.02.06, 15:10
                                        Już mi lepiej. Wzięłam APAP - on zawsze pomaga..
                                        na szcęście zrobiłam już wszystko co miałam. teraz czekam do 16-tej i do domku..
                                    • enterek77 ERGUŚ!!!!! 22.02.06, 15:37
                                      Erguś kochana!smile))) Ściskam Cię delikatnie!!! Nie daj się małpie! Uciekaj do
                                      domku jak najszybciej się da i leż w łóżeczku.... Może jakiś masażyk na brzuszek?
                                      Trzymaj sie cieplutko.... I niech przestanie boleć! Szybciutko!!!!
                                      • melba7 Re: ERGUŚ!!!!! 22.02.06, 15:40
                                        Erguś, biedactwo...jeszcze 20 minut i do domu
                                        dzieki za foty -Kocurek, ale laska z Ciebiewink
                                        Erga, jaka ładna ta wasza działka ...o każdej porzewinkTy tez jestes laska, ale
                                        lepiej było widać na fotkach w kostiumie kąpielowymwink
                                        • matala6 Jest w dechę ;))) 22.02.06, 16:29
                                          i witam środowo
                                          jak obiecałam esemesowo wink))

Dużo mnie czytania czeka,
                                          ale co tam wink)
                                          wyrównam może te braki.

Po sprawozdawczości, więc wróciłam do świata!
                                          I już Was nie opuszczę wink)
                                          Po pracy chadzaliśmy do dwójki maluszków,
                                          które osobiście ,,zamęczałam,,
                                          a najchętniej bym zjadła - takie słodkie wink)

U mnie po małpce 7dc i kolejna nadzieja,
                                          choć
                                          Luby w niedzielę mi wyfruwa na 2 tyg. ;/
                                          i prace nad Nowym Ludkiem mogą się nie udać crying
                                          Tylko mi Łoś zostanie, Wy, dobrzy sąsiedzi, psiapsiółki
                                          oraz góra fajnych książek do czytania-
                                          obecnie ,,Księżniczki z Park Avenue,, Plum Sykes
                                          a w tygodniu to co polecała kiedyś Bebell czyli
                                          ,,Dziabeł ubiera się u Prady" Lauren Weisberger.

Erguś dziekuję za nastrojowe fotki,
                                          Rozmiary działki powalające wink)

Miłego dzionka Wszystkim życzę

Zabieram się za obiadek,
                                          sprzątanie - jutro pączkowe party u nas wink)
                                          i będę zaglądać do Waswink)
                                          • hortika Re: Jest w dechę ;))) 22.02.06, 17:18
                                            Matalka,
                                            fajnie, że wróciłaś do ludzi- czyli do nassmile) mi też bardzo podobał się Diabeł,
                                            tym bardziej, że postać głównej negatywnej bohaterki jest autentyczna. A teraz
                                            z niecierpliwością czekam na ekranizację, która już w tym roku i z moją
                                            ulubioną Meryl Streep, wiec pewnie fajna będzie.
                                            • matala6 Re: Jest w dechę ;))) 22.02.06, 17:26
                                              To z pewnością pójdę do kina wink)
                                              No i i Kod Leonarda .... w kinie w maju wink))
                                              Udany Rok i mam tylko jedno życzenie-
                                              Bardziej pocianowy niż wcześniejsze wink)
                                              • kocurek100 Re: Jest w dechę ;))) 22.02.06, 18:14
                                                Dziewczyny, w koncu wiem jak wygladacie smile Dzieki Erga smile
                                                Teraz bedzie latwiej smile
                                                Pozdrawiam Was wieczorowa pora smile

ps. Jak macie jakies zdjecia Bombymoniki i jej malutkiej to tez b.b.b chetnie
                                                obejrze smile
                                                • erga4 Re: Jest w dechę ;))) 22.02.06, 18:22
                                                  Melbuś - zawstydzasz mnie smile)) no wiesz w stroju kapielowym też będą ale latem
                                                  hihihi

Kocurek - wysyłam foty magdalenkowe.
                                                  • erga4 Re: Jest w dechę ;))) 22.02.06, 18:23
                                                    Matalka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale dobrze że jesteś!!! no - ja mam nadzieję że już
                                                    nas nie opuścisz smile
                                                  • erga4 Re: Jest w dechę ;))) 22.02.06, 18:25
                                                    a co do działeczki to nasza ma tylko 8 arów, ale jest dużo przestrzeni bo
                                                    naokoło mało jest zagospodarowanych.
                                                  • kocurek100 Re: Jest w dechę ;))) 22.02.06, 18:30
                                                    Dzieki Erga smile Ale Magdusia jest sliczna smile i jeszcze taka malenka smile

Erga, to ja juz po raz 3 zapytam o Twoja labradorke smile Beda male?
                                                  • potwors Re: Jest w dechę ;))) 22.02.06, 18:48
                                                    Czy przyjmiecie jeszcze jedna dotad milczaca obserwatorke? czy juz limit
                                                    wyczerpany? jestem z 76 i do grona starajacych sie dolaczylam w pazdzierniku...
                                                    jak dotad bez skutku. od zeszlego cyklu zaczelam pomiary temp. i ff. Czuje
                                                    presje otoczenia na dziecko szybko po slubie, a tu jak na razie NIC. No i widze,
                                                    ze nie jestem sama, bo oczekujace na pociany stanowia silna grupe...
                                                  • melba7 Re: Jest w dechę ;))) 22.02.06, 18:51
                                                    ello potworssmilejestem ciut starsza od Ciebiewink
                                                    A czytałyscie 'Nie wiem, jak ona to robi' Alisson Pearson?Dla mnie bomba
                                                  • matala6 Re: Jest w dechę ;))) 22.02.06, 18:58
                                                    Melbuś z pewnością jak bomba i polecana
                                                    to przeczytam wink)

Ello potwors witam - presja jest najgorsza,
                                                    a zaraz po ślubie nie było nam spieszno -
                                                    w sumie staramy się poważnie od czerwca
                                                    i na razie też NIC,
                                                    ale 2006 to szczęsliwy rok wink)

Kocurka100 też witam - i nie wiem jak wyglądasz ;?
                                                    Skrzynka moja pusta uncertain
                                                  • erga4 Re: Jest w dechę ;))) 22.02.06, 19:21
                                                    Witam nową koleżankę!! jaki wyczerpany limit?? my tu swoje dziołchy jestesmy
                                                    smile) każdego przyjmiemy - nawet samca hihihi

Kocurku-juz pisałam wyżej że będą małe labradorki. teraz z dnia na dzień wiodać
                                                    jak brzuchal jej rośnie. Na 3 króli było "wesele" więc na dzień kobiet będą
                                                    szczeniaczki smile)
                                                  • erga4 Re: Jest w dechę ;))) 22.02.06, 19:24
                                                    mnie tez denerwują hasła typu: "już dwa lata po slubie i jeszce nie macie
                                                    dzieci" ale nie przyznaję się że nie mamy bo się nioe udaje tylko mówie że na
                                                    razie nie chcemy..
                                                  • gviazdka3 Re: Jest w dechę ;))) 22.02.06, 19:32
                                                    Potwors - witam w naszym skromnym gronie!!!

Czy ktoś tu może jeszcze nas podgląda i padczytuje?! Proszę się ujawnić! ;o)

Matalko, dobrze, że już wróciłaś do ludzi! A fotki Kocurka już do Ciebie
                                                    poszły, sprawdź czy je masz!

Erguniu, rozumiem, że czujesz się lepiej, skoro zamiast w łóżeczku siedzisz
                                                    z nami?! Mnie na szczęście nigdy nikt jakoś mocno nie naciskał na dzieciątko,
                                                    jednak teściom (którzy są naprawdę w porządku) zdarzyło się kilka razy
                                                    napomknąć coś w stylu czy dożyją takiego dnia, że dziadkami zostaną itp...
                                                    Tego typu hasełka skończyły się całkowicie po mojej pierwszej ciąży!

Kocurku fotkę Bombymoniki, jak i wielu z nas możesz zobaczyć na forum
                                                    "dla starających się" (u góry jest link do zdjęć)

Wieczorne pozdrowionka dla wszystkich!!!
                                                  • kocurek100 Re: Jest w dechę ;))) 22.02.06, 19:41
                                                    Sorki Erga - jakos tego postu o Twojej sunce nie zuwazylam sad Ja dzis jakas
                                                    pokrecona w ogole jestem... Od kilku dni padam, a w nocy spac nie moge, bo
                                                    drecza mnie mysli o pracy... jak to bedzie itd, itp.
                                                    Aha, no i fotek malych psiaczkow doczekac sie juz nie moge smile uwielbiam...
                                                    Macie juz potencjalnych nowych wlascicieli? Czy bedziecie szukac jak juz beda
                                                    na swiecie?
                                                  • potwors Re: Jest w dechę ;))) 22.02.06, 19:37
                                                    No wlasnie. ja poczatkowo mowilam, że nie zamierzam nic planowac, tylko jak
                                                    bedzie to bedzie, wiec wszyscy stwierdzili, ze to znaczy, ze zaraz zajde.Teraz
                                                    wiec mowie, ze jeszcze jest czas, ze najpierw sami musimy pobyc itp, ale wtedy
                                                    moge uslyszec: no tak, ale przeciez 30lat, to juz nie ma czasu na odwlekanie i
                                                    blablabla... tak jakbym tego nie wiedziala...chociaz na razie wielu uwag nie
                                                    zbieram, tylko takie milczace znaki zapytania w oczach...wink
                                                  • matala6 Re: Jest w dechę ;))) 22.02.06, 19:45
                                                    Pewnie Potworsku
                                                    Na wszystko przyjdzie pora wink)
                                                    A z tym czasem to przesada
                                                    i takie blebleble

Każdy sobie sam życie układa
                                                    bez żadnego wtrącania i wścibstwa...
                                                    Bo tego nie ździerże wink)
                                                  • matala6 Re: Jest w dechę ;))) 22.02.06, 19:37
                                                    Gviazdko dzięki za fotki Kocurka wink)

Kocurku - Ładna dziewczyna to i zdjęcia ładne,
                                                    a do tego widać, że za aparatem stał nie byle kto -
                                                    miłość aż bije po oczach hihihi wink)
                                                    Jak Lubemu pokaże Twoje fotki, to sie będzie doszukiwał
                                                    jak zostały wykonane -
                                                    i będzie miał zagwozdkę ;?
                                                    np. parametry, ustawienia i cuda
                                                    co nie zawsze rozumiem, ale się staram, żeby nie być w tyle wink)
                                                  • kocurek100 Re: Jest w dechę ;))) 22.02.06, 19:48
                                                    Gwiazko, dzieki za przesylanie zdjec - ja dzis chyba sie do tego nie nadaje sad

Matala, moj maz to zdolna bestyja - ale ja sie na tym nie znam - i jakos malo
                                                    mnie interesuje fotografia od strony tech. Lubie ogladac zdjecia, aczkolwiek
                                                    fotek samych siebie mamy malo sad

Potwors, my jestesmy prawie 6 lat po slubie, mam poki co... 28latsmile W
                                                    pazdzierniku bedzie 29 smile A termin mamy wyznaczony wlasnie w nasza 6 rocznice -
                                                    czyli 26 sierpien smile Na poczatku wszyscy sie dopytywali, ale wiedza, ze my
                                                    jestesmy inni niz wszyscy i zrobimy tak jak uwazamy - a nie pod publiczke, czy
                                                    zeby sie komus przypodobac. My mowilismy - wszystko w swoim czasie smile To dobry
                                                    tekst na tego typu zaczepki - naprawde dziala smile
                                                  • enterek77 Ależ mi wesoło:))) 22.02.06, 20:52
                                                    Piję winko imieninowesmile)) Ależ mi wesołosmile)) Zaraz uciekam do Esmile)) Coś mi się
                                                    od życia należy no nie? Przesyłam wam coś śmiesznego na priva(tzn. jeszcze nie
                                                    przesłałamsmile)) ale zaraz prześle... Hi!Hi!!!
                                                    LUBIę WAS!!!! Jesteście FAAAAAJNE!!!
                                                    A wiecie, dzisiaj E mnie ZASKOCZYL. Pamiętał o moich imieninachsmile i dostał take
                                                    nebeskie stringi i różę i.... słuchawki z mikrofonem do komputera (to jego
                                                    praktyczna stronasmile))
                                                    Ale mnie zadziwiłsmile))
                                                    Do jutra...
                                                    rano zajrze, bo mam na 11...
                                          • zuza1978 jestem trochę śpiąca... 22.02.06, 20:11
                                            Widzę, że mój przykład podziałał mobilizująco na innych podglądaczy. Supersmile))
                                            Co do presji rodzinnej to się zgadzam. Niby wszyscy wiedzą, że chcemy, ale
                                            coraz wiecej pytań, kiedy damy kolejnego wnuka. Jestem najmłodsza w rodzinie i
                                            własnie przyszła moja kolej. Kochani bracia już dawno obdarzyli rodziców
                                            wnuczkami i wszyscy czekają na meskiego potomka. Przecież to już 3,5 roku po
                                            ślubie!!! Najbardziej wyrozumiała jest mama, która zawsze powtarza, ze dziecko
                                            powinno sie pojawić wtedy, gdy rodzce są na to w 100% gotowi i juz się soba
                                            nacieszą.Sama zaszła w ciąże z moim bratem miesiąc po ślubie i uważa, że to
                                            było zdecydowanie za wcześnie.
                                            Gviazdko - wygląda na to, że obie jesteśmy bykami - bo tak naprawdę 28 lat
                                            skończę w maju. Ślub brałam tuż po tobie, bo we wrześniu 2002, tuż po studiach.
                                            Po zatym jestem prawnikiem, o ile dobrze pamiętam tak jak Ant, z Poznania
                                            Hortiko - co do badań, to faktycznie, tak było ustalone z ginem. Wynika to z
                                            tego, że w ubiegłym roku, po odstawieniu antyków (chciałam zobaczyć, czy
                                            wszystko jest OK)pojawiły sie problemy z za długimi cyklami. Usg wskazywało na
                                            PCOs,ale hormony wykazały, że to tylko hyperprolaktylemia. Bromergon
                                            wyregulował cykle, ale po jego odstawieniu kontrolnym po trzech miesiącach
                                            prolaktyna wzrosła dużo bardziej, niż przed kuracją. Zostałam przestawiona na
                                            norprolak (niestety nie refundowany i 15 razy droższy), który w końcu pomógł
                                            (ale fasolka się nie pojawiła). Teraz trzy miesiące miałam nie brać żadnych
                                            leków i sie obserwować a wrazie czego znowu dać sie pokłuć. Niby cykle po
                                            odstawieniu norpolaku są nadal w miarę regularne, ale nie jest to wcześniejsze
                                            28 dni, jak na lekach, no i właśnie się gryzę, czy znowu nie wzrosła... Co do
                                            badań nasionek -badanie faceta jest łatwiejsze i dlatego od tego mieliśmy
                                            zacząć nową serię. Jak na razie ufam swojej gince - na co dzien pracuje w
                                            klinice endoktrynologii i leczenia niepłodności, choć trafiłam do niej tylko po
                                            to, by przed starankami zrobić podstawowe badania..
                                            • gviazdka3 Re: jestem trochę śpiąca... 22.02.06, 20:42
                                              Śpiąca?! To zmykaj do łóżeczka!!! Wkrótce i ja się położę, choć
                                              z zaśnięciem przy moim rozbrykanym Dzieciątku będzie spory problem!

Jestem zodiakalnym bliźniakiem, ale tak jak napisałam wsześniej
                                              z maja, dokładnie z 29! Pozdrawiam rówieśniczkę! :o)
                                              • zuza1978 Re: jestem trochę śpiąca... 22.02.06, 20:50
                                                Nie pozostaje mi nic innego jak sie posłuchaćsmileJuz zmykam winkJutrzejszy dzień
                                                będzie już chyba normalny. Żadnych wyjazdów, żadnych rozpraw!!! Tylko komputer,
                                                nudni klienci i ja! A dziś łóżeczko i gazetki.
    • gviazdka3 link dla Kocurka 22.02.06, 19:49

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19346882&v=2&s=0
      Jak znajdziesz chwilkę, możesz rzucić okiem, jest tam Bombamonika,
      Pszczółka, Cytrusia,...
      • kocurek100 Re: link dla Kocurka 22.02.06, 19:54
        To sobie dzis poogladalam smile Bardzo sie ciesze smile
        Wielkie dzieki smile
      • ma_ruda2 Re: link dla Kocurka 22.02.06, 19:55
        Matalka!!!!!!!!!!! nareszcie jestes, witaj kochane!!
        witam nowa forumke!!! pisz jak najwiecej a nie tylko podgladaj!!
        Kocurek ja w grudniu bede miec 29 - to my obie 77, co? i jeszcze tak blisko
        mieszkalysmy smile)
        spadam do ksiazki i do winka, do pozniej...
        • kocurek100 Re: link dla Kocurka 22.02.06, 20:02
          Marudko, zgadza sie 77'smile
          Teraz winko moge tylko powachac... uwielbiam czerwone wytrawne smile
          Do ksiazki dzis nie zajrze, bo oczy mi sie zamykaja i zastanawiam sie co ja
          jeszcze robie przy tym kompie??? ;OOO
          • fantaisie Witam wieczorkiem! 22.02.06, 20:40
            No, no, no, ależ dzisiaj owocny dzioneksmile))
            Witam kolejną nową foremkę i gorąco zapraszam do nas!!!!
            Ja niestety dzisiaj krótko-zaskoczone??? ha ha ha, idę robić faworki, YES, YES,
            YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Matalko, fajnie Cię widzieć znowu, i dzięki za poranny humorek!!!

Kocurku bardzo dziękuję za zdjęcia, full profesjonalizm z nich bije, mój M. już
            na nich wisiał i sobie oglądał(też robi zdjęcia, ale nie jest zawodowym fotografem)

Erguś, mam nadzieję, że już Cię nie boli, moje Biedactwo nieźle Ci dało popalić,
            może to oddźwięk po zabiegu.

Gviazdeczko, to coś czuję, że to ja do Ciebie może przyjadę w czerwcubig_grinD

Potwors, co do presji to zawsze mi się przypomina, jak rodzice mojego ślubnego
            się poznali to byli bardzo młodzi i był szybki ślub, to wszyscy mówili, że
            musieli, a jak po 3 latach nie mieli dzieci, to mówili że nie mogą, ja myślę że
            dogodzić to trudno, nas na szczęście ominęły tego typu pytania, chociaż ostatnio
            jakieś przebąkiwania były ze strony teścia, ale pewnie to efekt geniusza szwagrasmile)
            U nas tak naprawdę, o naszych starankach, wie moja mama, moje
            dzieci,pzyjaciólka(walczy od 3,5 roku) no i Wy LASKI!!!!!!!!!!!!
            Ten cykl zaliczam do pustych, więc w marcu bzykanko będzie na maksasmile) Ale jakby
            nie patrzył, trzecie podejście za nami.
            Ale co ja narzekam, w tym miesiącu było wyjatkowo, oj wyjątkowo!!! Może to efekt
            uboczny po górach...
            Czyli trzeba jeździć częściej!!!

Melbuś, czytałam, zgadzam się to bomba!!!!

A jadę jeszcze do Chełmna, kto ze mną???
            No cóż, miało być krótko, ale nie udało się, jak zwykle....
            Idę robić te faworki, a mam jeszcze jakieś białe winko, więc.........
            • zuza1978 Re: Witam wieczorkiem! 22.02.06, 20:45
              faworki, już mi pachną...

Ja taka zdolna nie jestem, zresztą w te klocki te geniuszem jest moja mama,
              nawet nie bede próbować...

Zjadło by się... Kiedyś dostawałam co roku w paczce. Palce lizać...
            • gviazdka3 Fantaisie!!! 22.02.06, 20:46
              Witam w faworkowym klubie, hihi! Właśnie studiuję przepisy na
              foworki i pączusie i jeśli do rana ochota mi nie minie, jutro
              będę panią cukiernik! big_grinDD Tylko muszę kogoś na zakupy wysłać...

Miłego pieczenia!!!
              • gviazdka3 Re: Fantaisie!!! 22.02.06, 20:49
                Aaaa, i mam pytanie do Ciebie bądź Althei...
                W jakim tłuszczu smażycie faworki i pączki??? Zwykle, kiedyśtam
                stosowałam olej, ale w mojej obecnej książce kucharskiej podają
                smalec, co jakoś mi nie pasuje! A może Balbinka będzie wiedzieć?!
                HELP!!!
                • bebell Re: Fantaisie!!! 22.02.06, 21:02
                  Gviazdko- ja czasem smażę w oleju a czasem w smalcusmile)) a moja dawna sąsiadka w
                  Plancie smażyłasmile)) ostatnio częściej w oleju- kujawskim zresztąsmile))
            • melba7 Re: Witam wieczorkiem! 22.02.06, 20:50
              a ja mam dzisiaj święto jajkawinkzaraz zmykam.Dobranocwink
            • bebell Re: Witam wieczorkiem! 22.02.06, 20:58
              Yo!

Laski potrzebuje spotkania!!! Psychicznie nie wyrabiam- bez zadnego widocznego
              powodusad( jestem nerwowa, ciągle poirytowana, płaczliwa, drażliwa... i juz nie
              daję sama ze soba radysad( No, to kiedy idziemy na te jabłka pod kruszonką??
              Muszę sie od stresowac...
              Poza tym melduję, że podłoga wybrana!!!!! I Zamówiona!!!! (Balbinko- bedzie to
              akacja parzona, czyli ciemne deseczki, 22mm grube, 50cm długiesmile)) )
              Aha, i przyjrzałam się mojej balowej suknismile) wyciagnęłam ją w końcu z szafy
              (żeby zanieśc do pralni) i ona nie jest bladolilowa!!! Jest raczej srebrnasmile))

Kocurku- niesmowite zdjecia!! i całkiem, całkiem Laseczka na nichsmile))

Potwors- witaj wśród nassmile)) pisz dużosmile)) zaglądaj częstosmile) i mam nadzieję, ze
              juz niedługo będziesz nam pisac o dwóch krechach na teściesmile)

Zuza- ja tez jestem '78smile) początek czerwca, dokładnie 6.06, czyli juz Bliźnięta.

Matalko- witaj znów! I mam nadzieję, ze dasz radę częściej miec dla nas chwilkęsmile)

Gviazdko- rzeczywiście sporo rzeczy juz maszsmile))

Kateb- miło, że wpadłaśsmile)

Cytruś- nosz takie zarzuty?? "nikt nie szuka nie pyta"??? wstydź się!! pytamy,
              pytamy i wzywamy!! i pamiętamy o Tobie stalesmile)) życzę Ci cierpliwości w
              wychowywaniu konsulasmile))

Erga- mam nadzieję, ze jutro już będzie lepiej i nie będziesz tak cierpiec...

Melba- przejeżdżałam dziś obok francuskiej szkołysmile)) i łączyłam się z Tobą
              wtedy myślamismile))

więcej nie pamiętamwink))

kasia
              • melba7 Re: Witam wieczorkiem! 22.02.06, 21:02
                Bebell, jestem za,mam tak samo, ale kurczę, powinnam siedzieć i się uczyć, to
                prestiżowa sprawa(egzamin)A jechałaś Wałem czy dołem???
                • bebell Re: Witam wieczorkiem! 22.02.06, 21:11
                  Wałem...
                  • melba7 Re: Witam wieczorkiem! 22.02.06, 21:21
                    Z Wału widać budynek, w którym będzie gabinetsmile
                    Gviazdko, a szkoła francuska to...szkoła francuska, po prostu,dośc duża z
                    wykładowym językiem francuskim.Jest tam przedszkole, podstawowa, itd.
              • gviazdka3 Re: Witam wieczorkiem! 22.02.06, 21:04
                Bebell, Melbo! A co to jest francuska szkoła???
              • erga4 Re: Witam wieczorkiem! 22.02.06, 21:51
                Matalko-ja tak właśnie myślę że to pewnie po zabiegu taki bolesny mój okres..

No i powiem wam szczerze że okropnie obfity... jak tak dalej pójdzie to chyba
                padnę z wycieńczenia..
          • enterek77 Re: link dla Kocurka 22.02.06, 21:08
            marudko! Kocurku! ja też 77smile))) E się ze mnie śmiejesmile))) bo ja rzadko piję,
            więc jak już to jestem pocieszna (chyba, że mnie ktoś wkurzy....)
            Oj teraz mogłabym dostać tego "chłopaczka" fantaisie!! podyskutowałabym sobie z
            nim..................
      • enterek77 Re: link dla Kocurka 22.02.06, 21:04
        gviazdko! ja też sobie pooglądałamsmile)) Ale fajne babeczki z nas wszystkich no
        nie??
        Witam nową kobietkę!smile)) No dobra, nie pisze już więcej, bo mie się troszkę
        kreci w głowiesad((( Do jutra.....................
    • gviazdka3 Minęło 500 postów i ... 22.02.06, 21:10
      Chora krowa zaczęła zwalniać, buuu, a raczej muuuuu!!! ;-DDD
      Może w związku z jutrzejszym czwartkiem ktoś się skusi i
      założy "tłustą krowę", bo obecna na serio ledwo chodzi!?! :o)))
      • fantaisie Re: Minęło 500 postów i ... 22.02.06, 21:20
        Kochane zapraszam
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=37321994
        A faworki smażę na regularnym smalcu...
        Kruszonka- na tak!!!!! Kiedy?????????
    • erga4 Re: wieczorkiem:)))) 22.02.06, 21:48
      mnie tez nikt z rodzinki nie naciska, ale zawsze znajdzie sie ktoś kto o to
      zapyta. I ja też wolę mówic że mamy czas, że najpierw mieszkanie itp. ale w
      środku to az mnie ściska... tak bnardzo bym chciała..

co do szczeniaków to suka jest mojego brata i jego żony więc to oni szukaja
      nowych włascicieli. nawet nie wiem czy mają juz jakichs chętnych.

kocurku ja tez zawsze mówię że na wszystko przyjdzie czas...

a ja zapomniałam dzis zadzwonic do ginka - wszystko przez sałatkę która tak
      wczoraj posmakowała mojemu męzusiowi że dziś zażyczył sobie powtórkę z
      rozrywki.. no więc zrobilismy zakupy i sałatka była rewelacyjna!
      • althea35 Re: wieczorkiem:)))) 22.02.06, 21:50
        Erga, wskakuj na nowy watek!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka