Dodaj do ulubionych

Tabletki anty w UK

07.05.05, 12:22
No,właśnie jak wyglada z zakupem tabletek antykoncepcyjnych w UK? Moze lepiej
zaopatrzyc sie w nie w Polsce przed wyjazdem?
Obserwuj wątek
    • violus73 Re: Tabletki anty w UK 07.05.05, 12:27
      tabletki antykoncepcyjne w UK sa za darmo
      • yadrall Re: Tabletki anty w UK 07.05.05, 12:30
        To jzakiś zart,a moze dotyczy tyko wybranych osób? Jak to załatwić? Czy jezeli
        bire te leki w Polsce to moge dostać ich odpowiednik w UK czy dadzą mi coś co
        jest poprostu tanie?
        • violus73 Re: Tabletki anty w UK 07.05.05, 12:40
          nie to nie zartsmile po prostu tabletki antykoncepcyjne w tym kraju sa za darmo,
          idziesz do lekarza, bada ci cisnienie i przepisuje recepte na tabletki, za ktore
          nie placisz w aptece. Nie wiem czy tutaj sa dokladnie te same tabletki jak w
          Polsce poniewaz ja nigdy w Polsce nie bralam tylko tutaj (od 10 lat), ale nie
          jest tak ze jakies tanie po prostu takie jakie chcesz.
          • violus73 Re: Tabletki anty w UK 07.05.05, 12:41
            a i zazwyczaj dostajesz zapas na 6 miesiecy (to moj przypadek)
            • jagienkaa Re: Tabletki anty w UK 07.05.05, 13:32
              brałam w Polsce Microgynon i tutaj też dostaję (za darmo), na ok 6 miesięcy.
              Chociaż za każdym razem pielęgniarka próbuje mnie zniechęcić na rzecz
              DepoProvery (głównie chodzi o moje mogreny, ale strasznie mnie to wkurza)
    • basiak6 Re: Tabletki anty w UK 07.05.05, 13:46
      Antykoncepcja jest za darmo (rowniez spirala Mirena, ktora w Polsce kosztuje
      700zl), powiesz jakie bralas w Polsce i lekarz ci da odpowiednik.
      • yadrall Re: Tabletki anty w UK 07.05.05, 15:25
        Wieiie zadziwia mnie ten kraj... Czy po te tabletki anty wystarczy isć do
        takiego lekarza pierwszego kotaktu czy do jakiegoś specjalisty? A jak wygląda
        kwestia prezwrwatyw? (czasem są okolicznosci,ze tabletki nie działaja- np.
        stosowanie innych leków czy problemy z jelitami i wtedy trzeba sie zabezpieczyc
        dodatkowo). A co z np. reklamowanymi,ale b. drogimi w Polsce plasterkami
        antykoncepcyjnymi? Czy tez można o nie poprosic?
        • ewunia_uk Re: Tabletki anty w UK 07.05.05, 15:33
          Mozna isc do GP albo Family Planning Clinic (poszukaj w Yellow Pages).
          Prezerwatywy tez dostaniesz za darmo. W zasadzie wiekszosc form antykoncepcji
          sa za darmo, lacznie z vasectomy czyli przecieciem nasieniowodow. Dokladnie w
          ramach NHS:
          Combined oral contraceptive pill
          Progestogen-only pill
          Injectable contraceptives
          Etonogestrel implant
          Combination transdermal contraceptive patch
          Levonorgestrel-releasing intra-uterine system
          Intra-uterine device (IUD)
          Female barrier methods - diaphragm or cap and spermicide, and female condoms
          Spermicides
          Male condoms
          Natural family planning or fertility awareness
          Male and female sterilization
          Emergency contraception - progestogen-only pill and IUD method
    • vase Re: Tabletki anty w UK 07.05.05, 21:22
      Ja dostawalam (tez Mycrogynon) w Health Clinic (przy szpitalu). Przy pierwszej
      wizycie dostaje sie na 3 miesiace. Jak tolerujesz ok - to przy nast. juz na pol
      roku. W tej samej klinice prezerwatywy. (Tez za darmo)
      • mrufkaa Re: Tabletki anty w UK 08.05.05, 00:58
        Plasterki akurat trzeba sobie wykupic na recepte od Gp za jakies 6-7 funtow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka