Dodaj do ulubionych

Kto czeka na 3 cesarka...

22.01.08, 14:15
i w zwiazku z tym kiedy jest palnowana (po którym tygodniu ciąży)
bo nie sądzę, aby czekać "az się zacznie coś dziać" bo wtedy podobno
duże ryzyko rozejścia się rany itp...
Ja wpisuje się na listę, mam mieć planowana 3cesarkę (po 38tc)
czyli za ok.4 tygodnie, czy jeszcze któras z mam też czeka???
Pozdrawiam serdecznie!
Obserwuj wątek
    • dosia2308 Re: Kto czeka na 3 cesarka... 22.01.08, 18:01
      Ja czekam też na 3cią cesarkę. Poza tym jestem po wcześniejszej plastyce
      brzucha... Nie mam jeszcze dokładnej daty operacji ale będę starała się żeby nie
      przekroczyć 38 tygodnia. Pierwsza ciąża 36 tydzień a druga też około 38 tygodnia.
      • fra_mauro Re: MNIE ! :) 22.01.08, 18:26
        Za 2 dni- bedzie to koniec 39 tygodnia. Wierze,ze obejdzie sie bez
        falstartu.Probowalam "namowic" lekarza na wczesniejszy termin ale
        ten uparl sie ,ze 38 to za wczesnie i poniewaz mnie juz troche zna
        wierzy,ze dam rade wyczekac kilka dni dluzej. Zobaczymy...
    • szyszka55 Re: Kto czeka na 3 cesarka... 23.01.08, 02:37
      Mmie czeka! ostatnia mialam 28 sierpnia a kolejna szykuje sie
      rowniez na koniec sierpnia Czyli dokladnie rok roznicy Podobno
      trzeciej boja sie lekarze Czemu?nie wiem
    • chubus Re: Kto czeka na 3 cesarka... 23.01.08, 09:55
      ja tez czekam ale o dopiero półmetek
    • dosia2308 Re: Kto czeka na 3 cesarka... 23.01.08, 17:25
      Dziś byłam na wizycie u Gin i dowiedziałam się czego się boją lekarze przy
      trzeciej cesarce... To moja przyjaciółka i wytłumaczyła mi, że przy dwóch
      cięciach mogą powstać różnego typu zrosty, których nie widać przy operacji lub
      USG.. Mogą powodować różne komplikacje podczas zabiegu, urologiczne itp. Martwię
      się, bo podobno w państwowych szpitalach czekają do terminu porodu z cesarką.
      Moja przyjaciółka, która prowadzi mi ciążę odradza mi poród w prywatnej klinice.
      Radzi normalny szpital bo trzecia cesarka to poważna sprawa. Strasznie się boję,
      że miałabym jechać do zabiegu z akcją porodową, niewiedząc kto mnie będzie
      operował...Okropnie to niekomfortowa sytuacja.Żałuję, że nie będę rodzić w Damianie
      • gloria_ma Re: Kto czeka na 3 cesarka... 24.01.08, 09:30
        Mnie też czeka 3 cesarka. Boję się, ale mam nadzieję, że będzie OK. Poprzednia była dramatyczna, bo była próba sn i wzięli mnie na stół w ostatniej chwili - macica już pękała. Wtedy - jeszcze na sali operacyjnej lekarze powiedzieli, że mogę mieć jeszcze dzieci, ale cesarka bezwzględnie 2 tyg. przed terminem porodu, bo nie można dopuścić do skurczy porodowych. Obecnie dwoje lekarzy mówi, że tydzień przed terminem wystarczy... Z jednej strony spokój, bo wiem, co mnie mniej więcej czeka i bez niepewności i prób (wielogodzinnych i bolesnych) sn. Z drugiej - każda kolejna cesarka niesie ze soba ryzyko - boję się. Pozdrawiam.
        • dosia2308 Re: Kto czeka na 3 cesarka... 25.01.08, 09:57
          gloria_ma napisała:

> Mnie też czeka 3 cesarka. Boję się, ale mam nadzieję, że będzie OK. Poprzednia
          > była dramatyczna, bo była próba sn i wzięli mnie na stół w ostatniej chwili - m
          > acica już pękała. Wtedy - jeszcze na sali operacyjnej lekarze powiedzieli, że m
          > ogę mieć jeszcze dzieci, ale cesarka bezwzględnie 2 tyg. przed terminem porodu,
          > bo nie można dopuścić do skurczy porodowych. Obecnie dwoje lekarzy mówi, że ty
          > dzień przed terminem wystarczy... Z jednej strony spokój, bo wiem, co mnie mnie
          > j więcej czeka i bez niepewności i prób (wielogodzinnych i bolesnych) sn. Z dru
          > giej - każda kolejna cesarka niesie ze soba ryzyko - boję się. Pozdrawiam.
          Właśnie martwię się, że chcą ze mną czekać do dnia porodu... Nie rozumiem po co
          mam ryzykować...Trochę mnie załamała moja ostatnia wizyta gin, która
          stwierdziła że państwowo na pewno będą czekali do terminu.
          • gloria_ma Do Dosia2308 25.01.08, 15:40
            Nie bój się, bo ja zanim miałam cesarkę i cały ten zamęt, rodziłam 9 godzin i miałam 9cm rozwarcia. To te silne skurcze porodowe nadwyrężyły szwy na macicy. Nawet jeśli dostaniesz skurczy, pojedziesz do szpitala, to szybko Cię pokroją i będzie OK. Powodzenia!
          • chubus Re: Kto czeka na 3 cesarka... 25.01.08, 20:51
            mnie nikt ne odradzał Damiania,zreszta moj gin miał już nie raz 3
            ciecia i to włąsnie w damianie.jedyna rzecz, ktora moze mi
            przeszkodził w porodzie w tej klinice to konflikt serologiczny ale
            wierzę,że bedzie dobrze, bo nie wobrazam sobie państwowego porodu
            • mamciak a jak jest z 2 cesarką? 26.01.08, 18:01
              Proszę powiedżcie mi jak jest z drugą cesarką.Czy lekarze robią ją w
              ostatecznośi? Pierwsze dziecko rodziłam naturalnie. Drugie poprzez
              cc.Teraz jestem w ciąży i zastanawiam się co z 3 porodem. Jak
              myślicie???
    • basia_ja Re: Kto czeka na 3 cesarka... 26.01.08, 19:22
      Też jestem w kolejce do 3 cięcia.Sęk w tym, że mam rodzić za granicą
      i nie mam zupełnie pojęcia jak to będzie.Pozdrawiam mamy po cc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka