Dodaj do ulubionych

Przedsz.Warszawa ul.Szadkowskiego Proszę o opinię!

18.02.10, 17:53
Jestem mamą prawie trzylatka,wybrałam przedszkole w warszawie przy ul.Szadkowskiego a to dlatego że mam blisko domu i podoba mi się ono zewnątrz (ładny plac zabaw,ogrodzone,z dala od ruchliwej ulicy i wejście na kartę nikt z ulicy bez niej nie wejdzie!)ale nie wiem nic o nim jak jest w środku tzn.chodzi mi o Panie,salę,zajęcia,wyżywienie itd....czy któraś z mam zna to przedszkole?
Obserwuj wątek
    • justa118 Re: Przedsz.Warszawa ul.Szadkowskiego Proszę o op 22.02.10, 10:42
      up!
      • monisia_kw Re: Przedsz.Warszawa ul.Szadkowskiego Proszę o op 23.02.10, 12:48
        Ja też przymierzam się do tego przedszkola :o))) Niedawno wybraliśmy
        się tam z Michałkiem na soacer i zaczepiliśmy kilka mam:o) które nie
        mogły się nachwalić :o))) optymistyczne prawda:o) bardzo chawliły
        angielski, co mnie zdziwiło, bo raczej nie wierzyłam w jakieś
        szczególne znaczenie angilskiego w przedszkolu, ale podobnież
        nauczany jest tam na prawde skutecznie, a maluchy gadają po
        angielsku :o) hihihihi weszliśmy też do środka:o) i Michałek nie
        chciał z tamtąd wychodzić :o) w środku jest równie łądnie jak w tym
        ogródku :o))) także... wygląda na to, że to na prawde fajne
        przedszkole :o) dla nas jest to troszke daleko (tzn. daleko jak na
        tuptanie z takim smykiem:o)ale jestem zdecydowana :o))) może
        znajdzie się ktoś kto napisze na jego temat coś więcej :o))))
        pozdrawiam, bo jeśli dobrze pójdzie to pewnie nasze maluchy spotkają
        sie w przedszkolu :o)
        • marcysia51 Re: Przedsz.Warszawa ul.Szadkowskiego Proszę o op 23.02.10, 19:39
          No ja nic ciekawego nie napiszę,bo tez wybralismy to przedszkole.Byłam tam 4
          lata temu kiedy składałam podanie o przyjęcie starszego synka (nie dostał się)
          Wybraliśmy to przedszkole dlatego,że starszy synek chodzi na Szadkowskiego do
          szkoły wiec miałabym tam idealnie.
          Ale wiem,ze bedzie ciężko bo synek jest z początku grudnia sad
          • monisia_kw Re: Przedsz.Warszawa ul.Szadkowskiego Proszę o op 23.02.10, 20:59
            ja też się tego obawiam, Michałek jest ze stycznia 2008, ale nie
            wyobrarzam sobie kolejnej zimy w domu, to byłby dla niego stracony
            czas :o) potrzebne mu towarzystwo i zajęcia surprised)
            • justa118 Re: Przedsz.Warszawa ul.Szadkowskiego Proszę o op 23.02.10, 22:14
              bądźmy dobrej myśli że nasze dzieciaczki się dostaną smile
              napisałam maila do nich z zapytaniem o dzień otwarty i jak na razie cisza chociaż kiedyś odpisano mi szybko,zaraz na drugi dzień!
    • marcysia51 Re: Przedsz.Warszawa ul.Szadkowskiego Proszę o op 27.02.10, 00:42
      Ja w tym roku nie odpuszczę,bede sie odwoływała do skutku.
      4 lata temu mój starszy synek nie dostał sie do 7 przedszkoli bo był
      "niepełnoletni" urodził się w listopadzie.Woziłam go na Rozłogi -to był koszmar.
      Po 2 latach przeniesliśmy go do świetlicy przy Spółdzielni mieszkaniowej,ale tam
      jest tylko 5 godzin dziennie.Teraz chodzi do zerówki.
      Jak ja wsiadałam do autobusu żeby go zawieźć na Rozłogi to z tego samego
      autobusu wysiadali rodzice ,których dzieci dostały sie do przedszkoli obok
      mojego domu.
      Obłęd.
      Dlatego w tym roku mam zamiar ostro walczyć jesli mi syneczka nie przyjmą.
      • justa118 Re: Przedsz.Warszawa ul.Szadkowskiego Proszę o op 27.02.10, 20:35
        trzymam kciuki żeby przyjęli nasze dzieciaczki !!! mam nadzieję że uda nam się dostać bo nie wiem co wtedy zrobię jak nie starczy dla nas miejsca sad a wozić taki kawał dziecko to masakra!!! z góry Pani współczuję !!!
        • beataj02 Re: Przedsz.Warszawa ul.Szadkowskiego Proszę o op 27.02.10, 22:49
          Dziewczyny, niestety tak już jest, że zwyczajne dzieci, bez "wsparcia" w postaci
          bycia samotnym rodzicem, innych preferencji dających punkty oraz (niestety)
          znajomości, nie mają szans na przedszkole przy Szadkowskiego sad. Próbowałam
          posłać tu syna dwa ! razy - raz był "niepelnoletni" (bo jest lutowy, a
          próbowałam rok za wcześnie), a drugi raz... po prostu nie mieliśmy żadnych
          punktów dodatkowych, a do tego pracujemy w jednej firmie, więc cyt. "możemy się
          zmieniać przy dziecku lub poszukać przedszkola gdzieś dalej". Od trzech lat wożę
          Młodego na Secemińską i mam serdecznie dosyć sad I to nie tylko z powodu
          dojazdów, również dlatego, że poza jednym kolegą reszta jest z Jelonek, więc syn
          po prostu nie ma kumpli na osiedlu. Owszem, zawiera znajomości na placach zabaw,
          ale to nie to samo. Więc jeśli tylko możecie, to róbcie WSZYSTKO, żeby dzieci
          dostały się do przedszkola blisko swojego domu !

A przy okazji - poprzedniczka pisała, że posłała starsze dziecko do zerówki na
          Szadkowskiego. Jakie wrażenia i opinie ? Bo zdecydowałam się na nią, ale jeszcze
          mam kilka dni, więc zbieram informacje...
          • marcysia51 Re: Przedsz.Warszawa ul.Szadkowskiego Proszę o op 28.02.10, 17:58
            Podaj adres na priva,publicznie wole nie pisać.
            kiedys opisałam prawdziwe oblicze przedszkola na Rozłogi,oczywiście oczami rodzica.
            Zostałam zbesztana przez królująca tam dyrekcję,wychowawczynie patrzyły na mnie
            i na dziecko złowrogo.
            Wiecej nie napisze nic negatywnego publicznie.

Pozdrawiam
            • beataj02 Re: Przedsz.Warszawa ul.Szadkowskiego Proszę o op 28.02.10, 18:49
              Echhhh, szara rzeczywistość sad Odezwałam się do ciebie, czekam teraz na odpowiedź.
              A żeby nie było, że matki są nieomylne, to ja oczywiście wczoraj źle napisałam,
              gdzie odwożę dziecko. Gdyby to była Secemińska, to miała bym tzw. rzut beretem,
              niestety wożę Młodego na Siemiatycką, czyli niełzy kawałek.
              • monisia_kw Re: Przedsz.Warszawa ul.Szadkowskiego Proszę o op 08.03.10, 11:51
                wygląda na to, że nie doczekamy się dnia otwartego. Też napisałam
                maila do przedszkola w tej sprawie i cisza. na stronie też nic. Więc
                pewnie go nie będzie i już
                • justa118 Re: Przedsz.Warszawa ul.Szadkowskiego Proszę o op 08.03.10, 12:00
                  tez nic mi nie odpisała sad
                  ale wybieram się tam osobiście w tym tygodniu!
                  w ostatniej bemowskiej gazetce burmistrz zapewnia że dla wszystkich dzieci starczy miejsca.... zobaczymy!!!!
                  • marcysia51 Re: Przedsz.Warszawa ul.Szadkowskiego Proszę o op 08.03.10, 20:16
                    No i tego sie trzymajmy,podobno faktycznie jest tam więcej miejsc.Ja nie wiem co
                    zrobię jak mi dziecia nie przyjmą sad
                    • monisia_kw Re: Przedsz.Warszawa ul.Szadkowskiego Proszę o op 09.03.10, 12:38
                      taaaak... ja też to czytałam :o)))) brzmi to bardzo optymistycznie,
                      zobaczymy jak będzie w rzeczywistości :o) napisz koniecznie jakie
                      masz wrażenia po wizycie w przedszkolu i jak Twoje maleństwo
                      zareagowało na duuuużo dzieci :o) hihihihi
                      • monisia_kw Re: Przedsz.Warszawa ul.Szadkowskiego Proszę o op 10.03.10, 11:53
                        chm... pojawił się nowy, baaardzo istotny problem, mój synek jest ze
                        stycznia 2008, a do rekrutacji w tym roku przystępują dzieci 2007,
                        2006, 2005 i teraz niby istnieje szansa przyjęcia dzieci 2,5
                        letnich, ale system nie pozwoli uzupelnić w internecie
                        formularza ... i co teraz...
                        • dziub_dziubasek Re: Przedsz.Warszawa ul.Szadkowskiego Proszę o op 10.03.10, 13:16
                          Zapisujesz poza rekrutacją u dyrekcji. Przyjmą Ci dziecko jak zostaną wolne miejsca.
                          • justa118 byliśmy dzisiaj w tym przedszkolu 11.03.10, 14:12
                            Drzwi otworzyła nam pani nauczycielka(są na kartę że nikt obcy nie wejdzie) która wskazała nam miejsce gdzie możemy spotkać panią dyrektor.
                            Po założeniu ochraniaczy udaliśmy się dalej akurat dzieci śpiewały przy akompaniamencie fortepianu na którym grała pani(super!),nie dochodząc do pokoju pani dyrektor sama zaczepiła nas wychodząc z jednej z sal.Kobieta młoda,sympatyczna odpowiadała mi na zadane pytania rozmawiałyśmy w szatni gdzie akurat wróciły dzieci z dworu i było głośno więc przeszłyśmy dalej.Oczywiście wszystkich pytań jakie mnie dręczyły nie zadałam bo jakoś strasznie się zestresowałam gorzej niż mój syn który stał grzecznie obok mnie sad

Ogólnie mówiąc pani zapytała mnie czy ma mi jakoś jeszcze pomóc ale stwierdziłam że na dzień dzisiejszy wszystko wiem,od wczoraj są wywieszone na głównych drzwiach wejściowych wszelkie informacje na temat rekrutacji do przedszkoli na rok 2010/2011 oraz kryteria!

Dzień otwarty jest 22.marca (poniedziałek) w godz.16.30-17.30!

Mój syn już dzisiaj zrobił mi pa pa i chciał iść z dziećmi na plac zabaw ale zrozumiał że on jeszcze nie może i stał tak przy ogrodzeniu z 10 minut i patrzył jak dzieci się bawią sad

p.s
                            są tylko dwie grupy maluchów(trzylatki)po 26 dzieci w jednej!
                            • monisia_kw Re: byliśmy dzisiaj w tym przedszkolu 11.03.10, 20:43
                              to widzę, że wrażenia bardzo pozytywne, u nas było podobnie,
                              Michałke chciał za wszelką cenę dostać się na plac zabaw :o))))
                              pocieszające że są chociaż dwie grupy a nie jedna :o)))
                              pewnie zobaczymy się w poniedziałek:o)
                              • justa118 Re: byliśmy dzisiaj w tym przedszkolu 11.03.10, 23:10
                                mam nadzieję że po imionach dzieci rozpoznamy się wink
                                • marcysia51 Re: byliśmy dzisiaj w tym przedszkolu 21.03.10, 16:00
                                  Kobitki pilnie notujcie co mówią na zebraniu i napiszcie prosze na forum.Ja
                                  oczywiście wybierałam się i byłam pewna,że będę.Niestety na 95% mi sie nie uda sad

Pozdrawiam
                                  Martyna
                                  • justa118 Re: byliśmy dzisiaj w tym przedszkolu 21.03.10, 19:28
                                    no szkoda że Cię nie będzie,ja się wybieram na 100% dam znać jak było a na andriollego jest też jutro dzień otwarty od godz.17-18!
                                    • justa118 Re: byliśmy dzisiaj w tym przedszkolu 23.03.10, 00:55
                                      jestem pod wrażeniem i zostaje to przedszkole jako pierwszego wyboru
                                      chociaż nie mogłam być w tym samym czasie na andriollego (żałuję)była
                                      moja koleżanka i też jest zachwycona tym co widziała smile))
                                      powracając do szadkowskiego było dzisiaj sporo rodziców z
                                      maluchami,wszystkiego nie słyszałam co mówiła pani dyrektor bo
                                      musiałam interweniować w zachowanie mojego syna wink
                                      jak dla mnie plusem jest
                                      +kuchnia na miejscu
                                      +nie zmuszanie do jedzenia
                                      +nie zmuszanie do leżakowania
                                      z wychowawczyniami (nie wszystkimi)zamieniłam słowo i wzbudziły moje
                                      zaufanie podejściem i odpowiedziami na zadane pytania (okaże się od
                                      września czy się nie myle,jak się dostaniemy!!!!)
                                      ogólnie bardzo się synkowi podobało,bawił się super aż nie chciał iść
                                      do domu smile
                                      jak mi się coś przypomni ważnego to napisze teraz idę spać wink jutro
                                      rekrutacja!
                                      • justa118 p.s 23.03.10, 00:59
                                        pani dyrektor mówiła prawie wszytko to co jest napisane na stronie przedszkola....a i nie ma różnicy czy dziecko z grudnia czy stycznia np.2007 smile liczy się rok!
                                        monisia kw byłaś na dniu otwartym?
                                        • monisia_kw Re: p.s 23.03.10, 11:55
                                          byłam, byłam.. ale w mojego aniołka wstąpił diabełek (przypuszczam,
                                          że spowodowała to chęć skakania po tym materacowym torze
                                          przeszkód :o)chociaż później to już sama nie wiem o co chodziło :o)
                                          i darł się w niebogłosy, nie dał mi nic zobaczyć, ani za bardzo
                                          posłuchać. Myślałam, że się uspokoi, ale nie smile więc postanowiłam
                                          nie przeszkadzać innym rodzicom i wyszłam, mały wrzeszczał przez
                                          całą droge do domu ... echhh nie pamiętam kiedy wywinął mi ostatnio
                                          taki numer i musiał akurat wczoraj :o)

ale u mnie też pozytywe wrażenia, panie sympatycze, zwłaszcza jedna
                                          z tych emerytek, która opowiadała w pierwszej sali, przypuszczam, że
                                          i Ty w tym momecie tam byłaś, bo właśnie ona mówiła o tym nie
                                          zmuszaniu do leżakowaia i jedzenia. Ogólnie sprawiała wrażenie
                                          troskliwej.
                                          Ciekawa jestem, jak się uczy te maluszki siedzieć w kółku smile???
                                          hihihi bo narazie im to raczej nie wychodzi :o)
                                          tak jak pisałaś p. derektor nie mówiła nic, czego byśmy nie wiedziały
                                          a co do personelu, to nawet ta pani woźna jest sympatycza:o)

my i tak nie mamy szans, bo nie ten rocznik, zapiszemy się na liste
                                          rezerwowych i będe liczyć na to, że jakieś dzieci zrezygują we
                                          wrześniu, czy w październiku...
                                          • marcysia51 Re: p.s 23.03.10, 17:28
                                            Dzieki kobitki,ja jestem zdecydowana na to przedszkole w 100% ,drugie wybrałam
                                            na Lencewicza,a trzecie na andriollego smile
                                            Mam nadzieję,że nam sie uda smile
                                          • justa118 Re: p.s 23.03.10, 19:08
                                            mój też skakał po tym materacu smile
                                            byłyśmy w tym samym czasie w tej pierwszej sali bo to ja zadałam tej
                                            pani pytanie o jedzeniu i spaniu smile)) może nawet stałyśmy obok siebie
                                            smile
    • marcysia51 Re: Przedsz.Warszawa ul.Szadkowskiego Proszę o op 25.04.10, 22:34
      Kto sie dostał?
      Moje dziecko sie nie dostało,ale bedę pisała odwołania aż do usranej smierci.
      Jestem z Bemowa i tu mój syn ma chodzic do przedszkola!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka