spartan4 14.03.03, 17:46 Ja mam odlozone po 12 latach w Kanadzie 80 000$ .Zylem normalnie nie ograniczajac sie zbytnio. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: damian Re: Jakie sa Wasze oszczednosci ? IP: *.103.hostpool.rsmi.com 14.03.03, 19:22 spartan4 napisał: > Ja mam odlozone po 12 latach w Kanadzie 80 000$ .Zylem normalnie nie ograniczaj > ac sie zbytnio. przykro mi ze tak malo masz. zmarnowales swoje zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjjj Re: Jakie sa Wasze oszczednosci ? IP: 207.245.124.* 14.03.03, 19:26 > przykro mi ze tak malo masz. zmarnowales swoje zycie. Mam niejasne wrazenie, ze jestes jednym z tych idiotow, co uwazaja, ze cierpienie i bieda nadaja zyciu sens. JJJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjjj Re: Jakie sa Wasze oszczednosci ? IP: 207.245.124.* 14.03.03, 19:22 > Ja mam odlozone po 12 latach w Kanadzie 80 000$ .Zylem normalnie nie ograniczaj > ac sie zbytnio. $ canadyjskich? J Odpowiedz Link Zgłoś
bozena_w_agrescie Re: Jakie sa Wasze oszczednosci ? 14.03.03, 19:53 Odkladanie pieniedzy jest bardzo wazne. Ale Ty niestety odlozyles troche za malo by miec szanse byc najbogatszyn na cmentarzu. probuj dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Jakie sa Wasze oszczednosci ? IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.03.03, 04:40 Jaka jest docelowa suma jaka chcesz oszczedzic i na co ja spozytkowac - fundacja charytatywna, czy moze wziac grobu. Ile wynosza Twoje zarobki i ile wydajesz? Napisz, podziel sie swoim doswiadczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rechot Dziadowstwo, powiadam, hehehehe IP: *.tor.primus.ca 15.03.03, 04:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kliken Re: Dziadowstwo, powiadam, hehehehe IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.03.03, 04:53 heh..ja zarabiam niezle ale nic nie moge odlozyc ): Co zarobie to wydam (: Odpowiedz Link Zgłoś
exoz Re: Jakie sa Wasze oszczednosci ? 15.03.03, 05:05 spartan4 napisał: > Ja mam odlozone po 12 latach w Kanadzie 80 000$ .Zylem normalnie nie ograniczaj > ac sie zbytnio. Ja po dziesieciu latach w Australii mailem 10 tys USD na koncie. Wrocilem do Polski i w ciagu dwoch lat prowadzenia biznesu odlozylem 500 tys USD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kliken Re: Jakie sa Wasze oszczednosci ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.03.03, 05:13 Wiec EXOZ powinienes calowac kangury po dupkach w podziece za mozliwosc rozkrecenia biznesu.Jestes BARDZO BARDZO niewdzecznym czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
exoz Re: Jakie sa Wasze oszczednosci ? 15.03.03, 05:53 Gość portalu: Kliken napisał(a): > Wiec EXOZ powinienes calowac kangury po dupkach w podziece za mozliwosc > rozkrecenia biznesu.Jestes BARDZO BARDZO niewdzecznym czlowiekiem. Nie dziekuje im, bo przywiozlem 30 tys USD a wyjechalem z 10 tys USD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kliken Re: Jakie sa Wasze oszczednosci ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.03.03, 05:58 hm...a w jakich to latach przywiozles te pieniadze? Ja w 88' wyjechalem z $80 w kieszeni.No ale ja pochodze z rodziny robotniczo-chlopskiej 0: Odpowiedz Link Zgłoś
exoz Re: Jakie sa Wasze oszczednosci ? 16.03.03, 06:02 Gość portalu: Kliken napisał(a): > hm...a w jakich to latach przywiozles te pieniadze? Ja w 88' wyjechalem z $80 w > > kieszeni.No ale ja pochodze z rodziny robotniczo-chlopskiej 0: 10 lat wczesniej i........ inteligencja hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: setki tysiecy$ dlugu IP: *.proxy.aol.com 15.03.03, 07:43 przeciez na drugim swiecie tego nie wydacie frajerzy polscy. DLUGI TO JEST AMERICAN WAY OF LIFE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: bzdury IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.03.03, 14:56 Ci polscy bogacze deklarujacy sie na forum zle fantazjuja- biznesmen, ktory ma odlozone a nie zainwestowane pol miliona dolarow, na koncu sie obudzil w swoim m-3. Odpowiedz Link Zgłoś
spartan4 Po co oszczedzalem 15.03.03, 17:25 W maju chce wrocic do Polski i otworzyc chinski biznes otwarty od switu do polnocy .Bedzie to kiosk Ruchu w centrum wiekszego miasta .Kupie kawalerke i wlasnie ten kiosk.Do takiego marzenia doszedlem tu na emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Po co oszczedzalem IP: *.sloneczne.fly.pl 15.03.03, 17:31 raczej nie radze otwierac czegos takiego. szybko ci sie kasa skonczy i nic nie zarobisz. takie rzeczy raczej u nas nie ida... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: texas do: Spartan4 IP: 216.167.186.* 15.03.03, 17:41 po co ci te klopoty z polskim rzadem i polskimi kryminalistami (czasami sa te same ludzie). Lepiej se zuzyj te pieniadze zeby sie ustawic na spokojne zycie gdzies w USA albo Kanadzie. W polsce bedziesz musial od rana do pozna w nocy pracowac i bandziory, polski rzad albo nieuczciwi pracownicy cie beda okradac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozpol Re: do: Spartan4 IP: *.proxy.aol.com 16.03.03, 15:45 Gość portalu: texas napisał(a): w USA albo Kanadzie. W polsce bedziesz musial od ran W Polsce tempy osle Odpowiedz Link Zgłoś
exoz Re: bzdury 16.03.03, 06:05 Gość portalu: zen napisał(a): > Ci polscy bogacze deklarujacy sie na forum zle fantazjuja- biznesmen, ktory ma > odlozone a nie zainwestowane pol miliona dolarow, na koncu sie obudzil w swoim > m-3. Znalem kedys babcie chodzaca po smieciach, a jak umarla zostawila 2 mln USD. To bylo w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
exoz Re: dlugu 16.03.03, 06:03 Gość portalu: setki tysiecy$ napisał(a): > przeciez na drugim swiecie tego nie wydacie frajerzy polscy. > DLUGI TO JEST AMERICAN WAY OF LIFE Ja juz wydalem wszystko na tym swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Jakie sa Wasze oszczednosci ? IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.03, 17:53 Ja mam tylko pare tysiecy,ale pare albumow ze zdjeciami urlopowymi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox.ca Re: Jakie sa Wasze oszczednosci ? IP: *.sympatico.ca 15.03.03, 22:56 Gość portalu: Jasiek napisał(a): > Ja mam tylko pare tysiecy,ale pare albumow ze zdjeciami urlopowymi... Dziwne jest to pytanie - czy przypadkiem nie powiazane z jakas mafia upatrujaca swoich ofiar, nadajacych sie do obskubania. Jasku, te albumy ze zdjeciami to przydadza ci sie kazdego dnia po kolacji otrzymanej z banku zywnsci. Video bylo by lepsze, bo mozna by rowniez sluchac slownych wyjasnien co jest co. Spartan-4, znam takich dwoch co zrealizaowli podobne plany z nastepujacym skutkami: Pan A - sprzedal interes dobrze prosperujacy w Toronto, zabral kase i wyjechal z planem wybudowania motelu. Najpierw splukal sie zanim kupil ziemie pod budowe motelu, a w miedzy czasie ukradli mu opony od samochodu i nie mial czym jezdzic. Kiedy juz nie mail za co zyc, chcial wrocic do Kanady na kolanach, ale wladze, niestety juz mu odmowily. Po dwu latach rozpaczliwych listach o pomoc, sluch po nim ucichl. Pan B - wyjechal, sprzedajac tu swoj dom, zabral dzieci, zone i tez wyjechal do Warszawy. Tam chcial otworzyc sklep ze sprzetem do samochodow, naprawy domow i sprzedazy roznych artykulow przemyslowych. Po czesciowym splukaniu sie na przekonywanie wladz, aby otrzymac potrzebne zezwolenia, przy niekonczacej sie kolejce nastepnych z wyciagnieta reka, doszedl do wniosku, ze najlepsza nastepna decyzja to bedzie wrocic spowrotem i rozpoczac lizac ramy zadane mu w Warszawie i jezdzic tylko na urlop do mamy. Polska nie jest krajem otwartym na malych inwestorow. On teraz nawet nie chca na ten temat slyszec, konczac zawsze rozmowe: tam kur...a jeszcze dlugo nic nie naprawisz. Tym co maja plany wrocic i zalozyc jakis interes, powinni najpierw sprawdzic bezposrednio, czy bedzie ich stac na wstepne oplaty miejscowym legalnym i nie legalnym wladzon, nie mowiac o oplacaniu sie aby mozna bylo wyjsc z domu. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Jakie sa Wasze oszczednosci ? IP: *.union01.nj.comcast.net 16.03.03, 04:07 Wystarczajace. A ja mysle wlasnie zeby wrocic i moze zalozyc Radio w stylu jak ks. Rydzyk i spolka, tylko moje byloby buddyjskie. Buddyzm chwali skromnosc, post i seks - to mogloby sie w przedzien Europy przyjac a zarabialbym reklamami zdrowej europejskiej zywnosci. www.republika.pl/otrydzyk/teksty.htm Dobry pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
salceson.kujawski Re: Jakie sa Wasze oszczednosci ? 16.03.03, 06:01 ja robie na dachach i mam nowa Akure wartosci 35.000 $$$ ale zaznaczam USA $ bo to bardzo wazne !! zadne tam kanadyjskie czy australijskie !!! tylko USA !!!! bo jo jezdym cenionym fachowcem, umie dachy amerykanskie smolowac i naprowiac !! ,zadne tam programowanie kmputerow ,dachy,tylko dachy to jest pieniundz !! i jeszcze mum na ksiunsce odlozune 19.000 $ USA ,ale na zadne tam glupoty nie wydum jednygo centa,spie w bejsemncie,wpierdalam na okroglo ziemnioki z maslankum !! i gole sie raz na tydzien i chodze w Jeansach caly rok dookola,bo to sum zawsze modne i wasy nosze ala Walensa Lechu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
exoz Re: Jakie sa Wasze oszczednosci ? 16.03.03, 06:11 Gość portalu: OLO napisał(a): > Wystarczajace. > A ja mysle wlasnie zeby wrocic i moze zalozyc Radio w stylu jak ks. Rydzyk i > spolka, tylko moje byloby buddyjskie. Buddyzm chwali skromnosc, post i seks - > to mogloby sie w przedzien Europy przyjac a zarabialbym reklamami zdrowej > europejskiej zywnosci. > <a href="http://www.republika.pl/otrydzyk/teksty.htm"target="_blank">www.republ > ika.pl/otrydzyk/teksty.htm</a> > Dobry pomysl? Pomysl dobry, tylko jedno ale? Ciepla dupa z kaloryfera musi ci wystarczyc na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
exoz Re: Jakie sa Wasze oszczednosci ? 16.03.03, 06:10 Gość portalu: Fox.ca napisał(a): > Gość portalu: Jasiek napisał(a): > > > Ja mam tylko pare tysiecy,ale pare albumow ze zdjeciami urlopowymi... > > Dziwne jest to pytanie - czy przypadkiem nie powiazane z jakas mafia upatrujaca > > swoich ofiar, nadajacych sie do obskubania. > > Jasku, te albumy ze zdjeciami to przydadza ci sie kazdego dnia po kolacji > otrzymanej z banku zywnsci. Video bylo by lepsze, bo mozna by rowniez sluchac > slownych wyjasnien co jest co. > > Spartan-4, znam takich dwoch co zrealizaowli podobne plany z nastepujacym > skutkami: > > Pan A - sprzedal interes dobrze prosperujacy w Toronto, zabral kase i wyjechal > z planem wybudowania motelu. Najpierw splukal sie zanim kupil ziemie pod budowe > > motelu, a w miedzy czasie ukradli mu opony od samochodu i nie mial czym > jezdzic. Kiedy juz nie mail za co zyc, chcial wrocic do Kanady na kolanach, ale > > wladze, niestety juz mu odmowily. Po dwu latach rozpaczliwych listach o pomoc, > sluch po nim ucichl. > Pan B - wyjechal, sprzedajac tu swoj dom, zabral dzieci, zone i tez wyjechal do > > Warszawy. Tam chcial otworzyc sklep ze sprzetem do samochodow, naprawy domow i > sprzedazy roznych artykulow przemyslowych. Po czesciowym splukaniu sie na > przekonywanie wladz, aby otrzymac potrzebne zezwolenia, przy niekonczacej sie > kolejce nastepnych z wyciagnieta reka, doszedl do wniosku, ze najlepsza > nastepna decyzja to bedzie wrocic spowrotem i rozpoczac lizac ramy zadane mu w > Warszawie i jezdzic tylko na urlop do mamy. Polska nie jest krajem otwartym na > malych inwestorow. On teraz nawet nie chca na ten temat slyszec, konczac zawsze > > rozmowe: tam kur...a jeszcze dlugo nic nie naprawisz. > > Tym co maja plany wrocic i zalozyc jakis interes, powinni najpierw sprawdzic > bezposrednio, czy bedzie ich stac na wstepne oplaty miejscowym legalnym i nie > legalnym wladzon, nie mowiac o oplacaniu sie aby mozna bylo wyjsc z domu. > Powodzenia. Niestety, ale musze przyznac ci racje Polska teraz jest denna do interesow, szczegolnie nowych. Kto ma to ma. Ja wrocilem w 1991 roku i ponownie opucilem Polske tym razem do USA w 1995. Na poczatku lat dziewiedziesiatych dalo sie zarobic i milion USD w rok. Zrobilo to wielu, dzisiaj jest juz za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
spartan4 Ja tylko chce zyc w Polsce nic wiecej 16.03.03, 21:27 O czym wy tutaj gadacie o gangsterach przeciw kioskowi Ruchy ktory zrobi moze 500 zl obrotu przez caly dzien. Ja juz mam dosyc zycia jak szczor w pokoiku pichcenia w zawsze pelnej kuchni i zapierdalania na budowie po 12 godzin .Dla mnie ten kiosk to wymarzony raj.Bede mogl pierdolic z klijentami i znajomymi po polsku do woli. Takim bizesmenom jak z kiosku Ruchu nikt krzywdy w Polsce nie robi bo kazdy ma rozum nawet gankster. Ja pierdole te dolary bo wiem jakim kosztem sie je zarabia i oszczedza ,Czas wracac - najwyzszy czas by nie przepierdolic zycia do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Re: Ja tylko chce zyc w Polsce nic wiecej IP: *.union01.nj.comcast.net 17.03.03, 01:31 Z zarelek knajpianych to ja n.p. lubie azjatyckie: chinskie, hinduskie, japonskie itd. Podstawowe roznice pomiedzy azjatyckim tutaj to jakosc (denne w PL - super w Stanach), cena (drogo jak szlag w PL tanio w Stanach; za nawet najpodlejsza godzinna place mozna sie u amerykanskiego Czajnika nazrec ze o-la-Boga a o knajpach "jedz ile chcesz za $7.50" to nikt w PL jeszcze nie slyszal) i iloscia (tyci danie w PL vs. ile chcesz w USA). Tam w PL sie widocznie nie oplaca robic lepiej czy jak? Prymityw i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Mirko IP: *.ne.client2.attbi.com 17.03.03, 04:17 $7.50 to mozesz co najwyzej zostawic kelnerowi napiwku w dobrej chinskiej knajpie, o japonskiej nie wspomne.W Polsce malo kto je w tych budach wietnamskich, chyba ze ktos swiezo zza granicy i mysli ze to chinskie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox.ca Re: Ja tylko chce zyc w Polsce nic wiecej IP: *.sympatico.ca 17.03.03, 16:13 spartan4 napisał: > Ja juz mam dosyc zycia jak szczor w pokoiku pichcenia w zawsze pelnej kuchni i zapierdalania na budowie po 12 godzin .Dla mnie ten kiosk to wymarzony raj.Bede mogl pierdolic z klijentami i znajomymi po polsku do woli. Czy to oznacza, ze juz w domu nie pozwalaja ci pierdolic po polsku? To po jakiemu ty teraz pierdolisz??? Ja myslalem ze "pierdolenie" to jest miedzy narodowe, a tu masz babo placek - jak to czlowiek sie ciagle uczy. > Takim bizesmenom jak z kiosku Ruchu nikt krzywdy w Polsce nie robi bo kazdy ma > rozum nawet gankster. A to jest nowosc z tym rozumem gangstera. Nie zapomnij powiedziec to zonie niezyjacego juz komendanta policji Papale - ona napewno sie ucieszy i policja tez - zwlaszca ci po ostatnich kontaktach w Magdalence. > Ja pierdole te dolary bo wiem jakim kosztem sie je zarabia i oszczedza ,Czas wracac - najwyzszy czas by nie przepierdolic zycia do konca. Teraz widac jak wielkie pietno wywarlo na tobie "haslo - czy sie stoi czy sie lezy dwa patyki sie nalezy". Za to lezenie tych dolarow nie chca ci placic, czy co? Jesli nie chca to wracaj, brachu do mamy nad Wisle, to sie dowiesz, ze i tam teraz to haslo nie dziala, dlatego sa ci gangsterzy z rozumem i golebimi sercami. Ciekawe, ze nic nie zalapales na tym zachodzie, ze nie dolary sie pierdoli a za dolary, bo to jest duza roznica. Wracaj synku, wracaj zanim obcy wykupia tam ziemie i nie bedziesz mial do czego wracac, aby ten kiosk ruchu? postawic. Powodzenia zycze i nie zapomnij leczyc sie na nogi, bo na rozum to juz zapozno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: texas do Spartan4 IP: *.lu.dl.cox.net 17.03.03, 17:20 To chyba myslisz ze jedyna praca na zachodzie to tylko "zapierdalac na budowie " po 12 godz? Otworz oczy i rozgladaj sie. sa tu rowniez spokojne roboty. Moze troche mniej za to placa ale w polsce tez ci duzo nie beda placic texas Odpowiedz Link Zgłoś