Dodaj do ulubionych

majowe starania :)

27.04.07, 11:08
Dziewczyny, właśnie skończył mi się ciut przy długi okres i od dziś zaczynam
starnia. Będzie to mój pierwszy mesiac starań,a zatem liczę na Wasze wsparcie
i może ktoś jeszcze sie przyłączy ... w grupie raźniej. To ktoś jeszcze się
dopisuje ???
Obserwuj wątek
    • odysse Re: majowe starania :) 27.04.07, 11:18
      ja
      choc nie wiem jak to bedzie, moza wyjezdza z granice na jakis czas, ale mam
      nadzieje ze sie wstrzelimy
      co prawda jeszcze miesiaczki nie mialam, pewnie przyjdzie w czasie dlugiego weekendu
      teraz wyjezdzam na urlop (prawie 2,5 tygodnia), ale jak przyjade to obiecuje
      zajrzec do watkusmile

podtrzymuj zeby nie zniknal
      • martafil Re: majowe starania :) 06.05.07, 18:07
        ja też się przyłączam; mój mąż też wyjeżdża więc mamy ograniczone możliwości, ale liczę się uda, pozdrawiam
    • anialit Re: majowe starania :) 27.04.07, 12:35
      Cześć!
      Ja co prawda jestem z kwietniowej misji, która dla mnie i kilku innych
      dziewczyn z naszego wątku zakończyła się szczęśliwie, ale trzymam za wszystkie
      starające się kciuki. Mam nadzieję, że to będzie baaaaardzo płodny wątek.

Powodzenia.
    • maja1-1 Re: majowe starania :) 27.04.07, 23:03
      Ja też mam zamiar sie wziasc do roboty w połowie maja trzymajcie kciuki bo
      niestety pierwsza dzidzie poroniłam w 10tc
      • pysioleczek no to i ja się wpisze 03.05.07, 20:28
        my staramy sie od 1.05.2007 o drugie bobo.
        trochę tak na dziko po decyzja zapadła 1 maja ;p
        ale jesteśmy bardzo szczęśliwi i mamy nadzieje że się udało za pierwszym razem -
        jak ostatnio big_grin
        aha, no i zamówienie u bociana na dziewczynkę , ale i drugi chłopak też będzie
        super tongue_out
        pozdraiwam
        • mjulka Re: no to i ja się wpisze 03.05.07, 22:03
          i ja się dopiszę. to nasz 4 cykl - dziś rozpoczęliśmy starania. mamy już jedną
          dzidzie "podstarzałą" , bo 9-o letniąsmile
          • m_anee Re: no to i ja się wpisze 03.05.07, 23:26
            Ja tez sie dopisuje , zaczynamy w Maju ,to bedzie moje 2 dziecko ,syn ma prawie
            3lata,mam nadzieje ze za pierwszym razem sie uda i powodzenia.....
    • papuga_5 Re: majowe starania :) 04.05.07, 02:19
      To ja tez sie dolaczam, przechodze z misji kwiecien. Mamy juz synka 4 letniego i od dlugiego czasu
      staramy sie o drugie dziecko. Juz sie staramy prawie 2.5 roku, w miedzyczasie mialam jedno poronienie
      rok temu. Mam nadzieje ze ten watek bedzie szczesliwy dla wszystkich i zobaczymy te dwie kreseczki.
      • daisy1980 Re: majowe starania :) 04.05.07, 07:30
        Ja tez sie dolanczam, to bedzie nasz 3 cykl staran , oby owocnysmile
    • agnieszkak_24 Re: majowe starania :) 04.05.07, 08:10
      Witam!!!!
      Ja jestem ze starań kwietniowych. Jeszcze nie mam pewności. Jak się nie udało
      to też się przyłączam.
      • baka1baka Re: majowe starania :) 04.05.07, 14:35
        Ja też się dołączę, starania w toku wink
        • malina.majka Re: majowe starania :) 04.05.07, 22:40
          Witam,i ja sie przylaczam smile Mamy juz coreczke 19m-cy, zaczynamy pierwszy cykl
          staran o synkawink Dzis 9dc,testy owu od dzisiaj,czekam na owulke zeby sie
          wstrzelic smile
          • ola_mi81 Re: majowe starania :) 05.05.07, 10:26
            Witamsmile
            dzisiaj mam 15dc, staramy drugi cykl...mamy juz 6-letnia córeczkę,najwyższy
            czas na rodzeństwosmile)
            • jagoda_271 Re: majowe starania :) 06.05.07, 17:03
              no i ja się przyłączam w misji kwietniowej mi się nie udało na Wielkanoc
              poroniłam, lekarz kazał odczeka 1 cykl i od teraz starania, teraz mam @ takze
              jeszcze jakieś dwa tygodnie (niecałe) i mam nadzieje że będzie ok , rok temu też
              poroniłam, tak sobie powiedziałam że do trzech razy sztuka, mam nadzieję ze
              teraz się uda ( mam już córcie - 6 latek)
              pozdrawiam Cię papużko bo chyba skądś się znamy smile
              • magdadd Re: majowe starania :) 06.05.07, 19:24
                i ja się dołączamsmile) poczatkowa starania mielismy zaczac we wrzesniu 2007
                pozniej w czerwcu ale jednak to bedzie majsmile to beda starania o nasze pierwsze
                dzieciątko, zycze wszystkim owocnego maj-a. pozdrawiam
    • tunia30 Re: majowe starania :) 06.05.07, 20:30
      Witam i ja. Pod koniec maja będziemy starać się z mężem o drugiego dzidziusia.
      Mam nadzieję, że się uda (nam i Wam oczywiście!)
      Pozdrawiam
      Tunia
      • angelika783 Re: majowe starania :) 07.05.07, 13:41
        hej, ja również mam nadzieje że pod koniec maja uda mi sie zajsc smile smile
        • dorciaszek Re: majowe starania :) 07.05.07, 19:57
          Ja tez dow as dołączam. to moj n4 cykl staran. ale cos malo wierze ze sie uda, bo generalnie mam problemy z owusad
          • jagoda_271 Re: majowe starania :) 07.05.07, 20:05
            wow ale nas dużo, może uda nam się założyć nasze prywatne forum "lutówki 2008"
            (byłam na grudniówkach 2007 ale się nie udało - poroniłam- ale chcę dodać że
            bardzo fajne jest takie wspólne prywatne forum)
            • justyna812 Re: majowe starania :) 07.05.07, 20:27
              ja tez swiezo po @ niedlugo zaczynamy proby
    • ulaula Re: majowe starania :) 07.05.07, 21:18
      Witam

To i ja sie przylaczam. Staramy sie z mezem od stycznia o potomka, raz bardziej
      raz mniej ambitnie, nie wiem czemu ale po raz pierwszy czuje ze teraz jest
      najlepszy okres. Mam nadzieje, ze moje przeczucia sie spelnia wink Wlasnie konczy
      mi sie @ i bierzemy sie do dziela. 3mam kciuki za wszystkie starajace sie!
      • magdadd Re: majowe starania :) 09.05.07, 16:39
        my zaczynamy starania od poniedzialku, nasze takie pierwsze na 100% starania i
        mam nadzieje ze sie uda, moze nie za pierwszym ale szybciutkosmile) pozdrawiam i
        zycze owocnych starańsmile
    • agacia1976 Re: majowe starania :) 08.05.07, 18:00
      Hej dziewczyny, witam Was, dołaczam do Was, zaczynamy od jutra, w 12dc to juz
      druga próba, wierze że tym razem się uda, miesiąc temu zaczełam 14dc,jak i tym
      razem nie zafasolkuje, to za miesiąc nie wypuszczam męża z łózka cały
      miesiącsmilepowodzeniasmile
    • malgosiek2 Re: majowe starania :) 09.05.07, 22:29
      • majowe staraniasmile
      agacia1976 07.05.07, 16:10 + odpowiedz

Witam Was serdeczniesmileZdecydowaliśmy się na drugiego dzieciaczka, córa ma już
      9 lat, 2gi miesiąc się staramy, 9 lat temu wyszło za pierwszym razem, sądziłam
      że i tym razem sie tak uda, ale niestety....celowaliśmy w synka, czyli 14 dnia
      cyklu, (mam co 28)i klops, nie wyszło. Teraz już nie celujemysmile, zaczynamy od
      12 dnia cyklu, pełni nadziei, boje się że znowu nie wyjdzie. W grupie raźniej,
      więc zapraszam Was starające się, możecie na mnie liczyćsmilesmilesmile

• Re: majowe staraniasmile
      malina.majka 07.05.07, 17:22 + odpowiedz

Moze Wam nie wychodzi bo owu wypada w inny dzien niz uwazacie? Czy mierzysz
      temperaturke,obserwujesz sluz? Zapraszam na forum Dla starajacych sie i
      Naturalne Planowanie rodziny,wszystko tam jest super wyjasnione smile Pozdr.smile
      • malgosiek2 Re: majowe starania :) 10.05.07, 10:25
        Re: majowe staraniasmile
        Autor: ol2
        Data: 09.05.07, 10:0
        postanowiłam się do Was przyłączyć (jeśli mnie przyjmiecie oczywiście) smile

To nasz pierwszy cykl starań. Mamy już 3 letnią córeczkę - Oliwcię (niestety
        niepełnosprawną). Zobaczymy co los przyniesie.

Pozdrawiam Was ciepło Dorota

P.S. Trzymam kciuki za Was i za siebie.

majowe staraniasmile
        Autor: ol2
        Data: 09.05.07, 16:04

Cieszę się, że mogę do Was dołączyć - bedzie mi raźniej w Waszym groniesmile
        Nie chciałam pisac na forum o wadach Oliwki, żeby inne przyszłe mamy mnie źle
        nie odebrały. Wrzucam stronkę Oliwki:
        www.pomocdlaoliwki.slask.pl/
        Jestem obecnie w 23dc. Współzyliśmy z mężem w 9 i 12 dc. Mam cykle 28 dniowe.
        Specjalnie się nie nastawiam na zajście w ciążę, ale zobaczymy... Miesiączkę mam
        dostać ok. 14,15 maja.
        Nie chcę sobie robić pochopnych nadziei.

Życzę dużo zdrówka dla córcismile
        Buziaki Dorota
    • agacia1976 Re: majowe starania :) 09.05.07, 23:53
      mercy2 niewiesz dlaczego połaczyli nasze posty? to byl mój, a teraz Ty jestes
      autorem, albo mój dołaczyli do Twojego, bo chyba tytuły były takie same, jak oni
      to zrobili, nie wiesz? agacia1976
      • jagoda_271 Re: majowe starania :) 10.05.07, 07:11
        dziewczyny mam pytanko, moze głupie ale co mi tam ....
        jak już wiecie ze macie płodne dni to robicie to codziennie czy np co drugi ?
        mi się wydaje że jak codziennie to te plemniki mogą być jakieś słabsze
        czy jak to jest?
        • mercy2 Re: majowe starania :) 10.05.07, 10:39
          Ja co drugi i liczę na powodzenie tej misji wink
      • mercy2 Re: majowe starania :) 10.05.07, 10:38
        podejrzewam, że połaczyli, bo były 2 takie same wątki. Wydaje mi się, że mój
        był pierwszy dlatego są teraz razem. Ale to chyba dobrze... ?
        • agacia1976 Re: majowe starania :) 10.05.07, 10:52
          Jasne że dobrzesmile, szukałam swojego i juz myslałam że mnie któś wywalil, ale ok,
          czym więcej nas tym lepiej, ja załozyłam swój watek , i potem dostrzegłam że
          jest już taki, pozdrawiam
      • agacia1976 Re: majowe starania :) 10.05.07, 13:31
        ol2 odezwij sie jak tu wejdziesz, kiedy testujesz, bo Ty niedługo masz @ co nie?
        jak sie czujesz, jak co miesiąc czy inaczej, byłam na stonce Twojej
        małej,oglądałam fotki, teraz dużo lepiej wygląda prawda? ale normalnie się
        rozwija? a brałas kwas foliowy przed ciąża, wiesz czemu tak się stalo? zycze
        dużo usmiechu Wam i Oliwci, pozdrawiam agacia1976
        • ol2 jestem na forum... 11.05.07, 19:08
          a więc okres mam dostać 14,15.05.
          Wiesz co - nie czuję się ogólnie najgorzej, ale inaczej. Tzn. jestem senna, a
          przede wszystkim strasznie mnie mdli: rano, popołudniu, wieczorem.
          Nie chce mi się wierzyć, że po 2 razach współżycia ( w 9 i 12dc) mogłam zajść w
          ciążę ale kto wiesmile

Jeśli chodzi o kwas foliowy - brałam przez 7 miesięcy przed ciążą. Odżywiałam
          się dobrze, witaminki itd. Ale tym razem sobie troszkę odpusciłam tzn. nie do
          końca wierzę w ten kwas foliowy, jestem zdania, że co ma być to będzie.
          Tzn. biorę kwas foliowy, ale nieregularnie. Jak mi się chce.

Oliwcia już po tych operacjach zdecydowanie wygląda o wiele lepiej, rozwija się
          bardzo dobrze, intelektualnie jest sprawna.
          Jesli chodzi o wady Oliwki to podejrzewają grypę. Zachorowałam w lutym, a w
          marcu (koniec marca) byłam w ciąży. Tylko to była niewyleczona grypa, z
          powikłaniami (zaniki świadomości, pamięci).
          Ale 100% pewności nie ma, że te wady spowodowała grypa.

Także rozumiesz, że jeśli zajdę w ciążę to oczywiście będziemy się razem z mężęm
          bardzo cieszyć, ale również bedziemy pełno obaw.

Całuję Dorota
          • agacia1976 Re: jestem na forum... 11.05.07, 19:46
            witaj Dorotka ja to jakiejś schizy juz dostaje, ciągle mysle o tym czy się uda,
            a już najgorsze jest to uzaleznienie od internetu, siedze tu ciągle zamiast coś
            w domu zrobic, mam dzis 14 dc starania w toku, cienko jest, bo maz juz mi
            odmawia, czaruje go więc od 21 godziny, jestem zdołowana nic mi sie nie chce
            robić, musze się wziąc w garść, mam nadzieje że zobaczysz 2 kreski, ja do 26
            maja mam tak daleko...pozdrawiam, buziaczki dla Oliwci. Moja do komuni idzie i
            się wscieka że do spowiedzi nie pójdzie, mówi że grzeców nie masmilea pyskuje
            codziennie.
    • agacia1976 Re: majowe starania :) 10.05.07, 11:07
      kawka zaglądasz tu czasem, to ja agacia 1976, połączyli mój watek z mercy2, bo
      gapa jestem i nie dostrzegłam że jest już taki, daj znak mi , jak sie pojawisz,
      Termin @ mam na 26 maja,mi również mąż coś zaczyna odmawiać współpracy, mówi że
      się musi zregenerowac, nie pozwole mu na to bo mam najlepsze dni, dzis mi temp.
      podskoczyła o 3 kreski, jest sluz to 13 dc, przy 28 cyklu, za mocno go
      wymęczyłam i stracił chęci, jak go utrzymać do niedzieli? musze cos przebiegłego
      wymyslic , bo mi chlopaczyna rady nie da, matko jaka to trudna robota, i w
      dodatku się martwię że jego naboje będe słabiuchne...tak codziennie pracować,
      pozdrawiam
      • jagoda_271 Re: majowe starania :) 10.05.07, 11:16
        no właśnie jak z tymi plemnikami?
        moj mąż pije dużo maślanki, codziennie moze to białka dużo i niby te żołnierzyki
        mają być silniejsze
        ostatnio robiliśmy to coddziennie i normalnie też wydawało mi się że jemu już
        siły opadają no ale był dzielny, - wtedy już pod koniec to tak wymyślałam -
        fajna kolacyjka przy świecach, potem striptis hih, potem jakies pończoszki - no
        wiecie tak żeby się sam nakręcał
        ech ale w tym miesiącu to już brak mi pomysłów , trzeba bedzie robić powtórkę z
        rozrywki , zobaczymy, może teraz się uda ...
        • asiulka555 Re: majowe starania :) 10.05.07, 12:09
          Witajcie dziewczyny, u mnie dzis 1dc, dzis dostalam @, wiec owu bedzie jeszcze
          w maju i lapie sie na majowe staranka.
          W marcu poronilam, lekarz kazal czekac 3 miesiace, ale zaczelismy miesiac
          wczesniej i nie wyszlo, wiec bedzie tak jak lekarz kazal. Mam nadzieje ze teraz
          sie uda.
          Na poczatku tez kochalismy sie codziennie i mezus mial dosyc - nic z tego nie
          wyszlo - chyba plemniczki byly za slabe. W nastepnym miesiacu co 2 dzien no i
          sie udalo, ale w 7tc poronilam.
          Teraz korzystalam z testow owu ale mimo tego nie wyszlo.
          No nic od 21.05. zaczynamy od nowa.
          Zycze powodzonka
          • k_awka Re: majowe starania :) 10.05.07, 12:39
            Fajnie, że wątki połączyli, przynajmniej jest nas więcej starających się o
            maleństwo smile
            Od poniedziałku mój mąż zupełnie odmówił współpracy, także jak w tym miesiący
            okaże się, że nia zaciążyłam, to szukam nowego męża!!! ;D
            A tak na serio, to od zeszłego piątku tak mnie łupie w krzyżu, że już sama nie
            wiem, co z tym robić. Nie biorę nic przeciwbólowego, bo może jest w ciąży, ale
            strasznie niewygodnie sie siedzi i ciężko saochód prowadzi uncertain Mam nadzieję, że
            to jakiś zwiastun dwóch kresek!
            Juz się nie moge doczekać tego terminu miesiączki, chyba na siłę doszukuję się
            u siebie jakiś objawów, mam przeczucie, że się udało, jak się okaże, że nie to
            już nigdy nie zaufam swojemu wewnetrznemu oku wink

Pozdrawiam Was gorąco i trzymam kciuki

P.S. Tak się na tą ciążę nakręciłam, że dzisiaj mi się śniło sianie jakis
            nasionek smile Wariatka już jestem, nie ma co ! big_grin
            • agacia1976 Re: majowe starania :) 10.05.07, 13:13
              Kawka to juz jesteś bliskosmile!Trzymam kciuki, oby Ci się udało, kiedy testujesz?A
              czujesz się inaczej, czy jak zawsze przed @, mi jak teraz nie wyjdzie to
              wyposzczę go maxymalnie, i ''wpuszcze'' smile12 dc ...taki jest nieszczęśliwy jak
              go wołamsmile boi się ze nie podoła, biedny żuczeksmiledziś mu zażuce chyba jakis filmik.
              • agacia1976 Re: majowe starania :) 11.05.07, 14:56
                Cześć dziewczynysmile a co Wy nic nie piszecie?????, och Wy!smile sama musze nasz
                wątek podtrzymywać? smileszukam go a on na samym dole,piszcie , piszcie, piszcie.
                Jestem w 14 dc , staranka od paru dobrych dni, jeszcze ze 3 dni i dam mu spokoj,
                a potem czeeeekaaaać w nadziei, zaczeło mnie pobolewac podbrzusze, tylko to
                mierzenie temp, mnie wkurza, mierzę o 6 rano, to mam 36,2, idę spać i jak sie o
                9 obudze to mam 36,5, i nie wiem czym sie sugerowac, rosnie czy nie rosnie, nie
                będe przecież budzika nastawiac na mierzenie...
    • pysioleczek podejście nr 2 11.05.07, 16:27
      za pierwszym razem nie wyszło. teraz kolejna próba smile kurcze, już się nie
      mogę doczekać drugiego szkraba. powodzenia wszystkim smile
    • mrs.solis Re: majowe starania :) 11.05.07, 19:44
      To i ja sie dopisze. Jestem juz po okresie i w tym miesiacu rozpoczne starania
      o moje pierwsze dziecko. Nie wiem czy mi sie uda (mam problemy z objawami ciazy
      przy jej braku). Wczoraj bylam u lekarza usg mam w srode wynikow krwi na
      prolaktyne jeszcze nie znam, ale mimo wszystko zaczynam starania. Jesli nie
      wyjdzie mi do trzech miesiecy mila pani doktor kazala sie zglosic twierdzac ,ze
      nie bedziemy czekac calego roku. To chyba tyle. Trzymam kciuki za nas
      wszystkie. Czytam to foum juz od zeszlego roku,bo wtedy mialam zaczas sie
      starac ,ale zawsze jest jakies ale. Kibicowalam bardzo asiulce555,bardzo mi
      przykro,ze tak to sie skonczylo.
      NO to startujemy smile)))
    • agena2 Re: majowe starania :) 11.05.07, 20:04
      Cześć,my też zaczeliśmy starać się o drugie dzidzi.Na razie poszliśmy na żywioł zobaczymy?Dajcie luzu trochę swoim facetą bo się biedaki wykończą i nici ze starań.Pa
      • magdadd Re: majowe starania :) 11.05.07, 21:31
        ja juz odliczam do poniedzialku godziny, a wtedy zaczynamy starania juz na
        calegosmile)) zycze powodzenia wszystkim starajacym sie!!!
    • dagi.j Re: majowe starania :) 11.05.07, 22:50
      Witam wszystkich starajacych!

my tez zaczynamy staranka w maju o 2 dzidzie, juz mamy synka 3 latka
      i teraz fajnie byloby gdyby zawitala do nas dziewczynka.

pozdrawiam i trzymam kciuki

Daga i Hubercik
      • siborki_mi Re: majowe starania :) 12.05.07, 03:05
        Dziewczyny! Czy plamienie przed miesiączką zalicza się do cyklu? Tzn. chodzi mi
        o to, czy 1 dzień cyklu zaczynam liczyć od pierwszego dnia plamienia (2-3 dni
        takiego lekkiego plamienia) czy od tego dnia, kiedy zdecydowanie się zaczyna?
        Bo na wizytę u gine jeszcze poczekam, a nie jestem pewna jak to liczyć wink
        Pozdrawiam
      • mercy2 Re: majowe starania :) 12.05.07, 10:28
        Dagi.j to jesteśmy dokłądnie w takiej samej sytuacji smile też mam 3 latka w domu
        i teraz nie tylko licze na zaciążenie ale jeszcze na dodatek na dziewuszkę,
        obym się tylkonie przeliczyła, hehehe wink To nasz pierwszy cykl starań i czekam
        do piatku tj do 18 i lecę po test, mam nadzieję, że wcześniej @ nie przyjdzie,
        oby, bo juz wariować zaczynam. Laski powodzenia trzymam mocno kciuki za
        wszystkie starające się wink))))
        • tunia30 Re: majowe starania :) 12.05.07, 11:35
          No to jest nas chyba więcej, bo u mnie też synek (3 latka skończył w maju) i pod
          koniec tego maja zaczynamy starania o rodzeństwo dla niego (on by chciał
          braciszka, ja hmmm...smile) Ale mi się czas dłuży.
          Pozdrawiam i życzę II kreseczek
          Tunia
          • mercy2 Re: majowe starania :) 12.05.07, 11:45
            mój też z maja z 8ego wink to życzę powodzenia i trzymam kciuki
        • mrs.solis Re: majowe starania :) 31.05.07, 16:13
          Mi sie chyba udalo. Kreska jest bladziutka,ale jestem co najmniej dwa jak nie
          wiecej dni przed okresem. Dzis 26 dc. cykle rozne od 27-30 ostatni 36 dni.
          img167.imageshack.us/my.php?image=maj2007036jf3.jpg
    • agena2 Re: majowe starania :) 12.05.07, 19:56
      Właśnie dzisiaj miałam okropne mdłości,tylko szkoda,że to choroba lokomocyjna,chyba?Na razie czekam do końca maja,jeszcze za wcześnie na test.pa
    • pewna_taka Re: majowe starania :) 13.05.07, 12:25
      rozpoczynamy na dobre starania, wiec dolaczam do was, od razu z pytaniem smile
      czy bezposrednio przed staraniami bylyscie u gina? jestem pod stala opieka (raz
      na pol roku), wiekszosc badan mialam robionych ok. rok temu (rozyczka,
      cytologia, badania krwi itp), nic mi nie dolega, a kolejna wizyte mam 4
      czerwca. do tego czasu jednak chcialabym juz byc w ciazy (folik zazywam) i
      zastanawiam sie czy isc wczesniej do lekarza czy nie ma potrzeby... co na
      ostatniej wizycie przed ew. zaciążeniem można usłyszeć od gina?
      • tunia30 Re: majowe starania :) 13.05.07, 12:42
        Ja byłam w lutym u gina, zbadał mnie, zrobił usg i cytologię (wcześniej),
        powiedział, że jestem zdrowa i mogę zachodzić w ciążę, kazał łykać folik i
        przyjść jak już będę w ciąży. W poprzedniej ciąży też mniej więcej tak to wyglądało.
        Pozdrawiam
        Tunia
        • agacia1976 Re: majowe starania :) 13.05.07, 18:42
          Cześć dziewczynysmile jestem w 16dc ''zadanie wykonane'' teraz tylko czekać, w tym
          miesiącu jest dziwnie, czy któraś tez tak miała? a mianowicie nie bylo bólu
          owulacyjnego, nic kompletnie nie czułam, a zwykle na tyłek usiasć nie moge, czy
          to możliwe żebym nie miała owu w tym miesiacu?
    • dagi.j Re: majowe starania :) 13.05.07, 20:37
      Hej!

Ciesze sie, ze nie tylko u nas bedzie taka roznica wieku 4 lata. Moj maly jest
      ze stycznia wiec najstarszy z naszej trojki. My musimy czekac do 20 maja i do
      pracy, jeszcze tyle czasu((: wyliczacie sobie dni plodne kakulatorem czy
      polegacie na testach owulacyjnych? Ja poki co polegam jeszcze na kalkulatorze

pozdrawiam

Daga i Hubercik
      • ol2 jest to mój... 13.05.07, 23:01
        pierwszy cykl starań. I przed pierwszą ciążą i teraz nie "używałam" kalkulatora.
        Po prostu wyliczałam sobie sama dni płodne. Jutro mam dostać okres więc zobaczymysmile
        Rano lecę po test..

Zobaczymy czy się udało. Jesli nie - trudno. Kolejne cykle przed namismile

Dorota
    • amelie_pi Re: majowe starania :) 13.05.07, 23:40
      Dopisuje sie... Moze Wasz doping pomoze, bo juz zaczynam watpic, ze
      kiedykolwiek zostane mama. 29 lat, decyzja o bebe zapadla juz jakis czas temu,
      ale efekty marne. Trzymam kciuki za Was Dziewczyny, trzymajcie za mnie!
      • jagoda_271 Re: majowe starania :) 14.05.07, 08:03
        hmmm ja teraz napewno nie będę robila wcześnie testu, co najmniej tydzień po
        spodziewanej @ - ostrzegam wcześniej może się nie opłacać ( by najmniej u mnie
        tak było)
        • ol2 no niestety:( 14.05.07, 09:35
          dzisiaj rano testowałam i wynik niestety negatywnysad
          Może za wcześnie, bo dzisiaj jest spodziewany termin miesiączki - ale nie mam
          jej objawów (jak na razie). Zawsze był ból menstruacyjny, a teraz nic.

Ale tak jak Wam wcześniej pisałam, współżyliśmy z mężem w 9 i 12dc więc szanse
          na zajście w ciążę były niewielkie.
          NO nic, będziemy próbować nadal.

A Wam życzę upragnionych II kresek smilesmile
          • agacia1976 Re: no niestety:( 14.05.07, 15:01
            nie łam się, moje rozczarowanie w poprzednim cyklu było ogromne, smutek, pustka,
            w tym cyklu mam nadzieje będzie lepiej, czytam co piszą inne dziewczyny i wiem
            że to może potrwac pare miesięcy, staram sie być cierpliwa, , teraz czekam do 26
            maja, starania były codzienne, jak się nie uda to się będe zastanawiać co ze mną
            nie tak pewnie.
            • ol2 Re: no niestety:( 14.05.07, 18:10
              Agaciu - trzymam kciuki aby Wam się udałosmile

Widzisz ja nadal nie mam objawów miesiączki, takich jakie zawsze były.
              Ale też wiem, że generalnie ze zrobieniem testu powinno się odczekać do paru dni
              po miesiączce. Jeśli nie bedzie jej do 7 dni powtarzam test.

Buziaczki! Daj znać jak bedzie coś wiadomo smile
    • habibeti Re: majowe starania :) 14.05.07, 15:23
      i ją się dołączam. Narazie pierwsza próba, w środku cyklu za nami. Czekamy na
      zrobienie testu... tylko to czekanie tak się dłuży...
      • ginty Re: majowe starania :) 14.05.07, 20:53
        Cześc dziewczyny,

testowałam 2 razy,@ miała się pojawić 13stego (wczoraj) i nic,testy
        negatywne...ale coś czuję,że @ jutro mnie nawiedzisad jajniki dają
        znać,szkoda,bo już miałam nadzieję...pewnie pojawię się w nastepnym wątku pt
        "czerwcowe starania"smile a jak u Was?
        • magdadd Re: majowe starania :) 14.05.07, 21:00
          My zaczelismy starania dopiero od dzis, wiec na efekty przyjdzie nam jeszcze
          poczekac kilkanascie dni. Narazie sie zastanawiam czy jest sens "męczyć" męża
          codzieniesmile) By sie biedak nie zaczął buntowacsmile Czy Wy drogie
          starające "staracie się" co dzień, czy może co drugi?? pozdrawiam i wszytkim
          życze powodzenia!
          • ginty Re: majowe starania :) 14.05.07, 21:06
            Podobno najlepiej co 2gi dzień-wówczas plemniki są dojrzalsze i sprawniejszesmile
          • mrs.solis Re: majowe starania :) 16.05.07, 19:22
            smile)) zaczelam starania w ten sam dzien co ty wiec pewnie testowac tez bedziemy
            w tym samym czasie. My mamy zamiar dzialac codziennie,ale chyba ja predzej sie
            zbuntuje niz moj maz smile On ma radoche ja chyba troche mniejsza, no coz mam
            troche slabszy temperament. Poprzednie pani ginekolog powiedziala,ze jak zaczne
            sie starac to mam codziennie uprawiac sex przez caly cykl tego chyba bym nie
            zniosla. Dobrze,ze wiem kiedy mam owulacje hehe zreszta dzisiaj na usg pani
            doktor widziala te moje jajeczko i stwierdzila nic tylko do dziela.
    • k_awka Re: majowe starania :) 14.05.07, 21:21
      Mi już owulacja się skończyła, więc juz tak męża nie zamęczam, bo mu do końca
      zbrzydnę i albo zostanie mnichem, albo poszuka szczęścia gdzie indziej ;P
      @ powinnam mieć 20-21, ale jak znam siebie, to nie wytrzymam i zacznę testować
      wcześniej. Bolą mnie piersi i podbrzusze, ale równie dobrze może to być skutek
      autosugestii. Mam nadzieję, że jednak nie i zoboczę niedługo dwie piękne,
      tłuste krechy i fasolkę fikającą na usg big_grin

Pozdrawiam Was gorąco i trzymam kciuki, a Tym, które niestety @ odwiedziła
      trzymam podwójnie, zeby nie pojawiła sie juz więcej przez przynajmniej rok!!!
      • ol2 a u mnie... 15.05.07, 08:14
        miesiączki jak nie było, tak nie ma. Cykle mam 28-29dniowe, nigdy dłuższe.
        dzisiaj jest 29 dc. Wczoraj testowałam (Quick Vue) i test był negatywny.
        Sama nie wiem co o tym myśleć. Nie mam jakiś typowych objawów ciązy (tzn. jest
        mi niedobrze, ale poza tym nic) również objawów miesiączki brak.

Czy używałyście tego testu, czy można mu zaufać?
        • agacia1976 Re: a u mnie... 15.05.07, 08:28
          Cześć Dorotkasmileobys nie dostała tej@ , trzymam kciuki za Ciebie, testem się nie
          martw, moja koleżank zobaczyła 2 kreski za 4 testem dopiero, jak już była 5
          tygodni w ciąży, @ nie miała . To Twój pierwszy cykl, ciekawa jestem czy tak jak
          ja w poprzednim, odczujesz ulgę ....gdy dostaniesz@, ulge z tego powodu że juz
          wiesz na czym stoisz, bo to zastanawianie się , ta nadzieja, ciągłe myslenie o
          tym , potwornie męczy psychicznie, trzymaj sie.
          • ol2 Do Agaci! 15.05.07, 09:26
            rozumiem masz Agata na imię tak?

Zgadzam się z tym co piszesz. Do głowy człowiek dostaje!
            Człowiek ciągle myśli o ciązy lub o ewentualnej ciążysmile

Sama do końca nie jestem przekonana czy testom ciążowym zaufać.
            Idealny przykład Twojej koleżanki.

Nic, na razie czekam. ale wiesz Agaciu - to byłby cud gdybym była w ciązy po
            współżyciu w 9 i 12dc.
        • kasiadamianka Re: a u mnie... 15.05.07, 10:34
          u mnie qiuckVue 7 dni po terminie @ pokazał 1 kreskę. Kupiłam bardziej czuły
          test no i pokazał dwie...
          • ol2 proszę mi powiedzieć, 15.05.07, 10:57
            którego testu używałaś (tego bardziej czulszego)?
        • agena2 Re: a u mnie... 15.05.07, 10:51
          U mnie Quik się sparawdził,ale testowałam go 6 dni po spodziewanej @.Wyszły dwie wyraźne kreski.Mam chyba do tego testu jakiś sentyment,dlatego,że inne zawsze były negatywne.Poczekaj jeszcze kilka dni i ponów test.Życzę powodzenia.
          • ol2 tak zrobię.. 15.05.07, 10:56
            ponowię test za parę dni - chyba, że przyjdzie miesiączka (oby nie)sad

Pozdrawiam dorota
            • ginty Re: tak zrobię.. 15.05.07, 11:59
              cześć, Ol2 ja tez czekam i czekam i @ brak,a brzuch boli,tak jakby miała zaraz
              się pojawić...miała być 13stego. Spróbuję jutro rano,a Wy kiedy testujecie
              następnym razem??? pozdr
              • ol2 Re: tak zrobię.. 15.05.07, 12:05
                cześć Gintysmile

ja nadal okresu nie mam, jak na razie nic go nie zapowiada.
                Mąż już na mnie wyzywa, że przesadzam, że za wcześnie zrobiłam sobie wczoraj test.
                Teraz też tak myślę, że chyba za wcześnie (ale człowiek w gorącej wodzie kąpany).

Z testem teraz na pewno się wstrzymam i nie wiem czy go ponowię...
                raczej zrobię badanie krwi.

trzymam kciuki dorcia
                • agacia1976 Re: tak zrobię.. 15.05.07, 12:56
                  Tak Agata:smile
                  A jak długie masz cykle? W/g mnie zajscie w ciąże w 12 dc jest mozliwe,
                  rególarnie zwykle dostajesz @? Ja do 26 maja mam tak daleko, chyba oszaleje,
                  głupieje już z tym termemetrem, robieniem swiecy ''po'' smile i Bóg wie czego
                  jeszcze, wsluchuje się w swoj berzuch i nic nie słyszesmileW przyszłym cyklu
                  kupuje testy owu. Pozdrawiam, i oby nie @ nie przyszła!!!!
                  • agacia1976 Re: tak zrobię.. 15.05.07, 13:00
                    Dorcia, ja bym poszła na bete, jest przeciez mozliwość miec @ i być w ciąży,
                    kolejny test tez nie ma pewności 100%.
                    • agacia1976 Re: tak zrobię.. 15.05.07, 14:37
                      Dzis jest 18 dc zaczelam miec jakies dziwne dolegliwosci, czyzby owu? sądziłam
                      że jestem juz po owu, boli mnie odcinek ledzwiowy, nabrzmiał mi dół brzucha i
                      pobolewaja jajniki, hm, byłam zawsze pewna że przy 28dniowych cyklach , owu
                      przypada na 14 dc....
                  • ol2 Re: tak zrobię.. 15.05.07, 19:26
                    Agatko! Cykle mam 28 dniowe, czasem (ale rzadko 27).
                    Miesiączkę mam zwykle regularnie. Ale wiesz co zastanawiam się nad jednym.
                    W zeszłym tygodniu wróciłam z Wisły, może przez zmiane klimatu okres się przesuwa?

Ale wierzę Ci, że oszaleć idzie. Ja miałam wczoraj dostać okres i już mnie
                    dobija to myślenie, analizowanie. Mój Tomek mówi, że mam se dać na wstrzymanie.
                    Podchodzi do tego naturalnie, jak ma być to będzie - tak mówi.
                    Że jak się teraz nie udało, to przecież mamy przed sobą kolejne cykle - słowa męża.

wiem, że ma rację, ale....

Z tą betą się jeszcze wstrzymam, przynajmniej przez tydzień (jesli miesiaczka
                    nie przyjdzie).
                    aha i nadal żadnych objawów zbliżającego się okresu.

Agatko, trzymam za Ciebie kciuki i głowa do górysmile
    • habibeti Re: majowe starania :) 15.05.07, 17:59
      witam ponownie,
      kiedy najwcześniej można zrobić test? czy trzeba koniecznie czekać do pierwszego
      dnia planowanego okresu?
      Ja mam strasznie rozregulowane cykle, od 27 do 32 dni, więc ciężko mi określić
      kiedy mam owulację, tym bardziej, że dodatkowych objawów nie mam. Ponadto czasem
      się blokuję ze stresu (raz dostałam okresu po 66 dniach bo byłam na długim
      zagranicznym wyjeździe, sama, o ciąży nie mogło być mowy, ale stres związany ze
      wszystkim mnie zjadł).
      Seks był 16dnia cyklu. Jakie mam szanse?
      • magdadd Re: majowe starania :) 15.05.07, 20:10
        Dziekuje za odpowiedz, co do tego ze co dwa dni najlepiejsmile U nas jak narazie
        dwadni starań zaliczonesmile) Myśle ze jutro dam mężowi zregenerować siły, bo
        jeszcze mi sie rozmyśli co do bycia tatasmileŻycze wszystkim braku okresu,
        cierpliwosci, wytrzymałości i powodzenia (sobie tez).
        • ol2 oh!!! już sama 16.05.07, 09:36
          nie wiem co myśleć. Kolejny dzień bez okresu, nic go jak na razie nie zapowiada.
          Miał być w poniedziałek. Na razie 2 dni opóźnienia, nigdy wcześniej tak nie miałam.

Dzisiaj w nocy wstałam się załatwić i tak mnie zemdliło, naprawdę strasznie.
          Ale te mdłości mam już od ponad tygodnia. do tego słysze jakieś bulgoczenie w
          brzuchu. Poza tym nie mam innych objawów, jesli to w ogóle mozna nazwac objawami.

Jeszcze trochę i dostanę do głowy. Snią mi się jakieś różne rzeczy typu: testy
          ciążowe, leki, dzieci...
          To od tego ciągłego myslenia czy to już...

Jak miesiączka nie pojawi się do piątku w sobotę rano robię betę.
          Dziewczyny powiedzcie mi czy do tego badania trzeba być na czczo?

Dziękuję i pozdrawiam
          Dorota
          • izabela72 Re: oh!!! już sama 16.05.07, 11:12

a propos snów - pamiętam, że pierwszą oznaką mojej ciąży (o której nie miałam
            wówczas jeszcze pojęcia)były bardzo wyraziste sny. O tyle było to dziwne, że ja
            raczej sporadycznie śnię, a napewno nie tak wyraźnie...
            Teraz też czekam co się zdarzy wink
            Dołączam do Was - testuję 25-26... ileż to jeszcze czasu...
            O objawach już nic nie piszę bo tak jak większość mam je (zapewne dzięki
            autosugestii) prawie wszystkie przez 3/4 cyklu wink
            Co do testów w pierszej ciąży to 2 robione w ciągu 10 dni od terminu
            spodziewanej @ wychodziły negatywne (testy płytkowe). Dopiero po chyba 2
            tygodniach od terminu ten "patyczkowy" natychmiast pokazał 2 kreski. Było to w
            Dzień Dziecka wink

• ginty Re: oh!!! już sama 16.05.07, 11:17
              Cześć Wam wszystkim!

ja na razie czekam na @,to już 3 dni po terminie,jajniki pobolewają,dół brzucha
              też,szczególnie wieczorem się nasila,czekam do ptku,potem idę na betę,trzymam
              za Was kciuki,pozdrawiam ginty
              • mercy2 Re: oh!!! już sama 16.05.07, 12:06
                U mnie niestety dziś nadeszła @ sad Strasznnie mi smutno, ale coż zrobić. Może w
                kolejnym cyklu pójdzie lepiej. Trzymam kciuki za te dziewczyny, którym @ się
                spóźnia. Oby nie nadeszła.
                • ol2 kurcze!! 16.05.07, 14:31
                  od jakiś 2h boli mnie podbrzusze, tak jak na okres. Oby nie!!!
                  • ol2 no niestety:(:( 16.05.07, 18:51
                    dostałam okres!!

próbujemy na nowo po miesiączce - ale tym razem częściej.

zyczę Wam powodzeniasmilesmile
                    • tunia30 Re: no niestety:(:( 16.05.07, 21:02
                      No to będziemy w tym samym czasie się starać, bo ja powinnam dostać @ dziś lub
                      jutro i potem do dzieła! Już bym chciała, żeby przyszła, bo krótsze czekanie do
                      staranek.
                      Pozdrawiam
                      Tunia
                • k_awka Mercy2 16.05.07, 21:06
                  Przykro mi, że jednak ta znienawidzona @ nadeszła. Trzymam kciuki, tym razem to
                  juz się musi udać!!!

Mercy właśnie doczytałam w jakims starym poście na forum szpitale, że Ty tez
                  chodzisz do gina w LIM-ie. Możesz mi powiedzieć do którego? Ja chodze do
                  Polkowskiego, prowadził mi tez pierwszą ciążę i zastanawiam się, czy jeżeli nie
                  uda mi się znowu tym razem zaciążyć to zaproponuje jakieś badania,
                  monitorowanie jajeczek itp.

• ginty Re: Mercy2 16.05.07, 21:58
                    Hej,

ol2,Mercy2 jestem z Wami,do mnie też @przywędrowała właśnei dziś,a już nawet
                    poszłam do laboratorium zapytać w jakich godz robią betę. No cóż,widać tak
                    miało być. Dziewczyny,zabieramy się do roboty w nowym cyklusmile pozdrawiam
                    serdecznie!
                    • ol2 Re: Mercy2 16.05.07, 22:11
                      tak, zabieramy się do roboty...
                      tylko czy mojego mężusia uda się nakłonić na częste działania?smile
                      on jest przeciwny zaczęstemu "przytulanku", uważa, że jak mam zajść w ciążę to i
                      tak zajdę.
                  • mercy2 Re: Mercy2 17.05.07, 11:23
                    Ja pierwsza ciażę prowadziłam u dr Pietraszewskiej w LIMie, a teraz zaczęłam
                    chodzić do dr Przygody, bo do tej pierwszej (najlepszego lekarza pod słońcem)
                    kobitki się pchają drzwiami i oknami i w efekcie na wizytę mogę się zapisać na
                    za 2 miesiące jak dobrze pójdzie. Wybrałam dr Przygodę, bo poleciła mi ją
                    koleżanka a poza tym pracuje ona w szpitalu MSWiA, gdzie rodziłam po raz
                    pierwszy i miałam z nią wtedy bliskie spotkanie trzeciego stopnia na sali
                    operacyjnej (bo miałam cesarkę). Jakbys miała jakieś pytanka to wal śmiało,
                    odpowiem. No i życzę wszystkim tym do których @ przyszła - oby to była ostatnia
                    przed zaciażeniem. Ja podejmę wszelkie starania w tym cyklu, choć może być
                    ciężko, bo akurat w dni najlepsze mam służbowy wyjazd zagraniczny, no ale może
                    jakoś sie to wszystko poukłada. Trzymajcie kciuki dziewczyny. (Aha od tego
                    cyklu zaczęłam pomiary temperatury więc postaram się kontrolować sprawy wink
                    Powodzenia
    • dagi.j Re: majowe starania :) 17.05.07, 10:38
      czesc kobitki

od dzisiaj zaczynamy ostre starania. Tak na marginesie to chyba zaczynaja mi
      sie dni plodne bo ogromniasta ochote mam na seksik, mimo ze nie jestem duzego
      temperamentu chociaz przyznam ze to dopiero 9dc.Tym razem celujemy na corcie
      wiec najwyzszy moment plodnosci musimy przeczekacsad
      Trzymajcie za mnie kciuki a ja bede trzymac za was zebysmy spotkaly sie pozniej
      na wspolnym forum lutowym
      pozdrawiam

Daga i Hubercik
    • k_awka Re: majowe starania :) 17.05.07, 20:02
      Mercy dzięki za odpowiedź! smile
      Na razie czekam na @, jak nie dostanę do przyszłego piątku, to ponownie robie
      test. Zrobiłam wczoraj i oczywiście negatywny uncertain, ale termin mam dopiero na
      początku przyszłego tygodnia, więc zobaczymy.

Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka