Dodaj do ulubionych

---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------

IP: *.* 07.04.02, 19:04
Hej mamusie jak sie czujecie obecnie jestem w 17 tyg- termin na 15.09- czuję juz ruchy dzidzi sa cudowne. We wtorek idę na Usg moze dowiem się o płci.Przytłam już 4 kg i niemieszcze sie juz w zadne ciuchy.Jak wy sie czujecie- dajcie znać o Sobiepapap
Obserwuj wątek
    • Gość: cat Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 08.04.02, 09:55
      Anetko,jestem w 15 tygodniu ( termin mam na 26 września ). Podobnie jak u Ciebie to moja druga ciąża, a pierwsza też zakończyła się cesarką. Czuję się świetnie, jeżeli chodzi o wagę to jeszcze nie przytyłam, natomiast brzuch mam już naprawdę spory, szczególnie wieczorem po męczącym dniu. USG jeszcze nie robiłam, moja lekarka mówi żeby poczekać do 20 tygodnia, bo narazie wszystko jest w porządku, a płci nie chcę znać wcześniej. PozdrawiamCAT
    • Gość: Biedronka Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 08.04.02, 10:34
      Cześć kobitki!Jestem w 19 tyg ciąży i termin mam na 2 września,jest to moja pierwsza ciąża.Niestety ruchów dzidzi jeszcze nie odróżniam, chyba jeszcze za wcześnie.Niestety miewam czasem nudności , zawroty głowy.Co najbardziej mi dokucza to upławy, które są intensywne.Brzuszek coraz większy a przytyłam tylko 2 kg.Pozdrowionka i całuski.
    • Gość: kamcia Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 08.04.02, 19:14
      Cześć, jestem w 19 tygodniu mojej pierwszej ciąży i też z niecierpliwością czekam na pierwsze ruchy maleństwa.Termin mam na 3 wrzesnia.Może te szczęściary, które już czują jak ich dzidzia baraszkuje podzielą się tym cudnym doświadczeniem, bo ja mam wrażenie, że coś czuję... Mam jeszcze jedno pytanie-może znacie dobrego i fajnego lekarza, który robi usg w Warszawie ?Jedno już miałam w 16 tyg., w państwowym szpitalu, trwało ono - o zgrozo jakieś 5 min i dosłownie nic się nie dowiedzilam.Więc chcę iść prywatnie na własną rękę.pozdrawiam Was i Wasze Brzuszki.
      • Gość: piesek Re: specjalista od usg IP: *.* 09.04.02, 09:27
        Ja bede miala usg u dr. Garwolinskiego - on podobno jest dobrym specjalista od usg (wykrywanie ew. wad). Ja jestem do niego umowiona w klinice nOvum - chyba kazda kobieta moze sie tam do niego umowic (dobrze zrobic to z duzym wyprzedzeniem, ja jestem juz umowiona na koniec kwietnia), nie tylko taka, ktorej ciaza jest efektem IVF. Przypuszczam, ze doktor przyjmuje tez w innych miejscach - moze panie z recepcji w nOvum maja jakies informacje (644 72 73)? W nOvum usg u niego kosztuje 100zl.A jesli chodzi o moja ciaze, to jestem juz po 18 tyg. Ruchow nie czuje, ale to moja pierwsza ciaza. Jutro mam wizyte u lekarza, ale bez usg. Mam jednak nadzieje, ze bedzie slychac silne serduszko. Brzuszek wystaje, ale nie wiem na ile z ciazy, a na ile z powodu nieczestych wyproznien :-(Pozdrawiam,Agnieszka31
        • Gość: kamcia Re: specjalista od usg IP: *.* 09.04.02, 21:12
          DZiękuję Wam dziewczyny za porady wsprawie "doktora od USG",też mi już ktoś polecał dr. Garwolińskiego więc chyba do niego pójdę.Jeśli chodzi o badania to robiłam na przeciwciała p\\\\toksoplazmozie na początku ciąży.Wynik był ujemny tzn. ze nigdy nie zetknęlam się z tym pierwotniakiem, i tym bardziej w czasie ciąży najlepiej się nie zetknąć.Co do witamin to biorę Folik i Prenatal codziennie od początku ciąży.Pozdrawiam.
      • Gość: bobas Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 10.04.02, 17:21
        Witam wszystkie wrześniowe mamusie, jestem w 16 tygodniu ciąży i termin mam na 27 września - to dzień urodzin mojego rodzonego brata!!! Ja również jestem wagą i urodziłam się 10 dni po terminie 12 października. Ciekawe, jak to będzię z moim maleństwem. Jak dotąd odwiedzam zarówno mamy wrześniowe, jak i październikowe.Czuję się dobrze i w piątek wybieram się z mężem pozwiedzać warszawskie oddziały położnicze bo chcę już coś wybrać. Myślę też o szkole rodzenia. A jak jest u Was. Jesteście już na coś zdecydowane.Pozdrawiam serdecznie :hello:
    • Gość: zz Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 09.04.02, 07:50
      Hej, ja też mam 19 tygodniowy brzuszek i termin na 7 września :) Ruchów jeszcze nie czyję, chociaż coś tam mi czasem się przelewa. To moja pierwsza ciąża. Byłam na USG w ubiegłym tygodniu i wszystko OK. Płci jeszcze nie było widać ale maleństwo machało do nas rączką :) Laseczki! Powiedzcie mi czy robiłyście sobie jakieś dodatkowe badania w czasie ciąży lub przed, tzn. np. na toksoplazmozę i czy któraś ma konflikt serologiczny? I jakie bierzecie witaminki?Monika i 19 tyg. brzuszek.
      • Gość: AnetaLelonek Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 09.04.02, 17:55
        Hej włąśnie wróciłąm z USG- dzidzi rozwija sie cudownie byłą taka ruchliwa ze musieliśmy ja niemal gonić w brzusiu.Martwi mnie jedno ponieważ ma wzdęty żoładek tzn za duży- lekarz powiedział ze moze napił sie wód i jeszcze nie wydalił. Mam zgłosić sie za 1,5 m-ca i wtedy zobaczymy- jestem dobrej mysli.Niestety płci jeszcze nie znam.Co do badań nie robiłam nigdy takich.Niestety mam z meżem konflikt serologiczny- ja krew gr A Rh(-) a maż A Rh(+). w poprzedneij ciaży omal nie doprowadzono mnie do rozpaczy potym jak po badaniu krwi na Antygen Hbs okazało sie że dzidzi odzedziczyło gr tatusia i juz doszło do walki przeciwciał- na szczęscie okazało się że badania były złe- a pozatym dziecko ma moja krew wiec nawet obyło sie bez zastrzyków po porodzie.Co do witaminek to biore co drugi dzień Prenatal+ 1 raz po 5 mg kwasu foliowego a co drugi dzień 2 razy kwas foliowy oprócz tego biorę nospę 2 razy po 1 tabl i 2 razy po 0,5 tabl. Luteiny na podtrzymaniePa pozdrawiam - ja i 17 tyg+3dni brzusio
    • Gość: teq Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 15.04.02, 10:52
      Witam wszystkie wrześniówki!!!Ja mam termin na 8 września, choć patrząc na przyrost wagi możnaby sądzić, że jest to 30-y tydzień a nie 19-y...(przytyłam 8 kilo..!) Czasem jestem z tego powodu zmartwiona, ale podobno do twarzy mi z tym (tak twierdzą wszystkie starsze panie w rodzinie i poza, dla których szczupła kobieta wyglada niezdrowo).Ja też jeszcze nie robiłam żadnych specjalistycznych badań - czy powinno się je robić i kiedy?Moje maleństwo rusza się często. Regularnie (kilkanaście razy dziennie)czuję jak fika koziołki. Fantastyczne uczucie!Pozdrawionka dla Was i Waszych Maleństw!Basia :hello:
      • Gość: piesek Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 15.04.02, 11:46
        Czesc Basiu,ja mam termin na 9 wrzesnia, wiec bardzo podobnie jak Ty (nota bene, czy wybralas juz w szpital, w ktorym chcesz rodzic? ja chyba zdecyduje sie na IMiD na Kasprzaka).Przytylam w ciazy na razie 3 kg. Przed ciaza wage mialam w normie (56kg, przy 159 cm wzrostu), a moze Ty mialas niedowage? wiem, ze wtedy kobieta przybiera wiecej na wadze, zeby wyrownac do normy....Zazdroszcze Ci, ze odczuwasz ruchy. Czy to Twoja kolejna ciaza? Bo moja - pierwsza i lekarka powiedziala, ze to najzupelniej normalne, ze ruchow nie czuje. Ale podczas ostatniej wizyty wyraznie bylo slychac, ze maluszek razno fika koziolki, wiec uspokoilam sie :-)Pozdrawiam,Agnieszka 31
        • Gość: cat Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 15.04.02, 13:28
          Cześć od czwartku też czuję ruchy maluszka :bounce:, ale to moja druga ciąża i dlatego nastąpiło to tak szybko. W poprzedniej pierwsze ruchy poczułam książkowo,na początku 19 tygodnia.:hello: CAT
        • Gość: bobas Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 15.04.02, 15:07
          Witam serdecznie wszystkie wrześniowe mamusie. Zaczynam 18 tydzień. I być może poczułam maleństwo w niedzielę, ale nie jestem pewne, bo bardzo delikatnie i na razie nie powtórzyło się. Ja również zastanawiam się nad szpitalem IMid oraz Inflancką. Byłam już w tym drugim i pierwsze wrażenie było b.d.b. Mam pytanie do Agnieszki 31, czy może mi polecić jakiegoś dobrego lekarza z IMiD?Pozdrawiam Wasze brykające brzusie :bounce:
          • Gość: kamcia Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 15.04.02, 21:54
            Drogie Mamusie!Muszę Wam powiedzieć, że od środy i ja czuję ruchy Małej(lub Małego).To super uczucie.jestem w 20 tygodniu a przytyłam już 7 moze 8 kg, ale się tym nie martwię.W poniedziałek idę na usg do dr.Garwolińskiego-może dowiem się o płci.Też chcę rodzić na Kacprzaka-a może któraś z was wie czy tam działa szkoła rodzenia, chyba już najwyższy czas się zapisać.Aha, ja znam lekarzy, którzy pracują na kacprzaka:dr Gmyrek i pani dr Tymińska.jak chcesz mam telefony.Pozdrowionka!
            • Gość: bobas Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 16.04.02, 07:03
              Witam z samego rana,Baaaaardzo zależy mi na kontakcie z jakimś dobrym specjalistą. Jak dotąd sama musiałam dopominać się moją p. doktor o badania i dzięki temu wiem, że spadła mi morfologia. Nie tak strasznie, ale chce już zacząć działać.Jeśli możesz napisz na prive lub w na forum.Czy zapisujesz się do szkoły rodzenia?Kończę i biegnę do pracy. Pozdrawiamolimpiaromanowska@acn.waw.pl
          • Gość: bobas Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 16.04.02, 14:47
            chciałabym tylko napisać, że jestem w 17, a nie 18 tygodniu. Tak je liczę, że aż się pomyliłam. Całuję i nie zajmuję miejsca.
    • Gość: Honorata Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 17.04.02, 07:49
      A ja chciałabym napisac, że jestem wrześniową mamusią ale...z 1999 roku. Teraz bedę grudniową :-) :-) :-)Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy. Wrześniowe bobaski są cudowne!
    • Gość: *Agusia* Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 24.04.02, 08:49
      Hej! Mamusie wrześniowe co słychać?Na tym forum jest nas chyba najmniej.Ja właśnie wczoraj poczułam pierwsze prawdziwe kopniaczki. Był to u mnie 19 tydzień + 4 dni. Jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa.Jak wasze samopoczucie.U mnie najgorzej jest z ubieraniem się. Moja szafa staje się z dnia na dzień coraz bardziej skurczona. Muszę pomyśleć o czymś bardziej ciążowym. Burzuszek rośnie coraz bardziej.Serdeczne pozdrowienia.Agnieszka
      • Gość: cat Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 25.04.02, 09:29
        Hej dziewczyny,u mnie też brzuszek z dnia na dzień coraz większy. Zakupiłam już parę rzeczy ciążowych, ale będą musiały jeszcze trochę poczekać.Jak do tej pory ja i maluszek czujemy się dobrze.Piszcie co u Was słychaćCAT :hello:
        • Gość: AnetaLelonek Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 26.04.02, 12:46
          Hej mamuśki ja właśnie wkraczam w 20 tydz i czuję sie nieżle skurcze powoli ustepują biorę teraz nospę tylko w razie potrzebysmile))))maleństwo jest strasznie ruchliwe no i ma duzy apetet ( a raczej mamusia)przytyłam juz ok 5 kg wiec w normie od paru tyg nosze już ubrania ciazowe.Drogie wrześniówki jak my damy sobie radę w upalne lato- ja chyba spedze je w ogrodzie w cieniu musze sobie zakupić jakiś prysznic ogrodowy lub coś w tym stylu.W poniedziałek robię badania krwi wiec napisze jeszcze czy bede musiała łykac zelazopapappappa
    • Gość: bobas Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 24.04.02, 13:37
      Witam wszystkie wrześniówki. Tu wrześniówko - październikówka. Cieszę się ogromnie Agnieszko, że odezwał się Twój dzidziuś. Ja też się wsłuchuję, ale to dopiero 18 tydzień. Czuję się nieźle, szczególnie, że niedługo zamierzam troszkę odpocząć. Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: GosiamamaEdytki WRZEŚNIOWE MAMUSIE - ropbiłyście już USG połowkowe ? IP: *.* 29.04.02, 09:50
      Witam wszystkie bardzo serdecznie!!!Bardzo długo sie nie odzywałam, ale byłam na zwolnieniu. Byłam koszmarnie zmęczona i lekarka zaleciła odpoczynek. teraz czuje się o niebo lepiej. Przytyłam 2,5 kg, ale mieszczę sie jeszcze w większość ubrań. Nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę, że czujecie ruchy dzieciaczków. Czekamy na tą chwile z utęsknieniem.Mam do Was pytanko czy wyjeżdżacie na jakieś dalsze wakacje czy raczej gdzieś w pobliżu domu?Pozdrawiam serdecznieAga i 15 tygodniowe maleństwo.
      • Gość: cat Re: WRZEŚNIOWE MAMUSIE - ropbiłyście już USG połowkowe ? IP: *.* 06.05.02, 09:22
        Gosiu,właśnie w piątek wybieram się na usg połówkowe, czekam na nie z niecierpliwością i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.CAT
        • Gość: GosiamamaEdytki Re: WRZEŚNIOWE MAMUSIE - ropbiłyście już USG połowkowe ? IP: *.* 06.05.02, 14:55
          Buuu.... a ja dopiero po 23 tygodniu, czyli ok. 27 maja...A tak liczyłam na USG po wizycie 25 kwietnia. No cóż, dostosuję się do zaleceń lekarza, ale już się nie mogę doczekać, żeby się upewnić, że wszystko jest w porządku.Z nowych wieści - przytyłam już 7 kg /przez 20 tygodni/ i strasznie mi puchną nogi przez te upały.Dzidziuś lata bez opamiętania - głównie szaleje rano w pracy i wieczorem po położeniu się spać. Dzisiaj obudziłam się o 5 rano, a mój dzidziuś już latał po brzuszku ! Mam nadzieję, ze po porodzie nie będzie takim rannym ptaszkiem - jego starsza siostra śpi do 8-9 rano.Dziewczyny, proszę, piszcie co u Was - u mnie wśród znajomych nie ma ciężarówek i nie mam z kim pogadać o brzuwszkach, skurczach, ruchach itd.Pozdrawiam Gosia
          • Gość: AnetaLelonek Re: WRZEŚNIOWE MAMUSIE - IP: *.* 08.05.02, 12:07
            Hej czuje sie ok choc juz coraz ciezej sie poruszac z brzusiem- przytyłam jakieś 6 kg. Za 2 tyg idę na USG (nie mogę sie juz doczekać). Jestem dzis załamana bo wyszedł mi cukier w moczu ( znowu)buuu ostatnio też mi wyszedł i omal nie trafiłam do szpitala ale powtórzyłam wyniki i cukier znikł!!? lekarz stwierdził ze pewnie napiłam sie czegoś słodkiego przed oddaneim moczu ( i rzeczywiscie tak było- całą noc doiłam sok) ale tym razem nic nie piłam :((Zobaczymy jak bedzie z tyn cukrem powtórze badania- dodam ze mam ciaze zagrozonąpap
          • Gość: RenataW Re: WRZEŚNIOWE MAMUSIE - ropbiłyście już USG połowkowe ? IP: *.* 08.05.02, 13:05
            Cześć grubaski :-)Ja przytyłam całe 3 kg - mało ale chyba nie najgorzej. Ja mam termin na 22 września. Jestem w 21 tygodniu i idę niedługo do kontroli, ale USG chyba nie będe robić bo miałam 3 tyg temu. Juz miałam takich badań 5 moze za duzo ale lekarz nie sprzeciwia sie a nie ma nic piękniejszego jak zobaczyć male szalejące dzieciątko w swoim własnym brzuchu. Poza tym pierwsza ciąza skonczyła sie w 9 tygodniu więc jestem bardziej pod kontrolą.Mój mąż jak zobaczył maleństwo na monitorze USG był zachwycony. Nasze dzieciątko czasami cały dzień przesypia i wieczorem harcuje jakie to wspaniałe uczucie zobaczyc jak "podskakuje" skóra na brzuchu.PozdrawiamRenata
        • Gość: bobas Re: WRZEŚNIOWE MAMUSIE - ropbiłyście już USG połowkowe ? IP: *.* 08.05.02, 17:36
          Pozdrawiam wszystkie mamusie,ja idę na USG dopiero za 2 tygodnie (22tydzień ciąży), bo mój lekarz wyjeżdża, nie mogę się już doczekać. Jak narazie dzidzia jest cichutka, ale brzucho od końca kwietnia niesamowicie rośnie. Codziennie nowy rozmiar, to niesamowite. Wieczorami mam aż problem z poruszaniem się. Mam też wilczy apetyt, pewnie dzidzia po wyjeździe w góry nabrała tyle wigoru i energii, że teraz rośnie jak po drożdżach. Cieszę się ogromnie z tego, wreszcie mam co głaskać. Muszę jednak pomyśleć o specjalistycznej bieliźnie. Dziewczyny jeśli jesteście z W-wy i znacie fajny i niedrogi sklep to napiszcie. CAT czy jesteś z W-wy? Pytam bo mamy termin prawie taki sam i ciekawa jestem gdzie będziesz rodzić? Cieplutko o Was myślę i pozdrawiam.
          • Gość: cat Re: WRZEŚNIOWE MAMUSIE - robiłyście już USG połowkowe ? IP: *.* 09.05.02, 10:53
            Zosiu,fajnie, że masz taki sam termin jak ja :bounce: . Niestety nie mieszkam w Warszawie, więc na porodówce się nie spotkamy.CATP.S.Jeżeli masz ochotę to możemy korespondować na priva :hello:.
    • Gość: bobas Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 11.05.02, 05:53
      Cześć dziewczyny,Jak tam Wasze pociechy, czy już byłyście na USG?Wczoraj odezwała się moja dzidzia i jestem taaaaaaka szczęśliwa. Wieczorem maluch przez dziesięć minut gimnastykował się aż brzunio mi skakał i moja połówka mogła poczuć dzieciaczka. To niesamowite!!!!!!!Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia...a ja zabieram się do WIELKICH PRZYGOTOWAŃ :hello:
      • Gość: martulek Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 25.05.02, 14:58
        Drogie Mamusie Wiem od mojej mamy ze ubranka dla dzidzi powinnysmy dostac od kogos (same nie kupowac). Ale jak sie zapatrujecie na sprawy zakupu wozka lozeczka no i przygotowywania pokiiku dla bobaska napiszcie co wy o tym sadzicie bo nie wiem czy nie kupuje sie z powodu jakis plotek czy nie powinno sie nic kupowac przed urodzeniem bo tak juz jest? A propos to bylam juz na 2-och USG po 1.5h i ogladalam mojego syneczka jest taki cudowny.jesli wasz lekarz posiada video to zabierzcie ze soba kasete zobaczycie bedziecie w domku mogly sie jeszcze 1000 razy przygladac waszemu malenstwu. Zycze powodzeniaBambino z bejbikiem na 4 wrzesnia
        • Gość: AnetaLelonek Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 25.05.02, 21:23
          Hej :-) ja mam termin na 15 wrzesień :-)Co do pytań?Po pierwsze nie kupowanie ubranek przed porodem to przesąd i bzdura!!! Ja mam wszystko ( dlatego ze mam synak 14,5 m-cznego) ale i dla Niego miałam wszystko przed porodem. Ja bym na twoim m-cu zaopatrywała sie w ubranka- po pierwsze że to cudowne chodzić po sklepach i wybierać rzeczysmilea po drugie nie wiem czy po porodzie będziesz miała siły i chęci latania po sklepach by cos dokupić. Oczywiscie mozesz nie kupowac tylko jeżeli masz mozliwosc dostania to czemu nie :-).Ja pokoik będę znowu przygotowywac dla dzidziusia, gdzieś ok lipca- czeka mnie gruntowny renament. a łóżeczko bedzie napewno stało tuż przed porodem.Buuu niestety mój ginekolog nie ma mozliwości nagrywania ale za to mam zdjecia- zawsze to coś :-)Ja mam za sobą juz 4 USG i kolejne czeka mnie dopiero w 8 m-cu. papap Anetka mama Kacperka i 25 tyg brzusia
    • Gość: AnetaLelonek Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 26.05.02, 11:31
      Hej co do ubranek to radzę kupować o rozmiarze min. 60 i to naprawdę pare, zobaczycie wciagu m-ca dzidzi wyrośnie. Ja poprzednio zaopatrzyłam sie praktycznie w sam rozm 56, gdyż w całej mojej rodzinie dzieci nie osiagały przy porodzie nawe 52 cm- a tu niespodzianka synek miał równe 56cm, tak więc moze przez 2 tyg. nosił ubranka i to nie wszystkie. A lepiej kupić zaduze niz za małe :benetton:pap
    • Gość: GosiamamaEdytki Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 28.05.02, 09:07
      Cześć dziewczynyMam dzisiaj bardzo dobry dzień.Wczoraj byłam u lekarza - okazało się, że moje bóle są najzupełniej normalne w ciąży - po prostu większe obciążenie macicy na kość łonową. W związku z tym mogę sobie spokojnie jechać na długi weekend i wypoczywać.Poza tym miałam robione USG. Dzidziuś ma idealne rozmiary do swojego wieku /23 tyg. i 4 dni/, jest zdrowy i jest chłopczykiem !Spełniły się marzenia mojej córeczki, która bardzo chciała braciszka, a mama i tatuś juz się zastanawiają nad zmianą garderoby z bluzeczek w motylki na bluzy w samochody :-)Pozdrowienia od roześmianej mamusi i latającego po brzuszku chłopczyka, chwilowo bez imienia /bo Paulina jakoś chyba nie pasuje dla chłopca/
      • Gość: Jągo Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 04.06.02, 15:37
        Witam wszystkie wrześniowe mamusie! Sama jestem tak trochę w pomiedzy wrześniem, a październikiem (lekarz twierdzi, że będzie to 30 wrzesnia, a wg mnie 6 października).Teraz jestem w 23 tygodniu i z niecierpliowscia czekam na USG za 1,5 tygodnia. Na ostatnim Dzidzion nie chciał nic pokazać więc cały czas jest Alienem o 1000 imion.Ogólnie ciążę znoszę dobrze, ale powiem Wam w sekrecie, że zamiast pracować, znacznie bardziej wolę udzielac się na tym forum.Pozdrawiam,Jągo (kto zgadnie, co kryje moj nick?)
    • Gość: E.T. Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 30.05.02, 18:41
      Pzdrawiam was wszystkie. Ja mam termin na 21 wrzesnia, a to juz 24y tydzien. W poniedzialek mam czwarte USG (zbieram zdjecia do albumu :) ) z ktorego przy odrobinie szczescia poznamy plec naszego pierwszego dziecka. Bardzo sie ciesze ze istnieje to forum. W najblizszym otoczeniu nie mam nikogo kto spodziewalby sie dziecka lub mial je od nie wiecej niz roku. Tzn. postep medyczny i warunki szpitalne zmieniaja sie tak szybko ze wiadomosci jakie uzyskuje od znajomych z 2-3 letnimi pociechami juz sie nie pokrywaja z rzeczywistoscia. Chociaz wg pani doktor malenstwo rozwija sie dobrze to jak dotad przybyl mi niecaly 1kg i wciaz nie mam zaokraglonego brzucha (chociaz czuje akrobacje dziecka)a to juz poczatek szostego m-ca, poza tym powrocily nudnosci i zmeczenie jakie towarzyszyly mi w czasie drugiego m-ca. Czy to jest normalne? Czy zdarzylo sie ktorej z was? Czy mozecie podzielic sie sposobami na upal, bo ja sie roztapiam (podobno w ciazy upal odczuwa sie dwa razy mocniej)?
      • Gość: kayak Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 31.05.02, 12:29
        Czesc,Ja co prawda jestem mama pazdziernikowa, ale miedzy nami jest roznica tygodnia. Przytylam tez niewiele bo 1,5 kilo, ale mialam duza nadwage przed ciaza, a do tego teraz jestem na diecie bo mam cukrzyce ciezarnych. Brzusio wypycha mi sie codziennie coraz bardziej, ale to chyba tez jest sprawa indywidualna. Jezeli Twoja lekarka stwierdza ze macica sie odpowiednio rozwija to wszystko jest ok- kazda z nas przechodzi przeciez ciaze inaczej.Ja mam usg we wtorek i tez licze ze poznam plec dzidziusia.. Jaką obstawiasz plec??PozdrMarta i Bąbel :bounce:
        • Gość: E.T. Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 01.06.02, 04:56
          Dzieki za odpowiedz. Moja waga jednak mnie martwi (wciaz mieszcze sie w "normalne" ubrania) bo przeczytalam ze kobieta w ciazy powinna przytyc min. 12 kg, inaczej dziecko rodzi sie z niedowaga i nie rozwija sie prawidlowo. Chociaz znalazlam tez artykul w ktorym twierdzono ze nawet kobiety ktore przytyly bardzo wiele moga urodzic dziecko z niedowaga. W koncu pozostaje chyba tylko czekac do rozwiazania. Na szczescie dotychczasowe badania prenatalne nie wykazaly zadnych problemow z rozwojem umyslowym. Co do plci to mam nadzieje ze to chlopiec, chociaz imie mam wybrane dla dziewczynki (ktora zreszta przysnila sie dzisiaj mojemu mezowi). Swoja droga to ciekawe ze ja jestem w ciazy a moj maz ma zaokraglony brzuch, zmienne humory i sny o dzieciach.Edyta
        • Gość: E.T. Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 01.06.02, 05:30
          Zapomnialam dodac ze tez do najszczuplejszych nie naleze, ale nawet w porownaniu z brzuchami kobiet z nadwaga (czy nawet otyloscia) moj wlasny wypada bardzo slabo (naprawde wcale nie widac zebym spodziewala sie dziecka). Na stronie www.pregnancy.about.com jest Pregnancy Belly Gallery ze zdjeciami brzuchow w roznych tygodniach ciazy i wszystkie z 24ego tygodnia sa wieksze od mego (nie to zebym specjalnie zalowala, ale chce miec zdrowe dziecko).
          • Gość: AnetaLelonek Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 01.06.02, 22:40
            Hej co do wagi to masz racje ja sama znam dziewczynę stad czyli z Forum i czata która przytyła 5 kg a dzidzi w dniu porodu ważyła ponad 4kg!!!!!. Ja w poprzedniej ciazy przytyłam 21 ale tylko dlatego ze miałam spora niedowagę.Teraz obecnie w 26 tyg przytyłam ok 7-8 kg ale naleze do chudzielców wiec waga usprawiedliwiona :-)papa :hello:
          • Gość: E.T. Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 02.06.02, 12:53
            Jakis czas temu z wrozby internetowej wyszlo ze "w upalny wieczor, po 14 godzinach porodu, urodzi mi sie 4 kilogramowa dziewczynka."
            • Gość: E.T. Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 04.06.02, 03:48
              Wrozba chyba sie spelni bo z dzisiejszego USG wyniklo ze to bedzie dziewczynka, ktora ma 22 tyg. i rozwija sie dobrze. Jednak nie urodzi sie we wrzesniu tylko w pazdzierniku, wiec zegnajcie mamy wrzesniowe. Powodzenia!Edyta
            • Gość: Jągo Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 04.06.02, 15:28
              A co to za wróżba?
              • Gość: E.T. Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 04.06.02, 17:01
                O wrozbie wspomnialam jakies dwa posty temu. Zainteresowane moga wejsc na www.epregnancy.com , po lewj stronie, w Raves&Faves, jest Madame Zaritska. Oczywiscie przepowiednie trzeba potraktowac z przymrozeniem oka.Edyta
                • Gość: Jągo Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 04.06.02, 17:03
                  Dzieki, juz wchodze!
                • Gość: Jągo Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 04.06.02, 17:16
                  Tak jak bym chciała - wróżba mówi dziewczynka - poczekamy na USG, żeby wszystko się potwierdziło. Trochę zmartwił mnie wróżebny czas porodu - 18h!!!Ale strona fajna.Pozdrawiam,Jągo
                  • Gość: E.T. Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 04.06.02, 23:14
                    U mnie wyszlo 14 godz. Ale podobno pierwszy porod przecietnie tyle trwa, z tego tylko ostatnie 2-3 godz. sa bolesne. Pierwszych mozna nawet "nie zuwazyc".
    • Gość: falin Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 05.06.02, 23:23
      dopiero dzis wpadlam na twoj poscik i bardzo mnie uradowal gdyz moj synus urodzi sie rowniez 15 wrzesnia wiem to juz dzis gdyz czeka mnie cesarskie ciecie i moge to dokladnie zaplanowac jeszcze nie przeczytalam odpowiedzi totez wkrotce odezwe sie gdy tylko zdobede nowe wiesci pozdrawiam agnieszka
    • Gość: agapiek ach ten wrzesień.. IP: *.* 07.06.02, 16:39
      ale smiesznie, ja też mam termin na 15.09! juz sie nie moge doczekac, juz wiem ze to 90% chlopczyk! kopie jak szalony. czy ktoras z was moze poradzic jaki wybrac szpital w warszawie???
      • Gość: zziolkowska Re: ach ten wrzesień.. IP: *.* 09.06.02, 20:34
        A nasz bobas zjawi się podobno 23.09. Kopie, ale całkiem niegroźnie. W pracy, gdy mam chwilkę spokoju zawsze znajdzie ochotę na danie znać o sobie. Fakt, w normalne ciuchy już się nie mieszczę ( przytyłam ok.6kg). Ale samopoczucie całkiem w porządku. Pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamy. Zocha.
    • Gość: Monika_D Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 10.06.02, 08:44
      Witam wszystkie przyszłe wrześniowe mamusie!Jak zobaczyłam Wase posty to tak mi się zrobiło miło na duszy. Też jestem mamą wrześniową ale zeszłoroczną. Ten czas tak szybko zleciał, że nawet nie wiem kiedy, a moja córka ma 8 miesięcy i coraz częściej mówi słowo mama. A jeszcze rok temu wydawało mi się, że to jeszcze tyle czasu zanim zobaczę moje maleństwo.Do E.T. nie martw się,że tak mało przytyłaś, bo ja na początku przez 4 miesiące schudłam 5 kg. Po mnie było dopiero widać, że jestem w ciąży w 7-mym miesiącu i wtedy dopiero wszyscy się dowiedzieli (wcześniej tylko wiedzieli rodzice i przyjaciółka). A mimo to moja córka urodziła się zdrowa (10 punktów) i nie mała, bo ważyła 3900g i mierzyła 57 cm. A dodatkowo po porodzie ważyłam 6 kilo mniej nim zaszłam w ciążę. Więc głowa do góry!!!!!!!!!!!!Pozdrawiam Was wszystkie i w razie co służe radąMonikaPs. co do kupowania i ubranek i innych potrzebnych rzeczy to radzę nie zostawiać na ostatnią chwilę, szczególnie na po porodzie. Pod sam koniec ciąży już jest ciężko chodzić po sklepach (tym bardziej, że będzie lato i mogą być upały) a po to naprawdę nie będziecie miały czasu. No i odradzam kupowanie rozmiaru 56, bo moja córka wogóle ich nie założyła. Najlepiej zacząć od 62 i 68cm
    • Gość: GosiamamaEdytki Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 18.06.02, 11:19
      cisza zapadła na naszym forum jak makiem zasiał...Mój synek w czwartek kończy 27 tygodni i bardzo rozrabia. W zeszłym tygodniu był bardzo spokojny, czym doprowadził swoją mamusię na skraj załamania nerwowego - wyobrażałam sobie różne dramatyczne powody jego słabszej aktywności. W tym tygodniu bardzo się ożywił i całe noce nie daje mi spać.Czasami wieczorem siadamy i całą rodzinką, razem z trzyletnią córeczka oglądamy górki i dolinki na moim brzuchu.Znowu zaczęły mi puchnąć nogi, zwłaszcza jak za długo siedzę - poza tym czuję się świetnie i nie moge się doczekać września.Wybieracie sie gdzieś na wakacje? Ja zupełnie poważnie zastanawiam sie nad wyjazdem na pierwsze dwa tygodnie sierpnia. To będzie 34 i 35 tydzień, wrócę 15-go, więc ok. 4 tygodni przed porodem. Może nie urodzę na wakacjach???Zapytam lekarza i jeżeli nie będzie miał żadnych obiekcji spadam z W-wki na wieś.Pozdrowionka z 30-stopniowej roztopionej upałem stolicyGosia
      • Gość: AnetaLelonek Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 18.06.02, 20:51
        Hej :-)Ja nadal nie wiem co noszę pod serduszkiem, kolejne USG mam miec w 35tyg. więc chyba juz wytrzymam z niespodzianka do końca :bounce:Moja dzidzia tez strasznie ruchliwa niemal nonstop kopie, wierci i rozpycha sie :-) w sobote zacznę 29 tydz!!!Buuuuuuuuuuuu niestety ja o wakacjach moge jedynie śnic- lekarz zabronił gdziekolwiek sie ruszać- ciaza zagrozona i w dodatku ostatnio dokucza mi ból rany po cc- ciagle mnie kłuje, rwie i wogóle buuuu :-( i jeszcze mam skurcze łydek.Pozostaje mi jedynie ogród- zakupiłam ogromny basen i całe wakacje mam zamiar sie pluskac wraz z 15 m-cznym synkiem Kacperkiem :-)Dziewczyny czy was tez dopadła mania "wicia gniazda"Ja od przyszłego tyg. zaczynam remont pokoju dziecinnego- totalnie wszystko wymieniam- tapetowanie, nowe meble ,dywan itp. :-)papa :hello:
        • Gość: E.T. Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 19.06.02, 00:04
          Czesc, u mnie z "wiciem gniazda" to jest tak: pomalowalam sama na przelomie tygodnia cale mieszkanie, zatrudnilam brata aby wymienil mi wszystkie kontakty i wlaczniki elektryczne na nowe, zrobilam wielkie porzadki, poprzestawialam meble (a wlasciwie to przenioslam sypialnie do salonu i na odwrot), zaciagnelam meza do sklepu po nowy chodnik, zaluzje i inne duperelki (nawet sztucce mam nowe!) do kuchni i lazienki (a na tym jeszcze nie koniec), no i mam jeszcze zamiar uszyc nowe zaslony do kuchni i sypialni. Ale w ten weekend w koncu pojedziemy po lozeczko, szafke i tzw.changing table (naprawde nie wiem jak to sie nazywa po polsku), a potem wozek z siedzeniem do samochodu (bez tego nawet nie wydadza mi dziecka ze szpitala), ubranka i cala reszte, bo jak dotad to mam tylko gromade ksiazek dla dzieci. Pozdrawiam i powodzenia w remoncie.Edyta (z terminem na pazdziernik).
          • Gość: cat Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 19.06.02, 07:37
            Anetko,ja również za dwa tygodnie zaczynam remont ( zresztą nie pierwszy , tym razem musimy zagospodarować pięterko w naszym domku, aby każde dziecko miało swój pokoik a my wreszcie prawdziwą sypialnie. Także w "wiciu gniazda" nie jesteś osamotniona. Na wakacje też nigdzie nie wyjeźdżam i spędzę je również w ogrodzie w basenie. Wczoraj moja prawie 2-letnia Martusia pluskała się w nim dwie godziny a ja siedziałam przy niej z nogami w basenie. Przy takim upale to chyba dla nas super rozwiązanie.PozdrawiamCAT
            • Gość: agar25 Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 19.06.02, 10:13
              My zaczęliśmy remont juz dawno, ale jakoś nie możemyy go skończyć. Co do wicia gniazada, to ja tylko czekam do końca czerwca, jak wszystkie egzaminy będą poza mną a wtedy ... wir zakupów, ubrane dla maleństwa, łóżeczko, wózek ... wprost nie mogę się doczekać tej chwili. Pozadrawiam wszystkei wrześnówki i ich maleństwa Agnieszka i 27 tygodniowe Maleństwo nie określonej jeszcze płci (bo pokazać nie chciało)
          • Gość: falin Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 21.06.02, 14:30
            witajciewasze opowiastki o gniazdku bardzo mnie podniosly na duchu gdyz ja jestem na etapie wykanczania i urzadzania(to za chwilke ) nowo nabytego domu. czas mnie nagli gdyz taki mam sprytny plan zeby gwiazdor odwiedzil nas w nowym domu.dom kupilismy miesiac po tym gdy na ekranie usg zobaczylam fasolke z bijacym serduszkiem i decyzja zapadla tego samego wieczoru nasze mieszkanko jest dla nas za male i choc jestesmy z nim emocjonalnie zwiazani to niestety musimy je opuscic.dlatego zazdroszcze wam iz wszelkie prace remontowo domowo urzadzajace macie tak zaawansowane. pozdrawiam goraco agnieszka
    • Gość: AnetaLelonek Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 30.06.02, 15:34
      hej :-)Własnie dobiegł remont w domu :bounce:- pokoik jest sliczny w kolorze niebieskim- synkowi Kacperkowi strasznie sie podobaWczoraj zaczęłam 30 tydz. (termin na 15.09) czuję się swietnie, wyniki badań mam ok tak wiec nie łykam nic poza PrenatalemNo ale tez doskwiera mi ból pleców i skurcze łydek :(((Dalej nie znam płci- ni chcę ale dzidzia jest zdrowa i ruchliwapapap
    • Gość: GosiamamaEdytki Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 04.07.02, 12:05
      Hej, dziewczyny, już za dwa miesiące zaczyna się wrzesień. Ciekawe, która z nas pierwsza. Ja mam termin na 20-go, więc pewnie jeszcze długo poczekam.Przytyłam już 13 kg., ale na razie nie martwię się, bo mało tyję w biodrach - głównie powiększa mi się brzuch i biust.Piotruś się bardzo rozpycha w brzuchu. Wczoraj tak mnie kopnął w pęcherz, że aż się zwinęłam z bólu. Ciekawe czy taka energia zostanie mu też po porodzie?Muszę przyznać, że moja córcia była dużo spokojniejsza. Co porabiacie? Ja na razie pracuję, a w sierpniu wybieram się na wakacje /o ile lekarz mi pozwoli/. We wrześniu będę już niecierpliwie oczekiwać tego wielkiego dnia. Ostatnio mój lekarz pocieszył mnie, że drugi poród jest z reguły o połowę krótszy od pierwszego i bardzo mi to poprawiło humor.Pozrawiam ciepłoGosia
      • Gość: martulek Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 04.07.02, 16:00
        hihi To bardzo pocieszajace ze juz za dwa miesiace wrzesien bo ja nie moge sie doczekac mojego malego Zidana ktory kopie i rozpycha sie tak bardzo mocno ze wydaje mi sie ze za chwilke wogole wyjdzie na swiat ihihhii. Ja przytylam 6.5kg i sama sie dziwie czemu tak malo bo wcale sobie nie zaloje jedzonka mniam. Na wakacje raczej sie nie wybieram bo dopiero co wrocilam po miesiacu z Polski a teraz musze odpoczac a rzcej brzusio musi odpoczac od ciaglego pukania i glaskania prze rodzinke ihhii. Teraz co do kolejnosci naszych porodow to zglaszam moj termin 4 wrzesnia czy jest dziewczyna ktora bedzie rodzic wczesniej ? Pozdrawiam Martulek z Brzusiem
        • Gość: cobraverde Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 04.07.02, 17:34
          Nikt mnie nie przebije (przynajmniej z mam wrześniowych) - termin mam 1 września. Rodzina Jaśkowi (obecnie 32 tydz.) współczuje, że będzie obchodził urodziny w pierwszy dzień szkoły. Już nie mogę się doczekać, kiedy go zobaczę. Z drugiej jednak strony niepokoję się. To moje pierwsze dziecko, nigdy wcześniej z żadnego powodu nie byłam w szpitalu i nie mogę sobie wybić z głowy przerażających opowieści mam, ciotek i starszych koleżanek o horrorze, jaki one przeżyły rodząc swoje dzieci. Wiem, że czasy się zmieniły, ale nie uspokaja mnie to. Jestem z Warszawy i postanowiłam rodzić na Karowej - od znajomych słyszałam wiele dobrego o tym szpitalu. Z kolei na tym forum przeczytałam tyle krytycznych opini o Karowej, że zaczęłam się zastanawiać czy dobrze robię. Sama nie wiem - mój lekarz pracuje w szpitalu poza Warszawą, więc u niego rodzić nie będę, ale poleca mi Karową ze względu na moje nadciśnienie. Pomyślałam, że ostatecznie się zdecyduję, gdy zobaczę szpital od środka - za dwa tygodnie zacznę tam chodzić do szkoły rodzenia, mam nadzieje, że mnie to nie zniechęci. Z drugiej jednak strony mogę wybrać ten szpital, a oni mnie nie przyjmą bo nie będzie miejsc! I bądź tu mądra. Nie obawiacie się takich niespodzianek? Chciałabym mieć wszystko zaplanowane i zapięte na ostatni guzik, a tu może się stać tyle nieprzewidzianych rzeczy. A do tego mąż odmówił obecności przy porodzie i jakby co mnie nie obroni. Macie jakiś pomysł, jak przetrzymać lato? Ja mam już dość upałów, jeszcze parę takich gorących dni i odwołuję imprezę pod tytułem "kochanie, może zrobimy sobie dzidziusia".Pozdrawiam was wszystkie serdecznieZuzanna & Jaś W Brzuchu
      • Gość: bobas Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 05.07.02, 06:12
        Witam wszystkie mamusie,ja pewnie będę jedną z ostatnich wrześniówek, a może i dzidzia pojawi się w październiku. Termin mam na 27 - 29 września (jeden z Usg, drugi kalendarzowy). Przytyłam już 7,5 kg i chyba teraz wskazówka skoczy szybciutko. To moja pierwsza ciąża i też na początku gorączkowo poszukiwałam szpitala. Wybrałam Inflancką a potem nie wiedziałam czy dobrze. I po pewnym czasie doszłam do wniosku, że takie martwienie się nie ma sensu, bo i tak nie jesteśmy wstanie przewidzieć kto będzie na dyżurze i jak wszystko się ułoży. W każdym szpitalu zdarzają się niemiłe sytuacje. Ale czemu ma się to nam przytrafić? Jak tylko dopadają mnie czarne myśli to je odsuwam i wierzę, że u mnie będzie ok.Lepiej nastawiać się na coś dobrego (podobno nasze myśli mają wpływ na przyszłośc)i cieszyć się tym co się da, bo szkraby to wszystko czują. O Karowej słyszałam wiele dobrego, o szkole też (czy tam naprawdę jest basen?).A te czarne opowieści przyjaciół i mnie dopadły, nie wiem co to jest, że każdy przypomina sobie o nich gdy zobaczy brzunio. Ja wtedy uśmiecham się ładnie i mówię: oj już mnie nie straszcie, bo i tak się boję - jak dotąd skutkowało ;) Jestem już na urlopie, ale z W-wy wyjeżdżam w sierpniu na działkę. Teraz zaczynam wielkie przygotowania i remonty. Mam nadzieję, że nie będzie tak upalnie. Strasznie cieszę się, że to już tak niedługo i zobaczę dzidzię :bounce: Całuję i zaglądajcie tu często (pod koniec września też...) :hello:
        • Gość: agar25 Nudno ... IP: *.* 08.07.02, 09:41
          dziwczyny nudzę się okropnie, jestem na zwolnieniu i zaczynam mieć dość. Nudno, nudno ... nie wolno mi się przemęczać. Zwariować można. Agnieszka
      • Gość: zziolkowska Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 07.07.02, 20:20
        Hej! My się zobaczymy troszkę później, bo wg wytycznych 23.09. Cieszę sie bardzo, to jest nasz pierwszy maluch, bardzo wytęskniony i wyczekany i wypłakany i w ogóle. Aktualnie już mam wolne, bo pracuję w szkole i moja praca przestała funkcjonować. Ale dzielnie siedziałam i miałam zajęcia z dużymi dzieciakami do końca. Teraz będzie roczna przerwa od moich wielkoludów. Co do wyjazdu: moja lekarka mówi jedź, ale uważaj na...Jeśli wszystko jest OK, to czemu nie? Przytyłam 8,5 kg i chyba to jest w normie bo zdarza mi się zapominać o brzuszku i gwałtownie schylać się itp. Pozdrawiam. Zocha
    • Gość: monika01 Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 16.07.02, 16:31
      JA mam termin na 26 września choć z USG wychodzi na 1 ,2 pażdziernika.Jak na razie przytyłam tylko 5 kg ,jem jak zawsze choć ograniczam słodycze.Ponadto mama i siostra jak były w ciąży to przytyły 8, 9 kilo(może to dziedziczne) a dzieciaczki ważyły około 3 kg.Na razie ciąże znoszę bardzo dobrze.Mój maluszek najprawdopodobniej będzie dziewczynką.Pozdrawiam Monika i Dzidziuś.
    • Gość: GosiamamaEdytki Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 23.07.02, 10:32
      Ojej, a u nas znowu cicho :cry:Widocznie mało nas i dlatego mało piszemy. Ostatnio rozmawiałam z moim lekarzem i powiedział, że ma bardzo dużo pacjentek z terminem porodu na maj - sierpień, potem długo nic i dopiero ja jedna na 20 września.Mój dzidziuś pokazał się mamusi w zeszły poniedziałek. Nadal jest chłopczykiem :sol: Wymiary ma zgodne z wiekiem, tylko taki jakiś nie za gruby - w połowie 31-go tygodnia ważył ok. 1365 gram. Muszę go troszkę podtuczyć. Moja córcia w 36 tygodniu ważyła ok. 3150 gram /po porodzie 3820 gram/. I jak tu wierzyć, że drugie dziecko rodzi się wieksze?Wydrukowałam sobie kartę ruchów płodu ze strony www.mediweb.pl i skrupulatnie codziennie liczę.Po fatalnym samopoczuciu w upały doszłam już do siebie i nawet wzięłam się trochę za porządki.Z urlopu nici - prawdopodobnie będę pracowała do końca sierpnia. Przynajmniej mi czas szybciej upłynie.Wybieracie się na dłuższy urlop macierzyński? Składałyście już podanie?Jak zakupy? U mnie zostały najgrubsze rzeczy - wózek głęboki i łóżeczko. Poza tym jakieś drobiazgi kosmetyczne. które zamierzam kupić dopiero na początku września.Tym razem na pewno nie zapakuję torby do szpitala na dwa miesiące przed porodem. Jeździłam z nią do szpitala na KTG przez 3 tygodnie co drugi dzień /bo może już się zacznie i trzeba będzie zostać???/, a końcu i tak urodziłam w terminie :crazy:Pozdrówka Gosia
      • Gość: bobas Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 23.07.02, 22:45
        Witam serdecznie,ja też jestem wrześniówka, a termin mam na 29 IX. To już 31 tydzień, a pracy przede mną jeszcze strasznie dużo. Gratulacje że już masz prawie wszystko, to na pewno daje spokój. Mam nadzieję, że i ja uporam się ze wszystkim do połowy sierpnia. Czuję się nieźle, jedynie strasznie dokucza mi kręgosłup. Pozdrawiam mocno wszystkie.
        • Gość: agar25 Wrześniowe mamy... ???Cicho tu Co u Was??? IP: *.* 26.07.02, 10:46
          Oj dziewczyny, chyba sie obijamy. Wyglaa to tak jak by u nas nic się nie działo. Może wszystkie zdecydowały się na wyjazdy uirlopowe przed "rozdwojeniem"? U nas wszystko w porządku... Jesteśmy na zwolnieniu, więc odpoczywamy... szkoda, że w mieście, ale mój lekarz zabronił mi wyjazdów. Szkoda... :-( To już 32 tydzień, czas leci i lecie a my andal nie mamy pewności czy nasze Maleństwo jest chłopcem czy dziewczynką. Po prstu podczas badania nie chciało pokazać :-( Wiecie, nie mam zgagi, nie dokuczaja mi oststnio skurcze łydek i chyba jest ogólnie ok, do tego wczoraj usłyszałam, że nadal chodzę jak żołnierz. Może to dlatego, że mam w sobie czasem bardzo duzo energii. Maleństwo również, bo rusza się bardzo mocno, tylko pod moim dotykiem się uspokaja, lub gdy mojego brzuszka dotyka Tatuś. Zrobiłam już troche zakupów w postaci pieluszek i ubranek, kocyka, i rożka, ale tyle jeszcze zostało... Wózek, łóżeczko, pościel, lista wydaje się nie moeć końca. Co u was? Jak się czujecie? Agnieszka
          • Gość: 2004 Re: Wrześniowe mamy... ???Cicho tu Co u Was??? IP: *.* 26.07.02, 13:13
            :ouch: My również jesteśmy już po pierwszych zakupach :) Niestety, duuuużo jeszcze zostało, ale przynajmniej mamy coś na począteksmile Maluchy wiercą się już coraz bardziej, czasem mi sie wydaje, że za chwilkę mnie rozerwiesmile Ale to baaardzo miłe uczucie! :crazy: Pozdrawiamy wszystkich cieplutko!!!-Iwona i Bliźnięta :hello:
          • Gość: bobas Re: Wrześniowe mamy... ???Cicho tu Co u Was??? IP: *.* 26.07.02, 22:15
            Witam serdecznie,zastanawiam się jakie to musi być niesamowite uczucie jak w brzusiu kręcą się dwa bobasy. Ciekawe jakie wymyślają sobie rozrywki. Na pewno jest im weselej, bo obok rodzeństwo z którym można pewne sprawy wagi brzuszkowej omówić ;) Widzę, że Wy też spędzacie czas na zakupach i przygotowaniach. Ja już mam większość tzw."grubszych rzeczy, ale jeszcze ubranka, kosmetyki, drobiazgi do kąpieli, jedzenia itd........lista nie ma końca. A i jeszcze pościel, już zaplanowałam, że kupię śpiworek Gluck"a. Dziś byłam w Smyku, a tu klops nie prowadzą sprzedaży śpiworków :( i nie wiedzą gdzie można takie kupić. POzdrawiam mocno :hello:
            • Gość: vaana Re: Wrześniowe mamy... ???Cicho tu Co u Was??? IP: *.* 27.07.02, 07:44
              Czesc, co prawda nie Wrzesniowka ale pozwolilam sobie na goscinny zwiad :) Spiworki Gluck"a sa w Al. Solidarnosci, po schodkach, w sklepie "Wozki", koszt 60,- PozdrawiamMalgorzata i Krzys (38t)
              • Gość: bobas Re: Wrześniowe mamy... ???Cicho tu Co u Was??? IP: *.* 27.07.02, 20:44
                :bounce:Małgosiu ogromne buziaczki, nigdy bym nie wpadła na to, że tam kupię pościel, bo tylko widziałam wózki. Jesteś wielka.POZDRAWIAM MOCNO I ŻYCZĘ DOBREJ PRZESPANEJ NOCY :hello:
                • Gość: AnetaLelonek Re: Wrześniowe mamy... ???Cicho tu Co u Was??? IP: *.* 27.07.02, 21:35
                  Hej wrześniówki- u mnie termin na 15!!Nadal nie znam płci- dzidzia uporczywie juz 3 raz nie pokazuje :-(Ja mam prawie wszystko kupione- czesc ubranek wózek, lezaczek i parę drobiazgów mam po synku ( ma 17 m-cy). Skończylismy juz dawno remont pokoju dziecinnego więc tylko czekamy na dzidzie :bounce:Przytyłam ok 13kg, mam zgagę i skurcze łydek :-( biorę Aspargin i troche pomaga :-)papa :hello:
          • Gość: Joaand Re: Wrześniowe mamy... ???Cicho tu Co u Was??? IP: *.* 28.07.02, 11:34
            Cześć!!! Też jestem wrześniówką. Mam termin na 11, ale prawdopodobnie moja Mrówa przyjdzie na świat trochę wcześniej, bo mam cc i lekarze nie będą czekać na pierwsze skurcze. Nie wiem jeszcze, czy Mrówa to chłopiec czy dziewczynka i szczerze mówiąc nie chcę się dowiedzieć. Tzn. dowiem się jak mi ją wyjmą z brzuszka, a raczej z brzuchola :-). Mamy juz większość akcesoriów dla dzidzi kupionych, brakuje nam tylko paru drobiazgów. Zresztą w dużej mierze korzystaliśmy z dobrego serca dziedziatych już znajomych, którzy sporo rzeczy nam pożyczyli. Pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamusie, trzymajcie się dzielnie.Asia
    • Gość: martulek Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 02.08.02, 13:26
      oh dlugo do was nie pisalam hihi ale musze sie przyznac ze w zasadzie wszystko mam po moich kuzynkach tzn po ich bejbikach tylko zostalo mi oczekiwanie na lozeczko ktore nie wiadomo kiedy przyjedzie. Bo tu niestety sprzet jest strasznie drogi i na dodataek nic nie warty. I ja wychodze z zalozenia ze polskie to dobre i wiele tansze. Hihi wiec tak popralam juz ciuszki bynajmniej czesc ale lekarz wczoraj mi powiedzial ze pomimo ze maly wykopal sobie pare dni temu tyle miejsca ze hoho to i tak wczesniej niz w terminie 4 wrz nie urodze ; Ale ja chyba lepiej czuje od niego i podejrzewam ze przezyje jeszcze tylko jeden francuski upal i wyladuje w klinice hihi w wannie na dodatek; bynajmniej taki mam zamiar hihi. Mam jeszcze pytanko czytalam tutaj na forum o harbatce z lisci malin ktore cudownie wspomagaja rozwarcie podczas porodu i zdaje sie ze od 37 tyg nalezy pic szkalaneczke dziennie, ale jeszcze ktoras pisala o tabletkach z olejku wiesiolka ktore nalezy brac aby prawidlowo przebiegala laktacja i chyba zeby dostarczyc dzidzi wiecej bogactw natury Jesli sie orientujecie bardzo prosze o kilka dokladniejszych wskazuwek jak uzywac tych zlotych srodkow???? pozdrawiam :)Marta
      • Gość: bobas Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 02.08.02, 18:25
        Witaj, polecam Ci dwa wątki z forum ciąża i poród "Homeopatia dla ciężarnych - jak ułatwić sobie poród" z 22.03.02 i "przepis na szybki porod z maja br". ja jeszcze to przemyślę i pewnie spróbuję.Pozdro zosia i 32 tygodniowy olbrzymek :)
        • Gość: marti Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 04.08.02, 14:45
          Hej wrześniowe mamusie;Ja jestem w 32 tygodniu i ostatnio jest mi coraz mniej wygodnie w moim stanie. Jest mi ciężko leżeć, stać, siedzieć, oddychać. Już sama nie wiem co mam ze sobą robić, a pewnie będzie jeszcze gorzej. Ale co tam, jakoś to przeżyję, żeby tylko dzidzia moja była zdrowa. Widziałam ją ostatnio na USG - według mnie podobna do tatusia, ale to pewnie tylko moja wyobrażnia. Za jakiś tydzień zaczynamy malowanie, u nas jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę. O pakowaniu nawet jeszcze nie myślę. Na razie koncentruję się na skończeniu pracy i przeżyciu upałów. Ostatnio nie przybieram na wadze ale dzidzia jest zdrowa i nawet trochę powyżej średniej jak na swój wiek. Na razie zastanawiam się na imieniem - czy macie może jakieś ciekawe pomysły? Ja zawsze chciałam mieć Olę ale widząc ile ich teraz jest mój mąż nie chce się zgodzić.Pozdrawiam - Marti i dzidzia
          • Gość: bobas Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 04.08.02, 19:17
            Witaj Marti, właśnie kończę 32 tydzień. Moja kochana dzidzia jest b. dorodna o 1 miesiąc wyprzedza statystyka.Również czuję się troszkę gorzej. Ciąży mi brzunio i czasem czuję, że rozciągnął się już do granic swoich możliwości. Misiaczek kopie mnie tak fajnie, że z mężem nie możemy się napatrzeć. Ale często napiera mi na żebra, albo wystawia plecki i pupkę, wtedy mnie wszystko boli. Nie mogę zbyt długo siedzieć normalnie, bo kiepsko z oddychaniem. Już duzo utyłam, ale tak śmiesznie, jakbym nosiła piłeczkę przed sobą. Biodra prawie nic. Jutro wyjeżdżam na wakacje więc wszystkie serdecznie pozdrawiam i życzę, jak najmniejszych upałów. Jejciu dziewczyny nie mogę już doczekać się kiedy przytulimy naszego szkraba :hello:
          • Gość: Joaand Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 05.08.02, 13:14
            Cześć Marti! Jestem już w 34 tygodniu, więc prawdopodobnie jestem jeszcze większa od Ciebie :-). Oiszesz, że masz kłopoty z wyborem imienia... hm, my już wybraliśmy: jeśli urodzi nam się dziewczynka, to będzie miała na imię Zuzia, jeśli chłopiec to Maciuś. Mnie też już doskwiera ciężar gatunkowy hihi i niesamowity upał. Już bym chciała mieć dzidzę przy sobie.Pozdrawiam. Asia
            • Gość: marti Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 07.08.02, 11:17
              Nie wiem czy mamy wrześniowe ustaliły już jakiś kalendarz. Jeśli nie to proponuję to uczynić, może spotkamy się w szpitalu. Ja mam termin na 30 września (według obluczeń a nie USG) i zamerzam rodzić w szpitalu na Czerniakowskiej. Kto da więcej?Wczoraj byłam w szkole rodzenia. Uczyliśmy się zachowania na sali porodowej i "obsługi" dzidiulców. Całą noc śniło mi się, że zmieniam pieluszki albo pielęgnuję pempuszek. Nie wiem czy to przez te pileuszki ale chyba cztery razy wstawałam siusiu. Obudziałam się okropnie zmęczona. Aż strach pomyśleć że ten sen niedługo zmieni się w rzeczywistość!? Moja pani doktor powiedziała, że od początku wrzesnia moge już zacząc myć podłogi i wykonywać inne ciężkie prace. Podejrzewam, że do 30.09 nie wytrzymam (my) To znaczy ja i moja dzidzia dziewczynka jeszcze bez imienia. Dziewczyny napiszcie co u was słychać. Czy też macie takie ciężkie sny?PozdrawiamZ niecierpliwościa czekam na kalendarz urodzinowy!!!!PaMarti i brzuchalek
              • Gość: Joaand Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 07.08.02, 13:37
                hej Marti! Ja mam termin na 11 wrzesnia, ale prawdopodobnie urodze wczesniej bo mam cc. Odbedzie sie to w szpitalu w Lodzi na Szterlinga. Nie mam raczej dziwnych snow, chociaz ostatnio snilo mi sie , ze mi w szpitalu obcieto noge, to chyba a propos czekajacej mnie operacji. Mam nadzieje, ze niczego mi nie obetna, za to wyjma sklodkiego bobaska.Pozdrawiam wszystkie Mamusie.Asia
                • Gość: agar25 Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 08.08.02, 12:30
                  Cześć, Dawno mnie tu nie było, a więc zbiram się do opisania wszystkiego. Zakupiłam już sprą część potrzebnej wyprawki dla dziecka, brakuje nam tylko wózka, i mebelków. Jednak to zamierzamy zakupić w przyszłym tygodniu. w każdym razie ubranka i część kosmetyków już mamy. Przyznam się, że nie mogę się doczekać porodu i tego jak przytulę nasze Maleństwo, chciała bym aby było juz z nami, a to dopiero 34 tydzień. Ach żabym ja nie była taka niecierpliwa to chyba było by mi łatwiej, a tak ... Remont mieszkania ma się na ukończeniu, jeszcze tylko dwa tygodnie i wszystko skończymy, później pranie ubranek, kocyków, pościeli, prasowanie ... sama przyjemność :-) Czy Wam też sprawia radość oglądanie tych malutkich ubranek i innych drobiazgów? Bo mnie tak, mój "mąż" uważa, że jestem szalona. Za tydzień mam umówioną wizytę USG i może wreszcie dowiemy się, czy to chłopczyk czy dzieczynka. Ja obstawiam na dziewczynkę, mam takie dziwne przeczucie. Pozdrawiam Agnieszka i Maleństwo
                • Gość: martulek Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 08.08.02, 12:39
                  Czesc dziewczyny, ja mam termin na 4 i tez juz sie nie moge doczekac. Apropos snow to mam duzo roznych kolorowych hihi np ze karmie moja dzidzie , albo rodze albo leze z nia sobie juz po porodzie na wielkim lozu w sali porodowej ohh jakie to cudowne. Juz sie nie moge doczekac mojego bobaska i mam nadzieje ze z racji ze tak mocno mnie kopie i czesto miewa czkawke to moze szybciutko wyjdzie i troche wczesniej niz jest to przewidywane. co do szpitala w ktorym bede rodzic to Sante Nicola w Tuluzie wiec pewnie zadnej z was nie spotkam ale bede za to obecna na forum ihhi. Pozdrawiem waszystkie dziewczyny a szczegolnie Marti- wyluzuj i nie mysl o tym za bardzo poprostu przyjmij do wiadomosci ze tak byc musi i ze to jest cudowne i sny traktuj z przymruzeniem oka hihi pozdrowionka bambino :)
    • Gość: GosiamamaEdytki Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 16.08.02, 12:00
      Cześć dziewczyny.Co nowego u Was i Waszych brzuszków ?U nas już prawie całe zakupy zrobione, jeszcze tylko wózek odbieramy po 10 września /termin mam na 20 września/.Napiszcie gdzie będziecie rodziły - może się spotkamy w szpitalu ?Ja będę rodzić w IMiDZ.Szczerze mówiąc jakoś mi się nie chce i wcale nie czuję potrzeby rodzić wcześniej. Dobrze mi z moim brzuszkiem, a atrakcje porodowe już raz przechodziłam - mam trzyletnią córeczkę.Napiszcie choć parę słow, bo jakoś kuleje to nasze forum.PozdrawiamGosia
      • Gość: agar25 Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- moje badanie USG IP: *.* 16.08.02, 17:19
        Witajcie, Wczoraj byliśmy na badniau USG, miało byc ostatnie, bo to już 35 tydzień, a tusie okazało że ... mam ma mało wód płodowych i badnia trzeba będzie powtarzać za 3 tygodnie. Pociaga to za sobą fakt wcześniejszego porodu (na 99 %). Na szczęscie mojemu synkowi nic nie jest, cały zdorwy i wesoło otwierzał usteczka, pokazywał zadarty nosek, machał rączką. Tak więc jeszcze 3 tygodnie i może, może ... nasze Maleństwo będzie z nami. Bardzo się cieszę, bo bałam się przenosić, a termin z miesiączki miałam na 23-go wrzesnia. Poza tym czujemy się dobrze, ubranka kupione, i inne rzeczy ... tylko bark nam wózka, łóżeczka i wanienki. Pozdrawiam aga z synkiem
    • Gość: Joaand Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 22.08.02, 20:36
      Hej dziewczyny! Cos tak u nas nieprzyzwoicie cicho, a w koncu wrzesien tuz tuz. Ciekawe, czy pierwsza pozbede sie brzucha. Juz 2 wrzesnia ide do szpitala i prawdopodobnie 3 lub 4 bede miala cesarke i zobacze swoje Malenstwo. Bylam w 36 tyg. na USG i pani doktor juz wie jaka plec ma nasze dziecko, ale nie kazalam jej mowic mi i nadal zyje w niepewnosci i nadziei, ze to dziewczynka, ale znajac rodzinne obciazenia genetyczne to pewnie chlopak. Tez fajnie, byle byl zdrowy. Ciekawe jak to bedzie z dzidzia w domu. Mam nadzieje, ze sobie jakos poradzimy. Pozdrawiam Was serdecznie. Asia
      • Gość: GosiamamaEdytki Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 22.08.02, 20:56
        Jak Ci dobrze !!!Ja jeszcze czekam - mam termin na 20 września.Od kilku dni znowu puchną mi nogi - pod koniec dnia wyglądam jak słoń :( Poza tym cały dzien bolał mnie dzisiaj kręgosłup, mimo, że głównie siedziałam i nie chodziłam zbyt dużo.Dopiero 5 września idę na wizytę do lekarza /chyba, że nadal tak będę puchła tak strasznie/. Wtedy już pewnie będziesz ze swoim dzidziusiem, a mnie jeszcze zostaną dwa tygodnie do terminu.Dziewczyny, czy któraś z was planuje rodzić w IMiDz - może się spotkamy, jeśli będziemy miały podobne terminy?PozdrawiamGosiaPS. Wiecie, co? Najbardziej mnie zastanawia, jak się zorientuję, że już się zaczęło :ouch: Poprzedni poród miałam wywoływany i nie mam pojecia, jak się zaczyna ten fizjologiczny. Tzn. wiem wszystko, ale tylko teoretycznie.Poza tym mój mąż czesto wyjeżdża poza W-wę i nie wiem czy zdąży przyjechać, jak "akcja" się zacznie.Po nocach mi się śni, że zaczynam rodzić, męża nie ma, a ja nie mam z kim zostawić starszej córeczki - mam nadzieję, że nie spanikuję i spokojnie poczekam na przyjazd męża albo Rodziców /którzy mają się zająć Edytką w czasie mojej nieobecności/. Prawdę mówiąc bardziej się boję o to, z kim zostawię córkę niż o przebieg porodu. Ale za to mam co robić - opracowuję wszystkie możliwe scenariusze początku porodu :-)Jeszcze raz pozdrawiamlekko spanikowana Gosia
        • Gość: bobas Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 22.08.02, 22:27
          Witam serdecznie wszystkie wrześniowe mamusie. U mnie może już wiecie, bo pisalam u październikówek, niezłe zamieszanie. Termin miałam na 29.09. a dzidzia może narodzić się w każdej chwili. Albo błąd w pomiarze albo maleństwo będzie baardzo duże. Tak więc nie wiem na kiedy mam się przygotować. Teraz z mężem przygotowujemy wszystko mam nadzieję, że w niedzielę spakuję torbę do szpitala. Wtedy odetchnę i będę poprostu spokojnie czekała. Też mialam problemy z kręgosłupem, pomagał jedynie masaż i leżenie (choć czasem nie mogłam nawet się polożyć).Pozdrawiam mocno Zosia i maleństwo.
        • Gość: Joaand Re: ---------WRZEŚNIOWE MAMUSIE- DAJCIE ZNAĆ------ IP: *.* 24.08.02, 21:22
          Oj Gosiu, bidulko!! To straszne, ze masz takie kiepskie samopoczucie. Mnie jest troche ciezko i czasem mnie lekko boli kregoslup, ale to wszystko do wytrzymania. Scenariuszy porodu nie opracowuje, bo mam nadzieje, ze nie bedzie poczatku. Po prostu w odpowiednim momencie wjade na sale operacyjna. Ale nic nie wiadomo, zycie nas czesto zaskakuje. Na wszelki wypadek moj maz pozostaje w stanie gotowosci 24h/dobe hihi. Pozdrawiam.Asia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka