karuzela100 17.08.13, 08:12 Reszta czeka na łatwy zarobek przy rezygnacjach........ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roossa12 Re: Tylko TUI ma klasę 17.08.13, 08:22 no właśnie. Dla mnie to jest chore że Msz mówi nie podróżuj a biura dalej się upierają że w kurortach bezpiecznie. Chyba czekają aż w końcu wezmą jakiś turystów za zakładników i poleje się krew. Chory kraj. Liczy się tylko kasa a nie bezpieczeństwo. Tui zyskało w oczach turystów, inne biura to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
easym Re: Tylko TUI ma klasę 17.08.13, 17:41 potwierdzam - tylko TUI ma klasę. Mam nadzieję, że za rok nie będziecie mieli wątpliwości z jakim biurem jechać na wakacje, ta sytuacja naprawdę dużo mówi o polskich biurach podróży Odpowiedz Link Zgłoś
africa5 Re: Tylko TUI ma klasę 17.08.13, 21:09 Od lat z nimi jeżdżę (latam) - nigdy się nie zawiodłam. Teraz wymieniłam Marsa Alam na Turcję, także na super hotel, do tego tańszy. Różnicę oddali. Gdybym nie miała na co wymienić - bez problemu w ciągu tygodnia cała wpłacona kwota według TUI wróciłaby na moje konto. Ale Egiptu mi szkoda....... Tak czekałam na ten wyjazd.... Odpowiedz Link Zgłoś
ola_28l Re: Tylko TUI ma klasę 17.08.13, 23:22 ja jestem w tej samej sytuacji, też miał być Egipt, a teraz się zaczęło szukanie. Mogłabyś napisać na jaki wymieniłaś w Turcji i gdzie miałaś wcześniej lecieć? Z góry wielkie dzięki, szukam dalej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
e_cynik Re: Tylko TUI ma klasę 18.08.13, 07:55 Witam, jestem w tej samej sytuacji co Wy. Miałem lecieć 07 09 do Marsa Alam. W związku z tym że mam tylko tydzień urlopu w rachubę wchodzi tylko riwiera turecka i wyspy kanaryjskie (wylot w weekend) . Może poradzicie ? - Hotel Club Aqua Plaza - Hotel Titan Garden - Aparthotel Sural Garden Wszystkie hotele mieszczą się w moim budżecie (lecę sam ) i mają wysokie opinie na holidaycheck'u .Dziękuje za rady Odpowiedz Link Zgłoś
hanzal sorki ale trochę odpowiedzialności za własne czyny 17.08.13, 23:55 mogę zrozumieć ludzi kupujących wczasy first minute w zeszłym roku we wrześniu ale podejrzewam że większość jednak kupowała sporo później o tym że Egipt idzie w taką stronę wiadomo od dawna, o tym że stopniowo zsuwa się w stronę przemocy również wiadomo nie od dziś więc na koniec cała wina spada wg Ciebie na biura ? jeśli już to po sprawiedliwości, 50% powinni potrącać za głupotę, naiwność, myślenie życzeniowe itd w dodatku byłaby to znakomita lekcja na przyszłość bo nic tak nie uczy człowieka jak danie mu po kieszeni ... a co do wielkiego budowania sobie przyszłego rynku przez TUI to jesteś marzycielem w przyszłym sezonie jak się uspokoi, to ludzie polecą do Egiptu z tym biurem które da ofertę o 100 zł taniej może 10% ludzi to klienci w miarę świadomi (i to nie tylko w turystyce) , dokonujący chłodnej analizy, ceniący sobie większy komfort za wyższą cenę itd większość szuka po prostu najtańszej oferty, spora część dokonuje wyboru dość przypadkowo - kierując się różnymi dziwnymi sprawami a jak się nie uspokoi w Egipcie, to polecą w całkiem różne miejsca, z całkiem różnymi biurami, tych którzy za rok będą pamiętać o miłej uczciwej akcji TUI będzie pare procent Odpowiedz Link Zgłoś
karuzela100 Re: sorki ale trochę odpowiedzialności za własne 18.08.13, 08:07 wczoraj dostałem info pod wieczor o mozliwosci zmiany imprezy przez beefree ja w wiekszosci podrozuje z tui ale na wrzesien z gdanska nie latali .... Wiec wybrałem jak wybrałem cos za cos pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
volvo74 Re: TUI 18.08.13, 09:15 wszystko ok jak zamienicie na inną wycieczkę - biuro wiecej zarobi bo dopłacicie ale jeżeli zrezygnujecie BP wam odda kase bo odwołało wam Egipt to należy się dodatkowe odszkodowanie żeby TUI się na tym nie wyszło jak Zabłocki na mydle Odpowiedz Link Zgłoś
singsing74 Re: TUI 18.08.13, 12:47 Ktoś kto w takiej sytuacji chciałby się sądzić z TUI musiałby być niezłym burakiem. To tak jakby oskarżać osobę, która uratowała ci życie, o to, że przy okazji urwała ci guzik od koszuli. Odpowiedz Link Zgłoś