Dodaj do ulubionych

Beresniewicz, Grzybowski, Salwach

10.02.07, 16:02
Zastanawiam sie, którego lekarza wybrac. Mieszkam we Wrzeszczu a rodzic chce
na Zaspie. Obecnie chodze do Salwacha. Niestety mam do niego dosyc daleko i
nie wiem jak prowadzi ciaze gdyz nie znalazlam na ten temat opini. Dodam
tylko, ze nie jestem zwolneniczka robienia usg przy kazdej wizycie, a z tego
co sie orientuje to Bersniewoiicz i Grzybowski taka taktyke stosuje, ale do
tego moze i sie dam przekonac wink
Obserwuj wątek
    • agula82 Re: Beresniewicz, Grzybowski, Salwach 11.02.07, 13:35
      cala ciaze prowadzil mi dr beresniewicz.wiele moich kolezanek poszlo moim sladem
      i sa tez zadowolone.w zasadzie nie wyobrazam sobie,aby przy kolejnym
      dziecku(kiedykolwiek mialoby sie pojawicsmile byl kto inny. dodam,ze dr byl przy
      moim porodzie,z czego jestem bardzo zadowolona! a co do usg, to nie wiem w czym
      tkwi problem... . owszem w panstwowych przychodniach ponoc robia to tylko 3 razy
      w czasie 40tygsmile,ale to chyba z powodow finansowychsmile/aga
      • sylwiazion Re: Beresniewicz, Grzybowski, Salwach 12.02.07, 13:25
        Ja niepolece zadnego bo nieznam smile chcialam tylko wcisnąc swoje 3 grosze co do
        usg... uwazam ze co za duzo to niezdrowo... ja mialam tylko 3 w czasie calej
        ciazy, 4 juz przy porodzie i niechcialam wiecej, bo po co?? Powiedzcie mi po
        co wiecej?? Bo nierozumiem lekarzy i kobiet które robia sobie co miesiac..
        czemu ma to sluzyc?? ( Mowa oczywiscie o ciazach niepatologicznych)

Pozrawiam Sylwia
        • marzenagda Re: Beresniewicz, Grzybowski, Salwach 12.02.07, 14:52
          Ja osobiscie chodzilam na usg do Grzybowskiego i bylo ok.Kolezanka moja
          prowadzila i pierwsza i teraz druga ciaze u niego i bardzo go chwali.Tyle moge
          pomoc, reszty doktorkow nie znam.
          Co do czestotliwosci usg to moze co miesiac to przesda, oczywiscie jesli
          wszystko jest ok.Dla mnie samo wykonanie usg to byl lekki stresik wiec po co
          tak czesto sie stresowac i denerwowac dzidzie w brzuszku.
    • aurinko Re: Beresniewicz, Grzybowski, Salwach 12.02.07, 18:36
      Skoro mieszkasz we Wrzeszczu, to zapisz się do dr. Lenckowskiej, przyjmuje w
      przychodni na Mickiewicza (na NFZ), terminy nie są odległe, usg w gabinecie
      (trochę teraz ciasno bo jest remont, ale remont jest generalny i będzie dużo
      lepiej), nie będziesz musiala płacić za wizyty, badania ani usg, a lekarz jest
      w porządku. Zapisy na konkretne terminy, nie zdarzyło mi się czekać pod
      drzwiami dłużej niż kilka minut (bo za szybko przyszłam), usg jest robione
      indywidualnie, przy zdrowej ciąży 3-4 razy w całej ciąży, ja akurat muszę mieć
      częściej. Nic za wizytę nie zaplacisz, a może akurat Ci się spodoba, lekarka
      ejst sympatyczna i o wszystko można ją zapytać. Byłam na usg 3D u Doeringa i
      zabrałam wyniki usg do konsultacji, potwierdził, że wszystko jest wykonywane
      prawidłowo i nie ma zastrzeżeń.
      Poród planuję na Zaspie, w środę zapytam mojej lekarz, czy jeszcze na Zaspie
      pracuje (rok temu tam pracowała).
      • dromcio Re: Beresniewicz, Grzybowski, Salwach 12.02.07, 21:50
        Mieszkam bardzo blisko tej przychodni smile Troszke zrazilam sie do babek
        ginekolozek, ale moze zaryzykuje.
      • evezu Re: Beresniewicz, Grzybowski, Salwach 14.02.07, 20:24
        Jak będziesz wiedziała czy dr Lenckowska pracuje w szpitalu na Zaspie to napisz,
        szukam właśnie lekarza, dzięki
        • aurinko Re: Beresniewicz, Grzybowski, Salwach 14.02.07, 20:46
          evezu napisała:

> Jak będziesz wiedziała czy dr Lenckowska pracuje w szpitalu na Zaspie to
          napisz
          > ,
          > szukam właśnie lekarza, dzięki

Dziś byłam u dr. na wizycie, wypytałam dokladniej.
          Pracuje na Zaspie w szpitalu, co mnie bardzo ucieszyło, bo chcę na Zaspie
          rodzić. Dodatkowo przyjmuje w Invikcie i na Zaspie w lotni. W przychodni na
          Mickiewicza tylko w poniedziałki i środy i w lutym przyjmowała w przychodni
          ostatni raz dzisiaj, potem zapisy są na marzec.
          W lotni prywatnie wizyta kosztuje 60zł, więc nawet niedrogo w porównaniu do
          innych (usg na miejscu), ale jak już się pierwszy raz założy kartę ciążową to
          następne wizyty są na bieżąco.
          Dostałam też skierowanie do szkoły rodzenia na Zaspę (tam jest bezpłatnie dla
          mieszkanek Gdańska).
          Co do Invicty to nie mam pojęcia kiedy, jak i za ile.
          Ze skierowaniami na badania nie przesadza, co dla jednych jest minusem, dla
          mnie akurat plusem, bo nie lubię być co chwilę kłuta. Na luty przychodnia
          wykorzystała za dużo punktów i dlatego jest problem z rejestracją na luty i w
          tej chwili trzeba czekać do marca.
          • aurinko Re: Beresniewicz, Grzybowski, Salwach 14.02.07, 20:49
            aurinko napisała:

> W lotni prywatnie wizyta kosztuje 60zł, więc nawet niedrogo w porównaniu do
            > innych (usg na miejscu), ale jak już się pierwszy raz założy kartę ciążową to
            > następne wizyty są na bieżąco.

Jakoś bez sensu to napisałąm.
            Chodziło mi o kartę ciąży w przychodni, jak się raz zapisze, to kolejne wizyty
            są wyznaczane na bieżąco.
    • xena261 Re: Beresniewicz, Grzybowski, Salwach 15.02.07, 10:10
      Do Salwacha Wlodzimierza na Jasieniu do przychodni czy gdzies prywatnie
      przyjmuje?To byl moj lekarz prowadzacy i powiem,ze nie bylam z niego
      zadowolona,nie zmienialam bo byl najblizej.
      • dromcio Re: Beresniewicz, Grzybowski, Salwach 15.02.07, 11:22
        Ja chodze do niego prywatnie na Kartuska. Dlaczego nie bylas z niego zadowolona?
        • brumming Re: Beresniewicz, Grzybowski, Salwach 15.02.07, 14:08
          Ja również nie byłam zadowolona z Salwacha na Jasieniu sad straszne fochy
          miewał; nie patrzył na mnie, tylko pod stół ; trudno było od niego wydusić
          odpowiedź na jakiekolwiek pytanie indifferent inwencji zero, wywiadu zero,
          zainteresowania niewiele więcej...
          Rodziłam w Wojewódzkim, leżało tam wiele pacjentek pana doktora i deklarowały,
          że były zadowolone z opieki.
          • xena261 Re: Beresniewicz, Grzybowski, Salwach 16.02.07, 09:33
            Wszystko jest prawda jak napisala brumming.
    • monia1997 Re: Beresniewicz, Grzybowski, Salwach 28.02.07, 11:46
      Witam....
      podan rok temu Salwach prowadził moją ciąże w przychodni na Jasieniu,
      wrażenie jaki pozostawił - druga ciąża na pewno nie u niego,
      zero informacji , zero zainteresowania, no i z terminami coraz gorzej w
      przychodni,
      chodziłam do szkoły rodzenia na zaspie - super babeczki, tam tez rodziłam ale z
      tego co sie dowiedziałam to tamtejszy personel nie ma dobrego zdania o nim....

Jesli chcesz rodzić na zaspie lepiej szukaj lekarze który tam przyjmuje

Pozdr.

Mama 14 miesięcznej Oleńkismile
    • mamaroksany Salwach............. 28.02.07, 13:54
      przykro mi to pisać ale podzielam negatywne opinie na temat dr Salwach.
      Byłam raz jeden jedyny na wizycie, wyszłam trzasnąwszy drzwiami, gdy nie chciał
      dać mi zwolnienia podczas zagrożonej ciąży, jak to ujął: ciąża to nie choroba...

bez komentarza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka