Gość: czas ucieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.13, 20:54 Jestem na etapie poszukiwania odpowiedniej wódki na wesele - zastanawiam się m.in. nad Palace. Jaką Wy polecacie/jaka gościła na stołach podczas Waszej zabawy weselnej? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zuza Re: wódka weselna IP: *.kpsi.pl 19.12.13, 10:12 Myśleliśmy o Stock, bo jest dobra. Później o Finlandii, jest z górnej półki, ale nie słyszałam żeby była na weselach. My zdecydowaliśmy się na Sobieską. Dobry smak, jedna z popularniejszych wódek, ze średniej półki. W restauracjach na weselach też często podają Sobieską. Krupnik też się zdarza na weselach czasami, jest na pewno tańsza. Krupnik jest produkowana od kilku lat, ale zyskała już na popularności. Każdy ma swoje zdanie, jak to lubi. Jest wiele wypowiedzi na forach, wystarczy poszukać. Ile ludzi tyle opinii. Cytat: Najczęściej wybierane wódki na wesele to (w porządku alfabetycznym): Absolut – ma ładną, poręczną butelkę. Ostatnio dostępne były w sklepach edycje limitowane – różne, kolorowe butelki, każda inna. Bols – wódka lubiana przez wiele osób, popularna, każdy ją chyba pił, więc nikt nie będzie zaskoczony takim wyborem Finlandia – wódka z nieco wyższej półki, produkowana podobno z wody lodowcowej, dostępna także w wariantach smakowych Krupnik – wódka produkowana dopiero od 3 lat, ale w ciągu tego krótkiego okresu ugruntowała sobie pozycję na rynku, często wybierana wśród wódek ze średniej półki Luksusowa – wódka z ładną, charakterystyczną, kwadratową butelką, z różnymi smakowymi odmianami (Wódka Luksusowa Świeży Ogórek) Maximus – nie jest specjalnie popularna na naszych stołach, reklamowana jako wódka dla mężczyzn Nemiroff – wódka z ukraińskimi korzeniami, popularna w Polsce dopiero od kilku lat, w prostokątnej, eleganckiej butelce Pan Tadeusz – wódka w okrągłej, eleganckiej butelce, od polskiego producenta Smirnoff – wódka w okrągłej butelce z charakterystycznym, czerwonym logo Sobieski – wódka w okrągłej butelce, reklamowana przez Bruce’a Willisa :) Soplica – wódka o 120-letniej tradycji, dostępna także w smakowych wariantach Stock – wódka wybierana na wesele często ze względu na elegancką butelkę, etykietę i – czasem także – obco brzmiącą nazwę Wyborowa – wódka produkowana w naszym kraju od połowy XIX wieku. Ostatnio dostępna w 4 letnich smakach (Wyborowa Smaki Świata) Żołądkowa de Luxe – wódka lubiana przez wielu – niektórzy twierdzą, że żołądek lepiej ją przyjmuje niż inne ;) Przeciwnicy wybierania Żołądkowej na wesele krytykują ją za mało elegancką butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nod Re: wódka weselna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.13, 21:15 z bialych wódek tylko Kropnik i Finlandia sie nadaje do picia :).....oczywiscie to moje typy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makarysz Re: wódka weselna IP: *.205.30.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.01.14, 15:31 Jeszcze jest Weselna Polaninia bo jest możliwość graweru na butelce. Na zeszłorocznych weselach 2/4 była Wódka Weselna i przyznać trzeba dobrze przyswajalna bo nawet dużego kaca nie było na drugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wazza Re: wódka weselna IP: *.tvgawex.pl 19.12.13, 22:57 Piłem Pałacową na weselu była ok. Ja osobiście na wesele kupiłem bolsa platinium. Osobiście krupnika nie polecam. wolę żołądkową de luxe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: wódka weselna IP: *.chelmno.mm.pl 20.12.13, 09:15 My mieliśmy stocka-polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smirnoff Re: wódka weselna IP: *.tvgawex.pl 16.01.14, 17:05 Ja miałem niebieskiego Smirnoffa i nikt nie narzekał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: wódka weselna IP: *.rdns.100tb.com 10.02.14, 21:25 U nas będzie Weselna Polanin - super wódeczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: degustator Re: wódka weselna IP: *.chelmno.mm.pl 11.02.14, 08:25 Po 3 kieliszkach nikt nie bedzie narzekał,narzekać beda dopiero na drugi dzień,cokolwiek by to nie było :) Polecam wódkę chrobry,ładna butelka,dobra wódka,dobra cena,i nikt nie rozleje(lejek w szyjce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wódka weselna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.14, 13:56 Smirnoff – czerowny Odpowiedz Link Zgłoś
silv3rm4npl Re: wódka weselna 02.06.14, 18:48 Polecam Starosta 0,5l w cenie ok 21zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wódka weselna IP: *.opera-mini.net 02.06.14, 20:14 haha starosta? krupnik? bols? o lol co wy k#rwa pijecie. Te 3 wodki to najgorzy syf jaki moze byc. to juz lepiej sie denaturatu napic. Zoladkowa de luxe i stock to obecnie najlepsze smaki za dobra cene. A zreszta tym pijakom mozesz rozrobic spirit bo i tak te swinie wszystko wypija. A do zagrychy daj im starego kapcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: wódka weselna IP: *.pl 02.06.14, 20:28 Wódka Chrobry z Biedrony polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wódka weselna IP: *.opera-mini.net 04.06.14, 17:45 wez idz sie zabij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RuRy Re: wódka weselna IP: *.chelmno.mm.pl 05.06.14, 15:18 luksusowa klasyczna ... wiadomo, że są różne gusta, ale jak się kupuje gdzieś na imprezy czy spotkanie lub inne nikt na luksusową nie narzeka. Ja bym taką kupił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gad Re: wódka weselna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.14, 23:54 Ja miałem białą żubrówkę - całkiem spoko:-) nikt narazie jej nie wymienił... Odpowiedz Link Zgłoś
desspero Re: wódka weselna 10.06.14, 12:20 podepnę się pod temat i chciałbym spytać ile wódki potrzeba na wesele ? takie średnie koło 100 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jynx Re: wódka weselna IP: *.opera-mini.net 10.06.14, 13:12 na 100 osob jakies dwie cysterny powinny starczyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do desspero Re: wódka weselna IP: *.chelmno.mm.pl 10.06.14, 22:50 na dorosłego 0,5 ... starczy Ci na tłuczenie, wesele i na resztę ;) ... do tego troszkę piwka na rano i winko dla Pań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna młoda Re: wódka weselna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.14, 22:03 Desspero. My dokładnie na 98 osób mieliśmy 110 butelek 0,5l. Było na tłuczenie (poszło 11 butelek) i na bramy ( 5 butelek). Wesele było z poprawinami na którym było piwo z kija. Reasumując zostało nam 10 butelek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna młoda Re: wódka weselna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.14, 22:04 aaa zapomniałam dodać jeszcze z tego było oczywiście na konkursy Odpowiedz Link Zgłoś