Dodaj do ulubionych

Kalifornia - San Francisco...

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 15:51
Szukam zyczliwej duszy z San Francisco (i okolic) ktora pomoglaby mi (i mojej dziewczynie) znalezc mieszkanie i ewentualnie prace w SF. Bedziemy tam na poczatku czerwca z pozwoleniem na prace (wiza J1).

Pozdrawiam wszystkich
Wiktor
Obserwuj wątek
    • fakthem Re: Kalifornia - San Francisco... 30.05.02, 18:59
      Z praca wiele Ci nie pomoge, ale napewno otworze Wam oczy na kilka rzeczy tu w
      SF.
      Napisz jakiej pracy szukacie itp. , jak u was z angielskim?
      W wakacje bedzie tu latwo sie zaczepic w obsludze ruchu turystycznego, boje sie
      ze samochod bedzie pierwszym Waszym zakupem w Kalifornii.

Proponuje zaczac od szukania mieszkania, bo zeby cos znalesc w godnej cenie to
      naprawde potrzeba czasu. Inaczej czeka na was studio (kawalerka) za $1000+,
      chociaz przy odrobinie szczescia moze Wam sie uda cos tanszego w wygodnej
      lokacji znalezc.

W razie czego piszcie na moj email...
      • Gość: XYZ Re: Kalifornia - San Francisco... IP: *.enter.net 30.05.02, 22:48
        Mysle iz latwiej by Wam bylo w NYC i autko niepotrzebne i zapewnie wiecej
        atrakcji i o prace w czasie wakacji bardzo latwo!
        Pozdrawiam i milego pobytu zycze
        • Gość: Iktorn Re: Kalifornia - San Francisco... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 03.06.02, 00:18
          Tak, ale z tego co wiem, to płace też marne... sad
          Poza tym Kalifornia ciągnie smile
          • boczek33 Re: Kalifornia - San Francisco... 03.06.02, 01:28
            Nie licz na zadne kokosy ,bo po pierwsze nie orientujesz sie w terenie ,nie
            znasz realiow a na prace za 6.50 $ na godzine mozesz liczyc ,za zarobiona
            tygodniowke ledwo wyzyjesz ,mam na mysli wyzywienie,nie licze oplat za dojazdy
            do pracy ,mieszkanie,prad,gaz itp. nie miej zludzen nic tam z nieba nie leci
            • 4x Re: Kalifornia - San Francisco... 03.06.02, 03:38
              twoja dziewczyna moze znalezc prace jako opiekunka do dzieci, wiem ze jest w SF
              kilka takich firm, jesli ma pozwolenie to nie powinno byc problemu, niech
              zalatwi sobie jakies lewe referencje od znajomych i powinno sie ulozyc
    • Gość: J Re: Kalifornia - San Francisco... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.02, 12:55
      Hej!

Rok temu pracowalem w dolinie krzemowej...
      Nie jest tak zle jak opisuja inni:
      1. MOzecie postarac sie o prace w Great America Park w Santa Clara - obsluga
      kolejek i roller-coasterow - Rok temu bylo tam baaardzo duzo Polakow - pewnie w
      tym roku bedzie podobnie. $7/h
      2. Przejedzcie sie po El-Camino Real ciagnacej sie z SF do San Jose i
      poodwiedzajcie Hotele i sklepy.. wiem, ze mozna sie nawet zahaczyc za
      kilkanascie $/h.
      3. Samochod mozecie dostac nawet za $200 a bez niego jest naprawde ciezko...
      Znajomi kupili rowery na wyprzedazach - po 5$/szt - to tez jest pomysl.
      4. Mieszkanie mozna znalezc u kogos nawet za $600 / 2 osoby - tak wiec nie
      przejmujcie sie. (Polecam www.yahoo.com -> classfied ...)

Powodzenia i milego pobytu
      P.S. NIe napisalem, ze na poczatku jest ciezko... a pod koniec - KOniecznie
      pozwiedzajcie sobie Californie, Nevade i Arizone.

• Gość: Krizia Re: Kalifornia - San Francisco... IP: *.ey.com.pl / 195.187.56.* 03.06.02, 13:04
        Hej,
        Moj brat pracuje w dolinie krzemowej (ja niestety tylko przez miesiac tam sie
        urlopowalam) i zastanawiam sie, gdzie Ty tam widziales mieszkania za $600.
        Chyba masz na mysli jakas nore... Moj brat rok temu placil $1700, teraz cena
        spadla do $1200.
        Chyba nie ma sensu mydlic oczu autorowi pytania? Pojada tam i mocno sie
        zdziwia....a bilet do SF tez drogi.
        Pozdrawiam
        • Gość: alka Re: Kalifornia - San Francisco... IP: *.oc.oc.cox.net 03.06.02, 22:16
          A ja dodam, ze jesli chodzi o ceny aut to tez cie troche ponioslo.
          Sa tanie ale jednak nie az tak.
          Zdarza sie widziec jezdzace auta ( a wiec nie trupy)z cena $500-$800, ale po
          $200 - nigdy!
          Dobra wiadomosc dla polskich kierowcow. -Te na drazek sa duzo tansze niz
          automatic.
        • Gość: $$$$$$$$ Re: Kalifornia - San Francisco... IP: 12.81.8.* 05.06.02, 04:24
          W tej chwili jest troszke taniej niz rok temu ale nie za wiele.
          Mieszkanie studio najtaniej $900. Ale pokoj do wynajecia moze kosztowac
          niewiele taniej $600 i brak prywatnosci. Ladne czyste mieszkanie jest drozej
          $1200-1800 za jeden bedroom.
          Za byle jaka prace nie placa zbyt wiele wiecej niz gdziekolwiek a za to jest
          ciezko przezyc. Wiekszosc ludzi w Silicon Valley zarabia powyzej 65 tys $ na rok
          wiec moga zyc dobrze.
          Z turystycznych atrakcji polecam Lake Taho, Las Vegas, kanion Kolorado, Doline
          Smierci i Holywood plus tysiace innych.
        • john_galt Re: Kalifornia - San Francisco... 05.06.02, 06:21

> Chyba masz na mysli jakas nore... Moj brat rok temu placil $1700, teraz cena
          > spadla do $1200.

Hm, ja w dolinie rok temu placilem $1000 za one bedroom.

JG
    • Gość: m Re: Kalifornia - San Francisco... IP: *.datastar.pl 03.06.02, 14:05
      odwiedz koniecznie: www.craigslist.org
      masa ogloszen o wszystkim (mieszkania, pokoje, praca, kupno/sprzedaz) w SF Bay
      Area. korzystam z tego "od wiekow". jedna z najbardziej przydatnych stron jak
      jestes w SF.
      • brow_arek Re: Kalifornia - San Francisco... 17.06.02, 02:51
        Kalifornia piene miejsce w USA
      • Gość: zielona Re: Kalifornia - San Francisco... IP: *.as3.adl.dublin.eircom.net 17.06.02, 18:25
        wlasnie mialam podeslac ta sama strone, craigslist.org, tam wlasnie znalazlam
        mieszkanie. poprobowac mozna na north beach w restauracjach jako kelnerzy.
        zycze powodzenia i pozdrawiam. to jest czarodziejskie miasto!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka