Gość: Sromek Re: SPAMERZY WON IP: *.sympatico.ca 08.03.03, 21:47 ? Kanada-emigracja adres: *.visp.energis.pl Gos´c´: ka 03-03-2003 15:52 odpowiedz na list odpowiedz cytuja˛c Witam wszystkich serdecznie, Jestem na tym forum pierwszy raz i widze˛, z˙e jest tu duz˙o ludzi mieszkaja˛cych poza Polska˛. W zwia˛zku z tym mam pytanie: Czy ktos´ z Was zna sposób, aby legalnie wyemigrowac´ do Kanady? Oboje jestes´my m?odzi, ja jestem dopiero co po studiach, a ma˛z˙ ma ukon´czona˛ szko?e pomatyralna˛ i 10 lat prowadzi swoja˛ firme˛, ale juz˙ mu sie˛ znudzi?o. Coraz wyraz´niej niestety widac´, z˙e nie ma szans, aby w Pol;sce by?o lepiej, a z˙ycie ma sie˛ tylko jedno... Zatem, jes´li znacie jakies´ drogi, be˛de˛ bardzo wdzie˛czna... Pozdrawiam ? Re: Kanada-emigracja adres: *.sympatico.ca Gos´c´: Marcus 03-03-2003 15:57 odpowiedz na list odpowiedz cytuja˛c Temat byl j? Kanada-emigracja adres: *.visp.energis.pl Gos´c´: ka 03-03-2003 15:52 odpowiedz na list odpowiedz cytuja˛c Witam wszystkich serdecznie, Jestem na tym forum pierwszy raz i widze˛, z˙e jest tu duz˙o ludzi mieszkaja˛cych poza Polska˛. W zwia˛zku z tym mam pytanie: Czy ktos´ z Was zna sposób, aby legalnie wyemigrowac´ do Kanady? Oboje jestes´my m?odzi, ja jestem dopiero co po studiach, a ma˛z˙ ma ukon´czona˛ szko?e pomatyralna˛ i 10 lat prowadzi swoja˛ firme˛, ale juz˙ mu sie˛ znudzi?o. Coraz wyraz´niej niestety widac´, z˙e nie ma szans, aby w Pol;sce by?o lepiej, a z˙ycie ma sie˛ tylko jedno... Zatem, jes´li znacie jakies´ drogi, be˛de˛ bardzo wdzie˛czna... Pozdrawiam ? Re: Kanada-emigracja adres: *.sympatico.ca Gos´c´: Marcus 03-03-2003 15:57 odpowiedz na list odpowiedz cytuja˛c Temat byl juz wielokrotnie omawiany na forum,najlepsze informacje dostaniesz w ambasadzie kanadyjskiej mozesz sprawdzic napewno maja strone internetowa poswiecona emigracji,zycze szczescia. ? Re: Kanada-emigracja ertes 03-03-2003 17:21 odpowiedz na list odpowiedz cytuja˛c Szanse: 0 Sorry. ? Re: Kanada-emigracja adres: *.sympatico.ca Gos´c´: troll 03-03-2003 17:35 odpowiedz na list odpowiedz cytuja˛c ertes napisa?: ) ) Szanse: 0 ) Sorry. Nieprawda, spotkalem kilka osob, ktore w ostatnich kilku latach zalapaly sie w kategorii "Skilled Immigrants". Jest to na pewno trudne, warunki, kasa, (~CAD 15,000 na dwie osoby), etc., ale ... kto ryzykuje ten w Polsce nie siedzi. Problem polega na tym, ze kolejka w tej kategorii jest teraz w konsulacie w Polsce tak duza, ze ponoc zajmuje 2 lata, zanim ktos w ogole spojrzy na papiery. To jest wiadomosc nie sprawdzona - moze trwa dluzej, moze krocej. Badz pesymistka, nigdy nie bedziesz rozczarowana. ? Re: Kanada-emigracja adres: *.broadcom.com Gos´c´: Tomek 03-03-2003 19:50 odpowiedz na list odpowiedz cytuja˛c Z calym szacunkiem ale szanse ta pani ma rowne 0. Rzuc okiem na strone gdzie mozna sobie zrobic test punktowy. Maz nie ma studiow wiec dostanie znikoma ilosc punktow. Pani owa wlasnie konczy studia czyli nie ma stazu pracy a wiec zero punktow. 75 to minimum. Nie ma sily. Przepisy sie zmienily w zeszlym roku (06/02). Jest duzo trudniej dostac wymagana ilosc punktow w porownaniu do tego co przed. ? Kanada-emigracja adres: *.visp.energis.pl Gos´c´: ka 03-03-2003 15:52 odpowiedz na list odpowiedz cytuja˛c Witam wszystkich serdecznie, Jestem na tym forum pierwszy raz i widze˛, z˙e jest tu duz˙o ludzi mieszkaja˛cych poza Polska˛. W zwia˛zku z tym mam pytanie: Czy ktos´ z Was zna sposób, aby legalnie wyemigrowac´ do Kanady? Oboje jestes´my m?odzi, ja jestem dopiero co po studiach, a ma˛z˙ ma ukon´czona˛ szko?e pomatyralna˛ i 10 lat prowadzi swoja˛ firme˛, ale juz˙ mu sie˛ znudzi?o. Coraz wyraz´niej niestety widac´, z˙e nie ma szans, aby w Pol;sce by?o lepiej, a z˙ycie ma sie˛ tylko jedno... Zatem, jes´li znacie jakies´ drogi, be˛de˛ bardzo wdzie˛czna... Pozdrawiam ? Re: Kanada-emigracja adres: *.sympatico.ca Gos´c´: Marcus 03-03-2003 15:57 odpowiedz na list odpowiedz cytuja˛c Temat byl juz wielokrotnie omawiany na forum,najlepsze informacje dostaniesz w ambasadzie kanadyjskiej mozesz sprawdzic napewno maja strone internetowa poswiecona emigracji,zycze szczescia. ? Re: Kanada-emigracja ertes 03-03-2003 17:21 odpowiedz na list odpowiedz cytuja˛c Szanse: 0 Sorry. ? Re: Kanada-emigracja adres: *.sympatico.ca Gos´c´: troll 03-03-2003 17:35 odpowiedz na list odpowiedz cytuja˛c ertes napisa?: ) ) Szanse: 0 ) Sorry. Nieprawda, spotkalem kilka osob, ktore w ostatnich kilku latach zalapaly sie w kategorii "Skilled Immigrants". Jest to na pewno trudne, warunki, kasa, (~CAD 15,000 na dwie osoby), etc., ale ... kto ryzykuje ten w Polsce nie siedzi. Problem polega na tym, ze kolejka w tej kategorii jest teraz w konsulacie w Polsce tak duza, ze ponoc zajmuje 2 lata, zanim ktos w ogole spojrzy na papiery. To jest wiadomosc nie sprawdzona - moze trwa dluzej, moze krocej. Badz pesymistka, nigdy nie bedziesz rozczarowana. ? Re: Kanada-emigracja adres: *.broadcom.com Gos´c´: Tomek 03-03-2003 19:50 odpowiedz na list odpowiedz cytuja˛c Z calym szacunkiem ale szanse ta pani ma rowne 0. Rzuc okiem na strone gdzie mozna sobie zrobic test punktowy. Maz nie ma studiow wiec dostanie znikoma ilosc punktow. Pani owa wlasnie konczy studia czyli nie ma stazu pracy a wiec zero punktow. 75 to minimum. Nie ma sily. Przepisy sie zmienily w zeszlym roku (06/02). Jest duzo trudniej dostac wymagana ilosc punktow w porownaniu do tego co przed. ? Kanada-emigracja adres: *.visp.energis.pl Gos´c´: ka 03-03-2003 15:52 odpowiedz na list odpowiedz cytuja˛c Witam wszystkich serdecznie, Jestem na tym forum pierwszy raz i widze˛, z˙e jest tu duz˙o ludzi mieszkaja˛cych poza Polska˛. W zwia˛zku z tym mam pytanie: Czy ktos´ z Was zna sposób, aby legalnie wyemigrowac´ do Kanady? Oboje jestes´my m?odzi, ja jestem dopiero co po studiach, a ma˛z˙ ma ukon´czona˛ szko?e pomatyralna˛ i 10 lat prowadzi swoja˛ firme˛, ale juz˙ mu sie˛ znudzi?o. Coraz wyraz´niej niestety widac´, z˙e nie ma szans, aby w Pol;sce by?o lepiej, a z˙ycie ma sie˛ tylko jedno... Zatem, jes´li znacie jakies´ drogi, be˛de˛ bardzo wdzie˛czna... Pozdrawiam ? Re: Kanada-emigracja adres: *.sympatico.ca Gos´c´: Marcus 03-03-2003 15:57 odpowiedz na list odpowiedz cytuja˛c Temat byl juz wielokrotnie omawiany na forum,najlepsze informacje dostaniesz w ambasadzie kanadyjskiej mozesz sprawdzic napewno maja strone internetowa poswiecona emigracji,zycze szczescia. ? Re: Kanada-emigracja ertes 03-03-2003 17:21 odpowiedz na list odpowiedz cytuja˛c Szanse: 0 Sorry. ? Re: Kanada-emigracja adres: *.sympatico.ca Gos´c´: troll 03-03-2003 17:35 odpowiedz na l Odpowiedz Link Zgłoś