Dodaj do ulubionych

Duphaston a aktywność

16.06.07, 20:45
Biorę duphaston od 6t.c. - teraz jestem w 13. We wtorek zapytam lekarza co i
jak, ale najpierw chcę zapytać Was. A mianowicie - jaką niewielką aktywność
można uprawiać, jakie ćwiczenia na kręgosłup, nogi itd. Czy można
np. "rowerek"? Czuję się obolała od tego nicnierobienia, nie mam energii.
Myślę, że może lekkie ćwiczenia fizyczne by mi pomogły? Tylko jakie? Będę
ogromnie wdzięczna za rady bardziej doświadczonych Mam.
---
Monika - mama Inki
Obserwuj wątek
    • zaksio Re: Duphaston a aktywność 16.06.07, 21:36
      ja brałam duphaston do konca czwatego miesiąca i nie pozwolono mi robic zadnych
      cwiczen, zadnego wysiłku.....nawet po schodach miałam nie łazic za czesto...tak
      robiłam...słuchałam choc ciężko ale w koncu nie chodzi tu o mniesmile to dla
      dzieciaczkasmile teraz jestem w 26 tygodniu i wszystko jest w najlepszym porządku
      a moj synek rozrabia w brzuchu jak szalonysmile

zycze wszystkiego najlepszego i zdrówka - klaudia
      • mocpytan Re: Duphaston a aktywność 19.06.07, 21:32
        Nie wiem co ma jedno z drugim wspólnego.
        Ja biorę duphaston i bardzo chciałabym np pochodzić na ukochany basen, ale
        ginekolog kategorycznie odmawiała.
        Drugi mój ulubiony sport to jazda na rowerze - też odradzała, ale z tego co
        zrozumiałam to ze wg na ryzyko wypadku a nie poronienia, więc na rowerze jeżdżę.
        Muszę się ruszać bo w standardzie mam za dużo kg i zaniechanie sportu to dla
        mnie totalna katastrofa.
        • polpotworek Re: Duphaston a aktywność 19.06.07, 23:42
          tu nie chodzi o duphaston ale o tym jak rozwija sie ciąża. Kiedy pojawia sie
          ryzyko to wtedy o aktywnosci fizycznej nalezy porozmawiac z lekarzem!
          • zaksio Re: Duphaston a aktywność 20.06.07, 21:44
            poczytałam ulotkę jak tylko kazali mi go brac...to jest lek na zmniejszenie
            ryzyka poronienia między innymi...dlatego pewnie lekarze zalecają maksimum
            ostrożnosci w tych miesiącach jak sie go bierze...czyli np. nie cwiczyc (jak ja
            miałam - z powodu napinania niektórych partii mięsni co moze wywołać skurcze a
            zatem ryzyko poronienia...) oraz np. leżec...

pozdrawiam - klaudia
            • izak28 Re: Duphaston a aktywność 21.06.07, 12:24
              Jestem w 19 tc i kończę brać duphaston, ale ponieważ nie miałam żadnych plamień
              i jest wszystko ok, to gin wręcz zalecał małą aktywność tzn. spacery, basen,
              pewnie joga też by była ok. Odpadają wszystkie sporty wstrząsowe, jak rower,
              jazda konna itp. ale to w każdej ciąży.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka