misia9944 To Misia jedzie 16.06.06, 22:30 Trzymajcie sie Kochaniutkie ja jade w gory wracam w niedziele wieczorem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Co to znaczy? 17.06.06, 08:25 Dzis 33dc, a @brak.Objawy jakies sa,ale nie przychodzi.Nie wiem co sie dzieje.Cykle mam zwykle 29 dniowe.Robilam test w srode i zobaczylam jedna gruba kreche.Tyle,ze obok(jak mocno sie wpatrzylam)bylo cos jeszcze,ale tego nie mozna chyba nazwac kreska(jasny pionowy slad-jakby biala kreseczka).To mnie uspokoilo, ale dzis kieduy @nie przychodzi, zaczynam sie powaznie martwic.Wiecie, ze przez antybiotyki nie chcialam w tym miesiacu.Boje sie, ze cale 9m-cy bede myslec czy wszystko ok i obwiniac sie. Prosze, odpowiedzcie-jakiego koloru powinny byc kreseczki?Zupelnie nie wiem co robic.Po prostu bardzo sie boje. A tak z innej beczki-w czwartek wychodzilismy na Barania Gore-super!!))) Pozdrawiam i prosze o jakas odpowiedz, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Juz wiem 17.06.06, 08:57 Wlasnie wrocilam z apteki.Kupilam test, na ktorym wszytsko jest wyjasnione.Kreski powinny byc bordowe(ewentualnie TA rozowa).Wyszedl negatywny. Panikuje, bo to nasz pierwszy cykl staran.Musze jakos wyluzowac, ale chyba nie potrafie.Mysle, ze przy nastepnym cyklu bede spokojniejsza.Chcialabym. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa wyluzuj 17.06.06, 09:59 nam już 9 razy nic nie wyszło a dopiero wczoraj u lekarza dowiedziałam się co może być tego powodem... bardzo bolał mnie brzuch i jak lekarz zrobił mi usg to wyszedł jakiś torbiel na jajniku który pęknął. Strasznie bolało. Nadal pobolewa. Biorę jakieś leki i za 2 tyg. do kontroli. Myślę że jak to wyleczę to prościej będzie nam się starać o dzidziusia Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz do amoniaaa 17.06.06, 10:41 Ja tez mam torbiele, ale lekarka po zrobieniu usg stwierdzila,ze sa bardzo male i z takimi nic sie nie robi.Nie wiem, czy jest tak rzeczywiscie.Dosc czesto mam lekkie bole prawego jajnika, ale skoro tak powiedziala-uspokoilam sie.Moze jednak powinnam isc do innego lekarza.Jesli nie uda sie za trzecim razem, pewnie pojde do kontroli.Nie wiem czy w moim przypadku to moze miec wplyw. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: do amoniaaa 17.06.06, 11:13 Mój mąż stwierdził że jak nadal nie przestanie mnie boleć, to zaprowadzi mnie jeszcze do innego lekarza. Dodam że w kwietniu byłam u jeszcze innego który stwierdził że wszystko u mnie oki i mamy się brać za robienie dziecka. Właściwie nigdy nie będziemy mieć pewności. Pewnie gdyby ten torbiel mi sam nie strzelił to nadal bym nie wiedziała co mi jest, bo nikt mi wcześniej nigdy nie robił USG... Ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: do amoniaaa 17.06.06, 12:31 To rzeczywiscie masz przejscia z tymi lekarzami.To juz szczyt zeby lekarze byli tak niekompetentni.Masz racje, najlepiej chodzic do przynajmniej dwoch-dla potwierdzenia diagnozy.Zycze Ci, by wreszcie wszystko sie ulozylo.Sciskam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: do amoniaaa 17.06.06, 12:37 Zapomnialam.Gdzie Cie dokladnie boli?Bo mnie po prawej stronie na dole, w zasadzie niedaleko pachwiny.Nie jest to bol nie do zniesienia, raczej lekki.Czasem delikatne klucie. Tak kojarze, ze któraś Folikówka tez miala problemy z torbielami.Nie wiem czy nie Nadia? Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 sobotaaaaaaa 17.06.06, 15:03 Witam was dziewczynki!! Nareszcie necik naprawiony,mieliśmy jakiś problem z przekaźnikiem ale już wszystko ok.U nas też ogromny upał od kilku dni a dziś była piękna,intensywna,letnia burza!!!Ale grzmiało!!A teraz znowu słoneczko przypieka. Dziś spędziłam dzień na sprzątaniu,z pomoca Julki doprowadziłam mieszkanko do ładu bo w tygodniu jakoś nie było czasu.I teraz z nóg padam,niestety(( Dziś wieczorkiem jedziemy do znajomych-koleżanka jest w 5 mies.ciąży (wogóle zauważyłam że co druga koleżanka albo jest w ciąży albo właśnie urodziła)) Będziemy piekli pizzę,mniam!!! Agnieszkomoniko-chociaż test wyszedł negatywny to chyba się uspokoiłaś-jeśli niedawno brałaś antybiotyki to pewnie cały czas byś się zamartwiała czy z dzidzią wszystko ok.tylko co z tym okresem??? Amoniaaa-masz rację,ręce opadają-wyobrażam sobie jakie wkurzające musi być wysłuchiwanie od każdego lekarza innej opinii,życzę szybkiego powrotu do zdrówka i...owocnych staranek jak już wszystko będzie ok.Niech twoje prośby zawiezione na Jasną Górę zostaną wysłuchane!! Myszko.76-wyobrażam sobie jak musiała kusić woda w tak parny dzień,ale wyobrażam też sobie jak musi w Warszawie wyglądać Wisła,brrr.Przez moje miasto też przepływa i choć to niedaleko od jej źródła to też jest syfiasta!! Wszystkim zaglądającym tu przez weekend życzę duuuużo odpoczynku i ślicznej pogody,pozdrowionka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
demika Re: będzie CÓRCIA:)) 17.06.06, 15:54 Witajcie folikówki. Byliśmy dziś na USG połówkowym.Dzidzia jest zdrowiutka,waży 400g i mierzy ok.20cm.Wszystkie narządy są w porządku.Pokazała nam piąstkę,ziewneła i poszła spać)Maluch okazał się dziewczynką więc będzie Ola Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
an_76 sobotni wieczór 17.06.06, 20:41 Witajcie dziewczynki Widzę, że nie tylko ja spędzam ten długi czerwcowy weekend w domku. Ja do tego siedzenia w domku dołączyłam jeszcze nowe starania Dzisiaj 12 dc... boli mnie podbrzusze i wydawało mi się, że już miałam ten właściwy skok temperatury, ale test owu pokazuje cały czas tylko jedną kreskę... wiem, że jest jeszcze jutro i pojutrze i w ogóle, ale jestem strasznie niecierpliwą osobą i trudno mi przychodzi czekanie... Pierwszy raz robię testy owu, czy one mogą się mylić??? pozdrowienia dla wszystkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: do amoniaaa 19.06.06, 08:33 Ja mam akurat problemy z lewym jajnikiem, więc boli mnie po lewej stronie bardzo nisko brzucha. Też nie boli mnie cały czas tylko momentami i też to jest taki kłujący ból. Do tego cały czas mam bardzo wzdęty brzuch i czuję się jakby mnie miało rozerwać lada moment... Dzięki za miłe słowa. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 I ja się melduję :) 17.06.06, 22:20 Witajcie Folikóweczki Taki to weekend, nie weekend Ja w piątek byłam w pracy.... I miałam urwanie głowy z klientami.... Przyszli Ci umówieni, oraz przypdakowi Miałam się zabrać za książki VAT-u i nie zdążyłam, więc robotę wzięłam do domu. Piesio na razie czuje się lepiej... choć czekam jeszcze pare dni, aby przywrócić mu normalne porcje żywieniowe. Wczoraj pod wieczór podlewałam ogródek i sąsiad tez podlewał... i wiecie co zrobilismy ?? Zaczęliśmy się lać wodą z węży przez płot !!! Dwoje dorosłych ludzi...., a zabawę mieliśmy po pachy... ja wygrałam.... Potem... zdarzyła się nie miła rzecz. Chciałam sprawdzić, czy buraczki sie nie połozyły na ziemi i zamiast iść normalnie przez furtkę, postanowiłam przejśc przez płotek ... niziutki, ale niefortunnie stanęłam na płytkę chodnikową i..... skręciłam nogę. SŁabo mi się zrobiło, ale dokończyłam oględziny. W domu okazało sie, że tak sobie ją wykręciłam (prawą), że aż pękła mi skóra między małym palcem a przedostatnim... (( Szybko zdezyfekowałam,ale nie ma jak tam plastra przykleic, więc po prostu przykleiłam "tego palca" do reszty, aby się nie ruszał. Noga posmarowana altecetem się goi. Troche jeszcze boli... szczególnie po nocy. Ach... łamaga ze mnie. nadya.... przyjmij proszę spóźnione, ale szczere życzenia imieninowe Buziole wielgaśny.... I żyzcę powodzenia na egzaminach.... dakota.... tak to jest z tym netem, ale super, że już wszystko OK.... Teraz tylko 3mam kciuki za poniedziałkową wizyte u gina... Oczywiście daj znać co i jak.... amoniaaa.... wielkie Bóg zapłać.. za modlitwę... To duzo dla mnie znaczy Ja życze Tobie szybkiego powrotu do zdrówka...., abyście jak naszybciej wznowili staranka.... mycha.... ja na plażę nie chodzę, bo nie lubię plażowych spędów.... an76... co do testów owu, to przewaznie są pewniakmai, ale może przeciez trafic się cylk bezowulacyjny... Z osób, które znam, które stosowały te tesy, to wszytskim się sprawdziły.... misia.... juz odpisałam na maila Jutro jeszcze tu zajrzę... Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 niedziela ...pochmurna 18.06.06, 09:15 czesc dziewczyny nie mam czasu na pisanie na forum ,wielkim krokami zbliza sie koniec roku szkolenego więc siedzę w apierach,śwaidectwa,arkusze,dziennik matko mam dosyc ale za kilka chwil wolny czas wakacje prawie 2 m-ace laby w lipcu wyjezdzamy z gory na cale 2 tyg.Odliczam dni milego dnia u mnie bez zmian mąz wybral antybiotyki i trzeba bedzie powtorzyc badania...dziś niedziela u mnie pochmurno ...zaraz do kosciola idziemy milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Krokodylku!!! 19.06.06, 08:36 Ciągle o Tobie myślę...Jak Ty się czujesz?? Kiedy masz te wyniki? Będzie dobrze!!!! Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: My, Folikówki :) 18.06.06, 12:37 Witajcie przy niedzieli!! Dawno się nie odzywałam, ale wszystko, co napisałyście, przeczytane Kasiu... Ty to masz "wesoło" w życiu - i dosłownie i w przenośni... Ale nudzić się to Ty chyba nie wiesz co to znaczy Dobrze, że lepiej z Gryfem, niedobrze, że gorzej z Twoją nogą. Ale z tej zabawy w polewanki z sąsiadem to aż się uśmiałam. Fajnie mieć takich sąsiadów. Moi mnie powoli dobijają... Dakota - daj znać koniecznie co Ci gin powie... Amoniaa - z jednej strony przykra sprawa - bo wiem ile przezywałaś ostatnimi dniami, ale z drugiej strony dobrze, że to tylko torbiel. I jeszcze w dodatku w końcu się go pozbyłaś. No to teraz staranka pełną parą Misi i wszystkim gdzies na długi weekend wyjeżdżającym... troszkę zazdroszczę... Myszko i inne Kobietki pozostające w domkach... Wiem co czujecie. Dobrze, że choć pogoda była do wczoraj fajniutka i można było na dwór lub choćby na blakonik wyjść i nałapać trochę słońca. Nadya - a Ciebie to rozumiem najlepiej bo ja też znów muszę kuć - zostały mi trzy egzaminy w tej sesji w tym najbliższy w ten wtorek. Z prawa pracy. Beznadzieja. Nienawidze tego przedmiotu. Jakie to jest NUDNE I NIECIEKAWE!!! W zyciu się jeszcze czegoś tak nieciekawego nie uczyłam. @ odpłynęła już parę dni temu. Ruszamy ze starankami, a w zasadzie juz ruszyliśmy Tylko narazie coś tempki mi się nie chce mierzyć. Aaaaaale - zacznę od jutra już na 100%. Folik oczywiście wzięty. Pozdrawiam Was serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Niedzielne leniuchowanie... 18.06.06, 14:08 Cześć Folikóweczki Długi weekend powoli się kończy...Pewnie dziś wrócą do domków te z nas, którym udało się wyjechać i odpocząć od codzienności... Misia, Marta, Monjan i inne kobietki - czekamy na Wasze relacje Ja jestem trochę znudzona tym długim weekendem. Mąż student cały czas się uczy i zajmuje komputer. A ja się krzątam i szukam sobie zajęcia. Sprzątam, gotuję, piekę.. Jestem klasyczną kurą domową, ale już trochę tym znudzoną... Dziś mieli do nas przyjść goście. Już się nastawiliśmy. Opracowałam menu, wczoraj byliśmy na zakupach kilkakrotnych, żeby przytargać to wszytsko do domu, a tu wieczorem goście zadzwonili, że coś im wypadło. Przyjdą za tydzień Ale dziś - trochę mi smutno i samotnie...Dobrze, że mam Was Odpisuję chronologicznie Agnieszkomoniko...Uf, dobrze, że się wyjaśniło z testem. @ się spóźnia pewnie z powodu Twojej długotrwałej choroby i antybiotyków. Napisz, kiedy przyjdzie, cobyśmy zaczęły Ci kibicować w nowym cyklu... Amonia...Pamiętam Twoje ostatnie posty "oj, boli...". Martwiłam się z Tobą, co boli, a teraz już wiemy, co to było. Myślę, że modlitwa na Jasnej Górze, kuracja lekami i kibicowanie nas Folikówek uczynią Twoje starania owocnymi Dakota...Super, że necik działa a pizza była pyszniutka... Trzymamy kciuki jutro i czekamy na wieści z wizyty Demika...Córcia!...Gratuluję! 20 cm to już całkiem sporo Większość z nas, Folikówek starających się o fasolkę, marzy, by pójść w Twoje ślady I mam nadzieję, że tak będzie! An_76...Owocnych staranek! A testom zaufaj...Pewnie dziś lub jutro wskażą 2 kreseczki, czyli owu. Gdy je stosowałam, też najpierw parę dni była 1 kreseczka, a potem...nagle 2! Staraj się nie pić parę godzin przed testowankiem. Krokodylku...Jak dobrze, że Gryf czuję sie lepiej i oby jak najszybciej udało mu się wrócić do formy ALe co z Twoją nogą, Kasiu? Musiało strasznie boleć A to pech! Jak się dziś czujesz? Kasia, jeśli mocno boli i puchnie, jedź na konsultację do lekarza... Wiem, że dziś niedziela, ale ostry dyżur działa...Martwię się... Dobrze, że nie tracisz humoru w doświadczeniach, które Cię spotykają Aż mi się buzia uśmiała, gdy czytałam Twój opis wodnego pojedynku z sąsiadem Ja moich nawet nie znam...Wynajmujemy obecne mieszkanko od roku... Anonimowość bloku. Renne...Wiem, o czym piszesz. Mam to samo w szkole. Ale jeszcze tydzień da się wytrzymać Mam nadzieję, że mąż po antybiotyku będzie mieć dobre wyniki. Mój też idzie na kontrolę w połowie lipca( to będzie jego 3 badanie nasienia). Musimy wspierać naszych facetów i być silne w tym, co nas spotyka... Agnieszko_zd..Życzę Ci wytrwałości w nauce i cirpliwości do zmagań z nudnym przedmiotem...Dasz radę Powodzenia w starankach! A może by tak spróbować bez pomiarów tempki w tym miesiącu za przykładem naszej Misi? Z tempką czy bez - byle skutecznie Pozdrawiam Was wszystkie: Folikówki zaglądające tu w te wolne dni i Folikówki, które zajrzą jutro w pracy Udanej niedzieli! Monika i samotnie Odpowiedz Link Zgłoś
an_76 Re: Niedzielne leniuchowanie... 18.06.06, 17:58 No tak, kończy się to leniuchowanie weekendowe, jutro znowu trzeba wpaść w nowy wir pracy. U mnie nadal tylko jedna kreska, choć jak się tak mocno, bardzo mocno wpatrywałam to jakbym widziała zarys drugiej ale gorąco wierzę w to co piszecie i na pewno jutro będzie już druga wyraźna różowiutka Dzięki wielkie krokodylku i mycho za te słowa i wskazówki dobrze jest czasami zaciągnąć rady bardziej doświadczonych a i krokodylku, uważaj koniecznie gdzie stąpasz i trzymaj się dzielnie z tą skręconą kończynką Mycho, nie przejmuj się - mój mąż też prawie cały czas spędza przed komputerem - taka praca już przywykłam pozdrawiam cieplutko wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Dokładnie 19.06.06, 08:39 nawyzywałam się, byłam zła, bolało mnie a teraz przynajmniej wiem co mi jest (mam nadzieję). Śmiejemy się z siostrami że przyjadę z wakacji zaciążona Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Jestem :) 18.06.06, 20:42 Witam Witam. No juz wrocilam, bylo fajnie, pogoda dopisala ale wrocilam padnieta !!!! Chodzenie po gorach mnie wykonczyło. We Wisle ludzie sie kapali ale ja nie bo brr ...dla mnie woda była zimna. Oczywiscie myslalam co tam u Was słychac, demika Gratuluje coreczki czyli bedziesz miala parke Krokodylku jestes Zajebista (cenzurka) tak sie usmialam z tego polewania prysznicem no ale z nozki bolacej to sie nie ciesze ! Jutro mam na popołudniu. Ok godz 10 ide odebrac obraczki bo jutro mamy termin odbioru Jutro poniedzialek, a za tydzien w poniedzialek ide do gina. Oby mi ten tydzien minal bo ciekawi mnie co powie lekarz. Pozdrawiam WSZYSTKIE FOLIKÓWKI. Trzymajcie sie. Misiulka Odpowiedz Link Zgłoś
monjan poniedziałek 19.06.06, 09:25 i juz jestem w pracy... szkoda bo było tak fajnie!!!nazwet jazda samochodem byla ok, czasami mdliło ale miałam paczke "biszoptów ratujacych zycie" odpoczelam, wylenilam sie, najadalam i nawet na kajakach pływalam! Kropce sie podobalo) a teraz do roboty, echh w sobote BIG DAY-powiemy rodzince o naszym szczesciu i wczoraj mielsimy nasza pierwsza rocznice slububylimsy na super obiadku pozdrawiam Wad kochane! Demika-gratulacje!!!super ze Ola trzymam kciuki za starajace!!Agnieszka zd! Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona czeeee :P 19.06.06, 08:52 Cześć dziewczyny! Postanowiłam, że jutro idę do ginekologa na pierwszą wizytę Będzie to 4 tydzień i 6 dzień, wiem, że serduszka jeszcze mogę nie zobaczyć, ale nic straconego zobaczę je z ukochanym za 2 tygodnie A co u Was? Jak staranka? Kiedy testujecie? Ja i moje maleństwo pozdrawiamy Was i ślemy Wam fluidki ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Odpowiedz Link Zgłoś
monica233 Re: Łapię pierwsza ;) 19.06.06, 09:29 no i ja tez łapię fluidkiPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Poniedziałek :) 19.06.06, 09:24 oj ja te wolne dni szybko minęły, pogoda cudna ciepluto szkoda tyko że wiele z nas spędzało te dni w mieście, ale hej niech piszą te co łyknęły trochę wrażeń podczas weekendu, i te fasoleczki niektóre też się nazwiedzały Amonia dzieki za modlitwy za nas, jestes kochana Krokodylku uwazaj na nózki ja to też taka gapa jestem że się ciągle potykam, ale jakoś do tej pory szczęśliwie nóżki mam całe dzis u mnie 21dc, dziewczyny jestem kompletnie zdezorientowana, moim cyklem, który jakiś dziwny, brak skoku tempki i tymi testami owu ktorych sprobowałam ale mało co wykazały, już sama nie wiem co myśleć o tym cyklu czy w ogóle ta owu była ah jakiś ten mój organizm mało stabilny lecę dzis do pralni oddac garniturek m. bo jedziemy w sobote na wesele i wszystko musi być na tip top Nie czytalam was kochane w weekend więc i o foliku zapominałam, ah gapcia ze mnie gratuluję Demice dziwczynki An_26 to tez moj pierwszy cykl z testami owu i jedna wielka niewiadoma, a dziewczyny piszą że są miarodajne, więc już nie wiem co myśleć trzymajcie się dziewczyny cieplutko Buziaki Aga Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Poniedziałek :) 19.06.06, 10:15 Hejka. No widze ze aagniesi pozostaje juz tylko czekac na rezultaty (trzymam kciuki) Ale mi sie dzis nie chce isc do roboty buuu masakra. U nas cieplutko, Foliczek wlasnie lyknelam. ok no to do wieczorka Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Poniedziałek :) 19.06.06, 17:41 Przyszla @.Wczoraj,nareszcie.Przez co oczywiscie dzis czuje sie fatalnie.Brzuch boli, glowa boli,eh...Wdodatku w szkole tak mnie wkurzyli, ze omal ich nie pozabijalam.Przyszli bez ksiazek, zeszytow...Pytam sie :po co?Bo im sie w domu nudzi.Obled. Amoniaa-a czy torbiele to jakies przeciwwskazanie dla ciazy?Powinno sie je najpierw wyleczyc? Misia-mnie tez nie chce sie juz chodzic do pracy((Ale pocieszam sie, ze tylko do piatku.Zreszta, moze to moj ostatni rok szkolny. Co do testow owu-nie mam o nich zielonego pojecia.Tez planuje sie zaopatrzyc.Moze ktos nam wyjasni o co tu dokladnie chodzi))) Wczoraj bylismy w Krakowie na mszy w Kosciele Mariackim, pochodzilismy troche po Rynku.Fajnie bylo, pogoda cudna.Buziaki dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Mam w brzuchu mała malinkę!!! 19.06.06, 17:43 Witam dziewczynki poweekendowo!Jak się okazuje necik na dobre naprawili dopiero dziś,w sobotę była u nas potężna burza i to co naprawili szlag trafił,tak więc kończyli dziś,ale co zrobić!! A teraz najważniejsze-byłam dziś u gina i nareszcie mam namacalny dowód istnienia Kropci-jes tam,siedzi u mnie w brzuchu,widziałam na usg maleńkie,bijące bardzo szybciutko serduszko-dziewczyny,to jest widok którego życzę wam wszystkim jak najprędzej.Jestem taka happy!!! Demika-gratuluję córci-20 tc-już połowa za tobą,powodzenia na dalsze 4,5 mies. Krokodylku-ty to masz wesołe życie-chociaż tej skręconej nogi to niekoniecznie ci zazdroszczę,a jak dzisiaj,boli dalej??uważaj na siebie!! Agnieszka z-d-życzę powodzenia na egzaminach-chociaż pogoda piękna to trzymam kciuki za chęci do nauki i oczywiście zdania nielubianego przedmiotu!! Misia-zazdroszczę ci troszkę tego weekendu w Wiśle-chyba troszkę odgapię od ciebie i wyjedziemy gdzieś w przyszłym tyg.w końcu od nas to całkiem bliziutko.a jak się czuła dzidzi w podróży?? AAgniesiaa-w sobotę wesele-pamiętaj jak Monjan poszczęściło się w cyklu imprezowo-weselnym,życzę ci oczywiście tego samego czyli...już niedługo małej fasoleczki!! Wszystkie folikówerczki ściskam i całuję,zmykam z Julką na procesję!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do dakota :) 19.06.06, 22:11 Czesc, no moja dzidzia w podrozy dobrze sie czuła ale od 2 dni mam STRASZNE problemy z zasnieciem ZGAGA (jak sie dzisiaj dowiedzialam) straszna !!! Na wieczor juz w lozku jem gumy mietowe i sie mecze zeby zasnac. Odliczam juz dni zeby isc do ginekologa i sie wszystkiego dowiedziec i moze wtedy Dakotko zobacze serduszko tak jak Ty zobaczylas a ktory to tydzien u Ciebie ze juz bylo widac serduszko? Mi sie jutro zacznie 6 tc (według ostatniej @) Pozdrawiam. Kasiek - krokodys (~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Do dakota :) 19.06.06, 22:14 Misiulku-ja wręcz przeciwnie-padam na twarz najpóźniej o 22.30,właśnie wybieram się do łózia)Zobacz sobie Kropcię u mnie na suwaczku dziś 6t3d,więc jak ty pójdziesz za tydzień to też na pewno zobaczysz serduszko. Pozdrowionka!! Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Do dakota :) 20.06.06, 09:35 Dakota gratulacje!! ty juz zaczelas 7 tydz! dlatego widac serduszko Misia idz jak skonczysz 6 albo nawet 7 tydz, wtedy na pewno bedzie widac! powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
an_76 no i wtorek.. 20.06.06, 09:54 Witajcie dziewczynki wczoraj po raz pierwszy na teście owu zobaczyłam te dwie kreseczki (szkoda że na razie tylko na owu), także Aagniesiuu, nie martw się i Ty je zobaczysz Ale do tego całe popołudnie i wieczór tak mnie bolało podbrzusze że myślałam że nie dam rady, pierwszy raz w zyciu tak strasznie mnie bolało... czy ktoś wie może co bywa przyczyną tak ostrych bóli??? bo się trochę wystraszyłam... jak się zabrać za staranka, jak człowiek z bólu pada? to chyba coś nie takpozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
monjan AN76 20.06.06, 10:25 oo takie dwie kreseczki sa fajne, az sie milo robi przedsmak ciazowego taki bol w okolicach owulacji zwykle jest zwiazany wlasnie z nia!sa to bole przed, okolo lub poowulacyjne ja mialam takie bardzo ostre, kłujace bóle az bylam z tym u gina nawet na usg nic nie wykazalo bolało tez przy seksie, wtedy trzeba wybrac odpowiedna pozycje i da rade! taka po prostu uroda mojej owulacji mam nadz ze u Ciebie tez tak jest jezeli beda sie powtarzac lub veda bardzo silne najlepiej zglos sie do lekarza owocnych staran!!!masz dwie kreseczki czas dzialac!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: no i wtorek.. 20.06.06, 10:25 Moja kumpela "umiera" przy owulacji bo ma przerośnięte pęcherzyki (14mm)... Już ją chcieli na wyrostek brać do szpitala a tu taki zonk... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: no i wtorek.. 20.06.06, 11:16 Cześć Dziewczyny! melduje się po krótkiej nieobecności. Weekend był bardzo sympatyczny i udany. Wypoczęliśmy, choć nie za bardzo się wyspaliśmy. Niestety powrót do rzeczywistości- dośc brutalny. Kazimierz, Puławy i okolice - piękne. Truskawki, jaśminy, lato w pełni Przy okazji wyjazdu doweidziałam się od przyjaciół, że oni w ciążę zachodzi dwa lata. Nie były to co prawda starania pełną parą, po prostu świadomie odstawili antykoncepcję, ale jedank zajęło im to ponad 20 cykli. Ale przynajmniej nie stresowali się. Dodało mi to wiray i otuchy, że wszytsko może się zdarzyć!! Wczoraj miałąm agzamin z niemeickiego. Sądzę, że mi poszewdł dobrze (mimo już wykrytych kilku błędach), ale na wyniki trzeba czekać ok miesiąca. Teraz znów w pracy. Dwa dni mnie nie było i zrobiło się całe mnóstwo zaległości. NA dodatek tak jak Myche i Renne czekają stosy dzienników i arkuszy egzaminacyjnych do wypełnienia. Ale dzis ostatni dzien egzaminow a potem az do wrzesnia tylko jeden etat An_76- tak jak napisala Monjan bol jajników się często zdarza podczas woulacji. Pęcherzyk "rozpycha" się w jajowodzie. JAk twierdzi mój ginekolog to tego typu bółu może dojść też podczas cyklu bezowulacyjnego, bo jajniki są wtedy przekrwione i unerwienei jest czulsze. Staranka wtedy rzeczywiście nie należą do najprzyjemniejszych... ściskam Was, moje drogie! marta Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Co sądzicie?? 20.06.06, 11:16 Moją sytuację już chyba znacie... Chodzi mi o to czy lekarz który kazał mi przyjść za 2 tyg. do kontroli chce zobaczyć czy już wszystko oki, czy chce się może upewnić czy czasami nie jestem w ciąży? Byłam u niego w piątek to był by ewentualnie 6 tydzień... Czy gdybym była w ciąży coś by widział? Co myślicie? Mam ciągle strasznie jakby wzdęty brzuch jak balon choć nic takiego nie jem. To tego strasznie aż mnie ciągnie skóra na brzuchu jakbym była już w 9tym miesiącu... Do tego... sorki ---> straszne zaparcia 2 tygodnie czekania 3 lipca idę na wizytę Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Co sądzicie?? 20.06.06, 11:53 a mialss usg?? a bete z krwi?? przy wczesnej ciazy lekarz nic nie zobaczy Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Co sądzicie?? 20.06.06, 11:59 Wiem wiem. Zrobił mi usg od "środka". Na betę chciał mnie wysłać ale mówiłam mu że robiłam test i nic nie wyszło... Poczekam i się dowiem o co mu chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Co sądzicie?? 20.06.06, 12:44 ja bym zrobila bete, testy nie daja 100% pewnosci,a beta tak. na USG nawet dopochwowym lekarz mogl sie nieczego niedoszukac. pzd Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa wtorek 20.06.06, 12:55 hej dziewczyny !! pozdrowienia dla wszystkich małych kropek, fasolek i malinek i dla nauczycielek bo tyle ci ich tu na forum naszym ale macie fajnie takie super długie wakacje zazdroszczę, ale chyba tylko tego, bo tak czy inaczej to ciężka robota wczoraj zajadałams się czereśniami pychaaaa tylko potem brzuszek bolał kiecka na sobote juz jest, tylko bucików szukam takich co by nie cisnęły bo mam ochotę dużo tańczyć Pozdrawiam Mychę (pewnie zapracowana), Misię, Monjan, Martejotke, Dakote, Krokodylka, Nadye, Agnieszkemonike, Agnieszkez_d, Amoniee, i całe nasze pozostałe grono pogoooodaaaaa cudownnaaaa hej!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa niezbyt 20.06.06, 13:13 u mnie własnie oberwanie chmury A tak ładnie się od rana zapowadało... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Wtoreczek:-))) 20.06.06, 14:13 Witam Was słonecznie, cieplutko i radosnie w ten przepiękny (w większości miast Polski) wtoreczek!!! Heh Myślę, że już po tym pierwszym zdaniu można było wywnioskować, że egzamin poszedł mi całkiem niekiepsko. Dostałam naprawdę milutki zestaw pytań, aż się ledwo wyrobiłam w czasie z pisaniem. Wyniki dopiero za 10 dni, ale jestem dobrej mysli. Oby (odpukać) to był mój ostatni kontakt z prawem pracy, bo jeszcze nie miałam na studiach (a w sumie powoli je kończę) przedmiotu, który tak by mi "nie leżał" (no może jeszcze prawo karne materialne). Monjan - powodzenia w Big Day Daj koniecznie znać jak zareagowali. Kurczę... To musi być niesamowite uczucie i przeżycie - Mamo, Tato - jestem w ciąży. Hihi... Nie... Jakoś sobie siebie w takiej sytuacji nie jestem w stanie wyobrazić. Tak że - Moniczko - koniecznie opisz jak było Dziubasku - fludki złapane i dobrze zabezpieczone. Dzięx AgnieszkaMonika... No i @ przyszła. A wiesz - naprawdę wierzyłam, że Ci się udało. Nie wiem - jakos tak w środku miałam takie przeczucie. A może to było przeczucie "zaliczkowe" - na następny cykl starań Dakota - super, że już zobaczyłaś swoją Kropeczkę... Aż mi się ciepło robi jak sobie o tym pomyślę... Troszkę zazdroszczę)) An76 - gratuluję dwóch II - teraz do roboty!!! Aagnieś - Twoja dwie II tez przyjdą. Ja miałam owu w poprzednim cyklu 26 dnia, tak więc spokojnie cierpliwie poczekaj - przyjdzie. A wszystkim Folikówkom - Nauczycielkom/Wykładowcom gratuluje przebrnięcia przez ten ciężki okres, jakim jest koniec roku szkolno-akademickiego. Już prawie wakacje Pozdrawiam Was serdecznie i baaaardzo mocno ściskam. PS Do boju Polska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Wtoreczek:-))) 20.06.06, 15:08 dzięki kochana! napisze na pewno na razie powiedzialem szefowej w pracy i przyjela to milo ulzylo mi...choc przeciez zamierzam pracowac! no i niestety meczu nie obejrze...za wczesnie!a moze i stety? przynajmniej sie nie zdenerwuje buzka dla Agniesiaa Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Wtoreczek:-))) 20.06.06, 16:03 Aga, mam pytanie mało ciążowe. Masz może notatki z tego prawa pracy. mam 4 pytania z tej dziedziny na egzaminie mgr i musze je opracować. nie mam czasu grzebać po internecie może coś masz. mogę Ci przesłać te pytania to będziesz wiedzieć. Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Wtoreczek:-))) 20.06.06, 16:56 Co prawda swoje notatki oddałam dziś osobie, która przełożyła sobie I termin, ale pisz na priva (mail gazetowy), to w miarę możliwości odpiszę. A co studiujesz, że Ci jest to potrzebne?? Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Wtoreczek:-))) 21.06.06, 10:03 to co większośc czyli zarządzanie. ale te ytanie są z egzaminu mgr. napiszę zaraz może coś jeszcze znajdziesz w miarę wolnego czasu. wielkie dzieki karolina Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do Dakoty :) 20.06.06, 15:27 Jak tez za niedlugo zaloze sobie taki suwaczek -fajna rzecz Według okresu dzis sie zaczal 6tc do lekarza ide 26 czerwca. Dzis bardzo meczacy dzien ale usmiechnieta Misiulka Meczu juz dzis NIE ogladam bunt, ide spac. Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Do Misi!! 20.06.06, 20:33 Załóż,załóż-ja chciałam poczekać do wizyty u gina ale nie wytrzymałam i zrobiłam wcześniej,straszna radocha)Też się czuję dziś tak sobie,głowa mi pęka amusze czekać do 22 żeby odebrać męża z pracy bo zostawił mi dziś samochód.A najchętniej juz położyłabym się do łózia)) Pa,pa Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 My :):):) :D 20.06.06, 15:35 Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 mjodzik78 – Dominika – Poznań - w ciąży demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 sagula - Iga - Warszawa - w ciąży rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży myszka2312 - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży szarlotti - Anna - w ciąży - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia monako77 – Monika – Poznań – starania trwają (połowa lutego) córka Majka 2.06.2002 matizka – Agnieszka – Warszawa – poczatek starań październik/listopad 2006 córka Emilka 19 miesięcy pecia3 – Agnieszka - w trakcie starań (maj) - córka Gabrysia 11.09.2003 baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 asiak21 - Asia - Gdańsk - początek starań maj/czerwiec - córka 1.04.2003 mili17021979 - Emilka - Poznań - syn Mateusz 29.10.2004 bedada - Beata - Szczecin - w trakcie starań - syn Marcel 13.02.2002 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub marta76 - Marta - starania od sierpnia - syn Mateusz 04.03.2002 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w trakcie starań (maj) krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, dolnośląskie – pocz. starań sierpień arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań aninka79 – Ania – Warszawa – początek starań lipiec bozus78 – Bożena – Kraków - starania trwają (październik 2005) mimi.bo – Magdalena - w trakcie starań (marzec) ememik – Magda – Warszawa - starania trwają (styczen) niuta_s - Ania - Warszawa - w trakcie starań anais_de_loin - Warszawa - w trakcie starań (grudzień) renne2 – Świdwin - w trakcie starań kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) fika2 - Magda - Wrocław - w trakcie starań (kwiecień) wiolasb - Wiola - Wałbrzych - w trakcie starań breili - Daria - Niemcy - starania od czerwca agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - starania od czerwca gwiazdusia12 - Agnieszka - Poznań - w trakcie starań (maj) dakulka - Daria- dakulka@wp.pl - Rawicz - w trakcie starań (kwiecień) lamia1978 - Judyta - Gdańsk - starania od sierpnia monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań miracle55 - Ania - Gdańsk - starania od kwietnia 2007 heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań necia27 - Aneta - Warszawa - w trakcie starań an_76 - Aneta - Szczecin - w trakcie starań (kwiecień) alfa156 - Karolina - Warszawa - w trakcie starań (maj) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) iwela - Iwona - Białystok - starania od sierpnia ewa41178 - Ewa - Warszawa - majowa-panna - Magda - Mikołów - starania od lipiec/sierpień amoniaaa - Monika - okolice Katowic - w trakcie starań eva.1981 - Ewa - Warszawa - w trakcie starań (marzec) zaxia - Agnieszka - Poznań - starania zaczna sie pod koniec czerwca Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 wtoreczek 20.06.06, 18:28 Witajcie dziewczynki!!U nas też upalnie,chyba aż za bardzo,nie ma czym oddychać! Może tak króciutka,intensywna burza? An_76-juz wszystko napisała Monjan,mnie pozostaje dołączyć się do życzenia ci owocnych staranek)) Amoniaa-zrób betę jeśli chcesz miec pewność,chociaż w 6 tc na dobrym usg powinno być widać pęcherzyk,jeśli oczywiście lekarz to dobry specjalista. Martajotka,Agnieszka_z-d-trzymam kciuki za wyniki egzaminów,jeśli humorki wam dopisują to na pewno wszystko poszło ok.i zdałyście na śliczne piąteczki!! Folikówki-nauczycielki-ciężki to dla was okres ale za to już za 3 dni upragnione wakacje,troszkę wam zazdroszczę) A swoją drogą gdzie jest Mycha-76,coś jej długo nie słychać! Pozdrawiam wszystkie folikóweczki cieplutko,papa Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: wtoreczek 20.06.06, 20:27 Cześć dziewczynki Amonia ja też miałam problemy z torbielami niestety I na usg taki torbiel wyglądał jak fasolka nio ale test rozwiązał wątpliwości.Dlatego też zażywałam antyki a potem to już dla wygody. Lekarz pewnie chce zobaczyć czy torbiel się "wsiąkła" i zniknęła - czasem antybiotyki nie wystarczają i robi się laparoskopie. Dakota to pewnie piękny widok takie serduszko Misia nie przemęczaj się Jeszcze tydzień i wszystko będzie na kartce namalowane(może zdjątko z usg). Agnieszko ale narzekasz na prawo pracy Ja tam ten przedmiot bardzo lubiłam Ogólnie obok księgowości kręci mnie polityka kadrowa Wszyscy zmierzają ku wakacji ( same studiujące, albo nauczycielki)ja też niedługo odpoczne - jeszcze egzaminy w weekend (sobota pisemny, niedziela ustny). Mój ukochany dziś w pracy do 23 także cały dzień z głowy nie lubie takich dni- a taka piękna pogoda. Musze się Wam poskarżyć, choć wiem, że będziecie kazały mi iść do lekarza, bo jasnowidzami nie jesteście Jak wiecie przechodze bunt połączony z przekorą i obawami(dlatego też tak mało na forum się udzielam)więc nie mierze w tym miesiącu tempki. Okres miałam od 5 -12 jak dla mnie to dość długo A teraz od jakiś 3 dni już plamie, na brunatno Tak sobie tłumacze, że to wina progesteronu pewnie Brzusio mi spuchł(jak ciężarna w 4 miesiącu). Boję się czy to nie znowu torbiel Miałam iść dziś do gina, ale mój w pracy a ja zapomniałam wcześniej wziąść od niego pieniądze Kurcze dopiero jak coś to w przyszły wtorek moge iść eh szkoda słów. Musi wreszcie ktoś się zająć tymi moimi dolegliwościami bo czarno to widze! Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona widziałam moją kruszynkę :))) 21.06.06, 08:10 Cześć dziewczyny! Byłam wczoraj na USG, mój ginekolog potwierdził ciążę )) Widziałam moje maleństwo, ma 3,2mm na 5,2mm - pierwsze zdjęcie do albumu jest Muszę brać witaminki, spacerować i dużo spać, to by było na tyle. No a 4 lipca mam iść ze "sprawcą tego czynu" na USG zobaczyć serduszko :] A co u Was dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Środa 21.06.06, 08:51 Dziewczyny niech wasze fasolki rosną zdrowe to takie wzruszające zobaczyć ja w brzuszku, dziubasku gratki jeszcze raz wiecie u mnie dziś 7dpo (i 23dc) i tak sobie dziś myślę że gdyby miał być test to na początku lipca, 2 mamy rocznicę i fajnie by było gdyby fasolka zrobiła nam taki prezent i się pojawiła, ale ta takie moje marzenia pewnie rzeczywsistość okaze się inna, no cóż teraz nie myslę o tym mierzę tempkę i zobaczymy własnie gdzie jest Mycha?? pewnie tony papierów i świadectw ją zasypały, Myszko kiedy u Ciebie testowanko pewnie teraz taka zabiegana że też nie ma czasu o tym myśleć, oby spotkała Cię miła niespodzianka Nadyu niestety nie wszyscy tu są nauczycielami czy studentami, ja pracuję i bede miała marne dwa tygodnie urlopu na dodatek pewnie nigdzie nie pojedziemy, ale co tam spedze je na działce ale to dopiero w sierpniu Trzymajcie się dziewczynki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Środa 21.06.06, 08:55 oj doskonale cie rozumiem studia juz sie dawon skonczyly i teraz tylko kilka dni urlopu...nie ma wakacji! Dziubasku gratulacje! a ja wlasnie przezywam irracjonalna schize, bo 2 dziewczynom na Styczniowkach ciaze obumarły... no i sie boje...wiecie jak to jest aaa juz powiedzialam w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa do monjan 21.06.06, 09:04 Moniko lepiej tego nie czytaj, tam myślę że w ciązy lepiej odstawić lekturę takich forów czy innych podobnych, po co się denerwować, skoro u Ciebie będzie wszystko dobrze, mówię Ci kochana nie czytaj !! lepiej poczytaj w domu jakaś dobra ksiązkę rozluźnij się Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Środa 21.06.06, 09:12 Hej, no u mnie 1dc. czyli przyszla @. Akurat się cieszę, bo poprzedni cykl był bezowulacyjny więc i tak wiedziałam, że nic z tego. A teraz nowy cykl=nowa szansa, zwłaszcza że będę na "dopingu", bo od niedizlei zaczynam brac clostylbegyt. Zobaczymy co on zdziała- oby cuda! Wczoraj zakończyła sezon pytania szkolnego- dzienniki i arkusze wypełnione, dziś tylko rada pedagogiczna. Jak juz Wam pisałam dla mnie szkoła jest jednka tylko pracą dodatkową więc wcale lada dzień nie rozpoczynam wakacji... Aagniesiu! życzę Ci tych dwóch krech na rocznicę ślubu. My mamy we wrześniu i też bym chciała z tej okazji mieć taki prezent. Monjan! nie nakręcaj się negatywnie! Z Twoją Kropeczką na pewno będzie wszystko wspaniale i zdrowo! Dziubasku! To musiał być wspaniały widok! Zazdroszczę Ci go! Ściskam też inne Folikówki: Misię, Krokodylka, Mychę, Dakotkę, Adrastee, agniszke z-d, NAdye, Rennee i inne! pa MArta P.S. Oczywiscie musze sie pochwalić, że wczorajsze dwa gole strzelił Poznaniak!! Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Środa ależ tu cichutko 21.06.06, 10:40 chyba lato daje się we znaki, dziewczyny wypoczywają na świeżym powietrzu i tak tu u nas cichutko, małe rozruszanie widać tylko gdy zbliża się okrąglutki pościk Martunia aby ten nowy cykl z clo przyniósł ze sobą to na co tak czekasz, będzie napewno dobrze Krokodylku jak tam samopoczucie i jak gryfik? Wszystkim zdającym egzaminy zyczę powodzenia ja bym z chęcią wróciła do tych czasów, studiów i egzaminów, praca to juz jest ciężki kawałek chleba, uhh a jak taka pogoda to zwłaszcza mi się nie chce ... Misiu czekamy z niecierpliwością tak jak ty na twoją wizytę u gina 26.06 piszcie coś dziewczyny !! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Środa ależ tu cichutko 21.06.06, 11:56 Oj jestem. Musiałam załatwić jedną sprawę w urzędzie skarbowym... Wydygana byłam na maxa a tu taka miła pani i wszystko dało się załatwić Skończył mi się folik więc poszłam do apteki a że go nie było kupiłam inne ale też dobre Łykam dalej. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Środa ależ tu cichutko coś wam opowiem 21.06.06, 12:37 wiecie co coś wam jeszcze opowiem, na początku lipca będę miała rodzinne spotkanie, mam akurat kuzynów w moim wieku i moja kuzynka urodzila w pazdzierniku, ale tak się jakoś głupio składa, że ja widziałam tego bobaska tylko raz, a kiedyś byłyśmy tak blisko, prawie jak przyjaciółki, wiedziałyśmy doskonale co u nas się dzieje, a teraz wszystko się jakoś rozlazło a mnie jest naprawde bardzo przykro z tego powodu i wiele razy wychodziłam już z propozycją spotkania, zwłaszcza ze ona ma meza w rozjazdach i czesto jest sama, a daleko nie mam bo 3 przystanki !!! wiele razy probowałam, ale się wreszcie zniechęciłam, bo ile można komuś włazić z butami jak ktoś nie chce i przestałam słać jej smsy, zagadywać na gadu i wiecie tak myślę dlaczego tak się stało, i nie mogę znaleźć przyczyny poza tym że nam się trochę lepiej ułożyło, tzn kupilismy mieszkanie a oni mieszkaja razem z rodzicami w dwoch pokojach, innego wytumaczenia nie znajduję, ale głupio się porobiło mówię wam, były chrzciny, a oni nawet nie powiedzieli ze są, ale co z tego że my mamy lepsze warunki skoro nie możemy doczekać się tej malutkiej miłości życia .... no i naprawdę mi przykro, tak bardzo chciałabym żeby maluszek się nie bał nas jak obcych, chciałabym jej pomóc w problemach i pospacerować, bo dodam że ona nie pracuje wiec dużo czasu spedza z małym, traktują nas jak obcych i to boli no i wracajac do tematu bedzie ta impreza, i ciekawa jestem jak to bedzie ... ja będę pewnie zachwycona małym, zresztą napewno będzie tematem numer jeden, ponoć jest pocieszny cały czas się uśmiecha, a oni nawet nie wysilą się zeby wysłać emailem zdjęcia, przynajmniej do nas bo inni dostają takie to życie Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: widziałam moją kruszynkę :))) 21.06.06, 11:46 Ale masz fajnie. Troszkę Ci zazdroszczę ale BARDZO kibicuję Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona widziałam moją kruszynkę :) 21.06.06, 12:19 Dziękuję dziewczyny za gratulacje, mam nadzieję, że i ja niebawem będę Wam je skadać amoniaaa, wytrwała kobieto, kibicujesz mi od początku - wierzę głęboko i trzymam mocno kciuki, że wykrzyczysz niedługo "JESTEM W CIĄŻYYY"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa :) 21.06.06, 12:48 o niczym innym nie marze ostatnio... Powodzenia mój dziubasku A może jakieś fotki na maila gazetowego żebym wiedziała jak wyglądasz? Nie masz nic przeciwko? Ja też ci mogę jakieś wysłać jeśli chcesz...Choć żadna ze mnie piękność haha Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka :) 21.06.06, 14:57 czy u Was też tak gorąco? u mnei w biurze czuję się jak w saunie. Piję litry wody, wypacam to i tak w kółko... trudno się skupić na pracy. Kupiłam w aptece clostilbegyt. Zdziwilam sie bardzo, bo kosztowal tylko 5 zl co przy normalnych aptecznych cenach jest nienormalne. Troche mi sie wlos na glowie zjezyl jak czytalam ulotke, ale zakładam, że mój gin wie co robi przepisując mi coś takiego. No, ale każda z nas jest zdolna do wielkich poświęceń by mieć swopje maleństwo. Więc będę to łykać. trzymajcie się! m Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Co tam wyczytałaś??? 21.06.06, 15:01 U nas też gorąco - okolice Katowic, ale u mnie w pracy chłodzik jakby klima była. Cały dzień mam cień Co tam było w te ulotce napisane?? Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Co tam wyczytałaś??? 21.06.06, 15:34 lista dzialan niepozadanych i ubocznych jest strasznie dluga; np. zawroty i bóle głowy, nerwowośc, bezsennośc, przyrost wagi, bóle podbrzusza, przerost jajników, wypadanie włosów itd.... ale generlanie działanie jest pożądane tzn. wspomaganie owulacji! jedyny skutek uboczny który mi sie podoba to ciąża mnoga! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Co tam wyczytałaś??? 21.06.06, 16:14 a czytałś kiedyś listę działań przy taletkach, albo ketokonazol. Mój mąż to brał, takie nic a ulotka dramatyczna. Musisz ufac lekarzowi, choć zalecam rozsądek bo nawet Ci dobrzy głupoty robią. Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Środowo .... 21.06.06, 17:11 Witajcie... Nie zaglądałam na forum, bo mam troche mało czasu. U nas już zaczyna się sezon... Ponieką mam pracę, gdzie wszytskim klientom sie spieszy, bo zaraz będą mieli wczasowiczów, a to tego im brak, a to tego Od zeszłego czwartku pracuję na najwyższych obrotach.... I po przyjściu do domu nic mi sie nie chce Przesyłam ogromne budziaki folikówkom, które o mnie pamietałay..... Bardzo dziekuję za Wasze ciepłe serducho... Jesteście cudowne Moje piesio na razie ma sie dobrze (odpukać, aby nie zapeszyć ) Moja noga już dobrze... Natomiast jutro idę do gina zobaczyć czy w ogóle pęcherzyk pekł.... Natomiast w piątek..... Dzwonię dowiedzieć sie o wyniki biopsji... Mam nadzieję, że już będą, bo bym chciała już to miec za sobą .... Serdecznie pozdrawiam pozostałe folikówki... Życząc zafasolkowanym bezustannego zdrówka.......... Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Środowo .... 21.06.06, 17:15 wciąż trzymam kciuki!!!!!!!!!!!! będzie dobrze słonko buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Witam 21.06.06, 16:56 No i ja jestem na momencik Dziubasku super ze masz zdjecie USG Ja wlasnie wrocilam z zakupow kupilam Brokuły -nie za bardzo je lubie ale sa bardzi polecane w pierwszych 3 m-cach ciaży. Kupilam tez troche ogorow malosolnych i innych. Aha i wczoraj weszlam na wage i juz waze o 1,5 wiecej. Bede wielkim sloniem Dziekuje Wam za to ze Jestescie, za to ze ten nasz watek pieknie kwitnie. Powodzenia w staraniach. Buziaczki dla Kazdej z WAS Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Witam 21.06.06, 16:59 haha ogóry małosolne ostatnio też napadłam mimo, że wciąż niezaciążyłam jeszcze A o brokuły to się domaga mój mąż bo moja siorka robi takie pyszne z sosem czosnkowym.... REWELACJA. Chyba w końcu zrobię Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Witam 21.06.06, 18:25 I ja was witam dziewczynki!!! U nas taki upał że ledwo zipię,jak wsiadłam po pracy do samochodu to miałam wrażenie że jestem w saunie!!Do tego padam dziś na twarz-w pracy zaczął nam się sezon podręcznikowy-cały czas dostawcy,klienci,metkowanie podręczników-dziś ledwo miałam czas zjeść śniadanie.Ale za to teraz się chwilkę pobyczę)) Dziubasku-wiem co czujesz,też niedawno oglądałam swoją Kropcię na usg-było widać serduszko!!Obys i ty zobaczyła je jak najprędzej!! Aagniesiu-znam ten ból,ja tez niestety tylko 2 tyg.urlopu w sierpniu,chcemy się wybrać na Mazurki-spokój,cisza,las i jeziorko!!No ale do tego czasu jeszcze 1,5 mies.(( Monjan-piszesz że powiedziałaś w pracy-jak to zrobiłaś-walnęłaś prosto z mostu czy może jakąś bardziej okrężną drogą?Szukam inspiracji bo i mnie niedługo czeka ta niezbyt przyjemna chwila((A tych postów o poronieniach to po prostu nie czytaj,po co się tak stresować! Martajotka-trzymam kciuki żeby w nowym cyklu zasiała się maleńka fasolka)) Krokodylku-widzę że u ciebie w pracy też niezły młyn-ale co,damy radę!!Kciuki trzymam podwójne-za pęknięcie pęcherzyka i za wyniki biopsji-wierzę że będzie dobrze!!! Wszystkie folikóweczki ściskam cieplutko,trzymajcie się kochane!! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Witam po przerwie;) 21.06.06, 18:44 Cześć Folikóweczki Mam nadzieję, że wybaczycie mi, iż się nie udzielam ostatnio na forum... Ale zapewniam Was, że myślę o Was cały czas i już nadgoniłam zaległości czytelnicze Dziękuję za pamięć o mnie...Kochane jesteście wszystkie... Tym bardziej mi wstyd, że tak znikam... Wiem, już co u Was słychać i cieszę się z dobrych wieści: -z udanych podróży weekendowych, -ze zdanych egzaminów ( gratuluję!), -z pięknych fasolinek widocznych na usg (wyobrażam sobie, że to jedne z najpiękniejszych chwil w życiu Wiem,że kilka z nas jest już PO starnkach i po owu... Oby wszystkie staranka czerwcowe były udane... Wiem, że są Folikówki, które dostały właśnie @ i zaczynają nowy cykl. Niezmiennie kibicuję! Cieszę się, że nasz Krokodylek i Gryf mają się lepiej i trzymam kciuki w piątek wierząc, że to będzie DOBRA wiadomość. Całuski Kasiu! Martwi mnie samopoczucie Nadyi...Życzę zdrowia, też Amonii na czas kuracji... Misia zajada się warzywakami i ...super! Niech wyjdą na zdrowie małej Fasolince! Agniesi życzę ujrzenia 2 kreseczek właśnie w rocznicę ślubu jako najpiękniejszy prezent rocznicowy...I jeszcze, by lipcowa impreza rodzinna była okazją do odnowienia więzi z kuzynką...Z tego co piszesz, to ...zazdrość może być rzeczywiście przyczyną zaistniałej sytuacji, ale strasznie szkoda tracić taki fajny kontakt...Ale pamiętaj Agniesiu, że dzieci zbliżają A o kontakt warto zabiegać, bo skoro mieszkacie tak blisko, obie macie często zajętych mężów, to fajnie byłoby razem się spotykać z dzieciaczkami... Bo dzieciaczek pojawi się wkrótce Agniesiu...wszystkie Ci tego życzymy... Dziewczynki, u mnie bieganina...nie chce mi się nawet pisać o pracy i stresie, więc zamilknę...i dam spokój temu tematowi. A poza pracą mam dziś 27 dc i czekam na @ tzn. nie czekam, ale czuję, że stara, złośliwa znajoma jak zwykle mnie nawiedzi... Ostatnio od kilku miesięcy przychodziła dokładnie 26 dnia miesiąca, czyli teraz pewnie zjawi się w poniedziałek. Szykuję się już do boju z nią! Objawów ciążowych niestety nie mam absolutnie żadnych. Wszystko działa jak zawsze;/ Kochane Folikóweczki- pozdrawiam i ściskam Was wszystkie razem i każdą z osobna. Ps. Amonia podziel się z nami przepisem na brokuły w sosie czosnkowym Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Odnalazla sie Myszeczka :) 22.06.06, 08:45 oj tak Myszka nasza kochana biedna bo zapracowana dziewczyny ale burza była wczoraj u mnie, oczywiście zmokłam bo parasola nie miałam, suchej nitki na mnie nie było i dziś już kicham - to pewnie efekt uboczny Martajotka oj tak jak sie czyta te ulotki to włosy na głowie dęba stają, ale wiesz dużo dziewczyn bierze to clo, tak jak czytam na forum więc nie martw się, na pewno dobrze podziała oj tak amonia ten przepis na brokuły koniecznie napisz pozdrawiam was i uciekam dziś imieniny szefa, jak ja tego dnia nie lubię, znowu musze mu składać życzenia, na samą myśl mam mdłości buziaki!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Przepis na brokuły ;-) 22.06.06, 10:12 Brokuły podgotować ale tak żeby były lekko twardawe. Ser feta a odrobiną gęstej śmietany wymieszać żeby był z tego taki gęsty ale lekko lejący sos, do tego sosu dodać w zależności od gustu 2-4 ząbki czosnku (przecisnąć przez ten taki mix do czosnku ) Potem dodać trochę soli, pieprzu. Ułożyć brokuły w jakimś naczyniu polać tym sosem i przekładać warstwami na zmianę. Nic skomplikowanego a my to uwielbiamy Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa witam czwartkowo 22.06.06, 10:30 Witam wszystkie dziewczyny, a tu cos do poczytania www.polki.pl/index.php?page=rodzina_ciaza_rozwoj_artykul&cmn_id=10000831&ph_news_page_no=3&ph_news_page_no=1 nie umiem wklejac linków, jak to sie robi???? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Ale super ;) 22.06.06, 11:00 Ale się uśmiałam, ktoś to rewelacyjnie napisał ))) Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Ale super ;) 22.06.06, 12:05 no fajne mi też się podobało, wydrukuję mojemu Misiowi Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa testuje wklejanie linków 22.06.06, 13:39 testuje nie wiem czy sie uda a jak sie uda to kazdy tancerzem moze zostac <font color=red>zobacz tutaj</font> Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: testuje wklejanie linków 22.06.06, 13:41 jednak chyba nie każdy może być tancerzem ))))) Ja tam nawet tego nie ćwiczę Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa udało sie podaje przepis na wklejanie linków 22.06.06, 13:52 <font color=red><a href="xxx">zobacz tutaj</a></font> zamiast xxx wpisz link do tego co chcesz CZasem dobrze popytac zaprzyjaznionego informatyka Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: witam czwartkowo 22.06.06, 14:38 Hej, ale sie usmialam czytając ten artukuł. będę wypatrywać kolejnych części od rana miałam urwanie głowy; wizyta szefa, spotkanie z radcą prawnym, "bardzo pilne" pisma do ZUSu itp. Teraz szef pojechał a ja łapię oddech- czyli w pierwszej kolejności melduję na forum. Folik był! Jutro już weekend, jeszcze tylko jakieś 10,5 godz pracy. sciskam Was! Odpowiedz Link Zgłoś
lemurka3 Re: Przepis na brokuły ;-) 22.06.06, 12:44 Też uwielbiam te brokuły tyle że dodaję jeszcze czerwona fasolę - pyyyyycha! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa od 12 lipca urlop :-) 22.06.06, 14:55 Dziewczyny no więc u mnie tyle nowego że może zrobimy jakiegoś małego "turka" z mężem bo w końcu dziś załatwiłam wczasy. Tak trudno było mi się zdecydować gdzie, ale już mamy zaklepane i nie mogę się doczekać tego zarąbistego upału i szumu fal... Ale jestem happy Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 upałłłłłłłłłł 22.06.06, 18:07 Witajcie dziewczynki!! Czy u was też taki upalny upał??Dzisiaj wypiłam chyba z hektolitr wody,przez co jeszcze częściej musiałam latać do łazienki!!A jak będę miała urlop to pewnie będzie lało przez 2 tygodnie.No ale nic,nie narzekam już,w końcu lepszy upał niż deszcz)) Chyba dziś powiem rodzicom o Kropci,kurcze wiem o niej od prawie 3 tyg.i wciąż dzielnie trzymam język za zębami,co już powoli mnie męczy,chciałabym podzielić się ze światem ta nowiną.Jak na razie wiecie tylko wy,kochane folikóweczki i kilka "realnych" koleżanek. Amoniaa-wyobraziłam sobie te brokułki i...jutro wyślę męża na targ i sobie zrobimy bo aż mi ślinka poleciała.Dzięki!Wprawdzie do wczasów jeszcze trochę ci zostało ale ja już życzę ci udanego wypoczynku (pogodę masz bankowo,dobrze zrozumiałam że wybierasz się do Turcji?).No i przede wszystkim przywieź sobie z wakacji "prezencik")) Adrasteaa-świetny ten pamiętnik z brzucha-w "Dziecku" co miesiąc są felietony o Julce i jej bracie-pamiętam te pierwsze odcinki kiedy bohaterka miała kilka miesięcy-były napisane w podobnym stylu czyli świetne! Widzę że coś tu dziś cichutko,taka pogoda że nikomu nie chce się siedzieć przed kompem.Pozdrawiam was cieplutko(choć to dziś niezbyt odpowiednie słowo),papa Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 czwartek..jutro koniec 22.06.06, 18:26 witajcie moje drogie dopiero wpadlam do domku od 8,00 bylam w pracy ale jutro juz koniec szkoly !!!hura!!!Ale od 3 dni mam erano temp.37,0 wieczorem np teraz 37,9 czy mam jakies objawy ?otoz o ile można zaliczyc to do objawow to starsznie boal mnie sutki gdy ich dotykam poza tym rzadnych innych dzis termin okresu jeszcze nie przyszedl...nie chce kupowac testu....boje sie rozczarowan... dobra lece do szkoly z powrotem dyrce pomoc ....pa milego wieczorku Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: czwartek..jutro koniec 22.06.06, 21:44 Cześć Kochane I u mnie jutro koniec...Kolejny rok szkolny zleciał jak z bicza trzasł... Zaraz prasuję ubranko galowe na jutro i ...zabieram się za pisanie mowy z podziękowaniem za cały rok pracy dla moich uczniów Renne...widzę, że jedziemy na tym samym wózku zarówno w pracy jak i w cyklu Który masz dzień cyklu? Ja dziś - 28. Nadal nie pojawił mi się żadne objaw wskazujący na ciążę, a wprost przeciwnie - rano brzuch ćmił jak na @... Poprzednio była złośliwa i przyszła w Dzień Mamy, pewnie jutro chce "dobić" mojego męża i przyjść w Dniu Taty ....Tak na poważnie - oby jednak nie przyszła do żadnej z nas Dakota...napisz, jak zareagowali szczęśliwi dziadkowie... I tak długo zdołałaś zachować dyskrecjęPodziwiam Marta...łap oddech Bidulko zapracowana w ten upał...Weekend tuż, tuż... Agniesiu...szef to pewnie Tomasz W takich przypadkach można się tylko cieszyć, że imieniny obchodzi się raz w roku Amonia...dzięki za przepis.Wypróbuję na pewno! Zdaje się być super na lato Wspaniale, że udało Wam się załatwić wyjazd i to jeszcze w tak niezwykłe miejsceJa Turcję znam tylko ze zdjęć A "mały tureczek" jak najbardziej...pożądany Adrestea...artykuł świetny, dowcipny, pobudza wyobraźnię... Oby plemniki naszych mężów były tak waleczne i szybkie Krokodylku...jak po wizycie u gina...Pękł pęcherzyk? Misia...przed Tobą też już wkrótce wizyta u gina Ale fajnie A Wasi rodzice już wtajemniczeni...? Pozdrawiam Was wszystkie Folikówki Dobrej nocki! Całuski Odpowiedz Link Zgłoś
monjan piatek 23.06.06, 09:05 a dzieciaki maja od dzis wakacje!!! szkoda ze my do pracy musimy chodzic.. Wszystkiego najlepszgo tatusiom!!!!i dzis bedzie BIG NEWS DAY! czyli powiemy światu na szczescie nie jest tak upalnie, chyab bedzie lało... buziaki dla folikowek Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: piatek 23.06.06, 09:42 Witajcie Dziś Dzień Ojca Szkoda, że nie moge powiedzieć mojemu ukochanemu będziesz tatą A mój tato już od 18 lat nie żyje także nie ma co świętować Krwawienie jeszcze nie minęło Już 5 dzień - jak druga miesiączka, nic mnie nie boli, ale koleżanka mnie nastraszyła i w sumie sprowadziła na ziemie i kazała iść do gina. Tak tyle, że ta babka co ja chce do niej iść prywatnie to dziś nie przyjmuje Dopiero we wtorek mogłabym iść. Jakoś mi tak nieprzyjemnie, badanie podczas krwawienia blee no ale same powiedźcie to nie jest okres chyba, bo krwawienia zaczęły się 14 dc(równe 7 dni po miesiączce). Amonia koniecznie przywieź nam niespodzianke z Turcji pewnie nie będzie tak śniade jak mały "turczyk", ale w przyjemnych warunkach stworzone Myszka oby @ nie przyszła, trzymam kciuki. Agnieszko Tobie także życze zastopowania miesiączki na jakieś 9 miesięcy Monjan opowiedz nam koniecznie jak przyjeli nowine Swoją drogą to też jestem ciekawa czy rodzice i teściowie Dziubaska, Misi już wiedzą?? Misia jak idą przygotowania ślubne??Ja jestem na etapie zaproszeń, robimy je ręcznie - raczej komputerowo??Ty pewnie to już masz za sobą Misia, dakota, monjan, dziubasku i inne zaciążone jak znosicie te upały?? Jutro jest mój Big Day - egzaminy końcowe!!!Zaczynam się denerwować. Trzymajcie się i pamiętajcie o wodzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona nadya22 23.06.06, 10:43 nadya22 upały znoszę dobrze Dobrze, że moja ciąża nie jest teraz na etapie bardziej zaawansowanym bo nie wiem jakbym dała radę w okresie letnim Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona wiedzą 23.06.06, 10:45 A odnośnie tego czy teście i rodzice wiedzą to powiem, że wiedzą. Poinformowaliśmy ich we wtorek po wizycie u ginekologa Jak zobaczyli zdjęcie z USG to łezki aż im poleciały Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: wiedzą 23.06.06, 10:50 Ale milusio, aż samej chce mi się płakać z Waszego szczęścia ))) Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: piatek 23.06.06, 11:15 no tak. życzmy sobie abysmy wszystkie jak najszybciej mogły powiedzieć naszym partnerom "będziesz ojcem"! w Poznaniu upały. Ledwie żyję... wczoraj po pracy poszłam na basen, ochłodzenie przyniosło ulgę ale tylko na krótki czas. Dzis na kolację przychodzą znajomi. Mają juz 2,5 letnią dziewcznkę, a teraz są w 7 mc z chłopcem. Dwukrotnie zaciążyli za pierwszym podejściem- Fuksiarze! NIe będę Was u imiennie wywoływać, ale o wszystkiech myślę ciepło i z najlepszymi życzeniemi. Pozwolę sobie tylko zwrócić do Krokodylka- szczególnie mozno trzymam kciuki za TWoje wyniki! pa m Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: piatek 23.06.06, 13:17 u mnie cięzki piątek, w pracy coraz gorzej, nie wiem czy już szukać czegoś noowego czy szybko zachodzić iść na L4 i potem szukać czegoś innego, głupio trochę znaleźć nową fajną pracę a potem od razu uciec na L4 jestem w kropce .... Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: piatek 23.06.06, 13:23 Spróbuj zaciążyć (wiem że łatwo się mówi bo mi też już długo nie wychodzi) potem idź na L4 a pooootem poszukasz innej pracy jak już będzie dzidziuś Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do Agniesi 23.06.06, 15:16 Wiesz co ja jestem na stazu znowu w innym miejscu (na 3 miechy) mam umowe do 21 sierpnia i jak tydzien temu powiedzialam temu kierownikowi ze jestem w ciazy to mi powiedzieli ze "specjalnie to zrobilam zeby ich wykorzystac!!!!" a przeciez oni na mnie nie daja ani grosza ! tylko Urzad Pracy mi placi ! A wiec sobie moge tylko wyobrazic co by mi powiedzieli... gdybym tam tak krotko byla PRZYJETA normalnie do pracy ! Szkoda słow Juz mam 40 h przerobione a na tydzien mam robic 40h a jutro mi kazali przyjsc na zas 8 h idzie sie zaj... Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do nadya :) 23.06.06, 15:08 Tak, my juz zaproszenia mamy za soba robilismy na zamowienie zaplacilismy jak za zyto ale sa super wszystkim oczy wychodziły na wierch hehehe. My mamy kartki takie ze jak kazdy otwiera to to wyglada jakby specjalnie dla Nas byla zrobiona -zreszta jeste he he. Zaraz ide sie drzemnac Jezeli chodzi o upaly to narazie przezywam Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do Mycha :) 23.06.06, 15:03 Witam, ja mam mame, a wiec mama wie, moze w skrocie "oswoila juz sie z ta sytuacja" a rodzice mojego narzeczonego bardzo bardzo sie cieszyli (maja po 56 lat i jeszcze nie sa dziadkami)az mama sie poplakala. Moja natomiast mamabyla zaskoczona i chyba jeszcze nie zabardzo chciala byc babcia (ma 43 lata i powiedziala ze za wczesnie...) No coment My sie cieszymy. Buziolki. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: do Mycha :) 23.06.06, 15:08 ucieszy się jak zobaczy bobaska... masz to jak w banku Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Krokodylku czekamy na wieści od Ciebie !!!!! 23.06.06, 09:48 Pisz do nas co tam u Ciebie. Trzymam wciąż kciuki!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Krokodylku czekamy na wieści od Ciebie !!!!! 23.06.06, 14:33 Właśnie, właśnie Kasiulku - myślimy o Toboie i jesteśmy z Tobą duchem i modlitwą. Pewnie odezwiesz się po powrocie z pracy, czyli po 16...Czekamy na wiadomości i wierzymy, że wyniki są dobre. Całym sercem jesteśmy z Tobą Kasiu Ps. Ja już mam wakacje...Akademia na pożegnanie roku szkolnego była piękna, wzruszająca, ale i radosna. Dzieciaki przeszczęśliwe, moje koleżanki nauczycielki również... Ja też się cieszę, bo lato, odpoczynek, bo się wyśpię, ale... - nie besztajcie mnie Kochane i nie krzyczcie - dla mnie wakacje to kolejne lato bez dziecka. Już 2 lata temu leżąc nad jeziorkiem i obserwując rodzinki z małymi dziećmi - myślałam: "za rok ja też będę z maluszkiem". Minął rok. Nadeszły kolejne wakacje, a ja nawet w ciążę nie zaszłam... I znów patrzyłm na kąpiące się dzieci i nie traciłam nadziei myśląc: "widocznie jeszcze muszę poczekać parę miesięcy, ale za to teraz się uda i w następne wakacje będę tu z dzieciątkiem." I nastały kolejne wakacje. Właśnie dziś. Rano, gdy szykowałam się na akademię...przyszła @. Dokładnie w Dzień Ojca, by zakpić z mojego męża jak ostatnio ze mnie... 17 cykl starań nieudany. Mimo pięknego pęcherzyka, mimo monitoringu, mimo zastrzyku z pregnylu, by pękł dokładnie wtedy gdy powinien, mimo starań wg zaleceń ginki, mimo rezygnacji mojego męża z wyjazdu integracyjnego z pracy, bo właśnie wtedy trzeba się starać.... Dziewczyny, przepraszam, że nie wywołuję Was imiennie... Dla mnie czara goryczy dziś się przebrała... Dziękuję, że mi kibicowałyście (zawiodłam Nadyę;/...),że mnie wspierałyście, modliłyście się i myślałyście o nas. Jak widzicie nie dane mi być mamą.... I jeszcze dziękuję, że mogę sobie popłakać...Wybaczcie... I tylko czekam na dobre wieści od Kasi.... Pozdrawiam Was wszystkie i przepraszam, że się tak rozkleiłam... Wybaczcie mi.... Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka do Mychy! 23.06.06, 16:06 Myszenko! tu nie ma co pisać o wybaczaniu słabości... Płacz, płacz jeśli Ci to przynosi ulgę... Wysłałam Ci mejla na gazetowy adres! m Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Zobaczcie co znalazłam... 23.06.06, 14:20 www.babycenter.com/plus/sneak_peek.jhtml?topic=1287352 Aż się popłakałam.... Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Udanego wekendu 23.06.06, 14:35 Zycze wszystkim, ja jutro na weselichu bawię się hmmmm mam nadzieje, że będzie fajnie, choć to bedzie dla mnie trudny dzień. Żona brata mojego męża jest w ciąży dowiedziałam się o tym na 3 dni przed swoim poronieniem także ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Zobaczcie co znalazłam... 23.06.06, 15:06 a ja najpierw przerazilam!!!!!!!aaaaaaaaaaaaaaaaaa a potem popłakałam.... Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Zobaczcie co znalazłam... 23.06.06, 16:08 hej, to rzeczywiście jednocześnie piękne i przerażające. Sądzę, że jeśli kobieta pragnie dziecka to żaden ból jej nie zniechęca. Ja za chwilę zaczynam weekend. Życzę Wam by był radosny! pa marta Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 F o l i k ó w k i 23.06.06, 15:22 Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 mjodzik78 – Dominika – Poznań - w ciąży demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 sagula - Iga - Warszawa - w ciąży rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży myszka2312 - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży szarlotti - Anna - w ciąży - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia monako77 – Monika – Poznań – starania trwają (połowa lutego) córka Majka 2.06.2002 matizka – Agnieszka – Warszawa – poczatek starań październik/listopad 2006 córka Emilka 19 miesięcy pecia3 – Agnieszka - w trakcie starań (maj) - córka Gabrysia 11.09.2003 baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 asiak21 - Asia - Gdańsk - początek starań maj/czerwiec - córka 1.04.2003 mili17021979 - Emilka - Poznań - syn Mateusz 29.10.2004 bedada - Beata - Szczecin - w trakcie starań - syn Marcel 13.02.2002 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub marta76 - Marta - starania od sierpnia - syn Mateusz 04.03.2002 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w trakcie starań (maj) krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, dolnośląskie – pocz. starań sierpień arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań aninka79 – Ania – Warszawa – początek starań lipiec bozus78 – Bożena – Kraków - starania trwają (październik 2005) mimi.bo – Magdalena - w trakcie starań (marzec) ememik – Magda – Warszawa - starania trwają (styczen) niuta_s - Ania - Warszawa - w trakcie starań anais_de_loin - Warszawa - w trakcie starań (grudzień) renne2 – Świdwin - w trakcie starań kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) fika2 - Magda - Wrocław - w trakcie starań (kwiecień) wiolasb - Wiola - Wałbrzych - w trakcie starań breili - Daria - Niemcy - starania od czerwca agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - starania od czerwca gwiazdusia12 - Agnieszka - Poznań - w trakcie starań (maj) dakulka - Daria- dakulka@wp.pl - Rawicz - w trakcie starań (kwiecień) lamia1978 - Judyta - Gdańsk - starania od sierpnia monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań miracle55 - Ania - Gdańsk - starania od kwietnia 2007 heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań necia27 - Aneta - Warszawa - w trakcie starań an_76 - Aneta - Szczecin - w trakcie starań (kwiecień) alfa156 - Karolina - Warszawa - w trakcie starań (maj) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) iwela - Iwona - Białystok - starania od sierpnia ewa41178 - Ewa - Warszawa - majowa-panna - Magda - Mikołów - starania od lipiec/sierpień amoniaaa - Monika - okolice Katowic - w trakcie starań eva.1981 - Ewa - Warszawa - w trakcie starań (marzec) zaxia - Agnieszka - Poznań - starania zaczna sie pod koniec czerwca Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 ............... 23.06.06, 16:19 Witam Was serdecznie.... Po wyniki jadę za 40 min..... Tak więc po 17.00 zdam Wam całą relację..... Ze wszytskich badań i wyników.... Moniko (Mycha).... Mi serce zamarło, gdy dowiedziałam się, że akurat DZIŚ dorwała Cię @. To taki okrutny zbieg okolicznoci...., też mi łezki popłynęły..... Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Będzie dobrze !!!!!!!!! 23.06.06, 16:40 Jesteśmy z Tobą cały czas kochaniutka )) Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Czekamy na relację Kasi... 23.06.06, 17:08 Tak Kasiu, czekamy na relację...Jedziemy tam z Tobą. Cały czas myślimy i zaciskamy kciuki (a ja to nawet wargi zagryzam, bo zawsze tak robię, gdy jestem w stresie). Komputer będę mieć cały czas włączony i nastawiony na forum. P.s. Kasiu, Martusiu i inne Folikówki - dziękuję za Wasze ciepłe słowa i współodczuwanie w moim smutku...Już mi lepiej naprawdę...Dzięki Wam. Martajotka...odpisałam na maila, mam nadzieję, że doszło. Wielkie dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: Czekamy na relację Kasi... 23.06.06, 17:31 Dobrze, że wczesniej zadzwoniłam do szpitala..... Okazało się, że wyników jeszcze nie ma, więc czekam do 18.00 i jadę do szpitala.... Tak więc... "Najgorsze jest czekanie ..." Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 No wreszcie są :) 23.06.06, 19:05 Więc tak.... *** Najpierw wyniki biopsji guza tarczycy - dobry - bez oznak złośliwości !!! Ale to nie zmienia faktu, że nie wiem, co dalej endokrynolog z tym pocznie .... *** U gina wizyta - nie ma dominującego pęcherzyka.... Czysto w macicy.. *** Wyniki laboratoryjne, w normie - lekko podwyższony progesteron.... Ach.... Gin nie mógł mi nic powiedzieć nic konkretnego, jakby przyszła @, to od lipca umówiłam się na monitoring... Musze uciekać...., Dziekuję Wam Perełki za pamięć.... Trzymajcie sie cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: No wreszcie są :) 23.06.06, 19:25 Kasiu, ja już Ci pisałam na gg, ale teraz przeczytałam Twój pościk i buzia mi się śmieje od ucha do ucha... Z radości, że Twoje wyniki są dobre, ze guz dobry, że pęcherzyk pękł, że piesio zdrowy.... A tym lekkuchno podwyższonym propgesteronem bym się nie przejmowała. Wiem, że jak ja robiłam swoje badania hormonów w 3 dc to wyniki wyszły w normie - ginka pochwaliła tylko powiedziała, że testosteron jest lekko podwyższony, ale to bez znaczenia i na pewno nie to jest powodem, dlaczego nam się nie udaje...Na zasadzie analogii myślę, że z progesteronem jest tak samo I już inaczej widzę świat... I nawet moja złośliwa @ już mnie tak nie smuci. Ps. Przed chwilą zjadłam kolację. Mąż dla nas zrobił młode ziemniaczki z koperkiem + brokuły wg przepisu Amonii. Pychotka! Brokuliki 1 klasa - polecam! I żegnam się już z Wami Kochane - lecę na aerobik. A co! Na złość @! I wiecie co? Mimo wszystko to był piękny dzień))))))) Cieszę się, Kasiu! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa miło mi... 24.06.06, 10:03 że mój przepis się sprawdził. Czyż nie są te brokuły pycha?? My uwielbiamy.. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Tak się cieszę !!!!!!!!!!! 24.06.06, 10:02 Krokodylku bardzo się cieszę że w sumie wszystko oki. Moja siostra też ma takie guzy niezłośliwe jak się okazało po biopsji i dostała jakieś leki po których (jak mi wczoraj mówiła) trochę tyle, ale to nie problem. Ważne że moje modlitwy na Jasnej Górze pomogły!!!! Wierzyłam w to TRzymaj się ciepło i dalej trzymam za Ciebie kciuki. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: My, Folikówki :) 23.06.06, 19:32 Alfa 156 sprawdź pocztę - przesłałam Ci odpowiedzi na te pytania z prawa pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 nareszcie weekend 23.06.06, 20:26 Witam was kochane!! Myszko-cieszę się że juz ci troszkę lepiej-wypłakanie całego żalu zawsze najlepiej działa na człowieka.Podziwiam cię za to że mimo tylu przeciwności potrafisz szybciutko "pozbierać się do kupy"-w tym właśnie cała twoja siła!!Zobaczysz że następne wakacje już na pewno spędzicie z nowym członkiem rodziny,czego życzę ci z całego serca i zawsze będę ci kibicować)) Krokodylku-cieszę się że wyniki są dobre.Choć nie rozwiało to twoich wszystkich wątpliwości i do wizyty u lekarza będziesz się zastanawiać nad ich interpretacja ja wierzę że wszystko potoczy się po twojej myśli!!! Monjan-życzę powodzenia jutro,ciekawa jestem jak wasi najbliżsi zareagują,czy popłaczą się ze szczęścia. My też jeszcze nie powiedzieliśmy naszym rodzicom ale niebawem to zrobimy. Moja Julcia przyniosła dziś swoje pierwsze w życiu świadectwo szkolne!!Teraz w I klasie obowiązuje ocena opisowa (Mycha coś o tym wie) więc te świadectwa róznią się od naszych.Aż mi się łezka zakręciła w oku,tak ładnie pani napisała opinię o niej.Dostała też wyróżnienie dla wzorowego ucznia. Ależ ten czas leci,jeszcze nie tak dawno nosiłam ją w brzuszku.Oj,troszkę się rozkleiłam. Życzę wam wszystkim miłego i udanego weekendu,wypoczywajcie sobie zdrowo.My w niedzielę jedziemy do Ustronia-wyjedziemy na Czantorię i pozwiedzamy Leśny Park Rozrywki.No to papa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d 1300?? 23.06.06, 20:43 Ale jestem zmęczona. Kasiu - cieszę się, że wyniki OK. Myszeczko - dobrze, że masz lepszy humor. Przesyłam usmiech I link do największego kretyna roku: www.smog.pl/wideo/1411/kretyn_roku/ Pozdrawiam!!! Do jutra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do dakota :) 23.06.06, 22:56 Super ze jedziecie do Ustronia ja w Ustroniu nad sama Wisla jakies 8 min od Czantorii mam campieng wlasnie tydzien temu tam bylismy Coreczka ma juz wakacje no i piekne swiadectwo Gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Do Misi!! 24.06.06, 14:02 zawozimy babcię i dziadka do sanatorium w Zawodziu więc chcemy wykorzystać pobyt do maksimum i troszke pochodzić.Mieszkam tak blisko gór że aż wstyd się przyznać że w tym roku jeszcze nigdzie nie byliśmy (za to w zimie co tydzień na narty do Wisły).Pozdrowionka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Wypoczynek :) 23.06.06, 21:11 Powracam do tematu..., bo go nie skończyłam. Teraz czekam około 5 - 7 dni. W ciagu tego czasu wszystko sie okaże, co tam sie podziało w moim organiźmie. Ale nie zamierzam sie tym zamartwiać Jutro jedzimy z mężem do teściów na działkę. 25 km od K-gu mają taką dużą działke rekreacyjną.... a na dole, za lasem jest jezioro. Mamuska moja zostanie z psiurkiem do niedzieli. A ja w niedzielę rano ide z teściem na ryby )) Uwielbiam wędkować. Wędkujemy z łodzi i gdyby nie to, że bez sikania najdłużej wytrzymuję jakieś 6-7 godzin, to pewnie bym siedziała na tej łodzi 24 h/dobę Wędkowanie jest jak joga..... cudowne wyciszenie, harmonia, wewnetrzny spokój. O niczym nie rozmyślasz, bo skupiasz sie na spławiku i hipnotyzujesz go, aby ryba wzięła.... Oglądałam pogodę i ma byc ładnie. Super.... Albo idziemy na szczupaka, albo na tradycyjne wędkowanie. Wszystko okaże się jutro. Juz nie moge sie doczekać Tak więc przesyłam moc całusków dla moich kochanych folikówek Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 sobota!!!udalo się 24.06.06, 07:10 Moje kochane dziekuje Wam za wsparcie @nie dostałam wiec dzis zrobilam test i po 18 macach staran ujrzalam 2 grube kreski Antybiotyk męza zadzialal ,w modlitwie odnalazlam sens ,kazda masz św w tej intencji ze słowami i łzami w oczach"niech sie dzieje Twoja wola""Ty Panie masz moj los w swych dlonich" Dziewczyny 27 czerwca koncze 30 lat-jakze piekny prezent dostałam z Gory!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: sobota!!!udalo się 24.06.06, 08:55 renne2 - TO CUDOWNA WIADOMOŚĆ !!!!! Z samego rana czytac takie rzeczy, to aż człowiek ładuje baterie na cały dzień Cudowny prezent dostałaś na urodziny !!!! Serdecznie gratuluję... jednocześnie życząc dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa..... SUPER..... Bardzo sie cieszę ))) Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 do krokodylek1313 24.06.06, 18:35 dzieki krokodylku1313 ufam ,ze i do Was sie szczescie usmiechnie i cud Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Super 24.06.06, 10:15 Bardzo się cieszę i serdecznie gratuluję!!!!!!!!!!! Jest was tu coraz więcej zaciążonych, czyli może niebawem i ja dołączę Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Renne gratuluję! 24.06.06, 11:21 Renne...Popłakałam się czytając Twą wiadomość... Bardzo Wam gratuluję i cieszę się z Wami. To rzeczywiście najpiękniejszy prezent na 30 urodziny i na wakacje, które wczoraj zaczęłąś Lepszego nie mogę sobie wymarzyć... Renne, Twój post wlewa nadzieję, że nawet po długich staraniach może się udać i nawet, gdy plemniki męża są słabe. Ja wczoraj zaczęłam 18 cykl starań i .... nadal staram się nie tarcić nadziei,że też kiedyś napiszę taki mail jak TY! Gratuluję i pisz na bieżąco co u Was? Jak zreagował mąż? Kiedy powiecie rodzicom, jak się czujesz?... Proszę, napisz też jaki lek zażywał Twój mąż. Mój od kwietnia je promen, potem od końca maja androvit, urinal, agapurin. Ale na razie nie ma żadnych rezulatów... Napisz, czy mierzyłaś tempkę, robiłaś monitoring w tym cyklu... Bo ja już nie wiem, co ja mam robić... Kasiu, krkodylku, wypoczywaj miło na działce i udanych połowów. Przyda Ci się taki relaks po całym tym stresie oczekiwań. Kochane Folikóweczki! Wszystkim Wam życzę udanego weekendu. Pogoda zapowiada się piękna, więc wypoczywajcie, spacerujcie, cieszcie się latem Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Renne gratuluję! 24.06.06, 13:56 Renne-j arównież dołączam się do gratulacji i życzę ci spokojnych 9 miesięcy,uważaj na siebie i dzidzię i dbaj o was!Przekaż swoje fluidki Myszce-ja z całych sił trzymam za nią kciuki w nowym cyklu i wierzę że jej też się uda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 dakota123 24.06.06, 18:34 dziekuje ci moja kochana przesylam fluidki wam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
renne2 Re: mycha76 24.06.06, 18:33 Kochana moja sama nie wiem jak to sie stalo...ze nam sie udalo jestesmy w szoku .Dzis bylam juz u lekarza zrobil mi usg i widzialam malutenka kropke...ciaza wg lekarza 5 tygodniowa.A mąż mial duzo nie ruchliwych plemnikow oraz bakterie w workach jąder i ginekolog.przepisal mu antybiotyk DOXYCYCLINIUM.Bral 2 razy dziennie przez 8 dni nie wiem kiedy nam sie udalo..naprawde modlilam sie jak juz wspomonalam prosilam tez o wsparcie aby zaniosl moje modlitwy przed tron sam Jan Pawel II-i tak wlasnie uczynil...ja nic nie bralam poza folikiem (nie bralam go regularnie).Dzis zrobilam test o 6,00 rano i zaczelam krzyczec w lazienne mąz sie wystraszyl i myslal ze pajaka zobaczylam i sie wydzieram,a ja mu test pod nos on w szoku ,ja tez...Mierzylam temperature przez rok pozniej dalam sobie spokoj powiedzielismy sobie co ma byc to bedzie...a tu dziś cud sie zdarzyl...test 2 grube krechy ...Nadal jestesmy w szoku bylismy u moich rodzicow tato ma im.i mowie do niego ze znowu dzidkiem zostaniesz(zostal 2 m-ace temu pierwszy raz nim Sama nie moge uwierzyc w to co sie staloUfam ze bedzie wszytso oki.Dziewczyny dziekuje Wam za slowa otuchy ,wsparcia badzmy razem to takie wazne... Odpowiedz Link Zgłoś
monica233 Re: sobota!!!udalo się 24.06.06, 17:52 Renne2 ooo prosze ale z ciebie szczesciara naparwde ci gratuluje i zycze ci spokojnej 9 miechow i odzywiaj zdrowo!!Az w 18 cyklu udalo ci sie? rany boskie!!! WLasnie my tez tyle sie staramy 18 miechow i lipaa robilas jakies badanie ?bo ja nierobilam nigdy niemam czasu isc do lekarza narazie sobie dam spokoj z dzidzia poczekam az skoncze 25 lat moze sie uda teraz mam 23 lata !!! Pozdrawiam buzka Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 No juz dziś sie wpisze do ciagu folikówek w ciąży 24.06.06, 15:02 Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 mjodzik78 – Dominika – Poznań - w ciąży demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 sagula - Iga - Warszawa - w ciąży rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży myszka2312 - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży szarlotti - Anna - w ciąży - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia monako77 – Monika – Poznań – starania trwają (połowa lutego) córka Majka 2.06.2002 matizka – Agnieszka – Warszawa – poczatek starań październik/listopad 2006 córka Emilka 19 miesięcy pecia3 – Agnieszka - w trakcie starań (maj) - córka Gabrysia 11.09.2003 baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 asiak21 - Asia - Gdańsk - początek starań maj/czerwiec - córka 1.04.2003 mili17021979 - Emilka - Poznań - syn Mateusz 29.10.2004 bedada - Beata - Szczecin - w trakcie starań - syn Marcel 13.02.2002 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub marta76 - Marta - starania od sierpnia - syn Mateusz 04.03.2002 Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań elka_78 – Eleonora czyli Lena - Trzebnica, dolnośląskie – pocz. starań sierpień arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań aninka79 – Ania – Warszawa – początek starań lipiec bozus78 – Bożena – Kraków - starania trwają (październik 2005) mimi.bo – Magdalena - w trakcie starań (marzec) ememik – Magda – Warszawa - starania trwają (styczen) niuta_s - Ania - Warszawa - w trakcie starań anais_de_loin - Warszawa - w trakcie starań (grudzień) renne2 – Świdwin - w trakcie starań kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) fika2 - Magda - Wrocław - w trakcie starań (kwiecień) wiolasb - Wiola - Wałbrzych - w trakcie starań breili - Daria - Niemcy - starania od czerwca agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - starania od czerwca gwiazdusia12 - Agnieszka - Poznań - w trakcie starań (maj) dakulka - Daria- dakulka@wp.pl - Rawicz - w trakcie starań (kwiecień) lamia1978 - Judyta - Gdańsk - starania od sierpnia monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań miracle55 - Ania - Gdańsk - starania od kwietnia 2007 heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań necia27 - Aneta - Warszawa - w trakcie starań an_76 - Aneta - Szczecin - w trakcie starań (kwiecień) alfa156 - Karolina - Warszawa - w trakcie starań (maj) rybka303 - Magda - Kraków - w trakcie starań (kwiecień) iwela - Iwona - Białystok - starania od sierpnia ewa41178 - Ewa - Warszawa - majowa-panna - Magda - Mikołów - starania od lipiec/sierpień amoniaaa - Monika - okolice Katowic - w trakcie starań eva.1981 - Ewa - Warszawa - w trakcie starań (marzec) zaxia - Agnieszka - Poznań - starania zaczna sie pod koniec czerwca Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: do renne :) 24.06.06, 15:04 Cholercia za szybko wcislam enter ale to z wrazenia Myszko serdecznie Ci Gratuluje ciesze sie razem z Toba! Napisz czy dzidzia bedzie tak jak moja z lutego czy moze Twoja juz z marca ? Buzi Aha Krokodylku Ty jestes nastepna na odszczale z listy Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Czesc 26.06.06, 08:13 No ja dzis odpoczywam, mam wolne huraaa, no i z niecierpliwoscia czekam na 16:40 wtedy bede u gina. Ciekawe co powie. Folik był. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Poniedziałek 26.06.06, 08:31 Witam wszystkich Renne gratulacje Kasiu wszystko bedzie dobrze nie martw najważniejsze ze wyniki nie sa złe Chłodnego dnia zycze choć to raczej nieprawdopodobne Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Poniedziałek 26.06.06, 08:49 Cześć dziewczyny Gratulacje dla renne !! Misiu u gina na pewno będzie ok, napisz koniecznie do nas potem Myszko dodajemy Ci sił i wiary na kolejny cykl Krokodylku najważniejsze że się wszystko powoli wyjaśnia dzis będzie pewnie znowu upalnie ale ja sie cieszę, lubię taką pogodę u mnie 12dpo i 28dc, objawy mam raczej na @ więc chyba nic nie wyszło z pierwszego cyklu z testami, pomimo że dzialalismy w okolicach owu, ale kto wie może za mało no nic trudno, chyba i tym razem nie uda mi się wypróbować testu ciążowego (jeszcze go w życiu nie robiłam) kupiłam sobie truskawy i jem bo w końcu pewnie zaraz się skończą na weselu w sobotę było fajnie wybawiłam się, za to wczorajszy dzień minął na smęceniu się z kąta w kąt za gorąco na spanie i tak się snuliśmy pozdrowionka!! Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Poniedziałek 26.06.06, 09:50 ja tez se melduje i zaczynam Renne gratulacje!!!! dbajcie o siebie!!!cudowna wiadomosc Krokodylku ciesze sie ze wyniki sa ok, mowilam ze bedzie dobrze Misia ja tez ide dzis do gina... no i opowiadam powiedzielsmy rodzince w piaek, bardzo sie ucieszyli ale lez szczescia nie bylo spodziewali sie chyba uslyszec taka wiadomosc najbardziej ucieszyli sie tesciowei, ktorzy juz wyczekuja wniuka a najmlodki nie sa... moi rodzice tez gratulowali a siostra dala mi kartke Bedziesz Wspaniala mama powiesilam na lodowce takze fajnie, bo nie lubie takich tajemnic a wczoraj pojezdzilismy an rowerse po polach oj wytrzeslo... ale potem odpoczelam w kinie i na lodach Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Poniedziałek 26.06.06, 10:44 Witajcie, nie wiem jak Wy ale ja sie rozplywam z goraca. W pracy mam ukrop, bow Poznaniu 32 st a ja ma okna bez rolet od południowej strony! koszmar! Rennee! serdeczne gratuacje! dbaj o siebie i Maleństwo! Spokojnych i zdrowych 9 miesięcy! Krokodylku! Glowa do gory! grunt ze to nic zlosliwego. podobno większość kobiet ma jakieś guzki na traczcy, zdecydowana większość o tym nie wie i żyje dałkiem nieźle! Ja w weekend się nieco zrelaksowałam- wizyty nad jeziorkiem, kajaki, poimprezowałam- efekt: totalne niewyspanie, zwełaszcza że dziś już mi się sniły jakies koszmary z pracy, brrrr.... wczoraj zaczęłam łykać Clostylbegyt. Zobaczymy co on potrafi zdziałać. Zaraz dzwonię do gina umówić się na monitoring. ach i kupiłam sobie śliczny neibeiski lniany komplecik dobrego dnia i tygodnia m Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Poniedziałek 26.06.06, 11:17 Cześć kochane Folikówki I ja się melduję w ten upalny poniedziałek. Super, że większość z nas tak wspaniale spędziła weekend: wesele, kajaki, połowy ryb na jeziorku, spotkania z rodzinką... Dzięki temu nie straszna dziś żadna praca! A wiecie ja już tęsknię za moją klasą i brakuje mi moich skarbów... Nawet rano poszłam na zakupy zupełnie do innnych sklepów niż zazwyczaj, ale za to dokładnie w kierunku szkoły A po południu idę do koleżanki brzuchatki pożegnać się przed wyjazdem na wakacje. Ona w 8 miesiącu ciąży...Rozpływa się z gorąca, narzeka na upały i opuchnięte nogi ... a ja i tak zazdroszczę i dałabym wszystko, by mieć dzidzię pod serduszkiem.... Misiu, emocje wielkie dziś przeżywasz...Odpręż się i czekaj na miłą wizytę u gina, bo będzie miła i wzruszająca na pewno. I czekamy na wieści... Monjan - na wieści z Twojej wizyty tez czekamy...I dzięki, że podzieliłaś się z nami wrażeniami z Big Daya Piękne to wszystko.... I dołączam się - Będziesz wspaniałą mamą! Nie może być inaczej... Agniesiu - teraz Ty czekasz...Oby Wam się udało tak jak Renne... Ale takie czekanie i obserwowanie siebie najgorsze.... U mnie już 4 dc, @ sobie poszła i psychicznie jest znacznie lepiej... Martajotka...zażywaj clo (i nie daj się przestraszyć ulotką i niech pęcherzyki śliczne rosną na ten cykl...I zdawaj raport z monitoringu... Mam nadzieję, że mój poprzedni mail do Ciebie doszedł. Jeszcze raz dziękuję... Krokodylku...jak po rybkach? Zrelaksowana i wypoczęta - to wiem. A kolacja rybna była? Adrastea...pozdrawiam! I Was wszystkie kochane pozdrawiam Piszczie co u Was! Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Poniedziałek 26.06.06, 11:22 Uf już po egzaminach Dyplom obroniony na 5! Nasłuchałam się tyle pochwał od naszej dyrektorki, kobiety z rachunkowości i z prawa, że aż mi głupio było Ogólnie to kobiety kazały mi zdawać na 6, ale ja nie chciałam, bo wogóle nie przygotowywałam tych zadań na 6 Także mam 5 A dziś dzwonili do mnie w sprawie pracy Dość duża firma chcą mnie do księgowości W środe rozmowa kwalifikacyjna, także dopiero wtedy się okaże Renne gratuluje Misia zdaj koniecznie relacje z usg Jeśli dobrze zrozumiałam to ty masz staż w tym sklepie??W takim razie nie obowiązuje Cię chyba przedłużenie umowy do rozwiązania?? Kasiu jak było na rybkach??Odpoczełaś?? Monjan rodzice zareagowali świetnie i ta karteczka od siostry Agniesiu bądź nastawiona pozytywnie Może w tym miesiącu złużyjesz teścik i będzie oczywiście pozytywny Martajotka dobrze, że już zażywasz Clostylbegyt, daje świetne rezultaty W Bieszczadach skwar straszny Wczoraj po egzaminach byliśmy w Polańczyku i nawet popływałam w jeziorze solińskim Było super Śle pozdrowienia wraz z orzeźwiającym wietrzykiem Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Nadya - gratulacje:) 26.06.06, 11:43 Cześć Anetko Ależ ze wspaniałymi wiadomościami nam się tu objawiasz Wielkie gratulacje! No, no, piąteczka na dyplomie to jest coś! Super! Wszystkie Folikówki cieszymy się z Twojego sukcesu Zasłużyłaś teraz na odpoczynek po takiej dobrej robocie! Powodznia na rozmowie kwalifikacyjnej w środę Trzymamy kciuki - obyś dostała tę pracę! Patrz, jak wszystko pięknie zaczyna się układać... A ten orzeźwiający wietrzyk z Bieszczad jak najbardziej pożądany... Mi w Warszawie takiego wietrzyku i jeziorka (nie wspominając o pięknych widokach - baaardzo brakuje Pozdrawiam i bardzo się cieszę! Monia Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 nadya gratuluje piateczki :D 26.06.06, 13:21 no i powodzenia w srode, bede trzymac kciuki. No ja mam staz, dzis poprosze o L4 nie chce tam sie meczyc ! nie ma mozliwosci przedluzenia umowy na stazu. Ale ja chce juz sobie w domku siedziec bo w tym sklepie duszno i nie czuje sie tam najlepiej... no ciekawe co bedzie u lekarza ))))))) Kasiu ile rybek zlapalas ? Monjan- supcio dostac taka karteczke Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Witam poniedzialkowo 26.06.06, 11:48 Nie mierzylam rano tepm. bo wstałam o 3ej poniewaz odwozilam moja rodzinke na autobus bo jechali dzis do Grecji na wczasy, dlatego nie mierzylam temp. bo chyba nie bylo sensu jak taka rozstrojona jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Witam poniedzialkowo 26.06.06, 14:50 rany! zwariuję zaraz w tej pracy! nie dość, że warunki cieplarniane to jeszcze tyle roboty! muszę pobyć tu chwilkę z Wami, żeby dojść do siebie... Nadya! serdecznie gratuluję świetnie zdanego egzaminu! I trzymam kciuki w w sprawie pracy. Aagniesia! zycze dwoch krech! Myszko, odpisałam krótko na mejla, dzięki za Twojego! Misiu!idź na L4 a co tam! w końcu powinnas dbać o siebie u Maleństwo więc dzwiganie towarów itp to nie dla Cibei. Zawsze sobie obiecywałam, że jak będę w ciązy to popracuję jak długo się da... a teraz jestm tak zmęczona, że jeśli tylko bym zobaczyła dwie krechy to idę odpocząć. buziaki dla Was wszytskich, wracam do momjego młyna... m Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Późnym popołudniem :) 26.06.06, 17:50 Witam i ja Was drogie Panie Tak... wypoczełam sobie trochę psychicznie. W sumie na łódce spędzilismy prawie 8 godzin... Połów udany...za tydzień znów sie wybieram z teściem i jego bratem na ryby Zaczeły sie wakacje.... Hmmm... Ja dopiero będę miała urlop we wrześniu... Dziś 24 dc..., 10 dpo. Nie wiem co będzie ... Staranka były..., Żadnych objawów nie mam Nie wiem, czy @ przyjdzie cz nie. Nie wiem, ile dni będzie trwał cykl.... 25 czy 28 dni Pozdrawiam wszytskie Folikówki i folikówki z kropkami Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Po wizycie 26.06.06, 17:55 No juz wrocilam. Ginekolog potwierdzila ciaze najpierw poprzez badanie "reka hehe', a potem przez USG dopochwowe. Nastepna wizyte mam 4 lipca, folik mam brac nadal i kupilam jeszcze Prenatal Classic (Witaminy i składniki mineralne dla kobiet w ciazy i matek karmiacych) W srode rano musze isc prywatnie zrobic morfologie i krew. Kurcze pytalam sie tej mojej gin czy na USG mozna przychodzic z partnerem a ona nie bo to nie jest gabinet prywatny buuu, a On tak chcial ze mna chodzic Ale choc raz sobie pojde gdzie indziej do innego prywatnego zeby moj sobie poogladal Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: Po wizycie 26.06.06, 17:59 Msia... To super ... Teraz masz 100% pewność Wielkie przytulanko.... Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 co za okropny dzień;((((( 26.06.06, 18:35 Witajcie dziewczynki!!! Jestem tak rozstrzęsiona że nie wiem zupełnie jak sklecę tego posta ale czuję że muszę się z kimś tym podzielić. Otóż chciałam być fair w stosunku do pracodawcy i w miarę wcześnie powiedzieć mu o ciąży.Może nie dlatego żebym tak go wielbiła ale z bardziej złożonego powodu.Jakiś rok temu,kiedy księgarnia zaczęłą gorzej prosperować szef obniżył nam,czyli pracownikom wysokość wynagrodzenia na umowie a na rękę nadal dostajemy tyle ile dotychczas.Dlatego już dziś powiedziałam mu o ciąży żeby zdążył zmienić mi bo do macierzyńskiego bierze się średnie wynagrodzenie z ostatnich 6 lub 12 mies.(teraz nie pamiętam).A on nie dość że dał mi do zrozumienia że swoją ciążą dużo namieszałam to jeszcze oświadczył że nie ma mowy o podniesieniu stawki na umowie,że mamy się cieszyć że zarabiamy tyle co zarabiamy(żadne krocie) bo mogłoby być mniej.Tam trzymałam fason ale jak tylko weszłam do domu to wszystko pękło i ryczę jak głupia-mąż pojechał po Julkę do mojej mamy bo ja nie byłam w stanie.Spodziewałam się że szef nie będzie składał mi gratulacji z powodu ciąży bo to zwykły gbur ale żeby do tego stopnia zamanifestować swoją niechęć do mnie i całej sytuacji!Teraz to nawet nie opłaca mi się iść na L4 bo będę dużo stratna,choć jak się okaże że atmosfera w pracy będzie napięta to pewno oleję względy finansowe i pójdę na to L4. Przepraszam was za te moje żale i pewnie niezbyt składne myśli ale po prostu jest mi smutni i źle(( Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do Agnieszki 26.06.06, 19:02 Agnieszko przykro mi ze Tobie smutno, no ale ja to rozumie ja jestem tylko na stazu, a dostalam niesamowitego zjeb... od kierowniczki ze zaszlam. Ze jest zla ze nie moge nosic zgrzewek piwa itd... ze musza mnie wyreczac inne laski. Trzymaj sie i nie denerwuj sie. Jestesmy z Toba. Pozdrowienia od mojej kropki dla Twojej ;P Aha szkoda ze mi ta moja gin nie zaproponowala L4 chcialabym zeby mi sie juz ta umowa skonczyla, a mam ja do 21 sierpnia. Moze dam rade? Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Wtorkowo 27.06.06, 08:39 Cześć dziewczyny Przede wszystkim Dakulko głowa do góry, tak to jest z szefami, mogę Cię pocieszyc że mój szef nie jest zwolennikiem małżeństw ani tym bardziej dzieci, sam jest od niedawna rozwodnikiem, bo kto by z takim wytrzymał, pracodawcy w naszym kraju strasznie napietnują kobiety w ciąży i to powinno się zmienić !! Wiesz nie przejmuj się jak bedzie bardzo źle to idź na to L4 i tyle, ja ci powiem że też się już boję co to będzie u mnie, ten mój chciałby żeby wszyscy oddali mu się na 24 godziny na dobę, a przeciez wszyscy tu oprócz pracy mają tez swoje życie, i też pomyślałam że jak mi tak da w kość to też pójdę na zwolnienie (chociaż osobiście wolałabym pracować, ale tu jest stres a to się może źle odbić - trzeba dziewczyny dbać o siebie!!), zwolnić mnie nie zwolni bo dobrze wie że nikogo innego lepszego nie znajdzie a tak w ogóle witam wtorkowo was wszystkie, mam 29 dc i czekam, tempka dziś wysoka, ale się nie nakręcam, przynajmniej się staram nie nakręcać ojejć ale myślę o tym cały czas, i jak rano mierzę to się modlę żeby tylko nie była niska wiecie nie wiem może taka wysoka jest przez te upały (jakoś to sobie muszę tłumaczyć ) Same popatrzcie www.fertilityfriend.com/home/126d3f Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Wtorkowo 27.06.06, 09:45 HEJ! jak się macie we wtorek? piszę szybko zanim się znów zacznie młyn w pracy, choć może dziś będie spokojniej...? oby! MIsiu! bardzo się cieszę, że masz potwierdzoną ciążę! Dbaj teraz o siebie! Szkoda, że w tym gabinecie Twój narzeczony nie może uczestniczyć w USG. Pewnie dla tej wspólnej radości warto zainwestować w prywatny gabinet. A pracodawcą się nie przejmuj. NAjważniejsza jesteś TY i MAleństwo. TAk samo Dakotka! Rozumiem Twoje rozterki finansowe. Mojej koleżance udało się dogadać z pracodawcą i jak zaszła w ciążę to zaczął jej płacić wyższą podstaweę. jak widać, niestety nie wszystkich stać na taki gest... szkoda. Aagniesia! ja się na wykresach nei znam, ale bardzo mocno ściskam kciuki żeby @ nie przyszła i co byś za kilka dni podzieliła się z nami cudowną wiadomością. Myszko, odpiszę Ci na mejla w wolnej chwili! Ściskam Cię! u mnie 3 dzieć clo. Wczoraj popołudniu miałąm objawy zgodnie z ulotką; mdłości i zawroty głowy, choć może to z upału i nadmiaru emocji i stresu w pracy. Ale poprzesadzałam sobie pelargonie na balkonie i mój ogródek z ziołami i mi się polepszyło. Cieszę się że Ukraina awansowała do 1/8 finału, choć do końca mecu nei dotrwałam. dobrego dnia moje Drogie!!) marta Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Wtorkowo do Misi i Martyjotki 27.06.06, 09:58 wiesz Misiu ja chodzę na rejon narazie ale z tego co widziałam, pomimo że nie jest to prywatny gabinet, mężowie wchodzą razem z żonami na usg, bez przesady zależy pewnie od lekarza, ale to nasze prawo a że oni chcą za wizytę prywatną ściągnąc w ten sposób kasę to już inna sprawa, ja tam bym się pokłociła o to, wymysły lekarzy!!! Martajotka zobaczymy jak teraz pókdzie z tym clo, oby wszystko było po twojej myśli ja też nie dotrwałam do końca meczu ale rano też się ucieszyłam że to właśnie ukraina wygrała Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Wtorkowo 27.06.06, 10:00 hej i ja was witam wtorkowo bylam wczoraj u gina zalozyl mi karte ciazywszystko jest ok, ide na usg za 2 tyg Misia moj malz to ze mna wchodzi wszedzie:na usg, na wizyty!echh ci lekarze ale ja chodze prywatnie... Dakota okropny ten twoj szef!!!blee Agniesia wykresik bardzo ladny i obiecujacy!!!kiedy bedziesz testowac???bo na moj gust mozesz juz jutro...wydaje mi sie ze owu mogla byc jakies 2 dni wczesniej niz na wykresie...trzymam kciuki!!!moze wesele i Tobie słuzy? a ja zabieram sie do pracy paaa Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Wtorkowo 27.06.06, 10:02 Cześć Kochane Znowu czeka nas upalny dzień... Ja uwielbiam słońce, ale w taki gorąc w bloku w dużym mieście ciężko wysiedzieć... Współczuję najbardziej Wam zapracowane Folikóweczki... Gdy żar leje się z nieba, ciężko skupić się na pracy - myśli same wędrują ku błogiemu odpoczynkowi na łonie przyrody... Wiem, że mądrze mi się gada, bo zaczęłam wakacje, ale naprawdę rozumiem Was Dziewczyny.... Starajcie się chociaż w weekendy zregenerować się na maksa - wzorem Krokodylka. Tak trzymać! Przy okazji Kasiu, i Agniesiu jednocześnie, trzymam kciuki za Was teraz szczególnie intensywnie, bo jesteście w momencie oczekiwania i niepewności...Trudne to chwile, przeżywałam to w zeszłym tygodniu, więc jestem jeszcze w miarę na świeżo Agniesiu, oglądałam wykresik...Temeraturki Ci ładnie "chodzą w górze"... Staraj się jednak nie nakręcać, bo ewentulane rozczarowanie, którego zresztą bardzo Wam nie życzę - tak mocno boli.... Amonia...mam nadzieję, że dziś lepszy nastrój...a tempkami się nie martw. Dakociu...wczoraj taka przykrość Cię spotkała, nic dziwnego, że byłaś roztrzęsiona Współczuję i mocno przytulam... Dobrze, że się z nami podzieliłaś tą sytuacją, bo wygadanie się przynosi ulgę... A stres dla Kropci nie wskazany. Tak jak Agniesia pisała - ci Wasi szefowie są siebie warci - brak słów! U naszej Misi też przecież nie było nic lepiej Strasznie to przykre! Dakota i Misia - pamiętajcie rodzina jest najważniejsza...Jeśli tylko w pracy coś będzie nie tak, ktoś będzie Wa,m próbował robić przykrość i Was wykorzystywać, nie patrzcie na względy finansowe, tylko proście gina o L4. Powodzenia! I oby sytuacja się poprawiła... Acha, Misiu i gratuluję oficjalnego potwierdzenia istnienia Twojej Kropki POzdrawiam Was wszystkie Dziewczynki A propos - gdzie się podziewa Agnieszkamonika i Agnieszka_zd, a także nasze świeżo zafasolkowane Folikówki - Renne i Rybka, nie wspominając o Szarlotti. No i Greta....ciągle brak wiadomości od niej...Martwi mmnie to.... Pozdrawiam Was Dziewczyny i piszcie co u Was Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Dzięki ;) 27.06.06, 10:12 Nie matrwię się już tymi skokami temp.... Moja rodzinka właśnie mi pisała smsa że są prawie na miejscu (pojechali do Grecji), my 12 lipca też lecimy na wczasy... Żyję wakacjami i próbuję nie panikować. Pierwszy raz mi się to udaje ))) Dzięki za miłe słowa i pocieszenie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 wtorek :) 27.06.06, 11:29 Agnieszko i Kasiu wykresiki wyglądają obiecująco Właściwie to Agnieszka mogłaby już testować, nio a Krokodylek musi poczekać jeszcze z 3-4 dni Misia i Dakota nie martwcie się szefami, olejcie ich!!!Podli są wiecie Cieszę się Misiu, że wizyta u lekarza przeszła pomyślnie, a z tym usg to wymysł lekarzy co im przeszkadza czy będzie mąż czy nie?? Amonia wypoczywaj Dziękuje dziewczynki za gratulacje hihi miło mi, że cieszycie się razem ze mną Teraz zastanawiam się gdzie iść dalej, czy do Krakowa czy do Rzeszowa ( Rzeszów bliżej a przy fasolce tak byłoby lepiej,a w Krakowie jest kontynuacja mojego kierunku ). Myszko przykro mi, że w tym miesiącu znowu się nie udało Miałam taką nadzieje... eh Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Do misia9944 !!!!!!!!!!!!! 27.06.06, 10:03 Misia a jak robili ci usg od środka to widziałaś już coś??? Opowiedz o tym doświadczeniu bo jestem baaaaardzo ciekawa. Powodzenia i dużo zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Wtorkowo 27.06.06, 10:07 I ja sie dzis przywitam... (teśc do pracy zabrał laptopa, więc korzystam, jak go nie ma ... hi hi ) Ale wczoraj miałam dziwny dzien. Pomijam fakt, że dosłownie na zmiane był deszcz, burza i parówa... Juz w pracy czułam sie oslabiona. Brakowało mi energii na cokolwiek. Po pracy, obiadek... itd. O godzinie 18.00 juz mi się oczy zamykały... bylam spiaca i NIC mi sie nie chcialo. I wiecie co ???? Tak byłam czys wymeczona, że o 21.30 juz cięłam komara Przewaznie chodze spac po 23.00, to standard, a wczoraj .... ???? Az mój mąż się zdziwił niemało. Ale rano wstałam wypoczeta !!! )) Nie pamietam, żeby mnie takie znurzenie kiedys dopadło.... Totalna niemoc.... Dakota..., faktycznie pracpdawca okazał sie totalna swinią. Niestety na takich nie ma bata. Ja przesyłam Ci wirtualnego przytulańca i wierze, że wszystko będzie dobrze. Nie możesz teraz sie smutkać.... Jeszcze raz Cie przytulam DO aagniesiaaa.... maleńka..., to tak jak ja.... Codziennie rano budze sie, i spogladam z wielkimi oczami na termometr, czy aby tempka nie spadła.... To mój wykres.... www.fertilityfriend.com/home/13edf8 Dzis mam 25 dc, 11 dpo. Przewaznie mam cylke 25 - 28 dni. NO TO CZEKAMY razem..... I miejmy nadzieje, że termomerty sie nie zbuntują.... No to za te wysokie tempki... ****%%%%****%%%%***** Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Misiulka Jest :P 27.06.06, 15:03 Na poczatku buziak dla wszystkich no i moze pare ... ~~~~~~~~~~~~~~~ martajotka - dziękuje za dobre słowo aagniesiaa- trzymam mocniutko kciuki za ten cykl oby był szczesliwy !!! monjan- w ktorym tygodniu ciazy gin załozyla Ci ksiazeczke ???? (tez bym juz chciala) Ja do gina ide 4 lipca czyli za tydzien z wynikami badan bo jutro prywatnie robie krew i mocz i we wtorek zaniose jej wyniki. Bo Wasermana juz robilam (nie wiem jak to sie pisze) mycha.76 - Dziękuje !!!!!!!!! amoniaaa- a wiec najpierw mialam badanie i jak mnie badala dlonmi to juz mi powiedzila ze macica sie powiekszyla i ze to jest ciaza, a za chwilke zrobila mi USG dopochwowe i potwierdzilo one ze jest dzidzi tylko ze jeszcze nie widac zarodka -zawczesnie. I we wtorek zas ide do niej. Pewno zrobi mi USG dopochwowe no i wyniki badan obada Kasiu - cos sie nie mozemy zlapac na tym gg Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Misiulka Jest :P 27.06.06, 16:22 Misia spokojnie... karte ciazy dostalam w 10tc Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Misiulka Jest :P 27.06.06, 17:41 Aha to ja jeszcze musze poczekac Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Jezdem:-) 27.06.06, 20:14 Witam Was serdecznie!!! Dawno tu nie byłam, ale czytam na bieząco. Po pierwsze Agnieś - moim zdaniem jeszcze poczekaj z testowaniem bo ostatnio miałaś faze lutealną 15 dni, więc zatestuj za jakieś 3 dni gdy @ nie przyjdzie. Ale Twój wykres wygląda baaardzo obiecująco - wręcz "książkowo". Trzymam kciuki Kasiu - Twój wykres nie chce mi się odpalić. No - już go widzę U Ciebie jeszcze moim zdaniem za wcześnie by coś prognozować. Nie wiem ile normalnie trwa Twój cykl, ale jesteś dopiero 11 dni po owu, więc trzeba jeszcze poczekać. Również zaciskam kciuki za Ciebie Cieszę się, że Twoje wyniki są w miarę dobre. Moja koleżanka ma już od czterech lat wykryte guzki na piersi (niezłośliwe) i narazie ich nie usuwa, bo chce poczekać aż urodzi i wykarmi tą piersią dziecko (lekarz jej to podpowiedział). Więc myślę, że do starania się o dziecko nie ma generalnych przeciwwskazań. U mnie chyba zbliża się owu (widze objawy),17 dc, więc "pracujemy" z Mężykiem nad dzidzią. Nie "celujemy" w chłopczyka lub dziewczynkę. Ważne żeby było i żeby zdrowe się urodziło Ostatnio troszkę poleniuchowałam sobie wieczorkami, spotykałam się ze znajomymi, byliśmy na zakupkach. Ogólnie relax. Aaaaaa - i musze sie pochwalić. Dosłownie za kilka dni odbieram swój własny samochodzik!!! Już nie moge się doczekać. Kupiłam sobie już breloczek do kluczyków. To maskotka - bocian Nieźle się wszyscy ze mnie śmieją, hihi... Monjan - fajnie, że tak wypadł Twój Big Day. Ja pewnie nie będę potrafiła poczekać i od razu zadzwonię do Mamuni (ale ja tak mam, bo moja Mama jest dla mnie zarazem najlepszą przyjaciółką). Fajna ta kartka od Twojej siostry A wspaniałą Mamą będziesz na 100%. Myszko - szkoda, że się nie udało tamtym razem, ale może uda sie tym. Nawet na pewno się uda Tak pogodnej, kochanej i pełnej radości osobie jak Ty musi się w końcu udać!!! Reene - gratulacje!!! Pozdrawiam Was serdecznie - Ciebie i Twoją kijaneczkę Dakota i Misiu - wasi szefowie to straszne buce i palanty!!! Kurde - jakby ich Matki miały takie fatalne warunki w pracy to może ich by nawet nie było na świecie!!! Ciekawe - na pewno nie zdają sobie z tej oczywistości sprawy. Barany i osły. Acha - Nadyu - gratuluję. Wybierz ten kierunek i to miejsce, które bardziej odpowiada Tobie i Twoim zainteresowaniom. Ja marze sobie o studiach podyplomowych na zupełnie innych kierunku (studiuję prawo, podyplomowe chciałabym na SGH robić). Zobaczymy... Grunt to iść za swoimi zaiteresowaniami. Powodzenia w dalszych decyzjach!!! Pozdrawiam Was bardzo ogromnie serdecznie i ściskam!!! Folik łyknięty Buziaczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta788 Pozdrawiam! 27.06.06, 21:01 Cześc ! Miło mi czytać Wasze posty, panuje tu naprawde cudowna atmosfera. Też chciałabym sie przyłączyć, jeśli mogę Do tej pory czytałam posty na iinym forum, dzisiaj p[ierwszy raz to weszłam. Staramy się o maleństwo od 3 miesięcy. Właśnie dziś mam 28 dzień cyklu (normalnie mam około 26-27 dni) i nie ma @. Zrobiłam test i najpierw nic a po 10 min. słaba druga kreska. Co o tym myslicie? Czy któras tak może juz miała? Dodam że oprócz wzdęć nie mam objawów żadnych. Poradźcie prosze! Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Dziś dużo lepiej 27.06.06, 22:20 Dziewczynki-Misia,Aagniesiaa,Martajotka,Monjan,Mycha.76,Nadya22,Krokodylku,Agnieszko z_d-bardzo,bardzo cieplutko dziękuję wam za te miłe słowa,takie wirtualne wsparcie naprawdę dużo mi dało!!Dziś rano był dalszy ciąg rozmowy-szef poprosił mnie z samego rana,widać było że chyba trochę żałuje że wczoraj tak wyskoczył,chciał to jakoś załagodzić ale przecież słowo przepraszam nie przejdzie mu przez gardło!Niby idzie mu tak kiepsko że niestety w ZUS-ie nie będzie w stanie mi zmienić stawki ale obiecał że dopłaci mi do macierzyńskiego z własnej kieszeni.Dobre i to! Dzisiaj też powiedzieliśmy moim rodzicom-oczywiście ucieszyli się)) Misiu-ja też chodzę do gina na kasę chorych i lekarka powiedział mi że nie będzie problemu żeby mąż był na usg,chcę zabrać nawet Julkę,ona jest strasznie ciekawa jak wygląda dzidzia.Tak więc to kwestia lekarza a nie tego czy chodzi się prywatnie czy nie.Książeczkę też już mi założyła. Aagniesiu-trzymam kciuki za wysokie tempki,oby ich przyczyną nie były upały a coś zupełnie innego)) Martajotka-powodzenie w pierwszym cyklu z clo-musisz jakoś znieść te skutki uboczne stosowania go bo z tego co pisały dziewczyny przynosi on b.dobre rezultaty!! Krokodylku-za twoją wysokż tempkę również ściskam kciuki-oby czerwiec przyniósł wam tyle radości ile nam maj!!! Pozdrawiam was wszystkie kochane folikóweczki bardzo cieplutko i raz jeszcze dziękuję za słowa otuchy.Papa!! Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Dziś dużo lepiej 28.06.06, 09:04 Hej Wam!! Dakota dobrze ze sie ulozylo z szefem, nie jest taki zly... Agnieszkazd witaj, dawno cie nie było!!!siedzisz na mężatkach?gratuluje nowego samochodu!! super!! Agniesiaa jak tam u ciebie??trzymasz sie jakos?? ja zaciskam kciukasy za Ciebie!! Jolanta-witaj! i folik łykaj bo coś mi się zdaje że u ciebie zamieszkala juz mała fasolka!!!gratulacje!!!! a u mnie moze w koncu popada i oczysci atmosfere??byloby dobrze paa Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Dziś dużo lepiej 28.06.06, 10:47 hej dziewczyny dopiero co dopadłam do kompa byłam u dentysty ale juz OK u mnie dzis z 37.00 zrobiła sie tempka 36.8 czekam dalej, brzuch nie boli, coż zobaczymy, Witam też nową Jolę Misia pewnie Cię dopisze do listy ale napisz co o sobie kochane jesteście wszystkie że tak trzymacie kciuki buziaki dla wass, ale tak bym już chciała wiedzieć co i jak .... dobrze ze dzis mam duzo zajeć to może jakoś szybciej zleci Odpowiedz Link Zgłoś
nadya22 Re: Dziś dużo lepiej 28.06.06, 13:59 A u mnie nadal skwar Rozmowa wypadła bardzo dobrze ( tak powiedziała sekretarka z tamtej firmy, która przy niej była). Po mnie była jeszcze jedna dziewczyna - no zobaczymy, bardzo chciałabym, żeby się wreszcie udało. Szefowie bardzo żałowali, że nie jestem jeszcze mężatką uśmiałam się, myślałam, że zawsze jest na przekór Twierdzą, że nie mają nic przeciwko kobietą ciężarnym. Odpowiada mi ta firma w 98% bo jeszcze nie znam ludzi hihi Po rozmowie byłam na rynku, wyposażyłam mojego narzeczonego w 2 pary krótkich spodenek, adidasy i skarpetki (oczywiście on płacił),a potem jeszcze 3 godzinki postałam z jego ciocia i zarobiłam 20zl przyda się na drobne wydatki (sprzedawałam garsonki, a raczej pilnowałam zeby nikt ich nie gwizdnął). Witam Jole Dakota cieszę się, że szefunio zmienił zdanie Aagniesia tempka spadła, ale jeszcze nie poniżej lini, więc nadzieja jest Coś mi komp szwankuje, więc będę z doskoku Kasia trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Dziś dużo lepiej, bo u mnie chłodniej 28.06.06, 09:11 Witajcie, u mnie chłodniej więc od razu we mnie więcej energii. W nocy przetoczyła się wspaniała burzai po deszczy wszytsko odżywa. W Poznaniu dziś kocioł. Wielkie obchody 50 rocznicy poznańskiego czerwca, czyli zrywu robotniczego. Połowa miasta zamknięta, pełno policji, ,wszytsko na opak głównie dlatego,że przyjachał Kaczka i paru innych prezydentów i premierów. O ile pamiętam dziś NAdya ma rozmowę o pracę, trzymam mocno kciuki! DAkotko, od szefa nie można zbyt dużo wymagać... ale dobrze, że zdobył się chociaż na taki gest. Ciągle trzymam mocno kciuki za AAgniesię i Krokodylka! Mocno, mocno jestem z Wami. Cześć Jolanto788! witaj wśród nas. Choć wygląda na to, że z nami Folikówkami długo nei będziesz. Test nie jest w 100% wiarygodny, ale mam pozytywne przeczucia. Zrób powtórnie za dwa dni iwsyztsko będize jasne. A jeśli nie masz cierpliowści to na badania Bety! Agnieszkoz-d! Miłych i owocnych staranek! U mnie też się zbliża godzina "0". Co prawda z teminów wynika, że jeszcze trochę do fazy owu, ale organizm sygfanlizuje, że to tuż. Takiej ilości śluzu to chyba niegdy nie miałam- opływam hihihi. Najwyraźniej clo robi swoje! OBY!! jutro idę do gin to mi, mam nadzieję, potwierdzi. dobrego dnia! marta Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa A u mnie znowu nic :-( 28.06.06, 09:40 U mnie dziś temp. lekko podskoczyła na 36,65 ale śluzu ani trochę.... Trudno, może kiedyś w końcu to nastąpi.Miłego dnia pozdrawia Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do Jolanta788 :) 28.06.06, 15:06 Witam Jak mozesz to przedstaw sie Nam (według naszej listy Folikowek) Dzieki, powodzenia. Angelika Odpowiedz Link Zgłoś