Gość: Olusia19 Sernik zawsze opada, ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu ale trzeba go po upieczeniu odkroić ostrym nożem od tortownicy i wówczas opadnie równo. Musi trochę opaść, bo napuszone i podgrzane ciasto stygnąc po prostu się kurczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia1 Sernik wiedeński IP: *.chelm.mm.pl 18 lat temu Właśnie piekę jutro opowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlun Ludzie to kosmos jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu zrobiłem,przepis napisany tak że nawet taki głąb jak ja potrafiłem.PYCHA.Zjadłem połowe za pierwszym podejściem.Pozdrawiam twórczynię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Mega pyszny jest ten sernik. Pierwszy raz w życiu piekłam sernik i wyszedł mi idealny, puszysty smaczny, nie opadł. Super:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carmena Sernik wiedeński IP: *.CNet.Gawex.PL 17 lat temu Rewelacja,naprawdę wyśmienity.Ja piekłam 2 razy. Pierwszy tradycyjny,a za drugim razem wykorzystałam zamiast białego twarogu,czekoladowy w kubkach z Biedronki.Wyszedł wyśmienity,jak ptasie mleczko.Smakował moim gościom i domownikom.Szczerze dziękuję za ten przepis.Carmena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu jest głupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Sernik wiedeński IP: 77.255.137.* 17 lat temu A mój wiedeńczyk opadł, choć trzymałam się przepisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamba Sernik wiedeński IP: *.nplay.net.pl 17 lat temu no właśnie opadł i pękł a szkoda bo nieupieczony smakował pysznie i zapewne taki jest, ale juz niestety pekniety i opadniety, a dziwne bo po 30 min balam sie ze wyplynie mi z tortownicy tak urósł, mam kuchenkę elektryczna moze poprostu inaczej w mniejszej temperaturze sie piecze, moze krocej nie wiem, a autorka nie powiedziala.... mam nadzieje ze kolejny sernik wyjdzie mi perfekt, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berik Sernik wiedeński IP: *.icpnet.pl 17 lat temu pomimo braku mojego doświadczenia sernik jest pyszzzzny,właśnie muszę upiec drugą blachę,bo pół już nie ma :):)polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latte Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Napiszę, że rewelacja choć nie dodałam ani aromatu ani skórki pomarańczowej. Nie lubimy. Natomiast sernik wyrósł, nie opadł i nie dość, że wygląda jak z najlepszej cukierni to smakuje o wiele lepiej. Dziękuję i życzę wesołych świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega-megi Sernik wiedeński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17 lat temu Sernik wyszedł mi wspaniały i w smaku rewelacyjny ,wszystko zrobiłam wg przepisu ,zmniejszyłam jedynie o 1/3 ilość cukru.Pozdrawiam autorkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małami Re: Sernik wiedeński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17 lat temu Upiekłam,zrobiłam wszystko tak,jak w przepisie...Wyrósł piękny,żółciutki,kremowy...Na górze popękał jak diabli,okroiłam tak jak kazano...Musiałam go łyżką wyciągac jak jakiś deser angielski:( Bo niczym innym się nie dało.Kruszył sie jak cholera! Juz nigdy na święta nie upiekę bez przetestowania przepisu wcześniej.Od lat mam jeden przepis i sernik i mogłam się go trzymac! No i pokarało mnie,bo się połasiłam na ten"wiedański" Swój mogłam położyc przynajmniej na tależu,a tu tylko breję,chocaż pyszną...szok a nie przepis! Nie przechwalajcie tak,bo chyba nie jadłyscie jeszcze dobrego sernika...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Sernik wiedeński IP: 188.89.133.* 17 lat temu Powiem tak pierwszy raz w zyciu odwazylam sie upiec sernika balam sie strasznie ,ale sprobowalam i bylam w szoku urosl pieknie lekko opadl minimalnie ,ale w smaku rewelacja taki pulchny,dlatego tak szybko zostal zjedzony teraz bede piekla tylko ten sernik naprawde warto Polecam...Aga:) Odpowiedz Link Zgłoś
vica7 Re: Sernik wiedeński 16 lat temu Ja kupuję ser półtłusty i daję pół kostki margaryny lub masła.a najlepszy jest ser chudy i wtedy cała kostka tłuszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Sernik wiedeński IP: *.chello.pl 16 lat temu dzisiaj pierwszy raz piekłam sernik...wybrałam właśnie ten przepis na swój debiut i to był doskonały wybór! sernik...cudowny!!urósł ponad blaszkę....musiałam przykryć folia bo troszkę za bardzo zaczynał się spiekać, ale nie opadł!!przepyszny...na pewno niedługo znowu go zrobię...to będzie już nasz rodzinny przepis:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna maria Sernik wiedeński IP: *.travedsl.de 16 lat temu Bardzo dobry, szczegolowy przepis. Jedynie moge dodac, ze bialek do ubijania nie nalezy przechowywac w lodowce, wrecz przeciwnie jajka wyjmuje sie wczeniej aby mialy temperature pokojowa. Przed ubijaniem warto dodac szczypte soli, piana bedzie bardzo sztywna, a sol dobrze wplywa na smak. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg do anny.marii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu A to mnie zaskoczyłaś, bo ja mam obserwacje dokładnie odwrotne:zauważyłam, że jak białka dam do lodówki a nawet do zamrazarki na chwilę to ubijają się dużo lepiej niz w temp.pokojowej, kiedy to przewaznie się nie udają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Sernik wiedeński IP: *.radom.pilicka.pl 16 lat temu PO PROSTU PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zamiast cukru kryształu dałam cukier puder, masa jest jedwabista. Na blachę wyłożyłam połowę masy serowej, następnie ułożyłam pierniki, a potem drugą cześć masy serowej. Sernik mi leciuteńko opadł, ale to norma... POLECAM, PALCE LIZAĆ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanna Sernik wiedeński IP: 80.51.91.* 16 lat temu palce lizać , wyszedł znakomicie . świetny przepis, Hanka z wielkopolski Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: Sernik wiedeński 16 lat temu Piekę dość często według tego przepisu, sernik jest po prostu doskonały :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izi Sernik wiedeński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu a mnie wyszedł za tłusty ,wycieka z niego to rozpuszczone masło, może jak ostygnie to sie da go zjeść, gdzie zrobiłam błąd,osuszam go papierowym ręcznikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość - Barbara Sernik wiedeński IP: *.tomaszow.mm.pl 15 lat temu Pani Lidio , właśnie piekę serniczek z pani przepisu. Po upieczeniu napiszę jak się upiekł no i oczywiście jak smakował. Pozdrawiam. Barbara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Sernik wiedeński IP: *.CNet.Gawex.PL 15 lat temu sernik ten piekę juz po raz n...ty.Ten przepis (jak i inne z PORADNIKA)jest pewny a ciasto przepyszne.POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Sernik wiedeński 15 lat temu Kiedyś, upiekłam sernik wg. tego przepisu. Szczerze powiem, nie smakował nam tak bardzo, jak sernik wiedeński ze starej, dobrej Kuchni Polskiej. Wczoraj właśnie taki upiekłam, modyfikując go jedynie, dodatkiem pokrojonych w kostkę, brzoskwiń z puszki. Wyszedł pyszny. Tym razem, lekko opadł, minimalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agula Sernik wiedeński IP: 92.24.197.* 15 lat temu Sernik naprawde wysmienity! Latwy i szybki w przygotowaniu, potrzebowalam sporej wielkosci tortownicy aby nie wyplynal, podobnie z czasem, wymaga ponad 60 min. pieczenia, nie wiem tylko dlaczego wszystkie bakalie wyladowaly na dnie ;/ Na szczescie moj maz wraz z reszta rodziny spowodowali, ze sernik zniknal w blyskawicznym tempie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgorzatka Sernik wiedeński IP: *.dynamic.chello.pl 15 lat temu Sernik udał się na 6. Przepis jest rewelacyjny, choć troszkę go "ulepszyłam", dodałam suszoną żurawinę zamiast płatków migdałowych (ale co kto lubi) i udekorowałam polewą czekoladową. Pięknie wyrósł, bakalie nie opadły, nigdzie się nie przypalił. Pyyyyychotka !!! Acha... ser był własnej produkcji :) Polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MeHow Sernik wiedeński IP: *.dynamic.chello.pl 14 lat temu Sernik pychota zwłaszcza na drugi dzień gdy trochę się ustał. Kiedys robiłem sernik i zrobił mi się zakalec. Według twojego przepisu wyszedł po prostu mniodzio ;) Dla lepszego efektu mozna wziąć cuker puder a nie zwykły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Sernik wiedeński 13 lat temu Na 1 kg sera powinno być 10 jajek - 1 jajko na 10 dkg sera, to zasada naszych babć. Słusznie ktoś napisał wyżej, że im więcej żółtek tym lepszy sernik. Odpowiedz Link Zgłoś