IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.09.06, 17:19
Tak jak napisal sp.ks.Tischner to swienta prawda! a panski komentasz dopelnil
reszty. Tak sie zastanawiam czy w tym kraju bedzie kiedys dobrze? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • holtze Re: Marynata 02.09.06, 00:38
      trudno o lepszy tekst o IV rp...
      naprawde dobrze powiedziane
      miejsce pis, lpr i braci kaczkowskich czy jak im tam jest na smietniku
      historii...
    • Gość: Czerwony jak Kutz Marynata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 09:00
      www.zapis.w.szu.pl/sylwetki.php?id=42 czerwony i jak przedwojenni
      komuniści ma kompletną sieczkę w głowie. A sałatka to nie jest dowolny zbiór
      warzyw.
      • tormann Re: Marynata 05.09.06, 08:58
        Jaki zadeklarowany Ślązak? Przecież to krojcok :-) :-) :-)
        Kabociorz...
    • Gość: oszolom Odgłosy ze śmietnika IP: 62.89.80.* 02.09.06, 09:35
      Ktoś kto pucowal klamki komitetów,ktoś kto stawia czerwonym aparatczykom
      pomniki,wreszcie zamieszkal w zatoce czerwonych świn odsyła rządzących teraz do
      miejsca w ktorym sam się znajduje czyli na śmietnik historii.Wielkie musi być
      rozgoryczenie Kutza że skończyły się dla niego czasy wyżej opisane,ale na
      szczęscie jednak się skonczyły.Przykro że dobry reżyser zamiast robić to co
      umie najlepiej zajmuje się czymś o czym nie ma pojęcia,wypisuje głupoty,sieje
      nienawisć,obraża i przedstawia apokaliptyczne wizje dla kraju.Ale jakoś
      poparcie dla tych rządzących oszołomów jakoś nie spada,ludziom może nie
      wszystko się podoba ale chcą raz na zawsze odciąć się od przeszlości,nie rzyczą
      sobie by najnowsza historia kraju była rownie zaklamana jak ta przedstawiana
      przez komunistów.A tą historię zakłamaną czy odpowiednio spreparowaną gloszą
      glównie srodowiska zwiazane z gW ,kutz także.I mam do pana prośbę ,nie posluguj
      się pan cytatami z Papieża,bo te cytaty w pana ustach to profanacja.
      • Gość: naiwny Re: Odgłosy ze śmietnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 23:29
        Oszolom - gratuluje dolaczenia do grona tych o ktorych pisze K.K.(zreszta moze
        zawsze do nich nalezales)Gdyby tak mozna bylo urzadzic tak abyscie mogli ten
        swoj wymarzony system przezywac sami,moze wtedy,po tragicznym sparzeniu
        sie,patrzylibyscie inaczej, nawet na PRL.W kazdym razie Europa, a nawet
        swiat,dawno to zauwazyli, stad u nich demokracja. Po za tym nigdy nie pisz w
        imieniu innych, a Papiez to tez czlowiek i o ile wiem myslal inaczej niz ty.A
        wiec jezli juz profanacja to u ciebie.
    • Gość: lalka Marynata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:00
      Autorowi, jak widać, już tylko rola niewydarzonego, skwaśniałego octu winnego
      została. Z chciałoby się być prawdziwkiem!
    • Gość: oszołom odgłosy ze smietnika[naiwne] IP: 62.89.80.* 03.09.06, 10:18
      Panie naiwny,ja do nicczego nie dolaczyłem,ja należeżę do tej części[większej]
      spoleczeństwa ktora z poglądami Kutza się nie zgadza.Poglądy te w większosci
      Tożsame z hasłami głoszonymi przez byłą UW mają takie poparcie jak ta partia
      czyli znikome.Ja nie piszę jak sugerujesz w imieniu innych,tylko piszę o
      innych.Dla mnie jest logiczne że jak ktoś popiera PiS to nie godzi się na
      historię podawaną ''wybiurczo''czy zafalszowana,bo odklamanie tej historii to
      bylo jedno z glównych hasel tej partii.Wyrażasz myśl zę dobrze by bylo
      gdybyśmy -''ten wymarzony nasz system mogli przeżywać sami''Otóż widzisz świat
      jest taki że ten sam system przeżywać muszą i Kutz i Kilar i Kwach i Kaczor i
      ja i Ty.PRL-u nigdy wspominal innaczej nie będę tylko tak jak 30 lat temu czyli
      bardzo żle.Wtedy tak ocenialo go 90 % społeczeństwa ty i Kutz
      także.Prawdopodobna rożnica między mną a Tobą polego na tym że dla mnie gó..
      sprzed 30 lat dalej jest gownem a dla niektorych gdy aktualnie rządzący nie
      podobają im sie,wtedy tamto gó.. wspominają jako ciastko.Każdy ma prawo do
      wlasnej oceny.Ja z bardzo wieloma rzeczami aktualnej rzeczywistości się nie
      zgadzam,ale nie ma i nigdy nie będzie to mialo wpływyu na moją zdolność
      rozrożnienia ciastka od gówna.
      • Gość: naiwny Re: odgłosy ze smietnika[naiwne] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 20:09
        Oszolom-wspolczuje inwalidztwa umyslowego.Hitler tez mial ok.90% poparcia.
    • Gość: zgred Drugie płuco Europy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 19:10
      Cytuje pan senator Jana Pawła II słowa o drugim płucu Europy. Rzecz w tym, że
      albo senator-lewak jest ignorantem albi czytelników ma za ignorantów. Słowa
      papieża odnosiły się do prawosławia. Przerabianie ich w inny kontekst to
      zwyczajny chwyt w dół pasa. Byle tylko papieskie intencje pasowały do
      zaślepionych ataków na obecną władzę. Reszta felietonu nie wymaga komentarza.
      Ten sam ton wypowiedzi, taka sama składnia i układ myślenia jak za Stalina.
      Jesteś Pan nudny jak flaki z ojejem. Tak na marginesie nie lubię flaków,
      zwłaszcza tych przeterminowanych.
    • asiusia Marynata 05.09.06, 14:07
      Kazimierzu Staszewski, czy moglbys sie zabrac do roboty i napisac kilka
      piosenek o tej krainie???
    • Gość: kolega Re: Marynata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 08:29
      Dałby sobie Pan senator siana. Z pisaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka