tou 19 lat temu Czy ktoś mi może wytłumaczyć, SKĄD w ogóle bierze się to tałatajstwo, jak MOLE KUCHENNE? Te latające robale już mnie denerwują. Raz są, raz ich nie ma. Skąd one się rodzą w tych szafkach ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa3374 Re: MOLE 19 lat temu hej ja tez mam taki problem z tymi molami, one sa poniewaz musi cos byc w domu co im smakuje.U mojej kolezanki na szafce w kuchni stała torba z orzechami i to był powód.U mnie zaś były stare narzuty na kanapy z welny. Trzeba często sprzatać w szafach i dużo wietrzyć pokoje jak i rzeczy z szafy-futra , nakrycia.Mole lubią też papier , także zwróć uwagę czy nie masz niepotrzebnych papierzysk, drewnem tez nie gardzą ;)Ja zrobiłam generalne pożadki w pokoju w którym były, rzeczy wygotowałam i wzystko spryskałam spreyem od moli (bras), na jakiś czas był spokój. Mam w domu sufit z boazerii i one tam chyba mieszkają, a na to mi poradzono aby na strychu, posypać podłogę wapnem, jescze tego nie zrobiłam. Możńa tez zioła kłąśc wśrod unrań, al eo tym poczytasz w necie . powodzenia Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
tou Re: MOLE 19 lat temu To, że mole kuchenne lubią mąkę, kaszę i orzechy to wiem. Ale SKĄD one się tam biorą ? Przylatują z podwórka? Wlatują przez drzwi? Przychodzą rurami? Czy może cudem rozmnaża ich mąka czy kasza?? Chodzi o sam fakt pojawienia się ich ?? Bo nadal nie wiem SKĄD i jakim cudem pojawiają się w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: MOLE 19 lat temu Polecam lekturę tych wątków - jest sporo pomysłów: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=630&w=61036956&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=630&w=62843467&a=65494272 Odpowiedz Link Zgłoś