kasia2705 21.10.07, 19:28 Mieszkam na malej dunskiej wyspie i zupelnie nie mialam jak pojechac do Kopenhagi aby zaglosowac. Zaluje, ale co zrobic? A Wy? Glosowalyscie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thorgalla Re: Nie moglam zaglosowac, a Wy? 21.10.07, 20:16 Też mieszkam na duńskiej wyspie ale nieco większej. I też nie pojechałam do Kph. A trzeba było zrobić to 2 razy,raz aby się zarejestrować i drugi raz na głosowanie. Za daleko,za drogo. Może następnym razem ... Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: Nie moglam zaglosowac, a Wy? 21.10.07, 21:54 thorgalla napisała: > A trzeba było zrobić to 2 razy,raz aby się zarejestrować i drugi raz na głosowanie. Powaznie? U nas (Grecja) mozna bylo zglosic chec glosowania telefonicznie lub mailowo. Co nie zminia faktu, ze nie pojechalam do lokalu oddalonego o 225km od domu. Zarowno dom jak i urna na stalym ladzie Odpowiedz Link Zgłoś
julia.jan Re: Nie moglam zaglosowac, a Wy? 22.10.07, 07:00 ja tez niestety nie pojechalam bo do urny mialam 150 km Odpowiedz Link Zgłoś
parole_parole Re: Nie moglam zaglosowac, a Wy? 22.10.07, 19:14 Ja zaglosowalam, bo do urny mialam 15 minut spacerkiem. Glupio byloby nie pojsc Jednak system wczesniejszych zgloszen troche zawiodl, bo moja kolezanka, mimo ze sie wczesniej zarejestrowala, nie znalazla sie na liscie i odeszla z kwitkiem. Bylo tez troche rozczarowanych ludzi, ktorzy nie mogli zaglosowac, bo sie nie zarejestrowali na czas (glownie starsze osoby). Odpowiedz Link Zgłoś
velvet35 glosowanie w Londynie! 23.10.07, 13:03 Glosowalismy z moim synkiem w brzuszku (6 miesiac) i mimo stania godzine w gigantycznej kolejce, w ktorej nikt z rodakow mnie nie przepuscil jestem dumna, ze w koncu sie udalo! Niesamowite uczucie glosowac w takim tlumie, sami mlodzi ludzie. Ciesze sie bardzo, ze wygralo ugrupowanie, ktore popieralismy calym sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
belisima1979 Re: glosowanie w Londynie! 23.10.07, 21:17 My tez zaglosowalismy w Londynie w POSK-u. Blisko 3 godziny zlecialo,ale bylo swietnie! Az lzej na duszy,po skresleniu "x" i po wygranej! A rejestrowalam sie rowniez przez internet bez problemu! Odpowiedz Link Zgłoś
belisima1979 velvet35 23.10.07, 21:19 Swinia jestem! Zapomnialam! Gratuluje ciazy i dzidziusia! Ja glosowalam z kolezanka,ktora byla 3 dni po terminie)) Ciagle zreszta czekam az urodzi..I tez jej nie przepuscili.. Pozdrawiam,Bela Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: velvet35 26.10.07, 17:49 Głosowałam w Niemczech. Do urny miałam jakieś pół godziny samochodem. Ale musze powiedzieć, że bardzo to smutne co piszecie o staniu w kolejce w ciąży. Przypomniała mi się sytuacja, kiedy sama będąc pod koniec 8 m-ca ciąży stałam w kolejce (to było latem i było bardzo gorąco) , kiedy już miałam dość, poprosiłam ludzi , żeby mnie przepuścili na co Pan stojący przede mną z nastoletnim synem udzielił mi nie lada porady "Jak Pani w kolejce stać nie może to po co Pani z domu wychodziła" Hmm, pomyślałam sobie, ze to świetna lekcja dla mnie, ale jeszcze lepsza dla jego syna Natomiast co do wyborów to muszę powiedzieć, że w Konsulacie w Monachium pełna kultura. Co jakiś czas przechadzał się wzdłuż kolejki Pan z ochrony i wyciągał z niej ludzi uprawnionych do głosowania poza kolejnością (z małymi dziećmi, osoby starsze , itp). Sama się załapałam bo z córką byłam. Ogólnie kolejka nie była jakaś bardzo długa, więc i postać by się dało, ale ze względu na padający śnieg z deszczem byłam za to ogromnie wdzięczna. Gratuluję wszystkim wygranej Pozdrawiam, A. Odpowiedz Link Zgłoś