Dodaj do ulubionych

Ecco Holiday -odwołany Egipt ?

15.05.12, 21:18
Czy ktoś ma odwolany wylot do Egiptu wykupiony w first minute ?Dzisiaj podobno mija termin do którego odwoływali rezerwacje.
Obserwuj wątek
    • czarny_login_zajety Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 15.05.12, 22:42
      Z ich oferty internetowej zniknął cały Egipt, z wyjątkiem Marsa Alam.
      • mob-os Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 15.05.12, 22:45
        Podobno pod koniec tygodnia mają się pojawić AKTUALNE oferty. Mnie interesują już wykupione !
        • czarny_login_zajety Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 16.05.12, 07:48
          Mnie natomiast interesuje ile osób, spośród tych, którzy wykupili wczasy z Ecco Holiday w listopadzie i grudniu, faktycznie do tego Egiptu poleci... I czy ja będę w gronie tych szczęśliwców...
    • honorata_20 Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 16.05.12, 19:39
      JA mam odwołany egipt Sharm inormację dostałam w piątek a wyjazd planowany 04.09.2012.
      Oczywiście wymówka jest tak, że tym terminem jest mało osób zainteresownych godzie już od dawna mieli prawie wszystko wyprzedane. Znajomi mieli wykupiny Kos i też im odwołali... Ja już mam wykupiny Sharm ponoć dużo lepszy hotel i w atrakcyjnej cenie:))
      • mob-os Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 16.05.12, 22:09
        Myślę że nie placzesz za Ecco.Proszę piszcie komu odwołali Egipt?
        • honorata_20 Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 17.05.12, 11:46
          Wiesz nie płaczę ale ja miałam wykupione wczasy dla 4 osób w tym dla moich rodziców jako prezent na rocznicę ślubu. Oni tak się nastwili na ten Egipt a tu takie coś, byłam załamana ale naszczęście udało się coś jeszcze sęsownego znaleść. Z drugiej strony to jest strasznie niesprawiedliwe jak postąpiło z nami Ecco to były u nich wykupione moje pierwsze i ostatnie wczasy...
          • mob-os Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 17.05.12, 22:13
            Masz rację zarowno Ci ktorzy kupili po raz kolejny i po raz pierwszy już nigdy nic nie będą chcieli mieć z Ecco nic wspolnego.
            • czarny_login_zajety Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 18.05.12, 07:20
              Dostałem potwierdzenie z działu operacyjnego, że mój sierpniowy Egipt, kupiony w listopadzie, ma status 'do realizacji'.
              • wodzenie_na_pokuszenie Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 18.05.12, 12:39
                W mojej (naszej) sytuacji jest podobnie. Status rezerwacji robionej w listopadzie na lipiec w Sunrise Garden jest "do realizacji"... Nie wiadomo czy się cieszyć czy martwić. No bo lot ma się odbyć liniami MWA ( 7463 tam i 7462 z powrotem), a te w tym roku podobno nie latają do Polski. Rodzi się w takim razie pytanie: czym latają do Egiptu klienci Ecco, jeśli ich wylot dochodzi do skutku?? ( w sumie nieistotne jest czy są to klienci sprzedawani w firscie czy w sprzedaży bieżącej.)
                Ciekawe jakie są fakty w tej sprawie?
                Pozdrawiam
                WNP
                • mrsnice Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 18.05.12, 13:24
                  wg mnie niczym. Na ich odpowiedź, że rezygnują ze swoich czarterów zapytałam w takim razie jak dolecieć do miast egipskich poza Kairem? Pani powiedziała, że (biuro Ecco w Warszawie):
                  albo rejsowym (czyli przesiadka w Kairze - że o kwestii kosztów nie wspomnę)
                  albo odkupią miejsca w czarterach od innych biur podróży (!!!)

Wg mnie, to oni sami jeszcze nie wiedzą co zrobią z Egiptem. Sprawa jest co najmniej zagadkowa.
                • czarny_login_zajety Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 18.05.12, 14:23
                  wodzenie_na_pokuszenie napisała:

> Rodzi się w takim razie pytanie: czym latają do Egiptu klienci Ecco, jeśli ich wylot dochodzi do skutku??

Mnie to jest w sumie obojętne, mogę lecieć nawet Aeroflotem via Domodiedowo ;) Byle dolecieć ;)
                  • andrexx Re: Ecco Holiday - 18.05.12, 14:32
                    Właśnie rozmawiałem z konsultantką z Ecco , mówiła że ostatnie cięcia w rezerwacji robili 15.05, a to co zostało ma byc już normalnie realizowane
                    • mrsnice Re: Ecco Holiday - 18.05.12, 14:40
                      mnie też to samo powiedziała, więc ja zapytałam jakimi liniami polecą klienci do Egiptu? Bo na razie nie mają z nikim podpisanych umów na Egipt. A tego to oni jeszcze nie wiedzą. Więc jak na razie, to lotów nie mają jak realizować. Więc Egipt albo będzie albo nie. Albo nie wiadomo za ile?
                      • mob-os Re: Ecco Holiday - 18.05.12, 16:06
                        Mnie dzisiaj też potwierdzili z działu organizacyjnego że hotel i wszystkie uslugi zgodnie z umową będą realizowane .Hotel potwierdzony a godziny wylotu potwierdzą na dwa tygodnie przed wylotem.My mamy rezerwację z W-wy na 15 czerwca.
    • honorata_20 Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 18.05.12, 19:09
      nie chcę Was załamywać ja do nich dzwoniłam w zeszły wtorek i rezerwację miałam potwierdzoną pewną i super, a w piątek już na 100% odwołana.... Więc u nich szybko się zmienia statusy wycieczek. Ale za Was trzymam kciuki może polecicie jako nieliczni z firstów.
      • mob-os Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 19.05.12, 17:36
        Napisz na kiedy i skąd dokąd odwolali z jakim wyprzedzeniem ?.
        • honorata_20 Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 19.05.12, 20:58
          Hej odwołali mi termin 04.09-18.09.12 z Poznania do Sharm . Mój agent z bp dostał informację o odwłoniu mojej rezerwacji 11 maja i mnie powiadomił, a ja list od Ecco dostałam 15.05.12 i anulację wycieczki. Wycieczkę wykpiłam dokładnie 2.11.2011.
          • mob-os Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 19.05.12, 21:13
            Sorry przykro ze odwołali,ale myślę że na wrzesień znajdziesz coś w dobrej cenie do Egiptowa nie rezygnuj!.
            • honorata_20 Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 20.05.12, 14:11
              Już znalazłam nawet w lepszej cenie w Sharm Golden Shores tylko termin uległ znianie 11.09 do 24.09 ale ponoć super hotel, nawet na tym forum dużo dobergo o nim się pisze. Więc i tam lecę do Egiptowa nurkować:))
              • wodzenie_na_pokuszenie Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 21.05.12, 09:02
                Informacja z dzisiejszego poranka ze strony Ecco:

po wpisaniu numeru rezerwacji w zakładkę rozkład lotów otrzymujemy komunikat "brak lotów" w miejsce poprzedniego informującego o wylocie i powrocie liniami MWA. Ciekawe co dalej....
                • mob-os Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 21.05.12, 09:42
                  W infolinii uzyskałam info.że uaktualniają godz wylotów i przewożników.Strona pojawi się ponownie za kilka dni. A akcja anulacji zakończyla się w ubiegłym tygodniu i jesli status rezerwacji jest do realizacji to wyjazd nie jest zagrożony. Miejmy nadzieję że tak będzie.
                  • czarny_login_zajety Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 21.05.12, 09:48
                    Też uzyskałem taką informację :)
                    Jednakowoż - napięcie wzrasta.. ;)
                    • ohydny-troll Ecco Holiday wychodzi z Egiptu 21.05.12, 11:24

A mnie nieoficjalnie powiedzialy panie w bp, ze wychodza z Egiptu.
                      Jeszcze w tym tygodniu bedzie oficjalny komunikat.
                      • mob-os Re: Ecco Holiday wychodzi z Egiptu 21.05.12, 11:53
                        Jedna pani ...drugiej pani... itd.Pisz konkretnie w jakim biurze i gdzie uzyskałeś takie info.Tylko wtedy taki wpis ma sens.
                      • andrexx Re: Ecco Holiday wychodzi z Egiptu 21.05.12, 12:51
                        ohydny-troll napisał(a):

> A mnie nieoficjalnie powiedzialy panie w bp, ze wychodza z Egiptu.
                        > Jeszcze w tym tygodniu bedzie oficjalny komunikat.

A Ecco jak Mojżesz wyprowadzi lud wybrany z Egipyu
                        • tm647 Re: Ecco Holiday wychodzi z Egiptu 02.06.12, 20:58
                          Egipt powrócił do ich ofert, tylko za ile. Pora zrezygnować z usług tego biura, bo najgorsze jest to,ze olali ciepłym moczem, swoich stałych klientów, a nowych napewno nie zdobędą, przy takich paskudnych metodach, jakie obecnie stosują. Tak się nie robi.
              • ania8521 Re: Ecco Holiday -odwołany Egipt ? 10.06.12, 19:16
                ja też założyłam rezerwację wstępną do tego hotelu ale z alfa star,zrezygnowałam bo się okazało że lokalnie hotel wcale nie ma 4*tylko jest w trakcie kategoryzacji,dodatkowo trzeba płacić za transfer lotnisko hotel,nie są to zapewne duże kwoty ale obawiam się kolejnych niespodzianek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka