Dodaj do ulubionych

Nasze Tesco

11.01.13, 09:33
Tesco to KOSZMAR. Gdy była stara brygada wszystko na było znalezć na swoim miejscu. Góra wolała zmienić załogę pod pretekstem zwolnień czy za niską szkodliwość czynu. Teraz kasjerki łaskę zrobią że wskażą klientowi lub podadzą z góry towar. Półki świecą pustkami lub kurzem a palety ze jak niema na półce to nie ma, koło magazynu idąc też widać że jest zawalony towarem. Za to na podłodze walają się skrzynki i kartony. Podłoga sie lepi jakby oszczędzali na wodzie i środkach czystości. Poprzednia załoga miała czas na wszystko były przy tym miłe dla nas porozmawiały doradziły. kierowniczka zamiast pogonić obecną załogę to sama często stoi na papierosku przy wejściu-na widoku-nikt wtedy nie słyszy dzwonka kasjerki a kolejki się wtedy wydłużają KOSZMAR zróbcie coś z tym
Obserwuj wątek
    • Gość: elp Re: Nasze Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.13, 10:16
      nie wiem czy to wina załogi, ale ja zawsze uważałem że w Tesco syf :/
      porównując oczywiście tylko do chełmińskich marketów ;)
      to tylko moja subiektywna ocena
      • Gość: eve Re: Nasze Tesco IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.13, 13:36
        Dziwie się, że to jeszcze w ogóle funkcjonuje. Żeby chociaż produkty jakościowo były lepsze od konkurencji i nie robili takich wałków z zatrudnianiem.
        • Gość: === Re: Nasze Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.13, 14:14
          A do tego jeszcze rozne ceny na wywieszce i w kasie za ten sam towar. Nie zauwazysz - nasza strata i zysk TESCO
          • Gość: klient Re: Nasze Tesco IP: 89.231.148.* 11.01.13, 14:39
            Rozwiązanie jest proste. Trzeba przestać tam kupować. Tyle sklepów dookoła - nie podoba się w Tesco - wybieram na kolejne zakupy inny sklep.
            • Gość: M Re: Nasze Tesco IP: *.tvgawex.pl 11.01.13, 15:24
              TESCO w Chełmnie to parodia, Ceny inne na półce i inne przy kasie (NOTORYCZNIE POWTARZAJĄCY SIĘ PROBLEM), Zmiany wszystkiego napułkach co miesiąc (NIE MOZNA SIE PRZYZWYCZAIC CO GDZIE SIE ZNAJDUJE) ogólnie bałagan, nie wiem kto jest kierownikiem ale najwidoczniej przerasta to jego możliwości bo jak inaczej to ubrać w słowa
              • Gość: stary Re: Nasze Tesco IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.13, 19:53
                akurat w dniu dzisiejszym miałem okazję robić zakupy w chełmińskim Tesco i powiem tak.......
                Był to mój ostatni raz ,chociaż często tam robiłem zakupy to niestety dziś czara niezadowolenia się przelała.
                Żeby nie być gołosłownym:

po podejściu do regału z keczupem ,aby go zdjąć z półki musiałem się wcisnąć pomiędzy regał a kosz na kółkach (takie wysokie) z towarem do rozwiezienia ,
                identyczna sytuacja przy stoisku z napojami ...znowu jakieś przeciskanki
                po pierwsze i najważniejsze jest to niebezpieczne ,po drugie sami sobie zasłaniają dostęp do towarów
                druga sprawa to pracownik jadący po sklepie z takim wózkiem nie zwraca uwagi absolutnie na nic tak jakby to on był najważniejszy (ciekawe co zrobi jak mu jakieś dziecko wpadnie pod ten wózek wyładowany do pełna napojami -jakieś 100-200 kg)
                do tego pozostawiane wózki w różnych innych miejscach

oczywiście dzisiejsze uchybienia nie były pierwszymi w tym sklepie,ale za to pozwoliły mi podjąć decyzję ,aby więcej tam nie kupować ,zwłaszcza że jest w Chełmnie kilka innych wielkopowierzchniowych sklepów , a Tesco (prawie w pełnym rozmiarze) jest w Świeciu i mozna tam podjechać
                • hassleader Re: Nasze Tesco 13.01.13, 05:07
                  stary, zauważasz nieprawidłowości, ale tylko narzekasz, zamiast działać. W marketach typu Tesco skarga zarejestrowana zostaje przekazana do centrali w Anglii. A tam sie nie pie... nawet z mendżerami, bo kierownictwo sklepu ma być na poziomie. Wykwalifikowane i kompetentne. Proste?? Proste. I działa. Naprawdę.
            • Gość: szef Re: Nasze Tesco IP: 89.231.151.* 12.01.13, 08:32

A najlepszy był Leader Price
              • Gość: adaś Re: Nasze Tesco IP: *.chelmno.mm.pl 12.01.13, 08:57
                za leader price'a było lepiej
                • Gość: jarek Re: Nasze Tesco IP: 57.90.36.* 13.01.13, 00:15
                  koszyków nigdy przy wejściu nie ma i ciągle jakieś problemy przy kasie tez kończę z zakupami w Tesco w CSW jakoś to inaczej poukładane jest
    • hassleader Re: Nasze Tesco 13.01.13, 04:51
      Praca jest taka, jak płaca. Pomijając fakt, iz Tesco w UK jest dosyć prestiżowym sklepem, wbrew pozorom nie najtańszym, a raczej dosyć drogim, w którym towary firmowane logiem TESCO to te z górnej półki, a te z dolnej to Tesco price, obsługa zawsze gotowa do pomocy, czy porady. Jakość danego oddziału Tesco, niezależnie od lokalizacji, zależy od menedżera danego oddziału. Jeśli jest dobrze wyszkolony, ma wpojone zasady obsługi klienta i poprawnego traktowania pracownika, to pracownicy są zadowoleni. Jeśli nie, to należy się poskarżyć do centrali w UK. Centrala, wbrew pozorom, jest bardzo wyczulona na wszelkie objawy wykorzystywania i dyskryminacji, bo opiera się na prawodawstwie UK, a to jest bardzo rygorystyczne, jeśli chodzi o wykorzystywanie pracowników ponad miarę. Znam przykład, gdzie szeregowy pracownik pozwał do związków zawodowych głównego menedżera o nękanie (miał kolano nadwerężone w wyniku nadmiernego wysiłku w pracy), a ten zmuszał go do normalnej, fizycznej pracy. I wygrał. Główny menedżer poleciał, jego zastępca również. Więc można wywalczyć swoje prawa. Bo pracodawca nie może zagrozić likwidacją stanowiska pracy, na które będzie musiał przyjąć inna osobę.
      Kontakt?
      Prosty:
      Tesco Customer Service Centre,
      Baird Avenue
      Dundee
      DD1 9NF

00440800 505 555
      Z doświadczenia wiem, że list ma niesamowicie większą siłę, niż telefon....
      • Gość: stasia Re: Nasze Tesco IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.13, 20:07
        A wiecie kogo zwolnilo ze starej ekipy??
      • Gość: staruch Re: Nasze Tesco IP: *.play-internet.pl 14.01.13, 20:22
        Tylko ze klienci tesco musieliby znać angielski żeby pisać do uk, najprosciej to nie kupować w tesco
        • hassleader Re: Nasze Tesco 16.01.13, 00:30
          Napisać po polsku, wrzucić w tłumacza Google, a resztę dać komuś, aby poprawił byki.
    • Gość: dawno Re: Nasze Tesco IP: *.centertel.pl 16.01.13, 06:50
      dawno mowilam ze tam syf,notoryczny brak towaru i brak kogos z wizja
    • Gość: oli-f-ka Re: Nasze Tesco IP: *.tvgawex.pl 17.01.13, 15:19
      Uświadamiając naszych zainteresowanych czytelników stara " brygada" nie została zwolniona bez powodu. Ta najlepsza brygada pod chełmińskim słońcem wyleciała za kradzieże. No cóż chyba żaden pracodawca nie lubi u siebie zatrudniać złodziei. Ciągnąć myśl dalej sąd podtrzymał postanowienie pracodawcy bo przecież super brygada czuła się pokrzywdzona przez los i Tesco i pobiegła do sądu i cóż na to sąd? O jej nie zmienił paragrafu 52 jako powodu zwolnienia. No cóż prokuratura chyba też nie bez powodu dała super brygadzie wyroku 1 roku w zawieszeniu. A co do nowej ekipy jak wam drodzy czytelnicy nie odpowiada to proponuję zatrudnić się w Tesco i pokazać na co was stać . Potraficie siedzieć tylko przed komputerem i korzystać z resztki szarych komórek została wam skoro piszecie co piszecie.
      • Gość: oli-f-ka Re: Nasze Tesco IP: *.tvgawex.pl 17.01.13, 15:23
        A co do Ciebie Mamuśko68 jeżeli masz jakieś żale i pretensje co do kadry zarządzającej w sklepie, to proszę bardzo przejdź się ze swoją szlachetną częścią pleców do tych osób i wylej swoją żółć prosto w twarz. Tak robią dojrzałe i kulturalne osoby, które nie mają sobie nic do zarzucenia. A nie jak tchórz wypisujesz głupoty na necie.
        • Gość: x Re: Nasze Tesco IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.01.13, 16:17
          tam nie wszyscy zwolnieni byli za kradzież były też zwolnienia grupowe
          • Gość: klient Re: Nasze Tesco IP: *.chelmno.mm.pl 17.01.13, 17:18
            Spoko, wysłałem skargę (a właściwie link do tego wątku) do szefostwa Tesco w Polsce. Zobaczymy, co to da...
            • Gość: oli-f-ka Re: Nasze Tesco IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.01.13, 17:35
              a cóż wysłałeś , że w Tesco w Chełmnie ekipa jest coraz gorsza?
              • Gość: klient Re: Nasze Tesco IP: *.chelmno.mm.pl 18.01.13, 19:09
                Tak, plus link do tego wątku :)
                • Gość: gość25 Re: Nasze Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.13, 18:02
                  I ja chciałem podzielić się z podobnymi spostrzeżeniami odnośnie Tesco z Toruńskiej w Bydgoszczy.
                  Przez kilka lat byłem jego stałym klientem ale od ponad roku po modernizacji na Ekstra to już nie tensam sklep. Aktualnie po wejściu do Tesko atmosfera przytłacza. Sklep jest "martwy"
                  .Kiedyś ekspedientki ,kasjerki i nawet ci co wykładali towar byli uśmiechnięci i życzliwie reagowali na zapytanie.Było miło obserwując ich stosunek nie tylko do klienta ale również do siebie .Byli normalni.Teraz już tak nie jest slep jest martwy bo brak naturalności w zachowaniu pracowników ,jeśli nawet ktoś się uśmiechnie to tylko ustami ale po oczach widać ,że ten uśmiech nie idzie z serca.W sklepie tym brak jest życia. Pracują automaty z ,których twarzy wyczytać można jakiś ból ,cierpienie.
                  Pomimo ,że HM ten mam pod nosem to na zakupy staram się chodzić obecnie gdzie indziej , bo po dłuższym przebywaniu ogarnia mnie przygnębienie.
                  Nie wiem czym to jest spowodowane .W Ekstra miało być lepiej ale dla mnie jest o wiele gorzej. Co prawda nie byłem już kilka miesięcy może coś się zmieniło na lepsze to niech ktoś odpowie.
                  Co do informowania centrali to bzdura ,im zależy właśnie na takim wizerunku.
                  Jeśli zleży Tobie na dobrym samopoczuciu to unikaj Tesco.
                  Dajcie znać kiedy znów będzie normalniew Tesco..
    • Gość: Akkarin Re: Nasze Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.13, 16:48
      "Góra wolała zmienić załogę pod pretekstem zwolnień czy za niską szkodliwość czynu. "
      Kradzież nie jest niską szkodliwością.
      A ze zwolnień grupowych poleciała jedna osoba.

"Teraz kasjerki łaskę zrobią że wskażą klientowi lub podadzą z góry towar. "
      Tego jakoś nie zauważyłem. Jak o coś zapytam to dostaję odpowiedź. Nikt mi róż pod stopy przy tym sypać nie musi.

"Półki świecą pustkami lub kurzem"
      Często kupuję tam whisky, ale był czas że nie było go na półce dosyć długo. Jak się dowiedziałem od kierownictwa (chyba to był ktoś z władzą bo siedział w biurze) był to brak magazynu, których jest dosyć sporo. Raczej nie wina sklepu jako takiego tylko magazynu.

"palety ze jak niema na półce to nie ma,"
      Tutaj nie rozumiem kompletnie o co ci chodzi. Jeśli chodzi ci o to, że towaru nie ma na półce ale jest gdzies na magazynie na palecie a ktoś mówi że nie ma? Co się dziwisz. Przychodzisz po waciki i ktoś ci przeżuci całą paletę żebyś mogła wydać 2 zł? Jak robiłem w work service to widziałem o jakie pierdoły potrafi się szefostwo w handlu sr.... Nie tylko do mnie ale też do stałych pracowników. Każdy ma jakąś normę którą musi wykonać. Ale nie, jaśnie pani musi mieć swoje waciki co zajmie przynajmniej 30 minut.

"koło magazynu idąc też widać że jest zawalony towarem."
      a mogą nawet w tym magazynie owczarnie sobie mieć. Dopóki na sklepie nie słysze beczenia to nic mnie to nie obchodzi. Ciebnie też nie powinno. Czy ktoś zwraca ci uwagę jak zobaczy przez okno że masz syf w kuchni czy w pokoju?

Ufff. to tyle.
      Może sklep nie jest pierwsza klasa, ale z drugiej strony mogłoby być gorzej. Jak jest różnica w cenie- zostanie wypłacona. Po to jest paragon żeby to sprawdzić.

Jest brudno? Ludzie, jest środek zimy. Wszędzie się niesie syf z ulicy. Kto będzie cały dzień stał przy wejściu z mopem i czyścił po nas?
    • Gość: xxx Re: Nasze Tesco IP: *.tvgawex.pl 30.01.13, 16:46
      ciekawe skad oli-f-ka ma takie informacje na temat starej brygady to jest ich sprawa i zmartwienie a wylecieli bo zagrazali tym co robia wieksze przekrety w tesco no ale tego oczywiscie nikt nie widzi
      • Gość: do xxx Re: Nasze Tesco IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.13, 09:40
        kierowniczka tesco to bratowa oli-fk-i
        • Gość: BratowaKier.TESCO! Re: Nasze Tesco IP: *.tvgawex.pl 01.02.13, 00:20
          Hmm...z tego co mi wiadomo, to kierowniczka Tesco ma jedną szwagierkę-mnie...czyli jakby nie patrzeć jest moją bratową...tylko za ch***rę nie rozumiem dlaczego przypisujesz mi wpis, którego nie umieściłam...!!! więc wszystkim zainteresowanym oświadczam, że sprawy wewnętrzne TESCO nie interesują mnie na tyle, by "opisywać" je na forum...ale jeśli już tak co niektórych interesuje mój głos w tej sprawie...to jeśli chodzi o zwolnienia w Tesco jestem tego samego zdania co Oli-f-ka...jest akcja, jest reakcja, nie ma dymu bez ognia...! Bez przyczyny nie byłoby zwolnień...i sprawy w sądzie! Co do samego sklepu nie mam zdania, sporadycznie robię tam zakupy, gdyż mam po prostu za daleko...ale sklep z tego co mi wiadomo nie jest pozostawiony sam sobie, jest pod stałą kontrolą "góry",a kierowniczka (jak kto woli moja bratowa) jak i cały sklep jest co rusz poddawany ocenie...więc skoro kierowniczka jest kierowniczką nadal to ktoś "z góry" pozytywnie opiniuje jej pracę...

...aaa i jeden z drugim miej na tyle odwagi cywilnej, by ujawnić się samemu, a nie chować się jak szczury za ekranem monitora wskazując na osoby, których ta sprawa w ogóle nie dotyczy tudzież nie interesuje, przypisując mu słowa, których nie napisał...! obrońcy uciemiężonych i pokrzywdzonych przez Tesco k**** kolejny raz sprawdza się powiedzenie KOZAK W NECIE, DUPA W ŚWIECIE! gieroje przez net, jakie to wszystko jest fu be i be fu...a w realu świnia świni dupę ślini...wazeliniarze pier**** , którzy odważni tylko, gdy anonimowi...a tak to japę rozdziawią i słowa nie powiedzą.....HHH!
          • Gość: MM Re: Nasze Tesco IP: *.play-internet.pl 03.02.13, 21:45
            Potwierdzam, że tesco w Chełmnie to najgorszy market! Robiłam tam wielokrotnie zakupy, bo miałam najbliżej. Teraz chodzę do innych sklepów, bo nie mam ani czasu ani siły dla osób tam pracujących. Wszędzie jest bałagan, na półkach pustki, złe ceny, czuć gnijące warzywa, np. przyprawy są porozrzucane w trzech różnych miejscach, wiecznie długa kolejka do jednej kasy, kasjerzy nie znają kodów, ba nie mają ich zapisanych. Jak przychodzi co do czego to nawet nie przeproszą za pomyłkę a błedy z winy kasjera zdarzyły mi się kilka razy a różnice na paragonie czasem były znaczne. Nigdy więcej tam na zakupy już nie pójdę i wszystkim znajomym odradzam ten sklep. Forum jest m.in od tego żeby dzielić się na nim swoimi opiniami i doświadczeniami.
            • Gość: ania Re: Nasze Tesco IP: 89.231.151.* 03.02.13, 22:45
              a ja uwazam ze najgorzej jest w polo markecie - tam to nawet paniusie ekspedientki kłóca sie przy klientach i wciaz jest straszny syf
              • Gość: sekstant Re: Nasze Tesco IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.13, 00:29
                najlepszy jest Pan,który spowalnia obsługę przy kasie ,bo widzi kogoś znajomego i urządza dyskusje ,np : znajomy jest 3 w kolejce ,a On już z Nim gada pomimo obsługiwania innej osoby , albo gada bez sensu ze swoimi znajomymi jak inni klienci czekają w kolejce

dotyczy to Pana ,takiego łysiejącego blondyna ., na kasie

to jest praca szanowny Panie ,a nie spocik jakiś

• Gość: Robert Re: Nasze Tesco IP: 89.231.150.* 06.02.13, 23:50
                  Drogi sekstant myślę, że jesteś w błędzie bo przychodząc do pracy czuję się i jestem w pracy a nie na jakimś spocie.... nigdy nie spowalniam obsługi klienta staram się i myślę że bardzo dobrze mi idzie w obsłudze klienta szybko zwinnie i nie rozmawiam ze znajomymi podczas obsługi tak jak piszesz. bo nie mam na to czasu jeśli jest długa kolejka czy w ogóle. a po za tym jeśli jest długa kolejka to dzwonimy po kolejnego kasjera/kę aby obsługa klienta szła zwinnie i szybko.....
          • Gość: kaka Re: Nasze Tesco IP: *.plastcom.pl 06.07.13, 17:38
            do nas tez przyszła tzw.kierowniczka;gestpo;że jeszcze po tej św.ziemi chodzi.mówie wam co za babsztyl,nnie ma zielonego pojecia o pracy,,tylko rozkazy''

• Gość: klient Re: Nasze Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 14:04
      Tesco odpisało, że strasznie przepraszają, że przekazali uwagi kierownictwu i że ubolewają z powodu faktu, iże pomimo licznych szkoleń maja tak fatalną obsługę. Mają również nadzieję, że nadal będę klientem.

Przynajmniej zareagowali, ale nie powiem, żeby coś się zmieniło...
      • Gość: Alfa Re: Nasze Tesco IP: *.play-internet.pl 04.02.13, 15:55
        Oli-f-ka i BratowaKierTesco to ta sama osoba :) Zwróćcie uwagę na IP :)
        • Gość: do Alfa Re: Nasze Tesco IP: *.tvgawex.pl 05.02.13, 21:39
          Połowa miasta ma to IP :] co nie oznacza, że pisze ta sama osoba :-/
    • Gość: klient Re: Nasze Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 13:04
      sklep jak sklep,nie ma porownania do biedronki,wystarczy spojrzec na ilosc personelu!ludzie sie nie rozdwoja,nie mozna w jednym czasie piec bulek ,przebierac warzyw i siedziec na kasie!to w gestii kierownictwa lezy rozplanowanie pracy....A gruba pani asia sluzbistka niech troche wyluzuje,bo odnosi sie do kasjerek jak do smieci,niedawno sama siedzoala na kasie,zenada.dajmy luz tym kasjerkom,to nie jast latwa praca za 1300 na reke.i wbrew pozorom nie jestem pracownikiem tego sklepu.troche ludzkiego podejscia,ale polacy maja z tym problem
      • Gość: Adela Re: Nasze Tesco IP: *.play-internet.pl 09.02.13, 20:21
        To dopiero jest żenda kiedy nie pracuje się tam a wypisuje takie gupoty z tego co tam idzie zaobserwować to wszyscy siedzą na kasie od kasjera po kierowniczkę taka praca jak wszędzie jest kryzys i wszyscy robią wszystko, zawsze jak wszędzie można się zwolnić i zmienić pracę nikt tam nikogo nie trzyma na siłę a "gruba pani Asia" z tego co mi wiadomo jest pracownikiem administracyjnym tyle można wyczytać z jej identyfikatora i pracuje od 2007 roku czyli bardzo długo to chyba o czymś świadczy ... gruba nie gruba ale pracownik jeżeli piszesz że służbistka to pomyśl dlaczego widocznie zależy jej na pracy a to że siedziała na kasie to ja nie raz byłam przez nią obsługiwana każdy jest człowiekiem i sam piszesz że nadmiar obowiązków jest w sklepie to skąd wiesz jaki zakres obowiązków ma gruba Asia oprócz pracy na sklepie, siedzeniu na kasie przecież jest pracownikiem administracyjnym czyli więcej ma na głowie niż kasjer sama w czwartek byłam po pączki bo w lidlu nie można bylo się dopchać i cóż widzę" gruba pani Asia "szybko rozkada pączki bo urwanie głowy było i jeszcze z uśmiechem na twarzy życzyła smacznego więc bądzcie ludźmi ....
        • Gość: # Re: Nasze Tesco IP: 31.115.193.* 10.02.13, 18:00
          Nie stawiajmy komus pomnika za to , ze prawidlowo wykonuje swoje obowiazki. Brawo pani Asiu! To prawdziwy cud, ze ktos pracuje tam tak dlugo i w dodatku potrafi wylozyc paczki... Godne podziwu, naprawde.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka