Dodaj do ulubionych

Dowod osobisty

IP: *.osowo.pl 14.06.02, 18:13
Witam wszystkich mam takie pytanie,mam pochodzenie niemieckie wyrobilam juz w
Berlinie Familienbuch na dniach mam go dostac i z tym dokumentem musze isc na
policje wyrobic dowod osobisty zebym dalej mogla sie zarejestrowac jako
bezrobotna i zglosic do socjalnego,moje pytanie to takie podobno czeka sie na
dowod 6 tyg czy faktycznie tyle czy dluzej aha i jeszcze jedno jaki format
zdjecia jest potrzebny,pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pala_cyk_i_lata_renka Re: Dowod osobisty 14.06.02, 18:17
      Gość portalu: AGUSIA napisał(a):

> Witam wszystkich mam takie pytanie,mam pochodzenie niemieckie wyrobilam juz w
      > Berlinie Familienbuch na dniach mam go dostac i z tym dokumentem musze isc na
      > policje wyrobic dowod osobisty zebym dalej mogla sie zarejestrowac jako
      > bezrobotna i zglosic do socjalnego,

Juz ci wszytko tlumacze:
      Idz do PRACY malpo a nie po zasilek.
      • Gość: puls Re: Dowod osobisty IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 15.06.02, 02:51
        pala_cyk_i_lata_renka napisał(a):

> Gość portalu: AGUSIA napisał(a):
        >
        > > Witam wszystkich mam takie pytanie,mam pochodzenie niemieckie wyrobilam ju
        > z w
        > > Berlinie Familienbuch na dniach mam go dostac i z tym dokumentem musze isc
        > na
        > > policje wyrobic dowod osobisty zebym dalej mogla sie zarejestrowac jako
        > > bezrobotna i zglosic do socjalnego,
        >
        > Juz ci wszytko tlumacze:
        > Idz do PRACY malpo a nie po zasilek.

• cornio Re: Dowod osobisty 14.06.02, 18:20

zdjecie formatu 6 X 9,do tego zaswiadczenie z kliniki psychiatrycznej o
      zwolnieniu. oczywiscie niemiecki socjal juz na ciebie czeka .To w Osowie tez
      juz jest wariatkowo ?
      • ro-bert Re: Dowod osobisty 15.06.02, 15:51
        Ty, korniszon, cos Ty taki aufgeregt? Znasz ja, ze jej pomoc nie chcesz?
        Rozluznij sie!

ro-bert
    • Gość: Volks Re: Dowod osobisty IP: *.net066.nj.sprint-hsd.net 15.06.02, 03:34
      Zapytaj braci Niemcow. Albo idz do szkoly naucz sie czytac i znajdz w przepisach smile
    • Gość: Joasia Re: Dowod osobisty IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.02, 07:25
      Od kiedy w Berlinie Personalausweis wystawia Policja?
      www.berlin.de
      • ro-bert Do Joasi 15.06.02, 15:37
        Gość portalu: Joasia napisał(a):

> Od kiedy w Berlinie Personalausweis wystawia Policja?
        > www.berlin.de

Tak z ciekawosci, kto sie w Berlinie tym zajmuje?

ro-bert

• Gość: Joasia Re: Do Joasi IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.02, 17:49
          Nie tylko w Berlinie ale w calych Niemczech dokumenty (Personalausweis, Pass)
          wystawiane sa w ratuszu - Einwohnermeldeamt, Bürgeramt - nazwa urzedu moze byc
          rozna
          • ro-bert Re: Do Joasi 15.06.02, 18:13
            Nie wiem skad masz te informacje ale to nieprawda. W miescie, w ktorym ja
            mieszkam np. robi to Ortspolizeibehörde,Verwaltungspolizei. Z tego co sie
            orientuje to nie jest jakims wielkim wyjatkiem.
            Aby sie upewnic zajrzalem na odpowiednia strone w internecie i znalazlem przy
            tej okazji tez dodatkowe wymagania co do fotografii, ktora musi byc dostarczona
            wraz z wnioskiem o PA. Oto one:

1 Lichtbild nicht älter als drei Monate
            Ausführung: Keine Uniform, keine uniformähnlichen Kleidungsstücke, Halbprofil
            ohne Kopfbedeckung, Hintergrund muss heller als die Gesichtsfarbe sein. Größe:
            45 x 35 mm im Hochformat ohne Rand, Gesichtsausmaß mindestens 20 mm. Das
            Gesicht muss in allen Teilen ausreichend und gleichmäßig ausgeleuchtet sein

pozdrowienia

ro-bert
    • jajecznica1 Re: Dowod osobisty z gapa niemiecka i swastyka 15.06.02, 07:45
      Deusthland,Dusthland,uber alles !!!!!!! jeszcze teraz w 21 wieku sa ludzie w
      Polsce co dostaja papiery na pochodzenie ????????!!!!!!!??????!!!!! - nie do
      wiary !!!!!!! To po co moj dziadek walczyl w lasach janowskich w partyzantce w
      slynnych Batalionach Chlopskich ??? !! Co do diabla sie dzieje ?? UB nie
      rozszyfrowalo tych ludzi w ciagu 50 lat trwania komuny ??????!!!!! ze jeszcze
      dzis kiedy wojna sie skonczyla 60 lat temu jakies niedobitki Volksdeutchow co
      wyjezdrzaja do Rajchu na pochodzenie ???!!!!
      • Gość: BURAK Re: Dowod osobisty z gapa niemiecka i swastyka IP: *.proxy.aol.com 15.06.02, 08:17
        oni nie wyjezdzaja na pochodzenie
        oni wyjezdzaja na socjal
        walka trwa tak jak dawniej
        trzeba zruinowac tych niemcow ekonomicznie
        wyjezdzanie na socjal do niemiec
        jest objawem polskiego patriotyzmu
        to wlasnie dawne UB wyjezdza!!!!!!
        • Gość: AGUSIA Re: Dowod osobisty z gapa niemiecka i swastyka IP: *.osowo.pl 15.06.02, 12:57
          Oj przepraszam wszystkich pomylilam forum ,to jest forum dla debili a ja
          chcialam ,pogadac z ludzmi
      • Gość: sosza Re: Dowod osobisty z gapa niemiecka i swastyka IP: *.pool.mediaWays.net 15.06.02, 17:42
        tak jest rzeczywiscie - niemiaszki to znaja, ale akceptuja - coz takie
        polityczne, groszowe Nebenkosten, ale moze sie przyda kiedys. Widzialam
        Grzdyla,ktory z Polski wywiozl bumagi,iz jego tatulo byl lojalnym czlonkiem
        NSDAP,chociaz po wojnie byl bardzo "lojalnie" polski i sie w heimacie ten
        synalek "zakorzenil" - tez korzystne kredyty - bo w Polsce wszystko
        przepadlo,chociaz gospodarke wydzierzawil szubrawiec,zasilek bezrobotny pozniej
        socjal,pozniej zwolnionka lekarskie i przemyt papieroskow. itd,itp. Potem
        zonusia dojechala - to samo i dzieciatko - nie inaczej! Bardzo fajne historie.
        I przyjezdzaja do Polski i zgrywaja Haringtonow
        • aniutek Re: Dowod osobisty z gapa niemiecka i swastyka 15.06.02, 18:19
          I Ty to chcesz nosic w kieszeni??? mnie by pewnikiem dziure wypalilo......
          • ro-bert Re: Dowod osobisty z gapa niemiecka i swastyka 15.06.02, 18:22
            aniutek napisał(a):

> I Ty to chcesz nosic w kieszeni??? mnie by pewnikiem dziure wypalilo......

To naprawde Ty, Aniutek? Czy ktos sie podszywa?

ro-bert

• Gość: Volks Dziadek - komunista IP: *.net065.nj.sprint-hsd.net 15.06.02, 17:51
        To po co moj dziadek walczyl w lasach janowskich w partyzantce w
        slynnych Batalionach Chlopskich ??? !!

Walczyl po to aby przez 44 lata Polacy zachlystywali sie komunizmem smile
    • ro-bert Re: Dowod osobisty 15.06.02, 15:47
      Gość portalu: AGUSIA napisał(a):

> Witam wszystkich mam takie pytanie,mam pochodzenie niemieckie wyrobilam juz w
      > Berlinie Familienbuch na dniach mam go dostac i z tym dokumentem musze isc na
      > policje wyrobic dowod osobisty zebym dalej mogla sie zarejestrowac jako
      > bezrobotna i zglosic do socjalnego,moje pytanie to takie podobno czeka sie na
      > dowod 6 tyg czy faktycznie tyle czy dluzej aha i jeszcze jedno jaki format
      > zdjecia jest potrzebny,pozdrawiam

Nie przejmuj sie debilami, tych tutaj pelno.
      "Zglosic do socjalnego..."? Masz na mysli Sozialamt? Dlaczego od razu tam? Jesli
      pracowalas do tej pory w Polsce to sprobuj najpierw w Arbeitsamt.

Jak dlugo trzeba czekac na wydanie PA w Berlinie nie wiem ale 6 tygodni to
      zupelnie mozliwe. Jesli masz jednak jakies pilne sprawy do zalatwienia to
      powinien wystarczyc tez Familienbuch ( plus ewentualnie zaswiadczenie, ze
      zlozylas wniosek na PA)

Co do zdjecia to najprosciej chyba zrobic je u jakiegos fotografa w Berlinie
      (przy okazji skladania wniosku na PA). On juz dokladnie bedzie wiedzial jakie to
      musi byc zdjecie gdy powiesz, ze to do PA. Zdjecie zrobi na miejscu.

ro-bert

PS
      Jak masz jeszcze inne pytania to chyba lepiej pisz na priv. bo tutaj... no sama
      widzisz sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka