kvasha 08.09.04, 11:27 Mam pytanie bo wybieram sie na rejs 7+7 z Triadą z Katowic 25.09, czy ktos może mi udzielic informacji na temat statku, bo są rozbierzne zdania? Co do hoteli to wiem bo byłem już w Egipcie i jest super! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: Rejs po Nilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 15:56 Z tego co słyszałam to statek BP Triady jast mniej niż przeciętny... Z relacji znajomych wnioskuje jednak, ze zarówno jedzenie jak i obsługa jest na nim fantastyczna! No cóz, najprawdopodobniej dostajemy to za co płacimy, Triada oferuje tego typu impreze najtaniej ze wszystkich biur, których ofertami się interesowałam i myśle, ze to właśnie wpływa na standard statku....Hmmmmm, popływamy zobaczymy! Ja się wybieram na 7+7 z rejsem z BP Triada w październiku.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: Rejs po Nilu IP: 80.167.93.* 13.09.04, 21:53 Zgadzam sie z Kasia w kazdym zdaniu. Obsluga i jedzenie doskonale. A statek na miare ceny, w sumie dobrze, za maly, bo nie ma tloku, wchodzi tylko 75 osob podczas gdy na duzych moze byc i ze 150. Kabiny i lazienka dosc duze jak na statek - wanna, lodowka, klima, sprzatanie codziennie rano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malaga Re: Rejs po Nilu IP: *.aster.pl 16.09.04, 23:59 A ile tak na prawde trzeba doliczyc do ceny podawanej przez Triade w katalogu bowiem cena ta nie zawiera m.in. biletow wstepu, oplaty lotniskowej i czegos tam jeszcze na jakiej podstawie sadzicie ze Triada tego typu imprezy ma najtansze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs dodatkowe oplaty IP: 195.215.5.* 17.09.04, 09:36 Co do standartowych doplat do ceny wycieczki, to musisz poszukac sobie w katalogu Triady w pozycji "Cena nie obejmuje", bo oni to zmieniaja czesto. Sa tam: oplata lotniskowa, wiza w Egipcie, ubezpieczenia, itd... Doplata na miejscu do rejsu po Nilu to 91 $ na bilety wstepu i oplate autobusow, kierowcow, przewodnikow egipskich itp. Poza tym brali 10 $ na bakszysz dla zalogi, ale bywaly z tym problemy, bo nie kazdy chcial placic, to tez nie wiem, jak jest teraz. Ale za to nie trzeba juz dawac napiwkow na statku. Poza tym placi sie za wszystkie zamawiane napoje do posilkow i w barze. Piwo - 15 LE - lepiej kupic sobie karton w bezclowce, kosztuje tam 5 i 6 LE. wszystko inne ( woda, Cola ) - normalna cena 5 LE, ale brali 2.5 LE bo ludzie przynosili za duzo z miasta. Placisz oczywiscie na koncu rejsu za wszystko, i tak tez jest w hotelach. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelb78 Re: Rejs po Nilu 08.09.04, 16:27 Na temat Akhnatona piszę w wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=15101060 Tam też zamieściłem zdjęcie tego słynnego statku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Rejs po Nilu IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 21:05 wrocilem 11.09.04 7+7 rejs po nilu.duzo zdjec i porad praktycznych. piszcie bary110@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś