Dodaj do ulubionych

różowy śluz

21.07.07, 19:23
witam, mam mały problem, tzn wczoraj i dzisiaj na papierze toaletowym
zauważyłam delikatny różowy śluz (bardzo jasny). Była tego minimalna ilość.
Nadmienię że to piąty tydzień ciąży, i oprócz normalnych objawów to jest bólu
piersi i kłucia w okolicach jajnika boli mnie również podbrzusze (jak przy
okresie). Wiem że to nie dobrze ale wczoraj przeryczałam cały wieczór
wmawiając sobie najgorsze (po tym śluzie). Po prostu totalne zmiany
nastrojów. Czy któraś z przyszłych mam też tak ma? proszę o pomoc bo szybciej
niż na porodówce wyląduję w psychiatryku... sad
Obserwuj wątek
    • anecik3 Re: różowy śluz 21.07.07, 22:47
      konieczni sie udaj do lekarza zeby to sprawdzil.Ja w piatym tygodniu ciazy tez
      mialam podobnie i lezalam przez pare dni w klinice!
    • agnrek Re: różowy śluz 22.07.07, 10:51
      Nie trać czasu, tylko jedź na izbe przyjęć, prawdipodobnie to niski progesteron,
      stąd plamienie i ból. Musisz zacząc brac leki i czekać, co się wydarzy.
      Najgorsze, co można zrobić, to siedzieć i płakać, tak ani sobie ani dziecku na
      pewno nie pomożesz.
      • aleks2539 Re: różowy śluz 22.07.07, 21:22
        byłam w szpitalu. Lekarz mnie zbadał i nie stwierdził ciąży (końcówka piątego
        tygodnia). powiedział że może dlatego że za wczęsnie. zapisał mi duphaston,
        jutro mam jechać na betę a w środę kolejne usg. Troche się uspokoiłam. Nic już
        ze mnie nie leci (odpukać). Swoja drogą jaki ten świat mały, pamiętam jak
        agnrek rozmawiałyśmy na ślubie i weselu o intercyzie, doradzałaś mi w tym
        temacie a teraz... Mam nadzieję że spotkamy się na e-rodzicach smile
        • agnrek Re: różowy śluz 23.07.07, 10:24
          Wszystko będzie dobrze, ja też miałam plamienia, ale w 8. tygodniu, a teraz
          jestem już w 19 i mam bliźnięta smile Trzymam kciuki!
    • anna395 Re: różowy śluz 23.07.07, 11:24
      Wiem dokładnie o czym mówisz. Mam taki śluz od początku (od 5- 6 tc) do tej
      pory (14 tc)z przerwami. Bóle brzucha jak przy miesiączce po prostu prawie
      stale. Tez mnie to martwi, ale byłam u 2 dobrych lekarzy i kazali sie nie
      przejmować. Robiłam już 3 razy USG z tego powodu- nic złego nie stwierdzono.
      Choć wiem, że to trudne, ale chyba trzeba sobie powiedzieć- "taka moja uroda" i
      uznać, że to normalne. Biorę dupaston, ale juz niedługo i nospe.
      • aleks2539 Re: różowy śluz 23.07.07, 12:58
        witam, dzisiaj miałam lekko brązowe plamienie, ale bez śladu krwi. Podobno to
        może być po duphastonie. Anna395 nie wiem jak to wytrzymujesz, może faktycznie
        nie brać tego do siebie. Dzisiaj robiłam betę jutro bedę miała wyniki. Robiłam
        też po raz kolejny raz rano test ciążowy. Dwie śliczne grube krechy.
        Zastanawiam się czy nie iść do pracy (tam siedzę, trochę chodzę, nie stresuję
        się i nic nie dźwigam) bo w domu zwariuję. Czekam do środy na usg i na pewno
        się odezwę. Mam tylko nadzieję że ciąża będzie normalnie w macicy, o co lekarz
        się najbardziej boi bo jestem już po jednym (kilka lat temu) skomplikowanym
        zabiegu gonekologicznym i podobno to może mieć jeszcze jakiś wpływ. Trzymajcie
        kciuki
        • marushka Re: różowy śluz 23.07.07, 13:45
          aleks trzymam kciuki,
          ale proszę idź do lekarza...
          moja historia była podobna i w 5 tyg okazało się, że ciąża była w jajowodzie...

Nikomu tego nie zyczę, Tobie tego nie życzę, dlatego koniecznie musisz iśc do
          lekarza
          • aleks2539 Re: różowy śluz 23.07.07, 17:04
            do lekarza ide w środę na badanie i usg. Jajnik już mnie nie boli. W mojej
            sytuacji w zaden sposób nie mogę sobie "pozwolić" na ciążę na przykład w
            jajowodzie, chociażby z tego względu iż po przebytej operacji mam tylko 3/4
            jedngo jajnika, a drugiego nie mam wogóle. Mam nadzieję że będzie dobrze bo
            mimo takich "ubytków" dzięki żołnierzykom mojego męża zaszłam w ciążę w drugim
            cyklu.
            • anna395 Re: różowy śluz 24.07.07, 16:04
              Aleks. Może to faktycznie po dupastonie... U mnie pewnego pięknego dnia
              wystąpiło normalne krwawienie. I okazało się że nic złego nie oznacza. Miałam
              USG i inne badania. I nic złego nie wykazało. Trochę dzidzia była spokojna,
              pewnie się zdenerwowała z powodu moich nerwów i paniki. Nie martw się.
              Pozytywne myślenie i będzie dobrze. ps. wiesz, ja tez jestem po poważnych
              operacjach, ale ja nie mam dużego kawałka szyjki.
        • kanastra Re: różowy śluz 01.08.07, 11:35
          Dziewczyny będzie dobrze! głowa do góry! Tez miałam takie początki musiałam brać duphaston i jeszcze zastrzyki i leżałam...teraz 27 tydzień i jest wszystko dobrze. Nie martwcie się, taka nasza uroda... Stała kontrola lekarza, wsparcie męża i będzie dobrze. Trzymam kciuki i pzdrawiam
      • anecik3 Re: różowy śluz 23.07.07, 19:09
        trzymam kciuki i wierze ze napewno bedzie dobrze.napisz w srode co i jak!
        • aleks2539 Re: różowy śluz 24.07.07, 19:07
          beta 253. Więc żadna ciąża biochemiczna nie wchodzi w grę smile W ciąży w takim
          razie jestem. Za tydzień powtórka z bety a jutro to usg i określenie położenia
          fasolki
          • aleks2539 Re: różowy śluz 26.07.07, 07:56
            jak obiecałam tak piszę. Byłam wczoraj na usg. No i mam najpiękniejsze zdjęcie
            na świecie z małą czarną kropką smile Fasolka ma 2,3mm. Lekarz bardzo zadowolony,
            dzidzia tam gdzie powinna. Teraz 17 lipca idziemy aby usłyszeć serduszko i już
            z górki smile
            • anna395 Re: różowy śluz 26.07.07, 13:44
              Gratuluję! Mam nadzieję, że teraz mdłości, zgaga, zachcianki i "nie mieszczę
              się w spodnie" zajmą Cię na tyle, że różowy śluz nie będzie Cię obchodził. U
              mnie on wraca co jakiś czas. Trochę mnie stresuje, niestety. Zastanawiam się
              czy nie wyeliminować białej bielizny, białych podkładek i białego papieru
              toaletowego. Wtedy moja ciąża będzie przebiegała bez problemów.pozdrawiam
              • kuku1978 Re: różowy śluz 24.08.07, 13:25
                Aniu to baaardzo pocieszające i pomysłowe smile)
                Precz z biały papierem! Tylko czy produkują go w brązowym kolorze wink?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka