Dodaj do ulubionych

Wracajac do Danii

IP: *.pl 28.06.02, 19:47
Wracajac do Danii, niestety nic nie moge powiedziec o
ewentualnej pracy. Przyjechalam tu z rodzina na
zaproszenie stony dunskiej (a raczej to moj maz nas
przywiozl) i na razie nie pracuje. Planuje od sierpnia
wziac sie za nauke jezyka i dopiero potem rozejrzec za
praca. A z innych spraw: pogoda tu raczej pod psem,
duzo pada i wieje, aczkolwiek czerwiec byl sliczny. Mi
osobiscie odpowiadaja male, CZYSTE i ZADBANE
miasteczka, gdzie wszedzie dojezdza sie rowerem PO
DROGACH ROWEROWYCH, nawet miedzy miastami. Dla
dzieciakow to raj - morze, hartuja sie w wilgotnej
pogodzie (od 0,5 roku nie choruja) i moga chlapac ile
chca, przy kazdym osiedlu boiska, w odleglosci 100 km
Somerlandy, tj osiadle wesole miasteczka dla malych i
duzych, bardzo rozwinieta siec ciekawych miejsc do
spedzenia wakacji i weekendow. Pozdrawiam Ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: mewag Re: Wracajac do Danii IP: *.pl 28.06.02, 19:57
      Sorry, zapomnialam, ktos pytal, czemu pisze z Polski.
      Jestem na wakacjach u rodziny, maz dojedzie pozniej,
      tu dni urlopowych jest nieco mniej niz w Polsce. Za to
      dlugie przerwy okoloswiateczne. A w Danii mieszkac
      bedziemy jeszcze 1,5 roku. Ciekawe w jakim nastroju
      posty bede slala pod koniec tego okresu. Pozdrawiam
      Ewa
    • Gość: sissi Re: Wracajac do Danii IP: *.rev.inyc.com 28.06.02, 20:00
      Bardzo zachecajace!!!!!!!! (nawet pogoda mnie nie odstrasza).
      Dla mnie po prostu bomba.
      A tak z ciekawosci, jesli mozna, to co to za zaproszenie ze strony dunskiej?
      Jakis kontrakt?
      • Gość: mewag Re: Wracajac do Danii IP: *.pl 28.06.02, 20:03
        Maz pracowal w Danfossie, dunskiej firmie, w Polsce,
        zaprosili go na 2letni kontrakt do macierzy. SUPER!!!
        • Gość: mewag Re: Wracajac do Danii IP: *.pl 28.06.02, 20:13
          Przypomnial mi sie duzy minus - drogo jak jasny gwint.
          Wg niedawnego artykulu w Wyborczej to obok GB
          najdrozszy kraj w Unii Europejskiej. Chetnie wierze.
          Duny jezdza do Niemiec po zakupy, szczegolnie mieso,
          wedliny, alkohol. Nize podpisana tez. Pzdr. Ewa
          • remix3 Re: Wracajac do Danii 28.06.02, 20:23
            Gość portalu: mewag napisał(a):

> Przypomnial mi sie duzy minus - drogo jak jasny gwint.
            > Wg niedawnego artykulu w Wyborczej to obok GB
            > najdrozszy kraj w Unii Europejskiej. Chetnie wierze.
            > Duny jezdza do Niemiec po zakupy, szczegolnie mieso,
            > wedliny, alkohol. Nize podpisana tez. Pzdr. Ewa

E tam drogo,tanio i tylko 50 % podatek od wynagrodzenia.na mieszkanie wydasz
            wiecej jak pol miesiecznej pensji.a reszta to starczy na wszystko inne smile)
            • topiel Re: Wracajac do Danii 28.06.02, 21:48
              a ile dni urlopu maja dunczycy ?
              • Gość: mewag Re: Wracajac do Danii IP: *.pl 28.06.02, 22:04
                Wydaje mi sie, ze 26 dni (moze 24), ale trzeba wliczyc
                soboty jak w niegdys w Polsce.
                • Gość: selma Re: Wracajac do Danii-praca IP: *.ppp.get2net.dk 28.06.02, 23:04
                  trzeba jeszcze zaznaczyc ze praca tutaj to wielki przywilej i nawet sprzataczka
                  chodzi dumna jak paw ze ma prace ,i bardzo o nia dba.lepiej nie
                  chorowac ,trzeba byc ciagle usmiechnietym i znac slynna dunska ironie(durne
                  przygadywanki) oraz jantelov(prawo rownosci).dla wielu Polakow jest to nie do
                  przelkniecia- ja jakos daje rade ale ledwo ,ledwo ciagne.
                  • Gość: a. Re: Wracajac do Danii-praca IP: *.tele2.pl 28.06.02, 23:34
                    jaka "slynna ironia"i co to jest jantelov?moglabys cos wiecej napisac?i
                    dlaczego piszesz ze juz ledwo ciagniesz?czy ci ludzie tam naprawde tak potrafia
                    wykonczyc czlowieka psychicznie?
                    • ereszke Re: Wracajac do Danii-praca 05.07.02, 10:57
                      jezeli mozna.....
                      oni nie wykanczaja psychicznie mowiac cos czy robiac cos nie tak ale dobijaja
                      tym ze nie okazuja zadnego zainteresowania - tak jakby czlowiek nie istnial...
                      • Gość: Michel Re: Wracajac do Danii IP: *.horsenskom.dk 05.07.02, 11:14
                        Pier....cie kolezanko bzdury i jesli ktos nie wie o co chodzi to i gotow
                        uwierzyc. Kto cie tu wykancza ?
                        Wy sami sie wykanczacie !!!!
                        • ereszke Re: Wracajac do Danii 05.07.02, 11:18
                          Gość portalu: Michel napisał(a):

> Pier....cie kolezanko bzdury i jesli ktos nie wie o co chodzi to i gotow
                          > uwierzyc. Kto cie tu wykancza ?
                          > Wy sami sie wykanczacie !!!!

Sluchaj moze ty masz szcescie ale jest wiele osob ktorym tu jest zle. Ja moze do
                          konca do nich nie naleze bo w pracy mam cudowna atmosfere i robie to o czym w
                          Polsce nie moglabym marzyc i po 20 latach pracy ale jednak nie odpowiada mi ich
                          mentalnosc i tyle. Sa zamknieci i powierzchowni. Ciesz sie ze nie cierpisz z tego
                          powodu.

• Gość: sissi Re: Wracajac do Danii-praca IP: *.rev.inyc.com 29.06.02, 00:36
                    Gość portalu: selma napisał(a):

> trzeba jeszcze zaznaczyc ze praca tutaj to wielki przywilej i nawet sprzataczka
                    >
                    > chodzi dumna jak paw ze ma prace ,i bardzo o nia dba.

Czy naprawde tak ciezko z praca w Dani. Duze jest tam bezrobocie?

Wszystko to bardzo ciekawe, naprawde.
                    • Gość: johnny Re: Wracajac do Danii-praca IP: *.client.attbi.com 29.06.02, 00:57
                      cala ta socjalistyczna Europa to jeden wielki syf
                  • remix3 Re: Wracajac do Danii-praca 29.06.02, 03:37

> trzeba jeszcze zaznaczyc ze praca tutaj to wielki przywilej i nawet sprzataczka
                    >
                    > chodzi dumna jak paw ze ma prace ,i bardzo o nia dba.lepiej nie
                    > chorowac ,trzeba byc ciagle usmiechnietym i znac slynna dunska ironie(durne
                    > przygadywanki) oraz jantelov(prawo rownosci).dla wielu Polakow jest to nie do
                    > przelkniecia- ja jakos daje rade ale ledwo ,ledwo ciagne.

Kobieto, ty piszesz jak z obozu koncentracyjnego.Kto ciebie tam trzyma ? kazda
                    twoja wypowiedz to narzekanie i meczarnia.Wez w koncu dupe w garsc i jedz do mamy
                    do Polski.Tam zobaczysz jak sie lekko zyje i pracuje.Masz w tej glowie pusto i
                    zal mi ciebie.Dobra rada: obudz sie i zobacz gdzie zyjesz i jak.i w koncu
                    przestan mielic jak katarynka.
                    • Gość: jot-23 Re: Wracajac do Danii-praca IP: *.dyn.optonline.net 29.06.02, 03:42
                      remix3 napisał(a):

> Kobieto, ty piszesz jak z obozu koncentracyjnego.Kto ciebie tam trzyma ? kazda
                      >
                      > twoja wypowiedz to narzekanie i meczarnia.Wez w koncu dupe w garsc i jedz do ma
                      > my
                      > do Polski.Tam zobaczysz jak sie lekko zyje i pracuje.Masz w tej glowie pusto i
                      > zal mi ciebie.Dobra rada: obudz sie i zobacz gdzie zyjesz i jak.i w koncu
                      > przestan mielic jak katarynka.

hehe, z dwojga : smiac sie czy plakac, wybieram smiech , bo przeciez
                      najabsurdalniejsze jest to ze sa tutaj ludzie ktorzy biora to na powaznie, no a
                      przynajmniej jako jakies wartosciowe, obieltywne informacje. tragedia. ide
                      poczytac narcyzmy taty i luizy ( na ten smiech trzeba troche sie powkurwiac, dla
                      rownowagi)
                      • Gość: Artur Re: do mewaga i innych IP: *.ppp1-1.had.worldonline.dk 29.06.02, 08:12
                        Humor humorem ale czasami jednak trzeba trzymac sie faktow.
                        Topiel pytal ile dni urolpu jest w Danii, a wiec:

185 godzin czyli 5 tygodni - tydzien pracy ma w Danii 37 godzin -

po przepracowanym roku pracy.

Zadnych sobot sie nie wlicza, mylisz kolego z wyplata bezrobocia.

Opinie selmy pozostawie bez komentarza, bo jej wszedzie bedzie zle powiem
                        tylko, ze sprzataczka w Danii ma prawo byc dumna, bo gdyby nie bylo sprzataczki
                        to dyrektor musialby kontor sprzatac sam a chcac miec czysta musi ja takze
                        szanowac.
                        Dodam tylko, ze sprzataczka dunska moze tez byc z tego powodu dumna, ze nie
                        jezdzi do Polski wykladac na Uniwersytecie aby dorobic pare groszy w
                        przeciwienstwie do tego co robia polscy profesorowie, ktorzy przyjezdzaja do
                        Skandynawii zbierac truskawki aby zarobic na urlop w Italii. hahaha
                        • ereszke Re: do mewaga i innych 05.07.02, 11:01
                          zgadzam sie w 99% procentach oprocz tego szacunku do pracy - zalezy co przez to
                          rozumiesz?? przeciez w danii im nizdze mam stanowisko tym bardziej na
                          wszystkich patrzysz z gory a najgorsze jest to ze ci na wysokich stanowiskach
                          to akceptuja hi hi hi - co mnie wkurza na maxa
                      • Gość: selma odp. IP: *.ppp.get2net.dk 29.06.02, 08:34
                        Polacy w Dani mowia o niej" to co nie udalo sie ruskim komunistom powiodlo sie
                        dunskim socjaldemokratom."nie narzekam tylko stwierdzam, ze mentalnosc
                        Dunczykow jest calkiem inna od polskiej i wielu Polakow ma z tym klopoty,mnie
                        to narazie tylko meczy ,ale jakos umiem sie z tym pogodzic. co do jantelow
                        poczytajcie w encyklopedi ,albo niech jakis madrala sie wypowie .
                        ja moge przytoczyc punkt:pamietaj ze nie jestes lepszy od innych .wielu Polakow
                        wrociloby chetnie do Polski szczegolnie ci z emigracji lat 80-tych, ale az tak
                        sie nie dorobili zeby to zrobic ,a inni sa zadluzeni.
                        • Gość: Obcy Do Selmy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 10:36

> Polacy w Dani mowia o niej" to co nie udalo sie ruskim komunistom powiodlo sie
                          > dunskim socjaldemokratom."nie narzekam tylko stwierdzam, ze mentalnosc
                          > Dunczykow jest calkiem inna od polskiej i wielu Polakow ma z tym klopoty,mnie
                          > to narazie tylko meczy ,ale jakos umiem sie z tym pogodzic. co do jantelow
                          > poczytajcie w encyklopedi ,albo niech jakis madrala sie wypowie .
                          > ja moge przytoczyc punkt:pamietaj ze nie jestes lepszy od innych .wielu Polakow
                          >
                          > wrociloby chetnie do Polski szczegolnie ci z emigracji lat 80-tych, ale az tak
                          > sie nie dorobili zeby to zrobic ,a inni sa zadluzeni.

Janteloven

Fĺ, om ens nĺgon, av alla böcker jag läste som tonĺring,
                          lärde mej mer om mej själv än Aksel Sandemoses
                          En flyktning krysser sitt spor.
                          Sandemose var dansk men skrev pĺ norska
                          om den danska smĺstaden Jante.

"Du er vokset op i andre kretser og vil aldri fatte ubřnnhřrligheten i
                          Janteloven. Du vil le av den og aldri skjřnne dens drepende trykk pĺ
                          arbeidergutten i Jante. Med de ti bud i Janteloven holder Jante Jante nede. Her
                          skal du fĺ hřre dem:

1. Du skal ikke tro at du er noe.
                          2. Du skal ikke tro att du er like sĺ meget som oss.
                          3. Du skal ikke tro at du er klokere enn oss.
                          4. Du skal ikke inbille dig at du er bedre enn oss.
                          5. Du skal ikke tro att du vet mere enn oss.
                          6. Du skal ikke tro att du er mere en oss.
                          7. Du skal ikke tro att du duger til noe.
                          8. Du skal ikke le av oss.
                          9. Du skal ikke tro at noen bryr sig om dig.
                          10. Du skal ikke tro at du kan lćre oss noe."

Selma,
                          dobrze jest na wakacjach w RP.
                          Porz tym co maja klopoty z norweskim, a propos Janteloven!
                          • Gość: selma do Obcego IP: *.ppp.get2net.dk 29.06.02, 11:28
                            czesc!!!
                            dzieki ,ja zrozumialam bo norweski nie rozni sie bardzo od dunskiego ,ale
                            watpie czy faceci typu" J- cos tam cos tam "i inne disco -relaxy pojeli o czym
                            piszesz.juz niedlugo przyjade do Wroclawia,,pewnie ze fajnie na wakacjach w RP
                            wierze hihi.a odwiedziles II LO?pozdrawiam serdecznie
                  • ereszke Re: Wracajac do Danii-praca 05.07.02, 10:56
                    ja bym sie w tym wzgledzie z toba nie zgodzila - wcale nie chodza dumni z tego
                    ze maja prace, po prostu ja maj i tyle - w polsce widzialam ludzi bardziej
                    szanujacych prace
                    a jæntelov - owszem dokucza :o)
              • ereszke Re: Wracajac do Danii 05.07.02, 10:54
                po pelnym roku pracy przysluguje 25 dni urlopu + 4 dni opiekuncze no i
                chorobowe ktore czesto bierze sie nawet jak ci nic nie dolega
          • Gość: abc Re: Wracajac do Danii IP: *.teleton.pl 29.06.02, 09:07
            Gość portalu: mewag napisał(a):

> Wg niedawnego artykulu w Wyborczej to obok GB
            > najdrozszy kraj w Unii Europejskiej.

Nie zgadzam sie - najdrozszy kraj Unii to Irlandia - wszystko drozsze niz w GB
            czy Danii, jedynie beznyna tania jak w Polsce smile
            • Gość: Artur Re: Wracajac do Danii IP: *.ppp1-4.had.worldonline.dk 29.06.02, 13:23
              Och selma jaka ty szelma !
              Dania cie przyjela, daje ci wyzywienie, zyjesz za darmo siedzac na socjalu a
              kraczesz na nia ja stara kaczka.
              Wracaj tam skad przyjechalas, nikt cie tu w Danii na sile nie trzyma.
              • remix3 Re: Wracajac do Danii 29.06.02, 18:12
                Gość portalu: Artur napisał(a):

> Och selma jaka ty szelma !
                > Dania cie przyjela, daje ci wyzywienie, zyjesz za darmo siedzac na socjalu a
                > kraczesz na nia ja stara kaczka.
                > Wracaj tam skad przyjechalas, nikt cie tu w Danii na sile nie trzyma.

Selma nie szelma tylko naiwniutka cipka.Nie na socjalu a pracuje-o czym kilka
                razy wspomniala.dania ja przyjela poprzez cos co bylo popularne w swoim
                czasie.Biedactwo jest zaciukane w malutkim miasteczku.Nie potrafi ocenic jak ma
                pamiec ma kurza.Juz zapomniala jak w Polsce miala.fanzoli glupoty o tych co chca
                wrocic-jej sie porypalo juz zupelnie w tej naiwniutkiej glowce.Pewno jej chlopa
                brak-tez o tym pisala.Ale w sumie to nieszkodliwa gaska i czasami sympatycznie
                cos powie.Ale jako zrodlo informacji konkretnej to = O
                • Gość: selma do roboty lenie!!! IP: *.ppp.get2net.dk 29.06.02, 18:55
                  pracuje na takich jak wy -zebyscie mogli sobie gratis w biblotece ,albo szkole
                  jezykowej plesc trzy po trzy na kompie.dzisiaj bistand(socjal) pobraliscie to
                  widze ze i humory przy piwku sie poprawily.swoje wiem i jak by bylo calkiem
                  zle, to bym dawno wyjechala- a co to kurna mania juz nawet ponarzekac sobie nie
                  wolno?!
                  • Gość: __jan Re: do roboty lenie!!! IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.02, 19:08

> pracuje na takich jak wy -zebyscie mogli sobie gratis w biblotece ,albo szkole
                    > jezykowej plesc trzy po trzy na kompie.dzisiaj bistand(socjal) pobraliscie to
                    > widze ze i humory przy piwku sie poprawily.swoje wiem i jak by bylo calkiem
                    > zle, to bym dawno wyjechala- a co to kurna mania juz nawet ponarzekac sobie nie
                    >
                    > wolno?!

nie wiem czy zauwazylas, ze zyjemy prawie - wszyscy w wolnej Europie i kazdy
                    moze robic to co chce, ze jeden chodzi do pracy a inny nie to jego sprawa nie
                    twoja, bo gdybys miala tyle co masz teraz za siedzenie w domu, tez bys siedziala,
                    tak wiec badz troche bardziej tolerancyjna, to jest w ogole jakies dziwne tutaj
                    na tym forum i chyba tylko wsrod polakow, jeden na drugiego albo na zydow,
                    szwabow, czarnych, na kobiety na facetow, co sie tu w ogole dzieje!!!

moze inni maja racje moze nie, ale czegos ci brak a napewno braku taktu,
                    tolerancji i wyrozumialosci, wydaje mi sie lepiej mniej pisac ale
                    konkretnie,chyba tego nie musze ci mowic, bo napewne nie masz 15-tu lat...

• remix3 Re: do roboty lenie!!! 29.06.02, 19:23

> pracuje na takich jak wy -zebyscie mogli sobie gratis w biblotece ,albo szkole
                    > jezykowej plesc trzy po trzy na kompie.dzisiaj bistand(socjal) pobraliscie to
                    > widze ze i humory przy piwku sie poprawily.swoje wiem i jak by bylo calkiem
                    > zle, to bym dawno wyjechala- a co to kurna mania juz nawet ponarzekac sobie nie
                    >
                    > wolno?!

Oj panienka wyszla z nerwow.Ale malutka nie miej zludzen,ty na nikogo nie
                    pracujesz. Osmieszasz sie z twoimi glupotami .Przylaczasz sie do tych
                    prymitywow ,ktorzy to uwazaja,ze na kogos pracuja.A ponarzekac mozesz,jak
                    zwykle.to jeden z twoich stalych tematow.I bierz to lzej.Zyjesz we wspanialym
                    kraju ,kazdy kto pisze cos zlosliwego ,zazdrosci ci sukcesow.madrosci i
                    spostrzegawczosci.Jestes nieocenionym zrodlem konkretnej i rzeczowej
                    ibformacj.Pozdrawiam
                    • _dorota Re: do roboty lenie!!! 29.06.02, 19:34
                      dobra remix3, a teraz daj nam info jak to tam jest w Hiszpanii. Dosyc wozenia
                      sie na cudzej dupie czy tez dupach. Fakty, prosze. Gdzie ta knajpa bo chce ci
                      zrobic nalot?
                      • remix3 Re: do roboty lenie!!! 29.06.02, 19:44
                        _dorota napisał(a):

> dobra remix3, a teraz daj nam info jak to tam jest w Hiszpanii. Dosyc wozenia
                        > sie na cudzej dupie czy tez dupach. Fakty, prosze. Gdzie ta knajpa bo chce ci
                        > zrobic nalot?

??????? knajpa? Hiszpania ?
                        • _dorota Re: do roboty lenie!!! 29.06.02, 19:55
                          amnezji dostales, oborowy/walek/jajecznica1/don/don2 i kilka innych. Upal ci
                          pop..l w glowie? Przstan chlac.
                          • Gość: selma Re: do roboty lenie!!! IP: *.ppp.get2net.dk 29.06.02, 20:27
                            to nie don dorotko -tego mozna byc pewnym ,niestety nie ten poziom.
                            • Gość: Artur Re: do roboty lenie!!! IP: *.horsens.dk 01.07.02, 11:23
                              dla uzupelnienia mojej "rzeczowej informacji" odnosnie urlopow w Danii:
                              a wiec - 185 godzin plus 22,2 godziny dodatkowo na takie sobie rozne sprawy
                              (np. na wolne dni w dlugie weekendy lub tydzien urlopu na wielkanoc), w sumie
                              207,2 godziny. Czyli ponad 5,5 tygodnia urlopu na rok.
          • Gość: wera Re: Wracajac do Danii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.07.02, 12:28
            odnosnie tych cen w Danii to chcialem zaznaczyc ze wsrod panst skandynawskich
            Norwegia jest najdrozsza, nastepnie Szwecja i na koncu Dania - wiec w Dani jest
            najtaniej
            (od 5 lat podrozuje po Europie)
    • Gość: wincenty Re: Wracajac do Danii IP: BEBRSPDC* / 194.78.137.* 01.07.02, 13:22
      Mam pytanko dotyczacego tego waszego pobytu. Piszesz , ze Twojego meza
      zaprosiła firma Danfoss a szukac pracy bedzie jak sie nauczy jezyka i ze
      jestescie tam na 2 lata. Jezeli mozana to chcialbym sie dowiedziec czegos
      wiecej na temat takiego pobytu. Ja ze wzgledu na znajomosc dunskiego i prace
      jako tlumacz tego jezyka mam kilka firm , ktore moglyby mnie "zaprosic" ale na
      tej podstawie nie dostalbym ani pozwolenia na prace w Dk ani pozwolenia na
      pobyt. Za wszelkie info bede zobowiazany. Najlepiej na priva:
      wiking17@poczta.onet.pl. Pozdrawiam. Wincenty
      • topiel Re: Wracajac do Danii 02.07.02, 08:39
        Obawiam sie, ze Dunczycy nie potrzebuja tlumaczy. Najlepiej zapytaj w dunskiej
        ambasadzie w W-wie. Danfos zwalnia w Danii a wiec watpliwe, zeby przyjmowal z
        Polski.
    • Gość: Realista Re: Wracajac do Danii, do muzulmanow... IP: *.muma.stlu.chcgil24.dsl.att.net 02.07.02, 18:51
      Ostatnio wyczytalem (nie pamietam zrodla), ze mieszka tam juz prawie 20%
      muzulmanow.
      Bardzo liberalna polityka azylowa Danii sprawila, iz panstwo to powoli zamienia
      sie w Kurdystan.
      A ze muzulmanie nie stronia od milosci a Dunczycy cenia sobie bardziej wygody
      niz rodzine, jest tylko kwestia czasu, kiedy Dania stanie sie republika
      arabska...
      Pewnie zacznie sie od nadmorskich plaz gdzie zaczna sie kotlowac w imie boga...
      • jot-23 Re: Wracajac do Danii, do muzulmanow... 02.07.02, 18:59
        Gość portalu: Realista napisał(a):

> Ostatnio wyczytalem (nie pamietam zrodla), ze mieszka tam juz prawie 20%
        > muzulmanow.

z ciebie to taki "realista" jak z koziej dupy tromba (przez duze M)
        • Gość: Realista Re: Wracajac do Danii, do muzulmanow... IP: *.muma.stlu.chcgil24.dsl.att.net 02.07.02, 19:03
          jot-23 napisał(a):

> Gość portalu: Realista napisał(a):
          >
          > > Ostatnio wyczytalem (nie pamietam zrodla), ze mieszka tam juz prawie 20%
          > > muzulmanow.
          >
          > z ciebie to taki "realista" jak z koziej dupy tromba (przez duze M)

A to dlaczego?
          • jot-23 Re: Wracajac do Danii, do muzulmanow... 02.07.02, 19:05
            Gość portalu: Realista napisał(a):

> jot-23 napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Realista napisał(a):
            > >
            > > > Ostatnio wyczytalem (nie pamietam zrodla), ze mieszka tam juz prawie
            > 20%
            > > > muzulmanow.
            > >
            > > z ciebie to taki "realista" jak z koziej dupy tromba (przez duze M)
            >
            > A to dlaczego?

poszukaj informacji na sieci, liczba muzulmanow w danii wacha sie od 1-go do 3,5 %
            • Gość: Realista Re: Wracajac do Danii, do muzulmanow... IP: *.muma.stlu.chcgil24.dsl.att.net 02.07.02, 19:13
              jot-23 napisał(a):

> Gość portalu: Realista napisał(a):
              >
              > > jot-23 napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: Realista napisał(a):

> > >
              > > > > Ostatnio wyczytalem (nie pamietam zrodla), ze mieszka tam juz pr
              > awie
              > > 20%
              > > > > muzulmanow.
              > > >
              > > > z ciebie to taki "realista" jak z koziej dupy tromba (przez duze M)
              > >
              > > A to dlaczego?
              >
              > poszukaj informacji na sieci, liczba muzulmanow w danii wacha sie od 1-go do 3,
              > 5 %

Facet, czy ty jestes "brain-dead"? Statystyki?
      • Gość: Artur Re: Wracajac do Danii, do muzulmanow... IP: *.horsens.dk 04.07.02, 07:42
        Hej realista, zle czytales. W Danii oficjalnie jest okolo 50 tys. muzulmanow a
        wiec tylko 1% populacji.
        Drastyczniej wyglada to w innych krajach UE - Francja, Niemcy, Hiszpania,
        Anglia.
        Danie mozna ciagle zaliczac do etnicznie czystej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka