acutecompute 30.04.04, 13:46 dobra wiadomosc - kazde dziecko pow.3 roku zycia ma bezplatne miejsce w pre school. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabelski Re: pre school 30.04.04, 13:54 a jak nie ma to council placi za czesc kosztow w prywatnej szkole Odpowiedz Link Zgłoś
acutecompute Re: pre school 30.04.04, 15:19 oooooooo tez bardzo ciekawa wiadomosc! Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: pre school 30.04.04, 16:41 zapytaj w council albo bezposrednio w szkole (prywatnej) bo w gminach gdzie nie ma miejsc dla wszystkich dzieci gmina zobowiazuje sie placic - u nas ~£425 za semestr Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski nazywa sie to... 30.04.04, 16:42 chyba Nursery Vouchers, ale glowy nie dam sobie uciac - ale to na prawde duza pomoc finansowa w skali roku dla rodzicow Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: pre school 30.04.04, 16:06 aczkolwiek przewaznie jest to part-time. Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: pre school 30.04.04, 16:21 A skad te wiesci? czy mozna gdzies o tym poczytac? Odpowiedz Link Zgłoś
agozdzik Re: pre school 30.04.04, 16:21 Witam! Jaka jest roznica miedzy nursery a pre-school?Przy szkole do ktorej zapisalam synka jest nursery do ktorego zacznie chodzic za ponad 2 lata,czy oprocz tego musze go zapisac do pre-school? Odpowiedz Link Zgłoś
acutecompute Re: pre school 30.04.04, 18:45 program rzadowy a sure start - oferuje free,part time wczesna edukacje dla 3i4 latkow.i pomaga w oplacaniu niektorym rodzinom. -wszystkie czterolatki maja zapewniona wczesna edukacje free part time w szkolach,pre school i nurseries oraz playgroups. od 04.04 takze 3 latki minimum dla 3i4 latkow to 5x 2,5 session przez 33 tygodnie rzad placi za w/w sesje w - szkolach , nurseries,pre school,playgroups,day nursery,albo childminder jesli jest zarejestrowany w Childminder Network. wydaki powyzej w/w sesji pokrywaja rodzice. www.surestart.gov.uk doplaty do childcare www.taxcredits.inlandrenevue.gov.uk www.nationalsurestartmonth.com Odpowiedz Link Zgłoś
poleczka2 Re: pre school 30.04.04, 22:34 O tym to już od dawna wiedziałam i to jest bardzo dobra wiadomość. Znalazłam takie pre school gdzie jest jedna pani Polka i była bardzo zadowolona, że będzie miała podopiecznego z którym będzie mogła porozmawiać po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
olik7 Re: pre school 19.05.04, 10:39 Mogłabys mi dać namiary ?? Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś