filipineczka 04.01.08, 08:17 Czy któraś z Was, będąc w pierwszym miesiący ciąży nie miała objawów poza bólem piersi?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolinazajac Re: Ciąża bezobjawowa?? 04.01.08, 08:39 Corozummiesz przez pierwszy miesiąc ciąży? Bo standardowo pierwszy miesiąc jest kończy się mniej więcej wtedy kiedy robisz test. Odpowiedz Link Zgłoś
filipineczka Re: Ciąża bezobjawowa?? 04.01.08, 08:47 na początku przyszłego tygodnia robie test... Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: Ciąża bezobjawowa?? 04.01.08, 09:10 Ja w pierwszej ciąży miałam bolesne piersi i ból brzucha (a zwykle przed @ bolał krzyż). A w zeszłym cyklu bolały mnie piersi, mdliło mnie, a i tak dostałam @. Nie ma reguły, takie "polowanie" na objawy naprawdę nic nie daje. Lepiej poczekaj jeszcze kilka dni i zrób jakiś czuły test. Odpowiedz Link Zgłoś
puellapulchra Re: Ciąża bezobjawowa?? 04.01.08, 08:48 U mnie (poza wspomnianym bólem piersi) namacalne objawy w postaci mdłości pojawiły się w 7-8 tc. A moja kuzynka, która jest teraz w 13 tc do dziś nie ma żadnych objawów, nawet bólu piersi. Zależy widocznie od organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Ciąża bezobjawowa?? 04.01.08, 09:51 Przed zrobieniem testu wszelkie objawy ciąży, to wytwór wyobraźni kobiety lub proces który zazwyczaj przechodzi podczas PMSu. Tak więc zapewne wszystkie nie miały objawów w pierwszym miesiącu. Mnie przed testem bolały piersi i brzuch - jak co cykl od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
m.1.p Re: Ciąża bezobjawowa?? 04.01.08, 10:05 tak,ja należe do tych osób.Druga ciąża i tak samo jak w pierwszej zero jakichkolwiek objawów przez całe 9 miesięcy[no poza okresem oczywiście]pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna16071 Re: Ciąża bezobjawowa?? 04.01.08, 11:44 Ja jestem w pierwszym miesiącu ciąży, dwie kreseczki zobaczyłam wczoraj. Co do objawów, to u mnie tylko ból i zwiększenie się piersi, czasem pobolewa mnie brzuch, a i 2 dni temu w nocy miałam ostry ból brzucha. W poprzednich cyklach z dolegliwości typowych dla PMS odczuwałam tylko ból piersi, brzuch zazwyczaj bolał ale zaraz po tym ja dostałam @, nigdy przed. Aha i jeszcze zwykle przed okresem podczas kochania odczuwałam suchość w pochwie, natomiast tym razem nie. Ale nie wiem czy to jakiś objaw ciąży czy coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
filipineczka Re: Ciąża bezobjawowa?? 04.01.08, 11:54 Ja od tygodnia mam podwyższoną temperaturkę, choć nie jestem przeziębiona, nie mam kaszlu. Ale najlepiej jak zaczekam do dnia spodziewanej @ Odpowiedz Link Zgłoś
obymama Re: Ciąża bezobjawowa?? 04.01.08, 14:33 filipineczka napisała: > Ja od tygodnia mam podwyższoną temperaturkę, choć nie jestem > przeziębiona, nie mam kaszlu. w drugiej połowie cyklu - znaczy po owu - podwyższona temperatura to normalne - nie świadczy jeszcze o ciąży. jeśli podwyższona temp. utrzyma się po terminie @, wtedy dopiero jest jednym z symptomów powodzenia i cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
filipineczka Re: Ciąża bezobjawowa?? 04.01.08, 14:54 obymama napisała: >> > w drugiej połowie cyklu - znaczy po owu - podwyższona temperatura to normalne - > nie świadczy jeszcze o ciąży. jeśli podwyższona temp. utrzyma się po terminie > @, wtedy dopiero jest jednym z symptomów > > powodzenia i cierpliwości tak, cierpliwośc wiem, wiem, jednak nigdy wczesniej nie odczuwalam tak temperatury.. zresztą poczekam do przyszlego tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
kachna9535 Re: Ciąża bezobjawowa?? 04.01.08, 12:21 Zero objawów od samego początku ciąży W pierwszej ciąży czasem mnie mdliło ale nie wymiotowałam, a teraz to mam czasem mdłości, ale to takie minimalne, że sama nie wiem czy to przez ciążę czy tak poprosty Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: Ciąża bezobjawowa?? 31.01.08, 13:23 To chyba nie mozliwe zeby miec jakies powazniejsze objawy przed termienm spodziewnaj miesiaczki,ja zaczelam sie czuc naprawde zle pod koniec 6 tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Ciąża bezobjawowa?? 31.01.08, 14:10 Witajcie. U mnie ok 7tc i również nic. Czasami myśle że jakbym pogadała z toaletą to wiedziałabym dlaczego. Piersi troszkę bolą a tak więcej nic. No może bardziej chce mi się spać i ogarnęło mnie lenistwo. W poprzedniej ciąży też tak miałam więc chyba nie ma co się dziewczyny nakręcać. Zdrówka życzę Odpowiedz Link Zgłoś
0.wiki Re: Ciąża bezobjawowa?? 04.01.08, 12:31 z tym bywa rożnie.będąc w ciąży z córką nie miałam żadnych objawów.dowiedziałam się oniej dopiero w 3 m-cu,nawet miałam normalnie miesiączkę.a teraz noszę chłopca iod samego początku bolały mnie piersi i miałam mdłości. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: Ciąża bezobjawowa?? 04.01.08, 14:38 Rzadko która ma objawy w tak wczesnej ciąży - bo wszystko to gra hormonów tak samo, jak na miesiączkę. U mnie jedynym objawem pod koniec pierwszego miesiąca, była soczystazwrotka na trawnik przy porannym powrocie z bety Odpowiedz Link Zgłoś
guska24 Re: Ciąża bezobjawowa?? 04.01.08, 17:56 Witajcie, obecnie jestem w 22 tc i oprócz bólu piersi żadnych innych objawów nie miałam i nie mam, jedynie jem 3-4 razy dziennie ale mniejsze porcje, wcześniej jadałam 1-2 razy dziennie dzidzia rozwija się bardzo dobrze, więc wszystko zależy od organizmu, jedne nie czują prawie nic inne nie mogą wyjść z domu bo mają takie mdłości, pozdr, Guśka Odpowiedz Link Zgłoś
bati201 Re: Ciąża bezobjawowa?? 26.01.08, 19:28 moja zona to od ok 3 tyg. ma straszne wymagania.jest w okolo 1,5m-ca Odpowiedz Link Zgłoś
easyenglishpz Re: Ciąża bezobjawowa?? 28.01.08, 09:47 u mnie koncowka 35tc, ciaza poki co przebiega b.dobrze, objawow tzw. typowych dla ciazy nie mialam i nie mam. Bol piersi-i owszem, na poczatku;jednak mdlosci, wymioty, sennosc, takie stany sa mi zupelnie nieznane. Odpowiedz Link Zgłoś
oscis1 Re: Ciąża bezobjawowa?? 30.01.08, 13:28 Ja sie bardzo martwie.Nie mam jakichkolwiek objawow,a jestem w 6tyg ciazy.W pierwszej ciazy mialam ich wiele.TEraz boje sie czy z zarodkiem wszystko ok.Czesto zapomianam ze wogule jestem. NAwet nie mam bolu piersi.Prosze o porady..... Do gina ide w poniedzialek Odpowiedz Link Zgłoś
filipineczka Re: Ciąża bezobjawowa?? 30.01.08, 14:25 Niektóre przyszłe mamy tak mają Najlepiej jak skosultujesz sie z ginekologiem. Ja czekam na termin @ a caly czas mam bóle lub kłucie w podbrzuszu albo jajnikach, choć piersi troszkę bolą... Odpowiedz Link Zgłoś
oscis1 Re: Ciąża bezobjawowa?? 30.01.08, 15:34 JA mialam dwa dni bol brzucha jak na miesiaczke,a po nich cisza.Nic mi nie dolega.BYlam na kontroli w 5tyg.ale nie bylo mozliwe przez usg dostrzec zarodek(za wczesnie),ale zrobiono mi bete i wyszla ciaza,test tez pokazal dwie krechy. Jedyne co mi dolega,to brak apetytu. Odpowiedz Link Zgłoś
easyenglishpz Re: Ciąża bezobjawowa?? 02.02.08, 20:38 dziewczyny, mam wrazenie, ze niektore z Was wzajemnie sie niepotrzebnie nakrecaja..jesli ciaza przebiega u Was bezobjawowo, to czym tu sie przejmowac? to w moim odczuciu powod do radosci. ja jestem w 36tc i praktycznie wszystkie objawy mnie ominely.ale nie panikowalam z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
oscis1 Re: Ciąża bezobjawowa?? 04.02.08, 17:21 Po dzisiejszej wizycie wszystko ok.ZArodek ma prawie 6mm.Za tydzien kolejna kontrola,czy zarodek sie dobrze rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
mirka-79 Re: Ciąża bezobjawowa?? 30.01.08, 20:00 Hej!tak ja mam po dzis dzien, jestem w 3 miecsiacu i poza bolem piersi nic mi nie dolegalo, oczywiscie zatrzymala sie miesiaczka i nic poza tym. nie mam mdlosci, ani wymiotow, po prostu czasem jakby nigdy nic... wiec spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oscis1 Re: Ciąża bezobjawowa?? 31.01.08, 08:40 Mirka,dziekuje za odp.USpokoilas mnie troszke.TYlko ze mnie nawet piersi nie bola.Czasami mam zimne dreszcze,ale nie wiem czy to ma zwiazek z ciaza,czy poprostu jest mi chlodno. Czekam na pon.jak na zbawienie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tu_nia Re: Ciąża bezobjawowa?? 04.02.08, 22:56 ja nie mialam zadnych poza dziwnym zapachem moczu- to przez hormony, i nawet chialam isc do lekarza z tego powodu, ze cos ze mna ie tak, a potem nie dostalam miesiaczki, kupilam test ciazowy i okazalo sie dlaczego. jestem w 7 miesiacu, ani razu nie wymiotowalam, nie bylo mi nie dobrze, bardzo dobrze sypiam, nie mam zadnych dolegliwosci poza coraz wiekszym brzuchem ,ktory troche mi przeszkadza pozatem czuje sie normalnie Odpowiedz Link Zgłoś