kamila2003 16.02.05, 08:11 po kilkunastu latach wybieram sie z wizyta do Polski. dawniej kupowalo sie bursztyny, jedwab, polskie slodycze. a teraz co ciekawego oplaca sie przywiesc z wizyty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bimbalski Re: co przywiesc z Polski IP: *.an3.nyc41.da.uu.net 16.02.05, 08:37 Nic sie nie oplaca ! wszystko drogie jak cholera albo kosztuje tyle samo co w US, a pozatym to ty jedziesz tam na handel ?/ czy odwiedzic rodzine ?,nie rob z siebie dziadowy !! nie przywoz z tamad zadnych wodek ! wszystkie podrobione z niepewnych zrodel alkocholowych nawet te kupione w eleganckich sklepach, strujesz siebie i tych co poczestujesz. Jesli juz cos sie oplaca to tylko grzyby suszone w duzej ilosci !! unas sa droge ! 100 gram = 5$ lub wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alkocholowych Re: co przywiesc z Polski IP: *.fl-miami0.sa.earthlink.net 16.02.05, 08:53 ksiazke do gramatyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorenka Re: co przywiesc z Polski IP: *.arcor-ip.net 16.02.05, 08:55 Z grzybami radze ostroznosc - czesto sa skazone czarnobylem. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: co przywiesc z Polski 16.02.05, 08:59 kup sobie stroj krakowski w Cepeli,korale czerwone,a staremu kup ciupage i kierpce !! ,jak wyjdziecie w tym w niedziele do kosciola to bedzie dopiero widowisko Haloween ! Odpowiedz Link Zgłoś
collage6 Re: co przywiesc z Polski 16.02.05, 10:17 kup nieruchomosc, zainwestuj w akcje, wymien dolary na zlotowki.. dzis juz sie niczego, poza osobistymi pamiatkami, nie przywozi z Polski!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: co przywiesc z Polski IP: 142.46.53.* 16.02.05, 14:39 cegle klikierowa przywiez Odpowiedz Link Zgłoś
endrju_lepper Najlepiej inwestycje... 16.02.05, 15:35 Ale to chyba nie Polonia: www.wirtualna.warszawa.pl/wiadomosci/biznes/11014 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wadrea Re: Najlepiej inwestycje... IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 16.02.05, 15:57 endrju-polonia tez!!!!!! Ja jestem tego przykladem i mam znajomego ktory wybudowal PIEKNY HOTEL nad jeziorem w Solinie!!!! Z rozmow Polonii wierm, ze ludzie inwestuja w Polsce, tylko malo sie o tym mowi!! Typowa polska zazdrosc- ja zrobie forse, ale nie pwoiem jak, bo wtedy nie bede lepszy( Pozdrawiam Wadera Odpowiedz Link Zgłoś
endrju_lepper Re: Najlepiej inwestycje... 16.02.05, 16:22 No to gratuluję. Bo już myślałem, że Polonia przegapi taką okazję. I wszystko wezmą Niemce i Angole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wadera Re: do kamila IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 16.02.05, 16:23 osobiscie bywam w polsce prawie co roku. Ostatnio nic nie przywoze!!!Kiedys przywozilam krysztaly. Tak jak ktos napisal wszystko jest drogie i nie to Quality. Osobiscie jak juz- Odpowiedz Link Zgłoś
pal_gumiaczki wiadro 16.02.05, 19:31 wiadro ty nam lepiej napisz co ostatnio sobie kupilas albo jak podjelas madra decyzje troche nam tu brakuje samochzachwytu w wykonaniu waldek.usa albo wadera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wadera Re: pal-gumiaczku:))) IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 16.02.05, 20:05 W sierpniu 2004 skonczylam jezdzic Jaguarami-mialam 2, obydwaa nieudane!!! Pisalam o tym, i pisalam cala "historie " moich problemow z Jaguarami. Poszukaj moich postow)))) Zrobilam trade na Lexusa 2005 rok, SUV 350.Narazie sprawuje sie super!!!! Teraz rozgladam sie za nowa inwestycja/wstepne sprawy sa zalatwione, /reszta na dobrej drodze/. W co inwestyje? hahaha-nie powiem narazie Jak sie skonczy napisze ci o tym!Nie chce zapeszyc- jestem troche przesadna) Pozdrawiam- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: Najlepiej inwestycje... IP: 142.46.53.* 16.02.05, 17:31 Gość portalu: wadrea napisał(a): > i mam znajomego ktory wybudowal PIEKNY HOTEL nad jeziorem w Solinie!!!! czyzby salcesiak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wadera Re: Najlepiej inwestycje... IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 16.02.05, 19:25 Nie Vip-nie salcesiak) Ten czlowek jest duzym bissnesman w srodowisku naszej Polonii. pozdrawiam wadera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan euro, funty, franki śwajcarskie na czarną godz. IP: *.zigzag.pl 16.02.05, 16:43 Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Najwazniejsze 16.02.05, 18:34 To przywiezsc dobre wrazenia.Kupowac to nie ma co wszystko z Polski dostaniesz tutaj.Pochodz troche po dobrych restauracjach to bedziesz miala wrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: Najwazniejsze jest zarcie dla Bruna 16.02.05, 18:42 on gloduje tam w tej Kanadzie i dla niego wyjazd do Polski to przedewszystkim ,nazrec sie !! do woli, zeby pozniej przez rok wspominac i tesknic za nastepnym wyjazdem !! wpier.dalajac cienka zupke kukurydziana w Kanadzie na codzien Odpowiedz Link Zgłoś
pal_gumiaczki slownik ortograficzny 16.02.05, 19:29 zeby nauczysc sie pisac "przywozic" Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Re: co przywiesc z Polski 16.02.05, 23:24 Najbardziej to wspomnienia. A już najlepiej to w ogóle tu nie przyjeżdżać. Nam tu polonii nie trza. Cepelie już zbankrutowały. Ostawcie nas w pokoju. Spadajta i doopy nie zawratajta. Idźta do tych tam swoich, jako permanent residents. W Pomrocznej Polanezji polonusom i psom wstęp wzbroniony. Zapomnijta i odpie..a się wreszcie. Bydło mamy teraz swoje, unijne i okolczykowane. Kolonialnego bydła nam tu nie potrzeba. Spadajta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela w colorado Re: co przywiesc z Polski IP: *.echostar.com 17.02.05, 01:39 Sztuka - grafika, oleje, itp - jest tansza niz na zachodzie. Radze polazic po galeriach w wiekszych miastach. Ladne szklo - pojawila sie cala seria szkla ze srebrna/bursztynowa dekoracja: widzialam te same w Vail 5 razy drozsze! Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d kotlety mielone:)) 17.02.05, 12:29 ja tam zawsze przywoze kilka bo takich jak moja kuzynka to nikt nie potrafi zrobic) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wadera Re: co pzrywiesc z Polski? IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 18.02.05, 02:33 Zgadzam sie z ela -colorado! Podpowiem jeszcze, ze warto pochodzic po lombard,ach - mozna cos kupic tanio, do tego mozna sie potargowac.. Ja kupilam sznur korali ,srodkowy srednicy pol cm, sliczne bez robakow za 300 dol. Pozatem komisy bym odwiedzila! Pozdrawiam, wadera Odpowiedz Link Zgłoś