yadrall 07.05.05, 12:22 No,właśnie jak wyglada z zakupem tabletek antykoncepcyjnych w UK? Moze lepiej zaopatrzyc sie w nie w Polsce przed wyjazdem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
violus73 Re: Tabletki anty w UK 07.05.05, 12:27 tabletki antykoncepcyjne w UK sa za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
yadrall Re: Tabletki anty w UK 07.05.05, 12:30 To jzakiś zart,a moze dotyczy tyko wybranych osób? Jak to załatwić? Czy jezeli bire te leki w Polsce to moge dostać ich odpowiednik w UK czy dadzą mi coś co jest poprostu tanie? Odpowiedz Link Zgłoś
violus73 Re: Tabletki anty w UK 07.05.05, 12:40 nie to nie zart po prostu tabletki antykoncepcyjne w tym kraju sa za darmo, idziesz do lekarza, bada ci cisnienie i przepisuje recepte na tabletki, za ktore nie placisz w aptece. Nie wiem czy tutaj sa dokladnie te same tabletki jak w Polsce poniewaz ja nigdy w Polsce nie bralam tylko tutaj (od 10 lat), ale nie jest tak ze jakies tanie po prostu takie jakie chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
violus73 Re: Tabletki anty w UK 07.05.05, 12:41 a i zazwyczaj dostajesz zapas na 6 miesiecy (to moj przypadek) Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Tabletki anty w UK 07.05.05, 13:32 brałam w Polsce Microgynon i tutaj też dostaję (za darmo), na ok 6 miesięcy. Chociaż za każdym razem pielęgniarka próbuje mnie zniechęcić na rzecz DepoProvery (głównie chodzi o moje mogreny, ale strasznie mnie to wkurza) Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: Tabletki anty w UK 07.05.05, 13:46 Antykoncepcja jest za darmo (rowniez spirala Mirena, ktora w Polsce kosztuje 700zl), powiesz jakie bralas w Polsce i lekarz ci da odpowiednik. Odpowiedz Link Zgłoś
yadrall Re: Tabletki anty w UK 07.05.05, 15:25 Wieiie zadziwia mnie ten kraj... Czy po te tabletki anty wystarczy isć do takiego lekarza pierwszego kotaktu czy do jakiegoś specjalisty? A jak wygląda kwestia prezwrwatyw? (czasem są okolicznosci,ze tabletki nie działaja- np. stosowanie innych leków czy problemy z jelitami i wtedy trzeba sie zabezpieczyc dodatkowo). A co z np. reklamowanymi,ale b. drogimi w Polsce plasterkami antykoncepcyjnymi? Czy tez można o nie poprosic? Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: Tabletki anty w UK 07.05.05, 15:33 Mozna isc do GP albo Family Planning Clinic (poszukaj w Yellow Pages). Prezerwatywy tez dostaniesz za darmo. W zasadzie wiekszosc form antykoncepcji sa za darmo, lacznie z vasectomy czyli przecieciem nasieniowodow. Dokladnie w ramach NHS: Combined oral contraceptive pill Progestogen-only pill Injectable contraceptives Etonogestrel implant Combination transdermal contraceptive patch Levonorgestrel-releasing intra-uterine system Intra-uterine device (IUD) Female barrier methods - diaphragm or cap and spermicide, and female condoms Spermicides Male condoms Natural family planning or fertility awareness Male and female sterilization Emergency contraception - progestogen-only pill and IUD method Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: Tabletki anty w UK 07.05.05, 21:22 Ja dostawalam (tez Mycrogynon) w Health Clinic (przy szpitalu). Przy pierwszej wizycie dostaje sie na 3 miesiace. Jak tolerujesz ok - to przy nast. juz na pol roku. W tej samej klinice prezerwatywy. (Tez za darmo) Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: Tabletki anty w UK 08.05.05, 00:58 Plasterki akurat trzeba sobie wykupic na recepte od Gp za jakies 6-7 funtow. Odpowiedz Link Zgłoś