IP: 213.251.156.* 24.09.01, 02:16
I gowno. We Francji sie z mnie smieja. Kuchnia, nikt nas juz powaznie nie
potraktuje, z takimi kolezkami w parlamencie. Unia W juz pewnie nie istnieje .
Unia Pracy daje, przepraszam, dupy.
Jak mawial Kantor, nigdy juz tam nie powroce.
uklony
Obserwuj wątek
    • Gość: nostromo Re: zaloba IP: 10.25.1.* / 165.21.83.* 24.09.01, 07:16

> Jak mawial Kantor, nigdy juz tam nie powroce.

przepraszam, a przedtem bylo po co?
      komuna ZAWSZE gora, czy jawnie czy ukradkiem - nostromo
    • Gość: Walek Re: zaloba IP: 213.98.114.* 24.09.01, 23:29
      Gość portalu: zielka napisał(a):

> I gowno. We Francji sie z mnie smieja. Kuchnia, nikt nas juz powaznie nie
      > potraktuje, z takimi kolezkami w parlamencie. Unia W juz pewnie nie istnieje .
      > Unia Pracy daje, przepraszam, dupy.
      > Jak mawial Kantor, nigdy juz tam nie powroce.
      > uklony

We francji sie smieja -z czego? z kogo ? Po francusku.!Nie tragizuj zabojady maja
      to gdzies,99,9 % nawet nie wie o wyborach w Polsce
      .
      • Gość: zielka Re: zaloba IP: 213.251.156.* 25.09.01, 00:47
        Ba, nieprawda. Dzis wracam do pracy i wszyscy o gulagach zaczeli mi opowiadac,
        Le Figaro pokazywac, z Samoobrony sobie nie bez powodu zartowac. Smutny to
        dzien byl i dlugi. ALe faktycznie niewiele to zmienia. HA, pamietam jak rok
        temu dawalam w Liberation oglosznie: wymienie narodowosc polska na zbior plyt
        Davisa...I faktycznie, nie bylo co dramatyzowac. Co mnie jeno smuci, to fakt,
        ze juz nikt nie ma obrazu Polski jako fajnego kraju , gdzie na koniach atakuje
        sie czolgi.
      • Gość: Prokop Re: zaloba IP: 195.198.208.* 25.09.01, 12:29
        Ale obciach nie urażając nikogo, zasłużyliście sobie na to,
        byli cwaniacy złodzieje cytuję opinie prasy a teraz,
        sami wybraliście i na nikogo nie możecie zwalić.
        Polska rzeczywistość.
    • Gość: gadula Re: zaloba IP: *.ym1.on.wave.home.com 25.09.01, 17:39
      A we Francji, kto rządzi? Chyba socjaliści, co?
      Tak poza tym to nie wystarczy głosić hasła prawicowe, aby mięć poparcie wśród
      ludzi.
      Przede wszystkim musi być kapitał w oparciu, którego można stworzyć jakąś tam
      alternatywę. Obecny układ polityczny w Polsce jest chyba odzwierciedleniem
      proporcji kapitału i państwowego sektora plus świadomość ludzi, ze kiedyś było
      biednie, ale nikt nie musiał się martwic o prace.
      • Gość: zielka Re: zaloba IP: 213.251.156.* 26.09.01, 00:59
        Tak , kto rzadzi we Francji... CHirac to prawica, a lewicowosc Jospina jest,
        powiedzmy sobie, umiarkowana. Ale nie w tym rzecz, bo ja jestem radykalnie na
        lewo - tutaj glosuje na ..., no innym razem. Ale w Polsce jest lewica bylych
        ubekow, zenada. Wybaczcie sceptycyzm, ale nie jest to za wesole. Jedyna w miare
        przyzwoita Unia Pracy zsojuszowala sie z kolegami SLD, i odtad nie ma dokladnie
        zadnego przedstawiciela tego co sie we Francji rozumie przez lewice. Zeby
        uwidocznic roznice: Trocki i Stalin - oboje na "lewo", a jednak to nie to samo.
        No i ja po stronie rewizjonistow staje. Jak mawil JL Godard : Le passé n'est
        même pas passé...
        uklony
        • gadula Re: zaloba 26.09.01, 01:59
          czy wiesz jak na nas patrzą z zachodu? jak na komunistów.
          tymczasem my patrzymy na polskich socjalistów jak na ubeków.
          pora zapomnieć o ubekach i temu podobnych.

amerykanom nie przeszkadza przeszlosc rosji w robieniu biznesu z nimi.

• Gość: nostromo pierdola IP: 10.25.1.* / 165.21.83.* 26.09.01, 07:52
            jestes a nie gadula

ale skoro chcesz zapominac o
            ubeckiej
            stalinowskiej
            gomulkowskiej
            cyrankiewiczowskiej
            jaroszewiczowskiej
            gierkowskiej
            jaruzelskiej
            morderczej
            przeszlosci polskich komunistow

to se zapominaj - glupota nie jest karalna
            jest tylko i wylacznie glupia

zielka:
            widac, ze jestes na lewo
            bo czytasz libe
            ale to jest ok
            bo wlasnie francuski socjalizm
            w latach '80 udowodnil mi
            ze nie wszystkie czerwone sztandary
            maja odor krwi

pozdrawiam - nostromo
            • Gość: Doki Re: pierdola IP: *.unknown.uunet.be 26.09.01, 08:53
              Krwi moze nie, ale przyzwoitosc nie pozwala byc
              lewicowcem, czyli zlodziejem. Marksowy poglad o
              stosunku do srodkow produkcji nie jest jeszcze
              nieaktualny. A CALA lewica, i krwawa, i nie, ma do nich
              stosunek zlodziejski.
            • Gość: gadula Re: pierdola IP: *.ym1.on.wave.home.com 26.09.01, 11:08
              Gość portalu: nostromo napisał(a):

> jestes a nie gadula
              >
              > ale skoro chcesz zapominac o
              > ubeckiej
              > stalinowskiej
              > gomulkowskiej
              > cyrankiewiczowskiej
              > jaroszewiczowskiej
              > gierkowskiej
              > jaruzelskiej
              > morderczej
              > przeszlosci polskich komunistow

...ubecy, stalinowcy - ile ci ludzie dzisiaj maja lat?
              Co do reszty to są to tacy sami socjaliści jak we Francji czy w Kanadzie.
              Tu w Kanadzie przy takim zlepku narodowości, jaki mamy cos takiego jak
              odpowiedzialność zbiorowa prawie nie istnieje, dlatego socjaliści nie przebierają
              w propagandzie jak i w swej polityce, którą uprawiają kosztem na przykład dzieci.
              Według mnie są oni bardziej agresywni i niebezpieczni aniżeli obecni socjaliści
              ze wschodu.
              Dlatego jest to dla mnie śmieszne jak słyszę, ze Francuzi czy Kanadyjczycy śmieją
              się z Polaków - to samo g....o tylko zawinięte w innym papierku.
              • Gość: nostromo Re: pierdola IP: 10.25.1.* / 165.21.83.* 27.09.01, 04:22
                czy sugerujesz ze komuna w polsce byla
                tak dawno, ze juz jej nastarsi gorale nie pamietaja?

nie widze powodu dla ktorego wiek mialby
                zwalniac
                WSZYSTKICH komunistow
                a nie tylko esbekow i stalinowcow
                od smrodu w ktorym sie unurzali
                i ktory sami tworzyli
                a co do socjalizmu i porownywania go z francuskim lub kanadyjskim
                to sie zastanow gadulo, czy to w ogole ma sens

nostromo
                • Gość: zielka koniecznosc istnienia lewicy IP: *.abo.wanadoo.fr 27.09.01, 17:54
                  Nostromo, masz racje, jestem na lewo. I to nie tylko dlatego, ze czytam libe.
                  Swoja droga, roznica miedzy libe i figaro we francji jest wzruszajaca. Ostatnio
                  czytam w tym drugim art o jakiejs knajpie , w osmej, jak przypuszczam,
                  dzielnicy, i koledzy byli w stanie napisac: nie spotkacie tutaj waszej
                  dozorczyni. Ha. nie sposob nie wybrac liberacji we francuskiej konfiguracji
                  dziennkow. Chyba, ze Humanite?... no, nie jeszcze.
                  Ale wracajac do polskiej lewicy. Znowu, jestem za, ale po stronie UP raczej.
                  Kolega mowil, kolega bedacy bylym dzialaczem PCommuniste, ze on rozumie, ze
                  ludzie bogaci moga byc na prawo. Ale najwieksza zenada to prawicujacy
                  kloszardzi. Masochizm, nic innego. Dobra, nie o tym chcialam. Rzecz w
                  szczegole niewielkim - nie pojmuje doprawdy, jak SLD moze popierac wszystkie
                  procesy prywatyzacyjne, dziwne reformy, moj boze, sluzby zdrowia chocby. The
                  answer is: Polska jest jedynym krajem na swiecie, gdzie syndykaty sie
                  identyfikuja z prawica (vide Solidarnosc). I to mnie perturbuje w znacznej
                  mierze, tedy wybaczcie dezynwolture ocen, ale stacilam wszyskie narzedzia
                  ktorymi by bylo mozna mierzyc (oceniac) sytuacje w tym kraju. przeto klaniam
                  sie d'une façon au moins confuse...
                  • Gość: nostromo nikt tego nie rozumie IP: 10.25.1.* / 165.21.83.* 28.09.01, 05:04
                    o ile sie wlasnie ocenia procesy polityczne
                    w polsce za pomoca tych samych kryteriow jakimi sie ocenia
                    lewice i prawice w krajach gdzie lewo jest po lewej
                    a prawo z drugiej strony

komunizm czy socjalizm peerlelowski
                    nie byl niczym takim
                    byl zahapaniem wszystiego
                    i za wszelka cene
                    przez garstke ludzi
                    ktorzy nazwali sie lewica
                    w czasie gdy "wulgarny kapitalizm panstwowy"
                    pasowal by o wiele lepiej

"prawica" posolidarnosciowa byla
                    tak bardzo na lewo jak tylko umiala

a w po - komunistycznej polsce
                    i tak najbardziej do glosu doszla
                    prywata i szarpanie miesa na sztuki
                    az zablysly te kosci...

nie przejmuj sie
                    mozesz nawet czytac humanite
                    smile
                    choc z tamtad niedaleko juz do france soir

dans l'esperance qu'un jour tout ca va etre beacoup plus claire - nostromo
                    • Gość: gadula Re: nikt tego nie rozumie IP: *.ym1.on.wave.home.com 28.09.01, 06:32
                      Komuna to przeszłość.
                      Z tego, co widzę to obecni socjaliści w Polsce maja bardo podobne podejście do
                      władzy jak ci na zachodzie. Przypomnij sobie ostatnia wizytę Busha w Europie.
                      Tylko Polacy poparli jego starania w kwestiach militarnych - jednak jest tam
                      zdrowy rozsadek i jeżeli trzeba to potrafią znaleźć kompromis.

To, co mi się podoba na północy to jest to, ze tu żyje się przyszłością a nie
                      przyszłością co nie znaczy, ze tu wszyscy ignorują przeszłość.
                      Czy nie uważasz, ze myślenie o przyszłości ma bardziej konstruktywny wpływ na
                      ludzi aniżeli myślenie o przeszłości?
                    • Gość: Doki Re: nikt tego nie rozumie IP: *.turboline.skynet.be 28.09.01, 07:17
                      Ja na pewno nie zrozumiem jak ktokolwiek, zwlaszcza tam, gdzie biedy nie widac,
                      moze bez nijakiego przymusu glosowac na ideologie propagujaca zorganizowana
                      kradziez. Mam przyklad tu niedaleko: zblizajaca sie upadlosc Sabeny. Wyobrazcie
                      sobie, ze zwiazki zawodowe nie chca sie pogodzic z faktem, ze pracownicy wyleca
                      na bruk tylko z tym, co im prawo gwarantuje. MUSI byc cos extra, ich zdaniem.
                      Niestety, sprawy zaszly tak daleko, ze zamiast pogonic ich policja po pasie
                      startowym (za terroryzm wobec pasazerow, dyrekcji, platnikow podatkow),
                      rozmawia sie z nimi.
                      I ja czytalem kiedys, ze kto za mlodu nie byl lewicowcem, ten na starosc bedzie
                      lajdakiem. Niestety, dzis wiem, ze to nieprawdziwy banal. Za mlodu wolno
                      wszystko, ale ktos, kto uzyskuje pelnoletniosc, powinien juz przejrzec na oczy.
                      Przejrzyj i Ty, zielka.
    • Gość: Jo Re: zaloba IP: *.018.popsite.net 27.09.01, 05:38
    • Gość: zielka No, faktycznie, moze nie zaloba... IP: *.abo.wanadoo.fr 28.09.01, 19:33
      Doki: ogladales za mlodu alternaTV Roberta Tiekielego, co? Bo on taki hasla
      promowal, typu kto nie byl hipisem, czy punkiem czy rasta w wieku wczesnym, ten
      na starosc bedzie swinia... to byly czasy, ha! Nie jestem tutaj zeby tlumaczyc
      sie z moich lewicowych pogladow. Nie przejrze (-ze?) na oczy, moj drogi, mam
      taki wesoly zawod, gdzie glownym wysilkiem wymaganym jest, hm, refleksja. I
      przeto jakos juz sie sobie nauczylam ufac w kwestii pogladow dotyczacych
      kontrukscji spolecznych. A geneza tego postu to po prostu smutek z powodu
      wynikow wyborow. Skomlenie o empatie.

Nostromo... non, c'est pas vrai que l'Huma est proche de France soir, mais ce
      deuxieme est en effet assez pitoyable... mais , apparament, avant hier j'ai lu
      l?-bas un interview avec Woody Allen, et j'ai appris qu'il est devenu con, il
      commence ? aimer W.Bush. bon, ceci dit que je reste avec la libe. T'es en
      france, by the way?
      • Gość: nostromo desole... IP: 10.25.1.* / 165.21.83.* 02.10.01, 05:16
        ...de ne pas te repondre plus tot
        si tu veux tu peux m'ecrire a szampon@yahoo.com
        cheers
        nostromo

• Gość: gadula Re: No, faktycznie, moze nie zaloba... IP: *.ym1.on.wave.home.com 02.10.01, 15:52
        Comment le défi vous dire quelque chose
        aiment cela au sujet de Sleeper!
        ...korzystajac z serwisu Altavisty.
        smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka