Dodaj do ulubionych

ja łysieje!!!!!!!!!!!!

04.02.07, 12:41
witam mam problem biore środki przczyszczajacy od ponad 2 lat i nie moge z tym
skaończyc a co najgorasza bez tego nie moge sie załatwic i z kazdym dniem moje
włosy robia sie jak ,,siano,, kiedys mialam geste, grube a teraz przrzedziły
sie i sa strasznie cienkie i mam zakola z akzdym dniem jest coraz gorzej co
mam robic?
Obserwuj wątek
    • olenka_szczecin Re: ja łysieje!!!!!!!!!!!! 04.02.07, 12:47
      przestan wymiotowac i uzywac przeczyszczaczy.Wiem,latwo mi powiedziec ale to
      prawda!Skonczenie z wymiotami bylo latwiejsze niz skonczenie z
      przeczyszczaczami,ktore brala przez 6 lat.nawet do 10 torebek figury na noc ;/
      i postanowilam.Chcialam sprawdzic co bedzie.Na poczatku spuchniety brzuch i
      tylko co 2 czy 3 dni.Strasznie sie meczylam.Ale wszystko sie samo reguluje,poza
      tym robilam badania i jelita mam wyczyszczone z flory bateryjnej
      calkowicie.Dlatego kupilam colon c na zdrowe jelita i biore merz specjal na
      wypadajace wlosy,bo to akurat skutek chorej tarczycy.Ale nadal mam psychiczny
      opor jesli chodzi o wyproznianie sie w obcych miejscach :( wiem,ze to dziwnie
      zabrzmi ale jak jestem 2 dni u mojego chlopaka to nawet nie staram sie,bo
      nadzwyczajniej sie wstydze.Nie wiem skad ta blokada w glowie;/
      • dominik2523 Re: ja łysieje!!!!!!!!!!!! 04.02.07, 18:45
        jesli nie potafisz bez nich zyc to zgłos sie na odwyk od takich srodków wiem ze
        to głupio brzmi ale uwierz lezac w szpitalu psychiatrycznym z powodu bulimi
        poznałam wiele dziewczyn uzaleznionych od takich środkow.ja na poczatku swojej
        choroby sama brałam takie srodki ale na szczescie przestałam.poczatki sa trudne
        bo gdy nie mozesz sie wyproznic brzuch boli jaka cholera i czujesz sie jak
        słonica.trzeba kilku dni aby metabolizm sie uregulował.ja włosow nie tarce ale
        od wymiotow mam takie zeby ze lepiej nie mowiic.tzrymaj sie
    • well_ania Re: ja łysieje!!!!!!!!!!!! 05.02.07, 11:29
      czesc..mam to samo, niegdyś mialam piekne grube własy bylo ich mnostwo teraz jak biore mój kucyk w ręce ..od razu czuc , że mam ich mniej ....tez przez srodki przeczyszcajace...i przez wymiotowanie ..nie zazywam juz przeczyszczaczy, lae wraca bulimiczna panika .tyje ..czuje to nie wiem co robic....zdzarza sie ze wymiotuje...a co ci moge poradzic , sam tez myslaamm ze ebz srodkow nie moge normalnie sie wypróżniać, ale jest jedna rzecz ktora jakos mi pomaga tobie rowniez ja polecam ..zamiast sie objadac tabletkami pij kefir...polecam piątnice..niedrogi i ma tylko 100 kalorii jest duzy wiec syci a dziala lapiej niz bisacodyl czy inne xenny. naprawde ..i chyba ma jekaies wartosci .... ja pyatam sie tak pozataym jak uratowac paznokcie!! bo bulimi atez chce mije zabrac ..:( pozdrawaim pa
      • witch_84 Re: ja łysieje!!!!!!!!!!!! 05.02.07, 11:37
        tez polecam kefirek pyycha :) ja czasem tez robie sobie koktail miksuje jakies
        warzywa jakis mi wpadna w rece i do tego kefir czy maslanke i bardzo dobrze
        dziala :) zaczelam tez jesc jogurt ten activia to nie wiem czy skutkuje ale
        lubie jogurty a on podobno dobrze wplywa na flore jelit wiec nie zaszkodzi :)
        i jesczez cwiczenia fizyczne basenik czy rowerek, bo ruch tez wspomaga prace
        calego ukladu takze do dziela :)
    • dominik2523 Re: ja łysieje!!!!!!!!!!!! 05.02.07, 12:13
      mam jedno pytanie nie wymiotuje juz drugi dzien ale mam problem z brzuchem.czy
      to normalne ze jak przestaje sie wymiotowac zoladek sie buntuje i nie chce
      tolerowac jedzenia.boli mnie troche zołądek i czesto latam do toalety choc nie
      biore srodków przeczyszczajacych.
      • jalil81 Re: ja łysieje!!!!!!!!!!!! 05.02.07, 15:04
        chyba się powinnaś cieszyć, że nie masz problemów z wypróżnianiem się ...a co
        do bolącego brzucha to musi sie on po prostu przyzwyczaić, na szczęście,
        uwierz, bardzo szybko przyzwyczai się on do tego, że jesz i trawisz, po prostu
        dlatego że własnie to jest normalne,a nie wymiotowanie wszystkiego (pamiętasz
        kiedyś zanim zachorowałaś na bulimię jesli zdarzyło ci sie zatruć i
        wymiotowałaś jak nieprzyjemne to było zdarzenie?) . Do tego słuzy nasz żołądek
        żeby trawić jedzenie, a wymioty to ostateczność, kiedy już naprawde zołądek nie
        może sobie poradzić i niezależnie od naszej woli każe nam wszystko zwrócić-tak
        jesteśmy skonstruowani i TAK POWINNO BYĆ. Poza ty twój brzuszek tak jak
        wszystko ma duzo wspólnego z twoja główką i być może jeszcze za duzo myślisz o
        tym swoim brzuchu no i tak reaguje...
        A DO WSZYSTKICH - ZAMIAST KEFIRKU NAJBARDZIEJ POLECAM MIŁE ZAJECIE POZA DOMEM
        Z DALA OD JEDZENIA, GŁÓWKA POWINNA NIE MYŚLEĆ A NASZ ORGANIZM WSZYSTKO SAM
        ZAŁATWI I KUPKA CODZIENNA SZYBKO WRÓCI, PO PROSTU ZOSTAWCIE TO NATURZE, KTÓRA
        BAJLEPIEJ WSZYSTKO URZĄDZIŁA...
        • paciak16 Re: ja łysieje!!!!!!!!!!!! 05.02.07, 20:29
          u mnie w rodzinie tylko ja mam problemy z wyproznianiem sie :/ wszyscy maja
          swietna przemiane materii tylko nie ja :( i wlasnie przez to zaczely sie
          wszystkie moje problemy... na szczescie od 2 lat dbam o swoje odzywianie i
          wydawaloby sie ze wszystko jest w pozadku ale moje trawienie nie wrocilo do
          normy. Nie potrafie normalnie sie wyproznic. Od kilku miesiecy stosuje swietne
          tabletki na przeczyszczenie tylko ze max dawka to 3 na dobe a ja doszlam do
          dawki 12 bo inaczej nie moge sie wyproznic :/ Probowalam juz wszystkiego
          blonnik, siemie lniane, jogurty, specjalna dieta i nic nie pomaga. Nawet po
          kilku dniach meczarni z przeladowanym zoladkiem nie potrafie sie zalatwic... nie
          wiem co dalej robic. Prosze pomozcie mi bo boje sie ze za chwile zostana tylko
          wymioty i ogromne dawki przeczyszczaczy na zmiane :/
        • witch_84 Re: ja łysieje!!!!!!!!!!!! 05.02.07, 23:03
          no dobra ale nie zawsze jest mozliwosc milego zajecia poza domem szczegolnie
          jak na dworzu mroz wychylic sie z domu nie chce nosa a jesczez gonia terminy
          projektow i egzaminow wtedy to i kefirek dobry :P a glowka powinna nie myslec
          ehh wez to tej mojej glupiej glowie powiedz zeby przestala:/ bo jej to
          strasznie ciezko przychodzi nie myslec o jedzeniu... no coz ale staramy sie
          obie :P
          • jalil81 Re: ja łysieje!!!!!!!!!!!! 06.02.07, 13:48
            ha! nawet jak mrozik jest to warto wyściubić nosa na dwór (no ale przecież
            mrozu teraz w ogóle nie ma) a przecież poza tym można iść sobie na jakieś
            zajęcia ruchowe- polecam capoeira albo taniec kreatywny (to szczególnie, bo
            stosuje sie w terapii m.in. anorektyczek i bulimiczek,niestety w większych
            miastach) a i głupi aerobik jest dobry no i wyzwala troche od wyrzutów sumienia
            że znów sie tyle zjadło. A i proszę nie narzekać przypadkiem że brak kasy,
            czasu itp. policz kase która wydałas na żarcie i czas który poświęciłaś na
            napady...i co jakoś się wtedy znalazło i czas i kase:)a jak tak się pomęczysz
            dwa-trzy razy w tygodniu to główka już nawet nie będzie miała siły myśleć o tym
            o czym nie powinna.No.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka