Dodaj do ulubionych

Brazylijczyk pozna Polke

31.07.05, 12:39
Mam na imie Gustavo,mieszkam w Warszawie,jestem tlumaczem/lektorem oprocz
portugalskiego,hiszpanskiego,francuskiego,angielskiego, mam dobre znajomosci
jezykow wloskiego,greckiego,szwedzkiego,norweskiego,holenderskiego a
chcialbym poznac Polki ktore sa zainteresowanie
innymi kulturami. Kontakt: 698 037 355

------------------------------------------------------------------------------
--
Obserwuj wątek
    • carmen83 Re: Brazylijczyk pozna Polke 31.07.05, 14:20
      Fajnie...TYlko,że tu dziewcyny czegoś innego szukają...Bardziej ich interesują
      jacyś przyszli terroryści:)))Choć może dla nich to juz wszystko jedno.Tylko
      żeby był cudzoziemiec?
      Odważny jesteś,że podajesz swój numer telefonu.Ale może to głupota?Znawcą
      kultury co poniektórych Polek to nie jesteś.Nie obraż się:))).A może o to Ci
      chodzi?
      Podziwiam Cię za znajomość języków.W szczególności języka francuskiego;)))
      • gustavinho Re: Brazylijczyk pozna Polke 31.07.05, 15:51
        carmen83 napisała:

> Fajnie...TYlko,że tu dziewcyny czegoś innego szukają...Bardziej ich
        interesują
        > jacyś przyszli terroryści:)))Choć może dla nich to juz wszystko jedno.Tylko
        > żeby był cudzoziemiec?
        > Odważny jesteś,że podajesz swój numer telefonu.Ale może to głupota?Znawcą
        > kultury co poniektórych Polek to nie jesteś.Nie obraż się:))).A może o to Ci
        > chodzi?

Niestety jeszcze nie ma foruma faceci z Brazylii.Jestem zupelnie normalnym
        facetem o wygladu srodziemnym,typowo latynem. Chodzi mi o poszukiwaniu
        milosci,strasznie mi smutno i samotno w Warszawie
        > Podziwiam Cię za znajomość języków.W szczególności języka francuskiego;)))
        • carmen83 Re: Brazylijczyk pozna Polke 31.07.05, 18:43
          Aż Ci współczuję,że nie ma forum dla facetów z Brazylii.Wy, Brazylijczycy
          jesteście napewno 1000 razy lepsi niz banda śmierdzieli z Egiptu. Przepraszam
          jeżeli kogoś uraziłam.Nie jestem rasistką,ale po ostatnich wydarzeniach nie
          darzę sympatią muzułmanów szczególną sympatią...I tak jak Ty,też jestem
          normalna,chyba?:)))Ale mieszkam niestety 200 km od Warszawy:(.Powodzenia w
          szukaniu Twojej WIELKIEJ miłości.Życzę Tobie,abyś znalazł jakąś
          fajną ,,Francuzkę";)))
          • ponponka1 hei :) 01.08.05, 19:01
            oh det er så kjekt! jeg er så glad at du kan norsk!
            en brasiliansk gutt somn snakker norsk!! herregud jeg var veldig
            imponert!...veldig veldig veldig....

Hilsen fra Polen
            • gustavinho Re: hei :) 02.08.05, 10:23

Hvordan gaar det?

Jeg ser at du ogsaa kan norsk!Har du vaeret lang tid der? Jeg har aldri vaeret
              i Norge,men har laert meg spraak paa egen haand,samtidigvis som dansk og
              svensk.Jeg bor i Warszawa og haaper aa finne arbeide som oversettere/laerer i
              portugusisk/spansk.Bor du i Warszawa? Hva gjor du? Hvis du vil faa kontakt med
              meg,saa er du hjertligt velkommen. Du kan ogsaa skrive til meilet mitt.
              Ha det godt og vennlige hilsener,
              Gustavo
              • pariss1 Re: hei :) 02.08.05, 10:31
                No to Cię sprawdziła, pierwsze koty za płoty.
                Ja tylko z ciekawości: napisz troche jak jest w Brazylii, skąd dokładnie jestes?
                Jakie tam sa zwyczaje, jacy ludzie, jak się tam żyje?
                Pozdrawiam z Gdyni, Pa
                • gustavinho Re: hei :) 02.08.05, 11:09
                  No to Cię sprawdziła, pierwsze koty za płoty.
                  Ja tylko z ciekawości: napisz troche jak jest w Brazylii, skąd dokładnie jestes?
                  Jakie tam sa zwyczaje, jacy ludzie, jak się tam żyje?
                  Pozdrawiam z Gdyni, Pa

Jestem z Polnocno-wschodniej Brazylii,miasta polozonego nad morzem,troche na
                  dolu od rownika,tam jest bardzo goraco. U nas przyroda jest zbyt roznorodna,da
                  lasy zwrotnikowe(tropikalne),wybrzeze skaliste,klifowe,strome, natomiast na
                  poludniu klimat jest podzwrotnikowy,czasami bywaja chlodne zimy, tam jest tez
                  duza Polonia i ludzi pochodzenia ukrainskiego/rosyjskiego. Brazylia ma
                  wspaniale plazy,gdzie mozna doskonale nurkowac/plywac. Przemysl jest bardzo
                  zroznicowany a ludzi sa mieszanina rasowa Portugalczykow/tubylcow/Murzynow itd.
                  Ja ,np. jestem pochodzenia portugalskiego/greckiego/wloskiego! Ludzi sa w ogole
                  goscinni,serdeczne,gorace.Nasz kraj ma olbrzymie rozmiary! Jezykiem rzadowym
                  jest portugalski,jezyk ten jest bardzo podobny do galicyjskiego i hiszpanskiego.
                  Wiesz,jestem nie bylem w Gdyni,mieszkalem przez prawie 9 miesiecy w Gliwicach
                  na Slasku a teraz mieszkam w Warszawie,mam nadzieje pracowac jak tlumacz/lektor
                  jezykow obcych(portugalskiego/hiszpanskiego). Uwielbiam jezyk polski,to bardzo
                  ladny jezyk,sam sie uczylem w Brazylii i Holandii(mieszkalem w Amsterdamie
                  przez wiecej niz 4 laty). No o mnie duzo powiedziano, juz wystarczy!. A Ty co
                  robisz? Jakie masz wyksztalcenie? Lubisz kraje srodziemne?
                  Pozdrawiam,
                  Gustavo
            • gustavinho Re: hei :) 02.08.05, 11:17
              ponponka1 napisała:

> oh det er så kjekt! jeg er så glad at du kan norsk!
              > en brasiliansk gutt somn snakker norsk!! herregud jeg var veldig
              > imponert!...veldig veldig veldig....
              >
              > Hilsen fra Polen

Heisan!

Hvordan gaar det med deg? Takk for budskapet ditt,det er fint aa
              laere kjenne personer som har lignende interesser.Har du bott i
              Norge? Jeg har aldri vaeret derover! men har laert meg
              skandinaviske spraak till en viss grad. Jeg bor i Warszawa og
              elsker polsk,meget pent spraak!Haaper aa finne arbeide som
              oversettere/laerer i portugisisk/spansk. Ved du, jeg er i dette
              forumet fordi jeg skulle ville finne en polsk venninne,jeg kjenner
              ikke saa mange poler og fordi det ikke finns forum over
              brasilianere gutter, sa har jeg tatt beslutning aa sette min
              annonse der. Og hva med deg? Bor du i Warszawa? Liker du gutter
              fra Egypt? Jeg haaper du liker ogaa gutter fra Brasil ;]
              Jeg har sorte haar,lysbrune oyne,er fra
              portugisisk/gresk/italiensk avstamning(jestem
              portugalskiego/greckiego/wloskiego pochodzenia). Jeg har sett du
              elsker Norge,ikke sannt? Hvor har laert deg spraaket? Kan du andre
              spraaker?
              Det er alt for i dag, ha det godt og vennlige hilsener fra,
              Gustavo
              PS:Hva heter du?

>
              • ponponka1 Re: hei :) 02.08.05, 16:07
                Liker du gutter
                > fra Egypt?

heehhehheee ..... NEI, NEI, NEI!!!!!
                Jeg kommer hit av og til fordi det er så fint å vite at det finnes en masse
                jenter som er dummere enn meg ;-P
                i lubie poczytac jak inni glupia postepuja ;-P

Pozdrawiam z Warszawy
                • gustavinho Re: hei :) 02.08.05, 18:13

Reiser du ofte til Norge? Kjenner du hvor kan man mote folk som snakker norsk
                  her i Warszawa? Jeg skulle ville ove meg i norsk og andre skandinaviske
                  spraaker,hvis du har lyst til,zapraszam!
                  Hilsen
                  • pariss1 Re: hi:) 03.08.05, 08:13
                    Hi Gustavo!
                    Brazylia napewno jest pięknym krajem jak wynika z Towjego opisu, ale też wiem,
                    że jest tam duzo biednych ludzi ( a może myli mi sie z Wenezuelą?, jak tak to
                    sorki). To kraj bardzo odległy i nie na moja kieszeń narazie. Niedawno złapałam
                    bakcyla podróżowania i lubie czytać o róznych krajach, nawet o tych, które
                    zostana w sferze marzeń. Ja 2 lata temu skończyłam zaocznie studia (Akademię
                    Morską) i pracuję sobie nad samym morzem. W tym roku byłam w Egipcie na urlopie
                    a w listopadzie jadę do Londynu szlifować mój angielski wśród Anglików.
                    Długo jestes juz w Polsce? Podoba sie Tobie tutaj? Napisz jakie zdanie masz o
                    Polakach i Polsce? Co w nas lubisz a czego nie?
                    Pozdrawiam i idę trochę popracowac, pa
                    • gustavinho Re: hi:) 08.08.05, 10:29
                      pariss1 napisała:

> Hi Gustavo!
                      > Brazylia napewno jest pięknym krajem jak wynika z Towjego opisu, ale też
                      wiem,
                      > że jest tam duzo biednych ludzi ( a może myli mi sie z Wenezuelą?, jak tak to
                      > sorki). To kraj bardzo odległy i nie na moja kieszeń narazie. Niedawno
                      złapałam
                      >
                      > bakcyla podróżowania i lubie czytać o róznych krajach, nawet o tych, które
                      > zostana w sferze marzeń. Ja 2 lata temu skończyłam zaocznie studia (Akademię
                      > Morską) i pracuję sobie nad samym morzem. W tym roku byłam w Egipcie na
                      urlopie
                      >
                      > a w listopadzie jadę do Londynu szlifować mój angielski wśród Anglików.
                      > Długo jestes juz w Polsce? Podoba sie Tobie tutaj? Napisz jakie zdanie masz o
                      > Polakach i Polsce? Co w nas lubisz a czego nie?
                      > Pozdrawiam i idę trochę popracowac, pa

Czesc,mieszkam w Warszawie od 4 tygodni,mieszkalem w ubieglym roku w
                      Gliwicach,gdzie pracowalem doryczowo jako lektor hiszpanskiego/angielskiego.
                      Mam w ogole dobre zdania o Polakach i Polsce,lubie goscinnosc,prostote ktore
                      okazaja gosciom,natomiast nie podoba mi sie gdy zmusza Cie do picia takich
                      mocnych wodke,piw,drinkow,nie lubie wodke,wole wino,Polacy po prostu nie
                      akceptuja gdy odrzucam oferty do picia,kieliszka wodki,itd.
                      Brazylija jest krajem o olbrzymich rozmiarach,mamy stromwe wybrzeze
                      klifowe,lasy tropikalne,jest tyglem rasowym,istnieje nawet znaczna wspolnota na
                      poludniu kraju!
                  • xsandrax Re: hei :) 05.08.05, 13:11
                    hej!
                    zdziwił mnie twój anons tutaj...
                    zastanawia mnie tylko jedno...ile masz lat?
                    bo ogłoszenie brzmi ciekawie
                    • gustavinho Re: hei :) 06.08.05, 19:50
                      xsandrax napisała:

> hej!
                      > zdziwił mnie twój anons tutaj...
                      > zastanawia mnie tylko jedno...ile masz lat?
                      > bo ogłoszenie brzmi ciekawie

MAM 30 lata a ty?
                      • xsandrax Re: hei :) 07.08.05, 18:12
                        ja mam 23.
    • soledad13 Re: Brazylijczyk pozna Polke 07.08.05, 18:06
      Gutavinho - widziałam Twoje posty także na innych forach tutaj i trochę się
      dziwię, że jeszcze nie znalazłeś dziewczyny w Warszawie. Polki z reguły są
      bardzo otwarte na znajomości z obcokajowcami, a już tacy o południowym typie
      urody to się nie mogą opędzić od wielbicielek. A Ty w dodatku jesteś poliglotą,
      szkoda że nie znasz dobrze greckiego, bo może skorzystałabym z korepetycji :)
      Pozdrawiam
      • gustavinho Re: Brazylijczyk pozna Polke 07.08.05, 20:48

Czesc!

Mowie tez srednio grecki,mam duze slownictwo i ksiazki o geografii,historii.
        Co do Polek,jeszcze nie mialem szczescia,ale chyba znajdzie
        Jak masz na imie,samotnosc?
        Pozdrawiam
    • soledad13 Re: Brazylijczyk pozna Polke 07.08.05, 21:07
      Samotność to moje drugie imię:) Pierwsze to Agnieszka.
      Ja uwielbiam Grecję, niedawno stamtąd wróciłam i już tęsknię. Mam zamiar wybrać
      się tam na urlop również w przyszłym roku, może nawet na dłuzej i do tego czasu
      chciałabym poznać chociaz trochę język grecki. Niestety łatwy nie jest a ja nie
      mogę poświęcić zbyt wiele czasu na naukę:(
      Powodzenia w podbojach wśród polskich dziewczyn. Nie trać nadziei:)
      • gustavinho Re: Brazylijczyk pozna Polke 08.08.05, 10:38
        soledad13 napisała:

> Samotność to moje drugie imię:) Pierwsze to Agnieszka.
        > Ja uwielbiam Grecję, niedawno stamtąd wróciłam i już tęsknię. Mam zamiar
        wybrać
        >
        > się tam na urlop również w przyszłym roku, może nawet na dłuzej i do tego
        czasu
        >
        > chciałabym poznać chociaz trochę język grecki. Niestety łatwy nie jest a ja
        nie
        >
        > mogę poświęcić zbyt wiele czasu na naukę:(
        > Powodzenia w podbojach wśród polskich dziewczyn. Nie trać nadziei:)

Agnieszka,
        Jesli chcesz sie uczyc troche wiecej,mam gramatyke po grecku,ale nie moge dac
        Ci bezplatnych lekcji,natomiast cene mozemy podyskutowac.Dobrze czytam
        alfabet ,bedziesz widziala, ze znajomosci tego jezyka mam!
        Jesli jestes zainteresowana,prosze o wyslanie maila
    • soledad13 Re: Brazylijczyk pozna Polke 07.08.05, 21:21
      I jeszcze jedno. Trochę dziwne to forum - weszłam na nie przez przypadek,
      szukając forum turystycznych o Grecji i przyciagnął mnie tytuł. Ja osobiście
      nie mogę powiedzieć, czy lubię facetów z Egiptu czy nie, po prostu nie znam
      żadnych ani też nigdy nie byłam w Egipcie. Jednak trochę mnie dziwi zachowanie
      niektórych Polek, które na widok śniadego kolesia gotowe są od razu ściągać
      majtki przez głowę. W Grecji widziałam podobne zachowania Polek, na szczęście
      Grecy mają nieco więcej klasy niż Arabowie, za to Albańczycy i Turcy, podający
      się za Greków na pewno zawrócili w głowie niejednej polskiej turystce. Ok, nie
      chcę nikogo oceniać i w sumie to przeciez nie moja sprawa, ale jakos tak mnie
      temat tego forum sprowokował.
    • szaga33 Re: Brazylijczyk pozna Polke 10.08.05, 15:05
      czy to może jakieś badania socjologiczne ktoś tu uskutecznia???? Hę??? Bo
      własnym oczom nie wierzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka