mcov 09.12.08, 06:38 www.smog.pl/txt_gfx_audio/21246/apel_wojskowy_po_polsku_klasyka/ Nie zarobili na kasze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ratpole Re: Polska armia, silna i zwarta 09.12.08, 06:58 mcov napisał: > www.smog.pl/txt_gfx_audio/21246/apel_wojskowy_po_polsku_klasyka/ To tez wojsko www.youtube.com/watch?v=LqdyKoZ5vlc Semper fi! hehe Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Ja tam wolę takie wojsko... 09.12.08, 14:32 www.youtube.com/watch?v=zNAqJbU6Dok Warto zwrócić uwagę na sceny z ostatniej minuty filmu - widać jak ważne jest w Marynarce Wojennej (nie tylko polskiej!) przestrzeganie Ceremoniału Morskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Gawron 03.03.09, 18:00 Ciekawym programem zapisany w planach ministra jest budowa korwety Gawron, ciągnąca się od 2001, co jest swoistym rekordem w budowaniu tego typu okrętów. Jednostka ma być przekazana flocie dopiero w 2012. To zresztą nie jedyna osobliwość bowiem jest to też najdroższa na Świecie korweta która będzie kosztować podatników nie mniej niż ok.1,5 mld zł /chyba najdroższy okręt tej klasy wśród wszystkich flot via LudwikaDorna blog powyborczy - Onet.pl Blog. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Gawron 04.03.09, 08:05 Tak to jest jak się buduje pojedyncze okręty. Okręt jest jednocześnie prototypem. Pierwotnie planowana była budowa 7 korwet. Wówczas koszt prototypu zostałby rozłożony na wszystkie okręty i cena jednostkowa byłaby dużo niższa. Decyzja o budowie Gawrona na obecnych warunkach to kpina. W momencie podjęcia decyzji o rezygnacji z 7 korwet, powinni byli zamknąć cały projekt. Wiele pieniędzy podatników zostałoby zaoszczędzone. Projekt i budowa pojedynczej jednostki (obojętnie czy to okręt czy statek handlowy) jest nieuzasadniona ekonomicznie i w przypadku Gawrona widać to jak na dłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Polska armia, silna i zwarta 09.12.08, 07:30 mcov napisał: > www.smog.pl/txt_gfx_audio/21246/apel_wojskowy_po_polsku_klasyka/ Etam, a byłeś kiedyś w wojsku? Obojętnie, polskim, amerykańskim czy jakimkolwiek. Nie mam na myśli jakiegoś przeszkolenia dla oficerów rezerwy, chodzi mi o normalne oddziały, gdzie masz do czynienia z młodzieżą ze "wsi i miasteczek" po paru klasach szkoły podstawowej. Namiastkę tego, jakie relacje są w jednostkach liniowych widać nawet w tej propagandówce zlinkowanej przez ratpola. Aby utrzymać wsród prostej młodzieży, niejednokrotnie ze środowisk patologicznych porządek i dyscyplinę, niezbędne są relacje zbliżone do tych, jakie panują w więzienu na linii klawisz-więzień. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Ale na kaszę rzeczywiście nie zasłużyli. 09.12.08, 07:37 Co prawda to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club Maciek, a czy ty sam... 09.12.08, 07:37 qoorwa w doopę yebany odsłużyłeś swoje wojsko, czy tylko tak sobie qoorwa yebaną teorię popie...sz? Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Maciek, a czy ty sam... 09.12.08, 07:45 Hmmm, nie teoretyzuję, choć akurat w takich jednostkach nie służyłem, jednak ze środowiskiem się praktycznie zetknąłem - na szczęście nie jako ten "yebany". Poza tym, tu gdzie mieszkam funkcjonuje Marynarka Wojenna a to zupełnie inna kultura niż wojska "zielone". Oczywiście i tam zdarzają się porządni ludzie, mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club To, o czym piszesz, to... 09.12.08, 07:49 praktyka stosowana często na codzień w koszarach. Problem w tym, że nikomu się nie chce spróbować inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Maciek, a czy ty sam... 09.12.08, 07:56 fan.club napisał: > qoorwa w doopę yebany odsłużyłeś swoje wojsko, czy tylko tak sobie > qoorwa yebaną teorię popie...sz? hehe, dzieki za usmiech Odpowiedz Link Zgłoś
danuszek Re: Polska armia, silna i zwarta 09.12.08, 14:43 no,macius widze,ze oprocz wiedzy o scianie wchodniej dysponujesz wiedza o wsiach i miasteczkach,wojsku i wiezieniu,oblatany z ciebie czlowiek,niebywale Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Polska armia, silna i zwarta 09.12.08, 14:52 danuszek napisał: > no,macius widze,ze oprocz wiedzy o scianie wchodniej dysponujesz wiedza o wsiac > h > i miasteczkach,wojsku i wiezieniu,oblatany z ciebie czlowiek,niebywale No cóż, skoro tak uważasz... polemizował nie będę Aczkolwiek wiedzę o więzieniu mam czysto teoretyczną, nikt nie jest doskonały hehe Odpowiedz Link Zgłoś
_czosnek_ armia, silna i zwarta 09.12.08, 10:28 Mnie interesuje nowa kampania propagandowa, tlumaczaca grubasom z mekdonalda "zwyciezki" powrot Jankesow z iraku do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
yapo2 Re: Polska armia, silna i zwarta 03.03.09, 19:20 to jest wojsko. A wojsko jest takie samo na calym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kup_pan_paszport Wszędzie jest tak samo jak w Pomrocznej 03.03.09, 19:56 A najbardziej w Moskwie yapo2 napisał: > to jest wojsko. A wojsko jest takie samo na calym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kupa.kazi Re: Wszędzie jest tak samo jak w Pomrocznej 04.03.09, 08:51 sciur&zupa i innych pare hehemam takie drobne pytanie haha czy wy siem przypadkiem nie doktoruzejta ? Odpowiedz Link Zgłoś
starywiarus Re: Polska armia, silna i zwarta 04.03.09, 11:22 yapo2 napisał: > to jest wojsko. A wojsko jest takie samo na calym swiecie Really? Liczba pułkowników i generałów w siłach zbrojnych RP przekracza ich liczbę w razem wziętych armiach Niemiec i Francji. Odpowiedz Link Zgłoś