magdazaw 10.11.03, 16:51 Czy ktoś daje swojemu dziecku Humanę? A jeśli nie to dlaczego? Czy to jest złe mleko???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagienka.harrison Re: Humana 10.11.03, 17:58 Ja dawałam synkowi Humanę (teraz nie bo nie mieszkam w Polsce) i wcale nie uważam że to jest złe mleko! Nigdy nie miałam z Humaną problemów (oprócz znajdywania jej w aptekach ;))Nigdy nie chorował i zapełniała go na długo. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: Humana 11.11.03, 23:37 Humana to bardzo dobre mleko-jedyne po którym moja córka nie miała wzdęć i zaparć i którym nie pluje na odległość.Jest po prostu mniej rozreklamowane bo dystrybucja jest inna niz np Nan czy Bebika. Faktem jest ,że trudniej je dostac i często bywa tylko w aptekach gdzie jest droższe niestety:-( Ale ja teraz kupuje po prostu na zapas:-) Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
umargos Re: Humana 12.11.03, 09:41 Moje dziecko tez je Humanę. Po kilku próbach z innymi firmami okazało się, że to jej smakuje. Inne zaledwie tolerowała lub pluła. I rzeczywiście dobrze jej służy. Żadnych problemów z brzuszkiem, kupkami i z ulewaniem (bo po wprowadzeniu do diety mleka modyfikowanego przejściowo jej się nasiliło). Są tacy, co twierdzą, że to mleko nie ma nowoczesnej receptury, no i faktycznio pre- czy probiotyków nie zawiera. Ale robi je dobra znana firma. Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś
iziula Re: Humana 12.11.03, 10:43 Słyszałam że jest dosyć sycącym mlekiem. Czy to prawda? Ja karmie moją Marysię (8,5mies.) piersią, tyle że ona w nocy budzi się kilkanaście razy. próbowałam juz różne mleka na noc i powiem szczerze że najdłużej śpi ( 3 godziny) po moim mleku. Nie chcę rezygnować z karmienia piersią ale w związku z tym iż pracuję chciałabym mieć trochę dłuższe przerwy w nocy niż 30min- 1godz. Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
umargos Re: Humana 12.11.03, 16:50 Hmm...jest wersja Humana 1 plus, ale raczej dla młodszych dzieci, no a dla dziecka 8,5 miesiąca chyba Humana 2. Myślę, że jest sycąca, nie mam jednak pojęcia czy bardziej niż inne mieszanki. Dla mnie ważniejsze było to, że dziecku smakuje i dobrze się po nim czuje...no i śpi rzeczywiście całą noc 12- 13 h (wypija ok. 180 ml + 2 łyżki kaszki). Ale piersią karmię ją tylko kilka razy w ciągu dnia - raczej jest to uspokojacz, picie i przekąska niż posiłek. Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: Humana 12.11.03, 20:13 ja daję synkowi Humanę, mieszkam w Niemczech a tu to dosyć popularne mleko. zawiera prebiotyki. Odpowiedz Link Zgłoś
magdazaw Re: Humana 13.11.03, 00:14 A jak wygląda opakowanie tej Humany zawierającej prebiotyki? Moja Humana ma biało-zielone pudełko, ale kiedyś widziałam Humanę w różowym pudełku i nie wiem czy to różne Humany czy te same tylko teraz jest zmienione pudełko. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
umargos Re: Humana 13.11.03, 12:52 Jest w różnych pudełkach, bo są różni dystrybutorzy, ale zawartość ta sama. Jest natomiast istotna, kilkuzłotowa różnica w cenie. A o tym, że zawiera prebiotyki nie wiedziałam, z opisu na opakowaniu tez to nie wynika. Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: Humana 13.11.03, 15:34 na tej co ja kupuję (w Niemczech) jest napisane że zawiera prebiotyki. może od niedawna dodali i w Polsce jeszcze nie ma takiej? pudełko jest pomarańczowe (Humana2) Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: Humana 13.11.03, 18:16 wiesz co, ja kupowałam Humanę 2 w Warszawie i miałam jeden sklep, gdzie ją sprowadzali z Niemiec w pomarańczowym pudełku (z polskimi napisami). Jak kupowałam w aptece, była droższa i w zielono-białym opakowaniu. Ale nigdy ich nie porównywałam czy któreś ma prebiotyki czy nie. Dominik próbował 4 różnych mlek (Bebiko, Nan, Bebilon itp) i dopiero Humana mu zasmakowała, wg mnie smakuje najmniej z nich wszystkich jak mleko w proszku...którym jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia12 Re: Humana 13.11.03, 13:54 Można ją podawać od pierwszych dni? Mamy tutaj polecają nan1,ale ja tez byłam wychowana na Humanie :) i rosłam jak na drożdżach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fionna Re: Humana 13.11.03, 15:02 To jedyne mleko, jakie mlody toleruje tzn smakuje mu. Zreszta polecila je dr Zawadzka (ta od alergii), powiedziala, ze nie ma to jak stara dobra Humana. Lekarka w rejonie polecila mi przejscie na Bebilon, ale Brunek dostal po nim wysypki, wiec wrocilismy do Humany. Podobno jest slodsza od Bebiko, ale ja nie probowalam, zawiera skrobie, wiec jest bardziej sycaca, jest dosc gest. Na ulotce napisano, ze od pierwszych dni zycia mozna podawac Humane 1, Humane 1 plus lub Humane HA. Chyba w Humanie dostepnej w Polsce nie ma probiotykow - nie pisza o nich, jakby byly to by sie pochwalili. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
11ulla Re: Humana 13.11.03, 22:42 ja od poczatku byłam karmiona Humaną...a teraz jestem duża i wszystko ze mną OK:) więc chyba o dobre mleko Odpowiedz Link Zgłoś