soni38 12.08.07, 00:53 witam Czy ktoś był na czwartkowym spotkaniu w Jeżykowej Dolince? Niestety nie udało nam się dotrzeć, a jesteśmy ciekawi opinii rodziców. Z góry wielkie dzięki za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamusia1976 Re: jezykowa dolinka - ursynow 13.08.07, 10:15 Niestety nas na spotkaniu w czwartek nie było, za to wspólnie z mężem odwiedziliśmy przedszkole w weekend. To nasza druga wizyta w jeżykowej dolince (pierwszy raz byliśmy na początku lipca). Szczerze byliśmy miło zaskoczeni, poniewaz widać ogromną różnicę - kolorowe ściany i podłogi, wykończone łazienki, ładne mebelki. Nie ma jeszcze co prawda zabawek, ale właścicielka powiedziała, że do dni adaptacyjnych przedszkole będzie gotowe. Mieliśmy okazję porozmawiać z panią dyrektor - otwarta i przede wszystkim profesjonalna osoba. Udzieliła nam odpowiedzi na wszystkie nurtujące pytania, przedstawiła założenia przedszkola i to co usłyszeliśmy podoba nam się bardzo! 23 sierpnia przyjedziemy poznać panie nauczycielki i zobaczyć postęp prac w przedszkolu (może będą już zabawki). Jesli nauczycielki nam się spodobają to bez dwóch zdan zapisujemy synka do jezykowej dolinki. Nam jeszcze dodatkowo lokalizacja bardzo odpowiada. Zadzwoń i umów się na indywidualne spotkanie! wtedy na spokojnie obejrzysz przedszkole i o wszystko się wypytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszka1886 Re: jezykowa dolinka - ursynow 15.08.07, 21:55 Rozmawiałam w dniu dzisiejszym z właścicielką - w ten czwartek (czyli jutro) o 18.00 będzie kolejne spotkanie dla rodziców. Ja niestety na nim nie będę, ale może innym ta wiadomość sie przyda. My odwiedzimy przedszkole w przyszłym tygodniu, wiec zdam relacje Odpowiedz Link Zgłoś
emiczekk Re: jezykowa dolinka - ursynow 16.08.07, 22:23 ja bylam na spotkaniu wczesniejszym, mebelkow jeszcze nie bylo. ogolnie z rodzicow ktorzy byli polowie sie podobalo, polowie nie Odpowiedz Link Zgłoś
franciszka1886 Re: jezykowa dolinka - ursynow 21.08.07, 12:21 Idę z synkiem w przyszłym tygodniu na zajęcia adaptacyjne. Ponieważ nie sa one płatne, nic nie ryzykuję. Wówczas podejmę ostateczna decyzję. Jestem po odwiedzinach kilku przedszkoli, a na Ursynowie jest ich wiele i wciąż żadne nie może mnie zadowolić Czasu jest juz mało i choc nie lubie takiej presji to mimo wszystko miejsca w przedszkolach zaczynają z dnia na dzień topnieć.. Na szczęście mam tą możliwośc, by jeszcze z dzieckiem posiedzieć w domu Odpowiedz Link Zgłoś
emiczekk Re: jezykowa dolinka - ursynow 21.08.07, 15:24 franciszka - w czwartek jest spotkanie z rodzicami i wychowawczyniami. warto sie przejsc na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
franciszka1886 Re: jezykowa dolinka - ursynow 28.08.07, 09:14 Odwiedziłam przedszkole z synkiem w pierwszy dzień zajęć adaptacyjnych. Mam kilka uwag, ale jak się na spokojnie zastanowiłam wynikaja one tylko z faktu, że jest to nowe przedszkole, które wciąż się organizuje. Bardzo podobała mi się natomiast kadra - miłe, uśmiechnięte osoby z podejściem do każdego malucha. A to dla mnie jest sprawa nadrzędna. Bede jeszcze w czwartek i piątek i wtedy podejmę ostateczną decyzję... w końcu A z wszystkich przedszkoli na Ursynowie biorę jeszcze jedno pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
franciszka1886 Re: jezykowa dolinka - ursynow 01.09.07, 09:30 Emiczekk - już podjęłam decyzję uff Rozpatrywałam jeszcze Małych Odkrywców, ale ostatecznie zdecydowałam sie na Jezykową Dolinkę, od października. We wrzesniu będziemy przedszkole odwiedzać i powoli sie przyzwyczajać. Powodzenia życzę w wyborze właściwego przedszkola dla Twojego malucha! Odpowiedz Link Zgłoś
triada10 Re: jezykowa dolinka - ursynow 01.09.07, 21:59 Taka byłaś wybredna, a zapisałaś dziecko do przedszkola w piwnicy, które jeszcze nawet nie zaczęło działać i nie wiadomo, na jaką opinię sobie zapracuje, bo na to potrzeba czasu... O to bym Cię nigdy nie posądzała... Z pozdrowieniami - Krystyna Odpowiedz Link Zgłoś
franciszka1886 Re: jezykowa dolinka - ursynow 02.09.07, 11:51 No widzisz Krystyno, taka byłam wybredna, a jednak trafiłam Nie wiem skad pomysł, że przedszkole mieści się w piwnicy Opinii jest tyle, ile ludzi na tym świecie. Byłam w wielu miejscach z tzw. polecenia i wcale nie zrobiły na mnie wrażenia... Zatem od jakiegoś czasu postawiłam na własna intuicję, która jak dotąd nigdy mnie nie zawiodła. Mam swoje priorytety, którymi sie kierowałam w wyborze i jak narazie to JD w większości (bo nie wszystkie) je spełniła. Zapisałam syna od października, będe we wrzesniu odwiedzac przedszkole i sprawdzać jak działa - moja opinia i mojego dziecka będzie najważniejszym wyznacznikiem w tej kwestii. Każdy ma prawo do własnego zdania podkreślam i krytyka z Twojej strony mojej osoby nie jest na miejscu. Wydaje mi się, że jestem bardzo odpowiedzialną matka, ponieważ poszukiwania własciwego miejsca dla swojego dziecka zaczęlam prawie rok temu. A fakt, że padło na nową placówke, jeszcze bez tzw. "opinii" nie powoduje, że jestem bezmyślna. Tak czy inaczej podjęłam decyzję i mam nadzieję, ze we wrześniu tylko w niej się utwierdzę. A jeśli nie, mam na szczęscie taka możliwość, by z dzieckiem zostac jeszcze rok w domciu. Jestem więc spokojna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
triada10 Re: jezykowa dolinka - ursynow 02.09.07, 14:31 Rób, co chcesz, franciszko, Twoje dziecko, Twój wybór. Zaskoczyłaś mnie po prostu. A przy okazji - Jeżykowa Dolinka to zarejestrowane przedszkole? To chyba mało prawdopodobne biorąc pod uwagę warunki lokalowe. Jeszcze niedawno to było dla Ciebie jednym z najważniejszych priorytetów, więc nadal nie mogę uwierzyć - skąd ta zmiana oczekiwań? Mimo to życzę i Tobie i Jeżykowej Dolince wszystkiego najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
franciszka1886 Re: jezykowa dolinka - ursynow 02.09.07, 21:06 Triado, JD jeszcze nie jest przedszkolem, ale jest w trakcie dopełnienia formalności z tym zwiazanymi. Poza tym kwestia - czy jest to przedszkole, czy klub/centrum opieki - dla mnie nie jest najważniejsza. Nie wiem o co Ci chodzi z tymi warunkami lokalowymi... Może po prostu ich odwiedź i potem wydawaj opinie. Sam fakt, że wszystkie sale mieszczą się na jednym poziomie to duzy plus, biorac pod uwage dużą liczbe przedszkoli z mnóstwem schodów, często bardzo kretych i niebezpiecznych. Ale jeszcze raz podkreślam każdy ma prawo do własnego zdania i nikogo nie będę przekonywac do jego zmiany. Tylko ja wychodze z założenia, że jak się o czymś wypowiadam to najpierw dokładnie to coś sprawdzam, oglądam, odwiedzam. Dziekuje za życzenia i wzajemnie! Odpowiedz Link Zgłoś
emiczekk Re: jezykowa dolinka - ursynow 26.09.07, 17:15 hej hej i czy ktos tam chodzi>? jak wrazenia>? Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1976 Re: jezykowa dolinka - ursynow 26.09.07, 18:04 Nasze jak narazie bardzo pozytywne A to wrażenia innej mamy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=63595637&a=69157464 Odpowiedz Link Zgłoś
emiczekk Re: jezykowa dolinka - ursynow 27.09.07, 12:08 jakie zajecia z tych deklarowanych na stronie juz sa zorganizowane? jak panie? Odpowiedz Link Zgłoś