Dodaj do ulubionych

Gwarancja hotelu!!

23.02.09, 17:28
No proszę biuro Viva Club oprócz gwarancji niezmienności ceny wprowadziło
gwarancje hotelu!?!?.
Obserwuj wątek
    • toosiak Re: Gwarancja hotelu!! 23.02.09, 17:45
      no prosze, teraz beda na wszytskim zarbiac.

tylko czekac az bedzie doplata na gwarancje miesjca w samolocie =]
      • prehnit Re: Gwarancja hotelu!! 23.02.09, 18:05
        Nie trzeba dopłacać:jak Ci zmienią po wylądowaniu hotel to zobowiązują się
        zapłacić 1000 zł rekompensaty.Z tego wynika że do momentu dotknięcia przez koła
        samolotu lotniska w Egipcie zmiana hotelu jest możliwa;)
        • toosiak Re: Gwarancja hotelu!! 23.02.09, 18:24
          no na razie nie trzeba doplacac bo jest w promocji ta opcja, ale promocja sie
          konczy... =]

tak czy siak, paranoja =]
      • hanukkah Re: Gwarancja hotelu!! 23.02.09, 21:45
        To naprawde robi się żenujące. Az człowiek mysli czy na wlasna ręke nie jechać
        • pussykate Re: Gwarancja hotelu!! 23.02.09, 21:51
          prawda?...
    • pussykate Re: Gwarancja hotelu!! 23.02.09, 18:48
      Nie chciałam już zakładać osobnego wątku, ale mam pytanie, pierwszy
      raz jadę gdzieś ( pewnie do Egiptu) z biurem podrózy, i wytłumaczcie
      mi jedno, jakim cudem i dlaczego tak sie dzieje, ze hotel do
      którego chce sie udac na wypoczynek, i wykupię wycieczkę własnie pod
      jego kątem, nie bedzie mial np miejsca dla mnie jak wyląduję w
      Egipcie? to za co, do cholery, sie płaci taką cięzką kasę???dlaczego
      nie robią rezerwacji, dlaczego to wszystko jest takie patykiem na
      wodzie pisane, przeciez jak idę do biura i wskazują konkretną ofertę
      i hotel to chyba tam własnie powinnam miec rezerwacje i miejsce dla
      mnie, Wy tutaj na forum macie doświadczenia z biurami podrózy, a ja
      nie, dlatego pytam co jest grane?
      • 2rd Re: Gwarancja hotelu!! 23.02.09, 19:08
        dobre biuro+dobra cena=pewnosc,a to bezcenne.
        biuro nie musi byc najdrozsze,ale nie popadajmy w skrajnosc ze biuro
        pana (kazia , zdzicha , itp )jest dobrym wyborem.
        ja do tej pory wplacalem czekalem, doplacalem przed wylotem a na
        miejscu zawsze bylo to co chcialem.
        do tej pory bylem z orbisem,neckermanem,itaka,alfa star,i kiedys z
        dojazdem adriatyk,tawel time (tanszy orbis)
        • pussykate Re: Gwarancja hotelu!! 23.02.09, 19:27
          ok, ale odpowiedzi na pytanie nie dostałam, dlaczego hotel nie jest
          rezerwowany, tzn miejsce w nim kiedy ide do biura i "kupuję"
          wycieczkę, to jeden wielki znak zapytania, i dlaczego są jakies
          doplaty przed wylotem, skąd to sie bierze, za co?
      • prehnit Re: Gwarancja hotelu!! 23.02.09, 19:32
        To cały ,,urok'' naszych biur podróży.Nie masz 100%pewności że trafisz do hotelu
        który wybrałaś.Tłumaczenie biur jest jedno - hotel przyjął więcej rezerwacji jak
        mam miejsc.A ile w tym prawdy wie tylko hotel i biuro.
        • pussykate Re: Gwarancja hotelu!! 23.02.09, 19:34
          a daj spokoj, wcale mi sie to nie podoba, przeciez to nienormalne,
          rozumiem gdyby wycieczka była o połowę tansza, ale zeby podstawowa
          sprawa jak m-sce w hotelu nie bylo pewne?-to jakies chore...
          • prehnit Re: Gwarancja hotelu!! 23.02.09, 19:35
            W tym kraju jest mało rzeczy zdrowych;))
            • pussykate Re: Gwarancja hotelu!! 23.02.09, 19:45
              :) dokładnie, ale to "temat- rzeka"...ciekawa jestem czy inne kraje
              też mają takie przeboje z biurami podrózy?...
            • quinnmallory Re: Gwarancja hotelu!! 23.02.09, 19:47
              Gdy w grudniu chciałem w Koperniku zarezerwować AquaBlu w Sharm i uprzejmie zapytałem panią telefonistkę o pisemną gwarancję rezerwacji miejsc w tym konkretnym hotelu - nagle przestała mnie kochać. Why??? Albowiem wieść gminna niesie, że sprzedaje się tanio fajne hotele w first minute i jak przychodzi do wyjazdu, to lokuje się pacjentów-optymistów firstowych gdzieś indziej. Turysta trochę pokrzyczy, a co biuro jest do przodu, to ich. Amen.
              P.S. A jak to jest z miejscami w hotelach - zapytajcie Ewy z cameltravel - ona wie, więc może powie :)))))
              • gladi3 Re: Gwarancja hotelu!! 23.02.09, 20:20
                nie wim jak u was ale mi zawsze sie trafil hotel do ktorego mialem
                leciec,dlatego czesto czytam i pytam ludzi o konkretny hotel by
                wiedziec co i jak,co do gwarancji hotelu,kwestia w miare dobrego
                biora podrozy,z nackermannem,tui,orbis itp napewno sie licza
                bardziej niz z mala itaka i hmm Kopernikiem ktorego nie znam ani w
                zab,malym sie pomiata a duzego klienta szanuje..
                • quinnmallory Re: Gwarancja hotelu!! 23.02.09, 20:26
                  gladi3 napisał:

> nie wim jak u was ale mi zawsze sie trafil hotel do ktorego mialem
                  > leciec,dlatego czesto czytam i pytam ludzi o konkretny hotel by
                  > wiedziec co i jak,co do gwarancji hotelu,kwestia w miare dobrego
                  > biora podrozy,z nackermannem,tui,orbis itp napewno sie licza
                  > bardziej niz z mala itaka i hmm Kopernikiem ktorego nie znam ani w
                  > zab,malym sie pomiata a duzego klienta szanuje..

Ja też zawsze trafiałem tam, gdzie chciałem, a że o Koperniku różne wieści
                  krążyły, to wolałem się upewnić - stąd cała sytuacja. Wybrałem "małą" Itakę i
                  mam nadzieję, że zonk mi się nie trafi ;)
                • pussykate Re: Gwarancja hotelu!! 23.02.09, 20:55
                  gladi3 napisał:

> nie wim jak u was ale mi zawsze sie trafil hotel do ktorego mialem
                  > leciec

ale to własnie nie powinno sie "trafić" tylko to powinno byc
                  oczywiscte jak planujesz i rezerwujesz wycieczke, co za shit...bo
                  jak czytam ze ktos zostal odesłany do innego hotelu bo w tym co
                  mieli byc nie bylo m-sca to az mnie cos strzela...
                  • kkk_k Re: Gwarancja hotelu!! 24.02.09, 11:57
                    W Egipcie niestety podobno zdarza się zła "logistyka" w hotelu. W zeszłym roku w
                    AquaBlu w HRG z alfa star pierwszą noc spędzali w innym hotelu ale za to potem
                    dostawali trzy kolory opasek i mogli korzystać z atrakcji wszystkich TRZECH
                    hoteli resortu.
                    Acha... ci co się nie kłócili zostali w tym innym hotelu, Ci bardziej pyskaci
                    właśnie po pierwszej nocy trafili tam gdzie powinni.

No i jeszcze gdzieś słyszałam ale nie wiem ile w tym prawdy że jest tak że są
                    dwa rodzaje umów pomiędzy hotelami i biurami. Jak biuro ma kontrakt z hotelem to
                    nie sprawdza dostępności miejsc tylko pcha tam turystów i zdarza sie ze nie ma
                    miejsc, a są biura które mają wykupioną określoną ilość pokoi i muszę one być
                    dla nich dostępne :-)
                    • wojtek37k Re: Gwarancja hotelu!! 24.02.09, 12:40
                      Ja mam swoją teorię na temat "najlepszych" biur podróży i ich metod
                      sprzedaży . Biura owe sprzedają nielimitowaną ilość miejsc w
                      hotelach , wedle zasady niech klient najpierw zapłaci za to , co
                      chce dostać , póżniej dostanie to co możemy mu dać . W tej metodzie
                      sprzedaży daje sie satysfakcję wszystkim uczestnikom transakcji ,
                      tylko w różnych momentach , klient ma swoją sadysfakcję rezerwując
                      wyjazd , biuro swoją sadysfakcję ma w momencie przelania całości
                      kwoty .
                      Usadysfakcjonować wszystkich potrafią tylko "najlepsi"

Pozdrawiam Wojtek
                      • quinnmallory Re: Gwarancja hotelu!! 24.02.09, 12:55
                        Dla mnie jest to w ogóle nie do pomyślenia, że biura świadomie sprzedają miejsca, doskonale wiedząc, iż spory odsetek tychże miejsc jest bzdurą i wirtualnym bytem. A jakieś zastrzeżenia w umowach, że mogą zmieniać, bo coś tam, to po prostu wał jest i tyle.
                        • pussykate Re: Gwarancja hotelu!! 24.02.09, 14:11
                          czy wszystkie biura tak robią? czy sa takie gdzie rezerwujesz
                          miejsce i nie musisz sie o nic bać i martwic, są takie? jak tak to
                          polećcie:)
                    • pussykate Re: Gwarancja hotelu!! 24.02.09, 14:09
                      ja raczej z tych pyskatych...zwłaszcza ze rozchodzi sie o niemałą
                      kasę i spokój podczas wypoczynku...

a co do tych umów, moim zdaniem tak nie powinno byc, to chore i jak
                      dla mnie średnio zgodne z prawem...
                      • quinnmallory Re: Gwarancja hotelu!! 24.02.09, 14:27
                        Ja do tej pory na minę nie wlazłem, czy raczej nie zostałem na nią wrzucony, ale odbezpieczony granat typu Kopernik/AquaBluSSH już w łapie trzymałem. Póki co - pod rozwagę sugeruję to, co powyżej.
                        Nasunęła mi się też refleksja, że nawet w sytuacji, gdy biuro zmienia hotel na lepszy, to owszem, ale niekoniecznie to musi być fajne. Decydując się na konkretny hotel kierujemy się czymś, co ułatwia nam podjąć taką, a nie inną decyzję. Wszelkie zmiany są więc zwykłą bezczelnością biur podróży. Nie znoszę, gdy ktoś podejmuje za mnie decyzję (czyt. oszukuje mnie) i to jeszcze za moje pieniądze. Nawet w sytuacji, w której zdecyduję się na dwugwiazdkowy syf. To moja decyzja i moje pieniądze! I już.
                        • wenus2525 Re: Gwarancja hotelu!! 24.02.09, 14:58
                          Święta prawda.
                          Ja mam nadzieję, że przy wycieczce z Sun&Fun - na maj nie trafimy na
                          taka minę. Mimo, że pierwszy wyjazd ponad rok temu - mieliśmy tylko
                          7 dniowy z 2 przeprowadzkami i de facto nigdy nie zakwaterowali nas
                          w tym właściwym hotelu :( - biuro Wezyr. Nic, nie zrażeni tymi
                          doświadczeniami jedziemy ponownie tym razem z innym biurem i do
                          Sharmu nie Hurghady i na 14 dni a nie na 7 :) Mam tylko nadzieję, że
                          trafimy tam gdzie mamy wykupiona wycieczkę....a właśnie napisałam do
                          biura aby mi przesłani pisemne potwierdzenie takiej rezerwacji.
                          Dostałam tylko krótki mail potwierdzamy...no wiec napisałam
                          ponownie, że zależy mi na pisemnym w formie papierowej....narazie
                          czekam... :)
                          • flyr Re: Gwarancja hotelu!! 24.02.09, 15:23
                            a sezonik się zbliza i znowu bedzie płacz i lament tych którzy
                            wybrali Triade czy inne dziadostwo , że im hotel zamienili . A miało
                            być tak pieknie a wyszło jak zawsze . Dlatego ja przepłace i pojade
                            z TUI jak przez ostatnie lata nauczony wpadkami innych którzy tu na
                            forum opisali swoje przygody ze zmiana hotelu .
                            • pussykate Re: Gwarancja hotelu!! 24.02.09, 16:51
                              a ja własnie patrze na oferty triady- nie powinnam? zaznaczam ze
                              jade pierwszy raz z biurem...doradźcie jakies niedrogie pewne BP:)
                              • flyr Re: Gwarancja hotelu!! 24.02.09, 17:07
                                myśle , że wystarczy na tym forum w wyszukiwarkę wpisać Triada a
                                czytać bedzie co przez najblizsze 2 tyg. Ja kiedyś pojechałem z
                                Itaki do Turcji i na lotnisku ( jak się póżniej okazało 12 osobą ) z
                                20 które miały trafić do tego hotelu co ja Pani rezydent oznajmiła ,
                                że miejsc w tym hotelu nie ma i trafia do innego . Oczywiście
                                turyści których to dotyczyło kłócili się strasznie ale na nic to się
                                zdało bo dobudować kawałka hotelu w godzine sie nie da i chcąc nie
                                chcąc trafili do innego ( jak im tam było tego nie wiem ) ale nie po
                                to wybiera się dany hotel przez kilka tygodni , żeby usłyszeć że i
                                tak będzie sie w innym . Dlatego jeźdze z TUI bo to jedno z niewielu
                                biur które rezerwują pokoje w hotelach na dane nazwisko a nie na
                                daną ilość osób . Napewno drożej ale i bezpiecznie no i hotele
                                bardzo fajne .
                              • wojtek37k Re: Gwarancja hotelu!! 24.02.09, 19:11
                                Ja nie mam złych doświadczeń ze zmianą hoteli , ale jeżdże ze
                                Scanem , TUI i Neckermannem , za dala trzymam się od wszystkich biur
                                na ktore były skargi , że stawiają klientów pod ścianą z hotelem .
                                Zawsze jest ryzyko jakiejś wpadki ze zmianą hotelu , taka zmiana
                                spotkała mnie z 7 lat temu w Turcji pobyt ze Scanem . O zmianie
                                hotelu biuro powiadomiło mnie 2 miesiące przed wyjazdem , bardzo
                                przeprosiło , zaproponowało inny hotel podobnej klasy , pozostawiło
                                możliwość nawet zmiany destynacji urlopu , w końcu dało możliwość
                                wycofonia się z wyjazdu , bez strat z mojej strony . Tak robi dobre
                                biuro , które dba o klienta i rozumie , że to klient decyduje o tym
                                gdzie i jaki sposob spędzi wakacje . Jak miałbym ochote na ruletkę
                                hotelową , to wykupiłbym ofertę TRAF , RULETKA lub inną która wiąże
                                mnie tylko z kategorią hotelową , a nie z konkretnym hotelem .
                                Hotele z całą pewnością zmieniają biura takie jak : Alfa Star ,
                                Ecco , Kopernik , Triada .

Pozdrawiam Wojtek
                                • pussykate Re: Gwarancja hotelu!! 24.02.09, 20:23
                                  dzięki, wezmę to pod uwagę:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka