10.11.03, 16:51
Czy ktoś daje swojemu dziecku Humanę? A jeśli nie to dlaczego? Czy to jest
złe mleko????
Obserwuj wątek
    • jagienka.harrison Re: Humana 10.11.03, 17:58
      Ja dawałam synkowi Humanę (teraz nie bo nie mieszkam w Polsce) i wcale nie
      uważam że to jest złe mleko! Nigdy nie miałam z Humaną problemów (oprócz
      znajdywania jej w aptekach ;))Nigdy nie chorował i zapełniała go na długo.
      • zuzia_i_werka Re: Humana 11.11.03, 23:37
        Humana to bardzo dobre mleko-jedyne po którym moja córka nie miała wzdęć i
        zaparć i którym nie pluje na odległość.Jest po prostu mniej rozreklamowane bo
        dystrybucja jest inna niz np Nan czy Bebika. Faktem jest ,że trudniej je dostac
        i często bywa tylko w aptekach gdzie jest droższe niestety:-( Ale ja teraz
        kupuje po prostu na zapas:-) Pozdr!
        • umargos Re: Humana 12.11.03, 09:41
          Moje dziecko tez je Humanę. Po kilku próbach z innymi firmami okazało się, że
          to jej smakuje. Inne zaledwie tolerowała lub pluła. I rzeczywiście dobrze jej
          służy. Żadnych problemów z brzuszkiem, kupkami i z ulewaniem (bo po
          wprowadzeniu do diety mleka modyfikowanego przejściowo jej się nasiliło).
          Są tacy, co twierdzą, że to mleko nie ma nowoczesnej receptury, no i faktycznio
          pre- czy probiotyków nie zawiera. Ale robi je dobra znana firma.
          Pozdrawiam
          Ula
          • iziula Re: Humana 12.11.03, 10:43
            Słyszałam że jest dosyć sycącym mlekiem. Czy to prawda? Ja karmie moją Marysię
            (8,5mies.) piersią, tyle że ona w nocy budzi się kilkanaście razy. próbowałam
            juz różne mleka na noc i powiem szczerze że najdłużej śpi ( 3 godziny) po moim
            mleku. Nie chcę rezygnować z karmienia piersią ale w związku z tym iż pracuję
            chciałabym mieć trochę dłuższe przerwy w nocy niż 30min- 1godz.
            Dzięki za odpowiedź.
            • umargos Re: Humana 12.11.03, 16:50
              Hmm...jest wersja Humana 1 plus, ale raczej dla młodszych dzieci, no a dla
              dziecka 8,5 miesiąca chyba Humana 2. Myślę, że jest sycąca, nie mam jednak
              pojęcia czy bardziej niż inne mieszanki. Dla mnie ważniejsze było to, że
              dziecku smakuje i dobrze się po nim czuje...no i śpi rzeczywiście całą noc 12-
              13 h (wypija ok. 180 ml + 2 łyżki kaszki). Ale piersią karmię ją tylko kilka
              razy w ciągu dnia - raczej jest to uspokojacz, picie i przekąska niż posiłek.
              Pozdrawiam
              Ula
    • bazylea1 Re: Humana 12.11.03, 20:13
      ja daję synkowi Humanę, mieszkam w Niemczech a tu to dosyć popularne mleko.
      zawiera prebiotyki.
      • magdazaw Re: Humana 13.11.03, 00:14
        A jak wygląda opakowanie tej Humany zawierającej prebiotyki? Moja Humana ma
        biało-zielone pudełko, ale kiedyś widziałam Humanę w różowym pudełku i nie wiem
        czy to różne Humany czy te same tylko teraz jest zmienione pudełko.

Magda
        • umargos Re: Humana 13.11.03, 12:52
          Jest w różnych pudełkach, bo są różni dystrybutorzy, ale zawartość ta sama.
          Jest natomiast istotna, kilkuzłotowa różnica w cenie. A o tym, że zawiera
          prebiotyki nie wiedziałam, z opisu na opakowaniu tez to nie wynika.
          Pozdrawiam
          Ula
          • bazylea1 Re: Humana 13.11.03, 15:34
            na tej co ja kupuję (w Niemczech) jest napisane że zawiera prebiotyki. może od
            niedawna dodali i w Polsce jeszcze nie ma takiej? pudełko jest pomarańczowe
            (Humana2)
            • jagienka.harrison Re: Humana 13.11.03, 18:16
              wiesz co, ja kupowałam Humanę 2 w Warszawie i miałam jeden sklep, gdzie ją
              sprowadzali z Niemiec w pomarańczowym pudełku (z polskimi napisami). Jak
              kupowałam w aptece, była droższa i w zielono-białym opakowaniu. Ale nigdy ich
              nie porównywałam czy któreś ma prebiotyki czy nie.
              Dominik próbował 4 różnych mlek (Bebiko, Nan, Bebilon itp) i dopiero Humana mu
              zasmakowała, wg mnie smakuje najmniej z nich wszystkich jak mleko w
              proszku...którym jest ;)
    • sylvia12 Re: Humana 13.11.03, 13:54
      Można ją podawać od pierwszych dni?
      Mamy tutaj polecają nan1,ale ja tez byłam wychowana na Humanie :) i rosłam jak
      na drożdżach ;)
    • fionna Re: Humana 13.11.03, 15:02
      To jedyne mleko, jakie mlody toleruje tzn smakuje mu. Zreszta polecila je dr
      Zawadzka (ta od alergii), powiedziala, ze nie ma to jak stara dobra Humana.
      Lekarka w rejonie polecila mi przejscie na Bebilon, ale Brunek dostal po nim
      wysypki, wiec wrocilismy do Humany. Podobno jest slodsza od Bebiko, ale ja nie
      probowalam, zawiera skrobie, wiec jest bardziej sycaca, jest dosc gest.
      Na ulotce napisano, ze od pierwszych dni zycia mozna podawac Humane 1, Humane 1
      plus lub Humane HA.
      Chyba w Humanie dostepnej w Polsce nie ma probiotykow - nie pisza o nich, jakby
      byly to by sie pochwalili.
      Pozdrawiam
    • 11ulla Re: Humana 13.11.03, 22:42
      ja od poczatku byłam karmiona Humaną...a teraz jestem duża i wszystko ze mną
      OK:)
      więc chyba o dobre mleko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka