Dodaj do ulubionych

... Aqua Blu - Hurgada ...

23.09.09, 19:23
Kochani był ktoś w tym hotelu - jak wrażenia, może jakieś rady? Jak
pokoje? Czy wszystkie są takiesame czy może są te gorsze i lepsze?
Z której strony najlepiej dostać pokój z widokiem na ... ??? No
własnie proszę o podpowiedź i o opinię co do hotelu, jedzenia,
obsługi itp.
Bede bardzo wdzięczna wybieram się tam 9 pażdziernika z biurem Sky
Club na 2 tyg.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sebcioo Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 23.09.09, 20:18
      Wybierasz sie tam za 3 tyg i dopiero teraz szukasz informacji?
      I to nawet nie szukasz a czekasz az inni ci je podadza.
      • luluuss Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 23.09.09, 20:25
        ja bylam w Beach Albatros GArden (wrocilam tydzien temu)i to byly moje najlepsze
        wakacje , też byłam ze Sky Clubem super biuro, nie sprawdziły się pogłoski ludzi
        że oszukują , że są tacy jak Triada itd naprawde polecam. Jeżeli za rok pojade
        znów do Egipu to to bedzie ten sam hotel! Zastanawiam się miedzy tym hotelem a
        Aqua Blu i z loterii wypadł Beach Albatros i nie żałuje bo lepsi byli tam
        animatorzy niz w Aqua Blu ale to żaden problem bo można być przy każdym z tych
        hoteli. Zazdroszcze Ci ze tam jedziesz bo ja bym dała wiele żeby znów się tam
        znaleść!
      • martus2302 Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 23.09.09, 22:58
        i ZNOWU "SEBCIOO" jak chcesz wiedziec dokłdnie zapoznałam sie z
        informacjami na innych forach co do hotelu i błam ciekawa co tu inni
        napisza ... moze dowiem sie czegos innego?? Wiec dziekuje tym którzy
        odpowiedza konkretnie na pytanie. Pozdrawiam
        • nehti Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 24.09.09, 07:46
          Tu znajdziesz wszystko na temat tego hotelu:

forum.gazeta.pl/forum/w,622,91947283,92794123,Re_aqua_blue_hurghada.html
      • easyayyo Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 24.09.09, 09:51
        cóż się tak irytujesz ? przeciez to forum do tego służy między innymi
        nie rozumiem po co odpowiadasz skoro nie masz nic do powiedzenia w
        tej kwestii
        • easyayyo Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 24.09.09, 09:52
          do sebcioo oczywiście
          • martus2302 Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 28.09.09, 22:00
            ..
            • nehti Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 29.09.09, 14:33
              Jakie masz pytania, odpowiem na nie. Mam też zdjecia.
              E.
              • easyayyo Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 29.09.09, 16:39
                hej
                ja się wybieram w piątek i mam pytanko - jak z przydzielaniem pokoi?
                warto wrzucać coś w paszport czy nie robi to różnicy?
                • nehti Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 29.09.09, 17:54
                  Częste pytanie na tym forum, ale odpowiem. Najpierw sprawdź jaki
                  dostałaś pokój, jeśli Ci się nie spodoba, możesz wrócic do recepcji
                  i "wynegocjowac" lepszy
                  • wojtek37k Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 29.09.09, 18:19
                    Hotel jak hotel , ale moje dzieciaki były zachwycone do tego
                    stopnia , że poraz pierwszy pojechałem powtórnie do tego samego
                    hotelu . Ja większych braków w nim nie widziałem , jedzenie całkiem
                    ok w restauracji Karkadath (za ew. błąd przepraszam) , obsługa
                    miła , duży minus , że druga linia brzegowa , dla mnie akurat nie
                    jest to priorytet . Pokoje w sumie są podobne cały hotel ma chyba
                    2,5-3 lata więc jest jeszcze nie tak "schodzony" . Obiektywnie po za
                    tym jednym minusem , ja nie miałem się do czego przyczepić . Jak
                    masz jakieś pytania to odpowiem :-)

Pozdrawiam Wojtek
                    • damapik7 Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 01.10.09, 08:32
                      Mam pytanie co do plaży. Czy plaża jest piaszczysta czy żwirowa? I
                      czy potrzebne są buty do wody?
                      Pozdrawiam
                      • wojtek37k Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 01.10.09, 23:04
                        Plaża nie jest piaszczysta i jak to bywa z hotelami z drugiej linii
                        brzegowej , nie jest to najlepszy kawałek plaży w okolicy , co do
                        obuwia , ja lubię lekkie obuwie do wody , więc je zakładam . Nie ma
                        tam jakiejś niesamowitej rafy aby się ewentualnie pokaleczyć , ale
                        obuwie zakładam
                        • martus2302 Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 03.10.09, 19:18
                          Ale czy bez butów nic nam nie grozi?? :)
                          Bo już sama nie wiem czy brać czy będą zajmowały tylko miejsce w
                          walizce...
                          • batysz Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 11.10.09, 13:08
                            Buty nie będą wcale potrzebne na plaży hotelowej chyba, że lubisz przechadzki po
                            plaży to wtedy się przydadzą szczególnie idąc w stronę Titanica bo w przeciwnym
                            kierunku nic ciekawego moim zdaniem.
    • martus2302 Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 08.10.09, 00:52
      I jeszcze jedno - czy w pokoju hotelowy są normalne kontakty żeby
      np. podłączyć własną suszarkę, prostownice, żelazko itp?? Czy trzeba
      kupic przed wyjazdem przejściówkę??
      3 lata temu byłam w Egipcie
      w 4 * hotelu i niestety nie było możliwości podłączenia żadnych z
      tych rzeczy itd... - prosze o odp. wylot juz w piątek :)))
      • nehti Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 08.10.09, 07:48
        Kontakty są normalne.
        • martus2302 Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 08.10.09, 09:29
          No to dobrze, dzieki za odp :)
          • jofalk Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 08.10.09, 10:07
            Potiwerdzam kontakty sa normalne - byłam tam w marcu ubiegłego roku
            i jutro lecimy znowu całą rodzinką. Pewnie się spotkamy ;)
            Pozdrawiam.
            • martus2302 Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 27.10.09, 21:20
              Hotel:
              Położony 20 min taksówka, busem od Hurgady w ładnym spokojnym miejscu.
              Recepcja i obsługa bardzo dobra.
              Ogólny wygląd hotelu bez zastrzeżeń.
              Pokoje:
              Średniej klasy (dla niewymagających) - jest lodówka, suszarka, klimatyzacja
              działa bez zarzutu :)
              W pokoju czysto i schludnie. Dajac bakszysz i tak pokój sprzątany jest tak samo
              - ręczniki zmieniane jeśli rzucimy je w łazience na podłge.
              Wyżywienie:
              Nie będziecie chodzić głodni - każdy na pewno znajdzie co śdla siebie :) chociaż
              po 2 tyg staje się ono troszke monotonne ....
              Napoje cola, sprite, fanta, soki, woda do oporu :)
              Piwa - ogólnie alkoholi nie żałują - kelnerzy i barmani bardzo mili.
              Baseny:
              Basen przy hotelu Aqua Blu jest duży nawet fajny - duzo lezaków przy nim troszke
              nadźgane, drugi mniejszy ze sztucznymi falami które są uruchamiane codziennie po
              11 chyba przez godzinke.
              Polecam baseny w sąsiednim hotelu Aqua Vista ( z którego można korzystać - baru
              z napojami i przekąskami również) są duże z fajnymi wodospadami no i ogólnie
              jest dużo miejsca do opalania. Odniosłam wrażenie że to lepszy Hotel jeśli
              miałabym porównywać wszystko.
              Aqua Park w sąsiednim hotelu Albatros Garden może być - fajnie pozjeżdżać ale
              nic specjalnego.
              Baseny w hotelu małe i jest tam tłoczno - ale wieczory na terenie są fajne. Gra
              muzyczka czasem na żywo... wieczorem fajny klimat.
              Uwaga na kafelki przy wszystkich basenach - są naprawdę śliskie - można się
              przewrócić....
              Animacje:
              Mogą być ale bez rewelacji.... Animatorzy głownie mówią po francusku - troszkę w
              innych językach w tym polsku.
              W Aqua Vista prowadzone są w ciągu dnia lepiej - jest siatkówka wodna itd.
              Plaża:
              Nie zrobiła na mnie wrażenia ale ładna. Leżaki, bar, animacje - fajny klimat.
              Na piechote z hotelu Aqua Blu dla jednych moze okazać sie daleko - jakieś 10
              minut drogi. Busikiem 5-7 minut po musi robić kółeczko :) Bus odjeżdza z hotelu
              Albatros Garden.
              Dodatkowe info:
              Byłam z biurem Sky Club - ogólnie to wszystko ok. To mój drugi wyjazd do Egiptu
              wiec tym razem korzystałam z jednej z oferowanych ich wycieczek Super Safari -
              nic specjalego - lepiej wziąść sobie zwykle safari bo zachodu słonca tak na
              prawde nie ma, kolacja uboga a wieczorne występy są o wiele gorsze od
              wieczornych animacji w hotelu.
              Polecam nurkowanie z butki Piraci - znajduje sie na terenie Aqua Blu i Albatros
              Garden - Abdul który zachęca to sympatyczny człowiek, zero naciągania i zabiera
              pierw wszystkich chetnych za darmo nad morze tam daje sprzęt i nurkuje się
              jakies 4-7 m . - można spróbowac czy damy rade na otwartym morzu :)
              W razie jakiś pytań w wolnej chwili odpowiem martus2302@op.pl
              Pozdrawiam :)
    • brenda123 Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 17.11.09, 18:37
      przy ktorym hotelu mieszcza sie zjezdzalnie,i czy sa takie z ktorych
      sie zjezdza na dmuchanych kolkach .bo na zdjeciach znalazlam tylko
      taka poczworna zjezdzalnie czy sa inne?
      • caprio22 Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 17.11.09, 20:03
        Zjeżdzalnie są właściwie przy Pick - Albatrosie, ale te 3 hotele (AQUA BLU,
        VISTA i ALBATROS) tworzą jeden duzy kompleks hotelowy, gdzie mozna korzystać z
        róznych atrakcji. Naliczyłam 11 basenów. Zjeżdzalnie typowe, tzn. wysoka wieża i
        cztery - chyba - rury do zjeżdżania. Ta zjeżdzalnia z pontonami jest przy hotelu
        leżącym po drugie stronie ulicy, przy morzu, rok temu nazywał się Pickalbatros
        Beach. Też można z nich korzystać.
        • brenda123 Re: ... Aqua Blu - Hurgada ... 18.11.09, 12:30
          a ma ktos moze zdjecia tych zjezdzalni?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka