nowa_kasia 19.04.11, 12:24 Mam pytanie. Czy łodzie na nurkowania wyplywaja tylko z portu Ghalib czy z poszczegolnych hoteli? Jesli tak to moze wiecie z ktorych hoteli (czyli pewnie w ktorych hotelach sa jakies bazy)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam_73 Re: Marsa Alam - nurkowanie 19.04.11, 12:56 Bazy są w zasadzie w każdym hotelu, są też takie które są Cię w stanie odebrac z innego i zabrać do siebie (z polskich np. Avalondivers czy 3will, z zagranicznych Orca). Spora część nurków to sa nury z brzegu, w różnych lokalnych, dzikich zatoczkach, ew. na house reefs, natomiast przyjnajmniej z tych hoteli które ja znam to albo zodiak chodzi spod bazy albo łodka (np. na Samadai) wypływa z Marsa a nie z Port Ghalib (tutaj - ew. na rafy w okolicy portu, jest kilka fajnych miejscówek). Elphinstone zodiakaimi najczęściej chodzi z bazy przy jednym z hoteli "vis-a-vis" tej rafy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowa_kasia Re: Marsa Alam - nurkowanie 19.04.11, 14:34 Dzieki Miriam:-). Zdecyduje sie chyba na hotel Brayka. Nie wiesz moze czy ładna jest przy hotelu rafka? Maja centrum nurkowe, ale obok podobno jakies polskie. Nie wiesz moze jak sie nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Marsa Alam - nurkowanie 19.04.11, 15:16 W samej Brayce jest niemiecka fajna baza (Extradivers: www.extradivers-worldwide.com/de/news/ ), a kwadrans piechotką od Brayki przy hotelu Cataract masz baze Juniora, Avalondivers ( www.avalondivers.com/site.php?lang=pl&page=kontakt ). Którą zdecydowanie polecam :) Po drodze z lotniska pewnie Ci mignie tablica Flora i sam Cataract. Zresztą sama jadę do Brayki w czerwcu i już tęsknię za woda :)))) Rafki przy Brayce ładne, po obu stronach zatoki, czasem pałęta się jakiś żółwik, czasem i coś większego :) Odpowiedz Link Zgłoś
nowa_kasia Re: Marsa Alam - nurkowanie 19.04.11, 20:01 Dzieki za informacje. Ja jade 30.04 wiec niestety sie nie spotkamy:-(. Odpowiedz Link Zgłoś
ap1803 Re: Marsa Alam - nurkowanie 29.04.11, 13:14 Miriam drugi lub trzeci raz lecimy w podobnym, jeśli nie tym samym terminie ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Marsa Alam - nurkowanie 29.04.11, 14:38 :) Ja lecę 18 czerwca z Itaką. Odreagować egzamin radcowski :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ap1803 Re: Marsa Alam - nurkowanie 29.04.11, 15:00 miriam_73 napisała: > :) Ja lecę 18 czerwca z Itaką. Odreagować egzamin radcowski :)))) A ja lecę od 11 do 26 też odreagować :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Marsa Alam - nurkowanie 29.04.11, 16:05 No to jest szansa że się spotkamyw Twoim 2 tygodniu pobytu:) Ja wprawdzie dni bede spedzac u Juniora na nurkach ale popołudnia i wieczory na pewno w hotelu, żeby matka się nie czuła samotna Odpowiedz Link Zgłoś
lo.ri Re: Marsa Alam - nurkowanie 09.05.11, 14:29 W tym roku chcę lecieć do Marsa, będę tam po raz pierwszy. Możecie polecić mi jakiś fajny hotel? Chciałabym też ponurkować. Polecacie jakieś konkretne miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś