Dodaj do ulubionych

Które mleko dla 2 tygodniowego niemowlaka???

07.12.09, 13:07
Witam!
Chciałabym zasięgnąć porady na temat mleka modyfikowanego.Mój mały w szpitalu był dokarmiany bebilonem 1(między tym uczyłam się karmić piersią).Po powrocie ze szitala karmiłam pirsią i dokarmiałamm Nan 1,a teraz przeszłam tylko na Nan 1(z powodu małej ilośći pokarmu).Czy Nan 1 jest dobrym mlekiem dla niemowlaka?Kupki robi minimum 1 raz dziennie i są lekko żółte z przewagą zielonego.
Zjada około 90 ml co 3 godziny,czasami wypije 120 ml.
Z góry dziękuje za porady.
Obserwuj wątek
    • elzbieta_1983 Re: Które mleko dla 2 tygodniowego niemowlaka??? 07.12.09, 16:10
      Myślę, że jeśli dziecku nie szkodzi znaczy nie ma problemów z brzuszkiem,
      wypróżnianiem etc. to jest dobre.A no i jeszcze mu smakuje:)
    • li_21 Re: Które mleko dla 2 tygodniowego niemowlaka??? 07.12.09, 19:52
      Ja również zgadzam się z opinią, że jeśli dobrze toleruje to mleczko, nie ma
      problemów z brzuszkiem to lepiej nie zmieniać, tak mówią pediatrzy.
      • toscik23 Re: Które mleko dla 2 tygodniowego niemowlaka??? 08.12.09, 17:18
        Z pewnością mu smakuje,bo nie wybrzydza przy jedzeniu i wypija wszystko(jedynie co to mu się ulewa przy piciu,mam butelke z aventa + smoczek 1).Jedyne co ostatnio mu dolega to przypuszczam ,że kolki(pręży się i płacze nawet po piciu i wymaga noszenia i usypiania na rękach,nawet w nocy).Na to stosuje maść majerankową,espumisan i herbatke koperkową.Dzisiaj doszła suszarka,ale i tak wygrało noszenie na rękach.(obawiam się że będe go musiała już cały czas nosić:))
        Dziękuje za odpowiedzi.Pozdrawiam
        • elzbieta_1983 kup chustę 08.12.09, 20:21
          kręgosłup odpocznie, a wcześniej też miał kolki? bo czasem po danym rodzaju
          mleka się robią
          • toscik23 Re: kup chustę 09.12.09, 21:26
            Poza Nan 1 nie używałam innego mleka,więc nie wiem czy to z tego mleka ma te kolki.W szpitalu był spokojny,synek ma dopiero niespełna 3 tygodnie i moje doświadczenie jest niewielkie.Jestem zdziwiona,że te kolki przyszły tak szybko.
    • barbara.gierowska Re: Które mleko dla 2 tygodniowego niemowlaka??? 07.12.09, 22:54
      Witam,
      Nan 1 to standartowa mieszanka poczatkowa dla zdrowych niemowląt. Mozna ją
      podawac bezpiecznie dzieciom bez obciążen alergicznych
      • free.groszek Re: Które mleko dla 2 tygodniowego niemowlaka??? 08.12.09, 20:50
        U nas kolki przeszły po tygodniu stosowania bebilonu Comfort. mała jadła go od 8
        tygodnia życia. Teraz przeszłyśmy na Bebilon2
    • pam_71 Re: Które mleko dla 2 tygodniowego niemowlaka??? 09.12.09, 09:18
      Moje Młode wychowane na Nan-1 ;-) Pierworodny zaczynał od Bebiko, ale mu
      wyraźnie nie służyło (kolki, zaparcia, ulewanie). Zmienialiśmy w 2mc życia na NAN-1.
      • malinka-81 Re: Które mleko dla 2 tygodniowego niemowlaka??? 09.12.09, 22:50
        My zaczeliśmy od Bebilonu 1 potem mąż się pomylił w sklepie i kupił
        Bebilon przeciw ulewaniu, potem było podejrzenie skazy białkowej ale
        wszystko minęło. Pani doktor poleciła Humanę jako takie lepsze,
        bezpieczniejsze mleczko i tak już zostało. Mój ssak je uwielbia,
        zjada 100-150ml co 2,5-3,5h. Rośnie, jest zdrowy, nie ma żadnych
        problemów z brzuszkiem i tymi sprawami, przesypia w nocy 5-6 godzin
        bez przerwy lub dluzej. Jeśli mój aniołek jest taki grzeczny i fajny
        za sprawą mleczka to polecam :)
    • minerwamcg Re: Które mleko dla 2 tygodniowego niemowlaka??? 09.12.09, 22:46
      Moja córka od początku jest na Nan (teraz już pije nr 2) i wszystko
      w porządku, nigdy nie miała kolki, a gazy rzadko. Co do kolki to nie
      wiem, czy to zasługa mleka czy butelki (Dr Brown's), ale w każdym
      razie uważam, że u nas Nan się sprawdziło.
    • tasminkana44 Re: Które mleko dla 2 tygodniowego niemowlaka??? 17.03.18, 20:30
      Ja karmiłam swojego synka w takim wieku mlekiem Humana. Na początek możesz dać mu 1 a po jakimś czasie przejść na Humana 2. Osobiście zdecydowałam się na humanę dlatego, że została mi ona polecona w szpitalu, a po drugie, jak o niej poczytałam to okazało się, że mana prawdę świetny i bezpieczny dla dzieci skład. Dodatkowo, mają bardzo bogatą linię produktów dla dzieci z problemami z ulewaniem po karmieniu oraz z kolkami. Wszystko możesz zobaczyć tutaj humana-baby.pl/kategoria/mleka-specjalistyczne/ . Więc w razie gdyby Twój maluszek zaczął mieć kolki możesz im szybko zaradzić :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka